Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Buék 2016
  2016-01-01 20:57:40, péntek
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Január 1. Szűz Mária, Isten Anyja (Újév)
  2016-01-01 20:50:34, péntek
 
  A pásztorok sietve elindultak, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran
elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint (az angyalok) előre megmondták nekik. Azután eltelt nyolc nap, és körülmetélték a Gyermeket. A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte őt az angyal, mielőtt még anyja méhében megfogant volna.
Lk 2,16-21

Imádság
Szűz Mária, Megváltónk édesanyja! A te életedben számtalanszor megmutatkozott Isten irgalma. Mutass utat számunkra az irgalmas Istenhez, hogy méltók legyünk az ő áldására az új esztendő minden napján. Téged áldottnak hirdet minden nemzedék, mert igent mondtál az isteni üdvözítő tervre és átengedted egész személyiségedet Istennek, hogy általad szülessen meg Jézus. Egész életed során érezted Isten áldását, hiszen mindig fiad, Jézus közelében éltél. Irgalmasság édesanyja, segíts minket, hogy az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlásában felismerjük a mennyország kulcsát!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Horváth Piroska: Újévi köszöntő
  2016-01-01 20:36:25, péntek
 
  Bort, búzát és békességet,
Otthonokba fényességet.
Lakomát az éhes szájnak.
Derék férjet minden lánynak.

Okos gyermeknek tanulást,
Gézengúznak gyors javulást.
Új világot, szebb éveket,
Jobb és boldogabb életet!

Édes csókot szerelmesnek,
Vágyat kihűlt szerelmeknek.
Elhagyottnak vigasztalót,
Társtalannak neki valót.

Kreatívnak lapot - tisztát,
Író tollba örök tintát,
Versíróknak szép rímeket.
Álmokat - tarkát, színeset.

Nemes, tiszta eszményeket,
Ugyanannyi reményeket.
Na, jöjjetek, bontsunk pezsgőt,,
Köszöntsük az újesztendőt!
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Erdő Péter bíboros szentbeszéde Szent Család vasárnapján
  2016-01-01 20:25:54, péntek
 
  Erdő Péter bíboros szentbeszéde Szent Család vasárnapján december 27
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Erdő Péter biboros újévi üzenete
  2016-01-01 20:05:31, péntek
 
  Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét újév napján az esztergomi bazilikában.
Krisztusban Kedves Testvérek!
Újév napján azt a titkot ünnepeljük, hogy Szűz Mária valóságos Istenszülő. Ez pedig azonnal Jézus felé fordítja a tekintetünket, a betlehemi gyermek felé, akiről hisszük és valljuk, hogy valóságos Isten és valóságos ember.
1. Máriát az evangéliumok Jézus anyjának nevezik (Jn 2,1; 19,25; vö. Mt 13,55). Ugyanakkor éppen Szent Lukács elbeszélésében azt olvassuk, hogy amikor Szűz Mária látogatást tesz Erzsébetnél, Erzsébet azzal a kérdéssel fogadja: ,,Hogyan lehetséges az, hogy az én Uramnak édesanyja jön hozzám?" (Lk 1,43) Jézus tehát emberként Mária fia, ugyanakkor a Szentháromság második személye, aki öröktől fogva van. Az egyetlen Isten szeretetének titkában az Atyától öröktől fogva születik. Ezért vallja ünnepélyesen az Efezusi Egyetemes Zsinat (431), hogy Mária valóságos Istenszülő.

2. Ezt a hitünket pedig nap mint nap megvalljuk, valahányszor az Üdvözlégy, Máriát elimádkozzuk. Ott ugyanis kijelentjük: ,,Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most, és halálunk óráján!". Azt kérjük tehát Máriától, hogy értünk mint bűnösökért imádkozzék, hogy eszközölje ki számunkra Isten bocsánatát. Erre a bocsánatra pedig nap mint nap szükségünk van, hogy megújítsuk, hogy helyes úton megtartsuk az életünket, de különösen szükségünk van rá halálunk pillanatában, mert akkor dől el örök sorsunk. Ha tehát a bűnbocsánat isteni ajándékának elnyerésében is Szűz Máriának a segítségét kérjük, nagy és bátor dologért fohászkodunk. Miért gondoljuk azt, hogy Mária segíteni tud nekünk az isteni bocsánat elnyerésében? A választ megkapjuk az Üdvözlégy imádság most idézett szavaiból. Azért gondoljuk, mert ő Istennek szent anyja. Ha pedig a Mindenható rábízta Jézust, a második isteni személyt, aki értünk emberré lett, akkor mi is rábízhatjuk minden gondunkat és kérésünket. Ez a felismerés világítja meg, hogy miért nevezi Máriát az imádkozó Egyház az ,,Irgalmasság Anyjának" (Mater Misericordiae).

