Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
A rendfenntartás a politika felett kell álljon
  2016-01-12 21:56:56, kedd
 
  hidfo.ru 2016.01.12. 18:55 Térségi hírek
A rendfenntartás a politika felett kell álljon

“Vissza kell fogni a politikát, vagy nagy bajok lesznek". Egy német rendőr a Kölnben történt erőszakos bűncselekmények kapcsán számolt be a keserű tapasztalatokról: olyan méreteket öltött a “politikai korrektség", hogy ma már nem szabad betartatni a törvényt, ha egy bűnelkövető a védett kisebbség tagja.

A Bild német napilapnak nyilatkozott egy valódi neve elhallgatását kérő rendőr, aki megerősítette azokat az információkat, miszerint a rendőrség felsőbb utasításra nem számolhat be azokról az erőszakos bűncselekményekről, melyeket bevándorlók követtek el. A lapnak K. Bernd álnéven nyilatkozó rendőr szerint igazak azok az információk, melyeket a sajtó gyakran “hangulatkeltésnek" és “populista retorikának" nevez: az újonnan érkező nem-európai bevándorlóknak tényleg 95%-a fiatal férfi, akik rendszeresen követnek el erőszakos bűncselekményeket. Elmondása szerint felsőbb utasítás van érvényben arra vonatkozóan, hogy az ellenőrzések során a bevándorlókat nem lehet akaratuk ellenére feltartani, mert az már túlzó erő használatának minősülne, amivel egy rendőr könnyen derékba törheti saját karrierjét. Bernd elmondta, hogy az igazoltatások során, ha egy bevándorló menekülni kezd, hagyni kell elfutni, mert a feltartóztatás már testi sértésnek minősülhet.

A neve elhallgatását kérő rendőr elmondta, hogy a migránsok rendszeresen követnek el szexuális zaklatást nők ellen, gyakori az utcai nemi erőszak, de a rendőrök keze kötve van; ha intézkedni akarnak egy bűnelkövetővel szemben, és ez a bűnelkövető történetesen egy bevándorló, az esetben nem tehetnek semmit, mert automatikusan rájuk sütik a rasszizmus vádját, ami állásuk elveszítésével, akár több évi börtönbüntetéssel járhat. Ha egy bevándorló hagyja is igazoltatni magát, többségüknek nincsenek személyes iratai, és nem szerepelnek semmilyen nyilvántartásban, ezért a hatóságok tehetetlenek velük szemben. A rasszista-vád azonban alapjaiban lehetetleníti el a rendőrök munkáját - a sajtó és a politikai pártok olyan mértékben rátelepedtek a rendfenntartás működésére, hogy a rendőrök gyakorlatilag már nem mernek intézkedni, ha a bűnelkövető bevándorló.

Kijelentését pedig alátámasztják az újévi utcai erőszak során történtek: a kölni dóm környékének biztosításában több száz rendőr vett részt, és a migránsok a rendőrök szeme láttára zaklatták a nőket. Intézkedni csak akkor mertek, amikor már telefonos bejelentés történt, és arra közvetlen vezetői utasítást kaptak. Berndt kijelentette:

“sürgősen vissza kell fogni a politikát, vagy nagy bajok lesznek."

A Bildnek nyilatkozó egy másik rendőr elmondása szerint a legtöbb utcai rablást észak-afrikaiak követik el. Még ha fel is hagyna a sajtó és a politika az állandó nyomásgyakorlással, a bevándorlókat tömegesen elszállásoló nagyvárosokban és azok környékén olyan mértékben megnőtt a kriminalitás, hogy a rendőrség nagy arányú létszámbéli megerősítésére van szükség, ha tartani akarják a lépést a bűnözők fokozódó aktivitásával.

A Berndt által mondottak arra hívják fel a figyelmet, hogy a liberálisok által megkövetelt pozitív diszkrimináció már természetellenes, groteszk méretet öltött: akkor is a bevándorlókat védelmezik, amikor már nem menedékkérő, védtelen személyekről, hanem nyilvánvalóan Európába tömeges jelleggel özönlő bűnözőkről van szó. A politika és a sajtó rátelepedett a rendfenntartásra: többé nem megőrizhető a közrend, ameddig az ország vezetői nem hajlandók ténylegesen felszámolni a “politikai korrektségnek" ezt a formáját. Ha az utcán ezer arab bevándorló csoportokba verődve szexuális zaklatást folytat a nők ellen, akkor ott ezer bűnözőről van szó, akik ellen a rendőrségnek kíméletlenül - erőszakot alkalmazva - intézkednie kell.

Ellenkező esetben garantálható a társadalmi feszültség robbanása. Kölnben már számos szélsőjobboldali tüntetés zajlott le az újévi történések hatására, és a Facebook-on spontán csoportok szerveződnek a bevándorlók elleni utcai agresszió céljából. Utóbbiért pedig egyértelműen nem a szélsőjobboldalt kell hibáztatni: a bevándorlók ellen elkövetett bűncselekményekért azok a sajtóorgánumok és politikai közösségek tehetők felelőssé, melyek véleményterrort alkalmazva megkötik a rendfenntartás kezét, és lehetetlenné teszik, hogy a rendőrség kellő erőt alkalmazva biztonságossá tegye az utcákat.


http://www.hidfo.ru/2016/01/a-rendfenntartas-a-politika-felett-kell-alljon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerbia megkétszerezte a mezőgazdasági exportot Oroszországb
  2016-01-12 21:54:31, kedd
 
  hidfo.ru 2016.01.12. 11:24 Térségi hírek
Szerbia megkétszerezte a mezőgazdasági exportot Oroszországba

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes bejelentése szerint Szerbia egy év alatt megkétszerezte az Oroszországba irányuló mezőgazdasági exportot. Az Európai Unió veszteségeket szenvedett el, eközben a szankciókat nem támogató országok jutottak piaci előnyhöz.

