Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
Milyen lesz a menny ?
  2015-03-31 11:07:42, kedd
 
  Link Link

"Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róma 6:23)

A kegyelem az az ajándék, ami folyamatosan megkapunk, mert a kegyelem egyik előnye az örök élet. A Róma 6:23 azt mondja: "Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban."

Gondolkoztál már azon, hogy milyen lesz majd a Mmenny? A Biblia ezt a négy dolgot mondja Mennyről:

A találkozás helye, ahol újra együtt lehetsz azokkal a szeretteiddel, akik elfogadták Isten kegyelmét.
A hely, ahol megjutalmaznak azért, akivé váltunk, és azért, ahogy másokat szolgáltunk a földön.
A hely, ahol új megbízást kapunk az Istentől kapott és formált jellemünk alapján. Olyan feladataink lesznek, amiket szeretünk majd csinálni, amik során használjuk az ajándékainkat, amiket Istentől kaptunk.
A megkönnyebbülés helye, ahol megszabadulunk az összes fájdalmainktól, szenvedéseinktől, szomorúságunktól, bánatunktól és gyásztól, depressziótól és magánytól.
Csodálatos hely lesz! Isten ajándéka számodra.

Egyetlen buktató van csak, el kell fogadnod. Ha kapsz egy ajándékot, de nem bontod ki, akkor az ajándék értelmetlen. Meg kell értened, hogy Jézus Krisztus mindenkinek elérhetővé teszi a kegyelem ajándékát, ugyanakkor ez speciálisan a te életedre van szabva, mert Isten pontosan tudja, hogy mire van szükséged.

Az egyik legbrilliánsabb ember, akivel valaha találkoztam Peter Drucker, az amerikai menedzsment apja. Minden amit leír, nyomtatásba kerül a Wall Street újságban. Nagyszerű ember, aki tucatnyi könyvet és tankönyvet írt. Ez az ember néhány évig a mentorom volt. Egyszer megkérdeztem tőle: "Hogyan lettél keresztény?" Azt válaszolta: "Amikor először hallottam a kegyelemről, rájöttem hogy ennél sosem fogok jobb ajánlatot kapni".

Te sem fogsz jobb annál jobb ajánlatot kapni, mint amit Isten ma ajánl számodra. Nyisd meg az életed Isten kegyelmének Jézus Krisztuson keresztül. Ez az egyetlen reménységed!

Beszéljetek róla:

Hogyan befolyásolja az életszemléletedet az, hogy Isten kegyelmének az örökkévalóságba nyúló előnye van?
Mit gondolsz, Isten miért akarja hogy elfogadjuk az ajándékát?
Kinek tudsz beszélni erről a legjobb ajánlatról, amit életük során kaphatnak mások?


*(Daily Hope by RIck Warren, 2015.03.24) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Golgota! Drága kereszt
  2015-03-31 08:55:15, kedd
 
  Link

Minden nap egy új élet,
minden nap velünk vagy,velünk vagy.
Te vagy nekünk megváltó Istenünk,
Te benned van örök életünk.

Golgota! Drága kereszt,melyen
Megváltónk oly sokat szenvedett.
Oda szögezte,vétkemet, bűnömet
olyan jó,hogy van egy drága Istenem !
Van egy Istenem, akit nagyon,nagyon szeretek !

Vérével áldozott, szeretett nagyon,
nagyon, nagyon,nagyon !
Fölkiáltott fönn a kereszten,
ne félj gyermekem,mert elvégeztetett!

Golgota! Drága kereszt,melyen
Megváltónk oly sokat szenvedett.
Oda szögezte,vétkemet bűnömet,
olyan jó,hogy van egy drága Istenem !
Van egy Istenem, akit nagyon,nagyon szeretek !

Irgalmad nap,mint nap megújítod,
kegyelmed oly hatalmas,oly hatalmas.
Támaszom, Kősziklám,én Váram,
Menedékem én Oltalmam.

Golgota! Drága kereszt,melyen
Megváltónk oly sokat szenvedett.
Oda szögezte,vétkemet bűnömet
olyan jó, hogy van egy drága Istenem !
Van egy Istenem, akit nagyon,nagyon szeretek !
Van egy Istenem, akit nagyon,nagyon szeretek !

