Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Feltárul a Mennyország rejtélye
  2015-03-29 20:17:23, vasárnap
 
  "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek." (Pál első levele a Korintusbeliekhez 2:9)

Amikor kisgyermek voltam, a szüleimmel Észak-Kaliforniában éltünk. Az egyik nyaralásunkat Disneylandbe szerveztük. A hosszú autóút alatt édesapám megpróbálta elmagyarázni, hogy milyen is lesz, ha odaérünk. Időpocsékolás volt részéről: ugyanis nem tudod elképzelni, milyen is Disneyland, míg meg nem tapasztalod.

Néhány élményünk egészen egyszerűen leírhatatlan.

Ugyanez igaz a Mennyországra is. Nem hasonlíthatjuk a Mennyet semmihez, amit itt a Földön tapasztalunk. Az a bolygó, amelyen most élünk csak egy igen-igen szegényes másolata annak a helynek, amelyet az Úr az örökkévalóságra készített nekünk.

A Biblia azonban néhol felfed egy-egy részletet ebből a rejtélyből a Korintusbeliekhez írott első levélben: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek."

Habár az emberi szavak nem alkalmasak arra, hogy tökéletesen elmagyarázzák a Menny titkait, egy keveset azért tudunk arról, amiben részünk lehet.

Újra egyesülhetünk minden hívővel. (Zsidókhoz írt levél 12:22-23) A Zsidókhoz írt levélben azt olvashatjuk, hogy a Mennyben minden egyes hívő velünk lesz. Ebben benne van minden ismerősöd is, akik követték Jézust, és azok a gyermekek is, akik nem hozhatták meg ezt a döntést.
Jutalmakban lesz részünk. (Lukács 6:35) A Biblia gyakran emlegeti a mennyei jutalmakat. Ebben lesz részed minden jó cselekedeted nyomán, a nagylelkűséged, a szolgálatod és a személyiséged miatt. Isten ugyanis mindent lát. Döntened kell, hogy hol szeretnél jutalomban részesülni: itt, ebben az ideig-óráig tartó világban, vagy fent a Mennyben, ahol a jutalmad örökké tart.
A Mennyben is lesznek felelősségeink. (Lukács 16:10-12) Dolgozni fogsz a Mennyben is, de van azért egy különbség az evilági munkádhoz képest: az Istentől kapott adottságaidat használhatod majd arra, hogy azt tedd, amit igazán szeretsz. Százszázalékosan elégedett leszel a munkáddal. Nem tudom, hogy mi lesz ez. Lukács könyvének 16. fejezete szerint azonban azon fog múlni, hogy hogyan álltál az evilági kötelességeidhez.
Nyugalomra találhatunk. (A Zsidókhoz írt levél 4:9-11) Sokunknak hangzik nagyon-nagyon jól ez az ígéret. Egy élethossznyi munka után olyan nyugalomra találhatunk a Mennyben, amilyet azelőtt soha nem tapasztaltunk. Lesz munkánk - de ez a munka pihentető és élvezetes lesz, nem pedig egy súlyos teher a vállunkon.
Örvendezni fogunk. (Máté 25:21) Ünnepelni fogunk Istennél! Hatalmas élmény lesz vele lenni a Mennyben, hatalmas élmény lesz egymás társaságát élvezni nála, egy igazi ,,bulin" vehetünk részt Istennel.

Száz szónak is egy a vége: a Mennyben mind azt fogjuk tenni, amit a Földön előre begyakoroltunk. Hatalmas kaland lesz, amit az örökkévalóság ezen oldalán senki nem tud leírni.

Egy biztos: te sem szeretnél kimaradni belőle.

Daily Hope By Rick Warren (2015.03.20.)

