Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Nem csak az ég és a csillagok láttára
  2015-08-28 01:19:47, péntek
 
 
LinkAki Istent ismeri, az nem csak az ég és a csillagok láttára, hanem egy fűszál vagy bármely jelentéktelen dolog szemlélése által is azonnal fel tud emelkedni Isten szeretetéhez.

Loyolai Szent Ignác
 
 
0 komment , kategória:  Sz - Loyolai Szent Ignác  
Nehéz a kínálkozó utak közül választani
  2015-08-28 01:09:37, péntek
 
  LinkÉletünkben annyi részlet van, ami leköti a figyelmünket, annyi viszonyítási pont létezik, amihez igazodni szeretnénk, s a döntéshelyzetekben oly nehéz a kínálkozó utak közül választani... Ilyenkor csak annyit kéne tennünk, hogy felemeljük a tekintetünket, hogy észrevegyük a távoli ívek rokonságát és azt a mozgatórugót keressük, ami a szárnyalásnak tágasságot ad!

Chatalino
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
„Ahol jóság és szeretet van, ott az Isten.”
  2015-08-27 23:08:07, csütörtök
 
 
LinkJézusunk!

Légy jelen köztünk. Jóságod, és szereteted tartsa távol tőlünk a széthúzás, a harag és az egyet nem értés szellemét, hogy a békesség és világosság fiai és közvetítői lehessünk.
Taníts meg bennünket, hogy úgy gondolkozzunk, mint Te, Veled imádkozzunk, Veled dolgozzunk és Veled éljünk.
Amen

 
 
0 komment , kategória:  I - IMÁK  
A gyöngédségben ott rejlik Isten
  2015-08-26 22:32:47, szerda
 
  A bennünk élő erőszak oka, hogy sebezhetőek vagyunk.
Az erőszak sebzett szívünk válasza a meg nem értésre, az elutasításra, a szeretet hiányára.
Amint azt érezzük, hogy rosszul szeretnek, vagy elutasítanak minket, szívünkön seb keletkezik, fájdalmas seb...
Azonnal működésbe lép teljes védelmi fegyvertárunk.

Amikor szeretünk valakit, életet adunk neki,
felkeltjük önbizalmát,
megmutatjuk neki, mennyire szép,
feltárjuk a benne élő szeretet erejét,
és rávezetjük arra, hogy ő is tud életet fakasztani.


Részlet: Jean Vanier Könnyek forrása 18. old és 62. old

Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω szeretet  
A hit ajándéka a csúcspont, amivel az imánk befejeződik
  2015-08-25 22:33:33, kedd
 
  A hit ajándéka nem olyan valami, amivel folyamatosan rendelkezünk és állandóan visszük magunkkal mindenhova, hanem az egy képesség arra, hogy Isten erejét bevigyük egy konkrét helyzetbe. Nekünk semmilyen módon nem kell éreznünk, hogy bennünk van a hit ajándéka, az érzés nélkül is elkezdhetünk imádkozni és szellemi harcot vívni.

LinkA hit ajándéka azzal kezdődik, hogy belépünk Isten jelenlétébe.

A hit ajándéka a csúcspont, amivel az imánk befejeződik, semmiképpen nem a kiindulópont. Sokan nem imádkoznak bizonyos szándékokért, csak azért, mert úgy érzik, nincs elég hitük hozzá. Ez teljesen igaz állítás, de az is igaz, hogy a legtöbb esetben a hit, mint ajándék csak az ima meghatározott pillanatában érkezik. Mi valójában a hit általi "kéréssel" lépünk az imába, vagyis azzal a meggyőződéssel, hogy az amit imában kérünk, már jelen van Isten akaratában.
Amikor megérkezik a hit másik alkotórésze, vagyis a bizonyosság arról, hogy Isten hallott minket és elfogadta az imánkat, akkor mondhatjuk, hogy valódi hitünk van. Akkor tudni fogjuk, hogy már megkaptuk azt, amit kérünk. (Zsid 11,1 Mk 11,24, 1Jn 5,14-15)

