Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 140 
Buddhizmus és ájurvéda 1. - Az ájurvéda eredete
  2015-02-27 22:04:44, péntek
 
  Buddhizmus és ájurvéda 1. - Az ájurvéda eredete


Link

Mireisz László - Buddhizmus és ájurvéda előadássorozata A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán.
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Rendőri vezetők pere: Gyurcsányék kormányrendelete miatt
  2015-02-27 21:52:14, péntek
 
  Rendőri vezetők pere: Gyurcsányék kormányrendelete miatt maradtak el a felelősségre vonások

A Gyurcsány-kormány rendeletének köszönhetően a Gönczöl-bizottságnak lehetősége sem volt a 2006-os őszi események kapcsán a jogi felelősség megállapítására - hangzott el kedden a Fővárosi Törvényszéken, a rendőri vezetők perén. A tárgyaláson kiderült az is, hogy a bizottság a titkosszolgálatoktól teljesen használhatatlan információkat kapott, így továbbra sem lehet tudni, hogy az egykori Nemzetbiztonsági Hivatalnak volt-e bármilyen előzetes tudomása, információja a zavargásokról, és abból mennyit osztott meg a rendőri szervekkel.

Gönczöl Katalin meghallgatásával folytatódott a rendőri vezetők pere kedden a Fővárosi Törvényszéken. A tanú vezette azt a bizottságot, melynek feladata - egy kilenc évvel ezelőtti kormányhatározat alapján - a 2006 szeptemberi-októberi események történeti, társadalmi hátterének vizsgálata volt. Gönczöl Katalin elmondta, a bizottság az ORFK, a BRFK, az NBH és a büntetés-végrehajtás által megküldött dokumentumokból dolgozott, de jelentéseket kaptak az Egészségügyi Minisztériumtól, a Pénzügyminisztériumtól, az ÁNTSZ-től és civil szervezetektől is.

AZ ŐSZÖDI BESZÉD KISZIVÁRGÁSÁVAL KEZDŐDÖTT

Gönczöl Katalin kiemelte, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után, 2006. szeptember 17-én több ezres, spontán tömeg gyülekezett a Kossuth téren. Szerintük az elkezdett tüntetést tévesen minősítette a rendőrség választási gyűlésnek, később pedig kulturális rendezvénynek. A büntetőjogász úgy gondolja, ha a rendőrség nem így dönt, ,,mindennek elejét lehetett volna venni", és ,,mély meggyőződése", hogy akkor nem fordultak volna ennyire erőszakos irányba az események. Ráadásul ez a döntés a tüntetőket bátorította, míg a rendőrséget elbizonytalanította - fűzte hozzá a tanú, aki arról nem tudott, mi volt a választási gyűléssé minősítés mögött, egyeztetett-e valakivel erről a rendőrség.
A Gönczöl-bizottságnak nem volt feladata a jogsértések kivizsgálása. Fotó: Index.hu

SÚLYOS SZAKMAI HIBÁK

Hibának nevezte, hogy feloszlatás helyett a rendőrség tárgyalásokba kezdett az önjelölt szervezőkkel, ami bátorítás volt az erőszakosan fellépők számára és hozzájárult a további jogsértésekhez. A tévészékház ostroma kapcsán megállapították, hogy személyes szakmai felelősség terheli Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitányt, illetve Szabadfi Árpádot, az ORFK volt helyettes vezetőjét. Utóbbinak azért, mert nem tett meg minden szükséges intézkedést, amikor látta, hogy a budapesti vezetés nem lesz képes a székház megvédésére. Hiba volt az is, hogy amíg a Rebisznél nem rendeltek el készenlétet, addig az V. kerületi kapitányságra megoldhatatlan feladatokat bíztak. A bizottság volt elnöke hangsúlyozta, hogy szükséges volt 2006. október 23-án a rendőri erőszak alkalmazása az utcakövekkel, vasrudakkal felszerelt támadó tömeg ellenséges magatartása miatt, viszont egyes rendőrök túllépték a jogszerűen alkalmazható erőszak határát. Hozzáfűzte: az arányosság kérdésében nem foglaltak állást, mivel ahhoz nem rendelkeztek elég információval.. A tanú szerint a bizottság jogszabályellenesnek tartotta, hogy a 2006. október 23-án intézkedő rendőrök jó részén nem volt azonosító, és közülük sokan maszkot is viseltek.

