Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/187 oldal   Bejegyzések száma: 1866 
Miért igyunk szódabikarbónát?
  2015-02-28 21:16:09, szombat
 
  Miért igyunk szódabikarbónát?
Azt tudjuk, hogy ha külsőleg használjuk a szódabikarbónát - bőrre, hajra, körmökre, fogakra - jótékony hatást fejt ki, de mi történik, ha megisszuk?
Kiegyensúlyozott pH-érték: a szódabikarbóna lúgosítja a szervezetet, ami kiegyensúlyozott pH-értéket eredményez. A savasság ugyan megkönnyíti az emésztést, azonban egy lúgosabb pH egészségesebbnek tekinthető, mivel a legtöbb degeneratív betegség savas környezetben fejlődik.
Vesekő megelőzése: a vesék érzékenyek a savas vizeletre, különösen akkor, ha már a vesekövek is kialakultak. Ha szódabikarbónát iszunk, az karbantartja a veséket, így nehezebben alakul ki a vesekő.
Savsemlegesítő: a lúgos szódabikarbóna semlegesíti a savat, és ha gyomor reflux-al küzdünk nagyon is ajánlott a fogyasztása.
Antiszeptikus: a szódabikarbónának antiszeptikus hatása van, elpusztítja a parazitákat, gombákat, és penészölő. Kiváló száj- és torokfertőtlenítő, megfázás, nátha esetén javasolt a szódabikarbónával való gargarizálás.
Megelőzheti a köszvényt: köszvény esetén megnövekszik a vér húgysavtartalma és húgysavas sók rakódnak le a különböző szövetekben, elsősorban az ízületekben. Mivel a szódabikarbóna egyensúlyban tartja a szervezet pH-értékét, egyes szakemberek javasolják a fogyasztását.
Felveszi a harcot a húgyúti fertőzésekkel: ha vízzel vesszük be a szódabikarbónát, az kezeli a húgyúti fertőzéseket, mivel csökkenti a vizelet savasságát.
Izomláz csökkentő: korábban az izomszövetben felszaporodó, majd a véráramba bekerülő tejsavat tették felelőssé az izomláz kialakulásáért. Ugyanis a nagy intenzitású edzés során az izomzat nem kap elég vért és elegendő oxigént sem, így anaerob úton kénytelen energiához jutni. A legújabb kutatások ugyan igyekeznek árnyalni ezt, ám amíg egyértelmű eredményre nem jutnak, addig ezt is érvényesnek kell tekintenünk. A szódabikarbóna savsemlegesítő hatása ez esetben is érvényesül, ezért testedzés közben, vagy rögtön utána vízzel vegyünk be szódát.
Beigazolódott, hogy a szódabikarbóna 36 órán belül megszünteti a megfázás tüneteit. Az első nap hat adag szódabikarbónát vegyünk be, az adagokat jó nagy pohár vízben oldjuk fel, és kétóránként igyuk. A második nap négy, az harmadik nap pedig két adagot vegyünk be, reggel és este.

Mikor ne igyunk szódabikarbónát: mivel nagyon gazdag nátriumban, nem javasolt azoknak, akik sómentes diétát követnek, ödémában, májbetegségben, vesebetegségben, vagy magas vérnyomásban szenvednek. Állapotos, szoptatós kismamáknak sem javasolt a fogyasztása, kizárólag akkor, ha az orvos előírja. Ugyanakkor nem javasolt huzamosabb ideig rendszeresen nagy adag szódabikarbónát inni.
Forrás: filantropikum.com 
 
0 komment , kategória:  Egészség- Életmód  
A só mint ősi orvosság
  2015-02-28 21:13:29, szombat
 
  A só mint ősi orvosság

Mint a címben is olvashatjátok, a só egy igen régi természetes képződmény. Akkoriban ugyan nem beszélhettünk finomított, jódozott, adalékolt, káliumozott, stb. konyhasóról, ez "mai" találmány. Minden rossz, ami a sóról elmondható, az a fenti élelmiszeripari képződményekre vonatkozik (asztali konyhasó). Minden jó pedig az ősi, természetben megtalálható sóra. Ezt szeretném egy kicsit helyre tenni.
A só minden élőlény számára életfontosságú. Ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre. Víz, kálium és só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását. A víz a szállító szerepét betöltve a sejtek anyagcsere folyamatainál keletkező bomlástermékeket távolítja el. A sejten belüli vízháztartásért a kálium felelős, mennyiségbeli arányában. A növényvilágban is a gyümölcsök húsának keménysége a kálium által megkötött víztől függ. A napi ételeink sok káliumot tartalmaznak az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek formájában, de szinte sót alig. Ezért fontos a só mindennapos utánpótlása. Só vizet von el a sejtekből, így biztosítja a sejten kívüli vízháztartást. Szerveztünkben alapjában véve két "tenger" van az egyik a sejten belüli, a másik a sejten kívüli. Az egészségünk e két "tenger" egyensúlyától függ. Ezt tudjuk biztosítani elegendő víz bevitellel, káliumban gazdag gyümölcsök és zöldségek, valamint egy természetes só fogyasztásával.

