Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
"Hazugság. Ennyi" Az utca embere Orbán szavairól
  2016-01-02 19:04:33, szombat
 
 
"Hazugság. Ennyi" Az utca embere Orbán szavairól

A miniszterelnök szerint kedvező gazdasági folyamatok sora indult el 2010 óta, de vajon hogy látják ezt a Nyugati téren sétáló budapestiek?

atv.hu

http://www.atv.hu/videok/video-20141211-hazugsag-ennyi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen önzetlenül magukra vállalják az átlag javítását...
  2016-01-02 19:00:20, szombat
 
  A MÁV megmagyarázza, miért nőtt a vasúttársaság vezetőinek bére

ma, 18:43

A MÁV-csoport elnök-vezérigazgatójának javadalmazásáról kormányhatározat rendelkezik - reagált a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-nek a szakszervezetek erre vonatkozó kritikájára szombaton.

A közlemény szerint a MÁV-csoportnál a vállalat vezető állású munkatársai nem vettek fel sem prémiumot, sem jutalmat az év végén. Ezzel szemben a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak 2015 decemberében egyszeri félhavi alapbérüket kapták meg karácsony előtt, ami 4,2 százalékos bérfejlesztésnek felel meg.

A vasúttársaság ezen felül ajánlotta meg a 2016. évre vonatkozóan a 0,5 százalékos differenciált bérfejlesztést és a jelenlegi 2 százalékon felül az alapbér további 0,5 százalékának megfelelő mértékű nyugdíjpénztáritagdíj-kiegészítést.

Közölték továbbá, hogy a vezetőség támogatja a vasutas életpályamodell kialakítását, és a munkavállalók jövedelmi helyzetének javítását a fluktuáció csökkentése és a munkaerő-állomány megtartása érdekében.

A közlemény szerint 2015 decemberében a MÁV-Start 180 munkavállalót vett fel, 74 mozdonyvezető-gyakornok képzése zajlik a Baross Gábor Oktatási Központban, és 2016-2017-ben további 150 mozdonyvezető és 150 jegyvizsgáló oktatása indul el a vasúttársaság költségén.

A felvett munkatársak a képzési idő alatt gyakornoki bért kapnak, megilleti őket a dolgozóknak járó minden béren kívüli juttatás és a belföldön korlátlan ingyenes utazást biztosító arcképes igazolvány, továbbá önkéntes nyugdíjpénztári tagság esetén a munkáltatói támogatás.

Az oktatást sikeresen elvégző mozdonyvezető kezdő fizetése 216 500 forint, amihez 35 százalékos műszakpótlék társul, továbbá rendkívüli munkavégzés elrendelése esetén - a Munka törvénykönyvében meghatározott mértéknél jóval magasabb - 200 óráig 50 százalékos, 201-300 óra között pedig 150 százalékos díjazás jár.

A belföldi vezető jegyvizsgálók alapbére 132 000 forint, ehhez 30 százalékos műszakpótlék, nyelvpótlék és jegyeladási jutalék is tartozik. A rendkívüli munkavégzés díjazása 50-től 130 százalékig terjedhet a teljesített órák számának megfelelően - tartalmazza a MÁV Zrt. közleménye.



http://propeller.hu/itthon/3181738-mav-megmagyarazza-miert-nott-vezetoinek-berala pja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát itt van az év vége.
  2016-01-02 18:52:06, szombat
 
  2015. december 31., csütörtök

BOLONDNAK VAN SZERENCSÉJE

Hát itt van az év vége.

Mit ne mondjak, szebb évei is voltak már ennek az országnak, olyanok, melyekben a számvetésnél el tudtuk mondani, hogy épültek hidak, utak, kórházak, rendelőintézetek, ipari parkok, iskolák.
Most ilyesmiről nemigen lehet beszámolni, legfeljebb rész-sikerekről, például, hogy leégett a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka, hogy helyet adjon egy újnak, - ezeknek már új gondolataik sincsenek, csak a régi ötleteiket ismételgetik...
Igaz, kijutottunk a labdarúgó Európa-bajnokságra, persze, ehhez ki kellett bővíteni a jogosultak listáját a benevezők létszámáig, de mégis...
Olyanok leszünk ott, mint a csepel-szigeti kásakolbászban a rizs, növeljük a tömeget, de igazából csak rontunk azon, amit arrafelé hurkának neveznek...
És ehhez is, annyi stadiont kellett építeni, ahány játékos van egy csapatban - a tartalékokkal együtt, továbbá alá kellett fűteni az összes felcsúti faluszéli libalegelőt.
Most meg kisvasutat kell építeni, ha az első fordulóban kiesünk, legyen mivel elmenni a pi... pi... Pistinek, a Kancsó Arénába, tovább gyakorolni, még harminc évig

