Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Álmok és álmodozók
  2015-09-26 15:07:56, szombat
 
 


Soha ne tanulj saját hibáidból !, légy fegyelmezett, következetes és tanulj a mások hibáiból.
Rendkívül nehéz valakit tanítani valamire, mert mindenkinek más a nézete és felfogása. De fontos a "szint" megválasztása melyiken tanítani akarsz valakit valamire.Nem lehet soha egy üzlet kulcsát valakinek a kezébe nyomni. Azt mindenkinek saját magának kell megtalálnia. A siker- kulcs felé vezető utat kell megmutatni neki, céljait ő magának kell megtalálnia, aszerint, hogy milyen merész az álma.
Régi mondás nem halat kell adni enni az éhezőnek, hanem tanítsd meg őket halászni ! Két embert soha nem a közös nevező vezeti az élet útján, hanem a döntésük, az álmuk, a kitartásuk amivel járják a siket útját. Te is tudod nem lehet egy gépkocsit vezetni ha egyik lábad a féken a másik a gáz pedálon, és ezeket egyszerre nyomod azokat. Mindig válaszd ketté e tetted, hozz egy okos döntést, mert irracionális dolgokat már eleget tettél életedben. Mikor már nem tudsz egy téglát sem tenni álmaid fala építésére, akkor az a napod már nem racionális és ez téged gondolkodásra kell késztessen. Meg kell találnod az elkövetett hibád.
Megvalósítandó álmaid fő kérdései : hiszel e bennük tiszta szívből, örömet okoz majd az neked, életed jó döntése volt ez, szereted a harcot e célok eléréséért ? kielégít e majd az eredmény téged ?, mert ha nem változtatnod kell gyorsan ezen.
Megkérdezted e magadtól, hogy olyan ember vagy most, amilyennek lenni szerettél is volna vala?. E kérdések és vizsgálataid során mindig nagyon őszintének kell lenned magaddal szemben. Ki kell használnod minden lehetőséget amit az élettől kapsz. E lehetőségekre reá kell tapintanod, érezned kell e esélyeidet. Mi tud visszatartani, hogy lábad levedd a fék pedálról ?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hajód vitorlát bont
  2015-09-20 10:25:01, vasárnap
 
 


Veled vagy nélküled de vitorlát bont és kievez a mély vizekre. Rajta vagy a hídon vagy nem csak tőled függ. Joggal felmerülhet benned a kérdés, mi a célom e tematikák kiválasztásában ? Egyszerű válaszom :Te légy erősebb és céltudatosabb, elolvasásuk után,tudatosságod növekedjen életed harcának megvívásában. Mennyiben válik ez valóra esetedben?, azt csak te tudnád megmondani.
Tudom, te sem vagy mindig biztos magadban, sikereid elérésében, néha elbizonytalanít a kudarcod téged is. Hisz senki sem egy tökéletes személyiség. Írásaimmal ösztökélni szeretnélek, ne csak ülj a TV előtt, hanem indulj el egy úton, ami jónak bizonyul számodra.
Fontos, hogy ne csak egyedül indulj el, ha van élet társad, szeretteid, fogjátok kézen egymást, legyetek egységesek a cél felé haladó úton. Ekképp egy nagy erőt tudtok formálni, csapatot alkottok. Higgyetek egymásba és ösztökéljétek egymást ha utatok göröngyösebb szakaszához értek.
Meglásd új dimenziók nyílnak ki előtettek, amikben csak lépned kell álmaid megvalósításáért. De vajon mi hajt téged e munkádban? Gondolkodj el és találd meg erőd forrását. Fontos!, élvezned kell azt amit teszel. Hinned kell: álmaidért dolgozol, elérheted azokat, tehát megvalósíthatok azok számodra. Sikered érdekében , szem előtt kell tartanod, hogy :légy tanítható személyiség, olvass nagyon sok könyvet, de nem mindegy milyen szemszögből olvasod e könyveket, tanulj meg jól bánni az ember társaiddal. Tanulmányozd mélyebben álmaid és ne légy kicsinyes.
Meglásd milyen sokat változtat mindez majd rajtad, a magaviseleteden, valamint a dolgok hozzáállásában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ember az emberek közt
  2015-09-13 12:19:42, vasárnap
 
 