A vízhiány hatása a szervezetre
Ha nem veszünk magunkhoz elegendő vizet, vízhiány lép fel. Ebben az esetben a szervezet a sejten kívüli vízháztartásból veszi el a szükséges vizet, a vízhiányban szenvedő sejtek életben tartásához. Végszükség esetén a szervezet a sejten kívüli vízből képes az életfontosságú sejtekbe vizet bepréselni.
Az extracelluláris víz mennyiséget a szervezetünk egy óvintézkedéssel tartja meg: a vesének parancsot ad sót visszatartani, ami a sejten kívüli vizet megköti, tehátaz ödéma (vizenyő) kialakulásáért a vízhiány a felelős.
Ha az intercelluláris víz mennyiséget krónikusan az extracelluláris vízből kell a szervezetnek bepréselni, ezzel együtt növelni kell a bepréseléshez szükséges nyomást. Ez a nyomásnövekedés jelentkezik Hypertonie, azaz magas vérnyomásformájában. A felgyülemlett víz később okozhat tüdő ödémát (asthma - cardiale) is.
A terápia ezeknél a betegségeknél: a vízhiány megszüntetése.
A víz felvételével a szervezetet nem szabad túl terhelni, hanem lassan, szakaszosan kell inni, addig míg a vizelet mennyisége megegyezik a bevitt víz mennyiségével.
Ha elegendő vizet iszunk, sót mosunk ki a szervezetünkből. Ahogy csökken a só és nő a víz mennyisége, már nem kell a szervezetnek a vizenyő folyadékot visszatartani. Így meg tudunk szabadulni a szövetekben - óvintézkedésként, vízhiány miatt - megkötött víztől. Ne szedjünk vízhajtót, a víz a legjobb vízhajtó szer (diureticum).

A só csodás hatásai
A sónak a szervezetünkben, a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van, például:
A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül. Asztmás rohamnál igyunk két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi természetes sót.
Só védi a sejteket - különösen az agysejteket - az elsavasodástól.
A vesének szüksége van sóra a túltengésben lévő savak leépítésére, és azoknak vizelettel történő kiválasztására. Ha a szervezet sóban szegény, egyre jobban elsavasodik.
A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél használt Litium a sót próbálja meg helyettesíteni.
A só fontos szerepet tölt be az agyban a serotonin- és a melatoninszint konstans fenntartásában. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat, így nem kell esszenciális aminosavakat, mint pl. tryptophan és tyrosin a szervezetnek feláldozni. Ugyanis a tryptophan szükséges a serotonin, melatonin és tryptamin képzéséhez.
A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek un. anaerob organizmusok, amelyek oxigénhiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben és a só megnöveli a vér mennyiséget, akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt. A dehidratáció gyengíti az immunrendszert.
A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához.
Só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. A víz : só aránya nagyon fontos. Egy só szegény táplálkozás magas víz fogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet. A logika egyszerű. Ha Ön vizet iszik, de sót nem eszik, akkor nem marad elég víz a vérkeringésbe, hogy a véredényeket teljesen feltöltse.
A só fontos alvás zavaroknál Egy természetes altató.
Cukorbetegségnél a só segít a vércukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat.
A sejteknek szükségük van sóra a hidroelektromos energia fejlesztéséhez. Ugyanis a só szállítja az elektromos áramot a sejtekhez.
A só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában.
A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
A só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában.
A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. (asztma, emfizema- tüdőtágulat, mukoviszidose)
A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést.
A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához.
A só a köszvény és az arthritis (izületi gyulladás) megelőzésében fontos szerepet tölt be.
A só megakadályozza az izomgörcsöket.
A só megakadályozza a túlzott nyáltermelést. Túlzott nyáltermelés só hiányt jelez.
Az osteoporose - csontritkulás - egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza.
Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.
A só, mivel szerepet játszik a serotonin- és a melatonin szint konstans fenntartásában és ezek szabályozzák közérzetünket, mint pl.: önbizalom, pozitív gondolatok. Így a só közvetetten befolyásolja személyiségünket.
A só fontos a libido megőrzésében.
A só segít a toka csökkentésében. Ugyanis a só hiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést. Valamint hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék felbontásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények víz áteresztővé válnak, hogy a mirigyeket több vízzel lássák el a megemelkedett nyál termelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is víz áteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze.
A só megvéd a visszerek és a hajszálér repedéstől.
Asztmásoknál fontos megemlíteni, hogy amilyen fontos a só, olyan káros a sok kálium. A magas kálium tartalmú gyümölcsök- pl. narancs, banán, vagy a sportitalok asztma rohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy kicsit megsózni, hogy a nátrium és kálium egyensúlyát fenntartsuk.
Sportolás előtt egy kevés só megnöveli a tüdő kapacitását és a túlzott izzadást meggátolja.
Talán nem is gondoltátok, hogy milyen fontos a só. A lényeg a mértékletesség és az egyensúly.
Forrás: antalvali.com 
 
0 komment , kategória:  Egészség- Életmód  
Mézes kurkuma az igazi csodaszer
  2015-02-28 21:11:09, szombat
 
