Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Tulajdonképpen ki az, akibe tízmilliárdok töm a magyar állam
  2016-01-16 23:26:58, szombat
 
  Ez történik amikor a cigány meg a zsidó összefog.

***********************


Tulajdonképpen ki az, akibe tízmilliárdok töm a magyar állam..?

Nem csak az állami Eximbank, de az OTP is biztosított hitelt Andy Vajnának, hogy megvehesse a TV2-t - értesült a Népszabadság. Az információt a filmügyi kormánybiztos vállalkozása, a Magyar Broadcasting Co. is megerősítette.

A lap szerint a Csányi Sándor irányította OTP jelentős összeggel finanszírozta a tranzakciót, de hogy pontosan mennyivel, azt a cég nem kívánta elárulni.



De kicsoda Andy Vajna..? - tette fel a kérdést a mheblog.blog.hu szerzője s az alábbi történettel válaszolta meg önnön kérdését. Mivel a kontinentális távolság miatt nehézségekbe ütközik az adatok és események ellenőrzése, mindössze gondolatébresztőnek szánjuk az alábbi írást, melynek tartalmáért természetesen a blog szerzője a felelős és jó egészséget kívánunk a lábadozó filmügyi biztosnak.



,,Az egész a Carolco Pictures céggel kezdődik, amelyet Andy Vajna és Mario Kassar alapított 1976-ban.



A Carolco olyan filmek létrejöttében segédkezett, mint pl. a Terminátor 2, vagy a Rambo. A produkciós cégnél akkor kezdtek furcsa irányt venni az események, amikor 1986-ban megérkezett Peter Hoffman a céghez. Hoffman a Yale-en végzett jogászként, és az adóügyek volt a területe.





1988-ban az IRS (Internal Revenue Service, az Egyesült Államok adóhatósága) szövetségi bűnügyi vizsgálatot indított a két alapító ellen az adóbevallásaik miatt. A vizsgálat egyrészt offshore cégek bonyolult hálózatát tárta fel, másrészt a vád az volt, hogy bizonyos pénzáramokat nem bevételként tüntettek fel. A vizsgálat szerint a Carolco kölcsönöket adott a két embernek, illetve olyan költségeket fizetett ki, amelyeket bevételként kellett volna feltüntetni.



Mik voltak ezek? Kassar műtárgyakat, ingatlant, s egy esetben szerencsejáték-adósságot fizetett ki vállalati kölcsönből, amit a bíróság szerint bevételnek kellett volna feltüntetni. Vajna esetén 11 millió dollárt kellett volna bevételként bevallania.



Az IRS Kassartól 68,6 millió dollárt követelt be nem fizetett adóként és büntetésként, Vajnától pedig 41,1 millió dollárt.



Vajna 1989-ben kiszállt a Carolco-ból, ami 1995-ben csődbe ment. Vajna megalapította a Cinergi Picturest, ami 1997-ben becsődölt.



Peter Hoffmant 1997-ben állították bíróság elé négy rendbeli adócsalás vádjával. Két esetben ejtették a vádat, másik két esetben holtpontra jutott a tárgyalás. Az egyik esetben azzal vádolták, hogy kölcsönként kapott több mint egymillió dollárt a Carolco-tól, hogy azt a pénzt ne kelljen leadóznia. A per azzal ért véget, hogy Hoffman bűnösnek vallotta magát hamis adóbevallás beküldése miatt, amiért 5000 dollár büntetést kellett fizetnie.



A szövetségi ügyészség abban reménykedett a per elején, hogy Hoffmant elítélik, s talán így együtt fog működni a Vajna és Kassar ellen folytatott nyomozásban. Azonban nem így lett. Vajna és Kassar ellen soha nem emeltek vádat.



Az ügynek 2002-ben lett vége azzal, hogy Vajna 6,5 millió dollárt, Kassar pedig 45 millió dollárt fizetett be adóhátralékként és büntetésként.



Azonban mint tudjuk, kutyából nem lesz szalonna. Peter Hoffmant 2014-ben szintén adócsalással vádolták meg Louisiana államban. Hoffman cége, a Seven Arts Entertainment azt vállalta, hogy New Orleans Francia Negyedében felújít egy elhagyatott villát, amit később filmezés céljára fognak majd felhasználni. Mindezért az állam adókedvezményt adott volna. A vád szerint el nem végzett munkák költségeit is elszámolták, s így 1,13 millió dollárral károsították meg Louisiana államot.



Hoffman története most, 2015. április 28-án ért véget, amikor adócsalás céljából elkövetett 21 rendbeli csalás vádjában találták bűnösnek.



Szóval egy olyan ember a filmügyi kormánybiztos, kap kaszinókoncessziót és megy át a nemzetbiztonsági átvilágításon, akit egy most elítélt adócsaló együtt nem működése mentett meg attól, hogy adócsalásért elítéljék." - írja a mheblog.blog.hu.



(kép: archív, origo)

http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=tulajdonkeppen-ki-az-akibe-tizmilliardok -tom-a-magyar-allam
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tömegverekedés volt egy miskolci bevásárlóközpontban
  2016-01-16 23:25:26, szombat
 
  Ott már szombaton együtt volt a család
Akciós volt a szamurájkard?
Németországban migránsok, nálunk az ómigránsok!
a vasárnapi zárva tartás árnyoldala, szombaton élet-halál harcot kell vívni, hogy tudj vásárolni, de lényeg, hogy vasárnap együtt lehet a család, a fogdában.

