Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Márai Sándor: Szertartás
  2016-01-21 23:09:43, csütörtök
 
 

Idővel kialakul bennünk egyfajta szertartás, mellyel halottainkhoz közeledünk, ápoljuk velük kapcsolatainkat, meglátogatjuk őket, kisebb vacsorákat rendezünk tiszteletükre, udvariassági eszmecseréket folytatunk velük, tisztességtudó hangon felelgetünk, halvány, távoli kérdéseikre, s mint az élők a születésnapot, úgy megüljük a halálozás emléknapját, virággal kedveskedünk nekik, s általában úgy bánunk velük, mint kissé veszedelmes, nem egészen kiismerhető, különös lényekkel, akik tudnak kellemetlenkedni is, ha akarnak, s ezért nem árt jó barátságban élni velük. A gyász végső formája ez a szertartás, melynek kellékeit az életből kölcsönözzük. Először jajong az ember, aztán sír, aztán hallgat és szomorú. Aztán udvarias lesz a halottak iránt, mintegy feláll emlékük előtt és hellyel kínálja őket. Végre is, ők az idősebbek, ők a tekintélyesebbek. Aki halott, mindig idősebb és beérkezettebb, mint az élő.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Az őrszem
  2016-01-21 23:08:20, csütörtök
 
 

Az évek múlnak, s úgy élsz, mint az őrszem, aki virraszt a vártán, fegyver kezében, pillantása kemény és engesztelhetetlen, senkiben nem bízik, sok feketét iszik, hogy el ne kókadjon, mindenkit pártatlanul és hidegen kérdez: ,,Hé! Állj! Ki vagy?..." - s nem engedi közel, ha nem tudja a jelszót. Mi a jelszó? Három. Az egyik ez: ,,Becsület." A másik: ,,Szándék, tökéletesnek lenni." A harmadik: ,,Részvét." Szúrj keresztül mindenkit, aki közeledni mer és nem tudja a jelszót.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Az áldozat koldultatása tovább folytatódik Borsodban
  2016-01-21 21:06:00, csütörtök
 
  A képtáramba feltöltöttem pár éve az Időjelek Új Bekezdés antológiájának fekete rajzait, melyek a testenyészetként megírt vaskommunista elméletekről szólnak pár illusztrációval. Köztük van a tompalátóként létrehozott Szelep, aki fekete árnyéktesttel bír, csak egy hatalmas fejet ábrázolnak, melynek bal szemét az Időjelek jelenti. Már ismételten született meg, hiszen a magyarok elleni apokalipszis már 90 éve történik a borsodiak részéről. Köztük van G. Maczó Ágnes hintás magyar kislányként, akit születésekor be kellett volna mutatni az ébredő játszótérnek, vagyis az újjászülető egyházi szereplőknek. Köztük volt az angyal Mary Zsuzsa kitárt szárnyakkal, akinek a szájában, nyakában, hátán, mellei alatt a feketék mágusának, mint őt elméletben legyőzőnek teste látható. Köztük van az életműdíjjal kitüntetett Deák Bill Gyula egy lábbal létrehozva feszületesként, az Őrház Patikával miskolciak által berendezett Varga névvel berendezett "De az arcom nem lesz ismerős" szavakkal megírt vasfüggöny beállítója, aki soha semmi sem lehetett volna egész életében. Köztük vannak a Taosok a fekete sárkánnyal, akinek a népét egyesével mentették meg szerepüket végrehajtva, de ott vannak a kutyák, a sumerek, majmok... Az ábrák szerinti csapásaikat én kaptam meg egyedül, szerepeikkel együtt. Ugyanígy a Pszichografológiában szereplő szimbólumoknak megfelelő országok, mint a káldeusok, zsidók sorsát, vagy akár a meséskönyvekben kiadottakét, meg a világ könyvtárban megírt szereplőkét, mint Csiba Gáborét. Borsod folyamatosan ismételte lakosainak sorsát, amikor valamelyik megsérült, megtámadta az embereket. Az emberi túszokat megölte könyörtelenül, mint öcsémet a fetekebárányuk, a fasiszták, a cigányság és füvesek emelésekor. Müller Péterék folyamatosan berendezve a két apokaliptikus utcájukat, haladva végig a neveken az elméjükkel, emelve innen a könyveik szerint és tisztítva az egész világot.
Moldován Nóra vörös róka szereplő helyett nekem ölték meg minden rokonomat, jóakarómat, aki szeretett és tisztelt születésem óta.

Feltöltöttem a média Forgószelének Lévai névvel kezdődő fekete rajzait is, melyet a cinikus pszichopatái adtak ki a városnak a kilencvenes években, ezt is ismételték a Heti hetessel, mint akik idetartoznak.

Az egész testem eleven rontásokkal van tele, bennem nő a média 1986. óta, nyakamban az őskígyó strumaként, cipel Müller Péter Sziámi cigánytelepe már 1998. óta. Megcsonkítottak, eldeformáltak, elvették a hangomat, a szám egyfolytában mozog, olyan iszonyatot kaptam tőlük.
A megye folytatja Nagy Anna református vasfüggönyös helyetti teljes begyűjtése után rám a csapásoknak, koldultatás, lányommal való eltartásom után a nyomorba döntést. Már mindegyik csapás betegségét szinte megkaptam. Havi húszezer forint körüli a gyógyszer kiadásom. Nem kaptam meg ennek ellenére a rokkantsági nyugdíjat, négy százalék híja van. Két évre adták meg a rehabiilitációs járadékot. Mivel 1998. óta feküdtem pár évvel ezelőttig összegörnyedve, gondolkozásra képtelenül, fanatikusok és Rákóczi tér ember áldozásában, tisztításában, a könyveik ismétlése ideje alatt, az utazási kedvezményt nem tudtam igénybe venni. Már 2012. óta az sem jár nekem. Közgyógyot nem igényelhetek, mert nem vagyok rokkant. Még két évig biztosan eltart a megye nyomorba döntése, nem tudom, miből fizetem a gyógyszerei árát a lakosságnak. Nem értem, én vagyok az áldozatuk, sok feszület után egy naggyal tettek a világ felé és senki sem tesz semmit az érdekemben.