  Mézes kurkuma az igazi csodaszer

A kurkuma nemcsak fűszer, hanem gyógynövény is. Ismert vértisztító hatása, használható láz és fertőzések ellen. Serkenti az immunrendszeri védelmet, mivel aktiválja a fehérvérsejtek, a limfociták közül a természetes ölősejteket (NK=Natural Killer), amelyek a szervezetet veszélyeztető sejteket pusztítja vagy hatástalanítja, és gátolja az immunválaszt gátló limfoicita sejtek működését. Mivel az NK sejtek “hivatalból" a kóros sejtek pusztítói, egyben a rákos daganatsejtek elleni küzdelem élharcosai is. Nem véletlen, hogy nagy reményeket fűznek a kurkumin daganatellenes hatásához. A kurkumin laborkörülmények között gátolta a ráksejtek osztódását és szétvándorlását.
Mézben feloldva köptető és köhögéscsillapító hatású. Kínától Thaiföldig használják a népi gyógyászatban.
Kurkumáról és gyógyhatásáról itt olvashatsz bővebben: A kurkuma hatékonyabb mint 8 különféle gyógyszercsoport
A kurkuma felszívódását fekete borssal tudjuk elősegíteni, de ha célunk az, hogy a vastagbélbe jusson, nem kell fekete borssal társítani. Egy igazi csodaszerrel van dolgunk, amelyet érdemes minél többet fogyasztani, főleg, ha meg vagyunk fázva.
A mézről amit tudni kell: Természetes édesítőszer, ami közel kétszáz tápanyagot, köztük ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket és aminosavakat tartalmaz. Jótékony hatásait nehéz lenne felsorolni. A szervezetben jól hasznosítható szőlő és gyümölcscukrokat is tartalmaz, magas a kalóriatartalma.
Mézes kurkuma tea
Hozzávalók egy kisebb adaghoz:
- 1/3 bögre méz
- 2 és 1/2 teáskanál kurkuma
- a teához: frissen facsart citromlé és frissen őrölt fekete bors
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
Egy tálkában jól keverjük össze a mézet a kurkumával. Tegyünk egy teáskanálnyi keveréket egy bögrébe és öntsük fel forró vízzel. Keverjük el, hogy feloldódjon a mézes kurkuma. Ízlés szerint tegyünk bele frissen facsart citromlevet és frissen őrölt fekete borsot.
Forrás: szabadonebredok.info 
 
0 komment , kategória:  Egészség- Életmód  
Áll ás száj körüli szőrtelenítés házilag
  2015-02-28 21:09:15, szombat
 
  Áll ás száj körüli szőrtelenítés házilag

2 evőkanál méz
1 evőkanál zabpehely
2 teáskanál citromlé
Ezeket az anyagokat összekeverjük és rákenjük a szőrteleníteni kívánt részre. Hagyjuk rajta 15 percig, majd langyos vízzel leöblítjük. Ezt követően a szokásos arckrémünkkel nyugtatjuk az arcbőrt.
Ha heti 2-3 alkalommal megismételjük az eljárást, akkor egy hónap elteltével azt tapasztaljuk, hogy eltűntek arcunkról a kellemetlen szőrök. 
 
0 komment , kategória:  Egészség- Életmód  
Sós, vizes lábfürdő, avagy a szervezet nagytakarítása
  2015-02-28 21:06:24, szombat
 
  Sós, vizes lábfürdő, avagy a szervezet nagytakarítása
Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk. Este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, táguljanak a talp pórusai.
A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásairól nincsenek ismereteink, 6 - 7 alkalom után a pozitív hatások jelentkeznek.
A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozik, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott:
- ha citromsárgás, akkor a vese, húgyhólyag,
- ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi bajok,
- barna színeződés esetén a májfunkciókra kell tekintettel lenni,
- a zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,
- sötét szín esetén pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei mutathatók ki.
Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.
Az ülő foglalkozást végző személyek ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés.
Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne.
Forrás: www.napjaink.org
 
 
0 komment , kategória:  Egészség- Életmód  
Bruce Lee 27 hasznos tanácsa az élet leckéjéről
  2015-02-28 21:03:51, szombat
 
