Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Seherezade 30. rész
  2016-01-19 22:55:11, kedd
 
  Seherezade 30. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezade 29. rész
  2016-01-19 22:53:45, kedd
 
  Seherezade 29. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezade 28. rész
  2016-01-19 22:52:21, kedd
 
  Seherezade 28. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezade 27. rész
  2016-01-19 22:49:52, kedd
 
  Seherezade 27. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Seherezade 26. rész
  2016-01-19 22:48:22, kedd
 
  Seherezade 26. rész

Link
 
 
0 komment , kategória:  Seherezádé   
Paracelsus: A betegséges 5 FŐ oka és az üzenetek,...
  2016-01-19 22:35:43, kedd
 
  Paracelsus: A betegséges 5 FŐ oka és az üzenetek, amelyeket semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni!

A modern orvoslás vívmányait, gyógyászati eszközeit, lehetőségeit nem vonhatjuk kétségbe, hiszen a védőoltások sok betegséggel szemben védelemet nyújtanak, életet menthetnek, de azért ha egy kicsit nyitott szemmel járunk, láthatjuk, hogy nemcsak egy-két beteg lézeng a kórházak folyosóin, hanem napjainkban sok a gyógyítandó ember, akik ugyan nem halnak meg egyik napról a másikra, a kezeléseknek köszönhetően, de ennek az az ára, hogy életük végéig gyógyszereket kell szedniük.






Bizonyos esetekben szükség van orvosi, gyógyszeres beavatkozásra, de ha jobban odafigyelnénk magunkra, és az öngyógyító képességeinkre, a gyógynövényeink erejére, könnyebben meg tudnánk előzni a betegségeket.

A természetgyógyászok legnagyobb feladata, hogy rávezessék, újra megtanítsák az embereknek az öngyógyító képességeiket, hiszen minden egyes rosszullét, kellemetlen tünet, betegség, egy kódolt üzenet a lelkünktől, hogy valami nincs rendben odabent velünk.

Az 1400-as évek végén, Svájcban született Paracelsus orvos, csillagász, természettudós, vezető okkultista, aki alkimista is volt, tudta, hogy miként kell mély kapcsolatot kialakítani a belső Énnel, mikor egy betegség okát szeretnénk kideríteni.

Paracelsus úgy gondolta, hogy a betegségek többségének hátterében az áll, hogy az emberek idővel eltávolodnak Istentől, vagyis a lelkük hitétől, ami ha kellőképpen erős, akkor a test nem betegszik meg egykönnyen. Ezen kívül Paracelsus még hátra hagyott 4 okot, ami megbetegíthet bennünket, így érdemes ezekre odafigyelni. Íme, a lista.

1. Mérgek

Azok a mérgek, toxikus anyagok, amelyeket nem lehet eltávolítani a fizika és kémia törvényei szerint, képesek betegségeket előidézni, Ehhez az kell, hogy a páciens emésztésserkentő lépéseket tegyen, és ezzel párhuzamosan, pedig a lelki megtisztulást is el kell kezdje.

2. Lelki “összetevők"

Mindenkinek vannak erősségei, gyengeségei, ami pontosan a lelki összetevők miatt alakul ki. Ahhoz, hogy azonosítsuk ezeket a hiányosságokat, a lelkünk mélyéről kell a felszínre hozni a félelmeinket, hogy szembe nézhessünk velük, és le tudjuk győzni őket, így a betegségek kialakulásának esélye is csökkenthető.

3. Természet

Itt az emberi természetről van szó. Ki, ahogy felfogja, értelmezi, megéli a világ dolgait, ahogyan viselkedik, az egészsége is ezeken a megnyilvánulásokon fog alapulni. A legjobb az, ha kiiktatjuk életünkből a negatívumokat.

4. Spiritualitás

Ha a belső Énünk nincs összhangban a lelkünkkel, akkor ezen egyensúlyhiány miatt fizikai betegségek üthetik fel a fejüket. Az életünk során szerzett tapasztalatok a lelkünkben élnek, maradnak meg. És ha a rossz, negatív tapasztalatoktól nem tudunk megszabadulni, nem tudjuk ezektől a lelkünket “kitakarítani", így szenvedni fogunk. Bocsássunk meg önmagunknak, forduljunk a szeretet fele, amely felszabadít a nyomasztó emlékektől, tapasztalatoktól.

