Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 252 
Tizenhat év után kapta vissza otthonát a hajléktalan férfi
  2015-05-31 19:52:02, vasárnap
 
 
Tizenhat év után kapta vissza otthonát a hajléktalan férfi
Kutrucz László lányait öleli visszakapott lakásában.
Kuslits Szonja

Az egyik napról a másikra utcára kerülő Kutrucz Lászlót két kisgyermeke ösztönözte arra, hogy ne adja fel, s barátok segítségével éveken át harcolt igazáért. A tizenhat éves kálvária most ért véget, a sokáig hajléktalanként élő férfi, akinek gyermekei emiatt otthonban nevelkedtek, végre ismét visszaköltözhet otthonába, amelyet lakásmaffiát idéző módszerekkel vettek el tőle és lányaitól.

Egy édesapának és két lányának tizenhat éves megpróbáltatása ért véget nemrég, mikor hosszú jogi tortúra és egy kacifántos ügy után a nyolcadik kerületi Karácsony Sándor utca egyik bérházának önkormányzati lakásába ismét beköltözhetett.
Két kislánnyal az utcán

Ahogy Kutrucz László egy barátja fogalmaz, üröm az örömben, hogy az igazság nem most győzedelmeskedett. A jogerős ítélet, amely szerint T. B. Józsefnének ki kell költöznie a lakásból, már 2011-ben megszületett. A lakás-visszafoglaláson Minda Zoltán - aki évekig segítséget és szállást biztosított a hajléktalanná vált férfinak - nyilatkozott arról, hogy az idős asszony vitatható körülmények között, lakáscsere folytán kapta meg a bérleti jogot, és költözött be az önkormányzati lakásba. Ebben Kutrucz László elmondása szerint K. György is segített neki. Ám a lakás visszafoglalására akkor nem került sor, és most is csupán azért költözhet vissza a férfi több mint másfél évtizede elvett otthonába, mert T. B. Józsefné elhunyt.

A csupasz lakás átadása kifejezetten zsúfoltra sikeredett, a családon kívül önkormányzati dolgozók, ügyvédek, barátok és a jegyző is jelen volt. Sipos Anett, aki előbb újságíróként, majd segítőként éveken át foglalkozott Kutrucz ügyével, tájékoztatott arról, hogy hogy a férfi viszontagságokkal, csalásokkal és botrányokkal teli ügye 1999-ben kezdődött. Ekkor Kutrucz László szobafestő-mázolóként dolgozott, és mivel felesége elhagyta a családot, egyedül maradt két kisgyermekével. Fiatalabb lánya akkor kettő-, idősebb hároméves volt, így ellátásukban segítségre volt szüksége, amit a helyi kiskocsmában fel is ajánlott neki a fentebb említett K. György.
Így működik a lakásmaffia

A családapa elmondása szerint K. György barátja a lakásmaffia módszereivel csapta be és csalta el tőle önkormányzati lakásának bérleti jogát. Ahogy a gyámhivatal 1999-es jegyzőkönyvében szerepel: Kutrucz László tudatmódosító szereket kapott - ezt orvosilag is igazolták -, bántalmazták, megkötözték, majd aláírattak vele több dokumentumot, melyekben lemondott önkormányzati lakásának bérleti jogáról, és egy magánbérlemény lehetőségére cserélte. Így került a lakás bérleti joga T. B. Józsefnéhez. A férfi nem emlékszik arra, hogy bármit is aláírt volna, csupán arra, hogy kész tények elé állították. Hamarosan munkanélküli hajléktalanná vált, ezért gyermekeit kénytelen volt állami gondozásba adni, lányai az elmúlt tizenhat évben nehéz körülmények között, nevelőotthonban nőttek fel, egykori lakását pedig szinte azonnal privatizálták. A férfi kapualjakban, lépcsőházakban húzta meg magát, közel tíz évig élt így, majd Minda Zoltán és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével került ismét tető a feje fölé. Így már lányai is kijöhettek hozzá az otthonból a hétvégére. László az évek alatt alkalmi munkákat vállalt, ebből és barátok segítségével tartotta el magát, hetente látogatva gyermekeit. Idősebb lánya ma a Budapesti Kommunikációs Főiskola turizmus-vendéglátás szakos hallgatója, fiatalabb gyermeke jövőre érettségizik, ő ma is a gyermekotthonban él.
A gyámhivatal segített a perben

