Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A Vatikánból jelentik
  2015-09-28 19:47:21, hétfő
 
  A legújabb bizonyítékok szerint - köztük még élő szemtanuk beszámolói alapján - félreértelmezték Dracula grófként elhíresült Vlad Tepest, akinek neve is elferdítés, eredetileg Vad Tépés. A Vatikánban suttogják, hogy hamarosan újabb orvos szenttel gazdagodunk. Ugyanis kiderült, félreértelmezték a gróf tevékenységét. Az állítólagos karóba húzások valójában ortopédiai beavatkozások a gerincferdülés korrigálására. Így nem meglepő, hogy az ortopéd szakorvosok már aláírásokat gyűjtenek, hogy Szent Dracula legyen a védőszentjük. Természetesen van magyar vonatkozása is a hírnek. A gróf ugyanis Dr. Cula néven, Pécsett szerezte meg az orvosi diplomáját. Egyetemi tanulmányai alatt, a pár éve a Széchenyi téren felfedezett házában tartózkodott. Ezért is érthetetlen, hogy miért nem a méltán világhírű és elismert szaktekintélyű Dracula grófról neveztél el a pécsi "négyszázágyast". Lett helyette Janus Pannonius Klinika Tömb, pedig Csezmiczei Jánosnak legfeljebb annyi köze van az orvosláshoz, hogy a tüdőbaj miatt legyengült szervezetével végzett egy meghűlés. Mennyivel jobb lenne a Vad Tépés Klinika! Vagy legalább a szintén idén átadott új pécsi vérellátó központot neveznék el Szent Drakuláról.
Kapcsolódó hír. Báthory Erzsébet személye is tisztázódott már, dehogy volt ő boszorkány. Kiderítették már történészek, hogy kommunista koncepciós perc áldozata lett. Most a bőrgyógyászok és a plasztikai sebészek kollégiuma vitatkozik, hogy két szakterület közül melyik patrónája legyen. Szentté avatása nem aktuális, mert már van egy Erzsébet szentünk, és ahogy politikusból, szentből is megárt a sok(k). Bár, ha jól belegondolunk a szentek nem ártanak nekünk, szemben a gazember szinonimájaként használt politikusokkal.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néha nekem is lehet szerencsém
  2015-09-25 21:08:38, péntek
 
  Még mindig családfakutatás. Dr. Rusvay Lajos munkájában idézi ezt a végrendeletet. Amikor elolvastam csak pislogni tudtam, mert kiderült, a végrendelkező az egyik ősöm. További érdekesség még, hogy a végrendelkező ős mindkét lánya, két különböző ágon, de szintén egy-egy ősanyám.

,,Anno 1777. Die 2-a 9-rb. Alább írt adom tudtára mindeneknek a kiknek illik: Hogy súlyos változásában jutván Egészségemnek mind azon által ép elmével történhető halálom után megtartandó Rendelésemet tettem alább nevezet szerint meg írt Contractus Curamitans Uraimék előtt és ugyan:

1-o. Lelkemet Isten Eő Szent Fölségének Uram és Teremtőjének, Testemet pedig a föld Gyomrának ajánlom.

2-o. Itt a Jász Apáthy Terrénumban levő és Édes Atyámtul jure Successione reám maradt 150. R.F. földemet hozzá tartozandó Heves Iványi, Kocséri appertinentiákkal együtt Borzák Anna és Katalin Leányaimnak egy arányú jussal hagyom, úgy mind azon által, hogy hitves társam Mihályi Anna még nevemet fönn viseli, s ebben megmarad azon javakban kormányzója és vezérlője legyen, nála minden szabad dispositió maradván. Ezen rendelésemen értendők Ház, Jert, Szőllőföld és ezekben egyformán Két Leányaim osztozzanak.

3-o. Néhai Édes Atyámnak rendeléséből Három test s véreimet úgymint Borzák Katalint Erzsébetet és Annát már ezek előtt kielégítettem, azért jövendőben rajtam vagy Succesorimon semmit nem protendálhatnak.

4-o. Egy Negyed fii ökör Tinót adjanak az Apáty Templomra, mely ha elveszne valami móddal, annak érdemlett árát pénzül füzessék a Templom Cassájába.

