Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tarlós emberileg csalódott Orbán Viktorban
  2016-01-13 19:21:15, szerda
 
  ha korpa közé keveredsz, a fajtársaid felfalnak.
Ez az igazi gecik harca.

szerintem aki 2016-ban még csalódni tud Orbán Viktorban, az menthetetlenül retardált.
ez az útszéli briganti már mindenkit oda-vissza átvert, van, akit többször is, de még mindig akadnak komoly, nyakkendős, vezető beosztású emberek, bankárok, szakszervezeti vezetők, polgármesterek stb. akik hisznek neki, sőt bíznak benne.

ennyi erővel akár a konnektorba is hugyozhatnának, majd nyilatkozhatnának boci szemekkel, hogy nagyot csalódtak André-Marie Ampére-ben.

*******

Tarlós emberileg csalódott Orbán Viktorban

Horváth Bence
Budapest
ma 16:20


Az Index készített interjút a budapesti főpolgármesterrel, aki az utóbbi hónapokban a főváros finanszírozása miatt került konfliktusba a kormánnyal. Mostanra már odáig fajult a helyzet, hogy Tarlós egyenesen ultimátumot adott a kormánynak: ha nem fizetik ki a BKK finanszírozásából hiányzó összeget, akkor február közepétől csak Budapest határáig fognak járni az amúgy agglomerációt is érintő járatok.

Tarlós erről azt mondta, hogy egyetlen esetben tudnak megegyezni: ha az állam átveszi az agglomerációs járatok finanszírozását.

,,Ebben nem tudok és nem is akarok engedni. Ezt egyébként beígérte a miniszterelnök"

- mondta Tarlós. A főpolgármester legutóbb december közepén tárgyalt a miniszterelnökkel, és bár nem vesztek össze, de most utólag úgy érzi, a találkozó a reméltnél kevesebb eredményt hozott.

A parlamenten kapkodva keresztülvitt, a főváros finanszírozását átalakító salátatörvényről pedig elég kiábrándult hangulatban beszélt:

,,Ennél is nagyobb csalódás volt számomra, főleg emberileg. Mert mindent a politikában sem lehet. Az szövetségesek között méltatlan magatartás, ahogy ezt a salátatörvényt bevitték és megszavazták a parlamentben."

Tehát: az agglomeráció ne a fővárosra haragudjon, ha nincs miből finanszírozni, akkor nincs. Haragudjanak az államra!

Minimum 16 milliárd forintról szól most a vita, tavaly ennyibe került az elővárosi közlekedés finanszírozása. Szívott a főváros a rezsicsökkentéssel is, aminek Tarlós ugyan mint állampolgár örült, de részben ezért most elég rosszul állnak a fővárosi közműcégek.

Azzal kapcsolatban, hogy felmerült-e lemondása, Tarlós elmondta, hogy

,,nem belvárosi selyemfiúszalonokban cseperedtem fel, ha leütnek és fel kell állnom, akkor én fel szoktam állni, nem feladni."

http://444.hu/2016/01/13/tarlos-istvan-foleg-emberileg-csalodott-orban-viktorban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási leszakadás a szociális dolgozók bérénél
  2016-01-13 19:04:43, szerda
 
 
NEM BAJ,STADIONNAL, KISVASÚTTAL, LENYÚLÁSOKKAL JÓL ÁLLUNK!!


Óriási leszakadás a szociális dolgozók bérénél
2016. január 13. szerda 07:10:59


Hiába emeli a kormány az egészségügyben dolgozók fizetését, az adatok szerint az folyamatos leszakadásban van. Különösen kritikus a helyzet a szociális ellátás területén dolgozóknál.

Az elmúlt hetekben, hónapokban többször is lehetett olvasni az egészségügyben kialakult helyzet kritikusságáról, melynek egyik gondja a dolgozók fizetése. "Míg a magyar orvost valóban a magyar miniszterelnök fizetésével várják külföldön, addig itthon törvény által pontosan szabályozott orvosi bértábla szerint fizetik az orvosok többségét: még az EU-s régiókért felelős klinikákon is van 1000 Ft nettó órabér alatt kereső tapasztalt szakorvos." - olvasható ez abban az egészségügyi államtitkárnak megfogalmazott nyílt levélben, melyet 64 orvos írt alá.

