Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
A szellemed legyen a főnök
  2015-08-31 09:43:09, hétfő
 
  Link

Hasonlatosképpen a Szellem is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk; de maga a Szellem esedezik miérettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Róma 8:26


Amíg ezen a földön élsz, mindig lesz egy gyengeséged. Mi az? A hús-vér test, amelyben élsz. A tested ki van téve a halálnak és a körülötted lévő fizikai világnak.

Az újjászületett szellemed nem akar bűnt elkövetni, hanem teljesen engedelmes akar lenni Istennek. De a tested gyengesége miatt engedhetsz a kísértéseknek.
Ez azt jelentené, hogy kudarcra vagy ítélve ebben az életben, amíg Jézus el nem jön, és a hústested meg nem dicsőül?

Nem! Azt jelenti, hogy fel kell építened, meg kell erősítened a szellemedet, amíg csak át nem veszi az uralmat a tested fölött. Az Ige azt mondja, hogy feszítsük meg a testet, és a szellemi emberünk uralkodjon fölötte.

A Szellemben való ima által a szellemed felemelkedik, és átveszi az irányítást. Ahogy a súlyzóval erősíted a karodat, úgy erősíted a szellemedet, amikor szellemben imádkozol.

Tudod, hogy a szellemed erősebb a testednél, és amint utat engedsz neki, a testednek egyszerűen engedelmeskednie kell. A legtöbb hívő nem érti ezt. Elborítja őket valamilyen bűn, és ahelyett, hogy legyőznék azt az Úr dolgaival, mint például a Szellemben való ima által, egyszerűen tovább küszködnek, és próbálnak természetes szinten győzedelmeskedni. Így aztán újra és újra elbuknak.

Ha ebben a körforgásban magadra ismersz, ne csüggedj! Isten nem parancsolta, hogy szellemibb legyél, mint amilyen lehetsz. Ismeri a gyengeségedet, és megmutatta, hogyan győzheted le azokat. Megadta neked a képességet, hogy szellemben imádkozz. Tudsz értelemmel is imádkozni - ekkor a Szellem kardját forgathatod, ami Isten Igéje. És nem számít, hogy minden más területen milyen csúnya vereséget szenvedtél, ezt a kettőt meg tudod tenni!

Figyelmeztetlek azonban, hogy a sátán megpróbál majd lebeszélni erről. Tudja, hogy ha egyszer megtanulod, hogyan fegyelmezd meg a testedet, akkor nem marad egy talpalatnyi helye sem az életedben. Rá fogod csukni az ajtót, és nem tud majd bejutni.

Kötelezd el magad ma újra, hogy imádkozni fogsz a Szellemben. Hozz egy minőségi döntést, hogy követed Isten utasítását, amelyre a Júdás 20-n buzdít az Ige: ,,építsd fel magad a te szentséges hitedben - haladj előre, emelkedj egyre magasabbra, mint egy épület - imádkozván a Szent Szellemben!"

GLORIA * Igei olvasmány: Róma 8:14-32
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A vízen, mint egy főnök
  2015-08-31 08:52:14, hétfő
 
  Link Link


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Jézus szavai mindig érvényesek maradnak
  2015-08-30 23:18:25, vasárnap
 
  Link Link

Azután Jézus mondott a tanítványainak egy példázatot is: ,,Figyeljétek meg a fügefát és a többi fákat! Amikor látjátok, hogy kihajtanak, magatok is tudjátok, hogy már közel van a nyár.

Ehhez hasonlóan, amikor majd látjátok, hogy ezek megtörténnek, ismerjétek fel, hogy Isten Királysága már közel van!

Igazán mondom nektek: ez a nemzet el nem múlik, amíg mindezek a dolgok be nem teljesednek.

Az ég és a föld elmúlik, de amit én mondok, az soha nem múlik el: mindig érvényes marad!"

Lukács 21: 33
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Az ég és a föld elmúlnak, de
  2015-08-30 20:57:59, vasárnap
 
  Link

"Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak" Lukács 21:33

Olyan furcsa érzésem van, mintha azt is ellenőrizné valaki, mit gondolok. És nem félek leírni, és hozzá szokhattam volna, hogy egyesek támadni fognak, mások örülni fognak, egyesek csodálkoznak, mások dühöngenek, vagy megtiltják, hogy olvassanak engem.

