Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
Széncinege fióka :) Tudod, szeretlek
  2015-06-30 17:34:30, kedd
 
  Link


Tudod, szeretlek szívemből Téged,
Úr Jézus dicső Király.,
Szivárvány hídként, kegyelmességed
Az égből a földig áll.
Kar:
Forrón dicsér imám
Szálljon erőd reám,
Emelj a mennybe, színed elébe
Úr Jézus dicső Király.

Nincs bennem érdem, alig hogy értem,
Tervedben miért vagyok ?
Mennyben körötted, szolgálnak szebben
Szolgáló szent angyalok.
Kar:
Hangod már értem, mikor igédben
Hozzám is szól a szavad.,
Meglátlak egykor, kit most, mint fátyol
Előlem, még eltakar.
Kar:
Dicső az óra, ha virradóra
Egek-egéből leszállsz,
Elviszed azt, az eklézsiádba
Kit végig hűnek találsz!.
Kar:

Keresztény versek


Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Az áldás völgye
  2015-06-30 10:02:54, kedd
 
 

Életünk során mindannyian keresztülmegyünk nehéz időkön. Amikor a völgyben vagyunk, könnyű elbátortalanodni, és azt gondolni, soha nem lesz jobb a helyzetünk. Gyakran ez az az időszak, amikor elveszítjük a szenvedélyünket.

Azonban a Biblia beszél az áldás völgyéről. Talán ellentmondásnak tűnhet: ,,Nem lehet, hogy völgyben vagyok, és mégis áldott legyek. A völgyben csüggedt vagyok. Ezzel a betegséggel küszködöm. A munkahelyemen nem bánnak velem rendesen." A völgyet valami negatív dolognak látjuk. ,,Amint kikerülök ebből a helyzetből, sokkal jobb lesz a hozzáállásom." Megtanultam, hogy Isten nem mindig mozdítja el a völgyet, hanem a völgyben áld meg.

Dávid ezt mondta: ,,Isten asztalt terít nekem ellenségeim szeme láttára." Nem mondta, hogy ,,Isten minden ellenségemet eltávolítja, mindentől megszabadít, ami aggaszt." Nem, a problémák közepette, a nehézségek közepette készít asztalt számomra. Nem feltétlenül kell megszabadítania belőle, Ő meg tud szabadítani benne.

A Bibliában olvashatunk arról, amikor Izsák nagy éhínséget élt meg (1 Mózes 26). Isten nem vitte el arról a helyről, hanem ott áldotta meg, ahol volt. Istennek nem kellett őt megszabadítania az éhínségből; az éhínség közepette áldotta meg. Lehet, hogy a völgyben vagy és a harcodat vívod az egészséged, a pénzügyeid terén, vagy éppen jogi téren. Isten tudja, hogyan fordítsa a csatameződet az áldások mezejévé. Ne csüggedj! Készen kell állnod, mert a völgy nem marad a vereség völgye, hanem a győzelem völgyévé fog változni. Amiről azt gondolod, hogy a veszteségek és szívfájdalmak völgye, azt Isten az új kezdetek és egy nagyobb beteljesülés völgyévé fogja tenni: az áldások völgyévé.

A negyedik napon összegyülekeztek az Áldás-völgyben, hogy ott áldják az Urat. Ezért hívják azt a helyet Áldás-völgynek még ma is. (2 Krónikák 20:26)

Építő gondolatok Joel Osteen
Link
 
 
0 komment , kategória:  Építő gondolatok  
A szeretet bölcsője - A házasság mérföldkövei
  2015-06-30 09:57:25, kedd
 
 
Böjte Csaba, Hiszek a szeretet végső győ Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-05-30 10:20:37
feltöltő: dandej
nézettség: 1354
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: Böjte, Csaba, Hiszek, szeretet, végső,
kategória: család
leírás: http://eco.konyvesbolt.hu/index.php?BODY=BookInfo& OP=details& ID=65150& VISIT=1 Idézet a könyvből: Nekünk olyan Istenünk van, aki nem kihúzott derékkal, holly...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Emberi léted kibontakozásának fontos perce, amikor megtapasztalod a tiszta, őszinte szerelmet. A mesében olyan egyszerű minden: ,,Megházasodtak és boldogan éltek, míg meg nem haltak!" A valóságban azt tapasztaljuk, hogy sok kísértés próbálja ellopni a hűséget, az őszinte egymásra figyelést, kioltani a házastársi szerelmet. Az oltár előtt a keresztre tett eskü könnyen elkopik a mindennapi terhelés alatt.