A rendőrségen tett első feljelentés eljárási nyomát 1999-ben nem találták, és a 2007-es újabb próbálkozás sem hozott eredményt. Végül az önkormányzatnál némileg segítőkészebb józsefvárosi gyámhivatal Minda Zoltán és Sipos Anett kérésére segített perre vinni az ügyet, a tárgyalást 2008-ban tartották a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Érdekesség, hogy az önkormányzat ott egyáltalán nem képviseltette magát. A lakás-visszafoglaláson dr. Smidelik Péter, Kutrucz ügyvédje, aki a jogi hercehurca során évekig segítette a férfit, arról is tájékoztatott, hogy a perben bőven akadtak furcsaságok, például nem mindennapi, hogy az önkormányzatnál a bérleti szerződés felmondásának keltezése korábbi, mint hogy arra a bérlő az ügyvédnek felhatalmazást adott volna. Sőt, valaki ennél is korábban Kutrucz László nevében rendezte az összes közüzemi tartozást. A lakáscserét 2011 júniusában végül semmissé nyilvánította a Legfelsőbb Bíróság, így T. B. Józsefnének ki kellett volna költöznie, de ez nem történt meg. Az ítélet ellenére az önkormányzat nem lépett, így csupán a hölgy halála után kaphatta vissza lakását a család.
Milliomos hajléktalanként vált ismertté

Kutrucz László neve ismerősen csenghet, mivel szereplője volt a 2001-ben indult, később Siemens-botrányként elhíresült csalássorozatnak is, melyben 2001 és 2005 között közel másfél milliárd forintot utaltak át nem létező fantomcégek számláira. Ekkor Schrödl András könyvvizsgáló közbenjárására hajléktalanként ügyvezető igazgatója lett egy kft.-nek, mely többek között a Siemensnek is vállalt megrendeléseket. Kutrucz könnyű pénzkereseti lehetőségként tekintett az üzletre, ezért gondolkodás nélkül aláírta az elé rakott iratokat, formanyomtatványokat. Alkalmanként 2000-5000 forintért Schrödl utasítására másfél-kétmillió forintot vett fel a számlavezető bankfiókokban, a pénzt aztán átadta a könyvvizsgálónak. Idővel több hajléktalant is beszerveztek, így egyre szaporodtak a fantomcégek, melyek tanácsadóként vagy pályázatíróként részt vettek nagyobb állami közbeszerzésekben is - tudtuk meg a lakás-visszafoglaláson. Ilyen volt például, mikor a kártyás személyi igazolványok gyártásához szükséges berendezések szállításhoz írtak ki 90 milliárdos pályázatot, melyet a Siemens magyarországi leányvállalata nyert el. Az ügy kirobbanását követően, 2007-ben az adóhatóság adóhiány, késedelmi kamat és bírság címén mintegy félmilliárd forint befizetésére kötelezte a Siemens hazai cégét. Kutruczot és társait a bírósági perben végül felmentették.
Ismét a család kezében a kulcs
Újból a rég elveszett lakásban

Az önkormányzatot ugyanaz a - neve elhallgatását kérő - hölgy képviselte a lakás átadásakor, akivel az elmúlt évek során Kutrucz és ügyvédje már többször került összetűzésbe. Az újabb találkozásnál elmondásuk szerint a hölgy rendkívül udvariasan úgy üdvözölte a férfit, hogy: ,,Maga még mindig él?!"

