Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 344 
Jó éjszakát!
  2015-07-31 23:57:14, péntek
 
  Szeretettel kívánok kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Július 31.- Kék Hold a Vízöntőben - Eljött a Te időd:...
  2015-07-31 23:34:12, péntek
 
  Július 31.- Kék Hold a Vízöntőben - Eljött a Te időd: Most vagy Soha!





2015. július 31-én a hónap második és egyben igen különleges Teliholdja következik, mely jelenséget Kék holdnak is szokás nevezni. Az átlagos teliholdaktól való eltérést nem csak előfordulásának ideje, hanem jegybeli állása, a Vízöntő is erősíti. Legközelebb ilyen jelenségre 2018-ban kerül sor.


A mostani Telihold az Oroszlán-Vízöntő tengelyen jön létre, ahol a Hold a független Vízöntőben, a Nap pedig a vele szemközti, uralkodói Oroszlánban áll. Ez a két ellentétes energia önmagunkat állítja szembe a többi emberrel, a társadalommal: vajon jó helyen vagyunk embertársaink és barátaink között, vagy egyáltalán a nagyvilágban? Céljaink kinek felelnek meg: inkább a társadalom elvárásainak vagy saját igényeinknek?

Az esetleges negatív tapasztalatokat és helyzeteket a Telihold segítségével most nagyon könnyen elengedhetjük életünkből. A Vízöntő kreativitásunkra, egyéniségünkre, az emberekhez való viszonyulásunkra és a szokatlan, talán szélsőséges megnyilvánulásokra hívja fel figyelmünket.

Felmerülhet a kérdés, hogy valójában mennyi elismerésre van szüksége Egónknak, vagy hogy mennyire vagyunk elégedettek saját kreatív teljesítményünkkel...

Emberi kapcsolatainkban a "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszavai lépnek életbe. Bár lelkünkben a férfi és női energiák erősen egymásnak feszülnek, de valójában a kiegyenlítődés felé tartanak. A férfias jelleg enyhítése (Mars a Rákban) és a nőies jelleg erősítése (Vénusz az Oroszlánban) az összeolvadás és a humánus szemlélet felé próbálnak bennünket terelni. Ráébredhetünk arra is, hogy mekkora jelentősége van annak, ha egy olyan közösséghez tartozhatunk, ahol érdeklődési körünknek megfelelő személyekkel, elméletekkel találkozhatunk, azonosulhatunk velük, valamint egyetlen közös érdek szolgálatába állíthatjuk magunkat. A közös szemléletmód és az önzetlen támogatás ugyanis meghatványozza individuális kreativitásunkat.

Legyen szó tehát bármilyen bosszantó vagy nehéz helyzetről életünkben, szeretetteljes hozzáállással, és ha a feleket egyenrangúnak tekintjük, akkor minden probléma megoldható.

Ezúttal a testvéri viszonyokban is megmutatkozhat egyfajta "hatalmi viadal". A gyengébbik fél most fellázadhat az elnyomás ellen, hogy végre ő is szabadságot nyerjen magának.

Itt az idő, hogy megállj és őszintén szembenézz a Téged körülvevő dolgokkal. Itt az idő, hogy valóban kilépj minden olyan kapcsolatból, ami nem szolgál téged. Itt az idő, hogy kiállj magadért. Ez itt most a Te időd, hogy valóban olyan életet teremts, amiben harmóniában, békében, szeretetben élhetsz.

Mind egyelőek vagyunk. Egyforma jólétet, bánásmódot érdemlünk. Minden olyan kapcsolat, ahol elnyomnak, érzelmileg megaláznak most felbomlik.

A Kék Hold energiái által kapcsolódhatunk saját benső lényünkhöz, őszintén kimondhatjuk mire vágyunk, mi a jó nekünk. És végre ezzel az energialökettel ráléphetünk arra az útra, ami valóban a miénk!

