Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Téged vajon megcsaltak?
  2016-01-10 21:54:27, vasárnap
 
  Hallottatok az AM-ügyről?

Az AM egy társkereső oldal, amit kifejezetten megcsalási céllal hoztak létre, vagyis olyanoknak ajánlották, akik párkapcsolatban éltek. Az oldalt meghekkelték, és nyilvánossá tették a regisztrált tagok bizonyos adatait.

A becslések szerint a felhasználók 90-95%-a férfi volt, a maradék 5-10% pedig nő. Most több helyen azt elemezgetik, mi lehet ennek a kb. 90/10%-os felosztásnak az oka.

Összeszedtem néhány megközelítést a netről, megkérdeztem pár ismerőst és beletettem az én feltételezéseimet is, de ezek mögött nincs semmilyen tudományos megközelítés, csak sztereotípiákra és személyes élményekre épülő vélemények. A nagy rejtélyt, hogy ki lép félre, sokan meg akarják fejteni. Eddig többnyire csak találgathattunk, bár én azt hiszem, ez most sincs másképp.

Pro (vagy kontra)

Az egyik nézet az, hogy a nők nem lépnek félre, egyszerűen nem így működnek, ez az oka annak, hogy nem jelennek meg a megcsalós oldalakon sem.

Aztán vannak, akik szerint a nők egyáltalán nem mások, mint a férfiak a megcsalás és a szex tekintetében, ugyanúgy félrelépnek, csak a megcsalás módja más. Ők inkább a közvetlen környezetükből keresnek ehhez társat, pl. kollégát, havert, korábbi partnert választanak, ezért nem regisztrálnak a megcsalásra specializálódott partnerkeresős oldalakon. Ezeket főleg férfiak mondták.

Természetesen előkerült a sokat emlegetett nézet (amit bármennyire is szeretnék, képtelen vagyok irónia nélkül tolmácsolni), mely szerint a nők azért nem keresgélnek partnert a neten, mert ti. nekik könnyű ám dugni. Egy nőnek elég besétálnia egy bárba - írják, mondják viszonylag sokan -, és biztosan talál egy pasit, aki szexelni fog vele, ha a nő úgy akarja. A nő dönt. Ezzel szemben szegény férfiaknak sokkal nehezebb, mert velük nem fog mindenki ágyba bújni alkalmilag. (Brühühü.)

Megjegyzem, ezt nőktől nem hallottam még.

Kontra (vagy pro)

A nők eleve bizalmatlanabbak a netes párkereséssel. Olvastam arról egy felmérést, hogy ki mitől tart egy neten megismert emberrel való első találkozáskor. A nők attól, hogy az illető pszichopata, baltás gyilkos, erőszakos és zaklató lesz, a férfiak viszont attól tartanak, hogy a neten megismert nő szarul fog kinézni. Kicsit más a rizikófaktor.

Egy párkapcsolatban élő nő el van foglalva mindenféle otthoni teendőkkel, ezért egyszerűen kevésbé van ideje arra, hogy netes oldalakon tevékenykedjen. A félrelépéshez vagy a félrelépős oldalakon való ismerkedéshez, szórakozáshoz, chateléshez pénz, idő és/vagy energia is kell, a nőknek erre kevésbé van pénzük, idejük és energiájuk.

Többek között ilyen magyarázatokat és elméleteket is lehet találni.

Hol tartok most?

Ott, hogy egyáltalán van-e értelme ezeknek a találgatásoknak, lehet-e bármilyen következtetést levonni?

A férfiak szemetek.

A nők szentek.

A nők másképp csinálják.

Stb.

Én meg utálom az ilyen kijelentéseket.

Ennek ellenére most én is beleszaladtam, hogy ilyen kijelentéseket tegyek, és meg akarjam fejteni a nagy titkot. Ki lép félre, miért lép félre, létezik-e ez a hűség-dolog.