Rogozin hétfői bejelentése szerint Szerbia a 2015-ben megkétszerezte a mezőgazdasági exportot Oroszországba, de ez még nem a várt eredmény, a közeljövőben további növekedés várható; a szerbiai termékek helyettesíthetik Törökországot az orosz piacon. Rogozin hétfőn találkozott Aleksandar Vucic szerb kormányfővel Belgrádban, ahol a kétoldalú gazdasági kapcsolatok számos területéről folytattak megbeszélést. Év elején életbe léptek Oroszország rendeletei a Törökországra kivetett behozatali tilalmakkal kapcsolatosan - beleértve mezőgazdaságit termékek importját is -, a találkozót követő sajtótájékoztatóból pedig úgy tűnik, az újabb piaci rést Szerbia fogja betölteni. Rogozin bejelentése szerint felajánlotta a szerb kormányfőnek, hogy a mezőgazdasági minisztert vagy más magas rangú személyt küldjön Moszkvába további egyeztetés céljából, melynek eredményeként Szerbia újabb jövedelmező üzletekhez juthat, hogy ezzel betöltse az orosz piacon egyes termékekre fokozódó keresletet. Az Európai Unió Oroszország elleni szankcióinak - és az ellenszankciók - pozitív hatásait szintén Szerbia érezte leginkább, ennek köszönhetően duplázták meg az Oroszországba irányuló exportot egyetlen év leforgása alatt. Rogozin hangsúlyozta, hogy a Törökország elleni intézkedések most kiváló lehetőséget jelentenek a szerbiai vállalatok számára, melyek így átvehetik az orosz piacról kizárt török vállalatok üzleti lehetőségeit az építőiparban.

Vlagyimir Putyin orosz államfő november 28-án írta alá az Ankara elleni gazdasági intézkedésekről határozó rendeletet, válaszlépésként arra, hogy Törökország lelőtte az orosz légierő egy Szu-24-es gépét Szíria felett. A 2016 január 1-jén életbe lépő rendelet részét képezi a több termékcsoportra kivetett behozatali tilalom; a török gyümölcsök, zöldségek, baromfiipari termékek év elejétől elveszítették az orosz piacot. A rendelet emellett török szervezetek oroszországi működését tiltotta meg, valamint ellehetetleníti a török állampolgárok oroszországi vállalatok általi alkalmazását, különösen az építőipar terén.

http://www.hidfo.ru/2016/01/szerbia-megketszerezte-a-mezogazdasagi-exportot-orosz orszagba/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HÁT IDe JUTOTTUNK!
  2016-01-12 21:25:20, kedd
 
 
ÍRTA:
DR. NAGY LÁSZLÓ
NY. BUDAPESTI ÜGYVÉD,
A CEAUSESCU ELLENES POLITIKAI HARC NEMZETKÖZILEG IS
ISMERT SZEMÉLYISÉGE,
a magyar nemzeti érdekeket ÉVTIZEDEK ÓTA MARKÁNSAN védelmező,
SZENT LÁSZLÓ CIVIL DIPLOMÁCIA
ALAPÍTÓJA ÉS VEZETŐJE.

HÁT IDE JUTOTTUNK!
EZ MÁR NEM MAGYARORSZÁG! MÉG KEVÉSBÉ EGY SZERETHETŐ
POLGÁRI DEMOKRÁCIA, HANEM EGY "CIGÁNY ÚTRA" TERELT
MOSDATLAN ÉS KAOTIKUS BANÁNKÖZTÁRSASÁG.


Senki ne várja el tőlem, hogy e figyelmeztető levelemben kimerítő részletességgel felsoroljam mindazokat a súlyos tényeket, amelyek a fenti megállapításaim kimondásához vezettek. Elég volt, a szavakban békésnek és szeretetteljesnek hazudott újesztendő másnapján Budapest szétrombolt utcáira tekintenünk, máris átérezhettük, hogy miként működik a valóságban - 25 évvel a rendszerváltás után - a "Kedves Vezető" Orbán Viktor Mihály személyes indulatait törvényalkotási manőverekkel is kiszolgáló Főtalpnyalóknak a közhatalom szintjére felemelt rémségesen ostoba és erőszakos diktátuma, még egy bírósági szakaszban levő, 2016. január 11. napjára már tárgyalás alá is vont szimpla polgári jogv ita tekintetében is. Mindebből az a szomorú tény tűnik ki, hogy a hatalommal való visszaélés tartalmi elemeit -akárcsak Észak-Koreában - egyetlen bűnüldöző szerv sem meri még vizsgálni sem. Ebben a tekintetben - a sokak által alulértékelt román igazságszolgáltatás - is mérföldekkel előbbre tart a mi ezeréves magyar hazánknál! És ez -pesti szóhasználattal már "nem semmi!" Hát ide jutottunk!

*

Közismert tény, hogy a számtalan személyre szabott állami és önkormányzati megtorló cselekmény első számú kijelölt áldozata a "Kedves Vezér" egykori barátja, kollégiumi szobatársa, szakmai mentora, nélkülözhetetlen tanácsadója, a közismerten túlképzett Dr. S.L és annak német /!/ befektető társa ellen került felfokozott kisebbségi indulatok törvénytelen kiélése révén jogi kontroll nélkül bevetésre. Ezeknek az ügyeknek az anyagi következményei - figyelemmel a hűtlen kezelés törvényi tényállási elemeire - a Főtalpnyalókat egyáltalán nem érdekelték és nem érdeklik most sem! Úgy gondolják, hogy mire ennek az ügynek vége lesz már nem ők lesznek hatalmon. A törvénytelenül megtámadottaknak, a kárt szenvedetteknek pedig fizessenek a "Gonosz" utódok! Úgy vélem, hogy a közösségi és személyi felelősség a közpénzek kockázatmentes kezelése tekintetében, mintha megszűnt volna létezni a mi kis hazánkban. Mégpedig onnan kezdve, hogy a "Kedves Vezető" nemrég harmadszor került kormán yzati pozícióba! Óriási kockázat ez az ország jövője szempontjából!