A SZÉLSŐSÉGESEK SZÁNDÉKOSAN KEVEREDTEK A BÉKÉS TÜNTETŐKKEL

Gönczöl Katalin megjegyezte, jelentésük kitért arra, hogy hibázott a Fidesz-rendezvény műsorvezetője, mivel nem tájékoztatta a közeledő erőszakos tüntetőkről az ünnepség résztvevőit, így többen tájékozatlanságból, mások vakmerőségből mentek a rendőri oszlatás felé. Elmondta azt is, hogy szeptemberben még nem, ám október 23-án a szélsőséges radikális szervezetek gyakorlatilag hálózatot hoztak létre és kapcsolatot találtak a különböző politikai, társadalmi szervezetekkel is. Bizonyossá vált számukra az is, hogy az erőszakos csoportosulások tervének megfelelően a rendbontók szándékosan keveredtek össze az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján a békés tüntetőkkel - mondta a tanú.
Gyurcsány és párttársai 2013. szeptember 17-én a Fővárosi Törvényszéken. Fotó: gaudinagytamas.hu

NEM FOGLALKOZTAK A FELELŐSSÉG KÉRDÉSÉVEL

Elhangzott, jelentésük elkészítésében nagy segítségükre voltak az Ignácz-bizottság megállapításai. Kiss Károly tanácsvezető bíró ezzel összefüggésben arra volt kíváncsi, hogy a Gönczöl-bizottság rendőri tagjai nem hiányolták-e, hogy az Ignácz-bizottság nem foglalkozott a felelősség kérdésével. Gönczöl Katalin kijelentette, hogy jogosítvány hiányában sem ők, sem az Ignácz-bizottság nem foglalkozhatott a jogi felelősség kérdésével, így feljelentéseket sem tehettek. Az általa vezetett bizottság azért nem, mert a feladatait megszabó kormányrendelet erre nem adott lehetőséget - állította a tanú. Gönczöl Katalin beszélt arról is, hogy a titkosszolgálatoktól érkezett dokumentumokból számukra nem derült ki, hogy a rendőri szervek a zavargások kapcsán kaptak-e információkat a szolgálatoktól.

A FIDESZ ELFOGULTNAK TARTOTTA A JELENTÉST

A Fidesznek egyébként lesújtó álláspontja volt a Gönczöl-jelentésről. Az országgyűlés emberi jogi bizottságának akkori elnöke, Balog Zoltán még 2007-ben beszélt arról, hogy "előzetes aggodalmaikat igazolta" a Gyurcsány-kormány kezdeményezésére létrejött bizottság jelentése, amely szerintük megmutatta, hogy "ha a kormány kormányhatározattal létrehoz egy bizottságot, az súlyos politikai elfogultsághoz vezet". Balog Zoltán úgy nyilatkozott, a jelentésben teljes egészében a kormány kommunikációja köszön vissza. Nehezményezte azt is, hogy a viperák használata meg sem lett említve, de teljesen hiteltelenné számára akkor vált a jelentés, amikor a Fidesz által kezdeményezett szociális népszavazást mint "destabilizáló eszközt" említették. Ráadásul október 23-át elbagatellizálja a jelentés - mondta az emberjogi bizottság volt elnöke. Balog szólt arról is: a jelentésnek vannak olyan részei, amelyek szakmailag megfontolandóak: például olyan biztonsági kérdésekben, mint a rendőrök azonosítószáma.

Címlapfotó: csepel.info


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Ébredések - Földönkívüli beavatkozások - 2015.02.25.
  2015-02-27 21:41:15, péntek
 
  Ébredések - Földönkívüli beavatkozások - 2015.02.25.