Kutrucz Lászlót megrohanták a családi emlékek is, mikor ismét a nikotintól megsárgult tapétás, egyszerű kislakás falai közt állt. Könnyes szemmel mesélt édesapjáról, és arról, mi hogyan volt berendezve, mikor a családjáé volt a lakás. A kulcsok átvétele után megölelte gyermekeit, akik kitartásra ösztönözték, és hálás szívvel mondott köszönetet azoknak, akik támogatták és segítették ezen a hosszú úton. ,,Egész más életet szeretnék élni, nem egy hajléktalan életét, hanem egy családcentrikus édesapáét" - mondta a meghatott Kutrucz László.
Milliós kártérítés járna a családnak

Néhány nappal a lakás visszafoglalása után kaptuk az információt, hogy Kutrucz Lászlónak és lányainak az elmúlt tizenhat év sérelmeiért a bíróság négymillió forintos kártérítést állapított meg. Azonban a Kúria döntése alapján nem az önkormányzatnak, állami pénzből kell ezt az összeget kifizetnie, hanem T. B. Józsefné örökösének, aki pedig csak saját öröksége erejéig lenne felelős, így várhatóan a család nem sokat lát majd a pénzből. Ha az örökös például megtagadja örökségét, akkor egyetlen forintot sem kapnak. Ettől függetlenül a történet tizenhat év után véget ért, és Kutruczék példaértékű ügye remélhetőleg másokat is arra ösztönöz, hogy ne adják fel, törvényes eszközökkel harcoljanak azért, ami fontos számukra.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
A légyminimum
  2015-05-31 19:18:55, vasárnap
 
  A LÉGYMINIMUM

Az öregasszony arra ébredt, hogy fázik. Máskor igyekszik kimászni az ágyból, most valahogy nem volt kedve felkelni. Fázósan magára terített még egy plédet és elgondolkodott. Túl a nyolcvanon nem látta értelmét az igyekezetnek. Pedig órát lehetett volna igazítani hozzá, de ma az élethez sem volt kedve.

Az öregasszony már rég kibékült a halál gondolatával. Imáiban többször kérte az Urat, egy személyes találkozásra. Az Úr szándéka - ahogy mondani szokták - kifürkészhetetlen volt irányában. Végül mégis kibújt a takaró alól, szöszmötölve, lassan, komótosan öltözködött. A reggelek olyan egyformák. Mosdás, ágyazás, fűtés és végül a reggeli. A megszokott tea, kenyér, hozzá csipetnyi vaj, majd szimplává zsugorodott kávé.

Abban szerencséje volt, hogy az üzlet ott állt a sarkon. Egy héten kétszer lement vásárolni és megvette a legszükségesebbeket. Évek óta szinte mindig ugyanazt. Azelőtt kedvelte a bevásárlást, vagy inkább az ezzel járó nézelődést. Amióta az üzletben rajtakaptak néhány idős embert lopáson, azóta ő is a hátán érezte az eladók szúrós tekintetét. Így többnyire csak összekapkodta, amire szüksége volt. Az árakat régóta nem tudta követni, ezért nem kizárt, hogy be-becsapták a pénztárnál.

Ma nincs fontos dolga. Ül az asztalnál, egyik kezével a másikba söpri a megmaradt morzsákat. Akkurátusan végzi a műveletet, nincs miért sietnie. Hirtelen felkapja a fejét. Meg merne rá esküdni, hogy valami mozog a hamutartó szélén. Nyúl feléje, de az eltűnik, majd újra mozog. Nem érti a dolgot. Előkotorja a szemüvegét, megtörölgeti, és azon keresztül vizsgálja az asztalt. A hamutartó szélén egy légy billeg. Csodálkozik, hiszen nyáron sem igazán jönnek be a legyek. Január közepén ki látott már ilyet?

Na, megállj csak, elkaplak! - és mérgesen a légy felé csap. Az eltűnik, hogy rövid időn belül újra meglássa a falon, a feszületen. Az öregasszony egészen belemerül a hajkurászásba. A baj csak az, hogy a légy fürgébb. Most már dühös. Mindent elkövet, hogy megfogja, de az fittyet hány rá. Hol itt, hol ott tűnik fel, csak azért, hogy bosszantsa. Szomorúan veszi tudomásul a vereséget. Kétségbe esve lerogy egy székre, és könnyeivel küszködik. Milyen semmi lettem, hogy már egy légy is le tud győzni!

