Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Családfakutatás - séta a múltba
  2015-04-30 09:44:22, csütörtök
 
  Különböző korú és nemű (na jó, csak két nem van, illetve a nem férfi kategória) embereket biztattam már, hogy kutassák az őseiket. Többnyire a teljes érdektelenséggel találkoztam. Nem volt kivétel a családom sem. Hetven felett járó édesanyámat sem igazán érdekelte, bár azon egy kicsit méltatlankodott, hogy négy dédnagyapja közül három nagy valószínűséggel kubikus banda tagja volt, és szinte biztos, hogy ezek az emberek, az őseim, ott kapcsolódtak össze egy családdá. A bejegyzést olvasó tizenévesek tömegeinek mondom, hogy a kubikusok nem Kassák Lajos szellemi előfutárai voltak. Ők azok, akik többek között felépítették a Tisza gátrendszerét. Emberfeletti munka, naná, hogy a társadalom legszegényebb rétegeiből kerültek ki. Gondolom édesanyámnak ez nem tetszik. Végül is, nagyapám hozzájuk képest hatalmas karriert futott be mint a Szapáry család grófinasa.
Mondom, szinte senkit sem érdekelt a lehetőség, hogy kutathassa az őseit. Pedig a kutatás kényelmesen elkezdhető otthon, az internet segítségével. Köszönhetően a mormonok (állítólag nem szeretik, ha így hívják őket) sajátos teológiai nézeteinek. Anyakönyveket gyűjtenek szerte a világban. Hazánkban is jártak, a mikrofilmre vett anyakönyveket pedig felpakolták az internetre. Így bárki, ingyenesen kutakodhat az ősei után, vagy a szomszéd pereputtya után tetszés szerint. A familysearch.org oldalán tehető ez meg. Bemásolok ide két címet, hátha valakit mégis érdekel, mindkettő ugyanazon oldalra vezet, de én így használom, mert magán az oldalon én nem igazodom el, így egyszerűbb lesz. Az első linkkel az 1895 előtt született személyek kereshetők. Az adatokat feldolgozták, így a keresés könnyű, bár nehézségek is akadnak:
https://familysearch.org/search/record/results?count=20&query=%2Brecord_count ry%3AHungary

A másik link az 1895 utáni anyakönyveket tartalmazza, képi formátumban. Itt sok türelemre van szükség,viszont sokkal több információhoz is juthatunk hozzá. Születés, halálozás, házasság, megyékre és azon belül településekre lebontva: https://familysearch.org/search/image/index#uri=https%3A//familysearch.org/record s/collection/1452460/waypoints

Nagymamikat, dédiket le lehet ültetni a gép mellé, és a fiatalság segítségével máris lehet egy közös sétát tenni a múltba. Esős május elsejére kiváló közös program.
Az említett oldalon 1700-ig lehet ősöket keresni, bizonyos városok esetében korábbról is. Én eddig ennyi ősre bukkantam, és a lista még nem teljes: Antal, Bagi, Balog, Bolyós, Borbély, Budai, Csirmaz, Demeter, Endre, Hidvégi, Himer, Holló, Horváth, Józsa, Kalmár, Kálmán, Kolozsvári, Kis, Koczka, Lóczi, Molnár, Nagy, Oláh, Pásztor, Sinka, Szakál(y), Tajti, Tenki, Tolnai, Varga, Veres.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért volt kedden nagyon büdös Pécsett?
  2015-04-29 12:41:33, szerda
 
  A legrosszabb fajta bűz, a félelem szaga lengte be a várost. Miféle félelemé? A népszerűség, a hatalom elvesztésének félelme. A hatalom elvesztése pedig újra klinikai kezelésbe taszítja a szarancsosok vezérét. Ennyire jót én nem kívánhatok neki. Ugyan mitől lett hirtelen híve a vajda és vele együtt az egész bandája a halálbüntetésnek? Pont Pécsett kellett bejelentenie? Három éve még nem volt híve a halálbüntetésnek? Pedig akkor egy hasonló korú lányt meg is erőszakoltak, "csak" azután öltek meg és fosztottak ki. Az az állat nem érdemel halált szerinte?
Részemről nem vagyok híve a halálbüntetésnek. A tények azt mutatják, hogy semmi visszatartó ereje. Ha rajtam állna bevezetném Európa leghumánusabb törvénykezését, és még az életfogytiglant is eltörölném. Tíz év kenyéren és vízen, televíziót is nézhetnének, napi huszonnégy órában felekezetének megfelelő istentiszteletet. Ateistáknak Lenin összest olvasnának fel. Természetesen mindezt azután, miután a kőbányában ledolgozták a fenntartásukra szükséges pénzt. A kenyér legalább kétezer forint lenne, a speciális száraz kenyér előállítása plusz költségekbe kerül ugye, ezt beláthatják ők is. A rozsdás láncok és vasgolyók is költségesek.
Alternatív büntetés lehetne mobil gátként történő alkalmazásuk. Környezetbarát, hamar lebomló, csak némi mész kell leöntésükre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szűzies gondolatok csak úgy mellékesen
  2015-04-29 10:05:47, szerda
 