Ezt az utat kövessük:

Ölelés: Ha megbetegszünk, öleljük át gondolatban a megfáradt, legyengült lelkünket, anélkül, hogy ítélkeznénk, haragudnánk rá.

Gondoskodás: Éljük úgy meg a nehéz napokat, a szenvedéseinket, mintha lehetőséget kapnánk arra, hogy vigyázzunk magunkra, és kapcsolatba kerüljünk a lelkünk igazi Énjével, mélységével.

Odafigyelés: Ha csendben, nyugodt körülmények közepette odafigyelünk a lelkünkre, akkor megérthetjük, hogy mi okozta a betegséget. Figyeljünk a színekre, érzésekre, hangokra.

Kérdezés: Ha betegek vagyunk, rosszul érezzük magunkat, tegyük fel a következő kérdést: Mit akar a testem tőlem, mit szeretne megkapni? Hallgassuk meg a választ, anélkül, hogy ítélkeznénk. Leggyakrabban a testünk azt feleli: alvás, pihenés, nyugalom. Teljesítsük, amit kér.

Rávilágítás: Kérdezzük meg a lelkünktől, hogy teljesítettük-e a kívánságait, mindent megtettünk-e, amit kért tőlünk. A test olyan, akár egy templom: ha imádkozunk benne, a kéréseink meghallgatásra találnak.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A karma eddig kevésbe ismert 8 törvénye, amiről jó ha te...
  2016-01-19 22:27:12, kedd
 
  A karma eddig kevésbe ismert 8 törvénye, amiről jó ha te is tudsz!

Az élet olyan, mint egy kis doboz: mikor jót teszel, vagy rosszat, az is belekerül abba a dobozkába. A karma is ilyen, ugyanis, ha több jót cselekszünk a karmikus erő ezt viszonozni fogja az életünk során. A cselekedeteinknek, döntéseinknek következménye van.






Íme, a karma 8 törvénye, amelyekről eddig csak kevesen hallottak.
1. A szerénység törvénye

Ez a törvény arról szól, hogy sosem leszünk képesek változást elérni, amíg önmagunkban meg nem születik az, hogy amit változtatni szeretnénk, azzal mi magunk is egyetértünk. Amíg ellenségként tekintünk önmagunkra, amikor a tükörbe nézünk, addig semmilyen előrelépést nem fogunk tudni véghezvinni.
2. A teremtés törvénye

Ez a törvény kimondja, hogy az életünk akkor válhat teljessé, ha felelősségteljesen részt veszünk benne. Fontos az, hogy ismerjünk önmagunkat, vágyainkat, tudjuk, hogy melyek a céljaink, mert csak így lehetséges az, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen.
3. A fejlődés törvénye

Ez arról rendelkezik, hogy amennyiben spirituális és lelki szinten szeretnénk fejlődni, akkor a változást először önmagunkban kell elkezdenünk, és ne a minket körülvevő embereket igyekezzünk átalakítani. Ha jó irányba történik a változás, akkor az életünk is jobbra fordul.
4. A felelősség törvénye

Ez arról szól, hogy amikor valami nincsen rendben az életünkben, akkor nem vagyunk rendben önmagunkkal sem. Ami körülvesz bennünket, úgy fizikálisan, mint érzelmileg, az elárulja, hogy hányadán is állunk magunkkal a lelkünk mélyén, odabent. A recept most is az, hogy ha változást szeretnénk elérni, először magunkon kell változtatnunk.
5. A kapcsolat törvénye

Ez a törvény annak ad hangot, hogy ha valakik nem illenek egymáshoz, a dolgok nem találnak, ez mégsem jelent semmit, ugyanis az Univerzumban, minden mindennel kapcsolatban van. A jobb lábunkat a bal követi. A múlt, a jelen és a jövő is folyamatosan kapcsolatban van.
6. Az ajándékozás törvénye

Amit adsz az életben, azt fogod visszakapni. Ha a szívünket mások előtt bezárjuk, akkor sosem fogunk igazi ajándékban részesülni. Ha kapni szeretnénk, akkor nyitnunk kell a világra, adakoznunk kell, mert csak ekkor kaphatunk mi is szeretet, odafigyelést, törődést.
7. Az összpontosítás törvénye

