Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Jön a március
  2015-02-28 21:46:16, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  március tavasz lesz már!  
Tenyérjóslás
  2015-02-28 20:32:50, szombat
 
  Tenyérjóslás - milyen sors van tenyerünkben?


Posted on 2014/05/30 by Bellini in Lélektár
Az ókori Hellász nagy filozófusai már abban az időben meg tudták mondani valaki jellemvonásait, sőt jövőjét is, csupán abból, hogy belenéztek tenyerébe. Noha kézikönyvek tömkelege tanítja a kiromantia (gör. chiromanteia, cheir=kéz, manteia=jóslás) csínját-bínját, mi is ,,kiolvashatunk" tenyerünkből bizonyos jeleket, ha tudunk néhány alapszabályt.

tenyer1

A tenyér négy vonala

A tenyérjóslás hagyománya szerint a bal kéz tenyere a bennünk rejlő potenciált jelképezi: mire vagyunk képesek, mik a hajlamaink, mire vagyunk fogékonyak, egyszóval személyiségünk tükörképe. A jobb tenyér pedig megmutatja, mi vár ránk: a jövő tükre.

A négy fő vonal az élet-, a fej-, a szív- és a szerencse vonalai.

Az élet vonala gyakorlatilag a sors kezdetétől a végéig, a születéstől a halálig húzódik. Ez a legelső redő tenyerünkön, ami már a méhen belüli nyolcadik héten kialakul. Sokan rémülnek meg rövid életvonaluk láttán, azt gondolván, nem lesz hosszas életük. A vonal hossza azonban nem az élethossz direkt indikátora, nem annyira terjedelme, mint kifejezettsége, hangsúlyossága a mérvadó: minél kifejezettebb és erősebb a vonal, az illető annál aktívabb és dinamikusabb természetű.

A fej vonala a hüvelyk- és mutatóujj közti részről indul, átszelve a tenyeret. Néha össze is olvad az életvonallal. Megmutatja az illető gondolkodásmódját, a kreativitásról és képzelőerőről árulkodik. Minél hajlottabb, íveltebb a fej vonala, annál gazdagabb fantáziával és képzelőtehetséggel rendelkezik valaki.

A szív-vonal az ember élete során kialakított kapcsolatairól, érzelemvilágáról ad információt. Ez a vonal van legközelebb az ujjakhoz, és valamilyen szinten a fej vonalával is párhuzamosnak mondható. Azok, akiknek ez a vonal a mutató- és középső ujjuk közé irányuló görbülettel végződik, könnyebben és nyitottabban ki tudják fejezni érzelmeiket, míg akiknek egyenesen végződik, azokra belső érzékenység vall, ők kevésbé nyíltan tudják megélni érzelmeiket másokkal szemben.

A szerencse vonala a középső- és gyűrűs ujj közül indul lefelé. Lehet, hogy nem pont középen, hanem közelebb van egyik vagy másik ujjhoz, de mindenképp a csukló felé halad. Ez egy másodlagos vonal és nem is látszik mindenkinél (képünkön is nagyon halványan látható csak). De ha látható, sőt erős és kifejezett, ,,viselője" nagy esélyekkel nézhet szembe élete során.


 
 
0 komment , kategória:  érdekes szövegek  
Nyugdijasok,rokkantak utazási utalványa
  2015-02-24 21:41:14, kedd
 