  Meggondoltam magam, szemetelek, majd Poldi bácsi (fiatal olvasóim tömegeinek: Égig érő fű) takarít utánam.
Csöndes magányomban olvastam elmélyülten, mikor egy furcsa zaj hatására ezen tevékenységemet, illetve azzal párhuzamosan végzett mellékes dolgomat is beszüntettem. A helyszín a mellékhelyiség. Lehet, hogy rossz szokás, de én a trónon nem parancsokat osztogatok, hanem olvasok. Sokan azért folytatnak mellékes tevékenységet eme szent helyen, mert ott nyugalomra lelnek a családi élet megpróbáltatásai elől. Persze engem ez a veszély nem fenyeget, egyszemélyes családban leledzem, megszokásból olvasok a klotyón. Dehogyis, minden időmet kihasználom a művelődésre. Ebben azonban most megzavart a hang. Micsoda hang volt az! Hatására mindkét, létfontosságú tevékenységemet szüneteltettem. Hallócsatornáimat kitágítottam, egyéb testnyílásaimat viszont elzártam. Minden idegszálammal a hangra koncentráltam, erre az édes, földöntúli hangra. Sajnos csak pár másodpercig tartott ez a mennyei zene. Próbáltam rájönni, hogy honnan is érkezhetett hozzám, mert ugye bármennyire is mennyei volt, az égből csak nem jöhetett. Kedvenc alsó szomszédomat kizártam, mert ő legjobb esetben is úgy ötven éve adhatott ki magából ilyen csodás hangokat. Egyébként is, ő a mosdóból a kutyáját szokta tréningezni, amit nagyon is evilági hangon tesz. Esetleg erotikus tartalmú dokumentumfilmet nézhetett, de ezt is elvetettem, mert csak este hét óra volt. Maradt az oldalsó szomszéd. Nem a Leszbika, mert ő a túlsó oldalamon folytat életnek látszó tevékenységet. Maradtak a pár éve beköltözött fiatalok, akiknek szobája szomszédos az én fürdőszobámmal. Sejtésem igazolására azonnal a közös falra tapasztottam elálló bal fülecském. Ez nem volt egyszerű feladat, mert akadályozott a fürdőkád és a letolt nadrág. Lihegésem, akarom mondani, lélegzetem visszafojtva füleltem, de további hangokat már nem hallottam.
Új oldaláról ismertem meg a húszas évei közepe felé igyekvő hölgyikét. Sikongatásait már hallhattam korábban, amikor párja üldözte a lakásban, de a női orgazmus világhimnuszának hangjait most először adta elő, legalábbis tőlem úgy cirka 3 méterre.
Az egyensúly helyreállt. Pár éve ugyanis alsó szomszédom gondolt egyet, és kiadta a lakását egy fiatal párnak. A pár csak egy hónapig tartózkodott körünkben, a lépcsőház nagy örömére. Eleinte még vicces volt, amikor a pár férfitagjának hörgésétől zengett a ház. Én is csak nevettem, majd sürgősen megemeltem a zene hangerejét. Az viszont már nem tetszett, amikor éjjel háromkor arra ébredtem, hogy a szobámban bagzanak, legalábbis akkora hanggal voltak, mintha mellettem építenék a jövőt. Egy hónap után máshol folytatták a szexuális felvilágosítást. Bár ez inkább negatív felvilágosítás volt, mert csak a férfi hörgését lehetett hallani.
Na most kérdem én, hogy tudok így én szűzies szerzetesi életet élni? Illetve tudok, csak nem akarok, viszont így még nehezebb. Szerintem lassan megérdemelnék egy pápai kitüntetést, lehet a magyar Pápától is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utolsó bejegyzés a környezettudatosság jegyében
  2015-04-26 16:23:01, vasárnap
 