 
 
0 komment , kategória:  Útravaló  
"Ezt mondja az Úr
  2015-03-29 20:04:00, vasárnap
 
 

"Amely pedig a köves helyre esett, ez az, aki hallja az igét, és mindjárt örömmel fogadja, de nincs gyökere benne..."
"Ezt mondja az Úr: Szántsatok magatoknak új ugart!..."
(Mát 13,20-21; Jer 4,3)

"A jóra való törekvések és vágyak vékony rétege alatt fellelhető az emberi szív önzése. A köves talajjal jelképezett emberek még nem győzték le önszeretetüket. Még nem ébredtek tudatára a bűn rettenetes pusztításának, és szívüket nem alázták meg bűneik tudatában... Látszólag megtértek, de vallásosságuk csak felületes... Nincs gyökerük, mert nincsenek kapcsolatban Krisztussal...
Sokan állítják, hogy Istent szolgálják, de tapasztalatból nem ismerik Őt. Kívánságuk ugyan, hogy Istennek szolgáljanak, de ez inkább csak saját személyes vonzalmukon, semmint a Szentlélek meggyőző erején alapszik. Életmódjukat nem hozzák összhangba Isten törvényével. Vallják, hogy Krisztus az Ő Megváltójuk, de nem hiszik, hogy erőt adhat bűneik leküzdéséhez... Törekszenek életmódjuk megreformálására, de a testet, az "én-t nem feszítik keresztre. Nem adják át magukat teljesen Krisztusnak, hogy isteni erőt kérve cselekedjék az Ő akaratát... Éppen a félszívvel végzett keresztény szolgálat okozza, hogy egyesek terveik kivitelében elgyengülnek és szándékaikban állhatatlanok. Az a törekvés, hogy egy-időben önmagunknak és Krisztusnak is szolgáljunk, olyan köves talajú hallgatókká tesz bennünket, akik a kísértések órájában nem tudnak megállni."

(Krisztus példázatai, A magvető kiment vetni c. fejezetből)

 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Jézus mindent kifizetett helyettünk
  2015-03-27 18:36:36, péntek
 
 Általános iskolai éveink alatt, a bátyám egyik karácsonyra kapott egy BB pisztolyt. Azonnal felállítottunk egy lövészállást az udvaron, és egész délután egy céltáblára lövöldöztünk.

Amikor már meguntuk a sima lövöldözést, a testvéremnek remek ötlete támadt, amihez velem hozatott egy tükröt. A fegyvert fordítva rakta a vállára, majd miután a tükörben bemérte a céltábla közepét, legjobb Buffalo Bill imitációját előszedve, lövést adott le.

Azonban, elvétette a célt... Hamarosan megjelent a szomszédunk, és azt kérdezte, ki volt az az elvetemült, aki egy BB pisztollyal szétlőtte az üveg tolóajtóját, és ugyan ki fogja megtéríteni a kárát.

Abban a pillanatban letagadtam, hogy a testvéremmel bármi közünk lenne egymáshoz. Gyorsan vezetéknevet változtattam, és azt hazudtam, hogy én csak egy látogató vagyok Kanadából.

Édesapám sokkal nemesebb lélekről tett tanúságot. A zaj hallatára megszakította délutáni pihenőjét, és kijött, hogy megbeszélje a dolgot a szomszéddal. Többek közt ilyeneket mondott: ,,Igen, ők az én gyerekeim. Én fizetek a hibájukért."

Krisztus ugyanezt mondja rólad. Tudja, hogy elvétetted a célt. Tudja, hogy nem tudsz fizetni a hibáidért. De Ő tud.

,,Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul" (Róma 3:25)

Kegyelemből megmenekülni azt jelenti, hogy Jézus által menekülünk meg, nem egy ötlet, egy tan, egy hitvallás, vagy gyülekezeti tagság által, hanem Magán Jézuson keresztül, Aki bárkit hajlandó magával vinni a mennybe, aki rábólint.

,,Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől." (1 János 1:7)

Isten nem hunyt szemet a bűneid fölött, és nem is hagyta jóvá azokat. Nem büntetett meg téged, és nem is pusztított el. Ehelyett, megtalálta a módját annak, hogy megbüntesse a bűnt, de megmentse a bűnöst. Jézus magára vette a büntetésedet, Isten pedig neked tulajdonítja Jézus tökéletességét

Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai ige  
Széchenyi István idézetek
  2015-03-25 22:26:21, szerda
 
 

Az ember annyit ér, amennyit használ.

