Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
arctisztitás
  2015-06-27 21:57:20, szombat
 
  Szabadulj meg természetesen az arc fekete és fehér pöttyeitől
ÉletmódEgészség2013/05/25

A fekete és fehér pontocskák a bőrön a fiatalok legnagyobb problémája, de azoknál is jelentkezik, akiknek zsírosabb a bőre.

fekete-pottyokMelyek a fekete és fehér pöttyök kialakulásának okai?

A bőrnek autóhidratáló szerepe van, amely egy sebum nevű faggyút bocsájt ki. Amikor ez a faggyú túlzott mértékben termelődik és az elhalt sejtek, a por és a smink eltömítik, megjelennek ezek a pontok, amelyeket mitesszereknek nevezünk. Később ezek a pöttyök befertőznek és megjelennek a pattanások.

Mi a különbség a fehér és fekete pöttyök között?

A fekete pöttyök akkor jelentkeznek, amikor a tüsző nagyobb lesz átlagos méreténél, a faggyú és az elhalt sejtek érintkezve a levegővel befeketednek, ami a melanin oxidációja.

A fehér pontok akkor keletkeznek, amikor egy pórus nem érintkezik a levegővel. Az eltömőd9tt pórus fehér marad.

Hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

A bőrgyógyászok számos terméket tudnának ajánlani ezekre a problémákra, de legtöbbjük igen borsos áron érhető el, a hatás pedig nem mindig jelentkezik, vagy éppen visszahat. Lentebb pár olyan házi tippet találtok, amelyek segítenek megszabadulni ezektől a pöttyöktől.

Fogpaszta

Ez az egyik leghatékonyabb eltávolítási módszer. Kenjük be az adott bőrfelületet és hagyjuk rajta legalább 25 percet, majd mossuk jól le. Első ízben kis égő érzést érezhetsz, ami később megszűnik. Ezt a kezelést kéthetente alkalmazd.

Paradicsom

a paradicsom antiszeptikus hatása képes megszárítani a fehér és fekete pöttyöket. A bőr megtisztítása után a paradicsomból pürét készítünk, majd felkenjük a bőrre. Egész éjjel hagyjuk hatni. Reggel langyos vízzel mossuk le az arcot.

Citrom

Miután jól megmostuk az arcunkat meleg vízzel kenjük be citromlével, amelyben egy kis sót kevertünk el. 20 perc múlva ismét mossuk meg arcunkat meleg vízzel.

Lime

A lime levét és egy kis fahéjat keverjünk össze egyenlő részben, majd kenjük fel a fekete pöttyökre, egész éjjel hagyjuk állni, reggel pedig jól mossuk le.

Kukoricakeményítő

Ecetet és kukoricakeményítőt keverjünk össze, 1:3 arányban, amelyből egy jól kenhető masszát kapunk, majd ezt vigyük fel az arcunkra és hagyjuk állni 12-30 percet. Ezután meleg vízzel mossuk le.

Joghurt

3 kanál joghurtot keverjünk össze 2 evőkanál zabpehellyel, 1 evőkanál citromlével és 1 evőkanál olívaolajjal. A keveréket 5-7 percet hagyjuk az arcbőrön, majd hideg vízzel mossuk le.

Mandula és zab

A masszát mandulából vagy zabpehelyből és rózsavízből készítjük. 15 percet hagyjuk hatni az arcbőrön, majd hideg vízzel lemossuk.

Rizs

5 órán át hagyjuk ázni a rizst tejben, majd blenderben egy krémet készítünk belőle, ezzel törzsőljük be a bőrfelületet.

Korianderlevél

korianderlevelet és kurkumát keverjünk össze vízzel, az ebből kapott krémet pedig vigyük fel az arcra.

Méz

A méz a legjobb választás ha meg akarunk szabadulni a fekete pöttyöktől. Kenjük fel a problémás bőrfelületre és hagyjuk hatni 30 percig.

Burgonya

Reszeljük le a burgonyát majd kenjük be vele a fekete pöttyöket, várjunk vele 15 percet, ezután mossuk le arcunkat.

Szódabikarbóna

Egyenlő mértékben keverjünk össze vizet és szódabikarbónát majd masszírozzuk be arcunkat ezzel a krémmel. Hagyjuk hatni 15 percet, majd meleg vízzel mossuk le.