Kértem, hogy közöljék le a két utca apokalipszisét felkutatva mindegyik szerepét és hozzájuk tartozó országokat, média műsorokat nevekkel együtt, hiszen az egész világ ide tartozik. Kértem, hogy Miskolc világ-könyvtárának könyveit a neveikkel együtt kutassák fel.

1995-ben fejeztem be Jeruzsálem cserepeit írásaim alapján, melyek születésem óta, mint kiderült az életemről, a szerepekről szóltak. Mindent tönkre tettek, írásaimat elégették, a megmaradt cserepeket feltöltöttem a képtárba tegnapelőtt. Hiányzik harminc darab, köztük voltak a kommunista erdőnép tagjai, a hangyás fejű Kecskés nép, a halálfejes fasisztáké, mely Ricse fertelmeseivel függött össze. Vénusz is én voltam a kommunista időszak kezdetén ismétlésben az elméletek és cserepek szerint, a medvés Bocs-kort megelőzően. Bocskor Gábor születése óta a média teljes egészével, a politikusok ismétlőivel ember áldozásból él. Nincs meg a szegfű és a Média Márk által felvett forgószél virág-jeles cserepem.

Olyan könyveket adtak ki az apokaliptikus író csapások, melyekben leírták azt, hogy a sántákkal szolidarításban kell lenni. Már a bölcsődében megrántották ezért a lábamat a már elköltözött Varsányi helyett, aki elé kitették a rokkantsági jelzést. Még Medveczky Ilona, a Vörös Oroszlán határozatlan Halakja is rokkant autóval közlekedett, akár a Nyírő Gyula elmeosztály főorvosa, Németh, akit még feljebb emeltek. Lévai a nevéhez való érkezéskor ismételte az olaszliszkai honfoglalást, visszamentek időben a harmincas évek végéhez, a Kisgazdapárttal, vagyis a bolond honfoglalókkal, s az indiai cigányok segítségével Nagy Karola könyve szerint a nemesi elmeosztállyal. Én voltam a mimóza is, mint minden egyszemélyben. Magyarország és Románia elmeosztálya felszámolta az emberiséget.

A szociális osztálya a városnak közölte pár éve velem, hogy velem nem tesznek kivételt semmiben. Iszonyatot hajtott végre a város. Ilyen állapotban hogyan nevezhető valaki rehabilitációsnak?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Örökkévalóságig
  2016-01-21 20:06:20, csütörtök
 
  Kohut Katalin: Örökkévalóságig

Nem volt szerelem,
csak ragaszkodás és megszokás.
Fájdalom, a hiány emészt.
Most is bízom benned,
bár nem értettük soha
egymás gondolatait,
ez volt a távolság.
Megbántam a szavaim,
feldolgozni képtelenség
a velem történteket.
Könyörögve kértem
külön leveleket időnként.
Válasz a csend.
Egyszer megbékülünk,
s talán tudunk majd
emberin beszélgetni
az örökkévalóságig.

2016. január 21.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: A nő és a férfi
  2016-01-21 00:48:38, csütörtök
 
  Kohut Katalin: A nő és a férfi

A nő csak szép lehet,
lehetőleg buta,
ha csúnya, házias,
asszony katona.
Viselje a ház minden
nyűgjeit és gondját,
terelje gyerekek
nevelési útját.
Asszonycseléd a neve
legtöbb fehérnépnek,
mindig otthon a helye,
párja félreléphet,
elnézően bánik
a ház urával szegény,
nincsenek jogai,
a férje nagy legény.
De ha jő a szomszéd,
daliás termetű,
tüstént jó feleség,
önmagát kellető.
Nagyvilági dáma
mindenki nem lehet,
kiért rajong a szem,
a testért ölre megy.
Ilyen lenne a nő,
könnyelmű és facér,
szívében üresség,
megélés csak a cél?


Ki az úr a házban,
tudja a nagyvilág,
szereti a hasát,
asszonnyal nem vitáz.
Férfi munka övé,
tán nincs is pihenő,
másik pedig henyél,
mulatva vigad ő.
Ágyasa ingyenes,
a jussa a hallgatás,
törvényét hallatja,
mindene szívatás.
Megnézi a nőket,
fixíroz szüntelen,
udvarol a szépnek,
otthon meg bűnt terel.
Szükséges az asszonyt
néha megruházni,
erővel kell otthon
saját törvényt hozni.
Meccsre jár és dőzsöl,
az élet unalom,
férfinek nevezi
magát az etalon.
Nagyvilági ficsúr
gazdagnak jól bókol,
ágyba visz mindenkit,
éget, mint Pitralon.

A férfi, mint a nő,
ha okos, szerelmes,
együtt tesznek mindent,
otthonuk kellemes.
Építik egymásban
a sikert boldogan,
figyelem, szeretet
szívükben gondtalan.
Egyforma felfogás,
értelem-fok a szó,
nincsen itt lemondás,
erejük lélek-tó.


2016. január 21.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 106 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 12255
  • e Év: 51256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.