Ha azt látom, hogy valaki a sípályán hatalmasat esik, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés ostoba sport, hanem arra, hogy az illető nem tanult meg jól síelni. Ha azt látom, hogy sok házasság felbomlik, hogy nem élnek szépen, szeretetben együtt, akkor nem a házasság intézményét kell elvetnem, hanem azt kell megállapítanom, hogy sajnos sokan naivan, vakon, túl gyorsan rámentek a fekete pályára, és emiatt összetörték magukat. Nem a pálya rossz, egyszerűen nem tudtak bánni a felmerülő nehézségekkel.

Könyvünkben végigvesszük a házasság útjának 18 mérföldkövét, azok örömét, sajátos feladatait, kihívásait, melyekre ha tudatosan készültök, könnyebben megbirkóztok velük. Imádkozom azért, hogy töretlen hűséggel szeressétek egymást, kapcsolatotokat ápoljátok, és egymás iránti szerelmeteket mindeneken keresztül megőrizzétek.

Böjte Csaba


Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Bandi a hegyen "Temető a Tisza, mikor kivirágzik..."
  2015-06-29 13:22:22, hétfő
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Három akadály, amelyekkel vigyáznod kell
  2015-06-29 13:17:13, hétfő
 
  Három akadály

,,... egyengessétek az utat, vegyétek el népem útjából, amiben megbotolhat!" (Ézsaiás 57:14)

A Bibliai időkben a maratonokat nem sima pályán futották, hanem olyan terepen, ami tele volt akadályokkal, melyekben a futók megbotolhattak, és emiatt elveszíthették a versenyt.
Íme, három akadály, amelyekkel vigyáznod kell, amíg az élet versenypályáján futsz:

1) A meg nem bocsátó lelkület. ,,Ha pedig ti nem bocsátotok meg, mennyei Atyátok sem bocsátja meg vétkeiteket" (Márk 11:26). Ha valaki nevének említése haragot kelt benned, állj meg, és imádkozz így: ,,Atyám, megbocsátok neki, ahogy te is megbocsátottál nekem. Bármilyen áldást kívánok a magam számára, neki ugyanazt kérem kétszeres mértékben." Amikor meg akarod torolni a sérelmet, megtagadod Istentől a jogot, hogy kegyelmet gyakoroljon, és az ő módszereivel kezelje a helyzetet. Ne akarj Istent játszani! Kegyelmet kaptál - add tovább!

2) Egészségtelen kapcsolat. Pál azt írja: ,,A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!" (1Korinthus 15:33). Az élet nagy utazásában lehetőséged van arra, hogy megválogasd útitársaidat. Ha olyanokra szánod idődet, akik nem méltók rá, később ne panaszkodj! Gondosan válogasd meg társaságodat! Válassz barátokat olyan emberek közül, akik veled egyforma értékrendet követnek, megértik Istentől kapott célodat, és erősítenek.

3) Ingatag szív. Pál azt írja: ,,... én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért" (Filippi 3:13-14). Az eltökélt szív az eltökélt gondolkodás eredménye. Ez különbözteti meg a győzteseket a vesztesektől. Add bele magad valamibe, ami nagyobb önérdekednél; kötelezd el magad egy olyan célra, amely túléli múlandó életedet!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Hogyan segítsünk másnak reményt és gyógyulást találni ? 2.
  2015-06-29 13:02:14, hétfő
 
 

,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha nem adjuk fel." (Galata 6:9, NIV fordítás)

Érezted már valakivel kapcsolatban, hogy "reménytelen eset", és hogy sohasem fog megtérni Krisztushoz? Lehet, hogy ez a valaki egy alkoholista rokon, egy drogfüggő szülő, vagy egy másokra ráakaszkodó szomszéd - valaki, akit egy sérülés, csalódás, egy szokás, egy függőség távol tart attól, hogy megismerje Istent.

Jézus azonban mindenkit el tud érni!

Tegnap arról beszéltem, hogy mennyire fontos szerepe van a kis csoportnak abban, hogy a mások által ,,reménytelennek" tartott embereknek gyógyulást szerezzen. A Lukács 5-ben leírt történetből - amikor néhány férfi béna barátját viszi Jézushoz, hogy az meggyógyuljon - már megtudtunk három jellemző dolgot erről a csoportról. Ma megnézünk további négyet:

Kitartóak voltak. Mindannyian elkedvetlenedünk néha, amikor a családunkat, a barátainkat és az ismerőseinket már hosszabb ideje próbáljuk elérni az evangéliummal. Azonban nem szabad feladnunk! A barátok a Lukács 5-ben nem engedték, hogy a felmerülő nehézségek elkedvetlenítsék őket. Nem számított nekik, hogy egy nagy sokaság választotta el őket Jézustól. A Galata 6:9 azt mondja: ,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk."