  az ,,Ellátottak utazási utalványá"ról
2015. február 19.Az ,,Ellátottak utazási utalványa" elnevezésű közokiratra vonatkozó szabályokat a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet 4 §-a tartalmazza.
Az ,,Ellátottak utazási utalványá"-t az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatósága (továbbiakban Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) a tárgyév március 31-éig azon jogosultak részére juttatja el, akik az év április 1-jéig a 65. életévüket nem töltötték be. Az utazási utalványt minden jogosult azonos módon, vonalkóddal ellátott, átvételi elismervényes küldemény formában kapja meg.
Az ,,Ellátottak utazási utalványá"-ra az utalvány kiküldésének évében 65. életévét be nem töltött személyek közül jogosultak
- a saját jogú nyugellátásban, valamint azzal azonos elbírálás alá eső ellátásban részesülő személyek (öregségi nyugdíj; a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított öregségi és rokkantsági nyugdíjsegély; Magyarországon nyilvántartásba vett egyháztól egyházi, felekezeti nyugdíj; növelt összegű öregségi munkaképtelenségi járadék; a szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról és annak végrehajtásáról szóló uniós rendeletek, illetve az EGT-állam jogszabályai alkalmazásával megállapított öregségi nyugdíj; nemzetközi egyezmény alkalmazásával megállapított saját jogú öregségi nyugdíj),
- a hozzátartozói nyugellátásban részesülők (özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj, baleseti hozzátartozói nyugellátások, özvegyi járadék),
- a 2011. december 31-éig 57. életévüket betöltött és 2011. december 31-én előrehozott öregségi nyugdíjban, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjban, korkedvezményes nyugdíjban, bányásznyugdíjban, korengedményes nyugdíjban, az egyes művészeti tevékenységet folytatók 5/1992. (I. 13.) Korm. rendelet alapján megállapított öregségi nyugdíjában, polgármestereknek a 1994. évi LXIV. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, országgyűlési képviselőknek a 1990. évi LVI. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, az EP magyarországi képviselőinek a 2004. évi LVII. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, szolgálati nyugdíjban részesülő személyek,
- azok a rokkantsági ellátásban részesülő személyek, akik 2011. december 31-éig 57. életévüket betöltötték és 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugellátásra vagy rendszeres szociális járadékra voltak jogosultak,
- azok a rokkantsági ellátásban részesülő személyek, akik 2011. december. 31-én I. vagy II. csoportos rokkantsági nyugellátásra voltak jogosultak, illetve akiknek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján az egészségi állapota 30%-os vagy kisebb mértékű,
- a rokkantsági járadékban, nemzeti gondozási díjban, nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékban részesülők,
- a külföldről hazatelepült magyar állampolgárok, akik külföldről részesülnek nyugellátásban (a hazatelepülés és a jogosultság hitelt érdemlő igazolása alapján),
- a nyugdíjsegélyben részesülő egyházi személyek,
- a gyám és a gyámolt személyek, a gondnok és a gondnokolt személyek.

Az utazási kedvezményt megosztva veheti igénybe:
- a gyám és gyámolt, illetve a gondnok és a gondnokolt,
- az utazási kedvezményre jogosult a házastársával/élettársával, feltéve, hogy a házastárs/élettárs az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte.


Az ,,Ellátottak utazási utalványa" minden év január 1-jétől a követő év március 31-éig érvényes. Felhasználható vasúton, HÉV-en, helyközi és elővárosi autóbuszon, kompon és réven történő közlekedésre.
Az utazási kedvezmény hatálya a Magyarország területén belföldi forgalomban a helyi és helyközi menetrendszerinti személyszállítási szolgáltatásokra terjed ki.
A vasúti személyi szállításban az utazási kedvezmény a 2. kocsiosztályra érvényes. A kedvezmény helyjegyre és pótjegyre nem érvényesíthető.
Kivételt képeznek:
- a 3 év alatti, külön ülőhelyet nem foglaló gyermekek,
- a hadirokkantak (igazolt esetben kísérője), és a hadiözvegyek.

Az utalvány
- 16 alkalommal 50%-os mértékű kedvezmény igénybevételére,
- 2 alkalommal 90 %-os kedvezmény igénybevételére jogosít.