Régebb ez cenzúra volt, amiből hosszú éveken keresztül részesültem, Romániában.

Még gondolni sem gondolhattál akármit. Ezért is volt akkora élmény találkozni azzal, hogy gondolhatok ugyan bármit, akkor sem biztos, hogy igazat gondolok, viszont van valaki, akinek a gondolatait ha megismerem, tudni fogom az igazságot. Ő Isten. Ő létezik. Először a Szóval találkoztam. Hogy van egy könyve, amit számunkra írt, íratott le.

Fokozatosan ismerkedtem vele. Az erejével, gyógyító erejével szinte azonnal találkoztam. Kificamodott a bokám, bedagadt, és rá se tudtam állni. Egy asszony imádkozott értem, és a lábam meggyógyult. A fájdalom elmúlt, és tudtam rajta futni, járni. És sírtam. Ez is hatalmas csoda volt.

Engem úgy neveltek, hogy ne nyavalyogjak, mert az utálatos, és megnehezíti az emberekkel való kapcsolatom. Ezért aztán sohasem szerettem elérzékenyülni. Minden meghatódottságom mélyen elrejtettem az emberek elől. De nevetni, ujjongani nagyon szerettem. A legjobban a könyveknek örültem, mert utazni nem lehetett, gazdagok nem lehettünk, hát az olvasmányok remek kikapcsolódást jelentettek.

Ez az asszony viszont IMÁDKOZOTT értem. Addig soha senki nem imádkozott értem. Az imádságról csodálatos érzések, gondolatok laktak a szívemben. Kimondhatatlanok.
Tudom, hogy Isten már akkor is tudott rólam, és valahogyan én is "tudtam" arról, hogy Ő tud rólam, bár nem keresztény családban nőttem fel. Jézus Krisztusról nem is hallottam. Ezért aztán mikor először tett nekem bizonyságot Róla valaki, azonnal hinni kezdtem és akartam, és semmit sem kételkedtem, sőt.

Az ajándékba kapott Bibliát úgy olvastam, mint valami féltett kincset. És mikor a bűneimet felsorolva megvallva bocsánatot kértem Tőle, gyönyörű érintéssel adott bizonyságot arról, hogy eltörölte azokat, és olyan mélyre vetette, mint a tenger feneke, és olyan messzire, mint kelet és nyugat egymástól, és soha, SOHA TÖBBET, MEG NEM EMLÉKEZIK RÓLUK. Ezt csak Isten tehette meg velem. Teljesen új lappal indultam. És indul ma is minden ember, aki ezt megteszi.

De utána sok mindent kellett megtanulnom. Tanítvánnyá kellett válnom. És azzá váltam. Azzá tett. Az vagyok. Kárnak és szemétnek ítéltem mindent, hogy Őt megnyerjem. Ő tudja, mit tettem meg azért, hogy az övé maradjak. Már a kezdet kezdetén egy látomásban az Úr azt mutatta, hogy a sátán el akarja lopni a hitemet. Ezt csak akkor tudom megőrizni, ha megőrzöm az Úr beszédeit, és meg is tartom azokat.

Szeretem a testvéreimet. De igazán közel azok állnak hozzám, akikkel együtt kezdtük, együtt szenvedtünk, és együtt örültünk az Úrban. És vannak, akik közülük most is az Úrban vannak, és szeretik Őt, és nagyon jó iskolát kaptak annakidején. Nem írnám le őket semmi pénzért. Ez nem az én dolgom.

Voltam én is lelkes, hadakozó, "nagy bizonyságtevő", másokért imádkozó, a gonosz ellen harcoló, imacsoport-tag. És ma is minden reggel imádkozom, és napközben is sokszor imádkozom, és amikor csak bírok, bizonyságot teszek Jézus Krisztus kegyelméről. De ha valamiben nem vagyok biztos, vagy elbizonytalanodom, mindig a Bibliához folyamodok, és imádkozom. És mindig megerősít. Nem mindig abban, amit én gondolok. Hanem abban, amit az Úr mond. És annyira jó, hogy Ő soha nem mond ellent önmagának! Nem mond mást ma sem, mint tegnap.