A légy pedig vidáman mozgatja szárnyait a villanykörtén. Hirtelen elszáll a haragja és megsajnálja. Mit ártott nekem ez a légy, hiszen pont olyan magányos, mint én. Nézi, és tovább gondolkodik. Azt tudja, hogy a legyek többsége ősszel elpusztul. Ez a szerencsétlen valahogy megmaradt. Most én pusztítsam el?

A kis jövevény, mintha csak megérezte volna, hogy elmúlt a veszély, újra a hamutartón mozgolódik. Az öregasszony tekintette követi mindenhová. Már rég megbékélt a kis betolakodóval. Kimegy a konyhába és egy kockacukorral tér vissza. Óvatosan beteszi a hamutartóba. A légy felröppen, majd ugyanabban a pillanatban rárepül a cukorra. Egész nap alig mozdul róla. Az öregasszony megmert volna esküdni, hogy a légy nyalogatja a cukor szélét. Délután megöntözi virágait. A nedves levelekre rászáll a légy. Ni csak, szomjas a szerencsétlen! - gondolta magában. Este, pár szem morzsát tett a cukor mellé.

Másnap, amikor felébredt, a cukron kereste a legyet. Megijedt. A legyet nem látta sehol. Fáradtan körbejáratta a szemét, és a cserépkályhán felfedezte. Megnyugodott. Tudta, hogy ilyenkor még langyos egy-egy csempe a kályhán, nyilván erre a légy is rájött.

Reggelinél egy parányi lekvár is került a cukor és a morzsák mellé. A légy szárnya mozgatásával jelezte, hogy örül az ajándéknak. Az öregasszony most már tudatosan vigyázott arra, hogy a légy ki ne szálljon a hidegre, és csak nagyon óvatosan szellőztetett.

A légy már rég nem félt. Rászállt az asszony eres kezére és félórákat üldögélt rajta, aki mozdulatlanul szemlélte ,,lakótársát." Gyakran eszébe jutott, hogy ha majd eljön a tavasz, és bizsergetően süt a nap, kitárja az ablakot és végig nézi, amint kiröppen a szobából. Ez a gondolat adott erőt a mindennapok elviseléséhez. Sőt, szinte éltette a gondolat.

Február egyik reggelén, ahogy a hamutartó felé nyúlt, megdöbbenve tapasztalta, hogy a légy nem száll fel. Ahogy az ujját tolta felé, a légy lassan mászva az asztalon igyekezett kitérni az ujja elől, de nem repült fel. Az öregasszony megrémült. Na, várj csak! Csinálok jó meleget, és meglátod, mindjárt jó világ lesz itt. Fűtötte a kályhát, ahogy csak tudta. Folyt róla a víz, és a légy valóban újra repült. Nagyon boldog volt és kicsit büszke is. Aggodalma mégsem múlt el.

Másnap ismét a legyet kereste, és elfogta az aggodalom, mert sokáig nem találta sehol. Amikor meglátta, szinte megfagyott benne a lélek. A légy mozdulatlanul feküdt az abroszon. Gyorsan befűtött, egy papírra tette és óvatosan melegítette a kályha mellett. De a légy nem mozdult.

Egész nap ott ült a kályha mellett. Peregtek a könnyei és várta a csodát. Nem mozdult akkor sem a karosszékből, mikor a szomszédok rátörték az ajtót. Akkor már öt napja halott volt.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Gyermeket vársz, családban élsz?
  2015-05-31 18:57:08, vasárnap
 
 
Gyermeket vársz, családban élsz?

Három nőket érintő kedvezmény, amiről neked is tudnod kell!

Sok szülőket, családokat érintő családbarát változás nem ismert eléggé az érintettek körében. Ezen próbálunk most segíteni.