Légy kíméletes a bőrödhöz. A fent felvázolt masszákat, krémeket ne dörzsöld, súrold keményen a bőrbe, légy óvatos.
 
 
0 komment , kategória:  egészség, betegség  
Rendőri intézkedés, érdekes
  2015-06-27 21:49:53, szombat
 
  A rendőr leállítja a 120-al száguldozó autóst, és ekkor egy tanulságos dolog történt. Megéri elolvasd.

András még egy hosszú pillantást vetett a kilométerórára, mielőtt a villogó rendőrautó előtt lelassított: 120 km/h a kitáblázott 90 helyett. Ez már a negyedik ebben a hónapban, mint oly sokszor máskor is. Hogy lehet, hogy valakit ennyiszer lemeszelnek?
Amikor a kocsi lelassított, András lehúzott, de nem teljesen az út szélére; hadd izguljon csak a zsaru a mellette alig fél méterre elhúzó autók miatt.

Megállt.
A rendőr kiszállt a kocsijából, és egy mappával a kezében előre jött.
József? József a gyülekezetből? Még csak ez kellett! András próbált minél jobban elsüllyedni az ülésben. Ez rosszabb, mint a közelgő büntetés maga. A keresztyén rendőr épp egy saját gyülekezetéből való gyorshajtó embert fogott meg. Egy embert, aki egy hosszú, fárasztó és zaklatott nap után sietett hazafelé a munkahelyről.
Szinte kiugrott az autóból, és ment a rendőr felé, akivel minden vasárnap találkozik a gyülekezetben, de eddig még soha nem látta egyenruhában.
- Hát szia, József! Örülök, hogy látlak! Milyen érdekes, hogy itt találkozunk!
- Szervusz, András - semmi mosoly.
- Hú, de szigorúnak látszik a Biztos úr, éppen most kapta el a felebarátját, aki siet haza a feleségéhez és a gyerekeihez.
- Igen, úgy tűnik: elkapta. - József kissé zavartan felhúzta a szemöldökét.
Jó jel!
- Nagyon húzós és hosszú napom volt ma. Asszem kissé túlléptem a limitet - de csak most az egyszer, he-he!
András lefelé sandítva arrébb rúgott egy kavicsot az aszfalton.
- Az asszony finom vacsorát készített, már nagyon vár haza. Érted, mire gondolok?
- Tudom, mire gondolsz. És azt is tudom, hogy már kétes hírnévre tettél szert a körzetünkben az őrsön.
Ajjaj, nem jól áll a dolog, itt az ideje taktikát váltani.
- Mennyit mértél?
- 115-öt. Volnál szíves visszaülni az autóba?
- Várj egy kicsit. Amint megláttalak, én azonnal megnéztem az órát, és épp csak súrolta a 100-at.
A hazugság kegyesnek, célravezetőnek tűnt, és "magától" jött.
- Légy szíves, András, ülj be a kocsiba.
András zavartan bemászott a kocsija ajtaján, és becsapta az ajtót. Bambán bámult előre a műszerfalra. Eltelt egy perc, kettő. Lassan, kelletlenül nyúlt az ablaktekerőhöz, de végül nem tekerte le az ablakot, mert látta, hogy József ír a mappán. Vissza a műszerfalra.
Miért nem kérte ez a jogsimat? Bármi történjék is, az tuti, hogy 1-2 hónapig nem ülök ennek az embernek még a környékére sem vasárnap.
Eltelt még 2-3 hosszú perc, majd egy kopogás az ablakon. András kinézett balra, József volt az, kezében egy félbehajtott papírdarabbal. A bűnös mintegy 3 centire lehajtotta az ablakot, épp csak annyira, hogy a papír beférjen.
- Köszi! - András nem nagyon tudta leplezni a gúnyt az arcán és a hangjában.
József szó nélkül ment vissza a rendőrautóhoz,
András csak nézte a visszapillantóban.
Felemelte a papírt: Nnna, nézzük, mennyi. Álljunk csak meg. Ez meg mi? Tréfa? Nem büntetőcédula, az biztos.
András olvasni kezdett.
"Kedves András! Egyszer volt egy kislányom, akit 6 évesen elütött egy autó.
Kitalálhatod: egy gyorshajtó. Pénzbírság, 3 hónap a fogházban, és az illető szabad volt; mehetett haza magához szorítani a kislányait, mind a hármat. Nekem csak egy volt, és most várnom kell a mennyországig, amíg újra megláthatom.
Ezerszer próbáltam megbocsátani annak az embernek, és ezerszer gondoltam, hogy meg is tettem. Lehet, hogy így van, de újra és újra meg kell tennem.
Most is.
Imádkozz értem, és hajts óvatosan: nekem egy kisfiam maradt.
József "
András hátranézett, és látta, hogy a rendőrautó megfordul, és elindul visszafelé az úton. Csak bámult a távolba, amíg a kocsi eltűnt. Szétesve ült a kocsiban 20 percig, aztán beindította a motort, elindult,és lassan, az ÚRhoz bűnbocsánatért esedezve hajtott hazafelé, hogy aztán otthon percekig szorongassa magához meglepett feleségét és gyerekeit.
Ne ölj!
Ne kockáztass!
Esélyt se adj rá!
 