Az egészségügyi ágazatban dolgozók bérét pedig hiába emelte idén a kormány, minden bizonnyal ez sem fog gyökeres változást hozni. Ha eddig nem volt annyira érthető, miért is mennek ki az ágazatból olyan sokan külföldre, miért is van olyan sok hiány orvosokból, az alábbi számok talán rávilágítanak.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly az októberig tartó időszakban az országos átlagos nettó fizetés 167 482 forint volt, amivel szemben a humán-egészségügyi ellátás területén dolgozók 143 226 forintot kaptak.

Ez az országos átlag 85,3 százaléka, aminél nagyobb elmaradásra legutóbb 2011-ben volt példa.

Vagyis a béremelések ellenére sem sikerült jobban felzárkóznia az ágazatban jellemző átlagos nettónak. 2010 óta nemzetgazdasági szinten az átlagosan hazavitt összeg több mint 35 ezer forinttal (26,7 százalékkal) emelkedett, ezzel szemben az egészségügyben dolgozók 20 850 forinttal (17 százalékkal) vihetnek haza többet.

Ennél talán még sokkal rosszabb azok helyzete, akik a szociális ellátás területén dolgoznak.

A tavalyi átlagos nettó kerestük a KSH adatai szerint 71 563 forint volt, ami az országos átlag csupán 42,6 százaléka (!), ráadásul helyzetük évről évre csak romlik.

2010-ben ugyanis még az átlag 63,1 százalékát vihették haza (sőt, 2008-ban 83 százalékát), azóta viszont fokozatosan csökken. A legnagyobb törés 2012-ben volt, amikor a korábbi 63,1 százalékról hirtelen 50,4-re csökkent az arány.

Beszédes a változások mértéke is, hiszen míg a nemzetgazdasági szinten a nettó bér 35 387 forinttal, vagyis 26,7 százalékkal nőtt, addig a szociális ellátás területén dolgozóké 12 158 forinttal, vagyis 14,5 százalékkal csökkent.

Ebből is jól látható, mekkora égető szükség lenne az egészségügyi területen dolgozók bérének felzárkóztatására, viszont a kormány korábbi vállalásához hűen csak a gazdasági növekedés "terhére" emel béreket, indít életpálya-modelleket. Bért emelni az adósság növekedésének számlájára nem fognak.

mfor.hu


http://m.mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/Oriasi_leszakadas_a_szocialis_dolgozo k_berenel.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kitiltani! Kiirtani Őket! Ébredeznek sógorék......
  2016-01-13 18:17:22, szerda
 
 
Kitiltották egy osztrák szórakozóhelyről a bevándorlókat mert zaklatták a hölgyvendégeket
2016-01-13 admin

“Menedékkérőknek nem léphetnek be" Tették ki a táblát hétfőn reggel az ausztriai Bad Ischl városban lévő Charly Bar ajtajára.

A bár tulajdonosa a közösségi oldalán is közzétette, hogy mostantól a bevándorlók nem léphetnek be az általa üzemeltetett szórakozóhelyre.

A Twitter bejegyzés nagy visszhangot váltott ki. Az üzletvezető azzal védekezett a közösségi oldalon, hogy a bevándorlók fogdossák a lányokat, sőt az is előfordult, hogy a lányok lába közé is benyúltak. A tulajdonos attól tart, hogy a zaklatások miatt elmaradnak a női vendégek.

A rendőrség szerint egyetlen feljelentés sem érkezett a szórakozóhelyről zaklatási ügyben, tehát nem is történt meg.

A tulajdonos a twitteren azóta kiírta, hogy újra jöhetnek a menekültek a klubba.

Forrás: meinbezirk.at


http://meteon.org/2016/01/13/kitiltottak-egy-osztrak-szorakozohelyrol-a-bevandorl okat-mert-zaklattak-a-holgyvendegeket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenetes: Tömegesen menekülnek az orvosok - Győrben egyetl
  2016-01-13 18:14:30, szerda
 
  2016. 01. 13. 16:21

Döbbenetes: Tömegesen menekülnek az orvosok - Győrben egyetlen sebész maradt

A Népszava úgy tudja, hogy ma délelőtt - egy kivételével - felmondtak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sebészei. A lap értesülései szerint a kórház vezetése délután tárgyal a 12 orvossal.