Novák Katalin államtitkár most a kisgyerekek napközbeni elhelyezésével kapcsolatban nyújt be törvénytervezetet a kormány elé. Szeretné, ha a bölcsődék mellett a magánellátás, sőt, a munkahelyi gyermekmegőrzés is szerepet kapna, és a kormány ezek létrejöttét is ösztönözné. Ez abból a szempontból lenne fontos, hogy a szülők minél előbb visszatérhessenek munkahelyükre.

Az elmúlt években egyébként az államtitkár számításai szerint másfélszeresére nőttek a bölcsődei és családinapközi-férőhelyek.

Nemrég kibővítették a gyed extra jogosultsági idejét, így a szülő akár már a gyerek féléves korától igényelheti a támogatást, ami mellett már dolgozni is lehet. A gyed jelenlegi maximális összege egyébként a minimálbér kétszeresének 70%-a, ami havi 142 100 forint. Ezt kaphatják az anyák jövőre fél évvel korábban.

Az anya korábbi nettó fizetésének 90%-át lehet a szülés előtti hónaptól kezdve fél éven át igénybe venni. Ez az úgynevezett csed, azaz csecsemőgondozási díj. Ezt váltja az idő múlásával a gyed, ami mellett még nem lehet dolgozni, de a fent említett gyed extra már ezt váltja ki, így az anya nincs otthon maradásra kényszerítve, ha a családnak szüksége van a keresetre.

Keveset lehetett hallani róla, de már működik a Nők 40 elnevezésű program. Ez abban hivatott segíteni, hogy a nagymamák segíthessenek gyereküknek azzal, hogy vigyáznak napközben az unokára. 40 ledolgozott év után kedvezménnyel mehetnek nyugdíjba azok, akik ezután nem vállalnak semmilyen munkát, így pedig a teljes öregségi nyugdíjukat megkapják, és rendelkezésre állnak, ha az unokára kell felügyelni. Novák szerint eddig csaknem 140 ezren vettek részt a programban.
 
 
0 komment , kategória:  Hazai hírek.  
Tallóztam
  2015-05-31 12:10:21, vasárnap
 
 
A síráshoz nemcsak a könny kell, ami kibuggyan csillogón a szemszöglet táján, a síráshoz nemcsak a fájó, nehéz hang kell, - ami zokogás - a síráshoz hangulat kell. Valami kínzó, gyötrő, szívet szorító hangulat, ami úgy lepi meg az embert, mint váratlan baj.
Védelem nélkül találja, aztán belevész abba a hangulatba minden, ami vidámság, minden, ami mosoly, ami jó... Elszorul a szív, keresztülvágtat az idegeken valami fájó érzés, ami a könnyhöz igyekszik, aztán kifakasztja. . .
Ez a sírás.
Utána megkönnyebbül az ember, mintha a fájdalmat szépen kivették, kisimították volna a szívéből, lecsendesedik, megpihen, s nemsokára újra tud mosolyogni, nevetni.
Jaj annak, aki sírni nem tud...
Jaj, akinek kellene, és nem bír...

Borisz Vasziljev
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2015-05-31 11:34:22, vasárnap
 
 
Milyen érdekes az élet. Néha kiderül, hogy kinek vagy fontos igazán,
ki az, aki gondol rád. És kiderül az is, hogy aki neked fontos, annak
az embernek te nem jelentesz semmit. Ez fájdalmas, de ugyanakkor
jó érzés, hogy olyanoktól kapsz odafigyelést, szeretetjelzést, akiktől
nem is vártad volna. Ez kellene, hogy erőt adjon. De mégis annyira fáj.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Pár kiló plusz a hosszú élet titka
  2015-05-31 11:30:33, vasárnap
 
 
Pár kiló plusz a hosszú élet titka
MTI

Az enyhén túlsúlyos embereknél kisebb a korai halálozás kockázata, mint az optimális testtömegűek esetében - ezt mutatja egy olyan nemzetközi vizsgálat, amely csaknem 3 millió felnőttre terjedt ki szerte a világban.