A jogosult választása szerint 2 db 50%-os mértékű kedvezmény egyidejű felhasználásával 1 db 90%-os kedvezmény érvényesíthető.
A kedvezmény egy jogcímen vehető igénybe.
Az érvényesítés módja
- az utazási utalványra feljegyzésre kerül az utazás megkezdésének helye és ideje a jegy váltásakor,
- egy utazási alkalomnak számít a kiindulási és célállomás közötti egyirányú, de több közlekedési eszköz használata is, mely esetben az utazás megkezdését követő nap 24. órájáig vehető igénybe a kedvezmény.

Az utalvány pótlására, cseréjére abban az esetben van lehetőség, ha
- a jogosult az utalvány eltulajdonításának tényét rendőrségi jegyzőkönyv, bejelentés vagy feljelentés útján igazolja, vagy
- az utalvány elháríthatatlan ok miatt megsemmisül: árvíz, földrengés, egyéb természeti katasztrófa.
Az egyéb ok miatt megrongálódott utalvány a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz történő visszajuttatása esetén kicserélhető.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
vasárnap, hideg van, esik az eső
  2015-02-22 19:35:41, vasárnap
 
  ma lehűlt a levegő, hidegebb lett, és elkezdett esni az eső.
Szabolcs fiam igen náthás, de én is.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Deviza hitel
  2015-02-18 20:22:28, szerda
 
  pár napja voltunk egy devizakölcsönnel kapcsolatos tájékoztatón, amit
Dr. Polgár Zoltán jogtanácsos tartott. Az alábbi vázlat ott készült.
A teljesség igénye nélkül közreadom.
A következő ilyen tájékoztató a lakosság részére:
2015. február 25. szerda 16.00 óra
A devizaalapú ill. devizakölcsönök 2015. március 1-ig forintosításra kerülnek.
A törvény szerint a hitelfelvevő engedélye ehhez nem szükséges!
Az 2015. évi LXXVII törvény rendelkezései szerint új forintosított szerződést készít a bank. Az eddig befizetett pénzek a forintosításba számítódnak be.
A bankok -nagyon magas valószínűséggel- plusz ingatlan fedezetet fognak kérni majd az adósoktól, amit kevés adós tud teljesíteni.
Ezután a bank felmond(hat)ja a kölcsönszerződést, majd közjegyzői záradék alapján végrehajtásra kerül(het) az ingatlan!
A felmondott szerződések mögötti ingatlanok egy része államosításra kerülhet, azaz az állam átveheti az ingatlan tulajdonjogát, ami az
Eszközkezelőhöz kerül(het). A tulajdonos jobb esetben bérlőként bent maradhat.
FIGYELEM!
Mindenki jobban jár, ha bepereli a bankját, aki nem akarja, hogy elvegyék az ingatlanát!!!
A bank által megküldendő fizetési értesítésben 30 napos határidő szerepel,de ez senkit ne tévesszen meg.
Nem a kézhezvételtől számít, ugyanis a válaszadási határidő, hanem attól az időponttól amikor a bank elindítja, azaz postára adja a levelet.
így ha valaki nem figyel, könnyen kicsúszhat a határidőből.
A forintosítási levél kézhezvétele után 1-2 napon belül célszerű válaszolni a banknak.
Nem fogadom el a forintosítást. Összegszerűségében nem értek vele egyet. .......szám alatt. Ellentmondok, Uniós jogszabályba ütközik.
teljes semmiség, v. részletes semmisség miatt per van folyamatban.
MINDEN DEVIZAKÖLCSÖN SZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELEN !
Ha valakinek nincs pénze ügyvédre, akkor is adjon be a Bíróságra anyagot amit saját maga összeállít. Ptk 200 § (2) bekezdésére kell hivatkozni. JOGSZABÁLYSÉRTÉSRE.
Kérni kell a deviza/forint konverziós átváltási kivonatot. ILYEN ugyanis nagyon nagy valószínűséggel NINCS A BANKOKNAK!
Nincs deviza. Bankokat köti a Ft elszámolás.
A forintosításnál először a költségeket, kamatokat, késedelmi kamat, stb. majd legvégén a tőkét csökkentik. Szinte alig fog visszakapni összeget az adós banktól, amit egyébként is törlesztésre számolnak majd el.
A törvény szerint a bank jogosult a szerződést visszamenőlegesen módosítani!.
A Polgári perrendtartás értelmében idézés kibocsájtása nélkül elutasítja a folyamatban lévő pereket, ha nem lesznek kiegészítve azzal, hogy az elszámolást kérik.
Formai ok: Ptk 234 § alapján, semmisségre határidő nélkül lehet hivatkozni és perelni!
Pár mondat a közjegyzői okiratról:
Az ügyfél akaratát kell közokiratba foglalni.
Meg kell győződnie arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően készüljön az okirat ( jogszabályba ütköznek).
A közjegyzőnek fel kell olvasnia, el kell magyarázni az ügyfélnek, meg kell győződnie róla, hogy az ügyfél megértette, tisztában van a következményekkel.
Csak a közjegyző hivatalos helyiségében készülhet el a közokirat.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Jobbik - orosz kapcsolat
  2015-02-17 22:37:36, kedd
 
