Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Szépségsebek * Virtuális kávézó nőknek
  2015-07-31 14:53:51, péntek
 
 

,,Isten meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi a sebeiket."Zsoltár 147:3

Az utóbbi időben több barátnőm is mesélt régi sebekről, amik máig fájnak. Egyikük elmondta, hogy több mint húsz éve dolgozik azon, hogy tompítsa magában a nyers szavak okozta fájdalmat. ,,Anyám mindig túlsúlyosnak tartott. Elefántnak hívott. Mindig összehasonlított a nálam sokkal kisebb húgommal. Még azzal is megvádolt, hogy bulimiás vagyok, ami 13 éves sérülékeny lelkemnek nagyon rosszul esett."

Egy másik kedves fiatalasszony így mesélt: ,,Édesanyám barátnője egyszer megkérdezte tőlem, milyen érzés, ha az embernek ennyire tökéletes szépségű testvére van. Szánakozva mondta, milyen nehéz lehetett felnőni egy ilyen gyönyörű, csinos nővér mellett, merthogy én nem olyan voltam. Pedig nem voltam kövér. Csak egészen más volt a testalkatunk. Emlékszem, mennyire meglepett, hogy ezt mondja, s nem értettem azt sem, miért mondta. Az az egyetlen megjegyzés hosszú évekre meghatározta önértékelésemet, és még ma is fáj, ha rágondolok."

Szépségsebek. Mindegyikünk tudna ilyet mondani. Némelyik mély fájdalommal jár, másik csak felszínes horzsolás, ami olykor gondot okoz. Így vagy úgy, de mindegyik rosszul esik.

Sok mindennek kell történnie, hogy meggyógyuljon legbenső énünk, és hogy ne kövessük el mi magunk is ezeket a hibákat szeretteinkkel vagy olyanokkal, akiket nem is ismerünk igazán.

Fontos, hogy meg tudjunk bocsátani azoknak, akik megbántottak. Tudom, könnyebb mondani, mint megtenni, de Krisztussal minden lehetséges. Gyakran előfordul, hogy annak, aki fájdalmat okozott, fogalma sincs róla, hogyan hatottak ránk a szavai. Néha belegondolok, hányszor megbánthattam valakit akaratlanul, és csak reménykedem meg imádkozom, hogy megbocsássanak, s elfelejtsék meggondolatlanságomat.

A Biblia azt tanítja, a szavaknak hatalmuk van. De hatalmuk van a gondolatoknak is. Túl nagy jelentőséget tulajdonítunk múltbeli párbeszédeknek, amik újra meg újra elhangzanak az emlékeinkben. Meghallgatjuk a visszatérő fájdalmas gondolatokat, amik ismétlődnek, mint egy sérült lemez hangjai. Abban a pillanatban, ahogy felbukkannak, kapjuk el őket. Azonnal helyettesítsük a sérült gondolatot valamivel, ami erősebb, amiben szeretet van.

Nekem az segített, hogy megtanult bibliai részleteket tartottam készenlétben ilyen alkalmakra. Például, ha a külsőmre, a testsúlyomra vonatkozó kritikus megjegyzés jut az eszembe, igyekszem azonnal felismerni, és rögtön a 45. zsoltár 12. versét mondom magamnak: ,,Szépséged elbűvölte a királyt".

Arra szeretnélek biztatni, ne hagyd, hogy a csúnya gondolatok uralkodjanak rajtad. Isten, a legnagyobb Úr, nagyon szeret téged. A kincse vagy. Nem hibázott, amikor megalkotott téged! Könyörgök, hidd ezt el, és állj szilárdan ebben az igazságban, barátnőm. Abban is biztos lehetsz, hogy Jézus azért jött, hogy meggyógyítsa az összetört szívűeket, és bekötözze a sebeinket, a szépségsebeinket is.

Istenem, tudom, hogy Te a szívem legmélyebb rejtekeit is látod, ismered azokat a szavakat, azokat a hazugságokat, amelyek üldöznek és gyötörnek engem. Vedd el, kérlek a fájdalmat, amit okoznak. Gyógyíts meg, és segíts, hogy megértsem és elfogadjam, hogy nem hibáztál, mikor megteremtettél engem. Csodálatosnak alkottál. Jézus nevében, Ámen.