LinkENIGMÁK TV:


Link


Száraz György honlapja, a " Boldog napot " :


Link
 
 
0 komment , kategória:  ENIGMA - ENIGMÁK-Ébredések  
Emlékezés Fülöp Júlia szászvárosi helytörténészre
  2015-02-27 21:32:34, péntek
 
  Friedrich Klára : Ő már Torma Zsófiával beszélget...

Emlékezés Fülöp Júlia szászvárosi helytörténészre


Torma Zsófia erdélyi régésznő emlékének fenntartását, életének, munkásságának kutatását hatalmas csapás érte, mivel 2014 október 24-én elhunyt Fülöp Júlia, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) szászvárosi elnöke, helytörténész, Torma Zsófia kutató, foglalkozását tekintve gyógyszerész. A Hunyad-megyei magyar közösség is pótolhatatlan szervezőt vesztett. Nagy anyagot gyűjtött Torma Zsófiáról, különösen korabeli anyagai értékesek. Évtizedek óta folytatta kitartó küzdelmét, hogy Torma Zsófia szászvárosi házára visszakerüljön a régésznő emléktáblája, sajnos hiába, pedig egy kis anyaországi hátszéllel biztosan sikerült volna.

Mindent tudott Hunyad megye és Szászváros történetéről, nagy személyiségeiről, többek között gróf Kun Kocsárdról, aki hét évig volt az osztrákok fogja s egész vagyonát szászvárosi iskolák építésre fordította.

Fülöp Júlia mindezt felelősségteljes munka, háztartás, Szászváros művelődési eseményeinek szervezése és az utolsó években egyre súlyosbodó betegség mellett végezte. Nem kényelmes, mindennel felszerelt tudományos kutatói állásban, ahol a doktor uraknak és hölgyeknek szorgalmas hallgatók hordják össze a szakirodalmat, mégsem tesznek annyit a magyarságért és a tudományért, mint a szászvárosi gyógyszerésznő. Így Fülöp Júliának nem volt ideje összerakni, megírni mindazt, amit tudott, aminek megírását csak tervezte.

Hogy nem volt ideje összerakni, megírni gyűjtött anyagát, ez az egész Kárpát-medence művelődéstörténetének nagy vesztesége. Ezért felelősek a hivatalosságok az anyaországban is, akik nem értékelték, támogatták munkáját, míg valamiféle finnugor rendezvényre 150 milliót, valamiféle türk-kazak rendezvényre pedig 70 milliót adott néhány éve a kormányzat. Mindaz a magyar szellemi érték, amelyet Júlia összegyűjtött, s amelyet át tudott volna adni némi kis magyarországi felkarolással, mindörökre elveszett. Ezt az anyagot csak ő tudta volna megírni, mert ő gyűjtötte, az ő szívének, hazaszeretetének kötőanyaga kellett volna hozzá, hogy egésszé váljon.

A szakmai gőgjükbe burkolózó tudományosságok nem láttak el a szászvárosi gyógyszerésznőig, mint ahogyan 150 éve sem láttak el Torma Zsófia Szászvárosban összegyűjtött tordosi régészeti anyagáig, inkább a szibériai, lappföldi, meg a mongol fenyéren bolondgombától ugrabugráló sámánokért rajongva szolgálták, szolgálják idegen uraikat.

Lehet majd a szakdolgozatot íróknak, történészeknek Fülöp Júlia papírjai között kotorászni (ha egyáltalán...), de amit tudott, annak 90 %-át idő, pénz, hivatalos érdeklődés és támogatás hiányában magával vitte. S talán jól is van ez így, ezek a vörösdiplomás, dilettánsozó hivatalosságok és ez a király minden új - hol finnugor, hol török-mongol-kazár-kazak divatú - ruhájáért őrjöngve lelkesedő nép nem is érdemli meg a Torma Zsófiákat, Fülöp Júliákat.

Egyetlen díjáról tudok - remélem tévedek, és több van - 2012-ben az országos EMKE gyűlésen Kun Kocsárd díjban részesült.