  Mi független Magyarországot akarunk, ehhez pedig független párt kell.

Ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondta januárban, amikor interjút adott az Iarex orosz hírportálnak.

Ha a nyilatkozatot önmagában néznénk, kiragadva a szövegkörnyezetéből, és nem ismernék a Jobbik eddigi munkásságát, akkor akár úgy is értelmezhetnénk a fenti mondatot, hogy a Jobbik egyik nagyhatalmi erőközponthoz sem szeretne igazodni.
D AS20141012142
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Sem Moszkvához, sem Washingtonhoz, sem Brüsszelhez.
Csakhogy ez nem igaz. (És most hagyjuk azt a tényt, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja, így teljesen természetes, hogy a két szövetségi rendszerhez ,,igazodik". Induljunk ki a Jobbik által hangoztatott függetlenségből, ami politikailag legalább annyira érthető lenne, mint az Orbán-kormányra jellemző hintapolitika.)
A Jobbik esetében nyilvánvaló, hogy a párt oroszbarát politikát képvisel, Moszkva érdekeihez igazodik, és pont annyira semleges, mint mondjuk a Népszava Simicska-ügyben.
Csak néhány tény:
1. Az orosz-ukrán konfliktusban a Jobbik nyíltan az oroszok mellé állt.
Magyarországnak az az érdeke, hogy semleges maradjon - hivatalosan ez a Jobbik politikája az orosz-ukrán konfliktusban. De a Jobbik közleményeiből, politikusainak megszólalásaiból nem úgy tűnik, hogy valóban semlegesek lennének ebben a kérdésben. Egyik legutóbbi közleményében például Vona Gábor csak az ukrán kormányt ekézte, egy szót sem szólt arról, hogy ebben a háborúban nem csak az egyik fél sáros. ,,Az a kormány, amely idegen érdekeket szolgál és saját állampolgárait fordítja szembe egymással, önnönmagáról bizonyítja, hogy saját maga az idegen, így nem méltó népei vezetésére" - írta az pártelnök ukrán kormányról. A Jobbik soha nem bírálta Oroszországot, amiért elfoglalta a Krímet és támogatja a szakadárokat.
2. Jobbikos politikusok kamumegfigyelőként legitimálták a szakadárok által uralt térségekben a kamuválasztásokat.
A Jobbik tettekkel is bizonyítja, hogy az orosz-ukrán konfliktusban Moszkva érdekeit szolgálja. A Jobbik az egyetlen olyan parlamenti párt, amelyiknek több politikusát (köztük állítólag Vona Gábort is) már kitiltották Ukrajnából. A Krím félsziget függetlenségéről és Oroszországhoz csatolásáról szóló márciusi népszavazás nemzetközi kamumegfigyelői között volt az EP-képviselőjük, Kovács Béla, de később hasonló szerep jutott Gyöngyösi Mártonnak is, aki a Donyeckben és Luganszkban megtartott kamuválasztáson volt kamumegfigyelő. Ezt a kamuválasztást egyébként nemcsak Washington, de Brüsszel és Berlin is alkotmányellenesnek tartotta. Egyedül Moszkva ismerte el és csak Oroszországnak állt érdekében legitimnek beállítani. És persze a Jobbiknak.
3. A Jobbik nem kíváncsi a paksi atomerőmű bővítéséről szóló szerződés részleteire.