*************************

Tömegverekedés volt egy miskolci bevásárlóközpontban

akiraly
bűnügy
ma 15:41


Húszan verekedtek össze kora délután. A rendőrség azonnal reagált, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanújával indítottak eljárást. A verekedőket a biztonsági kamerák felvételei alapján igyekeznek azonosítani és elfogni. (Via Police.hu)


http://444.hu/2016/01/16/tomegverekedes-volt-egy-miskolci-bevasarlokozpontban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb jel, hogy az elmúlt években valójában nem is a Fidesz
  2016-01-16 23:08:14, szombat
 
  tiszta szerencse hogy az új stadionok alatt lévő telkeket nem tette tönkre a Gyurcsány és a fidesz kormány után következő kormány, mert akkor az új stadionokat sem tudták volna felépíteni!
Amihez ezek hozzányúltak és nem lopták el, az mind szarrá vált. Minden egyes hozzányúlásuk arról szól, hogy még többet vegyenek attól a rétegtől, amelyik már szavazni sem megy el és így még többet lophassanak maguknak és a hozzájuk hasonlóknak.



Újabb jel, hogy az elmúlt években valójában nem is a Fidesz volt hatalmon

akiraly
POLITIKA
ma 19:06


Miután pénteken arról tájékoztatott a tudtommal hatodik éve kormányzó Fidesz, hogy az egészségügyet a Gyurcsány-kormány tette tönkre, most arról, hogy a BKV-t pedig Demszky Gábor. Én hülye meg azt hittem, hogy az elmúltnyolcév szavatossága már úgy négy és fél éve lejárt. (Via MTI)



http://444.hu/2016/01/16/ujabb-jel-hogy-az-elmult-evekben-valojaban-nem-is-a-fide sz-volt-hatalmon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utcai maszturbálófülkét avattak New Yorkban
  2016-01-16 23:00:27, szombat
 
  Fülkeforradalom!
kop-kop. bocsánat, végzett már? nem siettetni akarom, csak... ...ó, mit néz? ezt még nem láttam, beülhetek maga mellé?

A kdnp már teszteli és kombinálja majd ezzel a másik masinával, hogy nehogy elfogyjon a magyar.

http://4cdn.hu/.../s--H.../c_limit,w_1160/6oMHO7TG6645CGDNs.jpeg

Magyar változata a Recskakamra. A felgyűlt anyagot le kell adni a kdnp népesedési biztosának.

"A sikert látva több amerikai nagy városban és Londonban is felállítanának hasonlókat."

egyet kérhetnénk felcsútra és egyet a cinege utcába? hátha kisimulnak a ráncok a vezér homlokán és kevesebbet baszogatja a népet...
Ha nálunk lenne ilyen, akkor a nav vezér avatóművész és tarlós közösen felavatnák, majd egymásnak kivernék. De amúgy semmi buzulás! smile hangulatjel Alighanem Kölnben is nagy szükség lenne néhány ra. Mondjuk, úgy ezerre.
Eközben nálunk vagy stadiont avatnak, vagy Várkert Bazárt.


********************************

Utcai maszturbálófülkét avattak New Yorkban

Botos Tamás
SZEX
ma 8:56


Egy szexjátékokat gyártó cég, a Hot Octopuss építette a 28. utca és 5th Avenue sarkára

Guyfit, a maszturbálófülkét,

ami segíti a stressz feloldásában a New York-ban dolgozó férfiakat. A cég onnan vette az ötletet, hogy egy felmérés szerint a megkérdezettek 39 százaléka már könnyített magán munkaidőben a munkahelyén.

A kis dobozban a magány mellett egy szék és egy nettel ellátott laptop kapott helyet. A cég azt állítja, hogy csak az első napon száz ember vette igénybe a maszturbálófülkét. A sikert látva több amerikai nagy városban és Londonban is felállítanának hasonlókat. (Mashable)


http://444.hu/2016/01/16/utcai-maszturbalofulket-avattak-new-yorkban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parasztbácsinak Pesten van dolga a minisztériumban.
  2016-01-16 22:57:27, szombat
 
  Parasztbácsinak Pesten van dolga a minisztériumban. Van még pár óra a vonatindulásig, és annyit hallott már a fővárosi nagybetűs életről, gondolja most megnézi. Betér egy peepshow-ba.
-Jónapot kívánok kérnék egy nőt.
-Jónapot bátyám! Hát a nő már nem divat...! hanem a liba!
A liba? Hej-gondolja az öreg de rút divat ma, de hát ha ez a divat... Bemegy a kis fülkébe és jól eljátszik a libával.
Három hét múlva újra Pesten jár.
-Jónapot kívánok! Kérnék egy libát.
-Jónapot bátyám! a Liba már nem divat, most a kukkolás a menő.
Bemegy az öreg a kis fülkébe ahol szétmegy a függöny és látja hogy egy izmos férfi épp magáévá tesz egy gyönyörű nőt.
Megtörli a bajszát:-Híjnye, ilyent még nem láttam.
Átszólnak a másik fülkéből:
-Ez semmi! Látta volna 3 hete az öreget a libával!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
"2020 után simán összejöhet egy nagy krach Magyarországon"
  2016-01-16 16:41:14, szombat
 
  HA EGY HÓNAPRA LEÁLLNA AZ AUDI MEG A MERCEDESZ KARBANTARTÁSRA, ELSZÁLLNA VARGA MISI JÓKEDVE , MEG A GDP IS

***********


"2020 után simán összejöhet egy nagy krach Magyarországon"
2016. január 16. szombat 09:07:59


Zsiday Viktor Zsiday Viktor
alapkezelő

A Matolcsy-csomag 2012-ben új növekedési pályára állította a magyar gazdaságot, amelyre Zsiday Viktor szerint számos veszély leselkedik. A probléma képlete nála így néz ki: Olimpia+Paks2-Eupénzek = Baj.