Ez arról szól, hogy nem lehet egyszerre két dologra igazán koncentrálni.
8. A jelen törvénye

A 8. törvény kimondja, hogy nagyon fontos visszanézni a múltunkba, a hibáinkból tanulnunk kell, hogy a jövőbe egy jobb irányba tartson az életünk.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A 7 Essene tükör – Ezért vonzunk be bizonyos embereket
  2016-01-19 22:24:41, kedd
 
  A 7 Essene tükör - Ezért vonzunk be bizonyos embereket és helyzeteket az életünkbe!

Megnyilvánulásaink reakciókat váltanak ki embertársainkból, így a viselkedésünkkel meghatározzuk azt is, hogy milyen típusú ember figyelmét keltjük fel, milyen eseményeket vonzunk be az életünkbe.





Fotó: Temari 09/Flickr.com

Egy ősi zsidó szekta tagjai, az esszénusok szerint minden ember a földön a Misztériumok Iskolájának tanulója, ami nem más, mint az Élet. Tudatosan, vagy sem, de élete során mindenki találkozni fog azokkal a tükrökkel, amelyek a viselkedésünk, gondolkodásunk alapján tükröt tart elénk, és ha elég bölcsek vagyunk, hogy felismerjük ezeket a tükröket, akkor felgyorsíthatjuk a lelki fejlődésünket, és megismerhetjük a valódi érzéseinket is.

Ezeket a tükröket Gregg Braden Essene tükröknek nevezi, amelyből 7 típus létezik. Most megtudhatjuk, hogy mit láthatunk magunkról ezekben.

ELSŐ TÜKÖR - A valódi énünket mutatja. Életünk azon részeire reflektál, amikor nem tudatos régi szenvedésben, sérelemben volt részünk.

MÁSODIK TÜKÖR - Azt tükrözi, ami felett ítélkezünk. Ezek rendszerint olyan dolgok, amelyek érzelmi viharokat keltenek bennünk, vagy valamilyen múltbeli sérelem miatt alakultak ki, amelyeket még nem tudtunk megbocsátani. Ha viszont folyamatosan ítélkezünk ezen dolgok fölött, ugyanazt vonzzuk be, tehát velünk kapcsolatban is ítélkezni fognak.

HARMADIK TÜKÖR - Arra reflektál, amit elveszítettünk, amit hagytunk elmenni, vagy amit elvettek tőlünk. Mikor valami olyasmit látunk, érzünk, amire nagyon vágyunk, ez azt jelenti, hogy valaki, vagy valami megfosztott ettől a lehetőségtől, például még gyerekkorunkban. Ilyen lehet a boldogság, ártatlanság, őszinteség, szerelem, bátorság, amit most vissza szeretnénk kapni.

NEGYEDIK TÜKÖR - A legmélyebb szerelmünket tükrözi. Ez nem biztos, hogy egy személy, ugyanis lehet egy be nem teljesült életstílus, vagy karrier is. Sok esetben az előző életünkkel van kapcsolatban, amikor is csalódás ért, és ez beleégett a lelkünkbe. Most a múlt felidézésével, bölcsen túl kell lépnünk ezen.

ÖTÖDIK TÜKÖR - Az édesanyánkat, édesapánkat mutatja. Sokszor mondják, hogy a fiú az anyjához, a lány pedig az apjához hasonló párt választ. És bizony többször is elkövetjük azokat a hibákat, amelyeket gyerekkorunkban a szüleinktől “tanultunk", pont akkor, mikor a édesanyánkra, édesapánkra Istenként tekintettünk.

HATODIK TÜKÖR - Életünk legnagyobb kihívásairól árulkodik, és egyben a legnagyobb félelmeinkről, de eszközt is ad a kezünkbe, amivel megérthetjük az élet összefüggéseit.

