Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Tanulságos történet
  2015-08-31 07:54:37, hétfő
 
  A Kovács
Egy fiatalember jelentkezett állásra egy nyomtatással foglalkozó nagy cégnél. Már túl volt az első meghallgatáson és most az igazgatóval kellett találkoznia. Az igazgató átnézte a róla szóló jegyzetet, amely kiváló volt. Majd megkérdezte:
- Volt-e ösztöndíjad az iskolához?
- Nem - válaszolt a fiú.
- Édesapád fizette az iskolád?
- Igen - válaszolta.
- Mit dolgozik édesapád?
- Édesapám kovács.
Az igazgató megkérte, hogy mutassa meg a kezeit. A fiatalember megmutatta a kezeit amelyek hibátlanok és finomak voltak.
- Segítettél valamikor szüleidnek a munkájukban?
- Sohasem, mert szüleim mindig azt akarták, hogy tanuljak és többet olvassak. Sőt még a munkájukat is jobban el tudták végezni mint én.
Az igazgató így szólt:
- Van egy kérésem. Ma, ha majd hazaértél, mosd meg édesapád kezeit és holnap gyere vissza hozzám.
A fiatalember úgy érezte, hogy minden bizonnyal övé lesz az állás. Amikor hazaért megkérte édesapját, hogy engedje meg, hogy megmossa kezeit. Az apa furcsán érezte magát. Boldog volt, de nagyon zavart is ahogy megmutatta kezeit fiának. A gyermek aprólékosan megmosta kezeit. Most először figyelt fel apja kezeinek nagyon ráncos voltára és sok sebhelyére. Némely sérülése annyira érzékeny volt, hogy a bőr összerándult mikor hozzáért.
Most értette meg mit jelentett a munka ezeknek a kezeknek, hogy fizethessék iskoláját. A kéz sérülései volt az ára tanulmányainak és jövőjének.
Miután megmosta apja kezeit, a fiatalember egy darabig szótlanul állt, majd elkezdett rendet rakni a műhelyben és kitakarítani azt. Ezen az éjszakán sokáig beszélgettek egymással.
Másnap visszament az igazgatóhoz, aki felfigyelt a könnycseppre a szemében, amikor megkérdezte tőle:
- Mit csináltál és tanultál meg tegnap este?
- Megmostam apám kezeit és miután végeztem vele kitakarítottam a műhelyt. Most már tudom mit jelent értékelni szüleimet és hogy nélkülük nem lennék az aki ma vagyok. Miközben segítettem édesapámnak rájöttem, hogy csak önmagunkra hagyatkozva mennyire nehéz bármit is tenni. Felismertem, hogy milyen sokat jelent a család és hogy mennyire fontos egymás segítése.
- Pontosan erre van szükség a munkásaim között is - mondta az igazgató. - Olyan valakit akartam alkalmazni, aki fontosnak tartja egymás segítését, aki elismeri a másik kemény munkáját és akinek nem a pénz jelenti az egyedüli életcélt.
,,Ha pedig valaki az övéiről és főképen az ő házanépéről gondot nem visel: a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél."
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Látogatóimnak
  2015-08-31 07:40:01, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Szép képek  
Vörös Fonal
  2015-08-31 07:39:20, hétfő
 
 A bal csukló körül viselve, a Vörös Fonal ugyanazon az úton működik ahogy a modern orvostudomány vakcinái. Amikor valamilyen betegség ellen oltást kapunk, a betegség egy gyengült vírustörzsét a vakcinán keresztül kapjuk meg. A lelket is hasonló technikával tudjuk immunissá tenni. A Kabbala azt tanítja, hogy a színeknek speciális frekvenciái és energiái vannak. A vörös például a veszély színe. A Vörös Fonalat sajátos módon a bal csuklónkra kötve, megvédjük magunkat a bármilyen felénk irányuló ártalmas negatívitástól - ez a spirituális vakcina a Gonosz Szem veszedelmes ereje ellen. A vörös szín ennek a technológiának egyik része.
A Vörös Fonalat a bal csuklón viseljük. A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz az ‘kapás' fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás' erejét foglalja magába. Eszerint a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be. A Vörös Fonalat a bal csuklónkon viselve a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk. A fonal gondos előírásoknak megfelelően, hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben. Nagyon fontos, hogy egy olyan személy kösse fel a fonalunkat, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Mialatt ők ezt megteszik, mi azt kérhetjük, hogy ez az erő sugározzon ránk és embertársainkra, és jóságot, kegyelmet, hálát, és a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orvos kezel, a természet gyógyít
  2015-08-30 08:54:30, vasárnap
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Idézetes képek  
A hónapok régi magyar elnevezései
  2015-08-30 08:52:09, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetes képek  
Ha himalájai sólámpát használunk jobban tudunk aludni, megsz
  2015-08-30 07:07:00, vasárnap
 