Egy hónapja az Index arról írt, hogy a budapesti Szent Imre kórházat tömegesen hagyják el az orvosok. A kórház akut ellátással foglalkozó osztályairól álltak fel a szakemberek, azért, mert állítólag nincs pénz, és így már nem tudnak felelősen gyógyítani. Olyan osztály is van, ahol a felmondott vezető lelkiismereti alapon jár besegíteni, különben megállna a betegellátás.

A helyzet odáig fajult, hogy
műtét előtt engedélyt kell kérni a gazdasági irodától egy katéter beszerzéséhez.

ezért barkácsmegoldásokat alkalmaztak. Tömeges felmondással fenyeget a helyzet a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban is, ott egy antipatikus főorvosnő miatt lengette be a belgyógyászati centrum osztályvezető főorvosa és 15 orvosa, hogy kollektíven és egy időben felmondanak.

A Szent Imre egyik dolgozója szerint:
"Nagyon hiányzik a kórházból az az évi néhány milliárd forint, amit adósságkonszolidáció címen beletett a kormány."
Az alfahir.hu értesülései szerint Dr. Gazdag Gábor László a Merényi Gusztáv Kórház vezetője is benyújtotta a felmondását, amit elfogadtak.


http://alfahir.hu/dobbenetes_tomegesen_menekulnek_az_orvosok_gyorben_egyetlen_seb esz_maradt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A diákok kétharmada tervezi, hogy elhagyja Magyarországot
  2016-01-13 18:10:57, szerda
 
  A REFORMOK MŰKÖDNEK!!!!!



2016. január 13.

A diákok kétharmada tervezi, hogy elhagyja Magyarországot

A tanulók körében a legnagyobb a kivándorlási hajlandóság - derült ki a Tárki szerdán ismertetett felméréséből. Utánuk következnek azok, akik nem tudják eldönteni, milyen pártra szavazzanak. A pártpreferenciák mentén is megoszlik a bevándorlólétre készülők aránya.


A Fidesz-KDNP, illetve az MSZP szavazói körében alacsony, a válaszmegtagadók, a bizonytalanok és különösen a Jobbik-szimpatizánsok körében magasabb a migrációs hajlandóság, ám emögött feltehetően más tényezők (például a kor) hatása húzódik meg - közölte a Tárki.

A magyar lakosság migrációs potenciálja a kilencvenes évekhez képest a 2000-es évek elejére megnőtt, és a 2010-ben tapasztalt töréstől eltekintve 2012-ig előbb nőtt, majd 2014-ig csökkent.

Azóta kis ingadozással 10-14 százalékos szinten maradt. A kivándorlást tervezők aránya 2005-ig alig változott, majd 2014-ig 5-6 százalék között ingadozott. 2015 áprilisában a kivándorlást tervezők aránya a korábbi kétszerese volt, júliusra kismértékben csökkent, és októberre összességében változatlan maradt.
A migrációs szándék alakulása a tervezett migráció időtávja szerint, 1993-2015. október (%)

A bármilyen típusú (azaz rövid távú vagy hosszú távú munkavállalás, illetve kivándorlás) migrációt tervezők aránya a teljes lakosság körében (15 %) mérthez képest magasabb:

- a dél-alföldi (19 %) és a nyugat-dunántúli (17 %) régiókban élők,
- az érettségivel (16 %) és diplomával (21 %) rendelkezők,
- a tanulók (67 %) és a munkanélküliek (27 %),
- a saját anyagi helyzet jövőjével kapcsolatban pesszimisták (21 %) vagy optimisták (22 %), illetve
- azok körében, akik nem tudják eldönteni, hogy elmennének-e szavazni, jelentősen magasabb a migrációt tervezők aránya (29 %).