Minden nap egy új élet
Link
 
 
0 komment , kategória:  Roma Misszió  
Bizonyságtétel * Az Úr Jézus Nevében, akié vagyok.
  2015-03-30 13:14:09, hétfő
 
  Kicsoda Isten?

Azt állítja magáról, hogy Mindenható. Éppen nem azt látni ebben a világban. Mert azt feltételezzük, hogy jó Isten, mert ezt gyakran hallhattuk. Csak éppen nem láttuk. Miért?

"És nem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen!" kiált föl a János 5:40-ben.

Ebben a mondatban is minden szó cselekszik valamit bennünk. Azt üzeni, hogy fáj az Úrnak, hogy nem akarnak hozzá fordulni az emberek. Azt állítja, hogy ettől lesz életük az embereknek. És azt tudjuk, hogy csak aki él, az tehet valamit. És hogy az élet minden. Aki él az lát, hall, ért. Mi is élni akarunk.

"Aki engem látott, látta az Atyát". János 14:9
"Én és az Atya egy vagyunk". János 10:30

És aztán mi is történt? Ezért a kijelentéséért megölték. De harmadnapon feltámadt. Megjelent az ő tanítványainak, még a hitetlen Tamásnak is, és elküldte őket, hogy mondják el minden embernek, kicsoda Ő, mit tett értük. Ez az örömhír.

Nincs Istenről szóló bizonyságtétel személyes meggyőződés, átélés, tapasztalat nélkül. Ő hitelesíti a követeit. Nem lehet személyes bizonyságtétel nélkül beszélni Róla.

És a megismerésnek, az ismerkedésnek sosincs vége. Pál apostol ezért is imádkozott így:
"...meghajtom térdeimet a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja előtt... hogy adja meg nektek az Ő dicsősége gazdagságáért, hogy hatalmasan megerősödjetek az Ő Lelke által a belső emberben..., hogy megérthessétek minden szentekkel együtt, mi a szélessége és hosszúsága és mélysége és magassága az Isten jóvoltának, és megismerjétek a Krisztusnak minden ismeretet felül haladó szeretetét, hogy ekképpen beteljesedjetek az Istennek egész teljességéig." Efézus 3:14-19
Szándékosan fogalmazok egyszerűen. Így könnyebben érthető. És bár a Károli Gáspár fordításból idéztem, azt hiszem világos.

Uram! Hálát adok a Te bőkezű kegyelmedért, a türelmedért, a várakozásodért irántam, irántunk! Kérlek, segíts, hogy gyümölcsöket teremjen személyes bizonyságtételünk. Hiszem, hogy neked semmi sem lehetetlen, így nekem sem, és azoknak sem, akik bíznak Benned. Kérlek, segíts abban, hogy a Te akaratod szerint cselekedjünk, a Te dicsőségedre. A Veled való mélyebb kapcsolatra törekszem. A Te hangodat kívánom hallani, a Te hangodat követni, Veled. Az Úr Jézus Nevében, akié vagyok. Ámen.

Bizonyságtétel * írta: stephy-alias: Nászta Katalin
Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Új Ég, Új Föld, Új Jeruzsálem
  2015-03-30 12:25:25, hétfő
 
  Újra láttam: Új Ég és Új Föld tűnt elő, mert a régi Ég és a régi Föld már eltűnt, és tenger sem volt többé. Láttam, hogy a Szent Város, az Új Jeruzsálem leszállt a Mennyből, Istentől. Olyan volt, mint egy menyasszony, akit a férje számára öltöztettek és ékesítettek fel. Majd erős hangot hallottam a Mennyből, amely ezt kiáltotta: ,,Isten otthona most már az emberek között van, s ő ezentúl együtt lakozik velük. Népévé lesznek, ő pedig Istenükké lesz. Minden könnyet letöröl a szemükről, s nem lesz többé halál, sem gyász, sem sírás, sem fájdalom, mert a régi dolgok elmúltak."

Ekkor az, aki a trónon ült, megszólalt: ,,Lásd, én mindent megújítok!" Majd így szólt hozzám: ,,Írd le, mert ezek a beszédek megbízhatók és igazak!"