Ja!
És még kivertük innen a muszlimokat!
Kiverésben jók vagyunk, megvan ehhez mindenünk, ami kell, a szorgos kezünk meg a Vezér, aki irányt mutat nekünk, mint tette ezt népének hajdan Ceaușescu is, mígcsak le nem kellett porolni a télikabátjáról a vakolatot.
De nem ez az első eset, vertük mi ki innen náci megszá... - ja, azokat nem mi, akkor a törö... - ja, azokat se mi, akkor a tatáro... - azok meg maguktól mentek...
De az oroszokat már csak mi vertük ki, az már igaz - maga a Vezér tette ezt, a Hősök terén verte ki, de élvezett is a fél ország - a hülyébbik fele, de mégiscsak a fele, nem igaz?
Magyarember úgy tartja, a bolondnak van szerencséje, és valóban - a Lánglelkűnek már megint szerencséje lett.
Mikor már szinte alig maradt ellopnivaló holmi, mikor már az összes hazai használatra szánt baromságot elmondta, akkor - Deus ex Machina - megjelentek a menekültek.

Igen, a menekültek.
Menekültnek azt nevezzük, aki az életkörülményei életét is fenyegető változásai elől menekül és túléli.
Ha nem éli túl. akkor halottnak nevezzük, mint a kétéves, partravetett kisfiút a tengerparton.
Habár nem biztos, mert ha mi is ócska, lelkiismeretlen politikai haszonlesők vagyunk, akkor őt is kis migránsnak, meg gazdasági bevándorlónak nevezzük, mint azokat a százezreket, akik szíriai és iraki háború elől menekülve rajtunk keresztül iparkodtak elérni vágyaik országát, melyről azt hallották, hogy igényt tart a munkájukra és ahol majd békében élhetnek, gyermekeikkel együtt.
Hogy illúziókat kergetnek, meglehet, de még így is ezerszer jobbak a lehetőségeik, mintha otthon maradtak volna a romok között, vagy épségben, de attól rettegve, hogy melyik fegyveres csoport katonái erőszakolják meg asszonyaikat, lányaikat, kik nyomnak a kezükbe fegyvert, hogy harcoljanak azok ellen, akikre alkalmi uraik rámutatnak.

De arra jó volt ez a helyzet, hogy az egyébként köztudottan oroszlán bátorságú és virtusos magyarember némi ijesztgetés után combtőtől-bokáig összefossa a lábaszárát és beálljon a sültbolond mögé, aki azt hiszi, hogy egy lyukasfenekű lábossal egyedül is ki tudja meregetni a tengert.
Az ország persze közben pusztul, emberek százezrei élnek embertelen körülmények között, emberek hűlnek ki saját lakásaikban, állnak sorban a Blahán egy tál ételért, miközben a propaganda azt harsogja, hogy minden szép és minden jó.
Egészségügy a működőképesség határán, oktatás a béka segge alatt, az adórendszer alkalmatlan a feladatára, az állam elembertelenedett, a versenyszféra tönkrenyomorított, de közben milliárdokat akarnak nyusziprogramokba tolni, ahelyett, hogy az oktatásra fordítanának több pénzt.
Becsukják Lagzi Lajcsit, mert százezrekért lopott gázt, de nem csukják be azt, aki lehetővé tette, hogy a magyar állam által olcsón vásárolható gázt valakik ne adják el busás felárral magyarembernek, miközben rezsicsökkentésről papolnak neki.
A valaha virágzó magyar falu haldoklik, az új földesurak rosszabbul gondoskodnak az új cselédekről és zsellérekről, mint a középkori magyar állam a jobbágyokról gondoskodott volt annak idején - és ez nem csak ütős szófordulat, hanem a kegyetlen mai valóság.
Hosszútávon működőképes nyugdíjrendszer nincs, a mai Magyarország dolgozóinak nincs pénze megtakarításokra, hiszen egyik napról a másikra él, a falu népének a nyugdíj a mesék világába tartozik - egyszer volt, hol nem volt...
Ha Marx azt állította, hogy a kapitalizmusban ember embernek farkasa, akkor azt csak azért írta, mert nem ismerte a hiénát és a XXI. század Magyarországát.

Sajnos, a magunk mögött hagyott évben a jobboldal és a szélsőjobb megerősödött, a Fidesz kihozta az emberekből a legrosszabbat, a Jobbik pedig ehhez hozzáadta a szélsőséges radikalizmusba vetett hitet.
Egyelőre árnyékok ellen hadakoznak, merthogy az országban jószerivel egyetlen menekült sincs, de ha erre ráébred a nép, majdcsak találnak bevagonírozható ellenséget.
A cigányokat például csak talonba tették, mint az ultinál - a következő leosztásnál akár ismét játékba is kerülhetnek.
A baloldal - de nevezzük tágabb értelemben demokratikus oldalnak - szétesett, örök dicsőség a hősöknek, akik ezt lehetővé tették, akik ehhez asszisztáltak, akik a nevüket és arcukat adták ehhez a szomorú folyamathoz.
A helyzet már olyan, mint amikor a purdé beleesik a pöcegödörbe és Gazsi elmélázik: megfürdessük, vagy csináljunk másikat?
Ma már ez szinte nem is kérdés, hiszen olyan ember még csak akad, aki a hagyaték fejében vállalkozna a fürdetésre, de olyan, aki erre képes is lenne, nemigen van, aki képes lenne, az pedig a saját gyerekét pátyolgatja.

