Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Pécs-Nyíregyháza: rendőrök, mentő, a végén temetés
  2015-05-30 13:06:15, szombat
 
  Jó lett volna vicces megérni a történéseket, de rájöttem, hogy nem igazán lehet. Dugóhúzók Réme (Ádika, akinek saját elmondás szerint nem mellkasa, hanem mellei (csúnyább szót használt) vannak, de felhatalmazott, hogy leírhatom, mert úgyse olvassák sokan), tehát ő meccsre invitált. Igaz, ott lesz a pécsi Casanova is, de egy ingyenes meccsért, ahol valószínűleg balhé várható, ezt a kellemetlenséget bevállalom.
Korábban mentünk ki, jó helyről akartam nézni, na nem feltétlenül a meccset, hanem.... A környék tömve rendőrökkel, mondom, balhé lesz. A kapuban még a szurkolói kártyánkat sem kérik, már ezért büntetés jár. Volt helyette motozás! Könyörgöm, a rövidnadrágomban, pólóban, sapkával a fejemen futballhuligánnak tűntem? A viperának se jutna hely a nadrágban, és nem, nem támadna faji összetűzés az esetlegesen ott tartózkodó kobrával vagy anakondával. Na, már megérte kijönni, megvolt az első hím letapizásom is. Szerintem mást se motoztak a Rémen és rajtam kívül meg belépéskor. Nem sokan voltak még a lelátókon, mehettünk a kiszemelt helyünkre. Meleg van, a nép csordogál folyamatosan a lelátókra. Beszélgetünk a fociról, nőkről, politikáról, mi vagyunk azok, akik nem csinálják, hanem csak beszélnek róla. Abból nem lesz baj, de jó sem lesz. Hirtelen egy nagy csattanást hallok a hátam mögött. A mellettem álldogáló bácsika hanyatt vágódott. Nem tud felkelni, magánnál van, úgy ahogy. Ital nem volt nála, és nem is látszott részegnek. Jaj papi, fejfedő nélkül a tűző napon, melegben? Hol felültetik, hol fektetik. Várjuk a mentőt. Nem siették el az érkezést. Nem tudom, hogy mi lett végül vele. Sokan voltunk már a lelátókon. A b közép azonban még nem érkezett meg, befutott viszont Casanova, neki annyira nem örültem. Szerencsére most a focira koncentrált. Távoli skandálásra leszünk figyelmesek, hohó érkezik a b közép. Nem siették el, de ahol vonultak az úton, ott igen csak elnémulhatott mindenki, mert elég látványosra és hangosra sikeredett a bevonulásuk. Na, őket tuti nem merte megmotozni senki, sejtésem szerint nem is szándékozták őket.
Magáról a meccsről sok érdekeset nem lehet elmondani. Érdekesebb volt Ádika irodalmi tudását tesztelni. Homéroszról hallott már, de egy művét sem tudta megemlíteni, pedig csak az "Iliá"-t kellett volna kiegészítenie. Hiába a pályán látható izgalmak miatt nem tudott koncentrálni. A meccs alatt megtudhattuk, hogy Csányi Sándor meleg, illetve az egész MLSZ is, testületileg. Továbbá Csányi Sándornak az anyukája a legősibb mesterséget űzi/űzte. A b közép egy kis csoportja zsidózni kezdett, de a stadion nem csatlakozott, így pár másodperc után leálltak a skandálással. A cigányozásra már inkább vevő volt a közönség egy része. A pont velünk szemben elhelyezkedő e származású rendező emberke a cigányozásra elfordult tőlünk, és hosszasan és nagyon szigorúan nézte a b középet. A feladata ellátására egyébként tökéletesen alkalmatlan volt, többnyire a közevetlenül előtte üldögélő hölgyikét bámulta meredten. A b közép előtt egy rendező sem állt. Ahogy mondtam, motozás még véletlenül sem volt náluk, mert görögtűz, petárda, és füstfelhő is beborította őket.
Körülöttünk vedelték a sör, mert meccset csak sörrel és szotyival lehet nézni. Mi ittuk a vizünket, ami szerintem sima csapvíz volt jó pénzért, de a Rém bizonygatta, hogy látta, hogy palackból öntötték a pohárba. Megkérdeztem, hogy látta-e a Gettó milliomost, ugyanis ott töltötték meg csapból az ásványvizes palackokat. Közölte, hogy unta, ezért nem tudta végignézni. Bezzeg a Trónok harcából és a zombikból le tudna doktorálni.
Szóljunk hát a meccsről is: 0:1, a vége 2:1.
A meccs után egy kis lánctalpas markoló érkezett a pálya közepére. Ásott egy csinos gödröt, majd egy gyászmenet koporsóval bevonult, és eltemették a pécsi focit. A szurkolók betódultak a pályára, a b közép utat tört magának, a mi oldalunkhoz egy rendező érkezett erővágóval, és levágta a láncot. Így én eljutottam futballpályafutásom csúcsára, NB1-es pályára léphettem.
Érdekes, hogy a pécsi polgármester, Páva polgártárs most nem hallatta hangját, hogy a város megmenti a pécsi focit, egyébként a b közép az ő nevét is imába foglalta. Csak azt nem értem, hogy akkor minek építünk stadionokat, ha nem lesznek csapatok. Ja persze, a stadionok az uralkodó osztály prominens gazembereinek a temetkezési helyeiül szolgálnak majd.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Földrajzból jeles
  2015-05-29 06:25:09, péntek
 