Egy megközelítésben vagyok valamennyire biztos. Ez pedig az, hogy nem arról van szó a téma kapcsán, hogy ha valaki nőnek vagy férfinek születik, akkor mi jellemző rá, hanem a neméből adódó neveltetésbeli, társadalmi és egyéb körülményekről és elvárásokról, hagyományokról és szokásokról beszélhetünk. Ezeket viszont elég nehéz tisztán átlátni, ahogyan a tényleges megcsalások mennyiségére sem lehet pontosan következtetni pl. az AM-lista kapcsán, remélhetőleg. Ezért a többség magából indul ki. Mit hallott, látott, tapasztalt a baráti- és ismeretségi körében, mit olvasott a neten.

A saját dolgairól, hogy félrelép vagy nem, viszont mindenki diszkréten hallgat. Ez is érthető.

A megcsalásokról úgy általában nem tudhatunk sokat, ezek önbevallós felmérések eredményei, ki tudja, ki mond igazat. Találgatunk. Állandó téma közösségi és egyéni szinten is. Vajon engem megcsalnak? A nőknek tényleg kevesebb szexuális kapcsolatuk van? A férfiak tényleg félrekúrnak? Meg mi számít megcsalásnak?

Erre kapunk egy számot, egy arányt, amire rá lehet ugrani, következtetéseket lehet levonni arról, hogy a nők így, a férfiak meg úgy.

Azt hiszem, egyet tudok, egyet tudhatok egészen biztosan: azt, hogy velem mi a helyzet. És ezt nem igazán fogja befolyásolni egy ilyen ügy, mármint az, hogy én elköteleződöm, bízom úgy általában és szeretek-e valakit, kevésbé fog attól függni, hányan és kik regisztráltak egy megcsalós oldalra.

Velem az a helyzet, hogy soha senkit nem csaltam meg, de ennek nem az az oka, hogy én vagyok a szent és jó ember, hanem az, hogy boldog és elégedett voltam a párkapcsolataimban, így nem merült fel bennem az igény ilyesmire. Nem éltem kényszerkapcsolatban, így nem kellett menekülnöm máshoz vagy másba. Nem hajt a vérem. Le tudtam zárni a nem működő kapcsolatot időben, így nem futtattam kettőt párhuzamosan, az egyiket pl. megszokásból, közös ingatlan vagy gyerekek miatt, a másikat pl. az izgalomért. Meg nem szeretek érzelmileg becsapni senkit sem, legfőképpen magamat nem. Nem feltétlenül a másik miatt tartom cikinek és értelmetlennek, hogy félrelépjek, hanem inkább magam miatt.

Ez nem egy mindenkire vonatkozó erkölcsi ítélet, ez az én saját megközelítésem a saját kapcsolatomban, és fogalmam nincs, hogy aki félrelép, miért lép félre. És vannak már nyitott kapcsolatok is, amelyekben közös megegyezéssel lehet párhuzamos kapcsolatokat futtatni - én nem tudnék ilyenben élni.

Ha magamból indulok ki, úgy érzem, ennek nincs köze a nememhez, hanem inkább önértékelési és érzelmi okai vannak a viselkedésemnek. Viszont ez megint csak egy egyéni tapasztalat, de lehet, hogy bőven elég, ha azt tudom, én hogy vagyok ezzel a témával, valamint miért úgy vagyok vele, ahogy. A nagy egészt megfejteni valószínűleg soha sem fogom, de mindenképpen izgalmas téma, csak az a baj, hogy pontos adatok nélkül nehéz ezt elemezni. Vagy nem?

Azt hiszem, még soha egyetlen egy posztot nem hagytam ennyire nyitva.

forrás:tollampapirom
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
A asszony nem ember, a sör nem ital, a medve nem játék
  2016-01-10 21:48:27, vasárnap
 
  A asszony nem ember, a sör nem ital, a medve nem játék
Posted on július 25, 2015 by tollampapírom in 2015. július
A asszony nem ember, a sör nem ital, a medve nem játék - a mondat, amit sokan soha nem is hallottak eddig, pedig a székelyek - állítólag - gyakran használják. Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a 26. Tusványos tábornyitóján ezzel a mondattal zárta beszédét, amiről a Transindex újságírója azt írta: “nem kacagtunk".