HETEDIK TÜKÖR - Ez a felfogásunkat, gondolkodásunkat tükrözi. Azok az emberek, akikkel kapcsolatba kerülünk, úgy fognak viselkedni velünk, amilyen viszonyba vagyunk mi saját magunkkal. Ha tiszteljük, szeretjük, nagyra tartjuk, szépnek látjuk magunkat, akkor a többi ember is így fog viszonyulni hozzánk. És ennek segítségével sok mindent képesek leszünk a pozitív irányba előmozdítani.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
5 mantra, amellyel bevonzhatjuk életünkbe a pozitív...
  2016-01-19 22:22:11, kedd
 
  5 mantra, amellyel bevonzhatjuk életünkbe a pozitív szemléletet és a boldogságot az új évben!

Az ember alaptermészetéhez tartozik a boldogság is, amelyre szinte mindenki vágyik, keresi, kutatja, mert enélkül az érzés, lételem nélkül nehéz lenne az élet, sőt értelme sem lenne reggel felkelni az ágyból. Mindig van választásunk, és nem jobb, ha a boldogságot választjuk a keserűség, az egyhangúság, a szomorúság helyett?






Most itt van 5 mantra, amelyekkel elérhetjük, hogy boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak legyünk, és feltöltődjünk pozitív energiákkal.
1. Nagyon boldog vagyok, mert...

A három pont után bármit elmondhatunk, a munkahelyünkön történt jó pillanatoktól kezdve, egészen egy finom vacsoráig, ami nagyon ízlett. Emellett bármilyen hobbi, foglalkozás is számba jöhet, ami csak boldogságot, békét, nyugodtságot okoz. Az önkéntességgel járó pozitívumokat, a bajbajutott emberek megsegítésének örömteli érzését is jó, ha kimondjuk, leírjuk.
2. Szeretve és támogatva érzem magam...

Mikor a negatív és szomorú érzések fölénk kerekednek, nehéz kilépni a nyomasztó helyzetből, de gondoljunk azokra az emberekre, akik mellettünk állnak, akik szeretnek, tisztelnek, becsülnek, támogatnak. Lehetnek családtagok, ismerősök, munkatársak, vagy igaz barátok. A három pont után írjuk fel azon személyek neveit, akik így viszonyulnak hozzánk. Ha csak rájuk gondolunk, már egy kicsit másképp fogjuk értékelni a helyzetünket.
3. Ez az én életem, és ezek a dolgok valóságosak

Csak a jelen pillanat számít az életben, sem a múltbéli történéseknek, pláné a jövőbeli eseményeknek nincs jelentőségük. Készítsünk egy listát azokról a dolgokról, amelyek valóban jellemzik az életünket.
4. Érzem, hogy élek, hogy tele vagyok lelkesedéssel, ha...

Gondoljunk azokra a dolgokra, amitől felpezsdül a vérünk, ami határtalan örömmel, adrenalinnal tölt fel. És ezekre a dolgokra gondolva keljünk ki az ágyból minden reggel. Azokra kell összpontosítani, ami erőssé, magabiztossá, boldoggá tesz. Bármi lehet: zene, tánc, kirándulás, egy film, egy jó könyv, vagy egy kellemes találkozás a barátokkal. Ezekre a boldogság-ösztönzőkre emlékezzünk naponta legalább 4-5 alkalommal.
5. Azért mert most éppen... érzem magam, inkább... leszek

Helyettesítsük be a megfelelő szavakkal a kipontozott részeket, ami erőt ad ahhoz, hogy változtatni tudjunk, boldogabbak, harmonikusabbak legyünk. Tudatosan válasszuk a pozitív szemléletet, a lényeg az, hogy jobban érezzük magunkat, és ezt az állapotot képesek legyünk fenntartani.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk  
Ezért kezdj el meditálni, ha eddig még nem tetted!
  2016-01-19 22:15:54, kedd
 
  Ezért kezdj el meditálni, ha eddig még nem tetted! - nem csak stressz csökkentő, de az agyat is megváltoztatja

Sara Lazar, a Massachusettsi Általános Kórház és a Harvard neurológus professzora az elsők között volt, akik a meditáció és tudatosítás eddig tudományosan fel nem tárt mechanizmusait tanulmányozták, az agy digitális leképezésével. Amit felfedezett, az teljességgel meglepte - éspedig az, hogy a meditáció gyakorlatilag képes megváltoztatni az agyat.