Szakács Gábor a Magyar Demokrata 2002/19. számában említette munkásságát, Az első magyar régésznő c. írásban. Honlapunkon (www.rovasirasforrai.hu) a KITEKINTŐ rovatban is olvasható ez a cikk és az Emlékezés Torma Zsófia régésznőre a Hunyad-megyei napokon c. írásom, melyben több fénykép látható Fülöp Júliáról. Ugyancsak honlapunkon a FORDÍTÁSOK rovatban lévő angol nyelvű írásom végén, így némileg külföldön is értesülhettek tevékenységéről.

Az itt mellékelt fénykép az ő egyik kis füzetéből való, egy általa szervezett rendezvényen, Torma Zsófia rokonával.


A Forrai Sándor Rovásíró Kör honlapja :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Friedrich Klára,Szakács Gábor  
Igazság a Médiában - Az ISIS eredete
  2015-02-27 21:21:56, péntek
 
  VIDEÓ- Igazság a Médiában - Az ISIS eredete


Link


Ezúttal számos díjjal elismert újságíró és tévés személyiség, Ben Swann
beszél az ISIS valódi eredetéről.


Összeesküvés-elmélet: Azért pusztít az ISIS, hogy csak zsidó történelmi emlékek maradjanak a régióban

Felbecsülhetetlen értékű szobrok és műalkotások semmisültek meg az Iszlám Állam által tavaly nyáron elfoglalt észak-iraki Moszulban. Az egyiptomi felső iszlám vallási hatóság szerint szárnyas bikáknak és az asszír korból fennmaradt, több ezer éves műalkotások elpusztításának nincs ideológiai alapja, Mohamed próféta tanítása szerint támadhatatlanok. Akkor miért ez a brutális barbarizmus? Amerikai agytrösztök szerint az Iszlám Államot Izrael érdekében hozták létre a nyugati titkosszolgálatok.

Pénteken, a Dar al-Ifta, az iszlám vallás felső egyiptomi szerve kinyilatkoztatta, hogy az ISIS pusztításának nincs semmi vallási alapja a szent könyvek szerint, Mohamed próféta tanai között nincs olyan kitétel, hogy az elfoglalt területeken lévő korábbi kultúrkörökből származó műalkotásokat meg kell semmisíteni. Az egyiptomi vallási hatóság azzal is érvelt, hogy állításukat alátámasztja maga a bemutatható egyiptomi történelem, hiszen hiába lett államvallás az iszlám, az előtte lévő korokból származó műalkotások, múmiák, szobrok mind épségben megmaradtak az utókornak.

Akkor minek köszönhető ez a barbár pusztítás a több ezer éves asszír tárgyi emlékek között? - tehetjük fel a kérdést, amelyre a válasz: amerikai szabad véleményvezérek állítása alapján cseppet sem nehéz, illetve meglepő. Az agytrösztök váltig állítják, hogy az ISIS az amerikai és az izraeli titkosszolgálatok szüleménye, amelyet elsősorban a libanoni Hezbollah közömbösítésére hoztak létre, de a folyamatos destabilizáció is a feladata a Közel-Keleten. Azon a területen, ahol évezredes kultúrák tárgyi levonatait őrzik a különböző vallású és berendezkedésű országok, amelyek közül a Nagy-Izrael projekt megvalósítása érdekében a cionista rezsim többet meg akar szerezni.

A több ezer éves asszír műemlékek megsemmisítése azt a célt is szolgálhatja, hogy ne maradjon semmi olyan tárgyi emlék, amely a zsidó kultúrkörön kívül más civilizációk ottlétére utal, és a következő századok gyermekei csak azzal szembesülhessenek, hogy minden több ezer éves történelmi emlék zsidó kötődésű. Így igazolható lenne a Nagy-Izrael projekt megvalósulása esetén is, hogy a területet évezredek óta egyedül a zsidók tekinthetik szülőföldjüknek.

Link


 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Mérgező sók árusítása elleni pert nyert Dr. Weixl Várhegyi
  2015-02-27 21:15:29, péntek
 
  Mérgező sók árusítása elleni pert nyert Dr. Weixl Várhegyi László

Dr. Weixl Várhegyi László pár hónapja pert nyert a sóhivatal ellen - erről adott tájékoztatást a fia az Interneten -, mégis rengeteg a káliummal szennyezett só a kereskedelemben.