3. Az idén, az irgalmasság szentévében, Szentatyánk újévi üzenetében Isten irgalmasságára utal. Ennek bizonyítéka maga a megtestesülés. Jézus születésével Isten sorsközösséget vállalt az emberiséggel. Ez az igazság segít bennünket, hogy leküzdjük korunk nagy kísértését, a közömbösséget. Ennek legfőbb oka az Istennel szemben megnyilvánuló közöny. Ha nem hiszünk a saját megismerő-képességünkben, ha elutasítjuk, hogy a teremtett világ valóságából objektív irányelvek adódnak az emberi cselekvésre nézve, ha fel sem vetjük, vagy elutasítjuk az Istenre vonatkozó kérdést, akkor rendezetlennek látjuk magunk körül a világot. Egyetlen eligazítónk saját pillanatnyi érzéseink és vágyaink világa lesz. Ebben pedig nincs helye a felelősségnek más emberekért, a jövő nemzedékekért, a teremtett világért.

- Ha viszont felismerjük a Krisztusban hozzánk forduló mindenható és irgalmas Istent, akkor értelmet kap az életünk, tudunk figyelni másokra is, tudunk áldozatot hozni a többi emberekért. Mert a közömbösség ellentéte az értékek elfogadása. Ha vannak értékek az életünkben, akkor azokra érdemes törekedni. Ha ezek az értékek nem csupán a saját érzéseink, akkor érdemes figyelni arra, hogy mások is részesüljenek belőlük. De a világnak és az embernek az értéket Isten adja, az ő teremtő terve, bölcsessége és szeretete célt ajándékozott nekünk. Ő az, aki az embert a vele való közösségre és boldogságra hívja. Ő az, aki magához emel minket.
Neki adjunk hálát, és hozzá méltóan igazítsuk életünket az új esztendőben!
Boldogságos Szűz Mária, Isten Anyja, Irgalmasság Anyja, könyörögj értünk! Amen.
A szentmise záróáldása előtt Erdő Péter bíboros boldog új évet kívánt a híveknek, és minden magyarnak határon innen és túl.

Fotó: Tóth János
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
444 újévi köszöntője
  2016-01-01 20:00:10, péntek
 
  Boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Áder János köztársasági elnök újévi beszéde 2016
  2016-01-01 19:57:36, péntek
 
  Áder János az újévi köszöntőjében arról beszélt, hogy ma már retteghetünk azokért, akik külföldre látogatnak. A köztársasági elnök televíziós újévi köszöntője 2016 első perceiben hangzott el, a szavait Weisz Fanni tolmácsolta jelnyelven.
,,Békés új évet, Nagyvilág, nyugodt új évet, Európa, sikeres új évet, Magyarország, boldog új évet, Magyarok!

- Kedves Honfitársaim!
Ezekben az újévet köszöntő első percekben a személyes jókívánságok mellett mindannyiunknak az lehet a legfőbb közös kívánsága, hogy legyen békés a világunk.
A mögöttünk hagyott év megannyi eseménye arra int minket, hogy nincs nagyobb kincs annál, mintha biztonságban tudhatjuk országunkat, szeretteinket, családunkat.
Egy évvel ezelőtt - amikor az újévi jókívánságokat fogalmaztuk meg - senki sem tudhatta, hogy a 2015-ös esztendő milyen meglepetéseket tartogat számunkra.
Nem gondoltuk, hogy Európa - az év nagy részében - egy elhúzódó migrációs válsággal küszködik majd. Nem gondoltuk, hogy Magyarországnak is olyan kihívásokkal kell szembesülnie, amilyenekre évtizedek óta nem volt példa.
És nem gondoltuk azt sem, hogy Franciaország fővárosa egy hónapon belül kétszer is szimbolikus színhellyé válik. Először az esztelen terroré. Majd - egy sikeres klímakonferenciát követően - a teremtett világért való felelősségé.
Régen álltunk úgy az új esztendő kapujában, hogy ennyire bizonytalannak érezzük az előttünk álló évet.
Mára eljutottunk oda, hogy amikor fiaink és lányaink idegen országban tanulnak vagy munkát vállalnak, nem az a legfontosabb, hogy megtalálják számításukat. Vagy amikor barátaink külföldi tájakat indulnak felkeresni, nem az a legfontosabb, hogy milyen élményekkel gazdagodnak. Egyetlen dolog fontos számunkra: hogy épségben viszontlássuk őket.