  Azt mondja Lázár, aki megint nyilatkozott egy fantasztikusat, Magyarország nem fogadja el a kötelező kvótarendszert az illegális bevándorlókkal kapcsolatban. Helyette az Európai Unió határán kell megállítani és fogadni a bevándorlókat. Magyarország is az Európai Unió határa, Szerbia felől, pedig délről érkeztél te felkapaszkodott futóbab. Én nem bánom, Hódmezővásárhelyre telepíthetnek egy 20 ezres menekült tábort, ez lehet majd a legnagyobb albán falu. Az lesz majd a neve, hogy Albántolvajhely.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varázslatos nyelvek, nevek, emberek
  2015-05-28 18:23:30, csütörtök
 
  Két napja a levéltárban kuksolok. Ősöket ások elő, egyelőre még csak képletesen. Nem az én őseimet, tettem már nem is mostanában egy könnyelmű ígéretet, hogy egy ismerősömnek felkutatjuk az elődeit. Svábok, hihetetlen nevekkel. legalábbis nekem, a jászkunsági legénynek. Gondolom nekik meg a mi neveink furcsák. Azt tudom, hogy a 20. század eleji kabarékban cseh neveket adtak a szereplőknek, mert az nekünk vicces hangzású volt. A csehek meg magyar neveket. Egy-egy. De vissza a svábokhoz, mondjuk a Taunbingerben nincs semmi különös, nekem speciel rögtön Tau bácsi ugrott be. Bár a Taunbingert is sikerült egyszer Tizubingernek írniuk. De mi a helyzet a Wirgafiser, Wingafiner, Weingasner, Gessvein, Keszvein nevekkel? Ez egyetlen név különböző írásmódjai, mondjuk azt, hogy kísérleti fázisban volt még a név leírása. Egy sváb ősöm nekem is van, Hymer Helena, nem is találom szegénykém születését, szülni szült, nem is egy porontyot, de csak nem teremtették őt magát?
Persze lehet ezt még fokozni. Rosszul leírt, egyébként is kacifántos nevek latin szövegkörnyezetben. Latinból halálom után leszek perfekt, jelenleg majdnem folyékonyan olvasom, csak épp nem értem. Persze azért ebben a formában nem igaz, de az állítmány megtalálásával gondjaim voltak Rimócziné (örök hála neki) latinóráin. De latinul még jól értő számára is gondot jelent az apró, reszketeg (bor, öregség, vagy mindkettő) kézírás elolvasása. Mondjuk én egész jól boldogulok azokkal a mondatokkal, ahol a mondat átment egy összefüggő fekete csíkba, az összefojt tinta eredményeként. Ha a szöveg mégis olvasható, akkor már csak a rövidítéseket kell megfejteni. Még jó, hogy nincsenek keleti ortodox vallású ősök, mert akkor megküzdhetnék az ószlávval is - az eredmény nem lenne kétséges.
A mai nap vidáman telt a levéltárban.Az első ötperces ténykedésemmel megnöveltem az intézmény mikrofilm anyagát, sikeresen kettészakítottam egyet. Hurrá, eddig tartott a kutatás,mert úgy kivágnak innen, hogy repülnöm se kell. Fél perc alatt megragasztotta a hölgy. Kérdeztem, hogy sűrűn előfordul-e ilyesmi. Azt mondta, hogy nem igazán. Na puff, történelmet írok, itt is emlékezni fognak rám. Bántott a dolog, mert hímes tojásként bántam azzal a fránya mikrofilmmel. Nem úgy a közelemben ülők, akik mintha kereplőt forgatnának, olyan sebességgel hajtották a csévélőt, mégse szakadt el egyiknek sem. A pikszisből biztos kiestem, pedig boldogítani szeretném a levéltárat jelenlétemmel még jó sokáig.
A kutatóterem csendjét (leszámítva a kereplőnek használt csévélők zaját, és a hihetetlenül nyikorgó padlót) csak egy dolog törte meg. A nyitott ablakon keresztül olyan hangok szűrődtek (ordítottak) be, amit nem tudtam végül beazonosítani. Vagy egy színjátszókör gyakorolt - a levéltár épületével szemben található a Pécsi Nemzeti Színház -, de gondolom nem ők voltak, vagy bolondokat engedtek ki. Esetleg bolondok gyakoroltak valami görög drámát, átültetve napjainkra. Vagy (ezt csak félve írom le) valamelyik forradalmi (terrorista) csoport gyakorolt a jelenlegi kormány megdöntésére. Mert egy artikulátlanul üvöltő egyed többször is mondatába fűzte a demokráciát és Orbánt. Az előadás hosszan tartott és hangos volt, a levéltáros hölgy is a nyitott ablakhoz ment megszemlélni az eseményeket. Az ablak bezárására viszont nem gondolt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Okostojás: portalanítás
  2015-05-25 15:34:33, hétfő
 