Ugyan rengeteg sót vontak vissza a per hatásásra a kereskedelmi forgalomból, mégis tucatszámmal fordulnak elő így is a káliummal szennyezett sók az üzletekben. Dr. Weixl Várhegyi László azt kifogásolta a kereskedelmi sókban, hogy az emberi egészségre kifejezetten veszélyes méreg, a kálium (vas) cianid is megtalálható bennük, csomósodásgátlóként feltüntetve. Számtalan nagy üzletláncban azonban ugyanazokat a sókat lehet kapni még ma is. Mint láthatjuk, a csendes népirtás folytatódik. Akinek az egészsége fontos, ne vásárolja az olyan sókat, amik kálium (vas) cianiddal szennyezettek.

Korábban már írtunk a mérgező sókról, itt elolvashatják:

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Zéró toleranciát a gyermekek elleni erőszak elkövetőivel
  2015-02-27 20:34:17, péntek
 
  Zéró toleranciát a gyermekek elleni erőszak elkövetőivel szemben!

Az elsőfokú bíróság tegnapi ítéletében bizonyíték hiányában felmentette a szexuális erőszak vádja alól gyermekeiket éveken át kínzó, embertelen körülmények között, rettegésben és elnyomásban tartó szülőket. A kiskorú veszélyeztetése miatti vád megállt, azonban büntetésüket mindössze két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtották, melyet már előzetes letartóztatásuk során letöltöttek. A Jobbik ezért keményebben büntetné a gyermekek elleni erőszak elkövetőit.


Brutális verés és erőszak

K. Rudolf és felesége, Andrea hosszú éveken át napi szinten kínozta és erőszakolta három gyermekét. A kicsiknek épp ésszel szinte felfoghatatlan kínzásokat kellett elszenvedniük. A szülök pornófilmeket nézettek a gyerekekkel, majd az abban látottakat rajtuk próbálták ki, előtte azonban gyakran félholtra verték őket.

A két fiú miután már nem bírták tovább a kínzásokat elmenekültek otthonról és napokig bujkáltak. Amikor megtalálták őket, brutálisan megverték és megerőszakolták mindkettőjüket. A házaspár egészen 2012 őszéig zavartalanul folytathatta beteges hajlamaik kiélését. Ám ekkor a gyermekvédelmi szolgálat elvette tőlük a kicsiket, mert nem jártak iskolába. Nevelőszülőkhöz kerültek, és a gyámok szembesültek először mindazzal, ami a három testvérrel történt. Ők értesítették a rendőröket.

Ürülékkel etették őket

A gyerekek, amíg nem kerültek állami gondozásba a fürdés és fogmosás fogalmát nem ismerték. Rendes ételeket nem kaptak, szüleik arra tanították őket, hogy csótányokat és más bogarakat fogjanak és egyenek meg. A patkányok és különböző rágcsálók szintén gyakran kerültek a kicsik tányérjára, de volt olyan, amikor kekszreszeléket gyúrtak össze emberi ürülékkel, majd kókuszba forgatták, és azt adták nekik jutalmul.

A Jobbik keményebben büntetné a gyermekek elleni erőszakot

Felháborítónak tartom, hogy a bíróság a Btk. szerinti majdnem legenyhébb büntetést szabta ki a gyermekeiket bogarakkal, fekáliával etető, azokat elhanyagoló, kínzó szülőket - írja Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának alelnöke szerdai sajtóközleményében.

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy mind a vádiratokból, mind az ombudsmani jelentésből, valamint a gyermekek vallomásaiból kiderül, hogy a szülők a kiskorúakkal szinte születésüktől kezdve így bántak: folyamatosan mindennapos erőszaknak, életre alkalmatlan körülményeknek és feltételeknek voltak kitéve, mely tovább súlyosbítja rémtetteiket.