  Bruce Lee 27 hasznos tanácsa az élet leckéjéről
1. Célok
Egy cél nem mindig jelenti azt, hogy eléred, gyakran csak valami, amiért harcolnod kell.
A célok olyan dolgok, melyekért harcolnunk kell, de nem szabad túlzottan a megszállottjukká válni. Magára a folyamatra és az útra kell koncentrálni.
Ha egy gyönyörű ösvényen túrázol, akkor azért teszed, hogy elérj a célodhoz, de ez nem jelenti azt, hogy nem élvezheted az utat vagy, hogy nem változtathatsz az úti célodon. Légy nyitott és rugalmas!
2. Rugalmasság
Jól jegyezd meg, hogy a legmerevebb fát a legkönnyebb eltörni, míg a bambusz vagy a fűz túléli a szél pusztító erejét is.
A világ legboldogabb emberei mind rugalmasak. Nincsenek görcsös elképzeléseik és nem próbálják meg kontrollálni és manipulálni környezetüket, hogy boldogok legyenek.
Nekik úgy jó minden, ahogy van. Elfogadnak, a jelenben élnek és lélegeznek. Ha tartalmas és boldog életet szeretnél élni, fogadd el a dolgokat olyannak, amilyenek.
3. Idő
Ha szereted az életet, ne pocsékold el az idődet, hiszen az idő az élet maga.
Nincsen időnk halogatásra, kifogások keresésére és arra sem, hogy félelmeink mögé bújjunk. Tudom, hogy kemény elfogadni, de egyszer te is meg fogsz halni, így miért ne hoznád ki a legtöbbet az életedből, amíg megteheted?
Ne pazarold az idődet, inkább menj tovább az utadon és kövesd az álmaidat! Érni fognak csalódások, hibákat fogsz elkövetni az út során, úgyhogy maradj alázatos és élj a jelenben!
4. Szolgálatkészség
Az az igazi élet, amit másokért élünk.
A legélvezetesebb élet, ha másoknak segítesz és az ő életüket is gazdagítod. Ha megtalálod a módját, hogy más emberek problémáit is megold, miközben a saját életedet tartod szem előtt, tökéletes harmóniára fogsz találni.
5. Elfogadás
Ne azon gondolkozz, hogy kinek van igaza, ki tévedett, vagy, hogy ki jobb a másiknál!
Ha azt szeretnénk, hogy ez a Föld szebb hely legyen, abba kell hagynunk az ítélkezést, fel kell hagynunk előítéleteinkkel és szigorú elképzeléseinkkel. Nincs szükség arra, hogy igazunk legyen vagy tévedjünk, vagy, hogy azt hajtogassuk, hogy jobbak vagyunk, mint mások.
Minden olyan, amilyen. Ha nem szereted, csinálj valami mást, de ne közvetíts negatív energiákat, mert az soha nem eredményez semmi jót.
6. Tarts egyetlen célt szem előtt!
Nem attól félek, aki tízezer ütést begyakorolt egyszer, hanem attól, aki tízezerszer gyakorolt be egy ütést.
Ha eredményeket szeretnél elérni és valaminek a mesterévé szeretnél válni, akkor ne felületesen foglalkozz a dolgokkal és ugrálj egyik munkáról a másikra. Határozd el magad valami mellett és tarts ki mellette!
A legtöbb ember még azelőtt abbahagyja a munkát, hogy eredményeket érne el. Túl hamar feladják. Te ne légy ilyen ember!
7. Kreativitás
A céltalanságot használd célként, a korlátozottságot pedig korlátlanságként.
Te állítod fel a saját határaidat. Még ha egy guru azt is mondja, hogy valami lehetetlen, akkor se higgy neki! Ő is csak ugyanolyan ember, mint te.
Emlékezz, hogy a legnagyszerűbb emberek mindig azt mondják, hogy soha nem csináltak semmit, csak folytatták azt, amit elkezdtek. Ezért csak önmagadra hallgass és azzal foglalkozz, ami igazán érdekel!
8. Egyszerűség
Az egyszerűség a kulcs a kiválósághoz.
Egyszerűsíts az életeden és távolítsd el belőle a szükségtelen dolgokat! A társadalom, melyben élünk, azt tanítja nekünk, hogy fogyasszunk és halmozzunk fel egy rakás anyagi javat.
Szerencsére, kezdünk rájönni, hogy ez így nem működik. A boldogságnak belülről kell fakadnia, nem pedig kívülről. Az egyszerűsítés világosságot és békét teremt elmédben.
9. Találd meg az utadat!
Szívd magadba, ami hasznos, dobd ki, ami nem, és add hozzá azt, amit egyedül csak te tudsz!
Eleinte, valaki, akire felnéztünk, megtanított nekünk bizonyos dolgokat. De ahogy felnőttünk, jobbak és sikeresebbek lettünk, így azt is megtudtuk, hogy mi az, ami működik a tanultakból és mi az, ami nem. Ami nem működik, attól meg kell szabadulni.
Mindannyian egyediek vagyunk, így meg kell találnunk a saját utunkat, ahol már csak magunkra hallgatunk. Ha döntés előtt állsz, hallgass a szívedre! Hová vezetne?
10. Cselekedj!
A tudás nem elég, alkalmaznod is kell; az akarat nem elég, tenned is kell.
Ha ismered a szükséges információkat, mégsem teszel semmit, akkor semmi sem fog változni.
Tudom, hogy valamilyen sziklaszilárd garanciát szeretnél arra vonatkozóan, hogy sikeres leszel, de a valóságban nem létezik ilyen garancia. El kell kezdened cselekedni, hogy eljuss oda, ahová szeretnél.
11. Ego
A harcművészet végső soron önismeret. Egy rúgás vagy ütés nem az ellenfelet fogja előled elrepíteni, hanem az egódat, a félelmeidet és a belső gátjaidat.
Minden cselekedetben ott rejtőzik az egód. Az egód márpedig azt szeretné, hogy olyan helyen maradj, ahol a dolgok kényelmesek, megfelelőek és biztonságosak.
Ha a szívedre hallgatsz, akkor tudod, hogy nem ez a te utad. Kövesd az álmaidat, akár vakon is! Fogadd el a benned lévő félelmet és menj tovább!
Az élet azt jelenti, hogy élsz, szóval kezdj bele és kövesd a megérzéseidet!
12. Lecke: Az élet értelme
A halhatatlansághoz vezető út titka, hogy olyan életet éljünk, amire érdemes emlékezni.
Egyetlen életed van ebben a testben, ezért is törekedj arra, hogy létrehozz valamit, ami mások számára értéket képvisel.
13. Lecke: Határok
Ha állandóan határokat szabsz abban, amit teszel, legyen az fizikai vagy más jellegű, az a munkádra és majd az egész életedre is hatással lesz. Nincsenek határok! Csak végtelen puszta van. És ott sem maradhatsz, túl kell lépned!
Gyerekkorom óta volt egy ösztönös, belső késztetésem, hogy fejlődjek és növekedjek. Egy valamire való ember szerepe és kötelessége számomra nem más, mint hogy őszintén fejleszti lehetőségeit.
Csak a rád szabott határokig tudsz növekedni (amit vagy te vagy mások szabtak meg). Ahhoz, hogy valóban elérd lehetőségeid netovábbját, el kell felejtened, hogy határok léteznek és be kell ismerned, hogy ebben az életben nem fogod elérni maximális teljesítő képességedet.