 
0 komment , kategória:  érdekes szövegek  
kávézacc hasznos
  2015-06-25 22:47:41, csütörtök
 
  Amikor elkészülünk a kávéfőzéssel, sokan automatikusan kidobjuk a kávézaccot a szemétbe. Legközelebb ne tegyük! A kávézacc lehet ugyanis a hobbikertész egyik legjobb barátja a kertben: segítségével a növények egészségesek és életerősek, ellenállóak lesznek. Hagyjuk, hogy a kávézacc megkönnyítse a dolgunkat. Lássunk az alábbiakban 5 példát arra, hogyan tudjuk a hasznunkra fordítani a kávézás eme "melléktermékét" a kertben. Garantált meglepetés lesz, milyen sokféleképpen felhasználható!

Zacc

A KÁVÉZACC 5 FÉLE FELHASZNÁLÁSI MÓDJA A KERTBEN

1. KÉSZÍTSÜNK GILISZTAFARMOT

Mi a csudáért is lenne szükségünk egy gilisztafarmra? A válasz pedig: mert a giliszták átforgatják és szellőssé teszik a talajt, így nekünk kevesebb gondunk lesz vele. Fogjunk egy vödröt, lapátoljunk bele egy kis földet, öntsük bele a kávézaccot, keverjük össze, majd tegyünk bele néhány gilisztát. Biztosra vehetjük, hogy imádni fogják. A keveréket szórjuk ki a növények köré, a giliszták pedig gondoskodnak a továbbiakról.

2. JAVÍTSUNK A KOMPOSZTHALMUNK ÖSSZETÉTELÉN

A kávézacc gazdag nitrogénben. Pont erre a nitrogénre van szükségünk, hogy a lehető legjobb minőségű komposztot állítsuk elő. A kávézaccot öntsük a komposzthalomra és jól keverjük össze azzal. A komposztálással kapcsolatban további érdekes és hasznos tudnivalók találhatók korábbi cikkünkben.

3. ŰZZÜK EL A KÁRTEVŐKET

Ha kávézaccal szórjuk körbe az ágyásokat, házi kedvenceinknek elmegy a kedvük tőle, hogy kerti körútjuk során - fittyet hányva a virágokra vagy a veteményesre - azon keresztül korzózzanak. A meztelen és házas csigák, valamint egyéb kártevők sem akarnak majd átmászni a savas zaccon, inkább messze elkerülik, és jó eséllyel a kertünkön kívül próbálnak majd szerencsét. A kártevők számát eredményesen lecsökkenthetjük úgy is, ha hasznos rovarokat, például katicabogarakat csábítunk a kertünkbe.

4. KÉSZÍTSÜNK TÁPOLDATOT

Keverjünk el jól kb. 1/2 csésze kávézaccot 3,5 liter vízben. Hagyjuk a keveréket állni körülbelül 24 órát. Ezt követően kilocsolhatjuk közvetlenül a növények tövéhez. A saját készítésű tápoldat a hasznukra válik, továbbá nem jelent semmilyen veszélyt a kertben játszó gyermekekre vagy a többi növényre. Íme, hogyan készíthetünk még további szerves trágyaféléket.

5. VEGYÜNK FEL A HARCOT A GOMBÁS FERTŐZÉSEKKEL SZEMBEN

A kávézacc segít leküzdeni a különböző gombabetegségeket, amelyek a fejlődő növényeinket támadják. Mindössze annyit kell tennünk, hogy leszórjuk közvetlenül a talajra. A talajba jutott kávézacc a lebomlása során elpusztítja a különböző gombatelepeket, amelyek károsíthatják a növényeinket.