Fotó: Flickr.com

Az alábbi interjúban erről számol be:

K: Mi sarkallta arra, hogy a meditációt, tudatosítást és ezeknek az agyra gyakorolt hatásait tanulmányozni kezdje?
Lazar: Egyik barátnőmmel a bostoni maratonra edzettünk. A futás során megsérültem, és a gyógytornászom azt javasolta, hogy hagyjam abba a futást és csak nyújtó gyakorlatokat végezzek. Így fizioterápiaként elkezdtem jógázni. Kezdtem rájönni, hogy nagyon hatásos és szemmel láthatóan használ, ezért kíváncsivá tett és meg akartam érteni a hatásmechanizmusát.

A jógaoktatóm olyanokat mondott, hogy a jóga növeli az együttérzést és kinyitja a szíved. Gondoltam magamban, hogy igen, igen, persze, de én csak a tornagyakorlatok miatt vagyok itt. De észrevettem, hogy nyugodtabb lettem.
Jobban megálltam a helyem a stresszes helyzetekben. Sokkal együttérzőbb lettem és a dolgokat mások szemszögéből is képes voltam meglátni. Azt gondoltam, hogy ez csupán placebo hatás. Elkezdtem magyarázat után kutakodni a szakirodalomban, és azt találtam, hogy a meditációt összefüggésbe hozták a stressz, depresszió, nyugtalanság, fájdalom és álmatlanság csökkenésével, valamint az életminőség javulásával is.

Abban az időben a molekuláris biológia témakörében készültem a doktorátusra. Ekkor úgy döntöttem, hogy a bacilusok helyett inkább a meditációt tanulmányoznám, és végül ez a tanulmány lett a posztdoktorátusi dolgozatom.

K: Hogyan zajlott a kutatómunka?
Lazar: Az első tanulmány egy olyan csoportot hasonlított össze egy kontrollcsoporttal, amelynek a résztvevői már több ideje meditáltak. Azt tapasztaltuk, hogy a régóta meditálók agykérgének inszuláris és szenzoriális régióiban nagyobb kiterjedésű szürkeállomány volt. Amikor öntudatosabb vagy, sokkal jobban figyelsz a légzésedre, a hangokra és a jelen pillanat megélésére, a kognitív funkció pedig nem annyira aktív. Az érzékek ilyenkor kiélezettebbek.

A frontális lebeny szintjén is nagyobb mennyiségű szürkeállományt találtunk - ez a régió felel a funkcionális memóriáért és a döntéshozatalért.

Sok tanulmány bizonyította már, hogy a kor előrehaladtával az agykéreg mérete csökken - nehezebben veszel észre dolgokat és a memória is gyengébb. De ebben a lebenyben az 50 éves meditáló résztvevőknél ugyanannyi szürkeállomány volt, mint a 25 évesekében.

Ekkor merült fel az a kérdés, hogy akik a többieknél több szürkeállománnyal rendelkeztek, már a meditáció elkezdése előtt is ennyivel rendelkeztek-e vagy sem. Így elkezdtünk egy második vizsgálatot.

Két csoportba osztottuk a résztvevőket: azokra, akik már nem meditáltak, és azokra, akik egy nyolc hetes stressz csökkentő meditációs tréningen vettek részt.

K: Mi lett az eredmény?
Lazar: A két csoportnál az agy öt zónájában véltünk felfedezni méretbeli különbségeket a nyolc hét után. A meditáló csoportnál a következő négy területen tapasztaltunk növekedést:

Legszembetűnőbb különbség a limbikus rendszer felépítésében részt vevő hátulsó övtekervény (gyrus cinguli posterior) szintjén volt, azon a részen, ami az elme álomállapotáért és az identitástudatért felel;
A bal hippokampusznál, amely a tanulási folyamatokban játszik szerepet, a kognitív képesség és érzelmi irányítás központja;
A halánték- és falcsonti lebenyek találkozásánál, amely a véleményformálásért, együttérzésért és empátiáért felel;
Az agytörzsi híd szintjén, amely számos szabályzó, ingerületátvivő anyag termelődésének a helye.
Egy helyen pedig látható térfogatcsökkenést tapasztaltunk a meditáló csoport körében, ez pedig az amigdala, amely az agy ,,üss vagy fuss" reakcióját váltja ki, felelős a szorongási-, félelmi- és általános stressz reakciókért. Ez a csökkenés pedig magától értetődően maga után vonta a stressz csökkenését is.