*

A hatalmi körökből származó Főtalpnyaló- i nyilatkozatokat hallva joggal merül fel az a kérdés, hogy vajon miért olyan biztosak a Főtalpnyalók a törvényeink szerint független bíróság számukra kedvezőnek remélt majdani döntésében, miközben a jól felkészült és érdektelen szakmai társadalom ennek pont az ellenkezőjét állítja! Ez is megérne egy misét! Ennek kapcsán senki előtt ne legyen kétséges, hogy ennek a példátlan, a német tulajdonostárs törvényes érdekeit is súlyosan sértő hatalmi agressziónak súlyos anyagi kihatású, nemzetközi jogi következményei is lesznek! Ez az ügy nem áll meg hazánk határainál! Köztudott, hogy a magyarországi diplomáciai képviseletek közül többen etalonként dokumentálják ezt a vérlázító polgár és vállalkozó ellenes hatalmi erőszaknak minden epizódját. Helyesen teszik, mert az általuk évek óta hiányolt jogbiztonság a mi jobb sorsra érdemes kis hazánkban megszűnt már létezni! A honi optimisták azonban még mindig hisznek ab ban, hogy az elkövetők kezére - megfelelő időben- egy jó vastag demokratikus bilincs kerül majd és ezzel helyreáll a törvényes jogrend és jogbiztonság is!

*

Ezzel szemben hogy a Moszkva és a Rothschildok irányába is kiépített kettős főintézői együttműködés miatt a mi nyomorult magyar sorsunk gyors megváltozásában ne is reménykedjünk! Mintha ez a kettősség köszönne vissza Kasner (Merkel) Angelának, a "Kedves Vezetővel" szinkronban álló kettős ügyintézői működése és annak a Paks II.-re való kihatása kapcsán is. Ennek ellenére az én politikai meggyőződésem szerint a helyzet kulcsa már nem a "Kedves Vezető" és körei kezében van, hanem az átkerült pár hónap alatt az áldozat, az eddig sikeresen beetetett és átvert, ébredező magyarok kezébe, mégpedig visszafordíthatatlanul! Ebben biztos vagyok. 1956 szabadságharcos magyar népe tartósan nem válhat sem X-nek, sem Y-nak a labancaivá!

*

A tévútra lökött kis hazánkban zajló, felső szintekről irányított, durva történések azt is jelzik, hogy a "Kedves Vezető" által újdonságként használt "munkaalapú társadalom" vízióját, ami nem más, mint az "Imádkozzál és dolgozzál" bibliai parancsnak az átírt lózungja, a valóságban gyorsan felváltotta a politikai újságírás által csak "maffia államnak" nevezett valóság szörnyű víziója! Ezért aztán felettébb érthetetlen, hogy a régi plasztikus népi szóhasználattal "cigány útra" terelt életveszélyes "demokrácia-deficitnek" definiált mai drámai helyzet, miért nem késztet egyetlen hatalmi szervezetet sem a megmozdulásra! Úgy látszik, hogy már ők is hozzászoktak a "Kedves Vezető" által kibiztosított bénasághoz, pedig lenne mit vizsgálniuk és üldözniük! Vészesen terjed az országban az a szleng is, hogy: "Ne csináljunk semmit, mert abból soha nem lesz baj!" Miért nem vizsgálja például egyetlen bűnüldöző szerv sem, a következő történéseket és jogi vonatkozású e seményeket:

1./
A "Kedves Vezető" kebelbeli, nem sokkal ezelőtt még csóró, ma pedig már multi milliárdos alacsony képzettségű roma barátja, a karcagi /!/ születésű Mészáros Lőrinc csőszerelő mester miért vehetett titokban sokkal több állami földet magának az árverező bizottság asszisztálása mellett, mint amit a törvény szigorú előírásai megengednek? Mészáros, a kebelbarát - hála a magyar civilek éberségének- a mai napon csúfosan lebukott! A "Kedves Vezető" csalárdságon tettenért kebelbeli barátjának a különös érdekei tán a törvényeken is felül állnak? A csalárdságba és hazugságba keveredett Mészáros Lőrinc tán ezután is zavartalanul tovább üldögélhet Felcsút község polgármesteri székében, még e csalárdság ellenére is, miután lehetséges politikai ellenfelét, közvetlenül a polgármester választás előtt, Felcsut-Alcsut belterületén halálra gázolta egy autó? No nem! Ez már vérlázítóan abnormis állapot!