"Csendes percek Istennel" Virtuális Kávézó Nőknek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Virtuális Kávézó Nőknek  
Anya mókus menti meg kicsinyei életét
  2015-07-30 23:31:33, csütörtök
 
  Link Link



Az ember gyakran negatív hatással van az állatok természetes élőhelyére és most nem elsősorban az erdők kiirtásáról vagy a húsiparról beszélünk. Már azzal, hogy valaki házat épít, kárt tehet a vadon élővilágában. Az olyan emberi tevékenység, mint az építkezés sajnos súlyosan veszélyeztetheti az élővilágot. Az alábbi videóban egy példát láthattok az állati találékonyságra abban az esetben, mikor az otthonukat veszély fenyegeti. A kókuszfák kivágása közben a munkások véletlenül leütöttek egy kölyökmókusokkal teli mókusfészket. Az anya mókus ezt látva rögtön a segítségükre sietett, biztonságos távolságba vitte őket, majd egy új fészket épített nekik. Ma már a mókuscsalád megint boldogan él a biztonságot adó fában.

Forrás:
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Kavicsok és homok
  2015-07-30 22:38:06, csütörtök
 
  "Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy befőttesüveget és feltöltötte kb.5 cm átmérőjű kövekkel, majd rákérdezett, hogy tele van-e az üveg?
-Igen. - volt a válasz.

Ezután elővett egy dobozt, tele apró kavicsokkal és elkezdte beleszórni azokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.

A professzor ezután elővett egy dobozt homokkal és azt kezdte beletölteni az üvegbe. A homok természetesen minden kis rést kitöltött.

- Most, - mondta a professzor - vegyétek észre, hogy ez a ti életetek.

A kövek a fontos dolgok (a családod, a partnered, az egészséged, a gyerekeid).
Ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna.
A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak, mint a barátaid, a munkád, a kollégáid.
A homok az összes többi: az apróságok.




Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel.

Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak a boldogságod érdekében.

Először a kövekre figyelj, azokra a dolgokra, amik igazán számítanak. A többi csak homok..."

Kavicsok és homok
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kavicsok és homok  
Új forrás - Amikor teljes sötétség
  2015-07-30 10:31:57, csütörtök
 
  Link

Amikor teljes sötétség borul reám
És mikor kialszik minden fény
Amikor éjszaka lesz a világosság
És mikor elhagy minden remény.

A sötétség nem borít el előled
Az éjszaka úgy fénylik, mint a nappal énnekem
A sötétség olyan, mint a világosság
Mert Te Jézus eljöttél hozzám.

Meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet
Sem démonok, sem semmilyen hatalmasság
Sem amik most vannak, sem amik jönni fognak
Sem magasság, sem mélység többé már.

Soha semmi, semmi nem választhat el
Örökké tartó szerelmedtől Istenem,
Amit adtál a te egyetlen fiadban,
A mi Urunk Jézus Krisztusban
(4x)

Új forrás - Amikor teljes sötétség
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Mire figyelmeztet a szédülés ?
  2015-07-30 09:48:42, csütörtök
 
 



Ki ne érezte volna már élete során néhányszor, hogy forog vele a világ?
Ha rendszeresen elszédülsz, akkor viszont komolyabb lehet a baj.
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A Te nevedben mi együtt vagyunk
  2015-07-29 17:29:07, szerda
 
  A Te nevedben mi együtt vagyunk.
Jézus, nevedben mi együtt vagyunk.
Hallgasd meg imánk, mikor hozzád járulunk,
Élő vizeddel táplálj, hű Urunk!

Úgy mutassátok meg a hitetek,
Hogy az én szavaimnak engedtek!
Hogyha velem és egymással egyek lesztek,
Minden kérésetekre felelek.

A Te nevedben mi együtt vagyunk.
Jézus, nevedben mi együtt vagyunk.
Tégy eggyé minket szentségedben, ez óhajunk,
Használj munkádban drága hű Urunk!

Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Bánj el a buktatókkal! (1)
  2015-07-29 07:41:48, szerda
 
 

,,... testvéreteknek se okozzatok megütközést vagy elbotlást." (Róma 14:13)

Ha szeretnél valakit megnyerni Krisztusnak, ahhoz bizonyos buktatókat el kell távolítanod az útból. Legyünk őszinték, az emberek elfordultak a vallástól, és sokszor jogos okokból. Nézzük meg ezeket az okokat:
1) Képmutatás. Gondolj csak a tizenkét tanítványra; egyikük elárulta Jézust, egy másik megtagadta, egy pedig kételkedett benne. Ez 25% hibaszázalék! A jó hír azonban az, hogy Jézus továbbra is szeret minket, és kész velünk dolgozni problémáink ellenére is.

2) ,,Kánaáni" nyelv. Ha gyülekezetben nőttél fel, akkor bizonyára ismerős számodra a bibliai nyelvezet. Ne feltételezd azonban, hogy mindenki más számára is érthető ez a szóhasználat, különben el fogsz beszélni a fejük felett. Amikor Jézus pásztorokhoz beszélt, akkor juhokról esett szó; amikor földművesekhez, akkor a vetés és aratás témáját választotta. Azonosítsd be beszélgetőtársad érdeklődését és lelki szükségeit, aztán használj olyan kifejezéseket, melyeket megért!

