Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Agytorna gyakorlatok az egészséges elméért
  2016-01-21 21:10:18, csütörtök
 
  Napjainkban szinte minden eszközhöz, elektronikai cikkhez használati utasítást adnak. 120 oldalas füzetecske tájékoztat a mikrohullámsütő helyes használatáról, mit és hogy tegyünk vagy ne tegyünk bele, hogy tönkre ne menjen. A világ legkomplexebb "készülékéhez" azonban sajnos nem kapunk használati utasítást - ez az emberi agy.


Ennek a mindentudó tájékoztatónak hiányában pedig a klasszikus, ,,trial & error" (próbálkozás és tévedés) módszerét használjuk a tanulás folyamataiban. A próbálkozások és tévedések sorozata az, ami végeredményben elvezet minket a számunkra optimális gondolkodásfolyamatokhoz.

Agyunk működésének egyik alapelve, hogy folyamatosan edzeni kell, ugyanúgy, mint az izmokat. Ha nem használjuk izmainkat, fejlődni sem fognak, sőt használhatatlanná válnak egy idő után (egy nem használt izom több, mint 30%-a épül le hetente. Ezért kell például a három hétig begipszelt lábat fizioterápiával újra edzésbe hozni). És ugyanezen elv alapján működik agyunk is.

Az amerikaiaknak van is erre egy jó mondásuk: ,,you either use it, or you lose it" (vagy használod, vagy elveszíted). És joggal állítható, hogy ez az élet bármely területére igaz. Ha nem fejlesztjük folyamatosan a legfontosabb erőforrásunkat, nehezen fogunk eredményeket elérni úgy a személyiségfejlődést, mind pedig az élet más aspektusait tekintve.

Itt van 11 egyszerű, de annál hatékonyabb gyakorlat, amelyekkel erőfeszítés nélkül edzheted agyadat. Néhányat már ma elkezdhetsz. Induljunk a legegyszerűbbektől, amelyek nem kerülnek sok időbe és különösebb fáradozásba:

1.Tedd a másik kezedre az órád

Általában a bal kezeden viseled az órát. Minden alkalommal, ha megnézed az időt, az agyad nem kell semmilyen erőfeszítést tegyen ezen folyamat végrehajtásához, mert berögözött mozdulattá vált, mint egy reflex. És amit reflexből csinálunk, az nem tudatosul, azaz nem gondolkodunk rajta. Ugyanígy van az autóvezetéssel is. Kezdetben azon pörög az agyunk, hogy mikor melyik pedált kell felengedni, hol van a hármas, elégszer néztünk-e tükörbe indulás előtt... A jogosítvány megszerzése után nem is halljuk a mellettünk ülőket, annyira koncentrálunk. De egy idő után ez mind reflexesen működik - így tudunk telefonálni és térképet böngészni vezetés közben (ezt azért vezetés közben mi nem ajánljuk). Azzal, hogy átteszed az órát a másik kezedre, minden alkalommal gondolkodásra bírod az agyad, mielőtt cselekednél. Cserélgesd havonta!

2.Válassz minden nap más útvonalat

Egy másik hatékony gyakorlat: minden nap más úton menj. Ha rendületlenül ugyanazt az útvonalat követed minden egyes nap, akkor az agyad köszöni szépen jól van, és átkapcsol automata pilóta üzemmódba. Így nem csoda, ha a munkahelyen jut eszedbe, hogy a gyerek még mindig az autóban ül, mer t elfelejtettél az óvoda felé menni. Bírd gondolkodásra az agyad, dolgoztasd. Ha a kereskedelem világában mozogsz, ezzel a gyakorlattal több esélyed van új kliensekkel találkozni.

3.Ne használj GPS-t

Dolgaink nagy része arra lett kitalálva, hogy megkönnyítse létünket. De ne felejtsük el, hogy ezek nincsenek feltétlenül jó hatással elménkre, mivel így kevesebb gondolkodásnak tesszük ki agyunkat. Inkább fürkészd a térképet, olvasd le az utcaneveket az épületek oldaláról, kérdezősködj, találd fel magad. Időről időre legalább.

4.Minden nap tanulj valami újat

Tedd fel magadban, hogy minden nap valami újat tanulsz. Olvass. A Wikipédia és a Google a barátaid. Keress egy új szót, egy fogalmat, céget, nevet, egy országot, bármit, amiről valami újat tanulhatsz. Így nem csak edzed, hanem táplálod is elmédet. Mert az agy is olyan, mint egy motor - üzemanyagra van szüksége.