Magyarországon a 2012-es Matolcsy-csomag generálta utolsó recesszió után elindult a hét bő esztendő, a gazdaság folyamatos fellendülésben van. A legnagyobb veszélyt erre a fellendülésre az idei évben várható EU-pénzek visszaesése és az ezzel párhuzamosan bekövetkező globális gazdasági lassulás jelenti - mindkettőről többször írtam én is, mások is.
Zsiday Viktor megmondja
"2020 után simán összejöhet egy nagy krach Magyarországon"
Fogynak a jómunkásemberek...
Ez a válság nagyon hasonlít az 1998 nyárira
Boom, boom, boom
Lakásépítési boom jön

Nem tudjuk ennek mi lesz az eredője, de keményen kell harcolni, hogy ne lassuljon be komolyabban a gazdaság 2016-ban. A kormányzat láthatóan minden megtesz, komoly fiskális stimulus az adócsökkentés (SZJA), és a lakáspiac szándékolt felpörgetése. Emellett láthatóan határozott szándék van az EU-s pénzek idei visszaesésének kisimítására, és ismerve a MEH kiváló emberállományát, valószínűnek tűnik, hogy sikerrel járnak, és nem lesz akkora visszaesés a kifizetésekben, mint gondoltuk eddig. Azonban ez egyben a problémát is jelenti hosszabb távra:

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/rendkivuli_bej...

Ha megnézzük a cikkben lévő grafikont, akkor láthatjuk, hogy a kormányzat erőteljesen előrehozza az európai pénzesőt, ami azt jelenti, hogy egyéb nagy gazdaságpolitikai malőrök híján 2019-ig valószínűleg fennmarad a növekedés, hiszen ha a GDP 5-6-7 százalékát kitevő ajándékkal nem tudunk nőni, akkor semmivel sem. De mi lesz utána?

A következő években láthatóan kimaxoljuk az ingatlanpiacot, feléljük a globális kamatcsökkenés miatti kamatmegtakarítást az államadósságon (ami önmagában évente több száz milliárd forint), előrehozzuk az európai pénzek kifizetését, levisszük az adókat, így a fogyasztáson keresztül stimulálva tovább a növekedést. Ezután sok minden nem fog maradni, hiszen ezen intézkedések által valójában a későbbi évekből kölcsönözzük a 2016-19 közötti növekedést, így akkorra már semmi sem jut. EU-s mankó híján, várhatóan növekvő inflációs/kamatkörnyezetben, addigra már bőven túlpörgetett fogyasztással és teljesen beszűkült munkaerőpiaccal önmagában is kinézhetne egy többéves stagnálás a magyar gazdaságnak 2020-tól. Ha ehhez még hozzáadjuk az Olimpia és Paks2 költségeit, és terheit, akkor 2020 után simán összejöhet egy nagy krach Magyarországon. A hátszelét vesztett gazdaság potenciális növekedési képessége minimális lesz, és ha még ezt a két batyut is a nyakába akasztjuk, könnyen megroppanhat.

A hét bő esztendő fele nagyjából már letelt, úgyhogy élvezzük a fellendülést, amíg lehet, mert a 2016-19 közötti növekedés árát 2020 után bizonyára meg kell majd fizetni...


http://www.mfor.hu/cikkek/125430.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valamit rosszul tudunk?Kővel dobálták a rendőröket a menekül
  2016-01-16 09:46:33, szombat
 
  Valamit rosszul tudunk?

Posted on 2016-01-16 by Admin

Kővel dobálták a rendőröket a menekültek
Kövekkel dobálták meg a rendőröket a kiskunhalasi befogadó központban.

kkh
Három férfi verekedett össze a kiskunahalasi befogadó központban péntek délután. Miután a rendőrök szétválasztották őket, egy csoport kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat.
A police.hu-n olvasható közlemény szerint az internethasználat miatt három menekültügyi őrizetes verekedett össze a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti épületében péntek délután 17 óra körül.
A fegyveres biztonsági őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta a verekedőket,
az őrizetesek 20-25 fős csoportja azonban kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat.