A munkaerő-piaci szempontból aktív népességhez képest a migrációt tervezők körében jóval magasabb arányban vannak azok, akik a munkanélküliség elkerülése érdekében hajlandók lennének az országon belül ingázni: míg a migrációt tervezők háromnegyede, addig az aktív népességnek csupán valamivel több mint fele ingázna. Ugyanez igaz az országon belüli költözésre is: míg az aktív lakosság kevesebb mint harmada lenne hajlandó az országon belül másik településre költözni egy állás érdekében, addig ez az arány a migrálást tervezők körében majdnem kétszeres.


http://www.168ora.hu/itthon/diakok-ketharmada-tervezi-hogy-elhagyja-magyarorszago t-142141.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapkodnak Orbánék: baj van Pakssal
  2016-01-13 18:06:13, szerda
 
 
NA ÚJ LENYÚLÁSI LEHETŐSÉG UTÁN KELL NÉZNI,DE NEM FÉLTEM A FIÚKAT, ELÉG KREATÍVAK!!!

*************************


Lengyel L. László írása





2016. január 13.

Kapkodnak Orbánék: baj van Pakssal

Hiába próbálta győzködni Lázár az EU illetékeseit Paks II. kapcsán, a magyar kormány álláspontját továbbra sem fogadja el Brüsszel. Nő az esélye annak, hogy a beruházást elmarasztalja az unió, annak minden súlyos következményével együtt.


Az új paksi blokkok kapcsán három vizsgálat folyik Brüsszelben, mindegyiknél az a gyanú, hogy a magyar kormány figyelmen kívül hagyja az uniós szabályokat. Az első téma a tiltott állami támogatás kérdése, a második a versenyeztetés elmaradásának ügye, a harmadik pedig az, indokolt-e lényegében minden közérdekűnek számító információt titkosítani a projekttel kapcsolatban.

Az első kettőben másfél hónappal ezelőtt előzetes bizottsági vélemény született, és mindkettő vélelmezte a szabálysértést, ezért magasabb szintre emelte az ellenünk folyó eljárást. Ennek részeként Orbánék két hónapot kaptak arra, hogy érveikkel meggyőzzék Brüsszelt, hogy minden az EU előírásainak megfelelően történt és történik. Jellemző, hogy a kormány az EB hivatalos dokumentumait csak a napokban hozta nyilvánosságra, így azok tartalmáról a közvélemény korábban csak brüsszeli forrásokból kaphatott tájékoztatást.

Így nehezen értelmezhető volt Orbánék válaszreakciója, amelyben hevesen bírálták az Európai Bizottságot, hozzá nem értéssel vádolva azt. Konkrét szakmai érvekkel nemigen álltak elő, mindössze annyira telt tőlük, hogy sebtében írattak egy tanulmányt a Rotschild bankházzal, amely szerintük bizonyítja, hogy Paks II. állami támogatás nélkül, üzleti alapon is képes működni, sőt megtérülni. A győzködési kísérlet rendkívül szánalmasra sikerült: senki nem vehette komolyan azt az anyagot, amelyet a kormány egyik hivatalos lobbycége készített, amely atomenergetikai ügyekben ismeretlen, ráadásul az elemzést készítő team vezetője egy volt fideszes államtitkár!

Ilyen előzmények után nem sok esélye volt Lázárnak a sikerre, hogy az állami támogatás ügyében meggyőzze az uniót. Nem tudjuk, milyen muníciót vitt magával, de ha a látogatással egy időben kiadott kormányközleményből indulunk ki, a kudarc borítékolható volt. Nem tudjuk, Orbánék mindenkit hülyének néznek-e Brüsszelben, vagy nem veszik komolyan az eljárást, esetleg maguk is látják, hogy reménytelen meggyőző érveket találni, de a kommüniké egyszerűen nevetséges.


A kapkodás része, hogy egy kiszivárgott miniszterelnökségi anyag szerint úgy próbálnák olcsóbbá tenni a paksi áramot, hogy az egész erőművet elveszik az MVM-től és Lázárék alá rendelik.


Konkrét számok nélkül kijelenti, hogy a beruházás piaci alapon is megtérül, nincs állami támogatás, a bevételek elegendőek lesznek a befektetett tőke, a kamatok, az üzemeltetési költségek, a fűtőanyag, a hulladékkezelés, a majdani leszerelés kiadásainak fedezésére. Ebben az állításban az a legmeghökkentőbb, hogy eleddig semmilyen hivatalos, konkrét kalkulációt nem láttunk, amely valamennyi említett elemmel együttesen számolt volna. A kormány mindmáig magának a beruházásnak a költségét - 12,5 milliárd euró - emlegeti, a 25 éves, tízmilliárdos orosz hitel kamatairól nem esik szó, az üzemeltetés és fűtőanyag költségéről sem, a leszerelés áráról már nem is beszélve. A különböző sugárzó hulladékok későbbi tárolásáról ugyan készült előzetes becslés, de az messze alulárazottnak látszik, ráadásul a kiégett fűtőanyag tárolását eddig nem is nekünk kellett megoldanunk.