Azután ezt mondta: ,,Be van fejezve! Én vagyok az Alfa és az Ómega, mindennek az elkezdője és a befejezője. Aki szomjas, annak inni adok az élet vizének forrásából ajándékul. Aki győz, örökli mindezeket, annak Istene leszek, ő pedig a fiam lesz. Azonban a gyávák, a hitetlenek, és akik gyűlöletes dolgokat tesznek, a gyilkosok, a szexuális bűnben élők, akik varázslással foglalkoznak, a bálványimádók és a hazugok - mindezek a tűz-tóba kerülnek, amelyben kén ég. Ez a második halál."

Jelenések 21
Link




 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Öt dolog amitől megszabadulsz majd a Mennyben
  2015-03-30 11:41:02, hétfő
 
  "Le fogja törölni a könnyet a szemükről, és nem lesz többet halál, vagy szomorúság, vagy sírás, és fájdalom. Mindezek örökre elmúlnak." (Jelenések 21:4, NLT fordítás)
A mai modern kultúra sok dolgot mond nekünk arról, hogy milyen is lesz a Menny. A legtöbbje nem a Biblián alapul. Az igazság az, hogy a Menny leírása túlmutat a legjobb írók képességein is. Egyszerűen sokkal csodálatosabb, mint ahogy azt puszta szavakkal ki lehetne fejezni.

Van azonban néhány sejtésünk arról, hogy milyen is lesz majd a Menny. Már említettem öt dolgot, amelyek ott lesznek a Mennyben. Ugyanakkor lehetséges, hogy a legvilágosabb része a Biblia Mennyel kapcsolatosan arról szól, hogy mi nem lesz ott.

Íme öt olyan része a mi földi létezésünknek, ami nem lesz része a mennyei életünknek:

Betegség. (1 Korintus 15:42-43) Lesz tested a Mennyben, de tökéletes lesz. Nem lesz több betegség. Nem lesz több rosszullét. Nem lesz több éhség. Még gázok sem lesznek benned a Mennyben! A Menny tökéletes hely. A tested is tökéletes lesz.

Szomorúság. (Jelenések 21:4) Sosem fog összetörni a szíved a Mennyben. Sosem leszel elutasítva. Sosem fogsz gyászolni. A Biblia igazából azt mondja, hogy Isten letöröl majd a szemedről minden könnyet. Billió és trillió évet fogsz eltölteni a Mennyben, és ennek az időnek egy percét sem fogod szomorúsággal tölteni.

Szenvedés. (Jelenések 7:16) A Biblia azt mondja: "Nem lesz több éhség, nem lesz több szomjúság, nem lesz több perzselő hőség." A Mennyben nekem és a feleségemnek nem kell majd különböző fokozatra kapcsolni a termosztátot! Minden szükségünk ami van, be lesz töltve.

Bűn. (Júdás 1:24) A Menny tökéletes hely. Ezért jött Jézus - hogy meghaljon a kereszten, hogy a tökéletlen emberek, mint te és én, a Mennybe kerülhessenek. A Biblia azt mondja, hogy amikor majd színről színre látjuk Jézust, a jellemünk azonnal el fog változni az Övének mintájára. Lesz saját személyiséged, Jézus jellemével.

Halál. (Jelenések 21:4) Örökké fogsz élni a Mennyben, de nem fogsz örökké élni azokkal a betegségekkel, bűnökkel, és tökéletlenségekkel, amikkel most küzdesz. Örökké élhetsz majd egy tökéletes testben.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra ez nagyon izgalmas! Mindez az öt dolog nélkül élhetek majd.

(Többet megtudhatsz arról, honnan lehetsz biztos benne, hogy a Mennyben fogod e tölteni az örökkévalóságot a honlapomon: rickwarren.org/know-god. És ha imádkozol, hogy Jézus legyen az életed ura, tudasd velem is! Írj nekem a rick@rickwarren.org címen.)

Beszéljünk róla!