Putyin és Orbán megállapodása szerint az orosz Roszatom építheti meg a paksi atomerőmű két új blokkját. A beruházáshoz Moszkva maximum tízmilliárd euró hitelt biztosít. A döntést megalapozó megvalósítási tanulmányok vagy a megállapodás részletei nem kerültek nyilvánosságra, vagy egyáltalán nem is léteznek. És a Jobbik sosem verte az asztalt emiatt. Az odáig teljesen rendben van, hogy a Jobbik úgy gondolja, a paksi bővítést az oroszokra kellene bízni, mert biztos értenek hozzá, van tapasztalatuk. Az viszont árulkodó, hogy ennek a beruházásnak a részleteire nem kíváncsiak. Pedig nemcsak a közgazdászok, de az átlagemberek előtt is nyilvánvaló, hogy mindennek, minden döntésünknek ára van. Egy titkos beszerzési procedúra esetén nem lehet sem tudni, sem ellenőrizni, hogy a beszerzés sorsáról döntők milyen követelmények figyelembe vételével, milyen közgazdasági, politikai, netán családi, baráti megfontolásokból részesítenek előnyben egy vállalkozót egy másikkal szemben.
4. Nem kíváncsiak a kémgyanúba keveredett Kovács Béla múltjára sem.
Az odáig teljesen érthető, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit, így Kovács Bélát is megilleti, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy Oroszországnak kémkedett. Amikor Kovács Béla feleségéről kiderítettük, hogy múltjában bőven vannak olyan titkok, amiket elhallgatott, és ez bizony az EP-képviselő Kovács munkásságára is hatással lehet, a párt semmit nem lépett. Novák Előd ugyan azt ígérte, hogy villámgyorsan kivizsgálják az ügyet és majd a feleséggel is elbeszélgetnek (keresztkérdésekkel bombázva őt!), ebből aztán nem lett semmi. Ellenben előszeretettel hivatkoznak arra, hogy a Kovács Béláról és feleségéről írt cikkünket a CIA diktálta.
5. A haza ,,felvásárlását" csak az oroszoktól nem féltik
A Jobbik gyakran hivatkozik Simon Perez elhíresült beszédére, amiben a volt izraeli államfő felsorolja a zsidó állam vállalatainak eredményeit, majd vicceskedve megjegyzi, hogy felvásárolták Manhattant, Magyarországot, Romániát és Lengyelországot. A Jobbik ezt a beszédet tekinti a bizonyítéknak arra, hogy a zsidók fel akarják vásárolni Magyarországot. Pedig ennyi erővel oroszellenes kijelentéseket is tehetnének: a valóságban az orosz érdekeltségek sokkal jelentősebbek Magyarországon, mint az izraeliek, ezt statisztikák is igazolják. Persze oroszellenes hangulatot szítani pusztán arra alapozva, hogy az oroszok Magyarországon teljesen legálisan ingatlanokat vesznek, legalább ekkora felelőtlenség lenne a részükről.
Na, és azt a viccet ismeri, hogy Vona Gábor független Magyarországot akar?
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Kellemes Valentin napot kivánok!
  2015-02-14 17:01:35, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Valentin napra  
Valentin nap eredete
  2015-02-14 16:58:14, szombat
 
  A Valentin nap -

Bálint nap eredetét,

vonatkozásait gyűjtöttük egy csokorba.