  Ha himalájai sólámpát használunk jobban tudunk aludni, megszűnik a fejfájás és a szoba levegője is megtisztul

Link

A narancssárgás, rózsaszínes himalájai só csodás egészségvédő hatással bír. Ha a konyhában helyezzük el a himalájai sólámpát, csökkeni fog a vérnyomásunk és az emésztést is serkenti. Az igazi gyógyhatás érdekében azonban a lakás minden helyiségében ajánlott egy kisebb sólámpát állítani.
Természetesen akkor teszünk a legtöbbet egészségünk érdekében, ha bekapcsolva használjuk a lámpát. Már a melegséget, nyugodtságot sugárzó színe is jobb kedvre derít, harmonikusan hat testre és lélekre. Energiával tölt fel, mivel negatív ionokat bocsát ki magából, és közel olyan boldogságot, kiegyensúlyozottság-érzést vált ki, mint egy vízesés idegnyugtató, lazító hatása.
A negatív ionok jelenléte azért nagyon fontosak, mert a háztartásokban fellelhető rengeteg elektronikus tárgy és berendezés folyamatosan bocsátja ki magából a közérzetünkre és egészségünkre is károsan ható pozitív ionokat. A sólámpából felszabaduló negatív ionok pedig ezeket semlegesítik.
Az Egészségügyi Világszervezet szerint az elektroszmog az egyik leggyorsabban terjeszkedő környezetkárosító tényező, amely súlyos betegségeket is előidézhet. Ma az emberek agyát az elektromos készülékekből kiszabaduló pozitív ionok 20-szor erősebben ostromolják, mint amennyi a megengedett határérték lenne, ezért küzd a lakosság igen nagy többsége az álmatlanságtól, a súlyos idegalapi elváltozásoktól, mentális betegségektől, de még az allergiától is.
Mire a jó a himalájai sólámpa?

ionizálja a szobákat, helyiségeket
csökkenti a káros sugárzások mértékét, a káros elektromágneses hullámokat
olyan fényhatást teremt, amely megnyugtat, meggyógyít
csökkenti a fejfájást, migrént
elűzi a stresszt
jótékonyan hat a keringési rendszerre
idegnyugtató hatása van
kigyógyít a légzési betegségekből
jótékonyan hat az ízületekre
enyhíti az allergiás tüneteket, bőrproblémákat
megtisztítja a lakásban lévő levegőt a méreganyagoktól
Forrás: filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Látogatóimnak
  2015-08-29 20:25:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Ágai Ágnes : A végtelen
  2015-08-28 20:08:48, péntek
 
 Kozma Annuskától

Ágai Ágnes : A végtelen

A végtelen itt van.
Fogható, tapintható, simítható.
Kényelmes, kellemes, megnyugtató.
Elterül, hullámzik,
mint a mező teli pirosló pipacsokkal.
A végtelen
soha nem szűnik meg.
Van. Állandó. Örök.
Nem fog rajta a mulandóság átka.
Ölel, karol, ringat,
szelíd, mint az újszülött tekintete,
és megértő, mint az Isten,
aki úgy nincs, ahogyan van.
Végtelenül. 
 
1 komment , kategória:  Verses  
Nostradamus magyaroknak írt Jóslata a menekültekről is…
  2015-08-28 19:08:33, péntek
 
  Nostradamus magyaroknak írt Jóslata a menekültekről is...

Link

Aki valaha is olvasta tanulmányozta Nostradamus jóslatait a Magyarokhoz, annak szembetűnhet néhány igen fontos tényező: A versek számokkal ellátva sorrendben vannak, de nem kronológiailag csupán ahogyan ő látta úgy írta egymás után. Ezek közül figyeljük meg mennyire ráillenek ezek a versek mégha nem is kapcsolódnak egymáshoz olvasd el és tanulmányozd őket. Számomra meglepő a pontosságuk amelyeket közöl a történésekről a jelenről egy olyan ember aki több száz évvel ezelőtt jegyezte le mindezeket.


Lássuk a jóslatot:
“Nomád népek jönnek Pannóniába, egyre számosabban és megvetetten, e nemzet veszti nyelvét s Európában árva, a föld népe nem fogadja be, sem a szellem. Csak táncol s zenél, koldul, lop ha kell, és vándorol tovább, örökké vágytól hajtva, hogy egyszer végső hazát is érdemel, és barna bőre nem lesz bélyeg rajta."

A nomád népek megérkeztek egyre többen jönnek, Az európaiak nem fogadják be köztük mi magyarok sem hiszen ahogyan viselkednek, és ezáltal vándorolnak országról országra, mindenütt befogadást dokumentumot kérve a letelepedéshez, dolgozni nem akarnak csak koldulni lopni és vándorolni.