És az a kenet megtanít benneteket mindenre... így van. Elvezet az igazságra. Így értettem meg azt is, hogy nem csak gyógyító, szabadító, csodatevő kenet van, hanem segítő, gyámolító, igemagyarázó kenet is... A csodák mindig felhívják a figyelmet arra, hogy Jézus Krisztus ÉLŐ személy, és Hozzá lehet fordulni, de nem a csodák és a jelek üdvözítenek. Nem szabad lemondani róluk, de ELVIHETNEK a széles útra.

Egyszer Jézus azt mondta: sokan lesznek majd, akik azt mondják, hogy" Uram! Uram! nem a te nevedben űztünk-e ördögöket és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot a nevedben? És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők."' És azt is mondta, hogy" lesznek hamis Krisztusok és hamis próféták és jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, még a választottakat is." Itt is hamis kenetről van szó.

És azt is olvashatjuk a Bibliában: "Nem minden, aki azt mondja nékem, Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."

"Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket és gyülekezetben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik."
Remélem még van időnk arra, hogy neki adjunk minden dicsőséget, és megbánjunk minden olyan dolgot, amit a saját dicsőségünkre tettünk.

írta: stephy-alias:Nászta Katalin
Link Link A HALÁLBÓL ÉLET TÁMAD
 
 
1 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Az ég és a föld elmúlnak
  2015-08-30 20:41:49, vasárnap
 
  Link



AZ ÉG ÉS A FÖLD ELMÚLNAK..... Személyes meggyőződés Isten Igéjéből

"Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak."
(Máté 5,18.)

A tudósok nézetei, a tudomány következtetései, a többség hangja, az egyházi zsinatok hitvallásai és határozatai, külön-külön és együttvéve sem tekinthetők bizonyítéknak egy hitpont mellett, de ugyanúgy ellene sem.

Mielőtt bármilyen tantételt vagy előírást elfogadnánk, kérdezzük meg, hogy > mit szól az Úr < , alkalmazzuk az Írás próbáját... Az üdvösségünk forog kockán. Minden embernek személyesen kell kutatnia a Szentírást...

Azért tűnik legyőzhetetlennek sokszor a kísértés, mert nem a Szentírás fegyvereivel próbálja legyőzni Sátánt. De angyalok veszik körül azokat, akik jártasak akarnak lenni Isten dolgaiban. A bajban az angyalok emlékeztetik őket az éppen akkor szükséges igazságokra...

A próba idején fog kitűnni, hogy ki tette élete szabályává Isten Igéjét. Nyáron nem ütközik ki a különbség az örökzöld és a többi fa között. De amikor eljön a tél és a fagy, akkor az örökzöld változatlanul zöld marad, a többi fa pedig lehullatja leveleit.

A kétszínű hitvallót sem lehet megkülönböztetni most az igazi kereszténytől. De küszöbön van az az idő, amikor a különbség nyilvánvaló lesz. Ha ismét feltámad az ellenségeskedés, ha újra úrrá lesz a vakbuzgóság és a vallási türelmetlenség, ha lángra lobban az üldözés, a langymelegek és a képmutatóak azonnal meginognak, és feladják a hitüket.

Az igazi keresztény azonban megáll sziklaszilárdan. Hite még erősebb, reménysége még ragyogóbb lesz, mint amilyen a jólét napjaiban volt.

BIBLIA KÖR
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Guti Tünde - Jóel próféta
  2015-08-30 18:43:49, vasárnap
 
  "Jóel próféta elmondta az Úr üzenetét,
az utolsó idők itt vannak, lásd meg Isten kezét!
Jóel próféta hirdeti ma is üzenetét,
hogy kitölti Atyánk mindenkire drága Szellemét!

Mert közel van, az Úr napja virrad,
eljön hamar,
előtte késői esőt hullat a földre!"

Guti Tünde - Jóel próféta (2013) ~szöveg Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2015-05-20 17:47:29
feltöltő: dandej
nézettség: 706
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Guti, Tünde, Jóel, próféta, Jóel,
kategória: család
leírás: Guti Tünde - Jóel próféta (2013) ~szöveggel~ Guti Tünde 2013-as lemezéről a Jóel próféta című dal. www.gutitunde.eoldal.hu Szöveg: " Jóel próféta elmondta az Úr üzenetét, az utolsó idők itt vannak, lásd ...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!