Kávézacc

A kávé áldásos hatását tehát ezentúl nem csak mi, de növényeink is élvezhetik. Akár már a mai kávézás után is kipróbálhatjuk a kávézaccot a kertben, a várt eredmény pedig biztosan nem marad el.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes szövegek  
ma megint hideg van és esik az eső
  2015-06-24 21:47:24, szerda
 
  mai napon szerdán megint hideg van és esik az eső.

azért jó lenne már ha meleg lenne, hiszen nyár van.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
esik az eső, nagyon hideg van
  2015-06-23 16:59:47, kedd
 
  mára megint nagyon hideg lett, az eső is esik, nagyon fázok.
16 fok van az udvaron.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Mici cicám elhunyt
  2015-06-22 14:57:42, hétfő
 
  2015.06.22-én Mici cicámat az utcán elütötte egy autó, azonnal elhunyt,
nagyon szerettem, sajnálom.

ezért neveli az ember a cicáit hőn szeretettel, hogy egy gyorshajtó sofőr laposra teszi a cicámat.
rettenetes a sok száguldozó autó.

pl. tegnap pedig a fiamat és engemet ugyanazon a helyen épp hogy el nem ütött egy az utcára beforduló, és felgyorsuló fiatal fiú az autójával.
bekanyarodnak a sofőrök az utcánkba és rögtön felgyorsitanak, mánia.
pedig nem szabad lenne, de nem érdekli őket semmi.


ime a szép cicám,ami nincs már:
nyugodjon békében.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Nyár első napja
  2015-06-21 21:09:06, vasárnap
 
  június 21.: A csillagászati nyár kezdete. Ugyan június 24-én, Szt. Iván éjjelén szokás ünnepelni a legrövidebb éjszakát, de a valódi napforduló 21-én van, idén 16:39 perckor. Ekkor kezdődik csillagászati értelemben a Nyár. Ebben az időben jár a Nap a legmagasabb - azaz a Földtől legtávolabbi - pályán, ilyenkor a leghosszabb (Magyarországon közel 16 órás) a nappal, és a legrövidebb az éjszaka. Ha az utóbbinak a napnyugtától napkeltéig tartó időszakot nevezzük, akkor az éj valamivel több mint 8 óráig tart, sötétség azonban ennél lényegesen rövidebb ideig, nagyjából este háromnegyed tíz és hajnali háromnegyed négy között van. Június 21. után a Nap pályája ereszkedni kezd, a nappalok pedig rövidülnek, igaz, eleinte csak lassan, naponta néhány perccel.
A napfordulók idején a Nap irányt vált. Az északi féltekén a nyári napfordulóig a Nap délről északra halad, utána pedig északról dél felé kezd mozogni, vagyis 2015 június 21-én 16:39 perckor megfordul, hogy megkezdje féléves vándorlását déli irányban. Nyári napforduló idején a Nap a Ráktérítő, míg téli napforduló alkalmával a Baktérítő fölött delel.


északi sarkkörtől északra készült a nyári napforduló idején. Ott nem a leghosszabb nappalt ünnepelhetik azon kevesek, akik arra járnak, hanem a soha véget nem érő nappalt (persze a soha túlzás, de minél északabbra vagyunk, annál több napig tart.) Télen ugyanez a jelenség a déli sarkkör térségében figyelhető meg. A domborzattól függően a sarkköröktől kb. 90 km távolságig még megtapasztalható a jelenség.
 
 
0 komment , kategória:  Tudomány, természet,csillagász  
hideg junius van
  2015-06-20 22:10:49, szombat
 
  ma szombaton nagyon hűvös van, fúj a szél, sok a felhőzet.
lehet esni is fog az eső.

a Balatonban nem jó fürdeni, hideg a víz.
 
 
0 komment , kategória:  junius végre itt a nyár  
sárga póló
  2015-06-20 15:53:17, szombat
 
  2015.06,19.
Budapest, József Attila utca, sárga pólós üldögélés, 16 órától- 20.30-ig
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Retek fogyasztása
  2015-06-17 21:54:39, szerda
 
  Reggel méreg, délben étek, este orvosság:

legalábbis ezt tartja egy régi mondás a retekről.
Nézzük, mennyiben hihetünk ennek a népi bölcsességnek!