A tett első, a szó második; s éppen úgy: az ember, a hazafi elöl áll, s csak azután jő az író.

A szív mindarra tökéletesen alkalmatlan, aminek sikere számításokon alapul.

Akkor élsz, ha másokért élsz.


Széchenyi István
magyar politikus, író
1791. szeptember 21. — 1860. április 8.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minél jobban ismered
  2015-03-16 21:30:06, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El tudod képzelni, mekkora megtiszteltetés lenne számodra
  2015-03-16 20:11:56, hétfő
 
 A Bibliából Isten szól hozzád
,,Nagyon tiszta a te beszéded, szolgád szereti azt." (Zsoltárok 119:140)
El tudod képzelni, mekkora megtiszteltetés lenne számodra, ha a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök magánkihallgatáson fogadna? Mennyi az esélye annak, hogy azt mondanád: ,,Sajnálom, túl elfoglalt vagyok, nem tudok jönni"? Sosem tennél ilyet. A legmélyebb tisztelettel járulnál eléjük, betartanál minden protokoll szabályt és csüggnél minden szavukon. Nos, minden nap megjelenhetsz magánkihallgatáson a Királyok Királyánál, és ő beszélgetni fog veled Igéjén keresztül. Ha szerelmes vagy valakibe, minden percet vele akarsz tölteni, örülsz minden szavának, és szívből adsz választ rájuk. Dávid azt mondta: ,,A te szádnak törvénye jobb nékem, mint sok ezer arany és ezüst" (Zsoltárok 119:72 Károli). Később pedig ezt mondta: ,,Nagyon tiszta a te beszéded, szolgád szereti azt" (Zsoltárok 119:140). Egy ismeretlen költő így írt: ,,Bár a borító kopottas és a lapok elrongyolódtak, és bár egyes helyeken könnyek nyoma látható, mégis aranynál is többet ér ez a kopott régi könyv, mely legyőzi és elűzi félelmeimet. Amikor imádkozva kinyitom ezt a drága régi könyvet, ahogy szemem végigfut a lapokon, ott látom mennyei Atyám szeretetének megannyi bizonyítékát, aki mindig közel van hozzám és legkedvesebb számomra. Ez a régi könyv az én útmutatóm, barátom, aki mellettem áll, ez világítja meg utamat. Minden ígérete megnyugtatja és megörvendezteti gondolataimat, amikor olvasom és hallgatom." Bármit is kell feláldoznod, bárhogy kell is átszervezned a sorrendet életedben, tedd meg, és olvasd a Bibliát minden nap! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne dőljünk be !
  2015-03-13 18:06:48, péntek
 
  Eltűnések, kamu betegségek

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legnagyobb házassági probléma megoldása
  2015-03-12 15:27:53, csütörtök
 
 A legnagyobb házassági probléma megoldása
,,Amit tehát az Isten egybekötött..." (Máté 19:6)
A házasságban a legnagyobb probléma az önzés. Ha egész életedben a magad feje után mentél, akkor nehéz feladni ezt a jogot, és engedni egy másik személynek. Van, amikor elég jól megy, máskor alig-alig, és vannak napok, amikor egyáltalán nem. Paul Tripp írja: ,,Amikor az 'én' országáért élünk, akkor döntéseinket, gondolatainkat, terveinket, tetteinket és szavainkat személyes vágyaink irányítják, és olyan emberekkel igyekszünk körülvenni magunkat, akik ennek az országnak céljait szolgálják." A gond az, amire Lynn Roush így mutat rá: ,,Az a házasság, ahol mindkét ember a saját országát szolgálja, végül véres csatában fog végződni. Ám ha mindkét fél alárendeli magát Isten országának, ahol Krisztus uralkodik, ahol öröm és élet van, akkor a házasság lehetőséggé válik, hogy kilépjünk énünk országának szűk területéről, és elkezdjük élvezni Isten országának szépségeit és javait. A legnagyobb házassági problémánk saját magunk vagyunk. Mindig készek vagyunk támadni önmagunk védelmében, és állandóan kísért, hogy másokat hibáztassunk, míg magunkról elhisszük a legjobbat. Nem meglepő, hogy Isten a házasságot használja arra, hogy leleplezze az önigazultság bűnét. A házasság már akkor átformálódhat, ha az egyik ember belátja ezt a bűnt, és alázattal megvallja mindazt, amivel ártottak kapcsolatuknak." Csak akkor találhatunk békére, összhangra, szeretetre és örömre, amikor két ember feladja saját országának építését, és együtt kezdik megélni Isten országának törvényeit. ,,Nem gondoltam, hogy a házasság ilyen nehéz" - mondod. Isten tervezte ilyenre azért, hogy mindkettőtök szívét beillessze az ő országába - és megszabadítson a saját országotoktól.