 
 
0 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Isten veled harcol
  2015-08-30 15:40:24, vasárnap
 
  Kereskedjetek, amíg vissza nem jövök. (Lukács 19:13)

Jézus mondta: ,,Egy nemes ember távoli országba utazott, hogy királyi méltóságot szerezzen magának, s úgy térjen vissza. Hívatta tíz szolgáját, átadott nekik tíz minát, és azt mondta nekik:

Kereskedjetek, amíg vissza nem jövök." (Lukács 19:12-13).

Kereskedni azt jelenti, kamatoztatni a ránk bízottakat, nyereséget szerezni.

Nem arra hívott Isten, hogy ,,tartsuk a frontot", hanem arra, hogy elinduljunk, és új területeket hódítsunk meg. Krisztus nem egy legyőzött, hanem egy győzedelmes egyházért jön vissza. ,,De az esélyek nem tűnnek jónak" - mondod. Akkor szemügyre kell venned Isten esélyeit! Az ő stratégiai számításai szerint egy is legyőzhet ezernyi ellenséget, kettő pedig tízezret (ld. 5Mózes 32:30).

Isten szeret kézbe venni kicsinek és jelentéktelennek tűnő dolgokat, hogy aztán megsokszorozva őket, győzelmet érjen el velük. Amikor Isten azt mondta Gedeonnak, hogy őt és háromszáz katonáját fogja használni arra, hogy megsemmisítsen egy több ezer fős sereget, Gedeon emlékeztette Istent arra, hogy ő a legkisebb törzs legkisebb családjából származik.

Isten azonban ezt mondta: ,,Majd én veled leszek, és úgy megvered Midjánt, mintha csak egy ember volna" (Bírák 6:16).

Amikor Isten így biztat valamivel, az elűz minden kétséget és félelmet.

Gedeon azt mondta háromszáz emberének: ,,Ha megfújom a kürtöt... akkor ti is fújjátok meg a kürtöt az egész tábor körül, és kiáltsátok: Az Úrért és Gedeonért!" (Bírák 7:18). Ha kivont karddal elindulsz, a vállad mögött hátratekintve láthatod, hogy az Úr is kivonta kardját, és az oldaladon halad.

Nem vagy egyedül. Isten melletted harcol, így biztosan győzni fogsz.

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Hatalmas Isten a szabadító, Ő a bajból kiemel
  2015-08-30 14:59:11, vasárnap
 
  Hatalmas Isten a szabadító, Ő a bajból kiemel,
Jó ha hallgatsz rögtön az Ő szavára és mindent megteszel.
Akkor hiába jön a gonosz erő,az ellenséges hadsereg,
Hanyatt homlok menekül tőled mert élesebb a fegyvered.

Isten beszéde a két élű kard,mely győzelmet hozott,
megtisztította az életemet, Ő megszabadított,
Nem figyelek már jobbra se balra csak Isten beszédére,
Mert tudom,hogy Ő az Aki megtart Ő az ösvényem fénye.

Jézus vére a legdrágább ár,kifizette tartozásom,
Jézus sebe az egészségem mert Benne van gyógyulásom.
Jézus az Úr a seregek fölött,Úr az egész világon,
Ő a Királya mindeneknek,hogy minden térd meghajoljon.

Hatalmas Isten a szabadítóm
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Veszélyes időket élünk,csak egy módon lehetsz győztes
  2015-08-30 10:46:15, vasárnap
 
  Tiszta szellemi erő

De a Szellem gyümölcse szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény.- Galata 5:22-23


Sok hívő szerint a Szellem gyümölcse nem sokkal több, mint egy egyszerű lista néhány kedvező tulajdonságról, amelyek a személyiségük fejlesztéséhez járulnak hozzá. Pedig ennél sokkal többet jelentenek: tiszta szellemi erőt!

A Biblia szerint a szeretet olyan erős, hogy soha nem vall kudarcot. A türelem hatalmas erő, amelyet nem lehet leállítani. Nem számít, milyenek a körülmények, soha nem adja fel. A mértékletesség olyan nagy erő, hogy uralni tudja a tested minden féktelen kívánságát.