5-o. Lelkem után Szent Mise Szolgálatokra hagyok 2. Rh.ftokat, többnyire pedig Szegény Hitvesem és Gyermekeim meg emlékeznek rólam.

6-o. Több ingó és Ingatlan minden Nemű javaimat, Jószágaimat mind az elől bocsájtott

Gondviselés alatt Hagyom említett két Leányaimnak egyforma jussal. Mellynek nagyobb erejére adom saját kezem keresztvonásával megerősített végső rendelésem Levelét.

Ádám Márk X Borzák Istvány.
Michael Bagi
senatorialis.
Gabiriel Beké
ord.Notar."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tégy egy szívességet
  2015-09-25 16:25:19, péntek
 
  Tedd meg, ha önként a bakó pallosa alá akarod hajtani fejed. Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a férfiak pont ezt teszik. A nők ezt természetesen élvezik, a férfiak pedig szenvednek, pusztán azért, mert oly adakozó és önzetlen természettel vannak megáldva. A régiek is tudták ezt már, itt egy példa:

"Nem azért szeretünk valakit, mert jót tett velünk, hanem azért, mert mi tettünk jót vele."
Lev Tolsztoj, Háború és béke

Ugyan a híres író idegrendszere fiatal kora óta kisé labilis volt (naplóját olvasva nem is kicsit - ezt a megjegyzést női kényszer hatására tettem), de rátapintott a lényegre. A férfiak csak teszik, csak teszik (vagy úgy tesznek - mondanom se kell, ezt is kényszer hatására írtam) a szívességeket a nőknek, a vége persze viszonzatlan szerelem lesz, mert a nő csak fogad.
Ezen megingathatatlan tények ismeretének birtokában megvilágosodtam Tortácskához, de úgy általában a nőkhöz való (v)iszonyomat illetően.
A recept tehát: érjük el, hogy a nők tegyenek nekünk szívességet, minél több szívesség elérése a cél. Epekedő szerelemmel fognak a lábaink előtt/elé (b)omlani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Véradás extrákkal
  2015-09-24 17:50:52, csütörtök
 