2./
A "Kedves Vezető" másik kebelbarátja és tulajdonostársa Garancsi István (Videoton FC), a nagy nyilvánosság, vagyis a bűnüldöző szervek szemeláttára, azzal zsarolhatta meg Kleinheisler László 21 éves, igen tehetséges válogatott magyar labdarúgó munkavállalót, hogy ha a 2016 nyarán lejáró - határozott időre szóló - munkavállalási szerződését, annak a lejárta előtt 2015-ben /!/ nem hajlandó Garancsi úr felszólítására meghosszabbítani, (értsd: újabb munkavállalási szerződést kötni a korábbi lejárata előtt), akkor a hátralevő időben még a Videoton NB.III-as kiscsapatában is csak játék nélküli "kispados" lesz! Való tény, hogy eddig még egyetlen NB.III-as meccsen sem játszhatott Garancsi úr klubjával szerződésben álló megzsarolt ifjú munkavállaló! Ezzel a jogellenes zsarolással Garancsi István Kleinheisler Lászlónak a soron következő külhoni munkavállalási szerződésének a lényeges elemeit (anyagiak) igyekezett megtorlásként a nulla közeli szintre lesz orítani kiváló képességei ellenére is! Összegezve: Garancsi úr Kleinheisler László magyar válogatott labdarúgó terhére példátlan akaratmegtörő, embertelen és tisztességtelen helyzetet kreált a "Kedves Vezető" kebelbarátjaként, mégpedig e döntésben esetleg részes társaival együtt! Ezzel az érintettek Kleinheisler Lászlónak más klubbal kötendő új munkavállalási szerződésének az anyagi feltételeit jó előre tudatosan lerontották és ezzel súlyos anyagi hátrányt is okoztak neki. A magyar válogatottba való beépítését pedig ezzel a zsarolással szisztematikusan romba döntötték. Az ifjú magyar válogatott labdarugó tehetség kára máris hatalmas!

Mélyen Tisztelt Főügyész Urak, Tanult Barátaink! Hová tüntetek, amikor mindenki szeme láttára terrorizálják, akaratmegtörésnek vetik alá jogtalanul még a magyar nemzet egyetemes sportérdekeit is sutba vágva, egy kiváló; fiatal magyar sportoló-munkavállaló /!/ személyét is. Vajon miért nem indul büntetőeljárás, nyomozás e törvénytelen zsarolási ügyben, bűnrészes döntéshozó vagy döntéshozók ellen? Ezt kérdezi Önöktől minden szakképzett magyar jogász. Ennek a jó erkölcsbe is ütköző magatartásnak a társadalomra való veszélyessége már nem is számít? A Magyar Labdarugó Szövetség képvisel ői vajon miért nem kérik számon a Videoton FC tulajdonosain károkozó cselekményeik következményeit, akár anyagi szankciók alkalmazásával is? (Pl. pénzbüntetés, kizárás, kedvezmények megvonása stb)

A magyar közvélemény úgy véli, hogy a "Kedves Vezető" a meghatározó magyar sportágazatok élére ültetett "tornából fölmentett pártkatonái" révén, bármikor meg is béníthatja a neki éppen nem tetsző, teljes szakmai vezetés munkáját is! Ez a hatalmi őrületnek egy olyan beteges lenyomata már, amely lázadásra késztette a magyar helyzetet kristálytisztán átlátó legendás magyar sportolót és hazafit, Hosszú Katinkát és amerikai férjét is! Kalapot emelünk előttük! A magyar ifjúságért cselekedtek, köszönet érte! Ám ez a becsületes honleányi lázadás sem hoz majd egymagában eredményt és változást. A sportra ültetett "orbáni pártkatonák" tisztelet a kivételnek, minden hatalmi támogatást megkapnak majd a lázadókkal szemben, a "Kedves Vezetőtől"! No ebben nem lehet semmi kétség!

3./
Végezetül fel kell most már vetni azt a kérdést is, hogy miféle parasztpárti és családi gazdaságpárti az a hatalmi intézkedés, amely tudatosan lehetővé tette, hogy az állami cégek élére kinevezett vidéki vezérigazgatók feleségei, a karcagi Fazekas miniszter foxi-maxi tanfolyamát elvégző és ettől kezdve családi gazdálkodóvá kreált, feltőkésített "műparasztok" sorra viszik el a tradicionális magyar gazdacsaládok elől, a tudatosan túlméretezett állami földeket? Az alábbi videó felvétel félreérthetetlenül bizonyítja, hogy Orbán Viktor Mihály és cinkelt lapokkal operáló kormányának a hangosan hirdetett elvei és céljai a megtámogatandó magyar családi gazdaságok tekintetében, még köszönő viszonyban sincsenek a nyers valósággal. Az ország-megtartó magyar parasztságot a kormány hamis prófétái és Főtalpnyalói rafinált módon, ismét kisemmizték! A hatalmas magyar állami földbirtokok megszerzéséhez bizonyára kellettek és jöttek is számolatlanul a Rothschildok (strómani) megelőlegezett pénzügyi "támogatásai" is a műparasztok és pénztelen bevásárlók kezeihez akár közvetve, akár közvetlenül is. Már a pénzek eredete sem számít? Döbbenetes látni azt, hogy a kommunisták által kisemmizett magyar gazdatársadalom miként pusztul tovább, államilag szervezett módon, szinte megállíthatatlanul a magyar strómanok és egyéb fundamentalisták -piros-fehér-zöld- zászlókat lengető képmutató körei által. Iszonyatos ez az árulás! Nem mehet el egyetlen felelősen gondolkodó értelmiségi sem, a jól felismerhető egyéb összefüggések mellett sem! Ugyanis, nemcsak az állami földjeinkre, hanem a minisztériumaink és más fontos - átadásra szánt vagy már ki is jelölt - pazar történelmi épületeinkre is rámozdult az idegen célokat kiszolgáló /!/ hatalmi önkény. Ha nem vigyázunk, akkor a fiaink és unokáink számára már elvész az őseink által ezer év alatt belakott és megtartott ősi Magyarország és annak középületeinkben is visszatükröződő ország megtartó, szimbolikus erej e is.