  Évente 70 dekagrammnyi hámsejt válik le bőrünkről. Ez a mennyiség felelős a háztartásokban fellelhető por 80 százalékáért. (Forrás: Az ember, mint mestermű) Ez mindent megmagyaráz. Én valószínűleg az átlagosnál is jobban hámlok, ezért van nálam annyi por. Úgy döntöttem, hogy ez irányú tevékenységemet (a takarításon kívül) beszüntetem. A szervezetem számára így felszabaduló energiákat a szőrnövekedés szabályozására fordítom. Már látom, hogy hamarosan be kell szereznem egy fésűt. A takarításra fordított idő lecsökkentésével nyert idő, az, nos, öö, az nem sok.
Anyuka, igenis szoktam portalanítani, például, amikor leveszek egy könyvet a polcról. Jó, porszívózni valamivel ritkábban szoktam, mint port törölgetni, de az csak azért van, mert kímélem a szomszédokat. A porszívóm hangja ugyanis egy traktoréval ér fel. Történt egyszer, hogy a sittet a porszívóval gyűjtöttem be, és kiszakad a porzsák, a por meg bekerült a motorba. Azóta egy kicsit hangos, de erről ugye én nem tehetek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy honpolgár a nemzeti konzultációról
  2015-05-23 17:36:14, szombat
 
  A magyar társadalom külpolitikai és terrorista szakértő. Orbánc polgártárs szerint legalábbis. Végül is édesanyám világot látott asszonyság, megjárta Bécset, Kassát és Szabadkát is. Orbánc úrnak hajszolni kell a népszerűséget. Mikor kérik ki a nép véleményét a politikusok fizetésével kapcsolatban? Cirka ötmilliárdom (igen, nem kell már jövőhéten lottót kitölteni) van rá, hogy sosem. Annak sem örülök, hogy a nevem mellett balra ott díszeleg ennek a zsebpiszoknak az önelégült képe. Ez kérem a nevem intim szférájának a megsértése. Kivételesen azonban most egyetértek a kormányzattal. A Közel-Keletről bevándoroltakat haza kell küldeni, jöjjenek most, vagy akárhány száz évvel korábban is ide. Hasonló módon kell eljárni az afgán, pakisztáni és főleg indiai bevándorlókkal, esetükben is visszamenőleges hatállyal kiutasítás legyen a sorsuk.Továbbá, a korábban Szundi vagy Álmos vezette népséget is utasítsák ki az országból!

Vértesszőlősi Sámuel (Homo erectus seu sapiens paleohungaricus)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten lenézett az árokpartra
  2015-05-22 18:19:54, péntek
 
  "Megjelent az alolírott anyakönyvvezető előtt Bischof János nádasdi lakos, községi bíró és bejelentette, hogy Klosz János községi éjjiőr május hó második napján reggeli 6 órakor a Szent Imre hegy tövébe, sziklás árkába körülbelül 59 éves férfi hullát talált. A hullán lévő ruha, és a ballábán faláb, ugyan a nála talált községi bizonyítvány, valamint a Bonyhádon kiadott igazolási jegy és ruházatáról Weisz Bernát izraelita vallásu napszámos, igazabban vándorló koldusnak ismertetett, a kinek a lakása Bonyhádon volt."