Újszerű megközelítést alkalmaztak. A barátok a történetben mertek valami újat tenni. Meglehetősen újszerű megközelítés felmenni a tetőre és azt kibontva juttatni el valakit Jézushoz. Képzeld csak el, hogy mekkora zűrzavart és rendetlenséget csináltak! De a szolgálat ezzel jár, mivel emberekkel kapcsolatos. Az olyan kis csoportok, amelyek nem hajlandók kitörni a megszokásból és "zűrzavart" csinálni, nem válhatnak a gyógyulás eszközeivé.

Együttműködtek. Nyilvánvaló, hogy ezeknek az embereknek együtt kellett dolgozniuk, hogy a barátjukat Jézushoz vihessék. Ez túl nagy feladat lett volna egy ember számára. Ugyanez a helyzet a kis csoportok esetén is. Az emberek sokkal hamarabb Krisztusra találnak, ha ezt egy támogató kis csoportban tehetik. Egy támogató közösség nagyon erős bizonyság Istennek.

Áldozatot hoztak. Belegondoltál már valaha abba, hogy ebben a történetben vajon ki fizette ki a tetőben okozott kárt? Én úgy gondolom, hogy a béna férfi barátai. Nem csupán szétverték, aztán hagyták, hogy valaki más majd helyrehozza. Legyen az idő, pénz, erőfeszítés vagy bármi más, mindig van ára annak, hogy valakit Krisztushoz vezess. A Lukács 16:9 ezt mondja: ,,Használjátok a világi erőforrásaitokat arra, hogy másokon segítsetek és barátokat szerezzetek. Így amikor a földi vagyonotok már nincs, ők üdvözölni fognak majd titeket az örökkévaló otthonban" (NLT fordítás). A kis csoportoknak hajlandónak kell lenniük arra, hogy áldozatokat hozzanak, hogy a gyógyítás eszközei lehessenek a világban.

Beszéljetek róla:

Mesélj arról, amikor a szolgálatod kicsit "zűrzavarossá" vált, és fel akartad adni.
Milyen módjai vannak, hogy a kis csoportok tagjai bátoríthassák egymást, amikor a nehézségek elkedvtelenítik őket?
Kik azok az emberek az életedben, akiknek bizonyságot tettél már, vagy akikért imádkoztál Istenhez, hogy mentse meg őket? Hogyan tudnak a kis csoportok segíteni neked abban, hogy bizonyság legyél ezeknek a barátaidnak?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06. 22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hogyan segítsünk másnak reményt és gyógyulást találni ? 1.
  2015-06-28 14:07:23, vasárnap
 
  Link

Ezért ő (Jézus) teljesen meg tudja menteni azokat, akik rajta keresztül Istenhez mennek, mert ő mindig él, hogy esedezzen értünk. (Zsidók 7:25, NIV fordítás)

Senki nem esik kívül Jézus hatókörén. Hiszem, hogy a kis csoportok elengedhetetlenek ahhoz, hogy az úgynevezett "reménytelen" emberek meggyógyuljanak. A kis csoportokban azt szeretem, hogy imádkozhatunk a "reménytelen esetekért." Amikor nem hit, hanem kétely van bennünk, mások hitére támaszkodhatunk.

A Lukács evangéliuma 5. részében néhány férfi egy béna barátját viszi Jézushoz. Ez egy jó példa arra, hogy egy kis csoport hogyan vihet egy szükségben lévő, gyógyulásra szoruló embert Jézus lábaihoz. A történet alapján a kis csoporttal kapcsolatban hét jellemző dolgot figyelhetünk meg. Ezek közül az első három a következő:

Törődést és részvétet mutattak. Ez az ember azért gyógyulhatott meg, mert a barátai törődtek vele. Mindennek az alapja az, hogy törődünk azokkal, akiknek valami fáj vagy valami problémája van (a Róma levél 15, 2 is erre utal). Isten azért tudta ezeket a férfiakat használni, mert érzékenyek voltak egy társuk szükségletére. És minket is akkor fog tudni használni, ha nem a saját dolgainkkal leszünk elfoglalva, hanem elkezdünk többet törődni azzal, hogy másoknak mire van szüksége.