A Daily Telegraph című brit lapban ismertetett tanulmány szerint az enyhén túlsúlyos emberek esetében 6 százalékkal kisebb a halálozás kockázata, mint a normál testtömegűeknél. A súlyosan elhízottak - 35-ös testtömegindex felett - ugyanakkor 29 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg, mint azonos korú normál testtömegű társaik.

A Journal of the American Medical Association című szaklapban megjelent tanulmány szerzői a jelenségre lehetséges magyarázatként többek között azt hozzák fel, hogy a túlsúlyos emberek feltehetően gyakrabban járnak orvoshoz, így hamarabb elkezdődik a betegségek megfelelő kezelése. De az okok között említik a túlsúlyos embereknél felhalmozott magasabb tápanyagtartalékot is, amely előnyt jelenthet például elhúzódó betegségeknél.

A Science Daily tudományos hírportál összegzése szerint az Egyesült Államok egészségügyi statisztikai központja (National Centre for Health Statistics), a Nemzeti Rákintézet és az Ottawai Egyetem munkatársai által jegyzett kutatás keretében csaknem száz korábbi tanulmányt elemeztek, amelyek több mint 2,88 millió emberre és több mint 270 ezer elhalálozásra terjedtek ki Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában, valamint Ausztráliában.

A vizsgálat eredménye több korábbi tanulmányéval is egybevág, amelyek szerint a szívrohamot túlélő túlsúlyos és mérsékelten elhízott betegek életkilátásai jobbak, mint normális súlyú betegtársaiké.

A kávé jót tesz az erekciónak
 
 
0 komment , kategória:  Egészséggel kapcsolatos  
Tallóztam
  2015-05-31 11:19:00, vasárnap
 
 

Amikor az orrod alá dörgölik, hogy nahát, mennyire megváltoztál, csak azt akarják a tudomásodra hozni, hogy kezd kényelmetlenné válni a viselkedésed. Amint végre felébredsz, megrázod magad, rátalálsz, és rá is mersz lépni a saját utadra, kikerülsz a hatáskörükből, elveszítik az ellenőrzést, az uralmat feletted. Amint már nem vagy kezes bárány, és bólogató János, mint korábban, zűrzavart és bizonytalanságot keltesz bennük, s ettől kezdik rosszul érezni magukat, amiért persze neked kéne a hátadat tartanod. De ne tedd! A világ rendje, hogy minden változik, ez a legbiztosabb dolog az életben. Örülj, hogy te igenis, fel mered vállalni önmagad, hogy végre a sarkadra mersz állni, és képes vagy az álmaid, a vágyaid ösvényére lépni. Lehet, hogy a kezdeti lépések kicsit bizonytalanabbak lesznek, el is eshetsz, meg is sérülhetsz, de ha jó irányt választottál, megvan a kellő hited, és elég kitartó vagy, akkor többé már semmi sem lehetetlen.

/Kerecsényi Éva/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tavaszi korianderes zöldségleves
  2015-05-31 11:15:43, vasárnap
 
 
József Lakatos

Üdvözlet
Szép nyárias idő révén ezen a héten szintén egy finom,nagyon könnyen elkészíthető tavaszi korianderes zöldséglevest hoztam ajánlatnak!

Hozzávalók:

1 nagyobb fej v.hagyma,1-csokor újhagyma,egy kisebb köteg friss koriander,1cukkini.1-1 köteg új zöldség:répa,gyökér,1 karalábé,1 új zeller,1 db Kaliforniai piros paprika,pár szem gomba.Ha van erdei az csak javít az ételminőségén,róka gombát ajánlok de tökéletes az egyszerű csiperke is!
Elkészítés:A gondosan megmosott és megtisztított zöldségeket tetszőlegesen felvágjuk,én mind másként szoktam mert esztétikailag jól mutat!Vajon üvegesre pároljuk a v.hagymát majd egy csapott kanál lisztel megszórjuk és felengedjük hideg vízzel.Beletesszük a zellert,répát,gyökeret,karalábét.Ízesítjük só,frissen őrölt ha lehet durva színes borssal!Mikor már fél puha a zöldségalap hozzá rakjuk a többi alapanyagot:cukkini,k.paprika,gomba és a karikára vágott újhagyma a zöldjével együtt és annyi vízzel felengedjük,hogy kellemes sűrűségű maradjon,ha kell még sózd és borsozd!Mielőtt megfőzted készre pár perccel előtte tégy hozzá gazdagon apróra vágott koriandert és friss petrezselymet!Isteni könnyű fini leves!Aki szereti savanykásabban az megbolondíthatja lime vagy citromlével!Jó étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
A legerősebb krém a világon hátfájás kezelésére
  2015-05-30 12:15:45, szombat
 
  A legerősebb krém a világon hátfájás kezelésére

Kipróbáltam a krémet, magam is elkészítettem. Az addig, hosszú ideig szűnni nem akaró hátfájásom egyetlen éjszaka alatt elmúlt. Rendszeresen használom azóta is, és nyugodtan alszom, reggel pedig fájdalom nélkül ébredek. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"

Ha te is hátfájástól szenvedsz és a drága krémek is csak bizonyos ideig nyújtanak enyhítést, akkor mindenképp szeretnénk a figyelmedbe ajánlani ezt az általad is könnyen elkészíthető krémet, amelynek használatával könnyedén, akár egy használat alatt megszabadulhatsz a hátfájdalomtól.

Hozzávalók:

150 ml kókuszolaj
20 gramm csípős paprika
20 gramm őrölt gyömbér

Elkészítés:

A három hozzávalót össze kell keverni, amíg krémes állagú masszát nem kapunk belőle.
Használata:

Alkalmazzuk a krémet az érintett területen, gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be. Fontos, hogy lassan és gyengéd mozdulatokkal kenegessük, ne hagyjuk csak úgy, magától beszívódni. Vegyünk fel egy vastagabb pulóvert, ami segít melegen tartani a krémet, ezáltal kissé izzasztó hatást gyakorolva ránk.

Maximum 5 napon belül a hátfájás megszűnik!

Hatások:

A paprikában található kapszaicin egy szuper erős összetevő, ami gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással rendelkezik. A gyömbér olyan fontos vitaminokat tartalmaz, mint a retinol, a B3, B5, A, C, E, tokeferol, aszkorbinsav, vas, magnézium, foszfor, mangán, szilícium, kálcium, cink és egyéb ásványi anyagok. Kiváló fájdalom csillapító, valamint a gyulladást is képes azonnal enyhíteni. A kókuszolajat már régóta használják a népi gyógyászatban, főként fájdalmak enyhítésére.Bőven tartalmaz zsírt, úgynevezett közepes láncú zsírsavakat, amelyek erőteljes gyógyító tulajdonsággal rendelkezik.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészséggel kapcsolatos  
Igaz történet: Abortuszom volt miatta, mégis kell nekem
  2015-05-30 12:04:45, szombat
 
 

Igaz történet: Abortuszom volt miatta, mégis kell nekem

Kicsi lány voltam, még, amikor beleszerettem. Mire elvégeztem az általános iskolát, már felnőtt férfi volt. Középiskolás koromban családos ember lett. Az esküvője napján öngyilkos akartam lenni.


Néhány héttel később ő kezdett üzengetni. Szebbnél szebb dolgokat. Nem hittem-hiszem egyetlen szavát sem, mégis: jobban szeretem, mint valaha! Megbeszéltük, hogy újrakezdünk mindent, mert ő is akar engem.

Hónapokig hitegetett, hogy találkozunk, aztán mégse szánta rá magát.

Többször próbáltam véget vetni ennek a se vele, se nélküle állapotnak, de - képtelen vagyok rá. Nem tudom, hogyan téphetném ki a szívemből.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 252 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 252 db bejegyzés
e év: 3169 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 4381
  • e Hónap: 17810
  • e Év: 17810
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.