Nem esik szó a közleményben a hálózatfejlesztési költségekről sem, holott azok szükségszerűek és szakértők szerint ezermilliárdos nagyságrendűek. Ahogy a hűtés problémája is a háttérben marad, pedig a régi és az új blokkok párhuzamos működése miatt a vízhűtés csak hatalmas többletkiadással oldható meg a Duna élővilágának károsodása nélkül. A várható tényleges költségek körül tehát nagy a homály, és nem véletlenül: Orbánék igyekeznek mélyen alulbecsülni azokat, így próbálva a megtérülést kimutatni. Ezzel nincsenek egyedül: minden eddig épült atomerőmű a világon jóval többe került az előzetes terveknél, Paks aligha lenne kivétel.

Ezzel persze Brüsszel is tisztában van, és eleve kételkedve fogadja a hivatalos költségbecslést. Ahogy azt is, hogy húsz év múlva az áram ára reálértéken több mint kétszerese lesz a mostaninak, ahogy a magyar kormány bizonygatja, és emiatt a bevételek fedezni fogják a kiadásokat. Ennek homlokegyenest az ellenkezőjét sulykolják a magyar lakosságnak, mondván: Paks egyenlő olcsó áram, így védhető meg a rezsicsökkentés. Most akkor kinek hazudnak: Brüsszelnek vagy nekünk? Esetleg mindkettőnknek?

Orbánék nagyon jól érzik, hogy bajban vannak, elfogadható érveik nincsenek, a közleményben is inkább vagdalkoznak és módszertani hibákkal vádolják az uniós vizsgálókat, persze konkrétumok nélkül. A kapkodás része, hogy egy kiszivárgott miniszterelnökségi anyag szerint úgy próbálnák olcsóbbá tenni a paksi áramot, hogy az egész erőművet elveszik az MVM-től és Lázárék alá rendelik. Ennek állítólag az lenne az értelme, hogy nem kellene piaci feltételekkel, nyereségorientáltan működtetni, így részben önköltségi áron adhatnák az áramot.

Az elképzelés olyannyira ellentmondásos, hogy aligha gondolták végig. Először is önmagában attól, hogy nem az MVM-nél lenne Paks, a beruházási, működési stb. kiadások még tények maradnak, azaz az áram nem lenne olcsóbb. Hacsak úgy nem, hogy önköltségi áron adják, több járulékos költségelemtől megkímélve, de ez ab ovo kimeríti a tiltott támogatás fogalmát, főleg hogy az egész a Miniszterelnökség égisze alatt zajlik. Na és mi az az önköltségi ár? Jelenleg Paks 10 forint per kilowattóra körül termeli az áramot, a lakossági díj ennek több mint háromszorosa. A különbséget a hálózati és rendszerköltségek, a hulladéktárolásra és a későbbi leszerelésre tartalékolt pénzek, valamint az adók adják: ezekkel vajon mi lesz?

Az ötletet tehát egyszerűen marhaságnak minősíthetnénk, ha nem láttunk volna már többször az elmúlt években hasonló eszetlenségeket keresztülverni. Orbánék dilemmája érthető, hiszen fából akarnak vaskarikát csinálni: megépíteni Paks II.-t, amiről maguk is tudják, hogy nagyon drága lesz, de közben fenntartani a rezsicsökkentési maszlagot. A kettő egyszerre nem működik, ezért van szükség különböző trükkökre és főleg népbutító kommunikációra.