Részlet: Josip Loncar Erő a magasból c. könyvéből - Az erősség ajándéka - rész 94. oldal
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω HIT  
Az igazságra szükségünk van
  2015-08-25 22:32:51, kedd
 
  Sajnos sok keresztény mintha nem lenne eléggé érdekelt abban, hogy megismerje az igazságot, mert nem akarja magát alávetni neki. Ám az ilyenek könnyű zsákmány az ördög számára. Isten nem várja el mindenkitől, hogy Biblia-szakértő legyen, de minden kereszténynek ismernie kell a hit legalapvetőbb igazságait, amelyeknek Isten Igéje az alapja.

LinkEzeket meg lehet tanulni a szentmise olvasmányainak hallgatásaival is. Ám a hívek közül hányan jegyzik meg egyáltalán azt, amit a Szentmisén hallottak!? (Megj.: Mindennap van szentmise!)

Az igazságra szükségünk van, már csak azért is, hogy tudjuk, mi problémánk igazi oka, vagy mi az oka annak a valakinek a problémájának, akiért imádkozunk. Az ördögről van szó, akinek ellen kell állnunk vagy esetleg Istenről van szó, Akit rá kell beszélnünk arra, hogy legyen irgalmas és változtassa meg az akaratát?


Részlet: Josip Loncar Erő a magasból c. könyvéből - Az erősség ajándéka - rész 92. oldal
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω HIT  
A hit soha nem abból származik
  2015-08-25 21:52:34, kedd
 
 
A hit soha nem abból származik, hogy az emberekkel elbeszélgetünk bajainkról, gyengeségeinkről, betegségeinkről, hanem ha meghallja az igazság beszédét. A betegnek nem arra van szüksége, hogy betegsége fölött megrendülve kifejezzük együttérzésünket. Ehelyett üzenjünk hadat a betegség minden formájának. Így Jézus Krisztus nevében szabadulást vihetünk annak, akinek gyógyulásra van szüksége.
Mert ha, az üdvösség mindenkié!
A gyógyulás is mindenkié!
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω HIT  
A jó tanács ajándéka kincset jelent
  2015-08-24 23:06:12, hétfő
 
 
LinkTudjuk, hogy milyen fontos, főleg életünk legkényesebb pillanataiban, hogy számíthassunk olyan bölcs személyek javaslataira, akik szeretnek bennünket. A jó tanács ajándéka révén maga Isten Szentlelke világítja meg szívünket, hogy így megértesse velünk a helyes beszéd módját, hogy hogyan viselkedjünk, és melyik utat kövessük.

Abban a pillanatban, amikor befogadjuk és vendégül látjuk szívünkben a Szentlelket, azonnal fogékonnyá tesz bennünket hangja iránt, és Isten szíve szerint irányítja gondolatainkat, érzelmeinket és szándékainkat. Ugyanakkor egyre inkább afelé irányít bennünket, hogy benső tekintetünket Jézusra szegezzük, legyen ő a példaképünk cselekedeteinkben, az Atyaistenhez és testvéreinkhez fűződő kapcsolatainkban. A jó tanács az az ajándék, amellyel a Szentlélek képessé teszi lelkiismeretünket, hogy választani tudjuk az Istennel való szeretetközösséget, Jézus és evangéliumának logikája szerint. Így a Szentlélek révén bensőleg pozitív módon növekszünk, a közösségben is. A Szentlélek segít, hogy ne váljunk az önzés, saját látásmódunk rabjává. A Szentlélek segít bennünket, hogy növekedjünk a közösségi életben is.

Ennek az ajándéknak a megőrzéséhez alapvetően fontos az ima.
Nagyon fontos az ima, az imádkozás. Mondjuk el azokat az imákat, amelyeket mindnyájan ismerünk gyermekkorunk óta, de imádkozzunk saját szavainkkal is, kérjük az Urat: Uram, segíts nekem, adj tanácsot: mit tegyek?
Az imával helyet készítünk a Szentléleknek, hogy jöjjön el és segítsen bennünket abban a pillanatban, adjon tanácsot, hogy mit tegyünk.