14. Lecke: Boldogság
Légy boldog, de soha ne légy elégedett.
Engedd meg magadnak, hogy boldog légy most és ne várj arra, hogy valamilyen önkényes cél elérése tegyen boldoggá. Ugyanakkor emlékezz arra, hogy az életben a dolgok növekednek vagy megsemmisülnek, így hát válassz, te mit szeretnél.
15. Lecke: Önkép
Nem azért vagyok e világban, hogy a te elvárásaidnak megfeleljek, és te nem azért vagy e világban, hogy az én elvárásaimnak megfelelj.
Azzá leszel, amit gondolsz.
Te határozod meg magadat - senki más! Amikor egy fantasztikus önképet alkotsz magadról, természetszerűleg hozzánősz a túlzott elvárásokhoz.
16. Lecke: Célok
A célokat nem kell feltétlenül mindig elérni, a cél gyakran mindössze az irányt jelöli ki.
Minden cél elérhető, ha elegendő idő áll rendelkezésre. Úgyhogy gyerünk, mozdulj a megfelelő irányba!
17. Lecke: Tanulás
Csak a használhatót vedd igénybe, és vedd el, bárhol is találj rá.
Egy bölcs ember többet tanul egy buta kérdésből, mint amennyit egy bolond tanul egy bölcs válaszból.
Ne gondolkodj azon, hogy kinek van igaza, és kinek nincs igaza, és hogy ki a jobb. Nem kell folyton pártolni vagy éppen ellentmondani.
Mindig légy nyitott befogadni új leckéket, függetlenül attól, hogy honnan jönnek. Az életben minden dolog képes neked valamit tanítani, ha hajlandó vagy befogadni a tanításait.
18. Lecke: Cselekvés
Ha túl sok időt gondolkodsz egy dolgon, soha nem leszel vele készen.
A tudástól hatalmat kapsz, de tiszteletet a karakter ad neked.
Nagyon sok ember van ezen a világon, akik tudják mit kell tenniük, hogy megkapják, amit akarnak. Az a néhány jár sikerrel, akiknek karakterét a folyamatos és tudatos cselekvés jellemzi.
19. Lecke: Összpontosítás
Többféle úton is eljuthatsz a célig. De soha nem érsz utad végére, ha folyton útvonalat változtatsz.
20. Lecke: Idő
Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az élet az idő.
Mindannyian úgy kezdjük az új napot, hogy 24 óránk van a bankban, a különbség csak annyi, hogy azt ki mire használja.
21. Lecke: Kudarc
Ne félj a kudarctól. - Nem a kudarc bűn, hanem az alacsony elvárás. Nagy próbálkozásoknál elbukni is dicsőséges.
A kudarc a tanulási folyamat természetes velejárója, bármit csinálunk is. Egy szülő sem gondolja, amikor éppen járni tanuló gyermekét nézi, miközben az folyton elesik, hogy ,,hát bizony, ő nem egy ügyes járó". Akkor hát miért tennéd ezt magaddal?
22. Lecke: Kitartás
Ne könnyű életért imádkozz, az erőért imádkozz, hogy legyen kitartásod a nehéz élethez.
Mindig lesznek problémák és kihívások az életedben. A siker azt jelenti, hogy megtanulod, hogyan győzz le egyre nagyobb kihívásokat.
23. Lecke: Rugalmasság és alkalmazkodás
Légy olyan, mint a víz, ahogy utat csinál magának repedéseken keresztül. Ne légy önző, de alkalmazkodj a tárgyhoz, és megtalálod az utat azt megkerülve, vagy azon keresztül. Ha semmi merevség nem marad benned, az külső dolgokban is meg fog nyilvánulni.
Ürítsd ki az elmédet, légy alaktalan, mint a víz. Ha vizet teszel egy pohárba, felveszi a pohár formáját. Ha vizet teszel egy üvegbe, felveszi annak a formáját. Ha teás kannába teszed a vizet, teás kanna formája lesz. Azaz a víz képes folyni, vagy valaminek nekiütközni. Légy Te is víz, barátom.
Legyél rugalmas és alkalmazkodó a napi életedben és a problémáid legördülnek a válladról. Feszültség csak akkor jön létre, amikor az eredmény nem a várakozásnak vagy az életfelfogásnak megfelelő.
24. Lecke: Egyszerűsítés
Napi növekedés helyett napi csökkenés legyen. Hagyjuk el a lényegtelent.
Amikor kisöpröd az életedből és az elmédből a lényegtelent, bámulatos dolgok történnek. Kérdezd meg könyörtelenül magadtól: Ez az életem magasabb rendű célját szolgálja?
25. Lecke: Kapcsolatok
Ahhoz, hogy megismerd önmagad, más emberi kapcsolatok tükrében vizsgáld meg magad.
Fogadd el mások viselkedését és cselekedetét, hiszen senkit nem tudsz megváltoztatni. Ehelyett nézd meg, hogyan hatnak rád mások, hogyan viselkedsz másokkal, hiszen ebben tükröződik a te hited.
26. Lecke: Szolgálat
Vedd észre, hogy bármi, amit az életben akarsz, megkaphatod azáltal, ha másoknak segítesz megkapni, amit akarnak.
27. Lecke: Élj a pillanatban
Fogadd el a dolgokat, ahogy vannak. Üss, ha ütnöd kell. Rúgj, ha rúgnod kell.
Figyelmedet mindig irányítsd az adott pillanatra. A múltad nem határozza meg a jövődet - az csak attól függ, mit csinálsz az adott pillanatban.
Forrás: szabadonebredok.info 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Honnan tudod, hogy angyal van a közeledben?
  2015-02-28 21:01:23, szombat
 