A Szellem gyümölcsei nem gyengék, hanem erősek. Olyan erősek, hogy a pokol összes démona sem tudja megállítani őket. Olyan erősek, hogy ha engeded kiáradni a bensődből, akkor az életed minden problémája megoldódik. Ha a Szellem gyümölcsében jársz, szilárd tudsz maradni akkor is, amikor körülötted mindenki elbukik.

Talpon tudsz maradni, amikor a kormány kudarcot vall, vagy az élet viharai közelednek.

Veszélyes időket élünk. Csak egy módon lehetsz győztes. Kezdd el kiárasztani a Szellem erőteljes gyümölcseit, amelyeket Isten a bensődbe helyezett. Hidd el, ha újjászülettél, ezek benned vannak.

Tanuld meg alávetni magad a Szellem gyümölcsének, és akkor - a 2 Péter 1:10 igevers szerint - soha nem fogsz kudarcot vallani!

GLORIA

Igei olvasmány: 2 Péter 1:1-10
Link Link Isten ajándékai és ígéretei



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Hogyan hat a döntésed másokra?
  2015-08-29 09:13:51, szombat
 
  "Mindegyikünk számot fog adni magáról Istennek. Éljetek úgy, hogy ne történjen meg olyan, hogy a testvéretek azért esik el, mert látja, hogy olyat teszel, amit ő rossznak tart." (Róma 14:12-13, TLB fordítás)


Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövetünk az életben az, hogy elfelejtjük, milyen nagy hatással vannak a tetteink a körülöttünk levőkre. Minden nap ki vagyunk téve a kísértésnek, hogy olyan döntést hozzunk, ami talán nekünk jó, viszont nagyon romboló hatással van a többi emberre. Ha bölcs döntést akarsz hozni, meg kell kérdezned: "Nem ártok ezzel másoknak?"

Ez a gondolkodásmód persze ellentétes a mi kultúránkkal, ami azt tanítja, hogy csak magunkra gondoljunk. De Isten azt várja tőled, hogy többet gondolj másokra, mint magadra. Sőt, a Biblia azt mondja, hogy egy nap az alapján ítélnek felőled, hogy a döntéseidnek milyen hatása volt másokra.

A Róma 14:12-13 ezt mondja: "Mindegyikünk számot fog adni magáról Istennek. Éljetek úgy, hogy ne történjen meg olyan, hogy a testvéretek azért esik el, mert látja, hogy olyat teszel, amit ő rossznak tart."

Lehet, hogy nem kellemes ezt hallani, de tetszik vagy sem, az igazság az, hogy figyelnek minket - állandóan. Ha szülő vagy, akkor feltétlenül tudnod kell, hogy az apró szemek mindig néznek téged. Nagyon vigyáznod kell, hogy mit mondasz és teszel, mert nem csak a saját életedet befolyásolod, hanem a következő generációt is.

Tiszteld a tekintélyt. Ha egy rendőr megállít és megbírságol, akkor is tisztelettel bánj vele, ha úgy gondolod, hogy nincs igaza.

Ne hívd fel a főnököd, hogy beteg vagy, és közben strandra mész a családdal.

Ne lopj a munkahelyedről, és ne vigyél haza dolgokat, hogy majd otthon jó lesz.

Ne dicsekedj a gyerekeid előtt, hogy milyen ügyesen fogod megtalálni a kiskapukat arra, hogy adót csalj.

Ne nézd a gyerekeiddel együtt azt a rengeteg szennyet, ami a tévében és a filmekben van. Gondolkozz el azon, hogy szükséged van-e rá.

Az érett emberek korlátok közé szorítják a saját szabadságukat más emberek érdekében. Azért, mert félnek, hogy mit gondolnak mások? Természetesen nem. Azért teszik, mert szeretik a másik embert. Azokban a szituációkban, amikor nincs egyértelműen jó vagy rossz döntés, kérdezd meg magadtól, hogyan fog másokra hatni az, amit döntesz.

Beszéljetek róla:

Hogy szól bele a büszkeség abba, hogy átgondold, mi a jó a másiknak?
Számít, hogy egy másik ember rossznak tartja, amit teszel, pedig te azt gondolod, hogy jó? Miért, vagy miért nem?
Mit jelent az, hogy korlátozod a szabadságod mások érdekében?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 90 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 5730
  • e Év: 55295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.