Ez a változtatás ideje! Minden csak rajtunk múlik! Most itt a lehetőség, hogy valóban a szívünk szerinti döntést hozzunk, ami elvezet egy nagyobb jóhoz!


pozitivkisugarzas.blogspot.hu és Sándor Judit-Jóportál

Forrás: http://joportal.hu/johirek.php?readmore=1917

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Padlizsán
  2015-07-31 23:28:35, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Rokfortos padlizsán
  2015-07-31 23:16:43, péntek
 
  Rokfortos padlizsán

Hozzávalók:

4 padlizsán
20 dkg rokfort
vaj
fokhagyma
bors

Elkészítés:

A rokfortot reszeljük le, majd adjunk hozzá kevés lágy vajat, borsot, sok zúzott fokhagymát. A padlizsánt hosszában vágjuk félbe, a húsát mélyen kockázzuk be, de úgy, hogy a héja ne sérüljön. Töltsük meg a rokfortos krémmel, úgy, hogy a padlizsán húsába is kerüljön bőven a rokfortból. Sütőben, de még jobb, ha grillen ropogósra sütjük.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Zellersaláta gombával
  2015-07-31 23:15:35, péntek
 
  Zellersaláta gombával

Hozzávalók:

4 darab új zeller, 20 dkg gomba, tökmagolaj, citromlé, só

Elkészítés:

A zsenge zellert megtisztítjuk, gumóját vékony metéltre, szárát csíkokra, leveleit apróra vágjuk, és hozzákeverjük a szeletekre vágott gombát. Ízesítjük citromlével, ízlés szerint sóval, hozzáöntjük a tökmagolajat és összekeverjük.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Flambírozott gyümölcsnyárs vaníliafagylalttal
  2015-07-31 23:14:05, péntek
 
  Flambírozott gyümölcsnyárs vaníliafagylalttal

Hozzávalók 4 személyre:

4 szál száraztészta (spagetti)
1 dl olaj (a tészta sütéséhez)
25 dkg konzerv barack
2 banán
20 dkg kivi
10 dkg konzerv ananász
1 citrom
4 evőkanál menta- vagy ánizslikőr
8 dkg méz
8 dkg vaj
8 evőkanál brandy
A tálaláshoz:
4 dkg szeletelt mandula
8 evőkanál tejszínhab
4 szelet karambola
1 füge (nem szárított)
4 vaníliarúd
4 fahéjrúd
4 csillagánizs
20 dkg vaníliafagylalt
4 db roletti (ostyarúd)
A díszítéshez:
4 levél fodormenta

Elkészítés:

A száraztésztát kettétörjük, és az olajban megsütjük (ez lesz a nyárs). A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, egyforma darabokra vágjuk. A konzervgyümölcsöket lecsepegtetjük, és szintén feldaraboljuk. A citromot kifacsarjuk, és a levét leszűrjük.

A kivit, a barackot, a banánt és az ananászt váltakozva felszúrjuk az olajban sütött tésztára, a citromlével és a likőrrel meglocsoljuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A szeletelt mandulát egy serpenyőben szalmasárgára pirítjuk, kiborítjuk. A mézet a serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, majd a gyümölcsnyársakat. Amikor a gyümölcsök átmelegedtek és ,,felvették" a mézet, ráöntjük a brandyt, majd belobbantjuk, és addig tartjuk a tűzön, amíg a láng elalszik.
Fontos! Ez a művelet balesetveszélyes - ezért a kezdőknek célszerű kevesebb alkohollal kezdeni. Amennyiben túl korán tesszük a brandyt a gyümölcsre, az felszívódik, és ekkor már nem lobbantható lángra.
Tányérra rendezzük, a mandulával, a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel, a fűszerekkel, a vaníliafagylalttal és az ostyarúddal díszítjük, körül öntjük a karamellizált mézzel, fodormentával díszítve azonnal tálaljuk!