Címkék: köhögés, gyomorfekély, epe, zöldség, retek
Ismerjük meg!

A retek (Raphanus sativus) húsos karógyökerét fogyasztjuk. Számos fajtáját ismerjük, például a hónapos, a nyári és az őszi-téli retket.
Legelterjedtebbek a piros, a fehér és a fekete héjúak.
Az egyik legkeresettebb primőrtermék a hónapos retek.
Népszerűsége abban rejlik, hogy a téli hónapok után az egyik legkorábban piacra kerülő zöldségféle, fontos tavaszi vitaminforrás.

A nyári retek a hónaposnál nagyobb gumójú, valamivel hosszabb tenyészidejű, viszont tovább fogyasztható és lassabban pudvásodik.

Az őszi és a téli (fekete) retek a legnagyobb gumójú és télen is jól tárolható. Már az ókorban felismerték hasznosságát: adatok vannak arra, hogy az egyiptomi piramisok építőmunkásai is fogyasztották. Kelet-Ázsiában még régebben, évezredek óta termesztik. Onnan a hagyomány szerint a nagy utazó, Marco Polo hozta be Európába, ma pedig a kontinensünk minden országában ismerik, kedvelik.Miért jó?

Jó hírét leginkább közismerten gazdag C-vitamin-tartalmának köszönheti.

Legfontosabb hatóanyagai a kéntartalmú illóolajok, a mustárolaj-glikozid, a raphanol, és a valóban bőséges C-vitamin.
Illóolajai serkentik az epe termelődését és a kiürülését is, máj- vagy epehólyag-gyulladás esetén gyorsítja a gyógyulást.
A mustárolaj-glikozid köhögéssel járó betegségek esetén jótékony hatású: oldja a nyákot és csillapítja a köhögést.
Általános tapasztalat sok nemzedéknyi idő óta, hogy az emésztést segítő, az étvágyat növelő, erősítő, vitaminban gazdag táplálék.

Természetgyógyászok véleménye szerint hetente rendszeresen fogyasztva a retekfélék megelőzhetik az epekő képződését.

Hogyan fogyasszuk?


A "reggel méreg, délben étek, este orvosság"

mondás nem szó szerint értelmezendő, inkább csak némi elővigyázatosságra, mértékletességre int.
Egyébként is ez a népi bölcsesség elsősorban a nehezebben emészthető, nagyobb illóolaj tartalmú fekete retekre vonatkozik, de annak fogyasztását sem a napszakok szerint érdemes korlátozni, hanem inkább csak az egyéni érzékenységre érdemes figyelni.

A "reggel méreg" kitétel annyiban igaz, hogy éhgyomorra nem jó retekfélét enni:

szakértők legalább egy szelet kenyeret ajánlanak mellé, különösen az érzékeny gyomrúak számára.
Nyersen fogyasztjuk. Lehet enni magában pici sóval, vagy a legkülönbözőbb salátákat gazdagítva vele, hús mellé tálalva, vagy sajttal előételként. Szépen díszíti a húsvéti sonka-tojás tálat is.
Tippek, tanácsok

Nemcsak kellemes ízű étek lehet belőle, hanem gyógyító hatású táplálékként is számon tartják. Gyógynövényként két formában, léként és szirupként alkalmazzák. A préselt reteklevet ajánlják epebántalmak kúrálására (négy héten keresztül, naponta többször fogyasztva belőle).

Érdekesség


Különlegesség a köhögés enyhítésére ajánlott retekszirup. Ezt fekete retekből készítik: a megmosott, kettévágott gumó közepébe lyukat fúrnak, majd mézet öntenek az üregbe. Néhány óra alatt a méz az üregbe szivárgó reteklével gazdagodik, és elkészül a jótékony hatású retekszirup, amelyet leginkább száraz, kínzó, elhúzódó köhögésre ajánlanak.

Figyelmeztetés

Reteklevet üres gyomorra semmiképpen nem tanácsos inni.
Gyomorhurut (gastritis), gyomorfekély, epekő,

valamint az epeutak elzáródása esetén nem ajánlatos a retekfélék fogyasztása,
különösen a fekete retek kerülendő.
 
 
0 komment , kategória:  egészség, betegség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 205 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 243
  • e Hét: 243
  • e Hónap: 7160
  • e Év: 147185
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.