*

Ebben a tetten ért drámai helyzetben, mi a politikai és hatalmi üldöztetésektől ártatlanul oly sokat szenvedett, történelmi magyar gazdacsaládok (kulákok) értelmiségivé vált utódai, mélységesen elítéljük és megvetjük Orbán Viktor Mihály keresztény-nemzetinek álcázott és hazudott, az egyszerű dolgos magyar földműves emberek szerény megélhetési feltételeit is semmibe vevő, embertelen hatalmi módszereit, különösen azt, hogy a médiumokban a kormánya által csalárd módon előre gyártott műparasztjaik és strómanjaik előretörését, a magyar parasztságot felerősítő nemzeti érdeknek állítsak be. Tudnia kell, hogy mi a történelmi magyar gazdacsaládok értelmiségivé lett fiai nem most jöttünk le a falvédőről. Szellemi fölényünk a felismerések tekintetében messze az Orbán kormánya felett áll! Tökéletesen tisztában vagyunk azzal is, hogy ez a képmutató állami földeladási manőver valójában egy igen ravasz módon kifundált, magyar ellenes, külhonból irányított és a kormányuk által önérdekből támogatott, nemzetköz akcióknak a szerves részét képezi, Budapest történelmi épületeinek a kiárusításával együtt. Ennek útját fogjuk állni! Egy neves, földszerető magyar újságíró ezt írta, ritka tömörséggel Orbán Viktor Mihály, a "Kedves Vezető" rettenetes kormányáról, amikor e pársoros levelével megkeresett:

Kedves Laci!
Nézd meg, ha van időd, kétségbeejtő. A nemzeti-keresztény kormány alatt....?!
http://index.hu/video/2016/01/05/birka_folyt/
Ölellek:
Ha pedig összevetjük a videóban látott szegény, elesett magyar parasztok "sporteredményét" az 1400 hektár földet a magyar államról, mint közvagyonról percek alatt legombolt, előtte pedig egy vidéki nagy erőművet is megvásárolt stb. felcsuti (karcagi) kisebbségi jó barátéval, akkor az "évtized mérkőzésének" a végeredménye többségi oldalról így néz ki:

MAGYAR PARASZTOK FC - FELCSUTI KISEBBSÉGI SK. 0 : 1400
Vitathatatlan, hogy ez egy sokat mondó és mindent eláruló, mások jövőjét formáló fényes győzelem!
Mindenütt besötétedett. Isten vele Mihály.

Kelt, Budapesten, 2016. január 09-én.

CUM DEO PRO PÁTRIA ET LIBERTATE.
Kiadmányozta:
Dr Nagy László sk.
Email: dr.nagy@t-online.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most már egyértelmű, kiket sarcoltak meg a megyei matricával
  2016-01-12 21:13:50, kedd
 
  Most már egyértelmű, kiket sarcoltak meg a megyei matricával

2016. január 12., 13:25
Privátbankár, MTI

33 milliárd forinttal több pénzt költöttünk útdíjakra tavaly, mint egy évvel korábban. A tavaly bevezetett megyei matricákra 7,3 milliárdot adtak ki az autósok - főleg a Pest megyeiek. Még a második helyezett Fejér megye matricáit is többnyire ők vehették meg a Balatonra utazáshoz.


A pénz háromnegyedét a teherautósok, kamionosok dobták össze

Több mint 243 milliárd forint bevétel származott az útdíjakból tavaly, ami 33 milliárd forinttal haladja meg az egy évvel korábbit a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató előzetes adatai szerint.

A bevételek több mint háromnegyede, 185 milliárd forint a teherautók által használt e-útdíjból (HU-GO) származott, és több mint 57 milliárd forint folyt be az e-matricákból 2015-ben.

Az autósok a heti matricára esküsznek

Az e-matricák eladásainak csaknem felét, 47,9 százalékát adták a heti matricák. Az eladott darabszám enyhén növekedett 2014-hez képest, tavaly 8,5 millió ilyen matricát értékesítettek.

Az éves matricák adták a bevételek 21,8 százalékát, darabszámuk 289 ezerre nőtt az egy évvel korábbi 224 ezerről.

A megyei matrica igazából a Pest megyei autósok sarca

Az útdíjszolgáltató adatai szerint a 1,3 millió eladott megyei matricából több mint 7,3 milliárd forint bevétel származott, ez az összes e-maticákból befolyt bevétel 12,7 százaléka. A megyei matricák csaknem kétharmadát, 810 ezer darabot Pest megyére váltották az autósok, majd Fejér megye következik 151 ezer darabbal (Budapestről a Balatonra utazóknak még ezt kell megvenniük az autópályához), amit Győr-Moson-Sopron megye követ 74 ezer darabbal. A legkevesebb matricát Vas megyében vették tavaly, mindössze 2 439 darabot.


http://privatbankar.hu/vasarlo/most-mar-egyertelmu-kiket-sarcoltak-meg-a-megyei-m atricaval-289289
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A német kormány titkolózásának ára! 9 német áldozata van az
  2016-01-12 21:10:51, kedd
 
 
A német kormány titkolózásának ára! 9 német áldozata van az isztambuli merényletnek
2016-01-12

Hírek szerint kilenc német és két perui áldozata van a délelőtti isztambulinak robbantásnak.

Felmerül a kérdés, hogy miért pont német állampolgárok vannak legtöbben az áldozatok között. A válasz rendkívül egyszerű! Mert ők voltak ott!

Az orosz turisták elmaradása is hatalmas kiesést jelent a török gazdaságnak és az oroszok után a német turisták vitté Törökországba a legtöbb pénzt.

A legtöbb ország külügyminisztériuma megmondta az állampolgárainak, hogy Törökországban terrorveszély van és lehetőség szerint ne menjenek oda. Ezzel ellentétben Angela Merkel a török elnökhöz dörgölőzött és nyilván valóan a török gazdasági érdekeket szolgálva nem mondta el a Németországból Törökországba utazni kívánóknak, hogy Törökországban magas a terrorfenyegetettség.