kkh
A rendőrség ezután megnövelte a helyszínen tartózkodó egyenruhások létszámát, megakadályozta a fogva tartottak kitörését és a további rongálást, a hangadókat pedig kiemelték. A helyszínen jelenleg minden fogva tartottra két rendőr jut. Az összetűzés során két rendőr megsérült.
A rendőrség beavatkozását követően a központban helyreállt a rend.
(origo)
Bal-Rad komm: Ezek szerint Kiskunhalason most LEGKEVESEBB ÖTVEN RENŐR vigyázza a... -kiket is? “Menekültügyi őrizeteseket"? De hiszen ezek-akárhonnan nézzük is-bűnözők! A legjobb esetben is tiltott határátlépés miatt vannak...-miben is? Őrizetben?! Ahol internetezgetnek, televíziózgatnak, tombolgatnak!
MIÉRT NEM BÖRTÖNBEN VANNAK?!
Vagy ORSZÁGHATÁRAINKON TÚL!
Vagy rosszul tudunk valamit? Hiszen-állítólag-gyorsított eljárásban intézik bíróságaink ezeket az ügyeket! Hiszen-állítólag-RÖVID IDŐ ALATT kiutasítják az illegálisan Magyarországra érkezett migránsokat.
No meg hát-úgy tudjuk-egy jó ideje már nem jönnek migránsok!
Valamit rosszul tudunk esetleg?


http://www.balrad.com/2016/01/16/valamit-rosszul-tudunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar Györgynek picit már megüzenték: "vigyázz magadra"
  2016-01-16 09:43:22, szombat
 
 
Magyar Györgynek picit már megüzenték: "vigyázz magadra"
Népszava|2016. jan 15. 17:30

Soha nem akarta megfélemlíteni a hatalom Magyar Györgyöt, bár a Mahir-ügyben már mintha üzengettek volna a központi hatalom lojális képviselői. Az ügyvéd unikálisnak tartja, hogy a fővárosi fideszesek előbb ismerték a bíróság Mahirre vonatkozó egyik döntését, mint a felperes. Büszke a még független bírói karra, amiért csak a törvényeknek és a saját lelkiismeretüknek megfelelő döntéseket hoznak. Az ügyészség függetlenségéről viszont úgy véli, ott kicsit más a helyzet. Az alkotmányról azt gondolja, annak az állampolgárokat kell megvédenie az ordas, hiéna állammal szemben.

- Igaz, hogy több bírót a hideg leli, amikor meglátja a tárgyalóteremben?

- Ilyet soha nem tapasztaltam.

- Pedig sokan mondják, hogy a bírók nem szívelik a sztárügyvédeket, különösen azokat, akik politika közeli ügyeket is elvállalnak.

- Lehet, hogy egyesek nem szeretik a sztárügyvédeket, de magam nem vagyok sztárügyvéd. A titulust is visszautasítom, mert nem tartom helyén valónak. Ezt a kifejezést annak idején Torgyán József hozta be a köztudatba, ami nem illeszkedik a hivatásomhoz. Sztárok a revü, a sport világában, a szórakoztatóiparban lehetnek, az igazságszolgáltatásban ez nem helyén való. Ami a respektemet illeti, azzal kapcsolatban éppen ellenkező tapasztalataim vannak. Bizonyos tisztelet ebben a korban már körbe vesz engem a szakmában és ez vonatkozik a bíróságokra is.

- Senki nem szólta meg még azért, amiért politika közeli ügyeket is vállal?

- A feleségem az egyetlen, aki néha szól, hogy ne pörögjem túl magam. De azután elfogadja, hogy ebben a korban az ember már a nyilvánosság előtt is kifejtheti a gondolatait, ha azok nem öncélúak és főleg, ha azokról megkérdezik.

- Védte a viszkist, az azeri baltás gyilkost, most a Quaestor-károsultakat, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-t képviseli. Ez utóbbiakkal nem teszi kockára a praxisát?

- Ez egy hivatás, ugyan olyan, mint például a traumatológusé. Neki is kötelességei vannak, hiszen felesküdött a szakmájában, neki adott esetben életet kell mentenie, nekem ügyvédként a bizalommal hozzám fordulók érdekeit kell a jog területén megfelelő felkészültséggel képviselni. A sebész sem nézi, hogy mi a vallása, az identitása a betegnek, ez az ügyvéd számára sem feltétel, amikor az ügyeket elvállalja. Vannak persze ügyvédetikai és személyes morális kérdések, amelyek gátat szabnak annak, hogy bizonyos határon túli megbízásokat elvállaljak. Sőt, ha menet közben kiderül, hogy az ügyféllel nem tudok együttműködni, akkor a bizalom alapján kötött megbízást is meg kell szüntetni. Ennyiben eltér a szakmám a traumatológusétól. Ő menet közben nem állhat félre.

- A politika közeli ügyekre azért más is jellemző, a kívülálló gyakran nem érti, hogy mer ilyet ügyvéd elvállalni. Soha nem akarta a hatalom megfélemlíteni?

- Nem tapasztaltam ilyet, bár a Mahir ügyben már mintha üzengettek volna a központi hatalom lojális képviselői. Politikusok, kormányzati emberek rendőrséggel, karhatalommal kezdtek fenyegetőzni, a hirdetőoszlopok őrzés-védelmét vállaló cégnél megjelentek a rendőrök, és a jogos birtokvédelmet vállalókat azzal is megfenyegették, hogy megvonják az engedélyüket.

- Önt nem fenyegették meg?