Van, aki szerint ez hétköznapi hímsovinizmus, mások viszont nem vették magukra, Németh pedig ezzel magyarázta szavait:

Van az asszony és van az ember, mindegyiküknek van az életben egy jól elfoglalt helye, és ez a fajta székely megközelítés része a közgondolkodásnak, mint ahogy az is, hogy a medve nem játék, és hogy a sör az nem ital, mert a pálinka az igazi ital.

Mi ez a mondás?

Hiába kerestem, nem találtam a mondás eredetét, ezért megkértem székely ismerőseimet, hogy mondják már el, mit jelent ez, mire és miként használják. Összességében megtudtam, hogy ez egy régi mondás, ami egy poén, és szinte minden sörözésnél legalább egyszer elhangzik, nevetnek rajta, nem sértődik meg rajta senki. Olyan ez, hogy van gyerek (=kisfiú) és van kislány (=kislány). Magát feministának valló székely kolléganőm pedig kifejtette, nem érti, miért pörög most ezen mindenki.

Ha rákeresünk a mondásra, akkor azt látjuk, hogy idézték már olyan hírek alatti kommentekben, amelyekben szerepelt legalább egy darab medve.

Ismét támadnak a medvék

Oké, látjuk és értjük, hogy valóban létezik és benne van a köznyelvben ez a mondás (ott), a kérdés viszont az az internet népénél, hogy kimondhatja-e ezt egy politikus is.

Vegyük ki a politikai szálat, engem most nem a Tusványoson történtek érdekelnek, inkább a hír apropóján beszéljünk csak a nyelvről. A nyelvről és nyelvhasználatról úgy általában.

Az egyes nyelvek elemei alapján - elméletileg - következtethetünk arra, milyen az adott kultúrában a nemek egymáshoz való viszonya. A magyar szókincs vizsgálata “a hatalommal bíró férfi szempontjainak elsődlegességét mutatta ki"- írják itt. Mire gondolunk?

férjhez megy - feleségül veszi

odaadja magát - magáévá teszi

színész/színésznő, tanár/tanárnő, költő/költőnő

Hasonló a helyzet, ha a szólásainkat és a közmondásainkat vizsgáljuk, O. Nagy Gábor gyűjteményében 80 nőkre, 2 férfiakra utalót találunk, előbbiek eléggé hebehurgya, idétlen személyeknek mutatják be a gyengébbik nemet. (Hopp! Még egy. Miben gyenge a nő?)

Mutatok példákat az asszonyokra (vagy asszonyállatokra?).

Üres kamrának bolond a gazdasszonya.

Higgy az asszonynépnek, mint az áprilisi időjárásnak.

A dió törve, az asszony verve jó.

Nem jól foly a ház dolga, hol asszony visel gatyát.

Tüz, asszony és tenger miatt vesz sok ember.

Nincs hamisabb viz az asszonyok könyhullatásánál.

Ha szemérmes is az asszony, ne bizd idegen kézre.

Nem tudja részeg asszony mi a szemérem. (Mert a férfi tudja? - a szerk.)

Szép asszony is, ha megvénül, csunya időt ér. (Bezzeg a sörpocak!)

Míg a férfiakra ennyit találtam:

Elég szép a férfi, csak azért hogy férfi.

Szalma férfi is arany asszonyt érdemel.

Nem illik férfinak magát csinosgatni.

Férfi, ha szebb az ördögnél, már elég szép.

Igaz, ezeket a szólásokat, közmondásokat jellemzően nem használjuk a hétköznapokon, kivéve néhány magyar szappanopera karakter, de ugyanígy állandó vicc és gúny tárgya az anyós, a női sofőr és a szőke nő is. És van a “kedves" nyelvi szexizmus is, amikor egy értekezleten a férfiakat a titulusukon szólítják, míg a nőt lekatikázzák, pedig mindketten ugyanabba az iskolába jártak, ugyanabban a beosztásban dolgoznak. De a Katika az olyan gyengéd és kedves, amivel a teremtés koronái (??) csak a figyelmességüket akarják kifejezni.