  Délután kettő, Csörög a mobil, vezetékes számot mutat. Sejtettem, hogy ki az. Pontosabban mi, a véradóból keresnek. Nem-e bemennék egy kis vért adakozni. Még ma, kérdem én. Jó lenne. Na, ilyen se volt még, ennyire nincs vér? Gyorsan átrendezem a délutáni programomat. Szoros ütemterv szerint lopom a napot. Hosszas, 5 másodperces töprengés után úgy döntök, hogy még ma elmegyek. Naná, kellek valakinek végre (vérre).
A jutalom nem is marad el. Kedvenc doktornőm álldogál az aulában. Izgatottan várom az adminisztrációs procedúra alatt a rutin orvosi vizsgálat eljövetelét. Előttem egy kislány van bent. Nem hiszem, hogy van 20 éves, de a súlya is határon lehet, mert igen vékonyka és aprócska. Én azonban nem rá koncentrálok, hanem az adminisztrációs pult mögé leülő attrakcióra. Ha én lennék Thomas, a gőzmozdony, akkor most sűrű gőzfelhőket eregetnék és füttyögnék folyamatosan. A kedvenc doki nénimről rögtön meg is feledkeztem. Sorra rajzanak elő a fehér ruhás angyalok, nem győzöm a fejem kapkodni, de persze újra és újra a arkangyalra téved tekintetem. Természetesen észreveszi, én az épület belső struktúrájának finomságait tanulmányozom kínomban, de mindenhol angyalok vannak, még fenn is van egy, na jó, nem repked, hanem fénymásol a felső emeleten, de látom őt is az aulából. Közben combom közé szorítva csavarom le a folyadékpótlásra kapott ásványvizes palack kupakját, mert a megszúrt ujjbegyem miatt félkezes lettem. Végül is a teljes katasztrófát elkerültem, a kiloccsanó víz a combomra kerül és nem az ölembe. Na, ez most meg fog-e száradni, amíg rám kerül a sor? Persze, hogy nem.
Leányzó ki, én be. A doktornő kedvesen mosolyog. Én férfiasan leülök, közben csak remélem, hogy nem a nedves nadrágomra koncentrál. Vérnyomást mérünk.
- Gyalog jött?
Gyalog jöttem igen, de nem csoda, hogy megugrott a vérnyomásom, ami egyébként sem 120/80 már vagy 3 éve. Ja kérem, lassan tisztes összes halánték leszek. Jön a szív meghallgatása. A fonendoszkópja remélhetőleg nem tudja dekódolni azokat a szívhangokat. Én buta megelőzöm, és előre kigombolom az inget, pedig volt már rá eset, hogy ezt ő tette meg. Na, a vetkőztetésről lecsúsztattad magad te nagyon előzékeny buta fiú. Ó borzalom, a kezem sem fogja meg mint legutóbb. Na az az eset volt/lesz mindenidők legjobb és legfurcsább vizsgálata, de ez most elmarad. Sebaj, irány az angyalok közé. Vérfrissítés lehetett, mert csupa fiatal, eddig még nem látott arc van körülöttem. Az újabb adminisztrációt végző leányka se lehet több húsznál. Na ő sehogy sem az esetem. Kedvenc izmusomnak sem felel meg.
Mégis van isten! Vagy az ördög játszik velem. Érkezik az attrakció! Elhesegeti a leányzót, mondván, ő majd befejezi az adminisztrálást, ti meg siessetek a buszhoz. Ó, meghitt kettesben leszünk? Na gyorsan vedd ki kezed a biliből! Kispályás vagy ehhez a nőhöz, aki átnéz rajtad az utcán, pedig apád kőmíves volt és nem üveges. Az első véradására várakozó kislány most nem számít. Előbb őt veszi kezelésbe, nekem várni kell. Édes ez a várakozás. Közben beszél arról, hogy milyen vén is ő már. Valóban, bőven túl van már a három ikszen, vagy alaposan élvezte az életet, valószínűleg mindkettő, de még mindig széparcú. Aztán mondja, hogy malac, el van hízva. Mondom néki, hogy én ezt másképp látom. Hű, ha tudná, hogy én mit gondolok? Szerencsére a gondolati bűn, csak Orwellnél és a katolikusoknál bűn. Valóban van rajta plusz súly, de az nagyon nem felesleg, hanem az maga a tökély.
Előbb a kislányt, bocsánat, kishölgyet szúrja meg, aki izgul és folyamatosan kérdez, de nagyon bátran viselkedik. Most én következem. Veszedelmes közelségbe kerülünk. Már korábban is, amikor csak egy asztal választott el minket nem tudtam, hogy hova nézzek. Illetve nagyon is tudtam, hogy hova akarok nézni, de ez a fránya illendőség. Megdöf, majd....
A valaha volt legrövidebb véradásomon estem át. Eldurrant a vénám vagy mi a csuda. Leállította az egészet. Hogy miért nem szúrt meg a jobb karomon? Láttam már ilyet, de nem akartam okoskodni, ő tudja, hogy mit kell tenni ilyenkor. Azt már nem is mondtam neki, hogy én jobb karba kértem a szúrást, mert korábban mondták, hogy túl heges már a bal karom. Az attrakció megnyugtatott, hogy nem az én hibám, és 24 óra múlva újra jöhetek vért adni. Holnap az Árkádban lesznek. Mondom neki, hogy én oda nem megyek, ide a központba szeretek járni. Pénteken azonban nem tudok jönni ide, mert csak délután 3-ig vannak itt, és addig még nem telik le a 24 óra. Jövök hétfő délután. Megkérdem, hogy itt lesz-e akkor? Ettől egy kicsit megijedt, de zsebéből előkotorja a beosztását. Igen itt lesz félhatig. Nagyszerű, akkor újra megdöfhet. Roppant boldog lett ettől a jövőképtől. Úgy hiszem, már rég elcserélte a beosztását.
Azt még közölte velem, hogy be fog kékülni a szúrás helye. Ebben biztos voltam, de nem mondtam neki. Hazaúton már fájt a karom, itthon még jobban. Pedig ma estére nyolcszázhuszonhét fekvőtámasz volt előirányozva. Ha hétfőn mégis ő döfne meg újból, és akkor sem sikerülne, nos akkor én következem.... Még meggondolom, hogy ezt a szúrás előtt közöljem-e vele.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terry Pratchett
  2015-09-23 16:40:38, szerda
 