Jóslat:
“Az írott szó elhal majd, és egyre szegényebb lesz a beszéd, a nemzetre egy talány hoz bajt, mely elveszi az emberek eszét. Egész nap otthonukban ülnek, bámulnak hazug, mozgó képeket, s mire a bálványok ledőlnek, már alig születnek gyermekek."

Ez a vers pedig valamelyik ( találmányra) a jelenlegi világunkban található fejlett eszközök ( számítógép, internetes játékok, közösségi oldalak, selfiőrölet stb. ) hoznak bajt ránk elvakítanak bennünket, és mire ész bekapnánk a nemzetünk megkopik és elfogyunk.

Jóslat:
“Amit értelmes elme el sem képzel, az megtörténik majd Hungáriában. Senki nem boldogul erővel, sem ésszel, csak gyilkos ármány és ravaszság van. Dolgozni akarnál, de nincs munka, pedig a földek parlagon hevernek, aki eddig a munkáját csak unta, most koldusa lesz az idegeneknek."

Mennyire találó ez a versszak is, a mai Magyarországra?Erővel munkával és még tanultsággal ésszel sem keresed meg a kenyered jelenleg.Dolgoznál de nincs hol, és ha van is annak nincs értéke, hiszen kevés pénzt keresel vele. Idegeneknek dolgozunk koldusként otthon és külföldön, mert ha jól is keresel kint, de mégsem lehetsz otthon.

Jóslat:
“Csak temetni tudnak, nem ünnepelni, erejük gyorsan elfogy, szalmaláng, türelmesek, de kitartásuk semmi, vezérük rosszul végzi mindahány. Költőiket elfelejtik gyorsan, akárcsak régi énekeiket, magyar se marad sok a honban, de magyarul szólnak - az idegenek."

Ezt nem szeretnénk hogy ugye bekövetkezzen, - teljesen - hiszen fogyatkozunk és ha elfeledjük magyarságunk, majd jönnek idegenek kik beszélik nyelvünk és megmaradnak nálunk, mert a hazánkban egyre kevesebben vagyunk.

A jóslat utolsó vers sorai hogy hitelt érdemlő legyen:

“Akinek mindezt írtam rendelésre, három hónappal él tovább mint magam. Csatát veszít, de a harcnak nem lesz vége, minden ledőlt toronynak súlya van. A pogány még százhúsz évig itt lesz, de egyre jobban gyengül - személye két nemzet közt híd lesz, s utódja nagy művet ír a küzdelemről"

Ez a nagyhírű vitéz a magyar nemzet fia 3000 ezüstöt fizetett Nostradamusnak ezért a munkáért, és a megrendelő személyében Zrínyi Miklósra ismrünk a szigetvár hősére, aki valóban három hónappal élte túl a jóslatok szerzőjét és 1566 szeptember 8-án hősi halált halt.

Egy jóslat Szécsényi Istvánról:
“Nemes család sarja, mégis a köz érdeke nyűgözi le életében,

folyókat rendszabályoz, partot összeköt, s tudósokat növel rég elfecsérelt pénzen. Királya híveként szít forradalmat, népe szolgájaként magába réved, s midőn egész Pannónia reszketve hallgat, egyetlen lövéssel vet önmagának véget."

Valóban Szécsényi István 1860 április 8-án bécsben főbe lőtte magát. Vitatják hogy meggyilkolták ugyan, de ha a jóslatot tekintjük irányadónak akkor öngyilkos lett.

Jóslat:
“Bölcs ember, a jogok tudósa, szerény és nagyhatású szónok, nem volt ilyen kétszáz év óta, törvényben mér sok országos gondot.
Amit fegyverrel el nem ér ország, eléri azt ô türelmes gondolattal általa békül meg magyar és osztrák, köt egyezséget az ördög és az angyal."

A kiegyezés kovácsa Deák Ferenc köt egyezséget magyar és osztrák között, érdekes az utolsó szópár ördög és angyal. A nyugat mindig is a magyarok eltávolítását tűzték ki a történelem folyamán.

Jóslat:
“A második millenium után a víz csak csordogál, a föld kiszárad, forró aszály söpör át Hunnián, s keletről menekvőknek nem vet gátat. A Danubiuson száraz lábbal átkelhet bárki, ám háborúk miatt, mit vívnak három szomszédos királlyal, a nép Danubiuson túlszalad."

Ez a rész még várat magára, de ha jól megfigyeljük ebbe is lenni kezd részünk, Aszályos időket élünk és a menekültek is megjelentek kelet felől, már csak a Duna apadása hiányzik hogy teljesedjen ezen jóslat, a szárazság miatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy változás jön az összes orvosi rendelőben, orvosnál, ami
  2015-08-28 18:26:39, péntek
 
  Nagy változás jön az összes orvosi rendelőben, orvosnál, ami minden beteget érint!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 980 db bejegyzés
Összes: 8927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 204
  • e Hét: 678
  • e Hónap: 7568
  • e Év: 7568
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.