A világ körülöttünk egyre bonyolultabb, hiszen a közel-keleten sokáig eljátszadoztak az angolszászok magukban, odapisiltek a sivatag közepére és az ujjacskájukkal kevergették: kelj ki pipiske!
Menet közben Iván rájött, ha nem verik szanaszéjjel a szélsőséges iszlám fegyvereseit, akkor abból neki sok baja származhat Oroszországban meg közvetlen szomszédságában, ezt megtanulta már Afganisztánban, ahol egyúttal a Nyugat jóindulatáról is képet kaphatott, tehát illúziói nincsenek.
Nemmellesleg a szélsőségesek rontják az olajüzletet is, így aztán - sokak meglepetésére -Putyin lépett, pontosabban nekiállt bombázni, és azt bombázta, amit kell.
Erre aztán a nyugatiaknak is kellett valamit mutatni, még mielőtt Putyin elbombázza előlük a dicsőséget.
Az angolszászok és a franciák szépen elképzelt iraki és szír jövőből is próbálják menteni a menthetőt, sok sikert nem jósolnék nekik.
A világ icipici lett, és egyre bonyolultabb, egyes politikai lépések következményeit egyre nehezebb kiszámítani, engem speciel kirázott a hideg, mikor a törökökre testáltuk a menekültkérdés rendezését, ennyi erővel adhattunk volna a kezükbe atombombát is.

A közelünkben sincs rendben a világ, Romániában állítólag viccből robbantgatni akartak szélsőséges magyarok - a legszörnyűbb az egészben az, hogy hihetőnek tartom.
Ukrajna is romokban, az ukrajnai magyar kisebbség sincs biztonságban, hiszen az ukrán nacionalisták/neonácik legalább annyira utálnak bennünket, mint az oroszokat.
Barátunk egy sincs, mindenki gyanakodva pislog ránk, csapatokban lesik minden lépésünket, mint eladók az ABC-ben, amikor a cigánycsalád vásárolni megy.
Egyre többen mennek külföldre dolgozni, ezzel együtt egyre nagyobb nálunk az idegenellenesség, nem lenne csoda, ha egyszerre minden magyart hazazsuppolnának, minket meg kivágnának, mint együttműködésre képtelen, kártékony kelést az Unió seggén...

Hát akkor - szerintem - ma itt tartunk.
Már csak abban reménykedhetünk, hogy ez egy bolond ország, hiszen manifeszt elmebetegekkel intézteti dolgait, egy tolvajt kér fel pénztárcája őrzésére, azt imádja, aki rojtosra rugdalja a seggét és nem érti az értelmes beszédet.
Ha pedig bolond ország vagyunk, akár szerencsénk is lehet, nem igaz?
Hát, akkor reménykedjünk 2016-ban, erre igyunk éjfélkor, meg az egészségre, gyerekeink boldogságára és boldogulására, és egy boldog - az ideinél boldogabb új évre!


Boldog Új Évet 2016-ban!

http://www.pupublogja.hu/2015/12/bolondnak-van-szerencseje.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar valóság avagy a közbeszerzés csődje?
  2016-01-02 18:47:03, szombat
 
  Magyar valóság avagy a közbeszerzés csődje?

A kerítés ára
Egy amerikai, egy német és egy magyar egyszerre látogat meg egy múzeumot. Közben észreveszik, hogy a hátsó kerítés javításra szorul, hát mind a hárman felajánlják, hogy megszervezik a munkálatokat a múzeumnak.
Az amerikai megméri centivel a kerítést, felír néhány adatot, hosszan számolgat, majd kiböki:
- Azt hiszem, 90.000 forintért meg tudnám csinálni. 40.000 az anyagköltség, 40.000 a munkások bére, és 10.000 lesz az én hasznom.
A német, szintén méricskél, számolgat, aztán:
- Szerintem ki lehet hozni 70.000-ből is. 30.000 az anyag, 30.000 a melósok, és 10.000 nekem.
A magyar odanéz zsebre tett kézzel, és méregetés nélkül foghegyről odaveti:
- 270.000 forint.
A múzeumigazgató teljesen elhűlve:
- Hogy jön elő ekkora összeggel, amikor meg se nézte rendesen, hogy mit kell csinálni, mint a többiek!
- Roppant egyszerű. 100.000 magának, 100.000 nekem, és a munkával megbízzuk a németet.
- OK, tiéd a meló.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jóslatok 2016-ra
  2016-01-02 18:43:24, szombat
 
  Jóslatok 2016-ra

2015.12.31. 15:58

Megnyitottam szilveszteri jósdámat, amelyben a 2016-ban várható néhány fontosabb eseményt, tendenciát kísérlem meg megjósolni.