  Honnan tudod, hogy angyal van a közeledben?
Az angyali lények magasabb frekvencián rezegnek, mint az emberek, legtöbben ezért nem látják őket, de gyakran érzékelik jelenlétüket. Az angyalok tudják, hogy milyen módon kommunikáljanak velünk, s ha valamit közölni akarnak megtalálják a módját, hogy felfigyeljünk rájuk.
Nem kell hozzá vallásos meggyőződés, vagy hit, bárki érzékelheti egy angyal jelenlétét.
Általános jelei annak, ha egy Angyal nyomatékosítani akarja jelenlétét, illetve üzenni akar:

A helyiség hőmérsékletének megváltozása - Egyik pillanatról a másikra meleg levegőáramlat, vagy fény vesz körül. Libabőrös leszel, vagy bizsergést érzel a tarkódon, hátadon vagy a fejeden.

Egy különleges illat, vagy íz tűnik fel a semmiből - Ez lehet egy szokatlan illatú aroma, amilyet korábban még soha nem szagoltál, és képtelen vagy azonosítani, viszont feltűnően kellemes illat, vagy egy olyan íz, amit még nem éreztél.

Különböző színű fények jelennek meg szintén a semmiből - Fénynyalábok tűnnek fel a helyiségben, csak átsuhannak a szobán, vagy a szemed sarkával látod csak, s mire odanézel épp eltűnik, szétrobban, mint a csillagszóró szikrái. Láthatsz kerek színes kisebb-nagyobb gömböcskéket is, melyek úgy úszkálnak a térben, mint a szappanbuborékok. Mindegyik fényjelenséget a szeretet érzése kísér. Ne ijedj meg, nem fog megjelenni egy angyal, csak, ha készen állsz rá. Ők nem ártanak neked semmilyen formában és ijesztgetni sem akarnak.

Néha halhatsz angyali hangokat, így próbál kommunikálni veled - Ez a hang, csak egy tompa suttogás, ilyenkor küldj egy mentális üzenetet az angyalnak, hogy beszéljen hangosabban és nem gondold, hogy csak a képzeleted játszik veled. Angyalok kedvelik a telepatikus kommunikációt, mert így sokkal könnyebb átadniuk az üzenetet, de az ilyen szintű ,,beszélgetésre" csak kevesen képesek.

Hirtelen fehér tollak tűnnek fel a legváratlanabb helyekről. - Ez biztos jele, hogy imáid meghallgattattak. Néha felnézel az égre és ,,szárny, vagy tollpihe alakú" felhőképződéseket látsz, ez is egy jel az angyaloktól. De több jelentése is lehet. Például előbújik a cicád a kertből, hátán egy tollal, (ilyenkor figyelj az intuíciódra) Ha az autód szélvédőjén tűnik fel (légy óvatos a forgalomban) Megláthatod egy plakát papírhasadékán megakadva (nézd meg mit hirdetnek a plakáton, esetleg menj moziba, vagy neked kell hirdetned valamit, talán kampányra szólít) Árválkodhat egy kuka tetején is, mondván ne szemeteljünk stb.

Álmodban is megjelenhetnek az Angyalok egy probléma megoldásával kapcsolatban. - Reggel feltűnően frissen ébredsz, és pozitívan, tisztán látod a megoldást, vagy biztosan tudod az irányt....

Mintha lenne valaki veled a helyiségben - Mintha valaki elsuhant volna melletted, egy kellemes fuvallatot érzel, vagy mintha valaki a válladra tette volna a kezét, esetleg más testrészedben érzel kellemes meleget, kezeid felmelegszenek...

Egy dallamot , muzsikát hallasz -Többször ugyanaz a dallam jár a fejedben, vagy ismétlődően meghallod a rádióban, egy nyitott ablakon át, vagy egy autóból kiszűrődve. Egy lemezboltban a dal előadójára bukkansz, holott teljesen más valamit kerestél. Egy filmben véletlenül pont azt a dallamot hallod stb.

Egy kirakatban véletlenül angyalt ábrázoló képeslapot látsz meg, holott szinte sosem veszed észre ezeket.

Egy jelentéktelen útszéli virágot látsz meg akaratlanul, ahogy kiragyog a környezetből, valahogy színesebb, szebb, mint a többi.