- Most sem tették. Életemben egyetlen telefont kaptam. Akkor egy néni azt mondta, - szó szerint idézem - maga nagyon értelmes, szimpatikus ügyvéd, ne védjen rendőrgyilkost. Amikor megkérdeztem, ki telefonál, annyit mondott, Fradi néni vagyok. Ez a Simon Tibor ügyre vonatkozott. De visszatérve a Mahirre, ami bizonyos szempontból egyedül álló a praxisomban, olyat sem tapasztaltam még, hogy egy vélhetően másik beállítottságú ügyvédi iroda arra szólít fel, a Mahir Cityposter külföldi tulajdonosa nevében ne tegyek nyilatkozatot. Egyébként eszem ágában sem volt, van nekem elég tennivalóm. Ez picit nekem azt üzeni, hogy "vigyázz magadra".

- Akkor nem üzenték meg világosan, hogy "vigyázz magadra", amikor a nyilvánosság előtt arról beszélt, a fővárosi fideszesek előbb ismerték a Fővárosi Törvényszék Mahirre vonatkozó egyik döntését, mint a felperes?

- Unikális volt. Én egyébként csak a média érdeklődésére igyekszem objektív válaszokat adni. Egészen addig, ameddig ez nem sérti az ügyfeleim érdekeit. Ha olyan kérdést kapok, ami árt az ügynek, akkor elnézést kérve közlöm, erre nincs felhatalmazásom. Sok esetben viszont a sajtó, a nyilvánosság nagy segítség, így van ez a Mahir ügyben is.

- Ez biztos?

- Igen, de ha árt, akkor nem szabad használni a médiát.

- Az Orbán-Simicska háború kellős közepén hisz abban, hogy pert nyerhet a Mahir?

- Amikor ügyet vállalok, lásd például az úgynevezett Zsanett-ügyet, vagy a Balla Irma gyilkosságot, meg kell győződnöm arról, hogy az általam képviselt ügyfél védhető, avagy jó eséllyel képviselhető, ezért szakmailag mellé tudok állni, segíteni. Ebben az esetben is meg vagyok győződve arról, hogy Simicska-Orbán háború ide, politikai érdek oda, az ügyet vinnem kell és a cég érdekében minden jogi hangszeren játszanom kell. Úgy belföldön, mint külföldön, úgy peren kívül, vagy polgári eljárásban, mint büntető eljárásban. A cégvezetés azért bízott meg, hogy az ő érdekükben minden jogi lépést megtegyek, és magam ennek akarok megfelelni. Mindegy, kik a tulajdonosok, az is, hogy milyen viszonyban vannak egymással, de az is mindegy, milyen stádiumban vannak a belső háborúk, illetve mit gondol a politika.

- Ilyenkor nem a közéleti szereplő, hanem az ügyvéd beszél önből?

- Nem skizoid a helyzet, ilyen a habitusom és ez már mással is előfordult. Közéleti szereplőként állampolgár vagyok, nem jogász. Akkor civil egyesületet alapítok, főpolgármester-jelöltként ügyekért próbálok harcolni. Ez utóbbira a közállapotokon javítani akaró civilek kértek fel, ám amikor láttam, hogy értelmetlen a verseny, mert a pártok csak saját érdekeiket nézik, félreálltam. Közéleti szereplőként másként gondolkodom, mint ügyvédként, de nem is úgy, mint a pártok. A KARD egyesületet is azért hoztuk létre.

- Erre még visszatérünk, de most az érdekelne, hogy amikor Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó egyik Mahir üggyel kapcsolatos kijelentésére úgy reagál: a lojalitásnak nincsen felső határa, az nem inkább politikai, mint ügyvédi nyilatkozat?

- Vállalom ezt a mondatot. Bakondi György, akár Kocsis Máté, jogász ember, tudnia kell, hogy milyen határozatot hozott a főváros, akár azt, hogy a hirdetőoszlopok bontására nincs jogerős bírósági végzés. Ezért mondtam, hogy nem jogi szakmai alapon, hanem lojalitásból, az elvárásoknak megfelelni akarva kérnek és ajánlanak fel karhatalmi segítséget a jogellenes bontáshoz. Jogvégzett emberektől elvárható lenne, hogy a döntéseiket ne a lojalitás, hanem a szakmaiság jellemezze. Nem is értettem, hogyan fogadhatta el ezt a politikával erősen átitatott javaslatot a Fővárosi Közgyűlés. Az, hogy mondvacsinált okokkal felbontsák a céggel kötött érvényes szerződést, olyan jogi pozícióban, amelyben nincs is helye a felmondásnak. Ez is valamiféle üzenet volt arra vonatkozóan, hogy "ne ugráljatok szemben a hatalommal cityposteresek, mert mi úgyis azt csinálunk, amit akarunk, ha kell megváltoztatjuk a jogszabályokat". Nagyon fáj, hogy a kedvenc szakterületemet 2010 óta tépázzák, ez ellen jogászként és közéleti emberként is fel kell emelnem a szavam. Tiltakozom az ellen, hogy a jogbiztonság és a jogállam eltűnik. Fellépek az ellen, hogy az alkotmányt úgy tekintik, mint írott malasztot, és nem gránitszilárdságúnak, ahogy ígérték. Az én felfogásomban az alkotmánynak az a legfontosabb funkciója, hogy megvédje az állampolgárokat az ordas, hiéna állammal szemben.
FOTÓ: Népszava

FOTÓ: Népszava

- Ha az alaptörvény csak írott malaszt, ami nem védi meg az állampolgárokat, jogos a kérdés: nem félti a praxisát?