Volt hitük. Ezek az emberek hitték, hogy Isten meg tudja gyógyítani a barátjukat. Vessünk egy pillantást a Lukács 5:20-ra: "Amikor Jézus látta az ő hitüket, ezt mondta: Barátom, meg vannak bocsájtva a bűneid." (NIV) Nem a béna ember saját hite volt az, ami miatt meggyógyult, hanem a barátai hite miatt. Hány olyan embert ismersz, aki annyira bénult, hogy nem tud hinni Istenben? Ilyenkor kell nekünk hinni helyettük is.

Cselekedtek. Ezek az emberek nem csak imádkoztak a barátjukért, hanem cselekedtek is. Nem elég csak imádkozni azért, aki valamilyen problémával küzd és akinek még nincsenek eltörölve a bűnei. Cselekednünk is kell. Jézus ezt mondja a Lukács 14:23-ban: "Menjetek ki az utakra és túl a kerítéseken, és hívjatok mindenkit, akivel találkoztok, hogy jöjjön, és teljék meg a házam." Rengeteg példa van a Bibliában arra, hogy az emberek Jézushoz visznek másokat. És nekünk is ezt kell tennünk.

Beszéljetek róla:

Honnan lehet felismerni a reménytelenséget?
Hiszed, hogy senki nem eshet kívül Jézus hatókörén? Ha igen, akkor mit szándékozol tenni, hogy a "reménytelen" embereket Jézushoz hozd?
Melyik barátodért imádkozol azok közül, akik problémával küzdenek? Mi az, amit tehetsz érte, és hogy tudnád elősegíteni az ő gyógyulását?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Amikor Isten megmutatja magát
  2015-06-28 10:03:57, vasárnap
 
 

,,... megnyílt a szemük, és felismerték őt..." (Lukács 24:31 NIV)

Egy napon Jézus megérintette egy vak ember szemét, ő pedig erre azt mondta: ,,látom az embereket, mintha fákat látnék, amint járkálnak" (Márk 8:24).

Más szavakkal: ,,látok valamit, de még kissé homályos, hogy mit."

Ezért Jézus újra megérintette, tisztává tette látását, eltávolította korlátait, szabaddá tette, hogy azzá az emberré váljon, akivé Isten teremtette. Istentől kapott látás nélkül csak botorkálunk az életben, nem látjuk, kicsoda Isten és mire képes; vakok vagyunk arra is, kik vagyunk mi magunk, és mit tud Isten véghezvinni általunk.

Thomas Edison már ,,látta" az izzólámpa fényét, mielőtt még az első villanykörte világítani kezdett volna. Ez tartotta fenn benne az akarást ezernyi kudarcot vallott kísérlet után is. Bill Gates ,,látta", hogy számítógép kerül minden irodába és otthonba, míg az úgynevezett szakértők egyre csak azt bizonygatták: ,,a mi életünkben ez nem fog bekövetkezni." Negyven évvel azelőtt, hogy Izrael betette volna lábát az ígéret földjére, Mózes már ,,látta" azt (ld. Zsidók 11:27).

Lehet, hogy Isten épp mindenfélét cselekszik, csak te nem látod, mert lelkileg vak vagy.

Emlékszel a két tanítványra az emmausi úton? Jézus velük ment több mint 11 kilométert, magyarázta nekik a Szentírást... és csak ezek után olvassuk róluk: ,,Erre megnyílt a szemük, és felismerték őt..." (Lukács 24:31).

Amikor elkezded meglátni Isten munkáját helyzetedben, félelmed alábbhagy, és hited megerősödik. Hogyan fedi fel magát Isten? A gyülekezetben? Néha. Legtöbbször azonban Igéjét nyitja meg, és értelmünket, hogy látni kezdjük úgy, ahogy azelőtt még soha. Ma tehát imádkozz így: ,,Nyisd meg szemeimet, hogy lássak..." (Zsoltárok 119:18 NIV).

Bob Gass * Mai Ige
Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Isten azt mondja: „ Várj ! ”
  2015-06-27 19:04:06, szombat
 
 

Várj!

.. miután [Ábrahám] türelemmel várt, beteljesült az ígéret.? (Zsidók 6:15)

Amikor imádkozol valamiért, akkor a legkevésbé sem szeretnéd azt hallani, hogy Isten azt mondja: ,,Várj!" - pedig néha ezt mondja. Az Isten szerinti élethez meg kell tanulnod türelmesnek lenni, mert ő a saját időzítése szerint dolgozik, nem a te menetrended szerint. Imáid és esdekléseid nem fogják felgyorsítani a folyamatot, türelmetlenséged viszont csalódottá tesz. Sőt, ha az élet elkényeztetett azzal, hogy minden kívánságodat és hóbortodat teljesítette, akkor az Istenre várakozás felér egy lelki rehabilitációval. Ábrahám 75 éves volt, amikor Isten megígérte neki, hogy sok nép atyjává teszi őt (ld. 1Mózes 17:4), de még 24 évet kellett várnia arra, hogy beteljesüljön ez az ígéret.