  Ez így nem fair, vagy eleve el volt rendelve, pedig nem vagyok református (Kálvin az egyik legundorítóbb ismertebb történelmi személyiség) Újra nyár van, nőcsábító szandálomban kacsázom, de tudom közeleg a hidegfront nyugatról, délről a migránsok, keletről az ukrán front - fokozódik a nemzetközi helyzet Virág elvtárs. Máté Pétert hallgatok, akinek dalaiból csak úgy tódul rám a vidámság.
Ez az alaphelyzete, amikor olvasom, hogy nem él már az egyetlen élő kedvenc íróm. Ez ugye ellentmondás. Minek is olvasok én mindenfélét? Oda a boldog tudatlanság állapota. Már tavasszal meghalt a jó öreg Terry Pratchett. Pedig a facen a kedvenceim között volt bejelölve, csak ugye én nem olvastam a megosztásokat, mert a nagyszámú ismerősöm (18 fő) posztolásai hidegen hagytak, vagy egyenesen fejre álltam tőlük. Volt köztük azért jó is. Nem is létezem már hivatalosan az oldalon. Női ráhatásra mégis készítettem egy kamu adatlapot, az elsőt a face nem engedte, szerintem ők se tudják miért. A másodikat már elfogadták, de azt látva a Táncoslábú lebolondozott. A nők telhetetlenek, de ez most nem is fontos, ezt egyébként minden férfi tudja. A lényeg, egész "véletlenül" Pratchett egyik boszorkánya lett az új nevem, a nevet a XIX-XX század fordulóján több, feltünési viszketegségben szenvedő magyar szülő adta gyermekének: Emerencia. Ha lesz valaha megint macskám tuti, hogy ezt a nevet kapja majd, pechje lesz, ha kandúrnak születik.
Terry Pratchett pótolhatatlan, bár Cseles című könyvét nem tudtam végigolvasni, meg is haragudtam rá, persze azóta is olvasom a regényeit, ha nincs új, akkor a már olvasottakat. Remélem az ateisták túlvilágában újult erővel ír tovább, és lesz majd alkalmam olvasni azokat hamarosan.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarázom a biz..(isten)
  2015-09-22 18:53:59, kedd
 
  Azt mondja nekem a levéltáros hölgyemény.
- Még jó, hogy annyi ideje van.
Kikérem magamnak, hogy arra célozgasson, hogy esetleg munkakerülő, netalán naplopó lennék. Mindkét meghatározás nevében benne foglaltatik komoly fizikai tevékenység, tőlem pedig távol áll, ül, sőt fekszik minden ilyesmi. Bár Süteményem (nem az enyém, de olyan jó így leírni) azt mondta, hogy erős vagyok, amikor a számítógép asztalt a fejem fölé emelve szállítottam. Naná, bolond nem vagyok, hogy a lábszáramat csapkodja a bútor. Erős meg nem vagyok, hogy el tudjam biztos távolságra tartani a testemtől. Vagy hogy is... Azok voltak a szép idők, mondhatni boldog békeidők, én még nem tudtam, hogy szeretem, ő nem tudom, hogy mit tudott (van egy film melynek címe: Tudom, hogy tudod, hogy tudom). Kis asztal volt, és nem mahagóniból készült.
Na, de vissza a naplopáshoz. Rájöttem mi vagyok: szellemi szabadfoglalkozású. Jó, a szellem része nem stimmel - élek még. De határozottan szabad vagyok, csak a muszlimok szívták meg és a reformátusok. Utóbbiakat Kálvin megajándékozta az eleve elrendeltetés tanával, az iszlám meg engedelmességet jelent. Tehát szabad vagyok (Szabadnapos baba, egy másik film), vagy legalábbis ebben a tudatban leledzem. Foglalkozni meg mindig foglalkozom valamivel, ergo, kifejezetten szorgalmas vagyok. Szorgos népünk győzni fog! (Éretlenek)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Legfőbb Úr
  2015-09-20 15:27:05, vasárnap
 