Az Országgyűlés elnökének a házelnöki székben nyújtott kimagasló teljesítménye elismerése érdekében, a liberálfasiszta véleményterroristák aljas támadásai ellenére, a CÖF kezdeményezni fogja, hogy a Parlament hozzon döntést arról, miszerint a jövőben ,,a haza bölcse" kitüntető titulus Deák Ferenc helyett Kövér Lászlót illeti. Ennek következtében jövőre az ő arcmásával új húszezres is kerül majd forgalomba.

Ezzel egyidejűleg egy salátatörvényben rendelkeznek arról is, hogy Felcsút nevét Legfelcsútra kell változtatni.

A CÖF kérni fogja annak az igazságtalan rendelkezésnek a sürgős megváltoztatását is, amely szerint éppen azokat a politikus rokonokat zárják ki a közbeszerzésekből, akiknek még arra sem telik, hogy külön háztartásban éljenek.

A jóslatom szerint a megélhetési migránsözön is tovább fog tartani, melynek hatására Európa vezetői pironkodva belátják majd, hogy mindenben Orbánnak van igaza. Angela Merkel és Martin Schulz bocsánatot fognak kérni tőle, sőt még maga a pápa is Kanosszát jár majd nála, amiért felelőtlenül a menekültek befogadására buzdított.

Lelki szemeimmel azt is látom, hogy hamarosan hozzákezdenek a Simicska Lajos által üzemeltetett hirdetőoszlopok elbontásához, amelyek helyett Makovecz stílusú Alaptörvény Asztalok kerülnek kihelyezésre.

A jövő évben várható továbbá az is, hogy a baloldali hazai ellenzék ismét rendszerdöntő nagygyűlést fog hirdetni, amelynek helyszínéül Juhász Péter lakásának előszobáját jelölik ki.

Végezetül is megjósolom, hogy az MLSZ előírja, az Orbán Viktor kertje végében lévő Puskás Arénában csak suttogva lehet majd szurkolni, és a játékvezető síp helyett ukulelét, nádihegedűt vagy hárfát használhat.

http://proszektura.blog.hu/2015/12/31/joslatok_2016-ra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát Putyin nem köntörfalazott: MEGMONDTA!
  2016-01-02 18:39:54, szombat
 
 
Hát Putyin nem köntörfalazott: MEGMONDTA!

Putyin így fogalmazott:

Ezt a világot olyan sátáni erők irányítják, amelyek elkötelezett hívei a kereszténységnek. Ebben a kultúrában Lady Gaga, az Android, Tim Burton, stb. képviselik az értéket, lesöpörve Mozart, vagy Tolsztoj által teremtett kultúrát. Ez az új nyugati világ a kereszténység álarca mögött, a fehér emberek nyakába zúdít minden rosszat, az új pápa pedig hátat fordítva a heteroszexualitásnak, szemet huny a homoszexualitás növekvő térnyerése felett. Nem tesz különbséget jó és rossz között, átlép az ősi nyugati keresztény hagyományokon.

Ez a bűnös civilizáció felelős a tudományosan megtervezett rendbontásokért, lázadásokért és olyan parádés napirendi pontokat dolgoz ki, amelyek az embereket megosztják, lelküket felaprózzák, majd megsemmisítik. A szociáldemokrata utópia szajkózása abszurd: az a 300 leggazdagabb amerikai oligarcha beszél humanitárius viselkedésről és világbékéről, akiknek vagyona 2300 milliárd dollár és akik az emberek lelkével a legcsekélyebb mértékben sem foglalkoznak. A világot fenekestől felfordítani, megosztani és bankautomatákat gyártani, ez az egyetlen programjuk.
Ez az egész, ami zajlik, Hamletbe illő zakkant színjáték. Gustav Flaubert a Salammbo c. könyvében, írt az oligarchikus világról és a keleti civilizációról. Leírja, hogy a nyugat mennyire a pénz megszállottja, hogyan képes manipulálni az embereket degenerált, mocskos tervének végrehajtásához. Leginkább Karthágóhoz hasonlítható ez a trend, ahol a vallás rendszeresen szedte emberi áldozatait, különösen a gyermekeket kínozta kifinomult kegyetlenséggel.
Napjainkban a gyermekek éppen ilyen gyötrelmeknek vannak kitéve, gyakran pusztán árut jelentenek az interneten. A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát, amelybe beletartozik a mai Róma és Vatikán is.


http://adatlistazo.hu/putyin-velemenye/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolt annyira sikeres, hogy lassan beledöglünk
  2016-01-02 18:38:36, szombat
 
  Semjén Zsolt annyira sikeres, hogy lassan beledöglünk


Ugyan tavaly történt, de még belenyúlt friss, harmatos új évünkbe a hír, miszerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sem tudta visszafogni magát a 2015-es év értékelésétől. Két közszolgálati ima között, a szilveszteri buli előtt a Kossuth rádióban szórta az igét a sikerekről, megvalósításokról, a minden sínen van kereszténydemokrata életérzésről.

Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: H. A. | 2016. január 2.


A nemzet (lóháton is legsikeresebb) vadásza azt mondta: 2015 a magyar nemzetpolitika talán legsikeresebb éve volt. És ha valaki, ő biztosan tudja. Az összes program“zökkenő nélkül működik" Kőrösi Csoma Sándortól Petőfi Sándorig. A diaszpóra magyarsága (is) meg van mentve. Az is, amelyik nem is diaszpóra. Arról filozófált, fontos, hogy a magyarság nemcsak kulturálisan, de anyagilag is meg tudjon maradni a saját szülőföldjén. Azt is büszkén mesélte ezzel összefüggésben, hogy 50 milliárd forintot talicskáztak ki Szerbiába, hogy a szerb vállalkozókat Magyarországhoz kössék. A következő nagy gazdasági fejlesztést egyébként Kárpátaljára tervezi a kormány. Felvidéken már most is “szárnyalnak a szlovák-magyar gazdasági kapcsolatok", a szlovák katonák történelmi segédkezése a magyar határ megvédésében “megágyaz" annak, hogy a nemzetiségi kérdésekben is előre lehessen lépni idővel. (Pedig én azt hittem, hogy ez már megoldódott, amikor Orbán Ficóval kedélyesen pálinkázgatott. Hát nem.) Sikereken innen és túl, azért bajok is vannak ám: a román-magyar kapcsolatok jelentősen megromlottak. Nem, nem a Szijjártó-féle magyar tahó diplomácia tehet erről, hanem a Victor Ponta-féle baloldali kormány, amely tört-zúzott és tudatosan lerombolt mindent. A romániai magyar érdekképviselettel összefüggésben úgy okoskodott: ha az RMDSZ esetleg kiesne a bukaresti parlamentből, akkor fennállna annak a veszélye, hogy román pártokba integrálódik a magyar értelmiség.
MTI Fotó: Kovács Attila

MTI Fotó: Kovács Attila

E magvasan magvas és velősen velős információk tudomásul vétele után, a megfelelő véleményalkotás érdekében arra jutottam, hogy talán érdemes volna áttekinteni a nemzetpolitikáért felelős fővadász elmúlt, sikerekben és fontos tennivalókban gazdag évét.

Január elején - totális nemzeti amnéziát színlelve - a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ellenzékének szólt be, amikor azt mondta: ,,Sem politikailag, sem erkölcsileg nem engedhető meg az RMDSZ gyengítése, annak kockáztatása, hogy az RMDSZ ne játsszon fontos szerepet a bukaresti parlamentben". Elfelejtette hozzátenni - ahogy a fenti ömlengésben is -, hogy 2012-ben, a romániai önkormányzati és parlamenti választások idején a Fidesz-KDNP megfeszített erővel dolgozott azon, hogy az RMDSZ lehetőleg ne jusson be a bukaresti parlamentbe. Tette ezt úgy, hogy pénzzel, humán erőforrással és Kövér Lászlóval támogatta meg Tőkés László valamennyi zsebpártját és vadul kampányolt az RMDSZ ellenében.
Március végén egyedüli indulóként futott be a Kereszténydemokrata Néppárt tisztújító országos választmányi ülésén: újabb két évre ő lett a mérhetetlen, virtuális párt elnöke.
Augusztusban a fegyvertörvény enyhítésének fontosságáról lamentált, és az volt a pillanatnyilag legnagyobb baja, hogy jelenleg (mármint akkor, tavaly augusztusban) hatástalanítani kell egy ritka, első vagy második világháborús puskát is, amennyiben a gazdája nem tudja vadász- vagy sportfegyverként bejegyeztetni. Ez meg egyszerűen barbár eljárás.
Szeptember hajnalán, miközben több száz menekült (köztük nők és gyerekek) gyalog indult el Ausztria felé, és egy üveg víznek meg egy banánnak is örültek, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke éppen a IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztiválon dőzsölt. Annak örült ő, ha már ott volt, hogy “az őzbak a bizonyíték arra, hogy a magyar vadgazdálkodás világra szóló csodákat képes produkálni".
Októberre kiderült, hogy Semjén Zsolt hátradőlhet. Miután a Földművelésügyi Minisztériumban is külön munkacsoport alakult Semjén szívügye miatt, meglett a történelmien új vadászati törvény(csomag). Pont olyan lett, amilyennek elképzelte.
Október (hála legyen istennek!) több szempontból is sikeres volt a miniszterelnök-helyettes úr számára. A nemzeti ünnep alkalmából Nigériába látogatott, ahol megígérte, hogy Magyarország segít az országban garázdálkodó iszlamista terrorszervezet, a Boko Haram kinyírásában. Bármit is jelentsen ez.