Csak abban bízhatunk, hogy az új blokkok ebben a formában nem épülnek meg, az uniós eljárás ezt teheti világossá. Ha ez bekövetkezik, újra kellene gombolni a kabátot és végre a reális trendekre és adatokra támaszkodó energiastratégiát kidolgozni. Abban része lehet az atomenergiának is, de nem úgy, ahogy ezt Orbánék erőltetik.


http://www.168ora.hu/buxa/aramar-europai-bizottsag-allami-tamogatas-142127.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Most már bármit tehet Merkel, csak ellenségeket gyűjt
  2016-01-13 17:59:13, szerda
 
 
“Most már bármit tehet Merkel, csak ellenségeket gyűjt" - az osztrákok ellenszenvét is kezdi kiváltani
2016-01-13 admin2

Németország több száz menedékkérőt fordít vissza, és küld Ausztriába, hogy eleget tegyenek Angela Merkel kijelentésének, miszerint drasztikusan csökkentik a bevándorlók számát. A német kancellár az újévi kölni események hatására döntött így.

A német határnál lévő osztrák rendőröknek sem egyszerű innentől kezdve a helyzetük, nem tudják sokszor, hogyan magyarázzák el a migránsoknak, hogy miért nem mehetnek tovább Németországba, annak ellenére, hogy múlt héten még ezrek léphettek be.



forrás: independent.co.uk

http://meteon.org/2016/01/13/most-mar-barmit-tehet-merkel-csak-ellensegeket-gyujt -az-osztrakok-ellenszenvet-is-kezdi-kivaltani/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamarosan itt a vége! Csupán egy párttársa ált ki Merkel me
  2016-01-13 17:01:02, szerda
 
 
Hamarosan itt a vége! Csupán egy párttársa ált ki Merkel mellett a CDU frakcióülésén!
2016-01-13 admin 0 Comment

Szinte az összes felszólaló élesen bírálták Angela Merkel menekültpolitikáját és azonnali irányváltást sürgettek a Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös keddi frakcióülésén - jelentette a ZDF német televízió.

Képviselők arról számoltak be, hogy a frakcióülés rávilágított arra, hogy a “kancellár egyre inkább egyedül marad" a menekültválság rendezésével kapcsolatos elképzeléseivel. A nagyjából 15 felszólaló 14-en élesen bírálta a kancellárt és csupán egy állt ki a Merkel-féle menekültpolitika mellett.

Armin Schuster, aki a kezdetektől fogva a bevándorlás ellen tette le voksát, annak a véleményének adott hangot, hogy a német hatóságok elveszítették az irányítást, Erika Steinbach szerint pedig azonnal kell zárni a határokat.

A ZDF szerint az SPD mind inkább fokozza a nyomást és akár napokon belül robbanhat a bomba, ami a merkeli időszak végét jelentheti.


http://meteon.org/2016/01/13/hamarosan-itt-a-vege-csupan-egy-parttarsa-alt-ki-mer kel-mellett-a-cdu-frakcioulesen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ráhel saját (kacsa)lábának ára
  2016-01-13 16:51:59, szerda
 
  Ráhel saját (kacsa)lábának ára

Posted on 2016-01-13 by Admin

Tiborcznak priusza van Brüsszelben?

Európai forrásokat veszélyeztetett a kormány, hogy a “Család a saját lábára állhasson" - derült ki az Európai Bizottság (EB) által Jávor Benedek részére küldött levélből.
A Párbeszéd Magyarországért politikusa még 2013-ban fordult az Unió Csalás Elleni Hivatalához (OLAF) és a főügyészséghez korrupció gyanújával az emlékezetes naperőmű-tender miatt. ,,Lázár János, aki nyáron vette át az uniós pénzek felügyeletét, szeptemberben váratlanul bejelenti, hogy visszavonják a kérdéses tendert. Az év végéig a pénzeket átcsoportosítják oktatási intézmények megújulós beruházásainak finanszírozására" - írta az ellenzéki politikus, aki szerint az OLAF-nak küldött bejelentése nem volt hiábavaló, és megmozdított valamit, ugyanis a napelem-tender lefújása az EB-nek volt köszönhető.