Mit fog számodra jelenteni, hogy tökéletes tested lesz a Mennyben?
Ha egy nem hívő barátodnak mesélnél azokról a földi életet jellemző dolgokról, amelyek a Mennyben nem lesznek, melyikről beszélnél leginkább? Miért?
Az öt földi életre jellemző dolog közül, ami nem lesz része a Mennynek melyik felől vagy a legizgatottabb, hogy többet nem kell vele együtt élned? Miért?


* (Rick Warren, Daily Hope, 2015.03.23.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus királyként vonul be Jeruzsálembe
  2015-03-29 14:03:36, vasárnap
 
  Link Link

Másnap, amikor az ünnepre érkező tömeg meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön, eléje mentek, pálmaágakat lengettek, és ezt kiáltották:

,,Hozsánna!

Áldott, aki az Örökkévaló nevében jön! Áldott legyen Izráel Királya!"
Jézus talált egy szamarat, felült rá, és azon vonult be a városba, éppen úgy, ahogy az Írás mondja:

,,Ne félj, Sion leánya,itt jön a királyod, szamárcsikón ülve!"

Tanítványai akkor még nem értették ezt. De később, amikor Jézus megdicsőült, eszükbe jutott, hogy pontosan az történt vele, amit az Írások mondtak róla.

Amikor Jézus kihívta Lázárt a sírból és feltámasztotta a halottak közül, igen sokan szemtanúi voltak ennek. Ezek azután másoknak is elmondták, hogy mi történt. Ezért nagy tömeg gyűlt össze, hogy Jézust lássák, mert hallották, hogy ő tette ezt a csodát. A farizeusok pedig ezt mondták egymásnak: ,,Látjátok! Hiába minden erőfeszítésünk, az egész nép mégis őt követi!"

János 12
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
VIRÁGVASÁRNAP – 2015.
  2015-03-29 13:03:16, vasárnap
 
 


,,Örülj nagyon, Sionnak leánya, örvendezz, Jeruzsálem leánya! Íme, jön néked a te királyod; igaz és szabadító ő; szegény és szamárháton ülő, azaz nőstényszamárnak vemhén."Zakariás 9:9.

Nem szeretek megrendelésre írni. Ha nincs üzenetem, nem erőltetem.

Az ünnep közeledtével akarva-akaratlan, arra emlékeztető, régi énekek jutottak eszembe, s elképzeltem a pálmaágakat lengető, pirospozsgás arcú gyermekeket...

De ma, mintegy dermesztő kontrasztként jött elém a templomi kufárokat kötéllel kiűző, az imádság házát féltékenyen őrző, villámló szemű Jézus képe. Mert ugye, ez is virágvasárnaphoz tartozik.

Pálmafák árnyékában, földre terített lombos gallyak és felsőruhák puhaságán, hozsannázó kiáltások zsongásában mit rejtett az emberek szíve?

,,Jézus ki akarja szellőztetni a szívünket" - olvastam valahol...

Az emberek ünnepeltek, s akit királlyá akartak tenni, maga lett ünneprontóvá. Mások éljenzése is része volt a Golgotára vezető útnak, hogy az eufórikus hangulat később lehűljön, a színpadiasságról elhúzzák a függönyt, a lélek mélyén rejtőző dolgok lelepleződjenek, s így kiderüljön az ünneplés oka s célja.

Aki a Golgotára készül, annak szemei nem a tarka tömeget nézik, fülei nem a dicséreteket hallják. Küldetése messze felette áll az ingatag emberi véleményeken. ,,Ő nem bízta magát rájuk" - jegyzi meg az evangélium.

,,Az övéi közé jött, és az övéi nem fogadták be őt." János 1:11.

Nem ismerték fel, mást vártak. Nem vért és keresztet, hanem ujjongást, dicsőséget és ünneplést.

Zengő énekek és tavasz. Vajon mi ez a ború a szívemen?