És részletezhetném napestig, de kicsit nagyobb sebességre kapcsolva inkább összefoglalom: székely zászlót avatott Debrecenben, kitüntetett, felavatott, üdvözölt, elismert, kopjafát állított, tisztelgett, együttérzett, megköszönt, kezdeményezett, magyar kereskedőházat nyitott Namíbiában és Zambiában (!), Koreába és Vietnamba (!) is ellátogatott, de jelen volt a 34. postagalamb olimpia megnyitóján is. Na ugye?
Ők nem a Kozmikusan Univerzális Egységes Világtudat egyházának főpapjai, hanem a háromszéki Árkoson 2014. október 4-én tartott IV. Székelyföldi vadásztalálkozó résztvevői - Forrás: Főtér

Ők nem a Kozmikusan Univerzális Egységes Világtudat egyházának főpapjai, hanem a háromszéki Árkoson 2014. október 4-én tartott IV. Székelyföldi vadásztalálkozó résztvevői - Forrás: Főtér

És hogy mindezt miért volt érdemes végignyálazni? Mert halvány elképzelésem nincs, miféle minden eddiginél sikeresebb nemzetpolitikáról beszél Semjén Zsolt. És nem azt kérem számon rajta, hogy mit keresett nemzetpolitikailag Afrikában, vagy a távolabbi Keleten. Bár egyáltalán nem zavarna ha a vadászat felülírná a józanságot, de mennyire lehet sikeres ez a 100 éves áldozati- és panaszkultúrában gyökerező, sehova nem vezető lamentálás, a határon inneni és túli magyarok tudatos egymás ellen hergelése?


Nem, ez nem az, aminek látszik - Fotó: Facebook/Semjén Zsolt

Nem, ez nem az, aminek látszik - Fotó: Facebook/Semjén Zsolt

Mert az a politika, amit Semjén Zsolt képvisel (ha a romániai magyar érdekképviselettel kapcsolatos köpönyegforgatást nem is vesszük figyelembe), egyetlen méltányolható eredményt nem tud felmutatni azzal kapcsolatban, hogy az elcsatolt nemzetrészek valóban közelebb kerültek volna a nyelvhasználattal, magyar iskolákkal, autonómiákkal kapcsolatos problémáik megoldásához. A környező országokban pillanatnyilag ugyanolyan biztos léptekkel folyik tovább az asszimiláció, mint a Fidesz kormányzása előtt. Járulékos veszteségként most már legalább a levegőben is tapintható a magyarországi magyar lakosság utálata a határon túli magyarok iránt. És viszont.

Zárójel: Romániában a minap újra razziázott és székely terroristát kiáltott az ottani TEK, és az éppen aktuális házkutatás során Wass Albert köteteket és zászlókat foglaltak le. Ez annyira abszurd, hogy semmiképp ne zavarja meg Semjén Zsoltot az ő nemzetpolitikai sikereiben. Nem ő tehet róla, nem ő tehet ellene. Végül is neki azt mondták, legyen meg a ciklus végére az X millió kettős állampolgár.

De ha mindez esetleg nem így lenne: amikor Magyarországról csaknem fél millió ember vándorolt ki az elmúlt években (egyáltalán nem kalandvágyból), amikor a stadionokba, kisvasutakba, drága festményekbe és baráti vállalkozásokba ömlenek az egészségügyre és a valódi munkahelyteremtésre is fordítható összegek, akkor hogy lehet sikerként előadni, hogy 50 milliárdot fordítottunk szerbiai gazdaságfejlesztésekre?
MTI Fotó

MTI Fotó

Lehet, hogy Semjén Zsolt számára hangzatos (nemzetpolitikai) sikerektől duzzadó keblű év volt a tavalyi, ám nekem mégis úgy tűnik, hogy a győzelmi propaganda ellenére ez egy végletesen megosztó, mindent szét- és leromboló politika. Aminek beláthatatlan következményei már most körvonalazódnak.

Minden energia, amit az - érzelmileg valóban fontos - kettős állampolgársággal való téglaporos mellveregetés piaci termékként való eladásába csatornáztak, mára olyan mély szakadékot ásott a nemzetrészek közé, mint ide Namíbia és Zambia.

A szavazati jog történelmi bűnnek is tekinthető kiterjesztése mellett, a külhoniak helyzetének és mindennapjainak tényleges megkönnyítésére semmilyen erőfeszítést nem tett a magyar kormány: a lóhátra ülés, két zászlófelvonás, három kopjafa állítás nem nevezhető felelős nemzetpolitizálásnak. Sikernek még annyira sem. Főleg úgy, hogy ezekbe a páratlan sikerekbe Magyarország lassan beleroppan. Félelmetes belegondolni, hogy ha a tavalyi Semjén Zsolt talán legsikeresebb éve volt, az idei vajon milyen lesz. Ha meg lehetne úszni, én szívesen megúsznám, hogy kiderüljön.