  Nehéz a felfogásom, mondhatni fafej vagyok, így hét hónapomba került míg felfogtam, hogy nem kellene szennyeznem az internetet. Az első firkálmányokat a facebookra raktam fel, ott se értették, hogy miért. Kiadhattam magamból a feszültséget, kiöklendezhettem a bánatom, és vidámkodtam is egy kicsit, remélve, hogy más is velem vigyorog. Igen, ez volt a nagyon alantas hátsószándékom, hátha akad valaki, akinek tetszenek a gondolataim. Ástam egy kis likat a neten, hogy vigyék a bitek apró dolgaim a sás helyett. A masszív érdektelenség kijózanító volt.
Úgyis állandóan mehetnékem van már, a tavasz húrja is zsong. Szokott útvonalaimon lila orgona virágzik, fehér nem, sőt még a fák többsége is lilába pompázik. Eszembe jutott erről, hogy közeleg a ballagás és az érettségi. Negyedszázada vagyok hivatalosan érett. Bár az osztályfőnököm azokkal a szavakkal adta a kezembe az érettségim, hogy nem vagyok érett. Igen meglepett, csak dadogni tudtam. Kedves LP-né engedje meg, hogy itt, utólag válaszoljak, ön tanárként és emberként is megbukott. Az utólagos visszajelzések szerint sokak véleménye ez. Eh, megint elkalandoztam, bár az érettségim is terveztem megírni.
Tehát környezettudatosság. Véleményem szerint hülye egy szó. Mindenesetre tudatosan tervezem széndioxid kibocsátásom drasztikus csökkentését. A melegben ugyanis izzadok, ezért önös érdekem a kellően hideg fő és test.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nők titokzatos képessége a nemi vágy elfojtására
  2015-04-25 12:51:04, szombat
 
  Ez a képesség igenis létezik, nők meséltek róla, ők meg csak tudják, hogy miről beszélnek. Nem valamiféle szekunder információ, amit esetleg kudarcot vallott férfiak terjesztenek. Ilyesmire is akadhat példa az egyébként roppant gáláns és tisztességes férfinem tagjai között. Egyszer például egy jelentősebb társaság - mindkét nem képviselői - jöttek össze pár napra, nosztalgiázni egy még korábbi táborozás emlékére. Esténként, ahogy lenni szokott, a két nem képviselői interakcióba léptek, illetve igyekeztek lépni egymással. Az egyik őzikevadász nagy dirrel-durral rontott be a kollégiumi szobába - egy fehérvári kollégiumban voltunk elszállásolva -, majd kifakadt:
- Ez a lány frigid!
- Melyik lány? - kérdeztem érdeklődve. Ugyanis a társaság tagja voltam én is, igaz a társaság azon részéhez tartoztam, akik a csalitos szélén figyelték irigykedve a vadászatot. Viszont kaján vigyorral adtam tájékoztatást miután megtudtam, hogy melyik leányzó volt a kiszemelt áldozat:
- Ja ő? Ő nem frigid, hanem leszbi!
Azt már nem fejtettem ki, hogy én honnan tudtam ezt a meglehetősen biztos információt, és témánk szempontjából sem fontos, majd egy másik alkalommal talán. Ami most fontos, hogy a nők képesek nemi vágyuk elfojtására! Nem pusztán nemi ösztönük kordában tartására, hogy megfeleljenek a társadalmi szokásoknak és törvényeknek. Erre legtöbbünk képes. Több kevesebb sikerrel. A nők képesek nemi vágyuk gyökeres kiirtására! Nézzünk három példát.
Ötvenhez közeledő nő, elmondása szerint már nem érdeklik a férfiak. Egy időben még kijelentette, ha létesít is intim kapcsolatot, azt csak nővel fogja. Meg is nevezte kiszemeltjét, aki olyan undorítóan hájas, hogy azt kell feltéteznem, hogy a nemi vágy tudatos kiiktatása az értelemre, vagy legalábbis a látásra negatív hatással van.
Következő alanyunk 48 éves. Ő a lélek, a belső értékek fontosságáról szónokol. A külső nem számít. Viszont 3-4 havonta mégis szüksége van némi nemi aktusra. E célból interneten keres magának partnert. Ő tehát "orvossággal" fojtja el vágyait.
Legfiatalabb nyilatkozónknak egyszerűen nincsenek nemi vágyai. Elmondása szerint majd akkor lesz olyanja, ha megfelelő partnert talál magának.
Kételkedőkben felmerülhet persze, hogy nem mondtak igazat a hölgyek. E kételkedők minden bizonnyal férfiak, kik nem hisznek a női lélek tisztaságában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy biztos barát vagy esély egy társra?
  2015-04-24 08:54:12, péntek
 
