Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Szép írások
  2016-01-21 11:53:54, csütörtök
 
  Ragaszkodunk, emberekhez, helyzetekhez, csak nehogy a kényelmi zónánkat el kelljen hagyni. Közben illúziókat gyártunk, s nem éljük az életet. Elfeledkezünk arról, hogy igazán éljünk, igazán Boldogok legyünk. A boldogság mint olyan elrobog, elmegy mellettünk, mert Boldogság érzését felváltja az aggodalom, a függés, a szerelemhez, a pénzhez... és feledésbe merül a legnagyobb kincsünk, az egészségünk, hogy annak megléte a legnagyobb Boldogság a Földön. Aki egészséges, Boldog is egyben. Mert minden nézőpont, hozzáállás kérdése, így ez is....



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-01-21 11:02:55, csütörtök
 
  Igen elgondolkodtató írás:
"Kút mellett szomjazók - Az örök szolgák népe...
Az EU rendelkezése szerint a víz immár nem jár alanyi jogon senkinek. A vizet "élelmiszerré" nyilváníttatta, így az "kereskedelmi értékkel bíró élelmiszer besorolású természeti erőforrás lett". - Tehát az állam által szabadon értékesíthető, koncepcióba, kezelésbe adható (akár idegennek is), épp csak ingyen nem kaphat belőle (még a szükséges napi/havi/ mennyiséget sem!) a magyar ember.
Aztán ez előtt a Fideszes skacok írtak egy alkotmánynak (így csak kisbetűvel) nevezett "házidolgozat" szerűséget.
Belevettek ezek ebbe szépen (majdnem) mindent.
Legfőképpen, hogyan tudnak ők (a maguk által megkreált) törvényszerűen lopni. - Tőlünk.
Írtak egy "alkotmányt", pedig meg volt az már írva 1222 óta.
Ki Aranybullának, ki Ősiség Törvényének, ki Szent Korona Tannak (Alkotmánynak) hívta - hívja.
Ez tényleg rendelkezett mindenről, így a legfontosabbról is.
Íme: "Magyarország területén minden, ami a földön, az alatt és felett található a Szent Korona - soha el nem idegeníthető - tulajdonát képezi. A birtokos jogokat - ami ez esetben megegyezik a tulajdonjogokkal, a külföldi kézre való átjátszás kivételével - a Szent Korona Országának tagja gyakorolhatja."
Aztán még Orbánék "feszelegnek" a Szent Korona előtt....
Na nézzük, hol is állunk vízügyileg?
Vízdíjak néhány országban és itthon
Megdöbbentő! Tárgy: 3 dollár egy köbméter víz Magyarországon.
Röhej, Afrikában fél dollár, nálunk 3 dollár egy köbméter víz.
Az alábbi statisztika talán gondolkodásra késztethetne mindenkit!
Víz! Néhány adat a NatGeo-ból:
USA legmagasabb vízdíj: San Diego 1,65 USD
Ausztrália legmagasabb vízdíj: Sydney 1,61 USD
Kanada: 0.86 USD
Japán: Kumamoto 1,04 USD
Ázsia: Szingapúr 0,61 USD
Afrika: Windhoek 0,42 USD (megj.: Már ahol van víz, gondolom)
Európa: Budapest 2,89 USD
Más európai városok: Róma: 0,50 USD
Amszterdam: 0,93 USD
Írország: 0,00 USD
Spanyolország: 0,62 USD
Finnország: 1,22 USD
DUK: 1,46 USD
Ami közelít hozzánk:
Belgium: 2,37 USD
És van egy, ami magasabb - Dánia: 3,43 USD
A NatGeo. egyik számában, a 88. oldalon található egy statisztika a világ városaiban 1 köbméter vízért fizetendő vízdíjról.
S hol a legmagasabb ez a díj? MAGYARORSZÁGON! Döbbenetes.
Mi a fene folyik itt? Nem Magyarország alatt található az egyik legnagyobb édesvíz lelőhely?
Ehhez képest hasonlítsuk össze a béreket is....
Luxemburgban hatszor nagyobb a minimálbér összege, mint Magyarországon.
Bővizű kutak mellett szomjazunk, mert KÚTFŐKNÉL Mammon soha jól nem lakó örökké éhes és kapzsi őrei állnak.
Habár volna erőnk őket elüldözni, mégsem tesszük.
Nem tesszük, mert nincsen hozzá HITÜNK, ELSZÁNTSÁGUNK, és EGYSÉGES AKARATUNK.
Ezek nélkül pedig örök szolgák leszünk, és nem férhetünk hozzá az éltető vízhez.
Ahogyan a szabadság kútjához sem...."
(SVPSZ)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-01-21 10:22:10, csütörtök
 