- Tényleg nem. Akkor sem, ha elmondom, amit gondolok, sőt szakmailag igyekszem azt érvényesíteni. Az Alkotmánybíróság kiüresítése ellen a szakmai tapasztalataim alapján tiltakozom, ez ellen senkinek nem lehet kifogása. Soha nem rejtem véka alá a véleményemet, mert Bibó István óta tudjuk, hogy a demokrata nem fél.

- Ügyvédként mit gondol a bíróság és az ügyészség függetlenségéről? Egyáltalán mer ilyen kérdésre őszintén válaszolni?

- Minden kérdésre merek válaszolni. Az ügyfeleim is azért fordulnak hozzám nagy számban, mert tudják, hogy nem félek, kiállok értük, ha képes vagyok velük, az ügyükkel azonosulni. Gátlástalan gyerekgyilkost nem tudok védeni, akár vallási elfogultakat. A Mahir viszont nagy kihívás az irodánknak. Akár Biszku Béla ügye, aminél szintén sokan kérdezték, hogyan szabad elvállalni? Pedig szabad, mert mindenkit megillet a védelem, mindenki választhat ügyvédet. Attól nem leszek kommunista, ha az ügyfelemnek igent mondunk és szakmai alapon egy eljárásban mellé állunk.

- De mit gondol a bíróság függetlenségéről?

- Nincsenek rossz tapasztalataim. A bíróság még független, büszke is vagyok a bírói karra, hogy ilyen, olyan elvárásoknak nem megfelelve csak a törvényeknek és a saját lelkiismeretüknek megfelelő döntéseket hoznak. Vannak persze kivételek, rossz példák, de a személyes tapasztalatom az, hogy megőrizték a függetlenségüket.

- És az ügyészség?

- Ott kicsit más a helyzet. Az ügyészséget Magyarországon ugyan hivatalosan nem rendelték a kormány alá, de sokszor előfordul, hogy politikai megrendelésre cselekszenek. A Biszku-ügyben erős volt a politikai megfelelés motívuma, ráadásul személyre szóló jogalkotást követően. Csapnivalóan rossz munkát végzett az ügyész, a fő vádban, amelyben azt akarták bizonyítani, '56-ban Biszku adott utasítást arra, hogy emberekre lőjenek. A megismételt eljárásban a bíróság helyére tette ezt a dolgot, nem marasztalta el a fő vádpontokban, pedig politikai okokból ez elvárás lett volna. A helyzetet azonban színezi, hogy a legfőbb ügyész úr öt ügyben fordult a Kúriához, azt kifogásolva, miért helyeznek hatályon kívül első fokú ítéleteket, ahelyett, hogy azokat elbírálnák. Ezek között volt a Biszku-ügy is. Ez ellen ismét berzenkedek, mert ha az első fokú ítélet rossz, megalapozatlan, vagy indokolatlan, akkor hatályon kívül kell helyezni. Ezt törvénytelennek nevezni megítélésem szerint nem helyes, hiszen a hatályos büntetőeljárási törvény erre lehetőséget ad.

- Hogyan került a politikába?

- A rendszerváltás időszakában megtetszett a Köztársaság Párt gondolatisága. Az a filozófia, hogy a gazdaság érdekében kell politizálni és nem fordítva. Elfogadtam, hogy minden társadalompolitikai kérdést gazdasági alapon lehet megítélni és ezért vettem rész a párt megalapításában, ezért indultam el a párt színeiben 1994-ben a főpolgármester-választáson, de nem lettem politikus. A kapacitásaimat az ügyvédi pálya lekötötte, a közéletben viszont azóta is részt veszek, alapító főtitkára vagyok a Bibó társaságnak, tagja vagyok a Magyar Büntetőjogi Társaságnak, a Jogi Szakvizsga Bizottságnak és más társadalmi szervezet kuratóriumának.

- Kétszer versengett a főpolgármesteri posztért, de nem nyert. Harmadszor is megpróbálja?

- 2019-ben én már nagyon öregember leszek. Egy idős vagyok Tarlós Istvánnal.

- Szerepet vállalt a DEKÁ-ban, most a KARD egyesületet irányítja. Komolyan hisz abban, hogy a civilek fogják leváltani Orbán rendszerét?

- Bízom abban, hogy a pártok mellett óriási szerepe van az állampolgári aktivitásnak. Ennek hiányában nincs előrelépés, nincs együttműködés. Nagy baj, ha a pártok csak magukkal, vagy egymással foglalkoznak. Ha a darabokra szakadt demokratikus ellenzék nem változtat azon a filozófiáján, amit a legutóbbi főpolgármester-választáson is tapasztaltam, hogy összefogás helyett inkább azt nézték, hány embert tudnak különböző önkormányzati helyekre bejuttatni, akkor nem győzhetnek. Ha ezt a gondolkodást legalább három hétre félre tudják tenni, és a választójogi törvény adta lehetőségek mellett civilekkel megerősített választási pártban, vagy szövetségben lépnek fel, leválthatják a jelenlegi hatalmat. 2018-ban, vagy egy esetleges előrehozott választáson félre kell tenni az önös érdekeket, különben minden marad a régiben. Külföldről nem szabad segítséget várni, az Unióban ugyanis azt mondják, ha a magyaroknak ez a kormány megfelel, kétharmados többséget tudnak ennek biztosítani, akkor egyék meg amit főztek...