2015. március 29. Guti Tünde
Link



 
 
1 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Hogyan juthatsz a mennybe?
  2015-03-28 11:00:40, szombat
 
  ,,Az evangélium mondja el, hogyan tesz Isten igazzá a maga szemében. Ez az elejétől a végéig, hit által történik, ahogy az Írás mondja, 'az igaz ember hit által él.' " (Róma 1:17 - NLT fordítás)




Nincs az életünknek nagyobb célja a Mennynél. A Biblia beszél a mennyről: ,,Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek." (1 Korinthus 2:9b)

A Biblia azonban beszél arról is, hogy a mennybe vezető út keskeny, egyedül csak Istenben bízva érhetjük el. Róma 1:17 azt mondja, ,,Az evangélium mondja el, hogyan tesz Isten igazzá a maga szemében. Ez az elejétől a végéig, hit által történik, ahogy az Írás mondja, 'az igaz ember hit által él.' "

Hogyan jöhetünk tehát Istenhez hit által? A válasz olyan egyszerű, mint az ABC és a D.

A (admit = elismerni)
Ismerd el, hogy szükséged van Megváltóra. Saját erődből nem érheted el Istent. Bűnös vagy. Elszúrtad. A Menny tökéletes, te viszont nem vagy az.

B (believe = hinni)
,,Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz." (ApCsel 16:31a) Hidd el, hogy Jézus valóban az, akinek a Biblia mondja, bízd rá mindened, amid csak van.

C (confess = megvallani)
Valld meg bűnödet. Mondd el Istennek, hogy amit tettél, rossz volt, kérj bocsánatot és térj meg.

D (depend upon = valamitől függeni)
Ragaszkodj Isten ígéretéhez, amit János 3:16-ban adott: ,,Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Nem számít mit tettél, vagy milyen sokáig tetted, Isten azt ígérte, hogy aki hisz benne, az nem kárhozik el.

Lehet, hogy a mennybe vezető út keskeny, de nem azért, mert Isten nem akarja, hogy rajta legyél. Isten nagyon-nagyon szeretné, hogy az örökkévalóságot vele töltsd a mennyben.

Ez pedig olyan egyszerű, mint az ABC és a D!

Beszéljetek róla:

Melyik a legjobb hely, ahol valaha voltál az életedben? Milyen ez a Mennyhez hasonlítva?
Elkötelezted már életedet Jézus mellett, és biztosítottad-e már a helyed a Mennyben?
Ha nem, akkor mi tart vissza attól, hogy ezt megtedd?
Kinek mondhatod el ezen a héten azt, hogyan juthat a mennybe?


*(Daily Hope by Rick Warren - 2015.03.21) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Feltárul a Mennyország rejtélye
  2015-03-27 10:24:00, péntek
 
  "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek." (Pál első levele a Korintusbeliekhez 2:9)




Amikor kisgyermek voltam, a szüleimmel Észak-Kaliforniában éltünk. Az egyik nyaralásunkat Disneylandbe szerveztük. A hosszú autóút alatt édesapám megpróbálta elmagyarázni, hogy milyen is lesz, ha odaérünk. Időpocsékolás volt részéről: ugyanis nem tudod elképzelni, milyen is Disneyland, míg meg nem tapasztalod.

Néhány élményünk egészen egyszerűen leírhatatlan.

Ugyanez igaz a Mennyországra is. Nem hasonlíthatjuk a Mennyet semmihez, amit itt a Földön tapasztalunk. Az a bolygó, amelyen most élünk csak egy igen-igen szegényes másolata annak a helynek, amelyet az Úr az örökkévalóságra készített nekünk.

A Biblia azonban néhol felfed egy-egy részletet ebből a rejtélyből a Korintusbeliekhez írott első levélben: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek."

Habár az emberi szavak nem alkalmasak arra, hogy tökéletesen elmagyarázzák a Menny titkait, egy keveset azért tudunk arról, amiben részünk lehet.

Újra egyesülhetünk minden hívővel. (Zsidókhoz írt levél 12:22-23) A Zsidókhoz írt levélben azt olvashatjuk, hogy a Mennyben minden egyes hívő velünk lesz. Ebben benne van minden ismerősöd is, akik követték Jézust, és azok a gyermekek is, akik nem hozhatták meg ezt a döntést.

Jutalmakban lesz részünk. (Lukács 6:35) A Biblia gyakran emlegeti a mennyei jutalmakat. Ebben lesz részed minden jó cselekedeted nyomán, a nagylelkűséged, a szolgálatod és a személyiséged miatt. Isten ugyanis mindent lát. Döntened kell, hogy hol szeretnél jutalomban részesülni: itt, ebben az ideig-óráig tartó világban, vagy fent a Mennyben, ahol a jutalmad örökké tart.