3) Negatív dolgok hangsúlyozása. Ha arra teszünk nagy hangsúlyt, hogy az emberek mit nem tehetnek meg, akkor nagyon gyorsan elrohannak az ellenkező irányba.

Egy ismert igehirdető mondta: ,,Úgy nőttem fel, hogy megértettem, mit ellenez az egyház, de azt sosem tudtam meg, hogy mit támogat. Alapjában véve minden ellen voltunk!" - Majd mosolyogva hozzátette: ,,Prédikáltunk a dohányzás és az ivás ellen. Kiemelten prédikáltunk a paráznaság ellen, mert úgy tartottuk, hogy az könnyen táncoláshoz vezethet."

Komolyra fordítva a szót: az evangélium nem arról szól, mit veszítünk, ha Krisztushoz jövünk, hanem arról, mit nyerünk általa. Jézus azt mondta: ,,én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek" (János 10:10). Ha tényleg meg akarsz nyerni embereket Krisztusnak, akkor fel kell ismerned ezeket a buktatókat, amelyek útjukban állnak, és el kell távolítanod őket!

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Hogyan szeressük azt, aki nem szeretetre méltó ?
  2015-07-29 07:35:41, szerda
 
  ,,Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket..." (Filippiek 1:7a)

Megfigyeltem, hogy azok az emberek, akik nincsenek a szívemben, az agyamra mennek. Ha gyermekeid nem rejtőznek a szívedben, akkor az idegeidre mennek. Ha férjed nem a szíved csücske, az agyadra megy.

Azért forgácsolódik szét oly sok házasság, mert a párok sokkal inkább az agyukkal reagálnak egymásra, mintsem a szívükkel. Amikor a feleséged azt mondja, ,,lehangolt vagyok", figyelj oda rá, biztos alapos oka van. Amikor a férjed így szól: ,,Úgy érzem, nem helyes, ha ezt tesszük, azt hiszem, ezt másképpen kell tennünk", hallgasd meg.

A szívbéli szeretet annak megértésével kezdődik, miért érez valaki úgy, ahogy. Kérdezz és figyelj! Legyenek antennáid a fájdalom észlelésére, áss a gondok mélyére, vedd észre, mi bosszantja társad. Értened kell legközelebbi hozzátartozóid nyelvén, miért viselkednek úgy, ahogy. Ha törődsz velük, egy nyelven tudtok majd beszélni.

Hogyan szeretheted azokat az embereket, akiket még ha meg is értesz, mégsem tartasz szerethetőnek?

,,Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével" (Filippiek 1:8). A görög nyelvben a ,,ragaszkodás" szót használják a zsigerek nevesítésére. A görög kultúrában azt tartották, hogy az érzelmek központi helye a gyomorban és a májban van.

Pál azt mondta: ,,A feltétel nélküli szeretet érzésével vagyok irántatok." Ez nem holmi természet adta szeretet, hanem valami, ami túlmutat ezen. Ezért mondta Pál is, hogy nem ő, hanem a Jézus Krisztus által való szeretet a mozdító erő. Az emberi szeretet elkopik, kiszárad és elfonnyad a szőlőtőkén. Az egyetlen szeretet, mely a szívfájdalom és a mostoha körülmények közti nehézségek ellenére is megmarad, az Isteni szeretet - Jézus Krisztus szeretetereje.

Hogyan lehet hát megkapni ezt a velős szeretetet? ,,Szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által" (Rómaiak 5:5b). Isten szeretete nem olyasvalami, amiért meg lehet dolgozni. Ez valami olyasmi, ami kiárad benned a Szentlélek által, amint engeded, hogy benned éljen napról napra.

Beszéljünk róla:

Tedd szokásoddá ezen a héten, hogy teljes figyelmet szentelsz az embereknek: meghallgatod, komoly kérdéseket teszel fel, őszinte érdeklődést mutatsz irántuk. Mit tapasztalsz, hogyan reagálnak az emberek?
Kinek irányába kell ma kimutatnod Isten természet feletti szeretetét?
Miben látod, hogy Isten szeretete rajtad keresztül mások felé árad, miközben egyre tudatosabban figyeled a benned munkáló Szentlelket?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.22.) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten életet akar neked adni, nem törvényeskedést
  2015-07-28 12:43:19, kedd
 
  "A tolvaj azért jött, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Én azért jöttem, hogy igazi és örök életük legyen, teljesebb és bőségesebb életük, mint amiről valaha álmodtak." (János 10:10, Message fordítás

Link



Sokan azt gondolják (rosszul), hogy Jézus követése azt jelenti: ítélkezővé és törvényeskedővé kell válni. Semmi sem áll messzebb az igazságtól. Jézus azért jött, hogy gazdag és elégedett életet adjon nekünk. "A tolvaj azért jött, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Én azért jöttem, hogy igazi és örök életük legyen, teljesebb és bőségesebb életük, mint amiről valaha álmodtak." (János 10:10, Message fordítás)

A Sátán az, aki el akarja "lopni, gyilkolni és pusztítani" a szabadságod és az örömöd.