Fazekas Ágnes

http://nepszava.hu/cikk/1082464-magyar-gyorgynek-picit-mar-meguzentekvigyazz-maga dra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrség nem lát kivetnivalót abban, hogy a purdékat is v
  2016-01-16 09:38:13, szombat
 
  A lopas naluk nem szamit bunozesnek! Ez a megelhetesuknek egy formaja, es a gyerek csak atveszi ezt a "szep", osi mesterseget, hogy ne felejtodjon el es fennmaradjon az utokor szamara is!
Ez olyan náluk ,mint nálunk a néptánc .Hagyományőrzés.

*****************************


Cigánybűnözés :: 2014. január 14. 17:13


A rendőrség nem lát kivetnivalót abban, hogy a purdékat is viszik lopni a cigányok


A miskolci rendőrség szerint nem veszélyezteti a gyerekek erkölcsi fejlődését, ha szüleikkel lopni mennek. Legalábbis ez derül ki egy a Jobbikhoz eljuttatott nyomozást megszüntető határozatból. Jakab Péter önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, az Érpataki Modell lyukói bázisvezetője fordult hozzá segítségért, miután a telkét rendszeresen "meglátogatják" arra illetéktelenek: legutóbb egy nyolcgyermekes család lopta meg. A sértett feljelentette a szülőket gyermekveszélyeztetésért, a rendőrség azonban megszüntette a nyomozást arra hivatkozva, hogy a gyerekek "valószínűleg nem tudták, hogy lopnak", így a szülők nem is veszélyeztették őket. Jakab Péter az eset kapcsán felhívta a rendőrség figyelmét a gyermekvédelmi törvényre, mely szerint a szülőknek kötelességük biztosítani gyermekük testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését. Ha a rendőrség szerint a szülőkkel való lopás nem meríti ki a gyermekveszélyeztetést, az vagy azt jelenti, hogy szerintük a lopás jó erkölcsre vall, vagy azt, hogy a miskolci rendőrség maga is részt vesz a város züllesztésében, amikor eltűri, hogy mélyigénytelen szülők bűnözőket neveljenek Miskolcon - fogalmazott a politikus. A Jobbik ügyészségi vizsgálatot kezdeményez az ügyben, jelentette be Jakab, aki tűrhetetlennek nevezte, hogy az egyenruhások sokszor már akkor sem hajlandóak fellépni a jogsértőkkel szemben, ha a bűncselekmény "kiszúrja a szemüket", inkább a "legkreatívabb módon próbálják lerázni az állampolgárokat". Mint mondta, lassan 3 éve annak, hogy Kriza Ákos polgármester Miskolcra hozta Bogyay Ferenc rendőrkapitányt. Azóta történelmi magasságokba emelkedett a városban a bűnözés: többek között egy év alatt 80 százalékkal nőtt a gyermekkorú bűnelkövetők száma. Most már tudjuk miért - tette hozzá. "Ezzel a mentalitással Miskolcon nem lehet rendet tenni. Kapitány úrnak ideje lenne átadnia a helyét olyasvalakinek, aki mismásolás helyett kész arra, hogy határozottan fellépjen mind a bűnözőkkel, mind a velük elnéző hatóságokkal szemben" - szólított fel Jakab Péter. (Kuruc.info) Frissítés: nyomoztak, de "nem volt megállapítható a cselekmény elkövetése" - az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz Gaskó Bertalan szóvivő: Tényszerűen Visszautasítja a Miskolci Rendőrkapitányság a Jobbik helyi alelnökének kijelentéseit. A Jobbik B-A-Z. megyei és miskolci alelnökének a 2013. január 13-i sajtótájékoztatóján tett valótlan tényállításával szemben a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt a nyomozást lefolytatta, az elkövetők felelősségre vonásához szükséges valamennyi intézkedést megtette. A rendőrök a nyomozás során gyanúsítottként hallgatták ki a szülőket, míg a büntetőeljárás során a gyermekkorú személyeket nyomozási bíró hallgatta meg. Az ügyben - mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése - a nyomozóhatóság a nyomozás megszüntetéséről határozott. Miskolc, 2014. január 13. Tisztelettel: dr. Gaskó Bertalan r. alezredes szóvivő 2. frissítés: Jakab Péter válasza: A Miskolci Rendőrkapitányság ,,tényszerűen" próbálta közleményben cáfolni az állításaimat. A próba nem sikerült. Nem azt állítottam ugyanis, hogy a rendőrség nem folytatta le a nyomozást, hanem azt, hogy a nyomozást megszüntették egy olyan ügyben, ahol egyértelmű a gyermekveszélyeztetés. Az erről szóló határozat indoklása szerint: ,,X és Y gyanúsítottak kihallgatásuk során a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését elismerték. Mindkét gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy ők ketten beszélték meg, hogy bemennek fenti telekre cseresznyét szedni, de oda be nem hívták magukkal gyermekeiket, azonban amikor észlelték, hogy gyermekeik utánuk bementek a telekre, rájuk nem szóltak, hogy menjenek onnan ki. Tekintettel arra, hogy feltehetőleg a gyermekkorú személyek tudattartama nem fogta át, hogy bűncselekményt követnek el a szüleikkel, illetve a bűncselekmény elkövetésére őket nem bírták rá, így a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint a nyomozás megszüntetése felől határoztam." A kérdésem ezek után változatlan: a rendőrség szerint a lopás jó erkölcsre vall, vagy szándékosan tűrik, hogy büntetlenül nevelhessenek a ,,szülők" bűnözőket Miskolcon? Mert ezek a gyerekek - látva, mit tesz magától értetődő természetességgel ,,anya és apa" - bizony akkor is megtanulnak lopni, ha a ,,tudattartamuk" át sem fogja, mit tesznek. No, ezt hívják gyermekveszélyeztetésnek.