led
Jávor emlékeztet: az OLAF vizsgálatot folytatott Tiborcz cégének, az Elios Zrt.-nek az önkormányzati közvilágítási tendereken befutott karrierje miatt, és súlyos korrupciógyanút állapítottak meg. ,,Ha a Bizottság ismét a pénz visszafizetését írja elő, akkor azt már nem lehet átcsoportosítani. Azt a pénzt a magyar költségvetésből fogják kifizetni" - hangsúlyozta Jávor.
(nepszava)
Bal-Rad komm: “...Ha a Bizottság ismét a pénz visszafizetését írja elő...a pénzt a magyar költségvetésből fogják kifizetni..."
-Azaz: VISSZAFIZETNI! Amely pénzből/pénzekből Döbrögink lánya és az ő ura saját kacsalábra tudtak állni. “...a magyar adófizetői és uniós támogatási pénzekből meggazdagodott Tiborcz István strómanokon keresztül szerzett meg egy nagyértékű kastélyt, méghozzá áron alul (200 millió forint vételáron!).
kast
Kinek-kinek érdeme szerinti hajlék. Hercegnőnek kastély, udvaroncoknak CSOK-os lak, pórnépeknek Kádár-kocka, páriáknak hajléktalanság! Múködik a NER!
Felesége apjához, Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan ő is titkolja a vagyonát a nyilvánosság elől, hiszen ha nem tenné, meg kellene mondania, honnan szerezte azt..."-idézet: fullank.hu

http://www.balrad.com/2016/01/13/rahel-sajat-kacsalabanak-ara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel küzd, mint a pocok a tarlótűzben
  2016-01-13 16:43:04, szerda
 
  Bundesmuttinak FELADATA VAN!

Posted on 2016-01-13 by Admin

Merkel küzd, mint a pocok a tarlótűzben

Úgy tűnik, Köln tényleg fordulópont lett: kedden Berlinben a német kormánypártok megállapodtak a szabadságvesztésre ítélt külföldiek kiutasítására vonatkozó szabályok szigorításáról.

Amikor Angela Merkel a lehető legsemlegesebb hangon kijelentette: ,,egyelőre nem tartjuk eléggé kézben a helyzetet", már lehet tudni, hogy migránsügyben nagy dolgok készülődnek. Ha ugyanis már a szívek kancellárja is úgy látja, a menedékkérő-áradat legfontosabb következménye nem a színesebbé váló kultúraközi párbeszéd, hanem a nők elleni tömeges erőszak, akkor bizony trendforduló előtt állunk. (Zárójelben: csöppet dühítő, hogy a kancellár úgy tesz, mintha a semmiből, az ő aktív közreműködése nélkül állt volna elő a helyzet. Küzd ő, mint pocok a tarlótűzben, nincs itt semmi látnivaló! - ezt suggallja a semleges megfogalmazás.)
És lőn: az MTI-beszámolója szerint CDU-s belügyminisztérium és a szociáldemokrata vezetésű igazságügyi minisztérium javaslata szerint a Kölnben és más városokban szilveszterkor nők ellen elkövetett támadások miatt szigorításokat vezetnek be. Ezek szerint ki kell utasítani mindazon külföldieket, akiket szexuális bűncselekmény, élet vagy testi épség, illetve tulajdon elleni bűncselekmény, vagy hivatalos személy elleni erőszak miatt szabadságvesztésre ítéltek, függetlenül a büntetés időtartamától és attól, hogy letöltendő vagy felfüggesztett-e a büntetés.
A bejelentést a józan ész politikája felé tett első lépésként üdvözülhetjük, bár néhány bökkenő azért van. A német hatóságok még az egymilliós hullám előtt sem tudták végrehajtani a kiutasítási határozatok jelentős részét, az érintettek ugyanis egyszerűen eltűntek. Ráadásul az eddigi gyakorlat szerint még a bűncselekményt elkövető menedékkérőt nem lehet kiutasítani olyan országba, ahol élete, testi épsége veszélyben forog. Márpedig ilyen alapon a Tunéziától Indiáig tartó zsebkendőnyi területre aligha lehetne visszatoloncolni akárkit is.
(valasz)
Bal-Rad komm: Miközben Bundesmutti egyre csak hárít és mentegetőzik, TELJES ERŐVEL A VÉGREHAJTANDÓ FELADATRA KONCENTRÁL! Ugyanakkor egyre több szakértő a német állam széthullásának kezdetét vizionálja.
Közben persze a meghívottak özönlenek Európába! Törökország ugyanis-megállapodás az EU-val ide vagy oda-tovább ontja a migránsokat Európa nyakába!

http://www.balrad.com/2016/01/13/bundesmuttinak-feladata-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.