Rendszeresen előfordul, hogy jó szándékú és félrevezetett emberek fanatizmusa miatt kerüljük Istent. Íme néhány típusa a vallásos fanatizmusnak, amelyeket megfigyeltem az évek során:

Frici, a farizeus: Merev, szűk látókörű, törvényeskedő, mindenre van egy szabálya. A kedvenc szava a ,,ne". Sok ember számára természetes a félelem, és valószínűleg még inkább ilyenekké válnak, amikor keresztények lesznek. Jézus azonban a Freddy farizeushoz hasonló embereket ,,vak vezetők"-nek nevezi: ,,Vak vezetők, akik megszűritek a szúnyogot, a tevét pedig lenyelitek." (Mt. 23:24, NLT fordítás)

Özséb, az önelégült: szentebb-vagyok-mint-te magatartással és mások iránti előítélettel Özséb kedvenc mondata: "Hála Istennek, nem vagyok olyan, mint te!" Jézus elmesélte a két ember imádságának a történetét, az egyik önelégült volt, a másik pedig alázatos a hibái miatt: "Mondom nektek, hogy azt a vámszedőt Isten elfogadta, és kérésére megbocsátotta a bűneit. De a farizeust és annak az imádságát elutasította! Miért? Mert aki felemeli magát, azt megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt felemelik!" (Lk. 18:14)

Billy, a Biblia-vagdalózó: Ő egy kellemetlen és túlbuzgó keresztes lovag. A kedvenc kifejezése a ,,Megszoksz vagy megszöksz!". Isten terve azonban arra, hogy hazavigyen minket magához tele van szeretettel, kegyelemmel és áldozattal: ,,Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon. Isten nem azért küldte a Fiát az emberek közé, hogy elítélje őket, hanem azért, hogy a Fiú közreműködésével megmenekülhessenek." ( János 3:16-17, egyszerű fordítás)

Paulina, a Dicséret-Hallelúja: Nem tud vallásos frázisok nélkül beszélni. Körülötte minden a csoda vagy maga a Gonosz műve. Az ilyen típusú emberek a polcra tették az eszüket. Isten azonban nem akarja, hogy amikor kereszténnyé válsz, ne gondolkozz tovább; valójában Jézus gondolkozásmódját akarja nekünk adni (1 Korinthus 2:16).

Ezek sztereotípiák, de olyan embereket mutatnak be, akik feladják Jézussal való kapcsolatukat azért, hogy a vallást öleljék magukhoz. Jézus azonban ezt mondja: ,,Azért jöttem, hogy életed legyen (nem vallásod), és a legteljesebb mértékben megélhesd azt!"

Beszéljetek róla:

Melyek a személyiségjegyei annak az embernek, amilyenné Isten akar változtatni?
Hogyan jellemeznéd a vallás és az Istennel való kapcsolat közötti különbséget?
Tarts egy lelki önértékelést. Van-e olyan része az életednek, amelyet jobban jellemez a törvényeskedés, mint a szeretet?


*(Daily hope by Rick Warren, 2015.07.21) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mit kell tudni a leanderről ?
  2015-07-27 23:12:05, hétfő
 
 

A LEANDER DÉLRŐL JÖTT, NÁLUNK MARADT

Van egy bokor vagy fácska, amelynek a látványa - túlzás nélkül mondom - szervesen hozzátartozik a magyar tanyák, falvak, városok házainak, középületeinek a környezetéhez.

Ez a leander, amely Dél-Európa meleg, déli tájairól érkezett hozzánk, de csinos formájával, szép és tartós virágzásával megkedveltette magát. Ma már itthon van nálunk, családtag lett!

Bálint György kertről, növényekről
Link

Ma 96 éves Bálint György kertészmérnök, országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa, az ország Bálint gazdája. Születésnapja alkalmából sok boldogságot és jó egészséget kívánunk neki. ISTEN ÉLTESSE!!!

Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Bálint gazda honlapja  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 870
  • e Hónap: 6031
  • e Év: 55596
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.