H. A.

http://gepnarancs.hu/2016/01/semjen-zsolt-annyira-sikeres-hogy-lassan-beledoglunk /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudja valaki, mi történjen a fideszes oligarchák által össze
  2016-01-02 18:25:46, szombat
 
 
2016. jan 02.
Tudja valaki, mi történjen a fideszes oligarchák által összeharácsolt vagyonnal?

írta: Egyenlítő blog
Selyemzsinór a disznónak

Mielőtt azt állítaná bárki, hogy a túlzott ünnepi italfogyasztás ártott meg nekem, szögezzük le, hogy nem vagyok egy Deutsch Tamás, és nem élek tudatmódosító szerekkel én sem. Illetve én nem. Amit most mondok, azt nagyjából józanul mondom.

Szóval, egy szép napon, amely szerintem nem is feltétlenül olyan nagyon távoli,
a mi kis vezetőnk meg fog bukni.

Hogy pontosan miként, az persze ma még nem tudom, de valahogy. Szent Ilona vagy tergovistyei kaszárnya, március idusa vagy száműzetés a Szovjetunióba, amelyet most éppen Oroszországnak szoktunk nevezni, esetleg egy jól megérdemelt állás a FIFA vagy az UEFA vezetőségében, hiszen ott mindig szükség van talpig becsületes emberekre.

Szóval, vége lesz. És akkor a számtalan előkerülő kérdés egyike az lesz, hogy
na de mi történjen a kedves vezetőség által összeharácsolt vagyonnal?

ml_2.jpg
A mai demokrata ellenzék, ha egyáltalán mond valamit, akkor körülbelül azt szokta erre, hogy nagyon szomorú, ami történik, de ha már elvitte, akkor az az övé, azt már jogszerűen tőle elvenni nem lehet. És a jogállamiság mindennél fontosabb. Értsd tehát,

ha Mészáros gazda milliárdokat szedett össze, azt is az európai unió pénzéből, akkor az az övé, bármi is történik majd, csókolom.
Amit a felcsúti fociakadémián keresztül kisíboltak, annak annyi.
Amit a Századvégen és csatolt intézményien keresztül tisztára mostak (nem korrupció az gyermek, hanem a nemzeti burzsoázia helyzetbe hozása, érted, hékás) abból még az unokájuk is a saját lábán fog állni és nagyot röhögni, ahányszor meghallja az igazság kifejezést.

A ma valamennyire még mégiscsak a normalitást képviselő ellenzék szerint a rablott jószág megtartható lesz. Ezt jó előre közlik is, mintegy felhívásul, hogy tessék csak bátran beletorkoskodni a mézesbödönbe, majd az egész mézescsuprot is hazavinni - mert, ha úgy adódik, akkor majd azt mondjuk, hogy az az övé, mit tegyünk. Ha ellopta, hát ellopta, ezt hívjuk szabad versenynek. (Megjegyzem, nem ezt hívjuk, de ez is mindegy.)

Természetesen, arról sincs fogalmam, mit lehet tenni. De vagyok én egy ellenzéki párt? Mindenesetre csak szolidan felvetek két dolgot.

Az egyik, és a piszlicsárébb, ha most az L. Simonoknál, Garancsiknál, Mészáros gazdáknál, Tiborczoknál stb. vagyon teljes egészében megmarad, az nem csak igazságtalan, mert ez tényleg lófütty, és azt már én is tudom, hogy nincs igazság a Földön, de pofátlan is.
A másik, hogy szerintem a fideszes kultúrában benne van az, hogy az egyik nap az öledbe hullik a cucc, aztán elhúzzák a szád elől a jó meleg popsit - régen ezt úgy mondták, kiesel a pixisből -, és akkor bukta.

Az egyik pillanatban neked adják csak úgy Budapest összes hirdetőoszlopát, kinyírják törvénnyel a versenytársadat, ömlik a pénz, jut belőle ide oda. Láss csodát, még Felcsútra is. A következő pillanatban pedig hopp elveszik az egészet, és még egy kis fityiszt is mutatnak a felbátorodott janicsárok.

sl.jpgAz egyik pillanatban óriási földterületeket tukmálnak rád, a következőben pedig péntek délután bead valamelyik kisrogán egy törvényt, hogy elbuktad az egészet. Pá, kis aranyom, pá.

Ma még vidáman építessz hidat, utat, felüljárót, jó sokért, de sebaj, mert a pénz nem számít - a következőben meg ott állsz bután, mert Mészáros gazda valamelyik ráérő rokona kapta meg a munkát, a pénzt, és a felárat - és akkor még jó, hogy nem valamelyik jólképzett disznója.

Újságod, tévéd, rádiód lottómilliárdokkal, paksi pénzekkel jól kitömve hétfőn még a rendszer dicsőségét hirdeti, kedden pedig coki, vége a dalnak. A viszontlátásra.