Valentin egy katolikus pap volt, aki összeeskette a szerelmeseket szertartásokon, amik titkosak voltak... Ehhez az ünnephez is számos hagyomány, babona, hiedelem és szokás fűződik. Sőt a Bálint nap időjárás jóslással is bírt pl. terméshozamra vonatkozóan. A fiatal lányok például előző este, ha a temetőbe mentek, megláthatták leendő férjüket.

A Valentin nap eredete - Valentin, azaz Bálint napja

A katolikus naptár szerint február 14. Szent Bálint napja. Újabban mégis azt hirdetik lépten-nyomon idehaza, hogy Valentin napja, pedig Valentin magyarul Bálint. A nyugatról érkező új szokás szerint ez a "szerelmesek napja", ami szintén Szent Bálintnak köszönhető, ő ugyanis többek között a jegyesek védőszentje. Többek között, mert a fiatal házasoké, az epilepsziásoké és a hasfájósaké is.

Ki volt hát ez a Valentin, azaz Bálint? Valójában nem egy, hanem két azonos nevű személyről van szó. Mindketten a 3. században lettek vértanúk. Az egyik római pap volt, a másik a Rómához közeli Terni város püspöke. Feltehetőleg az előbbi, a 269. február 14-én kivégzett római pap lett a szerelmesek védőszentje, akinek szokása volt, hogy a római ifjú házaspárokat saját kertjéből szedett virágcsokorral örvendeztette meg.

A Bálint-napnak pogány gyökere is ismert. Az ókori Rómában február közepén tartották Lupercus pásztoristen napját, és ilyenkor "szerelmi sorshúzással" boronáltak egymáshoz párokat. Az egyház e szokás helyett Szent Bálint személyében kívánt védőszentet adni a házasságra készülőknek. Gelasius pápa 496-ban rendelte el, hogy Szent Bálint napját február 14-én ünnepeljék. Így vált a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé a 14. századtól Angliában és Franciaországban. A 19. században már üdvözlőkártyákat is küldtek egymásnak a szerelmesek ezen a napon. A II. világháború után Németországban elterjedt, hogy a szerelmesek virággal köszöntik egymást "Valentinkor". Az utóbbi években pedig nálunk is hódít Valentin, mint profán ünnep.

A szerelmesek, a jegyesek és az epilepsziások védőszentje a magyarországi svábok körében igen népszerű volt. Ábrázolása a hazai németség templomaiban gyakori volt. Bálint/Valentin freskó ékesíti ma is a baranyai Töttös Szent Erzsébet-templomának mennyezetét, és a közeli Bolyban áll Magyarország mai területén az egyetlen Szent Bálint tiszteletére szentelt kápolna.

Forrás: Valentin, azaz Bálint napja (uj.katolikus.hu)Pogány előzmények

A Bálint-nap körüli napokon az ókori Rómában két vallásos ünnep is létezett, Faunus ünnepe és a Lupercalia vagy Februa. Ezeket az ősi eredetű pásztorünnepeket február 13-15 között tartották. A Lupercalia tisztító szertartásokból és termékenységi rítusokból állt, hogy kiengeszteljék a farkas alakú, rosszindulatú Lupercus istent. A papok ekkor a februa nevű kecskebőr szíjakkal ostorozták a fiatalokat, főleg a nőket, hogy a rituális verés tisztulást és termékenységet hozzon. Az ókori pogány ünnepek és a későbbi Szent Bálint nap közötti közvetlen kapcsolatra azonban nincs bizonyíték.

Szent Bálint napján tartják főleg az angolszász országokban a Bálint-nap (angolul Valentine s Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és az utóbbi másfél évtizedben népszerűvé. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket. A szokás eredete, hogy Szent Bálint a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt - a hagyomány szerint - február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: "A Te Bálintod." Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

Forrás: Bálint-nap (Wikipédia)
 
 
0 komment , kategória:  Valentin nap  
Talán már jön a tavasz?
  2015-02-12 14:38:17, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Telihold
  2015-02-11 22:51:02, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 205 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 2616
  • e Hónap: 6441
  • e Év: 146466
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.