A várakozás nem csupán az, amit azért teszel, hogy megkapd, amit akarsz; a várakozás türelmet, érettséget, mélyebb megértést és jellemet fejleszt.

Amit Isten elér benned, amíg várakozol, gyakran sokkal fontosabb, mint az a dolog, amire vársz.

,,Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret" (Zsidók 10:36). A várakozás azonban nem mentség a valóság előli menekülésre, a felelősség alól kibújásra, vagy arra, hogy ne tegyél meg valamit, amiről tudod, hogy meg kellene. Például, ha ki sem látszol az adósságból, mert túlköltekeztél, ne ülj ölbe tett kézzel arra várva, hogy Isten majd küld egy jókora összeget. Tanuld meg fegyelmezni magad, tedd magadévá a bevált pénzügyi alapelveket, mint a tizedadás és a költségvetés készítése, és ne fogj olyan dolgokba, amit nem tudsz megfizetni!

Mindenekfelett pedig a várakozás azt jelenti, hogy eldöntöd, bízol Istenben, és engedelmeskedsz neki, akkor is, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy te tervezted. Ezzel azt mondod: ,,Uram, számítok rád, és nem tartok készenlétben egy vésztartalék B tervet."

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Sosem könnyű az, ami megéri a fáradságot
  2015-06-27 09:27:46, szombat
 
  Link

"Ne fáradjatok meg a jó cselekvésében. Pont a megfelelő időben élvezhetjük majd a munkánk áldását, ha nem adjuk fel." (Galaták 6:9. NLT, második kiadás)

Sok minden van, ami azért munkálkodik, hogy távol tartson minket életünk céljának beteljesítésétől. Az év folyamán azt vitattam meg, melyik a legrosszabb ellenség, a késlekedés vagy az elkedvtelenedés. Ha a Sátán nem éri el, hogy feladjuk küldetésünk, akkor a pokol tesz próbára minket.

Pál apostol arra tanít minket, hogy álljunk ellen a elkedvtelenedésnek: "Ne fáradjatok meg a jó cselekvésében. Pont a megfelelő időben élvezhetjük majd a munkánk áldását, ha nem adjuk fel." (Galaták 6:9. NLT, második kiadás)

Voltál már úgy, hogy belefáradtál jót tenni? Azt hiszem mindannyian voltunk ilyen helyzetben. Néha könnyebbnek tűnik rosszat tenni, mint jót.

Amikor elkedvtelenedünk, eredménytelenné válunk. Amikor elkedvtelenedünk, a saját hitünk ellen dolgozunk.

Amikor elkedvtelenedünk, azt mondjuk: "Ezt nem lehet megcsinálni." Ez teljesen az ellentéte annak, hogy "Tudom, Isten képes megtenni, mivel ő mondta ..."

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
- Hogyan kezelem a bukást?
- Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy én szeretném, haragos leszek?
- Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy én szeretném, ideges leszek?
- Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy én szeretném, elkezdek panaszkodni?
- Befejezem, amit elkezdek?
- Hogyan osztályoznám a kitartásomat?

Ha elkedvtelenedsz, ne add fel harc nélkül! Ami megéri a fáradtságot, nem jöhet létre kitartás és belefektetett energia nélkül.

Amikor egy művész szobrot készít, el kell távolítsa a kőtörmeléket. Nem csak egyszer üt rá a vésőre a kalapáccsal, hogy aztán az összes szükséges kődarab lepotyogjon és előbújjon a gyönyörű mestermunka. Folyamatosan üti és üti, apránként távolítva el a fődarabokat.

Ez igaz az életre is. Ami megéri a fáradtságot, sosem jön egyszerűen az életben. Folyamatosan ütnöd kell és menned kell utána, így aztán apránként az életed Isten kegyelmének mestermunkájává válik.

A helyzet az, hogy a nagyszerű emberek igazából csak egyszerű emberek különleges elhivatottsággal. A nagyszerű emberek nem tudják hogyan kell feladni.

Beszéljetek róla:
- Milyen a hozzáállásod a kemény helyzetekhez, amik próbára teszik a hitedet?
- Mi volt az, amit képes lettél volna feladni?
- Hogyan segít Isten szava kitartani? Ki az az életedben, aki bátorít téged, hogy ne add fel?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 20.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.