Nem ez az első dolog, amit a németek elől eltitkol a saját kormánya. Gondoljunk csak a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekre. Most kilenc német fizetett az életével ezért, de hány német fog fizetni akkor, amikor Németországban elszabadul a pokol?


http://meteon.org/2016/01/12/a-nemet-kormany-titkolozasanak-ara-9-nemet-aldozata- van-az-isztambuli-merenyletnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs megegyezés: Sztrájkba léphetnek a vasutas szakszerveze
  2016-01-12 20:30:16, kedd
 
 
2016-01-12 19:02:00
Nincs megegyezés: Sztrájkba léphetnek a vasutas szakszervezetek

Közösen léphetnek sztrájkba a vasutas szakszervezetek, ha nem születik egyezség a vasutasok 2016. évi bérfejlesztéséről és egy olyan középtávú megállapodásról, amely kiszámítható életpályát kínál a vasutas munkavállalók számára - közölték a vasutas szakszervezetek az MTI-vel kedden.
Nincs megegyezés: Sztrájkba léphetnek a vasutas szakszervezetek

A Mozdonyvezetők Szakszervezete, a VDSzSz Szolidaritás, a Vasutasok Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Gépészek Szakszervezete és a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége közös közleménye szerint a vasutasok reálkeresetének növekednie kell 2016-ban.

Kiemelték: a vasutas szakszervezetek január 12-én tartott oldalegyeztetésükön

akciótervet készítettek, amely szerint a szakszervezetek döntéshozó testületei határoznak a közös sztrájkban való részvételről.

A munkavállalói oldal kezdeményezte a tulajdonos képviselőjének meghívását a következő, január 20-i tárgyalásra - tették hozzá.

Felidézték:

a szakszervezetek 5 százalék alanyi jogú alapbérfejlesztést és 2,7 százalék differenciált bérfejlesztést,

valamint középtávú megállapodás megkötését követelik, amely az egyes vasúti munkakörökben kialakult kritikus létszámhiány pótlását is elősegítené.

A szakszervezetek már az általuk kezdeményezett kollektív munkaügyi vita második, január 5-i ülésén jelezték: ha a további tárgyalások is eredménytelenül zárulnak, minden jogszerű eszközt alkalmaznak majd annak érdekében, hogy az általuk követelt bérnövekedést, a munkakörülményeik és a foglalkoztatási biztonságuk javítását, továbbá a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklő középtávú megállapodás aláírását elérjék - közölték.

atv.hu/MTI


http://www.atv.hu/belfold/20160112-nincs-megegyezes-sztrajkba-lephetnek-a-vasutas -szakszervezetek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Balog Zoltán,
  2016-01-12 20:18:03, kedd
 
  Tisztelt Balog Zoltán,
Tisztelt Miniszter Úr!
Szeretném Önt röviden értesíteni arról, hogy az egészségügy ÖSSZEOMLOTT. Mondom: összeomlott. Vége van....
Igyon egy pohár vizet, látom kiszáradt a szája! Azért mondtam el én ezt Önnek, mert az államtitkárai sajnos mind hazudnak. Mondom: hazudnak. Önnek! Mert mi járunk kórházba. Dolgozni. Még egy rövid ideg...
Látom, nem érti. Megpróbálom összefüggéseiben, primitíven elmagyarázni. És mivel sokáig nem tud egy dologra koncentrálni, rövid leszek. Néha azért biccentsen, hogy még tud követni. Kezdhetjük?
Mint bizonyára Ön is tudja, az EU országai közé tartozunk. Ezt azért nem tőlem hallja elsőként, ugye? Mindez azzal jár, hogy immár nem csak a magyar cégek versenyeznek a kontinens többi országában működő más cégekkel, de a kórházak is az orvosokért, a kormányok pedig a versenyképes munkaerőért, akik eltartják a politikusokat. Önt is. Röviden tehát minden ország küzd az adófizetőkért, a munkaerőért. Erre azt hiszem van valami minisztériumunk is, akik emberi erőforrással gazdálkodnak.
Hallott már róluk?
Szeretnék Önnel egy bensőséges titkot megosztani: ilyen erőforrás például az orvos és az egészségügyi szakdolgozó is. Na most: ha az EMMI jól végzi a munkáját és egy vidéki kócerájnál színvonalasabb rendszert el tud irányítani, akkor ezek az emberek nem mennek külföldre, itthon gyógyítanak és - maradjon még velem! - hozzájárulnak az egyéb ágazatban dolgozó humán erőforrás alkalmazhatóságához. Kevesebb lesz a beteg! Többen fognak dolgozni! Kevesebbet költünk gyógyszerre! Ne jegyzeteljen most, inkább figyeljen már!
Nem szeretnék atomvillanást előidézni az Ön kopár agytekervényei között, ezért segítek: ha az eü-dolgozók elmennek, akkor Önök nem végzik el a munkájukat. Capis? Nem, még nem rúgjuk ki Önt, előbb végighallgat!
Ha egy magyar cég azt mondja, hogy képtelen megküzdeni a német és francia versenytársakkal, akkor lehúzza a redőnyt. Csődbe megy. Megszűnik létezni. Felszámolják. Törlik. Érti? Ha egy ország képtelen megtartani az orvosait, mert a református lelkész-miniszter olyan messze áll a humanizmustól, mint Update Norbi az orvosi diplomától: az az ország bevégzi.
Na ez van ma!
A hasonlatot folytatva a csődben lévő cég ügyvezetőjéhez intézett kérdések, miszerint:
"- mikor tesz már a korrupció ellen?
- mikor jön rá saját alkalmatlanságára és kér szemlesütve és meghunyászkodva szakmai segítséget azoktól, akik eddig lelkiismereti okokból vitték a céget?"
megválaszolatlanul maradtak. A szerencsétlen - ez Ön! - annyit tudott mosolyogva kinyögni, hogy 25 éve nagy a baj... És mindig volt valahogy... És a németeknél sem jobb...
Boldogok a lelki szegények...
Balogh Úr! Önt a mai naptól nem tekintjük sem szalonképesnek, sem tárgylóképesnek. Ha Ön képtelen arra, hogy az egészségügyet vezesse, akkor arra méginkább az, hogy ezt a válsághelyzetet kezelje! Szakmailag, emberileg, erkölcsileg megbukott! Betűzöm: M-E-G-B-U-K-O-T-T!!!
Ez nem azért baj, mert kiderült Önről, hogy totálisan alkalmatlan, hanem azért, mert ehhez emberek ezreinek kellett meghalnia. És emberek tízezrei fognak MÉG meghalni. És ezt az új CSOK-kal sem fogják tudni kompenzálni.
Önt azok a magyar állampolgárok, akik úgy gondolják, hogy az Alaptörvény szerint "a legfőbb közös értékek: a család, a rend, az otthon, a munka és az egészség...", a mai nappal felmentik tisztségéből. (Egyébként a sorrend megfogalmazója is idióta volt...)
Az 1001 orvos a hálapénz ellen csoport szép lassan elhal majd. És sztrájk sem lesz. Ön is tudja, én is tudom. A gépház után már a hídról is ordítanak, hogy süllyed a hajó. De Ön csak biztosítsa tovább a zenét! Hamarosan úgy is csend lesz. Nagy csend...
Most van kirúgva! Elmehet...
Tudjuk, hogy Ön nem osztja a fentieket. De nézzen vissza hányan osztják majd... És hányan merik végre civilként leírni, hogy egyetértenek!