Véletlenül találkozol egy ismeretlennel és a szemébe nézve különös és nagyon erős szeretetet, csodálatot, intelligenciát, rejtélyes kisugárzást érzel, és késztetést, hogy beszélj vele. Valamiért az az érzésed, hogy ez az idegen nem olyan, mint a többi ember. Megszólít, mielőtt te megtehetnéd, semmi különösről nem beszél, mégsem érted, mintha nem a te nyelveden beszélne, majd elköszön. Rövid idő múlva segítséget kapsz a problémáid megoldásához, bár fogalmad sincs, hogy ezt hogyan sikerült elérned, hisz épp egy kilátástalan helyzetben voltál.

Az Angyalok gyakran nagyon egyértelműen jelzik jelenlétüket. Közös angyalélményünk, mikor a könyvesboltban pont a mi lábaink elé esik a polcról egy könyv, ha netán a fejünkre az azt jelenti, nagyon erőteljesen fel akarják hívni a figyelmed arra a könyvre.
Ilyenek az Angyalok munka közben, s ha bízunk bennük, figyelünk rájuk, még többet segítenek, hisz azért vannak itt, hogy támogassanak minket az élet rögös útjain.
Forrás: www.vilagok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Angyalok között  
Fogyókúrás víz almával és fahéjjal
  2015-02-28 20:58:31, szombat
 
  Napi 4 pohár, heti 2 kiló mínusz: fogyókúrás víz almával és fahéjjal Egyszerű recept

Vizet mindennap fogyasztunk... a szakemberek is azt ajánlják, hogy naponta legalább két liter vizet igyunk. Ha már így van, miért ne ihatnánk ebből az élénkítő finomságból?
Minden fogyókúrázni vágyó álma lehet ez a rendkívül egyszerű és olcsó ital, melyet bárki elkészíthet otthon magának!
Italunk alacsony kalóriájú és méregtelenítő hatású, gyorsítja az anyagcserét, segíti a fogyást, sőt lelkes fogyasztói élénkítő hatásról is beszámoltak, így akár kávét el is hagyhatod!
Mindössze 3 egyszerű összetevője van:
1 db alma
1-2 rúd fahéj
2 liter tisztított víz
Így készítsd el:
Egy két literes edényt tölts meg tisztított vízzel, majd tegyél bele egy nagy szeletekre vágott almát. Olyan almát válassz, amit szeretsz, mert a víznek olyan íze lesz, mint az almának. Ha az savanykás, a víz is az lesz, ha édes, akkor a víz is édesebb lesz. Javaslom, hogy édesebb fajtát válassz, mert könnyebben kioldódik az íze és finomabb lesz az italod.
Az alma mellé adj egy-két rúd fahéjat egészben vagy kisebb darabokra törve. Tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek, ezután fogyaszthatod a nap folyamán víz - no és kávé - helyett!
Egészségedre!
Forrás: biowellnatura.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség- Életmód  
A pajzsmirigy alulműködés kezelése természetesen
  2015-02-28 20:56:26, szombat
 
  A pajzsmirigy alulműködés kezelése természetesen

Becslések szerint a fejlett világ lakosságának kb. 15-30%-a szenvedhet pajzsmirigy rendellenességben. A leggyakrabban tapasztalt tünetek a letargia, depresszió és hirtelen súlygyarapodás. A gyulladáscsökkentő étrend és életmód azonban természetes módon serkenti a pajzsmirigy egészséges működését.
A pajzsmirigy a környezetből származó méreganyagokra legérzékenyebb területek egyike. A leggyakoribb ilyen méreganyagok a vizekben és a levegőben található ipari szennyeződések, az orvosi készülékekből és a mikrohullámokból áradó ionizáló sugárzás, nehézfémek (higany, ólom, alumínium), perfluorooctanoate (PFOA) és más, a teflonbevonatú edényekből származó vegyi anyagok, a sok készételben, fogkrémben, de még a vízben is megtalálható fluorid, és a gyulladást okozó adalékanyagok és étel allergének.
Étrendünk fontos szerepet játszik a pajzsmirigy egészséges működésében.

Mit tehetünk hát a környezeti méreganyagok kiszűrésének érdekében?
Ajánlatos az egész házban víz- és levegőtisztító berendezés használata, a mikrohullámú sütő használatának hanyagolása, a higanyt, amalgámot tartalmazó fogtömések azonnali kicseréltetése, és a teflonbevonatú edények jó minőségű kerámia-, rozsdamentes acél, vagy öntöttvas konyhafelszerelésre történő cseréje.