  Amikor a körénk ,,felépített ház" szép szavakból, képekből és vágyakból áll, de belül mégis üres, nem lesz belőle templom...
Valami elszalasztott érzés lengi át az egészet, melankólia, csendes fájdalom, áttörhetetlen falak az ember és a világ közt a háttérben. Fényt nem lehet akarattal bevinni valahova és megtölteni vele a belsőt, az írást és mást sem. Vagy van és ragyog, vagy nincs. A késztetés és a szándék ott van. Akarni nem lehet. Akarattal elindított szándék mögött ott marad a rejtett fájdalom, a megannyi visszahúzó kötelék, a remény csak remény marad soha el nem érhető illúzió. Nincs ki- és megszabadulás, az akarat gúzsba köt, hiába a szép remény, szép szó, az új utáni vágy-álom.

Az első indulásnál az ember igyekezettel és elszánással nekirugaszkodik, hogy levessen magáról mindent, mi megköti és ahelyett, hogy a magasságot járná, helyette végtelen mélységbe zuhan. Meglátja és megtapasztalja minden hazugságát. Szembesül. Innen nem lehet akarattal kievickélni, mert még mélyebbre hull. Csak hittel és kitartással, hogy képes rá. Egyáltalán nem könnyű, sok fájdalom, belátás és végig ki kell tartani amellett, hogy az ember már többé nem csapja be önmagát, bármi lesz. Ez igazán megedzi a lelket. A kapaszkodók hiánya, az önismeret hiánya igen sérülékennyé teszi az embert....De a kemény, figyelemmel teli munka és szorgalom ezen is átemeli, nem fontos igazán, ki mit mond, bár az ember meghallgatja.

Van egy pont, az átfordulás pillanata, mikor már nincs zuhanás, és ezer darabra hullás. Marad valami köztes lebegés, a se fönt se lent állapota. Ez is igazán nehéz. Sehova sem tartozik, talán még magához sem. Utána csak fölfelé vágyik és meglátja a csodát, ami oly szép, nem kíván a hétköznapokkal szembesülni, minden rideg. Ez elszakadást és meghasonlást hozhat. De ez is csak egy állomás. Eztán megtévesztés indul. Rájön, a félelem miről szól. Majd lassan a földön jár és megtalálja és megéli ebben is a boldogságát. Felismeri, hogy amit fönt csodának vélt, azt itt érdemes megélni, lehozni, megcselekedni, hisz mi másért születnénk... És végül az egészet megtartja magában, honnan indult, hova ért, mit tapasztalt, minden fontossá és értékessé válik, főként, hogy kitartott.

A legérdekesebb pedig, hogy a csendben, ami megszületik benne és már nem harcol, összeköti a föntet a lenttel, a mélységet a magassággal. Egy biztonságos, megingathatatlan összesűrűsödött mégis kiáradó ponttá, forrássá válik saját belsejében. Ki hosszabb, ki rövidebb utat jár ehhez be és vagy ráeszmél dolgokra vagy nem. De tanulni való az örökké marad.
És ez a szép. A megtanulandó tanulnivaló. A belső indíttatás mozzanata a legfőbb irányadó, a szív hangja és szabad kívánalma. Az akarattal indított szüntelen keresés útvesztőket és elbukást hozhat.

Götli Kinga Réka



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-01-21 10:15:16, csütörtök
 
  Szép írások ...
Biztosan te magad is ismered azokat az idézeteket ,
amelyek úgy szólnak , hogy : ,,Aki nem keres, annak nem vagy fontos.
Akkor most hadd mondjak valamit
Vannak emberek , akik nem fognak keresni , sem most , sem a jövőben , hiába vagy fontos nekik , hiába szeretnek titkon , hiába vagy benne minden szívdobbanásukban.
Nem fognak , mert nem tehetik. Vagy , mert ilyenek.
Vagy ,
mert félnek , és várnak. Nem minden fekete , és fehér. Van , hogy a körülmények akadályozzák az embert..



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-01-21 10:09:35, csütörtök
 
 
Az emberek általában azt hiszik, hogy szépen, "művészien" írni azt jelenti, hogy egyszerű gondolatait is az ember jól fölcifrázva, bonyolultan adja elő. Ennek éppen az ellenkezője az igaz. Szépen az ír és beszél, akinek sikerül még a bonyolult gondolatait is egyszerűen és világosan előadni. A művészet pedig ott kezdődik, ahol az ember az ilyen előadással még esetleg örömet is szerez hallgatóinak.
A magyar nyelv természeténél fogva az egyszerűséget és a világosságot kedveli. Nem minden nyelv ilyen.
Ebből az következik, hogy a jó magyar írás és beszéd tanítását voltaképpen a helyes gondolkodás tanításával kell kezdeni. Ki gondolkodik helyesen? Aki az igazat keresi.
Az írás és a beszéd módja mindenkit leleplez. Jól, szépen beszélni és írni magyarul, ez tehát igazánból: jellemkérdés.
Illyés Gyula: Magyar beszéd
(részlet)