Végülis, ha valaki a nagyvezír alvezíre lett a portánál, akkor már a kezdetektől tudhatta, hogy a jutalmul adott birtok csak addig az övé, amíg a kegyelem sugárzik rá föntről. Ha nem akkor annyi. Selyemzsinór.
Aki ma a Fidesz hűbérese, az azzal a feltétellel fogadja el a nem sértő méretű javadalmazást, hogy ez bizony nem tarthat örökül.

Ha a mi kis vezetőnk megorrol rá, aló mars.

Én nem bánnám, ha a bejglimérgezésből lassan feltápászkodó demokrata ellenzék jeles képviselői, értelmiségi támogatói, sok okos és kedves barátom nekiállna
terveket kidolgozni arra az esetre, ha esetleg az Orbán-rendszer mégiscsak megbukna.

És ezt ajánlom egyik kidolgozandó témaként a szíves figyelmükbe.

Dési János

http://egyenlito.blog.hu/2016/01/02/selyemzsinor_a_disznonak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól elvannak - a pénzünkön - dugódíjas idióták
  2016-01-02 18:23:21, szombat
 
  2016. 01. 2. 15:53

Bunyó lesz a Simicska-oszlopok körül?

Szó szerint verekedésbe torkollhat a főváros és a Mahir háborúja. Simicska cégének az év végéig el kellett volna bontania hirdetőoszlopait. De nem tették, sőt szekusokkal őriztetik őket, hogy a hatóságok se nyúlhassanak hozzájuk.

A budapesti közgyűlés karácsony előtti rendkívüli ülésen döntött úgy, hogy szerződést bont a Mahirral, amelynek összesen - az ünnepeket is beleszámolva (!) -

egyetlen hetet adott,

hogy eltávolítsa hirdetőfelületeit a közterületekről. A maffialeszámolás rendeletmódosítás értelemszerűen nem nyerte el Simicskéák tetszését, így jogi útra terelték az ügyet. Ameddig nincs bírósági döntés, nem is hajlandóak elbontani az oszlopokat.

Tarlósék azonban a jelek szerint eléggé ráfeszültek a témára, és az újévi másnaposságot gyorsan kiheverve, más január 2-án kiadták az utasítást az építmények azonnali eltávolítására. A feladattal a Budapest Közút Zrt-t bízták meg, akiknek a munkatársai az Index információi szerint Dél-Pesten már el is kezdték a munkát.

Az azonban már most látszik, hogy ez nem lesz könnyű küldetés.

A Mahir ugyanis egy biztonsági céget bízott meg azzal, hogy

"akár fizikailag is akadályozzák meg"

az oszlopok elbontását. Magyar György, a cég jogi képviselője egyenesen utcai táskalopáshoz hasonlította a fővárosi intézkedést, amelyet "jogos "önhatalommal" fognak meggátolni, ahogyan a válláról lekapott táskát is jogában áll visszaszereznie az áldozatnak.

Az már biztos, hogy Budapesten nem indul unalmasan az új esztendő. Tavaly csak a szomszédos Ukrajnából hallhattunk olyan sztorikat, hogy oligarchák által pénzelt szabadcsapatok feszültek neki a hatóságoknak, a keleti nyitás jegyében idén lehet, hogy nálunk is meghonosodik az állampolgári engedetlenségnek ez a karakán formája. Azért remélem, legalább az egyik félnél lesz kamera, egy Armata Simicska vs. Irriducibili Tarlós ustawkát nagyon megnéznék...


http://alfahir.hu/bunyo_lesz_a_simicska_oszlopok_korul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Sikeres” integráció: a bevándorlók Újév éjszak
  2016-01-02 18:09:05, szombat
 
 
“Sikeres" integráció: a bevándorlók Újév éjszakáján felgyújtották a karácsonyfát Brüsszelben

Az alább látható videót egy bizonyos Mohamed Amine készítette és töltötte fel Fb-oldalára. Az idegen kultúrák egymás mellett élésének újabb ékes bizonyítéka Brüsszelben, vagyis az “Európai" Unió fővárosában készült, a Clemenceau metróállomás közelében. A videót lementő és a LiveLeak videomegosztóra feltöltő felhasználó szerint egyébként ugyanarról a tökéletesen integrált galeriről van szó, amely szintén ezen a helyszínen (a feltöltés dátuma alapján valamivel korábban) egy autót borított le a metróállomás lépcsőjén.

A Zsohár-féléknek persze biztosan van erre is valami kellően megnyugtató magyarázatuk, de az bennünket nem érdekel.

https://youtu.be/AKGABL2hnjw

És íme az említett autóborogatás:

https://youtu.be/X-eshuBV04E

Boldog új évet, Európa!

Kuruc.info


http://hunmob.com/sikeres-integracio-a-bevandorlok-ujev-ejszakajan-felgyujtottak- a-karacsonyfat-brusszelben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 809
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 158050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.