 
 
0 komment , kategória:   A házassági probléma megold  
Levél neked
  2015-03-07 22:56:36, szombat
 
 Levél neked

Figyeltelek, ahogy ma reggel felkeltél, és reméltem, hogy beszélni fogsz hozzám, még ha csak egy pillanatra is, de megkérdeznéd a véleményemet, vagy megköszönnéd azt jót, ami tegnap történt veled. De észrevettem nagyon elfoglalt voltál. Egyszer egy ideig várnod kellet, 15 percig tétlenül üldögéltél. Aztán láttam, beszélni akarsz velem, de te e helyett telefonhoz rohantál, és felhívtad egy barátod, hogy megtárgyaljátok a legújabb pletykákat. Egész nap türelmesen néztelek. Végső soron azt hittem, több dolgod volt annál mintsem, hogy szakítani tudnál, volna rám egy kis időt. Észrevettem, hogy ebéd előtt körülnéztél. Talán kínosnak érezted, hogy hozzám szólj, ezért nem hajtottad meg fejed. Mikor három vagy négy asztallal odébb néztél, láttad, amint néhány barátod röviden beszél hozzám, mielőtt enni kezdett. Te nem tetted. Rendben. De még van idő, és remélem, hogy egyszer majd fogsz velem beszélni. Hazamentél. Úgy tűnt, sok dolgod van. Miután néhányat elvégeztél, bekapcsoltad a tévét. Te csak ülsz, és gondolatok nélkül nézed a műsort. Ismét türelmesen vártam, míg tévézés közben megvacsoráltál, de most sem szóltál hozzám. Lefekvéskor, túl fáradtnak látszottál. Jó éjt kívántál a családodnak, majd bezuhantál az ágyba és pillanatok alatt el is elaludtál. Ez érthető, mert talán fel sem tudod fogni, hogy én mindig ott vagyok melletted. Türelmesebb vagyok, mint gondolnád. Meg akarlak tanítani arra is, hogy légy türelmes másokkal. Nagyon szeretlek téged, és minden nap várok egy fejbólintásra, egy imára vagy a szíved hálatelt részére. Nagyon nehéz egyoldalúan beszélgetni. Nos, te ismét felkelsz és én újra várni fogok rád a szeretetemmel. Remélem, ma szánsz rám egy kevés időt.

Legyen szép napod! Barátod, Isten
 
 
0 komment , kategória:  Levél neked  
A szeretetet nem lehet megölni!
  2015-03-07 22:41:15, szombat
 
  Gyökössy Endre:


"A szeretetet nem lehet megölni! Egy testet keresztre lehet feszíteni,
de Istent, aki a Szeretet, nem lehet megölni. Az újra és újra testet
ölt. Általunk, általad, általam, az újra és újra megjelenik valahol,
mert a Jézus-i szeretet az megölhetetlen. A Szeretetbe nem lehet
szöget verni, csak a tenyerünkbe, a szívünkbe lehet, de a szeretet él.
Mindent túlél!
Micsoda titkot hirdet Pál, amikor azt mondja, hogy a szeretet örökre
megmarad! Legnagyobb a hit, remény, szeretet, és megmarad a szeretet.
Belőlünk annyi marad meg, amennyi bennünk a jézusi szeretet."

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 113 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 92
  • e Hét: 1012
  • e Hónap: 2499
  • e Év: 87156
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.