Őrült Hegyidoktor


https://www.facebook.com/groups/1140407819308412/permalink/1220220931327100/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
6 esemény, amitől megroggyanhat 2016-ban az Orbán-kormány
  2016-01-12 20:08:40, kedd
 
  2016.01.07.
6 esemény, amitől megroggyanhat 2016-ban az Orbán-kormány
Hakapeszi Miki

Az éves várakozások, prognózisok nagyjából arra jók, hogy utólag lehessen magyarázni a hülyeséget, többségük nyilván nem jön be. Nem csak a gazdaságban, a politikában is a váratlan események okoznak általában felfordulást, nyilván így lesz ez 2016-ban is. Ezzel együtt érdemes talán kicsit elmakkozni a legfontosabb kérdésen: mennyi esélye van annak, hogy a Viktor-rezsim idén megrázza a pofonfát. Íme hat olyan esemény, amitől tényleg összefoshatják a fiúk a bokájukat, esélylatolgatás pedig a poszt végén.

1. Komoly gazdasági válság, recesszió

A magyar gazdasággal igazából nincs nagy probléma. Kihagytunk egy csomó ziccert, tönkre vágták a befektetők, potenciális beruházók bizalmát, de ezek a pénzemberek meglepően gyorsan felejtenek, nem moralizálnak, ha azt látják, hogy nincs költségvetési kényszer és nem zavarják a kormány köreit, nem ördögtől való ide hozni a dellát. Az uniós pénzek által táplált gazdaság lassan, a többi régiós országtól leszakadva, de gurul, nincs benne sok veszély. Viszont elég nagy cumik készülnek több fejlődő országban, az eurózónában is inkább csak átmeneti nyugi látszik és Amerikában is lekonyulhat a növekedés, az ottani tőzsdék már tavaly se bírtak emelkedni. Kína puskaporos hordó, ha robban, nálunk is szopóágra kerül az export, amivel az a szerény növekedés is gyorsan eltűnhet, ami kormányzati lopoda alapját képezi.

2. Uniós pénzcsapok elzárása

Brüsszelben már beindult a szájkarate, ezúttal a lengyelek felé. Mi ugyan már láttuk, mennyit ér ez, a demokratikus intézményrendszer lebontását jól megugatták ugyan az uniós nagykutyák, de aztán szűköltek egy sort, behúzták fülüket-farkukat, lófasz lett, nem szankció. Most egy négyszer nagyobb játékos tolja majdnem ugyanazt, mint Viktor, érdekes lesz látni, hogy ugyanaz lesz-e a reakció is. Az uniós pénzcsap elzárása az utolsó eszköz lenne a lengyel kormány kordában tartására, ha ők is végigviszik, amit Viktor, az nyilván újabb követőket vonzhat, főleg Dél-Európában. Ettől az uniónak már most össze kéne tojnia magát, s ha lesz valami komoly ellenlépés, akkor a nekünk szánt pénzek sem maradnának érintetlenek. Ez is nagyon fájna a rezsimnek, recessziós veszélyt jelentene, újabb megszorítás-kényszert.

3. A szegények lázadása

Hiába nő hangyafasznyival a gazdaság, ha ebből az alsó harmad semmit se érzékel, a társadalmi különbségek nőnek. A szegények 2016-ban is még szegényebbek lesznek és egyre kevésbé hatja meg őket, hogy új stadion lesz a szomszéd faluban és uniós pénzből picsa drágán díszburkolatot és narancsszínű szökőkutat rakat a főtérre a polgármester. A végső kilátástalanságban az elégedetlenség bármikor engedetlenségbe csaphat át.

4. A megalázott szakmák bekeményítenek

Nem csak a legelesettebbek köréből jöhet háborgás, hanem a folyamatosan megalázott orvosok, ápolók, tanárok is a lábukra állhatnak. Nem Viktor kezdte, hogy megalázó fizetéseket biztosít az állam nekik, de az ő bűne, hogy a pofátlanul alacsony bérek mellé még idiótán alakítják át például az oktatási rendszert, a munkakörülmények romlása pedig az elmúlt öt évben gyorsult fel az egészségügyben. Ha ezek az emberek végre tömegesen kiállnak magukért és eljutnak a komoly méretű demonstrációig, könnyen maguk mellé tudják állítani a rendszerrel elégedetlen milliókat.