Ez itt együttesen jelenti azt, hogy a hatalommal bíró férfi szempontjai az elsődlegesek egy nyelvben. Mindez beépül a nyelvünkbe és ezáltal a szemléletünkbe, a gondolkodásunkba is. Bizony. A nyelvi jelenség nem csupán egy nyelvi jelenség. Lehet, hogy röhögünk rajta, de közben észrevétlenül legitimálunk vele valamit.

Hogyan nézne ki fordítva?

Persze, magyarázat mindig van, indok lehet a hagyomány, a kedvesség, a jó poén is, vagy az, hogy egyszerűen nincs ennek jelentősége.

Attól, hogy valami a nyelvünk része, még nem biztos, hogy jó, hogy a nyelvünk része. Attól, hogy vannak, akik használják, nem biztos, hogy nekünk is használnunk kell.

Nem az a baj, ha valaki poénkodni akar valamin (és még mindig a nyelvről általánosságban beszélek), hanem az a baj, ha valakinek egy privilegizált csoport tagjaként (pl. férfi, fehér, felső középosztály, stb.) erre lehetősége van, és él is vele. Ahhoz meg érzékenység, nagyon komoly elhatározás és némi skandináv életszemlélet kell, hogy erről a lehetőségről lemondjon mások javára.

Szóval, a kérdés nem az, hogy lehet-e ilyet mondani (persze, hogy lehet), hanem az, hogy ki miről mond le - az egészen kicsinek és lényegtelennek tűnő dolgokat is beleértve - annak érdekében, hogy egyre inkább megszűnjenek a nemek közötti egyenlőtlenségek. És igen, ennek része a nyelvhasználat is, függetlenül attól, hogy Székelyföldön, Budapesten vagy Venezuelában nyaralok éppen, nagyobb nyilvánosság előtt szólalok meg vagy a haverokkal sörözök egy világvégi kocsmában. Értsd: lehet, olyan környezetben vagyok, ahol lehet valamit mondani vagy tenni, de nem mondom és nem teszem, mert így döntöttem, és kitartok mellette. És ez fordítva is érvényes: nem azért nem teszek valamit, mert mások látják vagy hallják, hanem azért nem teszem, mert így döntöttem, mert ez így helyes. (pl. a kutyaszart sem csak fényes nappal gyűjtöm össze, hanem éjszaka is)

Tudom, hogy ez sokaknak level10, de azzal kezdődik a változás, hogy nem bagatellizáljuk el az apróságokat sem, hanem érzékenyedünk és figyelünk a részletekre.

forrás:tollampapirom
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Egy pohár víz!
  2016-01-10 16:46:21, vasárnap
 
  NAGYON NEM MINDEGY, MELYIK NAPSZAKBAN MENNYI VIZET ISZOL!
A víz alapjáratban nagyon jót tesz a szervezetednek, de ha rosszul választod meg az időpontot, többet árthat, mint használhat!

Egy pohárral felkelés után
Az üres gyomorra ivott víz aktiválja a keringést, az emésztést és helyreállítja a vérnyomást. Fel is élénkít, sokkal erősebb hatása lehet, mint egy pohár kávénak!
Egy pohárral minden étkezés előtt fél órával
Aktiválja az emésztőrendszert, megtisztítja a nyálkahártyát, a gyomrot, a belet, hidratálja a testet. Ne evés közben, ne utána, mert akkor ahelyett, hogy felpörgetnéd az emésztést pont, hogy hízni kezdesz.
Egy pohárral sportolás előtt
Ha edzés előtt hidratálod a tested, megkönnyíted az izmok működését is.
Egy pohárral zuhanyzás vagy fürdés előtt
Ezzel elkerülheted a meleg víz hatására keletkező hirtelen vérnyomás-emelkedést.
Egy pohárral fél órával lefekvés előtt
Ez csökkenti az éjszakai szívproblémák kockázatát, nyugodtabb lesz tőle az álmod és könnyebben is ébredsz majd.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Csak égess el egy babérlevelet és a stressz percek alatt eli
  2016-01-10 16:09:10, vasárnap
 
  A modern világ szerves részévé vált a stressz, a feszültség, az ingerlékenység, és az idegeskedés. De jobb, ha nem pánikolunk, mert mindenre van megoldás.