A Mennyben is lesznek felelősségeink. (Lukács 16:10-12) Dolgozni fogsz a Mennyben is, de van azért egy különbség az evilági munkádhoz képest: az Istentől kapott adottságaidat használhatod majd arra, hogy azt tedd, amit igazán szeretsz. Százszázalékosan elégedett leszel a munkáddal. Nem tudom, hogy mi lesz ez. Lukács könyvének 16. fejezete szerint azonban azon fog múlni, hogy hogyan álltál az evilági kötelességeidhez.

Nyugalomra találhatunk. (A Zsidókhoz írt levél 4:9-11) Sokunknak hangzik nagyon-nagyon jól ez az ígéret. Egy élethossznyi munka után olyan nyugalomra találhatunk a Mennyben, amilyet azelőtt soha nem tapasztaltunk. Lesz munkánk - de ez a munka pihentető és élvezetes lesz, nem pedig egy súlyos teher a vállunkon.

Örvendezni fogunk. (Máté 25:21) Ünnepelni fogunk Istennél! Hatalmas élmény lesz vele lenni a Mennyben, hatalmas élmény lesz egymás társaságát élvezni nála, egy igazi ,,bulin" vehetünk részt Istennel.

Száz szónak is egy a vége: a Mennyben mind azt fogjuk tenni, amit a Földön előre begyakoroltunk. Hatalmas kaland lesz, amit az örökkévalóság ezen oldalán senki nem tud leírni.

Egy biztos: te sem szeretnél kimaradni belőle.

Beszéljetek róla:

Próbáld meg valakinek leírni az általad valaha látott legcsodálatosabb helyet. Ezután próbáld átgondolni, miért is olyan nehéz a Mennyről beszélni.
Kivel akarsz újra találkozni a Mennyben? Miért?
Ha el kellene képzelned azt a munkát, amelyet a Mennyben kell végezned, és tökéletesen passzol hozzád, mi lenne az?


* Daily Hope By Rick Warren (2015.03.20.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Miért jött Jézus?
  2015-03-26 17:50:30, csütörtök
 
 


Isten ma sem engedékeny, hanem kegyelmes. Nem azt mondja a szolgának, hogy ,,jól van, fizess később", hiszen tudja, hogy soha sem lesz képes fizetni. Nem is mérsékeli az adósságát (,,elég lesz, ha a felét kifizeted"), hanem követeli az egészet - vagy elengedi az egész tartozást.

Jézus nem törölte el a Törvényt, sőt elmondta, hogy a követelmény magasabb, mint ahogy látszik.

Megmondatott a régieknek: Ne ölj!... Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik atyjafiára, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette.
(Máté 5:21-22)

Megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. (Máté 5:27-28)

Hasonlóképpen ,,feljebb teszi a lécet" a válással, az adott szóval, a megtorlással ill. megbocsátással, az ellenség szeretésével, az adakozással, az imádkozással és a böjtöléssel kapcsolatban.

Jézus nem szigorúbb Mózesnél, hanem radikális. Radix = gyökér. Radikális = gyökeres. Jézus tanítása a cselekedeteink gyökerére mutat rá; arra, hogy mi van a szívünkben. Isten Törvénye szívtükör. Ha ebbe a tükörbe nézek, meg kell látnom, hogy bűnös vagyok, nem állhatok meg Isten színe előtt. Nem tudok törleszteni, hiába kapnék bármennyi haladékot - kegyelemre van szükségem. Kegyelemben pedig azért részesülhetek, mert Jézus eltörölte a követelésével minket terhelő adóslevelet, amely minket vádolt, eltávolította azt az útból, odaszögezve a keresztfára (Kolossé 2:14).

Pálhegyi Ferenc: Őrjárat az etika körül c. könyvéből
Link



 
 
0 komment , kategória:  Dr. Pálhegyi Ferenc  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 502
  • e Hét: 920
  • e Hónap: 6081
  • e Év: 55646
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.