- Tisztelt Honfitársaim!
Mi az, ami egy szorongással teli időszakban segítséget nyújthat nekünk? Mi az, amire bizton támaszkodhatunk?
Legyen az új év erőforrása a karácsony - a szeretet ünnepe! Az együtt eltöltött békés órák, a meghitt családi beszélgetések, az éjszakába nyúló közös játékok a gyermekekkel, az örömteli találkozások rokonokkal, barátokkal.
Igen, a karácsony! Miért ne vihetnénk magunkkal ezt az élményt egész évre? A karácsony miért ne adhatna erőt az előttünk álló hónapokban?
Miért ne hallanánk meg Szent Pál apostol közel kétezer éves tanítását a szeretetről?
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
A szeretet nem féltékeny,
Nem kérkedik, nem gőgösködik,
Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,
Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,
Nem örül a gonoszságnak,
De együtt örül az igazsággal.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
Mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet soha el nem múlik.

- Tisztelt Honfitársaim!
Csakis tőlünk függ, hogy újévi jókívánságainkat kiegészítjük-e azzal, hogy megértéssel fordulunk bajba jutott honfitársaink felé, hogy segítő szándékkal fordulunk a rászorultakhoz, fogyatékkal élőkhöz, hogy jóakarattal fordulunk útkereső, az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkhoz, és hogy alázattal fordulunk természeti környezetünkhöz.
Legyen 2016-os cselekedeteink vezérlő elve a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat. És legyen a mi iránytűnk: a szeretet.
Békés új évet, Nagyvilág! Nyugodt új évet, Európa! Sikeres új évet, Magyarország! Boldog új évet, Magyarok!"
...... ......



Nagyobb kép Link
...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Hóember
  2016-01-01 19:52:11, péntek
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Győzd le a közömbösséget és szerezd meg a békét!
  2016-01-01 19:50:45, péntek
 