Az előbb felsorolt negatív lelki- és idegállapot kezelésére van egy remek gyógynövény, amely ellazít, megnyugtat. És itt nem tudatmódosítóra kell gondolni, hanem egy konyhai fűszernövényre, a babérlevélre.

Gennady Malakhov orosz tudós jött rá arra, hogy a babérlevél milyen remek nyugtató, stresszoldó hatással bír. A mediterrán égövről származó babérlevél ma már egyre népszerűbb, és nemcsak a konyhában, hanem a gyógyászatban is.

A nuyugtató hatás érdekében vegyünk elő egy babérlevelet, gyújtsuk meg és égessük el egy hamuzóban. Közbe menjünk ki 10 percre a szobából, hiszen akkor érvényesül a lazító hatás, miután elégett a levél, és ismét benyitunk a szobába.



2- Nagyszerű babérlevél kúra az ízületi bántalmakra!

A babérlevelet mifelénk nagyjából csak a krumplileveshez használják ízesítőül, és azt már igencsak kevesen tudják, hogy mennyire egészséges is. A leginkább időjárási változásokkal járó ízületi fájdalmakat hatékonyan enyhíthetjük babérlevél főzet segítségével.



Sokaknak ismerős a nagyobb időjárás-változások előtt érezhető hasító, szúró, égő fájdalom a végtagokban. Ilyenkor nem sok van mit tenni, ha csak nem próbáljuk megelőzni a problémát. Készítsünk hatékony ízülettisztító babérlevél főzetet.

Mindenképp érdemes kipróbálni!

Hozzávalók: egy csomag (kb. 5 gramm) babérlevél, 3 dl víz

Elkészítés:
A hideg vízbe tegyük bele a csomag babérlevelet, majd fedő alatt főzzük tíz percig. Ha elpárolog a vízből, utólag pótoljuk hideg vízzel, hogy mindenképp meglegyen a 3 dl. A főzetet este készítsük el, majd egy éjszakára tekerjük az edényt meleg takaróba. Reggel töltsük át egy termoszba, majd a nap folyamán, 12 órán keresztül apró kortyokban igyuk meg. Hat óra alatt pont felét kellene elfogyasztanunk.

Figyelem! Nehogy megigyuk egyszerre az egészet, mivel belső vérzést okozhat.

Legtöbb három napot végezzük a kúrát, majd három hónap múlva megismételhetjük. Ha lehet, a kúra ideje alatt ne fogyasszunk állati fehérjét. A vizeletünk rózsaszínre változhat, nem kell megijedni.


3- Íme a babérlevél elfelejtett jó tulajdonságai!
A babérlevelet évezredek óta használják, hiszen különleges ízt ad az ételeknek, sőt van olyan is, mint például a babérleveles krumplileves, melyet elképzelni sem tudnánk nélküle. Azonban azt, amit őseink még ismertek, mi már kezdjük elfelejteni. Fedezzük fel újra a babért!



Az ókori Görögországban a babérlevelet Apolló szent növényeként ismerték. Apolló volt az orvostudomány és a gyógyítás istene, de nem csak a testet gyógyította, hanem a lelket is megtisztította. Képes volt feloldozni a háború ideje alatt elkövetett bűnök alól. Ezért vált később a babérlevél a győztes római katonák jelképévé.

Később felfedezték, hogy a babérlevél illóolajtartalmának köszönhetően kiváló szélhajtó, köptető és méregtelenítő. A belőle készült kivonat, a babérlevélvaj, számos kenőcs alkotóeleme, melyet leginkább a reumatikus fájdalmak enyhítésére használtak. Emellett pedig nagy szerepe volt az idegrendszeri és szájüregi betegségek kezelésében is.

A babérlevél kiváló orvosság a hörghurut, gégegyulladás, influenza és asztma korai stádiumának gyógyítására. A fa kérgéből és a levélből égési sebeke, sérülések, vágások kezelésére készítenek krémeket. Régi hiedelem szerint a babér képes megvédeni a testet bármilyen külső sérelem, támadás ellen. Az indiánok viszont babérfüst segítségével érték el a lélek nyugalmi állapotát. Ha belélegezték, akkor pedig megtisztították a tüdejüket és a melléküregeket.