5. A magabiztosság és pökhendiség súlyos hibát szül

Most betonbiztosnak látszik a rendszer, a rendszerszintű lopások, mutyik szinte senkit se érdekelnek, de például a netadó megmutatta, milyen egyszerű kihozni a sodrából a népet. Noha egyre kisebb kényszer van arra, hogy meggondolatlanul hozzanak döntéseket, Viktor gyakran reagál zsigerből és hoz rémisztően dilettáns döntéseket például bosszúvágytól vezérelve, lásd az Ákos miatti reakció a Telekom ellen. Bármikor jöhet egy ilyen, ami általános elégedetlenséget okozhat.

6. Alternatíva feltűnése a láthatáron

Viktor csak addig jani, amíg meg nem jelenik egy komolyan vehető kihívó. Az MSZP-nek és a DK-nak soha nem lesz esélye, jó lenne, ha végleg eltűnnének a büdös picsába. A Jobbikot sose engedi a Fidesz feljebb 10-15 százaléknál, csak át kell venni időnként a baromságaikból kisebb-nagyobb mennyiséget. A Mentális stábban Géza ma is azt várja, hogy a Fideszen belülről jön a rohadás és a kihívó, én ebben nem hiszek, egy külső arcot esélyesebbnek vélek. Ideális esetben az előző pontok bármelyikének eljövetelére időzíti megjelenését a megváltó, amikor lázadozás van, sokkal könnyebb azt a kezdeti ismertséget összeszedni, hogy valakit komolyan kezdjen venni nem csak a média, de a potenciális választók is.

Esélyek

Őszintén, arra, hogy ebből bármi is bejön, optimistán is max néhány százalék. Elég profin kormányoznak ahhoz, hogy a hibákat gyorsan kijavítsák, kompenzálják és/vagy a figyelmet kamuügyekkel eltereljék. A tanároknak, orvosoknak pont annyi koncot dobnak, hogy a rendszer elguruljon, lázadni meg eleve nem mernek sokan, mert félnek a retorzióktól. Gratulálok magamnak, igazán sirály ez a lista, de igazi csoda lenne, ha a következő két évben bármi meg is valósulna belőle. Valószínűbb, hogy a nép igába hajtja a fejét és elfogadja, hogy ezt a szart eszi még hosszú hosszú évekig. De ne így legyen!

http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/01/07/6_esemeny_amitol_megroggyanhat_2016-ban _az_orban-kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
C*gányasszony mondja az urának:
  2016-01-12 19:57:58, kedd
 
  C*gányasszony mondja az urának:
- Úgy érzem, terhes vagyok!
- Honnan?
- Onnan, hogy amikor reggel megmostam a p*nám, már el is
lopta a szappant a kezemből...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A kormány már megint trükközött az államadóssággal
  2016-01-12 19:50:54, kedd
 
  Most is hazudtak? Mikor nem?
Hisz minden évben ezt teszik, dec 30-án átteszik a pénzt, jan 2-án visszaveszik. Addig a nagyeszű vargamisi büszkélkedik. Ugyanaz a statisztika hamisiítás, ami a szocializmusban volt. Hiába, működik az időgép, ismét itt az 50-es évek.
Az orszag "gyosnaszadja" egyre gyorsulva rohan a 70-80 as evek Cheuchescu-i Romaniajanak valosaga fele.......
Majd csak figyeljétek: ha netalán elkezd meredeken a zéróhoz konvergálni a kassza, és már a nyugdíjak kifizetésére is csak bajosan futja, pont ugyan azt a dumát fogja nyomni a narancstálib terroristaközpont, mint a lucius kartácshoz hasonló, ide importált, fizetett és önkéntes agyhalottak: ez mind azért van, mert elmúttnyóccév!
Ennyire egyszerű, primitív, tudatlan, kőbunkó banda nincs mégegy a földön, mint a fidesz, és ülepfényezői. Ha nem lenne végtelenül szánalmas, bizisten röhögnék is, de így....

*********************

A kormány már megint trükközött az államadóssággal

Herczeg Márk
gazdaság
ma 13:16


Azt írja a Napi.hu, hogy a jegybank adatai szerint 1 hónap alatt 1416 milliárd forinttal csökkent a kormányzat jegybanki betétje, ami most történelmi mélységbe,

a decemberi 2066,2 milliárd forintról 659,6 milliárd forintra csökkent.

A jegybanki betéttel - amire érkeznek az adóbefizetések, és innen fizetik a béreket, a nyugdíjakat és minden kiadást, amire a költségvetési törvény felhatalmazást ad - a kormány közvetett hatást gyakorolhat az államadósság csökkentésére, ezért az elmúlt években a kormány december utolsó napjaiban visszafizet minden lejáró adósságot, amit csak tud, és ezt a jegybanki betét csökkentésével finanszírozza.

Így fizethették ki a kifutó EU-s támogatásokat is, mert a 2007-2014 közötti költségvetési ciklus utolsó filléreit 2015. december 31-ig kellett kifizetni.

Ezzel a trükkel már 2013-ban is élt az állam.

A kormányt az alaptörvény minden évben az államadósság mérséklésére kötelezi, bár tavaly a kormány 3 százalék közeli gazdasági növekedés mellett is csak az adósságmutató 0,1 százalékos mérséklését vállalta a GDP 76,2 százalékára. (Napi.hu)


http://444.hu/2016/01/12/a-kormany-mar-megint-trukkozott-az-allamadossaggal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.