Az imát soha ne feledjétek el, soha! Senki sem veszi észre, amikor imádkozunk a buszon, az utcán: csöndben, szívünkkel imádkozzunk, használjuk ki ezeket a pillanatokat az imára. Imádkozzunk, hogy a Szentlélek adományozza nekünk a jó tanács ajándékát. Az Istennel való bensőséges kapcsolatban, szava meghallgatásában lassanként félretesszük személyes logikánkat, amelyet leginkább bezártságaink, előítéleteink, ambícióink diktálnak.

Tanuljuk meg ehelyett megkérdezni az Úrtól: mi a te kívánságod? Kérjünk tanácsot az Úrtól, és ezt az imában tegyük meg. Ezáltal megérlelődik bennünk egy mély, szinte velünk született összhang a Szentlélekben, és megtapasztaljuk, mennyire igazak Jézus szavai, amelyeket Máté evangéliumában olvasunk:

,,Ne töprengjetek, hogyan és mit mondjatok. Abban az órában majd megtudjátok, mit szóljatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek" (vö. Mt 10,19-20). A Lélek az, aki tanácsot ad nekünk, de nekünk kell helyet adnunk a Léleknek, hogy tanácsot adjon és imádkozzunk, hogy a Szentlélek jöjjön, és mindig segítsen nekünk.

Mint a Szentlélek összes többi ajándéka, a jó tanács is kincset jelent az egész keresztény közösség számára. Az Úr nem csak szívünk belsejében szól hozzánk - igen, ott is, de nem csak ott. Szól hozzánk testvéreink hangja és tanúságtétele által is. Valóban nagy ajándék, hogy találkozhatunk olyan hitvalló férfiakkal és nőkkel, akik főleg életünk legbonyolultabb és legfontosabb szakaszaiban segítenek nekünk, hogy megvilágítsuk szívünket és felismerjük az Úr akaratát.

Ferenc pápa
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω SZENTLÉLEK  
Ami valóban számít
  2015-08-23 10:52:18, vasárnap
 
  Nézni - egy dolog.
Látni, amit nézünk - egy másik dolog.
Megérteni, amit látunk - egy harmadik dolog.
Tanulni abból, amit megértettünk - ez már egy negyedik dolog.
De cselekedni arra támaszkodva, amit tanultunk -
ez az, ami valóban számít.

M. Dale Baughman

LinkForrás: Lélek körút Lk 9.6
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
A Biblia, mint lelki életünk tápláléka
  2015-08-23 00:02:22, vasárnap
 
 
Istennek hozzánk küldött üzenetét naponként kell kézbe vennünk. Legyen a lelki életünk mindennapi tápláléka, étele és itala a Biblia. Mert "Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Istennek szájából származik" (Mát. 4,4.). "A beszédek, amelyeket én szólok néktek, lélek és élet (Ján. 6,63.). Ugyanakkor Jézus Krisztust is úgy mutatja be a Biblia, mint a testté lett Igét, aki szintén az Istentől jött, az Istentől származott (Ján. 1,12.). "Én vagyok amaz élő kenyér, amely a mennyből szállott alá. Ha valaki eszik e kenyérből, él örökké" (Ján. 6,51.).

A lelki táplálkozásunkban is ki kell alakítani ugyanazt a rendszerességet, mint ahogy a fizikai életünk táplálkozási szokásaiban van. Minimum naponta egyszer éljünk az Istentől adott lelki étellel, ha erősek és egészségesek akarunk maradni lelkileg. Ne úgy álljunk hozzá, mint valami szükséges rosszhoz, mint egy keresztény kötelességhez, amit muszáj megtenni, ezért essünk gyorsan túl rajta. Ebben az esetben nagyon keveset fogunk megemészteni belőle, és nagyon kevés fog beépülni a lelki életünkbe. Ahogy az elfogyasztott ételünknek be kell épülnie a testünkbe, mert csak így tudja segíteni a szervezetünk működését és fejlődését, hasonlóan kell történnie a lelki-szellemi táplálkozásunk esetében is. Az Istentől származó lelki eledelt is be kell építenünk a táplálkozási rendünkbe ahhoz, hogy élni tudjon a lelkünk, és egészségesen működjön. Ezért úgy az írott Igének, mint a testté lett Igének, a befogadás által kell életünk részévé lenni. Ahogy megesszük a fizikai táplálékot, és a szervezetünk feldolgozza és beépíti a testünkbe, úgy kell az Isten tanácsait is befogadnunk, és engedni, hogy az a lelki életünk része legyen. Ez azt jelenti, hogy az írott Igében, a Bibliában adott isteni tanácsokat és a testté lett Igében, a Jézus életében megnyilatkozó jellemvonásokat engedjük kifejlődni és megvalósulni a gyakorlati életünkben.