  Te kit választanál? Kérdezi Sz. Pisti és Kopi is a dalban. Jó, ők megoldották, Pisti hentesárut csinált Kopiból.
Az én választásom nem vezet ilyen véres eredményre. Fizessek elő a társkeresőre vagy könyvet vegyek inkább? Egy kedves nőismerősöm minap rávilágított arra,hogy minek vagyok én társkeresőn, úgysincs semmi esélyem. Nem tagadom, fáj a keserű igazság, de a tények ezt támasztják alá. Erre ma reggel kapok egyet fizet, kettőt kap ajánlatot. Fizessek elő egy hónapot és kapok kettőt. Csábító. Társkeresőn előfizetés nélkül semmit sem lehet csinálni, nem írhatsz másnak, még adatlapokat sem tudsz rendesen megnézni, s téged sem tudnak megnézni. Ki van találva ez rendesen.
Vagy inkább vegyek egy könyvet? Tudjuk, a könyvnél nincs jobb barát. Megértően hallgat mikor bánatod van. Könnyre, mosolyra fakaszt. Esténként együtt bújhattok ágyba, álomba is ringat. Vigyáz rád, óvja az egészséged, ráülhetsz, ha hideg a kő, és te is öledbe veheted. Védelmez: legyek, szúnyogok, csótányok és egyéb kártevők ellen (minket feldühítő emberekhez is hozzávágható) véd. Tanáccsal lát el, nemcsak szovjettel. Guggoló, kuporgó, székelő végszükségben is segítségedre van (lásd Farkasokkal táncoló).
Kit válasszak?
Kérdezzem a közönséget? - Pusztába kiáltott szó (ki áll ott).
Kérjek telefonos segítséget? - Csak nőismerőseim vannak (áááá).
Vagy felezzük meg? - Mivel jobb ez a felnégyelésnél?

Vagy vegyek inkább disznóhúst? Úgyis lemegy az áfája vagy mi csudája.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mormonokért mormolok egy imát
  2015-04-23 11:17:43, csütörtök
 
  Ámen. Valójában ez egy nagyon hosszú ima volt, a lényegét majd istenük átadja nekik. Az egyház kapuit zárva találtam. Medve háj, mirha vagy tömjén nem volt nálam, hogy a kapukat megkenve bebocsátást nyerjek. Jó helyen jártam, mert az épület homlokzatára - előrelátóan jó magasra - kibiggyesztettek egy gránit táblát, mely fennen hirdeti, hogy ezen épületben található Az utolsó blablabla valakinek az egy darab háza. Rendben, ott nem fogok az ősök után kutatni, de legalább a lelkem még véletlenül sem került veszélybe.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újratervezés
  2015-04-23 07:04:06, csütörtök
 
  Le kell állítanom az Unió támogatásával indított társkereső projektemet. Kiderül, nemcsak ronda, csóró, most már öreg is, hanem belül is "csúnya" vagyok. Naná, hogy a társkeresés eredménye nulla lesz, vagy akár negatív eredmény is kijöhet, de abba már nem is merek belegondolni, hogy az mit jelenthet.
Kedélyjavítónak egy kis Wodehouse idézet A nénikém nem talpig úrinő! regényéből:
"Mutass nekem egy nőt, mondom néha, és én mutatok neked valakit, aki rá se fog bagózni a megjegyzéseimre."
Bertie Wooster, angol bölcselkedő

Bertie és Vanessa:
- Amikor találkoztam vele, többnyire a belső szerveimről társalogtunk.
- Mi baj van a belső szerveiddel?
- Mindeddig semmi, de ő úgy gondolta, a későbbiek folyamán esetleg érheti őket valami.
- Csodálatosan együttérző természete van.
- Na ja, hát nem?
- Ajánlott valamit, ami a hasznodra válhat?
- Ami azt illeti, igen.
- Mennyire rá vall.

Az előzmény, Vanessa udvarlója Bertie-nek:
- És a miheztartás végett szeretném veled közölni, Wooster, hogy ha még egyszer rajtakaplak, hogy megpróbálod ráerőszakolni Vanessára a förtelmes társaságodat, egy pillanatig se fogok habozni, hogy kitépjem a bélésedet!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap a múltba
  2015-04-22 21:01:14, szerda
 
  Holnap meglátogatom Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát. Nem, nem úszom át az óceánt, és nem is hajtok végre kamu kajakozást egyedül. Felkeresem a helyi kirendeltséget, pontosabban a családkutató központjukat. Címük van, telefonszámot nem találtam, meglátjuk, hogy mi fogad. Nem javaslom nekik a megtérítésemet, én már megmaradok aposztata katolikusnak, továbbá a prosztatámhoz is ragaszkodom. Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
H(i)ány szakmák, de már jobban van - vágyak
  2015-04-21 07:30:16, kedd
 
  A fiatal srác eredetileg trombitásnak készült, de rájött, hogy zenészként nem tud majd elhelyezkedni. Kutakodott a neten, és arra a következtetésre jutott, hogy ipari gépész lesz.
Micsoda tehetséget veszít így el a zenész társadalom? Mennyi pénzt fizetnek az ilyen nyilatkozóknak?
Én speciel eredetileg nő akartam lenni, de az anyaméhben értesültem arról a tényről, hogy több nő van a világon mint férfi. Valószínűleg ez az oka, hogy folyamatosan vágyakozva tekintek a női nemre. Ha újra kezdhetném, nő lennék és leszbikus.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 326 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 111
  • e Hónap: 1989
  • e Év: 42397
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.