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 317 kcal

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Töltött őzborda vadászok kedvére
  2015-07-31 23:12:02, péntek
 
  Töltött őzborda vadászok kedvére

Hozzávalók:

1 db szép, csontos őzborda egyben
20 dkg főtt rizs
20 dkg füstölt sonka
25 dkg csirkemáj
3 db tojás
2 dl tejszín
2 db vöröshagyma
15-20 dkg zsír
3-4 szál sárgarépa
25 dkg kifejtett zöldborsó
1 db közepes brokkoli
20 dkg kucsmagomba
5 dl húslé
3-4 dl száraz vörösbor
1-2 evőkanál vaj
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt feketebors
olaj

Elkészítés:

A bordát a bordacsont mellett éles, hegyes késsel felszúrom, a nyílást vékonyabb sodrófa segítségével kitágítom. Sóból, borsból, mustárból kevés olajjal pácot készítek, ezzel a felszúrt bordát alaposan megkenem, félreteszem hűtőbe pihenni 2-3 órára.

A megtisztított májat leforrázom, és a sonkával együtt apró kockákra vágom. Hozzákeverem a főtt rizst, az egész tojásokat és a tejszínt, sóval, borssal, petrezselyem zölddel fűszerezem.

A felaprított hagymát olajon megfonnyasztom, hozzákeverem a rizses, májas, sonkás töltelékhez, kézzel még egyszer alaposan összedolgozom.

A keverékkel megtöltöm a felszúrt őzbordát, végeit hústűvel megtűzöm. Egy tepsibe vagy sütőtálba beleteszem a zsír háromnegyedét, a tűzhelyen, minden oldalán hirtelen átsütöm a bordát, majd fóliával lefedve beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Közben a felaprított zöldségek felét - a gomba kivételével - megpárolom némi zsírban, sóval, borssal ízesítve, majd felöntöm a vörösborral, és hozzáadom a húslevet is, összeforralom. Kiveszem a tepsit a sütőből, a húsra öntöm az imént elkészült zöldséges ragut, majd a sütőbe visszatéve, most már fedetlenül készre sütöm.

Amíg a töltött bordám sül, a zöldségek másik felét a darabolt gombával együtt vajon megpárolom.

Az elkészült húst vágódeszkára helyezem, a bordacsontok között felszeletelem. A tepsiben lévő zöldségragut összetrmixszolom, kellemes színű, illatú és állagú szaftot, mártást kell kapjak.

Szeletenként tálalom a bordát, adok mellé a párolt zöldségekből és a mártásból, burgonyafánkkal körítem.

Megjegyzés:

Idő- és munkaigényes étel, költséges is a mai vadhús árak mellett, kifejezetten ínyenceknek ajánlom. Őzhús hiányában sertés hosszúkarajából is elkészíthető, nem lesz olyan íze, mint az őznek, de úgy sem fog csalódást okozni!

Elképzelhető, hogy kimarad a töltelékből, akkor abból kis pogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatva bő, forró olajban kisütve hozzáadhatjuk az ételhez, de hűtőben eltéve a masszát (később kisütve) eltehetjük vacsorára is. Jó étvágyat hozzá, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Füstöltsajt-krémleves
  2015-07-31 23:10:45, péntek
 
  Füstöltsajt-krémleves

Hozzávalók:

4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
1,5 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt
szerecsendió és őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér

Elkészítés:

A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.





Egy adag leves: 1998 kJ/478 kcal
i idő: 25 perc

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Csípős tojásos körözött
  2015-07-31 23:08:40, péntek
 
  Csípős tojásos körözött

Hozzávalók:

20 dkg juhtúró
10 dkg puha vaj
2 keménytojás villával összetörve
kb. 1 evőkanál mustár
kb. 1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
kevés zöldhagyma szára felaprítva (elhagyható)
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál csípős piros arany
kevés őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

A fenti alapanyagokat habosra kikeverjük, majd a hűtőben érleljük a fogyasztás előtt legalább 1 órát.

Egészséges és finom szendvicskrém, kenyérre, pirítóskenyérre kenve különféle zöldfélékkel tálalhatjuk.





Megjegyzés:

Ha nem szeretjük csípősen, akkor csemege piros aranyat használhatunk.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-07-30 23:56:00, csütörtök
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
     1/35 oldal   Bejegyzések száma: 344 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 800
  • e Hónap: 6382
  • e Év: 123035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.