Én hiszek abban, hogy mindannyian egyenlőnek születtünk. Minden egyes nemzetnek és ország lakosának egyforma esélye van arra, hogy egy jó élete legyen! Mindegy, hogy ki mennyit keres egy évben de lényegében egyik ember sem jobb a másiknál. A különbség az, hogy egyesek megtanulták és magukévá tettek olyan dolgokat ami értékesebbé teszi őket a másikoktól.
Mindenkinek meg lehet az amit akar az életétől. De hajlandó e mindenki ezért sokat és keményen megdolgozni ?
Az tündérmese csak, hogy minden az életedbe lepottyan az égből, csak kérni kell az égieket. Ezt elvárhatod. A milliomos és a kéregető mind ugyanolyan embernek született, a különbséget közöttük az teszi, hogy ki mit cselekszik a nap 24 órájában. Mindkettőjüknek 24 órából áll a nap.
Akik jobban csinálnak bizonyos dolgokat mint mások, az azt jelenti, hogy keményebben és többet dolgoztak a munkájuk magukévá tevésében. Kiismertek minden titkot munkájukban.
Sikeredet nem elég csak megálmodnod hanem akarni és megdolgozni is kell az elérésére. Nem lehet csak nézegetni más emberek életét, sikereit, a TV-ben. Kezedbe kell venned életed, dolgozni kell érte, és lépésről lépésre kell megalapoznod azt.
Hidd el senkinek sem leány állom az, hogy csörög az óra a fülébe, jelezvén: munkába kell indulnod!
Kellemetlen ez meghiszem, de nem szabad feladni álmaidat, hinned kell benne, keményen dolgozni és harcolni kell azok eléréséért, ami egyenlő a sikereddel.
Tehát mindenki vegye kezeibe az élete irányítását, felmerült nehézségeidet nem kerülgetni kell, hanem állj elébe és küzdj meg vele,gyözd le azt, mert csak így tudsz értelmet adni életednek, e harcok csak megacéloznak, legyőzhetetlenek tesznek téged.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak egyet kérj
  2015-09-07 15:45:33, hétfő
 
 


Csak egyet kérj az élettől : mindenből eleget !
Annyi napfényt, hogy ragyogóbbnak lásd az életed ,
Annyi esőt, hogy értékeld a napsütést,
Annyi boldogságot, hogy virulhasson a lelked,
Annyi fájdalmat, hogy értékeld az élet apró örömeit,
Annyi nyereséget, hogy elérd a vágyaidat,
Annyi vesztességet, hogy értékeld amid van és,
Annyi üdvözlést, hogy könnyebb legyen a végső búcsú.

P.K.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenségeid elkerűlése
  2015-09-01 12:31:59, kedd
 
 


Sohase kezdj semmit azzal a kijelentéssel, hogy :Ez így vagy Úgy....,Én bebizonyítom neked.....,Nem igaz mert.....,stb. Teljesen hibás lépés, mert ennek a jelentősége : Okosabb vagyok nálad!,ami egyenes kihívást jelent, ellenkezést vált ki, és a másikat harcra ingerled, mielőtt te elkezded a támadását !.Úgy sem tudod egy ember gondolkodását sem megváltoztatni !
Ha valamit be akarsz bizonyítani, senkinek sem kell tudnia erről. Légy olyan finom és ügyes, hogy senki ne vegye észre azt !. Amit nem tud úgy add be neki, hogy tudta csak nem jutott eszébe. Arra igyekezz, hogy amit akarsz tőle azt higgye, hogy magától vette észre. Sohase áruld el senkinek, hogy te milyen okos vagy, főleg ne bizonyítgasd ezt neki.
Lesznek és fogsz találkozni olyan kijelentésekkel, hogy teljesen helytelennek fogod vélni azokat. Akkor megmagyarázod neki, hogy te egészen másképp gondoltad azt, és lehet tévedsz benne és az övé az igaz! De mivel te szeretnél tisztán látni ráveszed, hogy nézzetek a dolgok után. Ha ezt teszed nem kerülhetsz bajba előtte. Lám evvel kikerülhetsz minden vitát vele, sőt arra készteted evvel, hogy ő is legyen olyan becsületes, őszinte és nyílt veled szemben mint amilyen te vagy reá nézve. Ne csodálkozz majd ha ő is bevallja szemedbe ugyanezt, ami azt jelenti, hogy jó módszert alkalmaztál és megváltoztattál egy személyt, helyes útra térítetted, lehet így is mondani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 86 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 76
  • e Hét: 114
  • e Hónap: 485
  • e Év: 10391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.