  Gyerekcsoport vonul, egy-egy kisérő elől és hátul. Vidám zsibogással vonulnak párban. A járda keskeny, mellettük nem fér el más járókelő. Az út szélén végig autók parkolnak, így pont az úttest közepén ballagok, átmehetnék persze a másik oldal járdájára, de jó nekem itt. Pedig közlekednek azon a járdán is, pont jön is két középkorú férfi. Az egyik, köpcös, fekete nadrágban és fehér ingben odaszól a vonuló gyerekcsoportnak:
- Sziasztok törpék!
Az elől haladó 40-es kisérő hölgy hátrafordul és szól:
- Ki köszön?
Szórványos szia hangzik el. A köpcös úriember és társa erre hangosan felnevetnek. Közben a gyerekek közül többen észbe kapnak, és a rájuk jellemzően, elnyújtottan köszöntik a nevető urat:
- Dicsértessék a Jézus Krisztus!
A hely kötelez? Az Apáca utcában vagyunk. Papunk nevetve távolodik. Én elérem a menetoszlop elejét, ahol a kisérő hölgy épp okosítja a gyerekeket:
- Neki már csak egy főnöke van, az Úr.
Ami persze nem igaz, mert a katolikus egyház (is) jól szervezett hierarchikus szervezet. De nem is ez most a kérdés, hanem az, hogy nekem az ateistának uram-e a magasságos vagy sem? Mert ugyan meg vagyok keresztelve, sőt elsőáldozó és bérmálkozó is voltam, előbbi szülői önkény hatására, utóbbi esetben viszont lány volt a dologban. Hülye hímek, mi mindent meg nem tesznek egy biokémiai folyamat hatására - nem az emésztésre gondolok. Tehát én dezertőr vagyok, de nem vagyok meggyőződve, hogy ez jó pont lesz Európa leendő új urainál, a Kolompár Juszufoknál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A migránsok már a spájzban vannak
  2015-09-19 18:43:08, szombat
 
  Na nem az enyémben, mert nekem ilyesmi létesítménnjyel nem rendelkezem, még normális konyhával sem, csak annak csúfolt főzőlukkal. Ha el akarnák foglalni a rezidenciám, akkor védeném Dugovics Tituszként - hogyne. Nem rántanék egy migránst se magammal a mélységbe, a lelökés már más kérdés. De ezek a vonatülésre szaró kultúrlények úgyis meghátrálnának titkos fegyveremtől, Konkrétan az alsó szomszédomra gondolok, az öregasszony mostanában gyanúsan csendes. Talán nem bírta már az ő alsó szomszédjait. A fiatal párnak van egy néhány hónapos csecsemője. A frászt hozza rám is, ez az izé, nem sír vagy visít, hanem sikoltozik. Két emelettel lentebb vannak, de így is hallom. Mondjuk a szülök se teljesen tiszták, de védvonalnak tökéletesek lesznek a migránsokkal szemben.
Várom már édesanyám sopánkodását:
- Fiam, elköltöztél Baranyába, pedig ott is mennyi cigány van. Most meg már a migránsok is megérkeztek hozzátok.
Pécsre csak nem jönnek el, mert ha meglátják a Dzsámit és a minaretet, a végén még itt maradnak. A huszonötemeletes tetejéről majd a müezzin hívja imára a tüke muszlimokat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigánynak öltöztetett migránsok
  2015-09-18 12:24:04, péntek
 
  Ez nem semmi, román embercsempészek cigánynak öltöztetik a migránsokat, így remélve, hogy átjutnak Magyarországon. Na most kérem, én megfordítanám a dolgot. A sok migráns közé berakhatnánk nem kevés rejtett munkaerőtartalékot is. Kockás abroszt borítunk a fejükre. A kommunikációval nem lesz gond, magyarul ezek sem beszélnek, more. Még ujjlenyomatot se kell venni tőlük, az már megvan a rendőrségi nyilvántartásban. Persze hazánk nevetségesen liberális kormánya ezt nem teszi meg, egyébként is szüksége van a szavazatokra a következő választáson.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új rekorder a vén csontjaim között
  2015-09-17 13:25:27, csütörtök
 
  Tábori Ágnes 1733 januárjában lett 14 éves és feleség. Karácsony után már édesanya is. Jó, a papnak azt mondták, hogy 16 éves, de lehet, hogy csak a hónapot tudták biztosan, az évet nem a születési dátummal kapcsolatban.
Milyen szép is volt akkor. Menstruál a lány? Akkor férjhez adjuk. Kínoz a havibaj? Legyél terhes!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 326 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 32
  • e Hét: 568
  • e Hónap: 1828
  • e Év: 42236
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.