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-01-21 09:56:27, csütörtök
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-01-21 09:49:30, csütörtök
 
  A lélek lassú halála

Két idős hölgy beszélget a buszon ülve.
Nem vicc következik, hanem a szomorú valóság. A közelben állok és egy félmondat megcsapja a fülem: ,,... de hát ő már csak ilyen, nem lehet mit csinálni..."
Nem vagyok rá kíváncsi, hogy kiről beszél a hölgy és miért, mégis elgondolkoztat ez a pár szó. Már nem hallom, hogyan folytatódik a diskurzus - azon tűnődöm, miért látom ilyen sokszor és ennyi emberen a megkeseredett beletörődést. Miért elégszenek meg annyian a tehetetlenség állapotával? Mi történik a gyermek álmával, a kamasz szenvedélyével, a fiatal felnőtt ambíciójával?
Sokan beletörődnek abba, hogy a másik ember olyan, amilyen, vagy épp a saját tulajdonságaikba, mert ,,úgysem tudnak változtatni rajta". Beletörődnek, hogy a lehetőségeik korlátozottak, és beletörődnek abba is, hogy az álmaik már soha életükben nem fognak megvalósulni. Így fognak meghalni.
,,Most nem jók a körülmények." / ,,Már késő." / [itt a saját kifogásod helye]
Valami magyarázat mindig van. És ha szóba kerül a téma, vagy bármi emlékezteti őket erre a keserű beletörődésre, akkor két lehetőség marad: vagy a feltépett seb fájdalmától magukba roskadnak egy időre, vagy azt mondják, elfogadták. Elfogadták a helyzetet, elfogadták a lehetőségeiket - vagy azok állítólagos hiányát -, elfogadták a másik ember bosszantó tulajdonságait. Azt mondják, elfogadták - és hazudnak. Elsősorban önmaguknak.
Az elfogadás és a beletörődés között ugyanis óriási különbség van. Míg a beletörődés azt mondatja veled, nem jó, de ez van, addig az elfogadás hangja így szól: így jó, ahogy van, boldog vagyok. Aki beletörődik, az elfojtja a vágyát az iránt, amije nincs. Aki elfogad, az boldog attól, amije van.
Boldogságot színlelhetsz egy darabig, de nem fog menni sokáig. Mondhatod, hogy elfogadtad, de még ha a szavaid és a hangod rezgése nem is árulják el, a szemeidből látni fogom, hogy fáj. De nem számít, hogy én mit látok, vagy bárki más mit vesz észre rajtad. Becsaphatsz engem, becsaphatsz mindenkit körülötted, de saját magadat nem csaphatod be. Legalábbis sokáig nem. Egy ideig menni fog - egy pár hónapig, esetleg évig el tudod hitetni magaddal, hogy minden jó így. De amit élve eltemetsz magadban, az időről időre ki akar majd mászni a sírjából. És nem akkor, amikor erős vagy és egy kedves mosollyal az arcodon vissza tudod tuszkolni azt a mélybe, hanem akkor, amikor magadra maradsz, és nem tud más segíteni a problémádon - mert nem érti, vagy mert épp miatta fojtod el magadban a keserű érzést.
Ha a lelked egy részét élve eltemeted, akkor egész életedben elkísér a beletörődés fájdalma. Egészen addig, míg ez a részed meg nem hal benned. És vele együtt elkezdesz Te is meghalni, még ha biológiai értelemben sokáig is élsz még.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2016-01-21 09:44:45, csütörtök
 
 



Az emberek azt kérdezik: mi lesz a halál után? Erre így kell felelni: ha te nem csak szájaddal, hanem szívből mondod - legyen meg a te akaratod, ahogyan a földön, úgy a mennyben is - ez azt jelenti, ahogy ebben az ideiglenes létben, úgy az öröklétben is, neked gondolkodnod sem kell arról, mi lesz a halál után. Add át magad a mindenható akaratának, dicsőítve őt; tudván, hogy ő a szeretet - így hát mitől kellene félned? Krisztus haldokolva mondta: "Atyám! Rád bízom lelkemet!" Ha valaki ezeket a szavakat nem csak a szájával mondja, hanem tiszta szívből, akkor annak az embernek több nem kell.
Ha az én lelkem visszatér az atyához, akkor vele semmi, a legjobbon kívül, nem történhet.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 228
  • e Hét: 1846
  • e Hónap: 9714
  • e Év: 51659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.