Szervezetünk csak azt az ételt tudja megfelelően feldolgozni és beépíteni, amit megfelelően megrágtunk és így előkészítettük az emésztésre. Az Isten Igéje sem jelent igazi tápértéket annak, aki csak arra képes, hogy gyorsan elolvasson belőle valamit és már be is csukja és rohan tovább. Az ilyen ember nagyon keveset fog megemészteni belőle, az olvasott Igéből nagyon kevés fog beépülni az életébe.

Ezek után kérdezheti valaki; mi van akkor, ha nem érzünk éhséget és kívánságot az Isten Igéjével való táplálkozáshoz? Ha ez az érzés csak egy átmeneti megnyilatkozás, csak részleges tartózkodást jelent, akkor legfeljebb csak valamilyen hiánybetegség fog kialakulni az így érző ember lelki életében. Mert táplálkozik ugyan, de nem eleget, és nem megfelelő minőségű lelki ételt. Az ilyen élet következményeként az egészséges lelki élethez szükséges alapvető tápanyagok és vitaminok kifogynak a lelkéből, és ettől lelkileg beteggé válik. Ha viszont egyáltalán nem akar Isten Igéjével táplálkozni, ez már egy súlyosabb lelki betegség következményeként és tüneteként jelentkezik. Mivel a törvényszerűségek hasonlítanak a fizikai életben megfigyelt táplálkozási problémákhoz, azért az ilyen esetekben is ugyanazt kell mondanunk a betegnek, mint amit egy fizikai beteg étvágytalansága esetén szoktunk tanácsolni.

Lehet, hogy betegünk azt mondja, most nem érzem jól magam, most nem kívánok semmilyen ételt. Ha ezt csak egyszer mondja, akkor mindenki napirendre térhet fölötte, de ha rendszeresen teszi ezt, akkor úgy az orvosok, mint a család tagjai arra biztatják, hogy valamennyit mégis muszáj enni az egészségének visszanyerése érdekében. Az ilyen esetekben a beteg csak nagy ímmel-ámmal fogja elfogyasztani a felkínált ételt, és talán még a következő néhány alkalommal is, de egy idő után mégis azt fogja érezni, hogy tulajdonképpen már jól is esett neki. Innen pedig már nagyon rövid az út oda, hogy maga a beteg mondja a család tagjainak, legközelebb mit hozzanak neki, mert azt már nagyon kívánja. Így működik ez a lelki táplálkozásunk vonatkozásában is. Ha valaki nem érzi az Isten Igéje utáni éhséget, annak mi, akik tapasztalatból tudjuk, mit jelent Isten Igéjével táplálkozni, ugyanazt fogjuk mondani, mint amit a fizikai betegnek mondanánk. A pillanatnyi érzéseid ellenére mégis élj vele, és meglátod, hogy egy idő után már élvezni fogod, sőt kívánni. Ha aztán később valamilyen okból kihagysz alkalmakat, akkor feltámad az éhség érzeted utána, és rádöbbensz, hogy már nem tudsz nélküle élni. Ezért mondja Jézus azt az evangéliumban: "Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek" (Mát. 5,6.).

igemorzsa.hu Link

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω BIBLIA  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 737 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 265
  • e Hét: 3275
  • e Hónap: 10549
  • e Év: 276570
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.