Ezért a Jobbik megvizsgálja annak jogi lehetőségeit, hogy milyen módon lehet a gyermekbántalmazásokkal kapcsolatos bűncselekmények esetén súlyosbítani a bíróság által kiszabható büntetési tételeket. Várják továbbá a hatóságok érdemi válaszait arra vonatkozóan, hogy az eset további mulasztó szereplőit (háziorvos, védőnő, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai) mikor és milyen módon vonják felelősségre.

Mindezekből kifolyólag a radikális ellenzéki párt szorgalmazza, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat rendszerének tényleges felülvizsgálatát. Vágó Sebestyén, mint a Népjóléti Bizottság alelnöke azt ígéri, hogy kezdeményezni fogja ennek a folyamatnak az elindítását.

alfahir.hu - jobbik.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  ERKÖLCS  
Megkértek 6 párt, hogy négy percig csendben nézzenek egymás
  2015-02-27 20:28:51, péntek
 
  Megkértek 6 párt, hogy négy percig csendben nézzenek egymás szemébe - nézd meg, mi lett az eredmény! (+videó)

A The New York Times előző hónapban közölt egy cikket, amely egy érdekes kísérletet mutatott be: arra kértek két embert, hogy nézzenek egymás szemébe négy percig, megszakítás nélkül. Arra jutottak, hogy a negyedik perc végére az alanyok úgy érezték, közelebb kerültek egymáshoz, nem számít, milyen kapcsolatban voltak előtte.

Ezt a kutatást vette alapul a SoulPancake csapata, akik összegyűjtöttek hat párt, hogy teszteljék a fenti állítás igazságát. Az első pár tagjai nem ismerték a másikat a kísérlet előtt, a második kettős éppen a negyedik randijuknál tartott, a harmadik pár egy éve volt együtt, a negyedik öt éve, az ötödik két éve, a hatodik pedig 55 éve.

A szervezők minden duót egy-egy szobába invitáltak, és indulhatott is egymás néma feltérképezése. A kísérlet végén úgy tűnt, mindenkit meglepett a végeredmény.

VIDEÓ :


Link


A reakciók önmagukért beszélnek. Mindenki mosolyogva, boldogan szól a másikhoz, és arról értekeznek, mennyire megváltoztatta őket ez a néhány perc. Akik már régóta együtt vannak, újra felfedezték egymást, és újra megélték a múlt gyönyörű pillanatait; akik pedig még csak rövid ideje ismerkedtek, még vonzóbbnak találták a másikat.

"55 év házasság alatt sohasem néztünk úgy egymás szemébe, mint ahogy most"- mondta az idős, ősz hajú feleség a férjének, mikor letelt a négy perc. A férfi pedig így szólt hozzá: "Amikor ilyen közelről szemléltelek, rájöttem, mennyire szükségem van rád, és mit is jelentesz nekem. Nem tudnám elképzelni, hogy mással legyek."

És hogy milyen ereje van a csendnek és egymás pillantásának, azt megnézheted egy másik, hasonlóan tanulságos és gyönyörű videóban:

Életre szóló tanítás: egy elmúlt, nagy szerelem megható pillanatai (+videó)

Sosem múlunk el csöndben szeretni azt, akit egyszer hangosan, világra szólóan szerettünk! Legalábbis így tartja az angol mondás, amiben bizony van valami. A képet, amit magunkban hordunk volt kedvesünkről, bármilyen fájdalmas volt is az elválás, az idő meleg emlékké oldja.

Egy egyszerű, mégis gyönyörű videón mindez élővé válik, és ha csak egy percre is, de életre szóló tanítás van benne.

Marina Abromovic és Ulay szerelmi története a 70-es években kezdődött. Egy furgonban éltek és előadó művészként keresték mindennapi betevőjüket. Tiszta, mély szerelem volt az övék, éppen ezért, amikor úgy érezték, hogy nem szárnyalnak egymás mellett tovább, békében elváltak.
Marina és Ulay még együtt, 1977-ben

Szakításuk stílusos volt, mint ő maguk: a Kínai Nagy Fal közepén találkoztak egy utolsó ölelésre, aztán soha többé nem látták egymást.