  Ferenc Pápa újévi üzenete
Ezzel címmel tette közzé Ferenc pápa pénteken újévi, egyben békevilágnapi üzenetét..
Pápasága harmadik békevilágnapi üzenetében a katolikus egyházfő rámutatott: a korunk csapásai iránti közöny a béke hiányának egyik alapvető oka. Ma a közöny gyakran összekapcsolódik az individualizmus különböző formáival. Az információ növekedése önmagában nem jelenti a figyelem növekedését is a problémák iránt, ha nem követi a szolidaritáson alapuló lelkiismereti nyitottság. Ezért alapvetően fontos az a hozzájárulás, amelyet a család mellett a nevelők, a tanárok, a kultúra képviselői, a médiaszakemberek, az értelmiségiek és a művészek adhatnak.
A híveknek és minden jóakaratú embernek küldött üzenetben Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy Isten nem közömbös, nem hagyja magára az embert.
Az új év kezdetén ezzel a mély meggyőződésemmel kívánok bőséges áldást és békét a remény jegyében minden férfi és nő, a világ minden családja, népe és nemzete számára, az államfőknek, kormányfőknek és a vallási vezetőknek. Ne veszítsük el a reményt, hogy a 2016-os esztendőben mindnyájan eltökélten és bizakodva dolgozunk majd, ki-ki a maga szintjén, az igazságosság és a béke megvalósításán.
A pápa úgy értékelte, az elmúlt évet a háborúk és a terrorista cselekmények, és ezek tragikus következményei, emberrablások, személyek etnikai vagy vallási okból történő üldözése, mindenféle jogsértés jellemezte. Mindez - mint rámutatott - fájdalmat hozott a világ számos táján és már-már olyan jelleget öltött, hogy “a harmadik világháború darabjainak" nevezhetjük.
Ám az elmúlt évek és a most lezárult esztendő egyes eseményei mégis arra indítanak, hogy az új év elé tekintve ismét arra buzdítsak: ne veszítsük el a reményt az ember képességében, hogy Isten kegyelmével túl tud lépni a gonoszságon és nem törődik bele közömbösen ebbe a helyzetbe. Azok az események, amelyekre itt hivatkozom, megmutatják, hogy az emberiség képes szolidárisan cselekedni, és kritikus helyzetekben túl tud lendülni az egyéni érdekeken, a beletörődésen és a közönyön.
Ezek között említette az egyházfő azt az erőfeszítést, amelyet a világ vezetői tettek a párizsi klímacsúcson, hogy kiutakat találjanak az éghajlatváltozás ügyében és “megmentsék a Föld, közös otthonunk jó egészségét". Ez pedig visszautal másik két világszintű eseményre: az egyik az addisz-abebai csúcstalálkozó volt, ahol gyűjtést folytattak a világ fenntartható fejlődése érdekében, míg a másik az ENSZ részéről elfogadott, Agenda 2030 című dokumentum, amely célja, hogy a címében szereplő évszámig mindenki számára méltóbb életkörülményeket biztosítson, különös tekintettel a bolygó legszegényebb népeire.
Ferenc pápa békeüzenetében utalt arra, hogy a másik emberrel szembeni közömbösségnek sok formája van. Bizonyos, hogy a közömbösség magatartása azé az emberé, aki bezárja a szívét, hogy ne kelljen odafigyelnie másokra, behunyja szemét, hogy ne kelljen észrevennie azt, ami körülveszi. Utalt az Istennel szemben megnyilvánuló közönyre is, hangoztatva, hogy ebből származik a felebaráttal és a teremtett világgal szembeni közöny. Más esetekben - mint rámutatott - a közömbösség a minket körülvevő, főként a távolabb eső valóságra történő odafigyelés hiányában nyilvánul meg.
Az a feladatunk, hogy a szeretet, az együttérzés, az irgalmasság, a szolidaritás valódi életprogramunkká, magatartásunk stílusává váljon az egymáshoz fűződő kapcsolatainkban. A szolidaritás és az irgalmasság kultúrájának előmozdításával küzdjük le a közömbösséget.
Az egyházfő kiemelte a család szerepét. Szerinte ez az első hely, amelyben az ember megéli és továbbadja a szeretet és a testvériség, az együttélés és az osztozás, valamint az egymásról történő gondoskodás értékeit. Hangsúlyozta, hogy a kultúra és a tömegkommunikációs eszközök területén dolgozóknak is van felelősségük a nevelésben és az oktatásban, főként a mai társadalmakban, ahol mind szélesebb a hozzáférés az információs és kommunikációs eszközökhöz. Az ő feladatuk, hogy elsősorban az igazság, ne a részérdekek szolgálatában álljanak.
A kultúra és a média területén dolgozóknak arra is ügyelniük kellene, hogy az a mód, ahogy az információt megszerzik és terjesztik, mindig jogilag és erkölcsileg helyes legyen.
Az egyházfő kiemelte, hogy számos, kormányoktól független szervezet és karitatív csoport létezik az egyházon belül és kívül. Ezek tagjai a járványok, természeti csapások vagy háborúk idején fáradságot, veszélyeket vállalva gondoskodnak a sebesültekről és betegekről, temetik a halottakat. Külön említette azokat a személyeket és egyesületeket, amelyek a migránsoknak nyújtanak segítséget, amikor ezek sivatagokon és tengereken kelnek keresztül jobb életkörülményeket keresve. Ezek az irgalmasság testi és lelki cselekedetei, amelyek alapján egykor majd életünk végén megítélnek bennünket - hangsúlyozta Ferenc pápa. Január 1. a béke világnapja a katolikus egyházban, 1968 óta tartják VI. Pál pápa kezdeményezésére.

Nagyobb kép Link
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Így örül a vörös panda a hónak
  2016-01-01 19:29:20, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 365 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.