Természetesen ilyesmi napjaink Magyarországán elő nem fordulhat. A szociális háló egyenesen vaslemez. Ha mégis előfordulna, de még egyszer mondom kedves polgártársak, még hasonló sem. Ha mégis, azt a közmédia úgysem fogja leközölni.
Milyen tanulságokat vonhatunk le ebből az 1901 májusában született halotti anyakönyvi bejegyzésből?
1. Az anyakönyvvezető nem egy szépíró.
2. Nem minden zsidónak volt/van a bőre alatt is pénz.
3. Ha Magyarországon végképp befuccsol a tömegközlekedés, vagy olyan drága lesz már egy jegy, hogy a nép egyszerű gyermeke már nem tudja majd azt megfizetni, nos, akkor még mindig ott van a lábunk, és ne siránkozzunk, mert Bernát is eljutott féllábbal Bonyhádból Mecsek(Püspök)nádasdra.
4. A ma hatalmon lévő kormányzat, mely szociálisan rendkívül érzékeny (rokonság, ismerősök tekintetében mindenképp) példaképének tekinti az Osztrák-Magyar Monarchiát, illetve annak politikusait. Teret, utcát nevez el róluk, szobrot állít nekik. A fenti idézet alapján meg is érdemlik. Pedig ez csak egy a sok, még idézhető eset közül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dr Pipi esetei - a gyertyás férfi, avagy ....
  2015-05-20 13:00:53, szerda
 
  ..... megvilágosodás alulról.
A madarak a földkerekség legokosabb lényei. Ez tény.Természetesen közöttünk is vannak túlzó faji fanatikusok. Egyesek azt hirdetik, hogy a hollók Isten kiválasztott népe. Ezért még a farkukat is megrövidítik. Ezek után csoda-e, hogy nem tudnak rendesen repülni? Ebből is látszik, hogy a vallás leláncol. Én viszont szabad lélek vagyok, és egyértelműen fajom egyik legokosabbika, és szinte biztos, hogy valamire ki lettem választva.
De hol vannak az emberek? Egyértelműen a madarak alatt. Fel sem érnek hozzánk. Az emberi faj, csak szánalmas utánzásra képes. De kiket próbálnak utánozni? Csak két példa. Ha az embereket valami baj éri, vagy embertársuk segítségre szorul, akkor mit tesznek? Elfordítják fejüket, nem mernek szembenézni a kihívással. Akár a struccok. Jó a struccok nem csak félelmükbe dugják fejüket homokba, így akarnak véget vetni nyomorúságos életüknek. Persze a végén mindig meggondolják magukat. De könyörgöm! Miért utánozzák a pingvineket? Erős fenntartásaim vannak azzal kapcsolatban, hogy a pingvin madár-e egyáltalán, de nem vitázom tudósainkkal. Az emberek egy szűk csoportja bizonyos alkalmakkor pingvinnek öltözik. Elképesztő! Társadalmi elitnek hívják őket. Ez valószínűleg az idióta szinonimája lehet.
De nem kell leírni az egész emberi fajt. Egyes egyedeik dicséretesen igyekeznek. Ismerek egy hímegyedet, aki felismerte mély tudatlanságát. Ő eljutott a nem tudás tudásának szintjére, míg az emberek többsége a nem tudás nem tudásának szintjén rekedt meg. Ezt hívják ők boldog tudatlanságnak. Visszatérve hímegyedünkhöz, ő felismerte, hogy képtelen a tudást a fejébe verni. Rájött, hogy teljesen más irányból kell megvilágosodnia. Dicséretes buzgalommal tologat alfelébe egy gyertyát. Az arcán minden egyes alkalommal látszik, hogy a benne szétáradó tudás mennyei élvezetekhez juttatja.
Csak azt nem tudom, hogy oszlatja el a benne lévő sötétséget, ha a gyertyát nem gyújtja meg? Talán a ki-be tologatott gyertya súrlódásával keletkező hő gerjeszt lángot? De ez nem veszélyes a bélgázok miatt? Hiába, még sokat kell tanulmányoznom az emberi anatómiát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mákom volt - rasszista közlekedj okosan
  2015-05-19 09:52:48, kedd
 