Marina, 2010-ben ,, A művész jelen van" című műsorral lépett fel, ennek részeként minden emberrel egy perc csendet töltött együtt. Ulay, a rég nem látott nagy szerelem titokban érkezett a helyszínre...

Nézd meg, mit éreztek, amikor annyi év után újra látták egymást:


Link

FORRÁS:

Link
 
 
0 komment , kategória:  SZERETET  
II. Nemzeti Radikális Népesedési Konferencia
  2015-02-27 20:19:22, péntek
 
  "Isten ajándéka a magyar gyermek" - II. Nemzeti Radikális Népesedési Konferencia

Budaházy Edda meghívója:


Szeretettel és tisztelettel meghívom a II. Nemzeti Radikális Népesedési Konferenciára, melyen hazánk és Európa legégetőbb problémájáról, a tragikus demográfiai helyzetről lesz szó. A hivatalos, politikailag korrekt kormányzati megközelítése a témának nyilvánvalóan kevés a helyzet súlyosságának tekintetében, szükség van a Jobbik mellett egy erős, radikális civil hangra is.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Büntetik az illegális agancsgyűjtést
  2015-02-27 20:13:04, péntek
 
  A törvénysértők nem ritkán az állatkínzás fogalmát is kimerítő módszereket alkalmaznak a szarvastrófeák megszerzéséért

Bűnözők hajszolják a szarvasokat, hogy az ágak által levert agancsokat összeszedhessék - figyelmeztetett közleményében a Magyar Vadászati Kamara. A lapunk által megkérdezett szakember elmondta, az engedély nélküli gyűjtés a törvény szerint lopásnak számít, és azt a törvény szigorúan bünteti.

Fejdíszükért az állatokat gyakran végighajszolják az erdőn (Fotó: Hegedüs Róbert)

A vadászterületen a lehullott agancsot, illetve az elhullott vad trófeáját a terület és a vad tulajdonosának előzetes írásbeli hozzájárulásával szabad csak gyűjteni - mondta lapunknak Kiss-Szabó Béla vadász.
A szakembert azért kerestük meg, mert ezekben a hetekben vetik le trófeáikat a gímbikák, és ez a természetes folyamat minden esztendőben vonzza az erdőkbe az agancsgyűjtőket. Az, hogy valaki ezzel foglalkozik, nem feltétlenül baj, de sajnos sokan illegálisan és üzemszerűen fosztogatják mások tulajdonát - mondta Kiss-Szabó Béla. Beszélt arról is, hogy a törvénysértők nem ritkán brutális módszereket alkalmaznak, hiszen szó szerint végighajszolják a szarvasokat az erdőn, hogy minél több fejdísz kerüljön a birtokukba. A hatékonyság növelésére a fatörzsek közé sokszor drótot is kifeszítenek, s ez akár a gyanútlan turistákra is veszélyt jelenthet.

A száraz jogi szöveg, amely az erdők állatvilágának védelméről, a gazdálkodásról és a vadászatról szól, az 1996-os LV. törvény kilencedik paragrafusában szerepel - mondta. Ennek értelmében a hullatott agancs a területen vadászatra jogosult szervezet tulajdona, és az engedély nélküli gyűjtés lopásnak számít. Aki a vadat tiltott módon zaklatja, az legalább tízezer, legfeljebb kétszázezer forintra bírságolható.

A módszerekben nem válogató bűnözők miatt nem egy megzavart, illetve űzött állat agancsa letörik, és ekkor a korona töve is károsul. Ez a módszer kimerítheti az állatkínzás fogalmát és szabadságvesztéssel is sújtható - figyelmeztetett a vadász. Ilyenkor járulékos kár, hogy a bikák többé nem tudnak normális agancsot növeszteni. Amennyiben ez egy jó képességű szarvassal történik, az több százezer, sőt akár több millió forintos bevételkiesést is jelenthet az érintett társaságoknak. Nem mellékes szempont az sem, hogy az erdőből kihajtott szarvascsapatok sokkal nagyobb eséllyel okozhatnak közlekedési balesetet.


Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 140 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 1864 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 235
  • e Hét: 12624
  • e Hónap: 40758
  • e Év: 86913
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.