K: Mennyi ideig kell valakinek meditálnia, hogy változások álljanak be az agy szintjén?
Lazar: A mi adataink szerint az agy ezen változásai mindössze nyolc hét után tapasztalhatóak. A stressz csökkentő meditációs programunkban résztvevők heti egy ülésen vettek részt. Itt kaptak egy hangfelvételt és azt az utasítást, hogy gyakorolják napi negyven percig. Ez volt minden.

K: Tehát napi 40 perc?
Lazar: Nos, őszintén szólva ez a dolog lényegesen változó volt a tanulmány során. Egyesek minden nap 40 percig gyakorolták, mások kevesebbet. Voltak, akik hetente csak párszor meditáltak.

A mi tanulmányunkban a napi 27 perc volt az átlag, vagyis durván egy fél óra. Nincs kellő mennyiségű információ arra vonatkozóan, hogy pontosan hány perc gyakorlásra van szüksége valakinek a hatás eléréséért.
Egyes jógaoktatók és jógázók - tudományos bizonyítékok híján ugyan - azt állítják, hogy már napi 10 perc is elegendő a jó hatás eléréséért. Ezt persze még tesztelnünk kell.

Egy olyan tanulmány elvégzésére készülünk, amelytől azt reméljük, hogy funkcionális magyarázatot fog majd adni ezekre a változásokra. Más kutatók eredményei azt mutatják, hogy a meditáció hozzájárulhat a figyelemképesség növeléséhez és az érzelmeket irányító képességekhez. De legtöbbjük olyan tanulmány volt, amely nem vonta be az idegi képalkotó eljárásokat. Úgyhogy most a viselkedési felméréseket kombinálni fogjuk a neuroimagisztika módszereivel.

K: A tudományos bizonyítékokat figyelembe véve, mire ösztönözné az olvasókat?
Lazar: A meditációs gyakorlatok ugyanolyanok, mint más gyakorlatok. Ez az elme tornája. Ugyanúgy, ahogy a fizikai gyakorlatok erősítik egészségünket, segítenek jobban kezelni a stresszt és előre kitolják az élettartamot, úgy a meditáció is hasonló hatásokkal bír.

De ugyanúgy, mint a fizikai gyakorlatok, ez sem képes mindent meggyógyítani. Csupán jótékonyan kiegészíti az adott terápiát, önmagában nem alkalmazható betegségek gyógyítására. Számos betegség kapcsán vizsgálták már hatását, az eredmények pedig számottevően változók: egyes tüneteket befolyásolhatnak, másokra pedig semmilyen hatásuk nincsen. Még a kutatások kezdetén vagyunk és most kezdjük csak felismerni, hogy mire használható és mire nem.

K: Ezeket a korlátokat fontolóra véve, mi lenne az ön javaslata?
Lazar: Sokaknak segíthet. A legfontosabb, hogy keressünk egy jó oktatót, mert ugyan könnyűnek tűnik, de nagyon összetett is egyben. És jó, ha megértjük, mi zajlik az elménkben. A jó oktató pedig ehhez nyújt segítséget.

K: Ön is meditál? És ugyanígy, oktató segítségével?
Lazar: Igen és igen.

K: Hogyan befolyásolta az ön életét?
Lazar: 20 éve meditálok, úgyhogy elmondhatom, hogy jelentős hatást gyakorolt az életemre. Nagyon jól összekapcsol a realitással. Csökkenti a stresszt. Segít tisztábban gondolkodni. Nagyon jó a személyes kapcsolatokra nézve. Sokkal empatikusabb és együttérzőbb vagyok az emberekkel szemben.

K: Hogyan végzi a meditációs gyakorlatokat?
Lazar: Attól függ. Van olyan nap, hogy 40 percet gyakorlok. Máskor csak 5-öt. Megint máskor pedig semennyit. Pont, mint ahogy a fizikai edzésekkel lenni szokott. A leg ideálisabb heti három alkalommal végezni. De ha minden nap gyakorolsz egy keveset, az is kiváló. Biztosan több hatása lenne, ha többet meditálnék. Nem tudom, hogy az én agyam milyen mértékben változott. De az biztos, hogy egyelőre nagyon jól érzem magam tőle.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.