  Isten elküldte hozzám hírvivő arkangyalját, Gábrielt - nem, nem vagyok terhes. Valójában az angyal lusta volt, és csak telefonon hívott. Női hangon szólított meg (ennyit a fiúnevű, nem nélküli angyalokról), ráadásul ismerős hangon, Dió közölte velem, hogy a LIDL 39 forintért kínálja a darált mák 200 grammját. Hihetetlen ár. Minden fontos munkát félretoltam, komótasan megreggeliztem, hiszen éhgyomorra csak nem kelünk útra. Lobogó hajjal száguldtam (khm, a fele sem igaz) a boltba. Lúdtalpaim panaszosan gágogtak, hogy ne siessek már úgy, épp válaszoltam volna nekik, amikor egy félhangos párbeszédre lettem figyelmes. Jó, a párbeszéd enyhe túlzás volt.
Az út, mely mellett a járdán battyogtam nem különösebben széles, ráadásul egyik oldalt végig autók parkolnak, így inkább egysávos útként funkcionál, szembejövők nem is férnek el egymás mellett. Na ezen az úton haladt egy kerékpáros, mögötte feltorlódott egy másik drótszamaras. Első kerékpárosunk nem közvetlenül a parkoló autók mellett halad a maga nyugis tempójában, a mögötte haladó kerekesnek viszont sürgős volt a dolga és valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem tudta, nem merte megelőzni az előtte haladót. Pár másodperc után bátorságot gyűjthetett, magát hangosan biztatva előzésbe kezdett:
- Nem tudsz te közlekedni?! Figyelj már!!
A kék kezeslábast és kék sildes sapkát viselő, egyébként kopasz hősünk könnyedén megelőzte az előtte haladó kerékpárost, majd megállásra késztette, ugyanis megállt előtte, járművét keresztbe fordítva az úton. Folytatta az oktatást:
- Ha Magyarországon vagy már, akkor normálisan közlekedj! Érted?
A szemüveges ázsiai (meg nem mondom közelebbről, hogy melyik náció tagja, talán kínai) fiatalember csak mosolygott, de nem szólt semmit, vagy csak nagyon halkan. Én ugyanis nem álltam meg, mert nekem küldetésem volt. Más járókelők azonban döbbent kíváncsisággal figyelték az eseményeket. A valószínűleg munkába igyekvő (nyolc óra már elmúlt, semmi nem volt nála) kékbe öltözött úriember csak mondta a magáét, közben hátulról rádudált egy autós, hogy ugyan már, de ha lehetséges, akkor fáradjon már le az út közepéről, mert szeretne tovább haladni. Azt még megfigyeltem, hogy ezt látva az ázsiai fiú arcán még szélesebb lett a mosoly, de csak bólogatott. Közlekedési oktatónknak nem volt más választása, menetirányba állította a kerékpárját, és elindult, közben még odavetette:
- Tanulj meg kerékpározni.
Talán volt már benne egy kezdjük a napot vidáman feles, de kinézetre inkább egyszerűen csak egy ősember szerszáma volt. Én már előttük jártam vagy 50 méterrel, épp átkelni készültem az út túloldalára. Nagyon gondosan megvártam míg a kék villámmá átalakult fickó elhúz előttem. Őt követte a kedélyesen tempózó, a magyar közlekedési kultúrából (és a magyar vendégszeretetből) ízelítőt kapott fiatal srác. Még mindig vigyorgott. Rám is mosolyogva nézett, pedig az én fejemről is lefújta időközben a menetszél a hajat. Visszavigyorogtam rá.

Mondom mákom volt, illetve lett. Tíz csomaggal spájzoltam be. Szemre, ízre máknak tűnik. De lehet, hogy ez is csak szója.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Panel paraszt
  2015-05-18 17:45:50, hétfő
 