Bizonyos ételek elhagyása, vagy megfelelő elkészítése is célszerű.
A pajzsmirigy számára a legkárosabb méreganyag a glutén. A glutén egy természetben előforduló fehérje, mely leginkább a búzában, árpában, rozsban, kamut búzában és a tönkölyben fordul elő, de szinte mindegyik készétel tartalmaz glutént, de bizonyos alapanyagok, így például a zabliszt is gyakran gluténnel szennyezett.
A glutén molekula nagyban hasonlít a pajzsmirigyben található molekulákhoz. A dysbiosisban (a bélmikroflóra egyensúlyi állapotának felborulása), szivárgó bél szindrómában, és lisztérzékenységben szenvedő betegeknél nagyobb eséllyel alakulhat ki olyan, a glutén által kiváltott autoimmun-reakció, mely gyulladást okoz a pajzsmirigyben.
A goitrogének olyan természetben előforduló vegyületek, melyek megakadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését. A nem fermentált szójatermékek sajnos tetemes mennyiségű goitrogént tartalmaznak. Az egyetlen eljárás, mely gátolni látszik a goitrogének toxikus hatását, a fermentálás. Fermentálással készül például a miso (erjesztett szójakrém), a tempeh (főtt szójababból készülő fermentált pástétom), vagy a natto (erjesztett szójabab). Minden más szójatermék kerülendő!
A keresztesvirágú zöldségek, mint például a brokkoli és a leveles kel, bár tartalmaznak kis mennyiségű goitrogént, ezt szerencsére a főzési-párolási eljárás során elveszítik, így bátran élvezhetjük egészségünkre széles körben gyakorolt előnyös hatásaikat. A párolás a lehető legjobb választás, hiszen a legtöbb tápanyag így marad meg a zöldségben.
A pajzsmirigy rendellenességgel küzdő betegek gyakran szenvednek ételallergiában is. Általában a diófélék (leggyakrabban a földimogyoró), a tojás, és a magas fehérjetartalmú ételek váltanak ki allergiát, de a zöldségek közül a padlizsán, a krumpli és a paradicsom is gyakran szerepel az allergiát kiváltó ételek listáján. Ilyen esetben mindenféle készétel fogyasztása kerülendő!
A gyulladáscsökkentő étrend alapvetően fontos a pajzsmirigy működésének helyreállításához. A készételek, cukrok, és a fentebb felsorolt allergiát kiváltó ételek szigorúan kerülendők!
A táplálkozás fitotápanyagokban bővelkedő zöldségekben, egészséges zsírokban és tiszta fehérjékben gazdag kell, hogy legyen.
A keményítőmentes zöldségek, a gyógynövények és az ezekből készült teák jó antioxidáns források.
Egészséges zsíroknak számítanak a kókuszból készült termékek (kókuszzsír, kókusztej, kókuszvíz), az avokádó, olívaolaj, dió, magvak és a jó minőségű omega3-zsírsavban gazdag halak, vagy étrend-kiegészítők.
Egészséges fehérjék a vadon fogott halak, a szabadon tartott és fűvel etetett állatoktól származó hús, illetve nem szabad megfeledkezni a hüvelyesekről sem (babfélék, borsók, lencsefélék)!
Forrás: drtihanyi.com 
 
0 komment , kategória:  Egészség- Életmód  
10 lelki jótanács
  2015-02-28 20:46:25, szombat
 
  10 lelki jótanács

1. Soha ne vitázz senkivel, mert aki még Önmaga érzéseivel harcol, úgysem képes Téged megérteni.

2. Ha nincsenek elvárásaid, soha nem fogsz csalódni.

3. Fogadd el partnered olyannak amilyen, de csakis addig viseld el, amíg mindez boldogsággal és egészséggel tölt el, hiszen nem áldozatnak vagy a Földön, hanem hogy boldog legyél.

4. Önmagad Lelkét akkor vagy képes képviselni, ha tudod ki az az Én, tehát nem kevered Lelked szükségleteit, vágyaid elvárásaival.

5. Igaz Hitedben akkor élsz, amikor egészséges és boldog ember vagy, hiszen szeretetben élsz, Lelked - Igaz Éned képviseletében. Tudd, minden érzést egy szellemiség képvisel, e kép Hittel él minden lény, és mindenki Önmaga Hitét képviseli, legyen az pozitív vagy negatív érzés.

6. Az őszinte szeretetre épült párkapcsolatokban, a szeretet és megértés - a béke és harmónia elsődleges, és minden anyagi elvárás csak utólagos beteljesülés.

7. Soha ne add fel Lelki értékeid, a becsületet, az irgalmat, a jóságot, az önzetlenséget egyetlen emberi vagy anyagi kiváltságodért sem, mert ezzel Önmagad Lelkét tagadod meg - valódi Éned ellen élsz.

8. Legyél alázatos, de soha ne alázkodj meg. Legyél tisztelettudó, és soha ne legyél képmutató anyagi vagy személyes vágyaid elérése érdekében. Legyél mindig Igaz Lelki értékeidhez méltó, és ne add meg magad mások általad hamisnak vélt “igazának". Fogadd el, hogy létezik ilyen-olyan vélemény, de soha ne képviseld és támogasd azt. Mi az igazság? Soha nem teszek olyat, mely a földi civilizáció bármelyikének is negatív hatást - érzést eredményez!

9. Soha ne élj olyan kapcsolatban, ahol félelemet, kétséget, féltékenységet, bizalmatlanságot érzel, hiszen csak azt érzed, amivel táplálnak, tehát amit partnered képvisel. Mindez a hamisság kapcsolata. Feszültté, frusztrálttá, majd beteggé tesz Téged. Tudd, a bizalom az őszinteség kapcsolata, egyértelmű boldog Tiszta Lelki és Tudat állapot.

10. Higgy abban, hogy Isten maga a szeretet és a boldogság - béke és megértés, türelem és jóság, e kép minden cselekedete az önzetlen szeretete által csakis egészséget teremt számodra.
Forrás: thesecret.hu
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
     1/187 oldal   Bejegyzések száma: 1866 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1866 db bejegyzés
e év: 18023 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 562
  • e Hét: 5990
  • e Hónap: 23049
  • e Év: 924981
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.