A másképpen nem gyógyuló sebekre készítettek babérból kenőcsöt, hiszen ez nagyon hatásosnak bizonyult. Az összezúzott és szeszbe áztatott babérlevél jó orvosság volt a láz csillapítására is. A középkorban az a hír járta, hogy a pestist is meg lehet gyógyítani a babérlevél segítségével.

Vigyázat, azonban az egyszerre nagyobb mennyiségben alkalmazott babérlevél hányingert, émelygést okozhat.

forrás:filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Nyílt levél annak a férfinak, aki nem értékelt eléggé,
  2016-01-10 15:07:59, vasárnap
 
  Nyílt levél annak a férfinak, aki nem értékelt eléggé, és engedte, hogy elmenjek!

Már rájöttem arra, hogy a következő férfi, aki előtt megnyílok, különlegesnek fog tartani, imádni fogja minden tulajdonságomat.





Sajnálom, hogy te nem tudtál eléggé értékelni.



Kedves Te!



Nem tudtál mit kezdeni a kapcsolatunkkal. Én mindig, mindenkinek dicsértelek, magasztaltalak, még akkor is, ha hibát követtél el. Látod, én úgy gondolom, hogy veled ellentétben tudom, hogy hogyan tartsalak nagyra, hogyan nézzek fel rád. Szerettelek, de most már elvesztettelek, mert rájöttem, hogy nem az az ember vagy, akinek hittelek. Te olyan vagy, amilyennek te saját magadat szeretnéd látni. Mindennap álarcot öltöttél, mindenki előtt megjátszottad magad, mégpedig igencsak hitelesen! Meggyőzted a körülötted lévőket, hogy te vagy a legjobb. De engem már nem sikerült! Ugyanis folyamatosan arra próbáltalak rávezetni, hogy ne játszd meg magad, légy az, aki igazából vagy. És egy időre ez sikerült is, ekkor voltunk a legboldogabbak, ekkor voltak a leggyönyörűbb közös pillanataink. Emlékszel?



De mikor ismét előjött a másik éned, és úgy döntöttél, hogy többé már nem fontos a szerelem, és az, hogy engem megtisztelj az őszinteségeddel, minden megváltozott. Újra. Sőt, sértegetni is kezdtél, kinevettél, mikor megpróbáltalak kimozdítani a komfortzónádból. Kinevettél az erőfeszítéseimért, amelyeket a te érdekedben tettem, és mikor meg akartalak győzni arról, hogy jó ember vagy. Kigúnyoltál amiatt, hogy túl érzelgős vagyok, túl érzékeny vagyok... És ez bizony fájt!



Azt szeretem magamban, hogy nem hagyom, hogy átverjenek. Így ezért nem akarok egy ilyen középkori felfogással bíró emberrel többé együtt élni. Olyan férfit szeretnék az oldalamon, aki nem fél elmondani, hogy mit érez. Olyan férfit szeretnék, aki rajong értem, aki főnyereménynek tart, aki meghallgatja a tanácsaimat, aki ad a szavamra, és aki elfogadja a szerelmemet.



Én sosem játszottam az érzelmeiddel. Az utolsó pillanatig hittem, hogy te sem játszol az enyéimmel, és mindig vigyázni fogsz rám, mert én a lelkem legféltve őrzött részeit is neked adtam. Most meg összetört szívvel gondolok rád, és az együtt töltött időre.



Ma már elfogadom a helyzetet. Én túl sokat adtam magamból, te pedig túl keveset. Jobb emberré szerettelek volna tenni, de te ezt nem akartad.



Már rájöttem arra, hogy a következő férfi, aki előtt megnyílok, különlegesnek fog tartani, imádni fogja minden tulajdonságomat. Sajnálom, hogy te nem tudtál eléggé értékelni.

Forrás: http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 131 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 4443
  • e Hónap: 10815
  • e Év: 61606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.