  Nem a negatív értelemben, nem is ahogy a cigányok hívják (hopp) a magyarokat az Alföldön (mert a magyar dolgozik, a cigány meg..., de ez régen volt így, a hagyományt azonban megőrizték), hanem eredeti jelentésében, nem, nem földtúró, az a régész. Egyébként sem növénytermesztésben gondolkozom most - a paradicsomtermesztéssel két éve felhagytam. Pedig a végén már két tövet is locsolgattam az ablakban, és mellesleg kedvenc alsó szomszédom nyakát is. Van ilyen, fűtött a lelkesedés, túlöntöztem, egyébként is, minek dugta ki a fejét az ablakon? Az utolsó palántáim nem keltek ki, hiába, a gazdaságosból hoztam a vetőmagot. Túl gazdaságosra sikeredett.
A pécsi önkormányzat ötletet adott. Ahogy télen a hó, nyáron a fű megrendszabályozásával vannak hadilábon. Megfontoltam végzik mind a hóeltakarítását, mind a fű kaszálását. A füvet újabban csak a járdaszegély mentén nyírják le, jó esetben, a többit, amikor sikerül. Így végül is, megtakarítanak egy vagy két fűnyírást. Több pénz marad Páva polgártárs luxus autójának üzemeltetésére.
Én azonban megtaláltam a megoldást. Veszek néhány kecskét/birkát, pontosabban gidát/bárányt. Na, azok majd letakarítják a terepet. Reggel kikötöm őket egy karóhoz, másnap új helyre. Abban az évben a fűkérdés megoldódik a környéken. Este pedig felhajtanám őket a negyedikre. Miért? Ha kutya, macska, alkoholista, bagós lehet panelban, akkor Gidák (csikidám) miért ne lehetnének? A gida még azért is jó lenne, mert állatsimogatót is tudnék nyitni. Bölcsi, ovi, gyogyó suli közvetlen közelben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kigyúrt kopasz állat project
  2015-05-16 15:46:03, szombat
 
  A terv egy része hosszú évtizedek kitartó, kemény munkájával megvalósult, nem tökéletes, de ne legyünk telhetetlenek. A gyúrással viszont gondok vannak. Hétfőn beszereztem 8 kg száraztésztát. Az ALDI-ból elhoztam egy egész dobozzal. Lazán a honom alá vágtam a hosszúkás dobozt, és gyí haza, cirka 400 méterre (ezt pontosan lefogom mérni a hasonló akciók jövőbeni tervezése miatt) lakom a bolttól. Másik kezemben bevásárló szatyrom lóbálom, benne tejecske, margarinocska. Roppant elégedett voltam, van tésztám. 10 méter után egy kicsit nehéznek éreztem már a dobozt. Mi a fene? Tovább erősödtem negatív irányban az elmúlt időszakban? Pár hónapja ugyanis hoztam már így el, egész doboznyi tésztát, akkor gond nélkül hazatrappoltam vele. A zebráig csak kibírom? Én ugyan kibírtam, de a doboz nem - a zacskóba porciózott tészta levegőzni akart. Szerencsémre pirosat kaptam. Dobozt a földre, karomba életet lehelek, közben vizslatom a dobozt, hogy tudom úgy megfogni, hogy ne essen szét az egész a zebra közepén majd. Nézem a doboz feliratát, ja hogy ez 12 kg tészta? Nincs mit tenni, bár vásárlás előtt bepelenkázhattam volna magam. A doboz félúton szétesik, sebaj, úgyis meg akartam állni. Átcsoportosítok a szatyorba, nemhiába vagyok én logisztikus is. Az út végén az a négy emelet lépcsőn igazán nem hiányzott már, szerencsémre senkivel sem futottam össze. Be kell szereznem egy húzós nagymami bevásárlókocsit, vagy egy férfiasabb taligát.
Tehát tésztagyúrással sem fogok erősödni egy darabig, ami egyébként nem is olyan könnyű munka. De nem is lenne semmi baj, ha három napja nem ért volna el valamilyen kórság. Isten nem válogat, mondhatni igazságos, lecsapott a velem egy háztartásban élők 100 %-ra. Egy apró megjegyzésem azért lenne a nagy feltaláló irányába, begyullad légutakkal nem kellemes tüsszögni, sorozatba meg pláne nem. Annyi kamilla teát ittam már meg, hogy a hátamon szőr helyett kamilla virágzik. Nem értem miért panaszkodom, hiszen lázam nincs, a kis hőemelkedés, amitől viszont nem tudok szabadulni, az még külön jól is jön, hiszen kinn úgyis lecsökkent a hőmérséklet.
De ha jobban leszek, gyúrni fogok, plasztikáztatok egy Ronaldo arcot, és Tortácska máris beadja a derekát. Én rugalmas vagyok, egyéb testrészét is szívesen fogadom, de a derék alján is szívesen elhelyezkednék. Hm, megyek lázat mérni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 326 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 32
  • e Hét: 372
  • e Hónap: 881
  • e Év: 46708
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.