Forrás: https://kuruc.info/r/2/122624/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erről miért nincs szó szinte sehol?
  2016-01-16 09:09:40, szombat
 
  www.origo.hu/.../20160112-erre-keszul-a-kormany-jon-a-majdnem...

Erről miért nincs szó szinte sehol? Eddig a legvérfagyasztóbbnak tűnik minden szemétség közül, és hétfőn szavaznak róla

benne lesz az alaptörvényben).

"Újabb, az eddigiek mellett elrendelhető rendkívüli jogrend, a terrorveszélyhelyzet bevezetésére hatalmazná fel a kormányt az alaptörvény tervezett kormánypárti módosítása, ami már a hatodik változtatás lenne a sorban."

"terrorveszélyhelyzetben a kormány

A teljes lista:

,,A kormány terrorveszélyhelyzetben:
- kötelezheti az állami médiát hivatalos állásfoglalások kiadására
- megállapíthatja, melyek az ország védelme szempontjából fontos termékek, energiahordozók, fogyasztási cikkek, majd ezek forgalmát szabályozhatja és korlátozhatja
- túlmunkát, túlszolgálatot rendelhet el a közigazgatási és rendvédelmi szerveknél, egyszerűsített eljárásban vehetnek fel ide embereket
- módosíthatja a közigazgatási szervek munkarendjét és a hatósági eljárások szabályait
- korlátozhatja a rádiók és televíziók működését
- a szükséges mértékben korlátozhatja a légi forgalmat
- kirendelheti a honvédséget az ország védelmét és a közszolgáltatásokat szolgáló infrastruktúra védelmére
- korlátozhatja, sőt zárolhatja az ország biztonságát veszélyeztető államok, természetes és jogi személyek, szervezetek érdekeltségeit és vagyonát
- elrendelheti speciális tartalékok képzését, exportkorlátozást, kereskedelmi kvóták bevezetését, és a közbeszerzési eljárások felfüggesztését
- speciális terrorelhárító intézkedéseket vezethet be
- a nemzetközi előírásokat és egyezményeket is figyelmen kívül hagyva szigoríthatja a határforgalmat
- alkalmazhat az állampolgárokat is érintő riasztási fokozatokat
- különleges beléptetési szabályokat, technológiákat írhat elő a közintézményeknél és a közforgalmú helyeknél
- korlátozhatja vagy megtilthatja a közigazgatás, a honvédség, a rendvédelmi és közreműködő szervek létesítményeibe való belépést, illetve az oda vezető közforgalmat, továbbá elrendelheti az erre közlekedők átkutatását, és az őrizetlenül hagyott, ismeretlen eredetű tárgyak megsemmisítését
- átmenetileg átírhatja a honvédség és a rendvédelmi szervek hivatásosaira vonatkozó szolgálati szabályokat
- elrendelheti az internet-, levél-, csomag- és postaforgalom fokozott ellenőrzését
- korlátozhatja, illetve engedélyhez kötheti az ország meghatározott területén való tartózkodást
- kijárási tilalmat rendelhet el az érintett település és pontos időtartam meghatározásával
- betilthatja a közterületen tartandó tömegrendezvényeket, nyilvános gyűléseket
- igénybe veheti a rádiók, televíziók és más tömegkommunikációs intézmények létesítményeit és berendezéseit, de ezek használatát be is tilthatja
- korlátozhatja, ellenőrizheti és szüneteltetheti a postai és az elektronikus hírközlési szolgáltatásokat, továbbá igénybe veheti a távközlési és informatikai hálózatokat, de meg is tilthatja azok használatát
- időben és térben korlátozhatja vagy meg is tilthatja a közúti, vasúti, vízi és légi járművek forgalmát
- szolgáltatások teljesítésére kötelezheti a vasúti, közúti, vízi és légi járművek tulajdonosait
- korlátozhatja vagy megtilthatja a külföldiek beutazását Magyarországra
- korlátozhatja és megtilthatja a külföldi személyekkel, szervezetekkel és intézményekkel való érintkezést és kapcsolattartást
- korlátozhatja a nem magyar állampolgárok itt-tartózkodását, számukra jelentkezési kötelezettséget írhat elő
- engedélyhez kötheti az ország egy meghatározott területére való beutazást, az ott történő átutazást vagy az onnan való kiutazást
- a szükséges időre elrendelheti az ország meghatározott területén a lakosság kitelepítését meghatározott új helyre
- eltérhet az államháztartásra vonatkozó szabályoktól, átcsoportosíthat összegeket a költségvetésben, kiadásokat függeszthet fel, viszont a büdzsében nem szereplő más kiadásokat teljesíthet, továbbá új bírságokat állapíthat meg, a bírságok mértékét pedig módosíthatja, a kedvezményeket eltörölheti."

huppa.hu/orszagos-hidegleles/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 218
  • e Hét: 2140
  • e Hónap: 5885
  • e Év: 159381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.