5.Mozogj

Az agytorna korántsem zárja ki az izmok edzését. Nem titok, hogy a testmozgás nem csak a testnek, hanem az agynak is jót tesz. A Georgia Egyetem Mozgástudományi Intézete arra a következtetésre jutott, hogy már egy 20 perces testmozgás is segíti az agy működését. Mozgás, magasabb szívfrekvencia, több vér (így oxigén) az agyban - ilyen egyszerű ez. Mozgás alatt ugyanakkor hormonok is szabadulnak fel a testben, ami a relaxációt, a tanulást, és az idegi jelátvitelt is javítja.

6.Hidratáld magad bőségesen

Az agy 90%-a víz, úgyhogy ajánlatos minél többet fogyasztani. Az optimális napi folyadékmennyiség a testtömeg minimum 5%-a. Amikor a szomjúságérzet jelentkezik, az agy már 10-20 perce nem működik optimálisan. Ez azért van, mert a szomjúságérzet sokkal később tudatosul, mint ahogy azt az agy sejtszinten érzékeli. Tehát törekedjünk még azelőtt inni, mielőtt szomjasok lennénk.

7.Mondj fel a tévézéssel

Tudományosan bizonyított, hogy a TV butít, ugyanis ez szintén az agyi munka csökkenéséhez vezethető vissza: egy olyan kommunikációs forma, ahol az üzenet semmilyen erőfeszítést nem feltételezve hatol az elmébe. Nem beszélve arról, hogy ez az üzenet kevés esetben bizonyul kifejezetten elmecsiszoló jellegűnek (National Geographic, Discovery és egyebek).

8.Mondj fel az alkohollal

E téren is számtalan tanulmány támasztja alá az alkohol agyi funkciókra gyakorolt káros hatását. Még az ,,ajánlott napi egy pohár bor" híveinek is tanácsolandó inkább vízzel tölteni azt a bizonyos poharat.

9.Tanulj meg egy új nyelvet

Talán az agytorna legjobb módszere a nyelvtanulás. A statisztikák szerint az, aki könnyedén megtanul két-három nyelvet, az hat-hetet is pont ugyanúgy képes elsajátítani. Tudtad, hogy egy nyelvet akár néhány hét alatt meg lehet tanulni? Egy nyelvtanulást segítő módszer például a híres Lozanov módszer.

10.Fejleszd a szóbőséged

Fontos, hogy ne csak idegen nyelvű szavakat tanulj meg, hanem anyanyelveden is tanulj új szavakat. Vedd kézbe az értelmező szótárt, és láss neki még ma!

11.Játssz

Nem utolsó sorban, lazításkor is tornásztathatod agyad. Tökéletesen megfelelnek erre a célra a különbségkeresős, párkeresős - vagy memóriajátékok, a különféle számolós játékok.

Most pedig rajtad a sor, hogy kicsit mozgásba hozd elmédet. Kellemes tornászást!

Forrás:Egyed Zsuzsanna-Filantropikum.com

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyógyszer nélküli fejfájás csillapítás
  2016-01-21 21:08:57, csütörtök
 
  Ráadásul a magas vérnyomást és a duzzanatokat is leviszi! Pedig csak egy borogatás, amit bárhol megcsinálhat.



Ha fáj a fejed, vegyél be egy gyógyszert! - ezt sugallják a reklámok. Persze a kockázatok és mellékhatások már csak apró betűvel vannak megemlítve.



Aki nem szeretne gyógyszerfüggővé válni, próbálja ki ezt az egyszerű módszert:

Készítsen sóoldatot 2 kanál sóból és 2,5 dl meleg vízből. Vegyen egy nedvszívó pamut anyagot, kendőt, és mártsa a sós vízbe. Kicsit ki kell nyomkodni, hogy ne csöpögjön belőle. Ezután mehet a borogatás a homlokra, torokra - bárhová, ahol fáj.

Kb. 20 percig hagyjuk hatni. Ha lehet, feküdjünk is ez idő alatt. Hamarosan érezni fogjuk a fájdalom enyhülését. Végül langyos vízzel mossuk le a kezelt testrészt.



MIÉRT MŰKÖDIK? A sós vizes borogatás stimulálja a szervezetet, hogy a felesleges folyadékot a káros anyagokkal együtt kiürítse a szervezetből.

TIPP: tegyen a dagadt lábfejére, bokájára sós borogatást. Jó esetben negyed óra alatt lelohasztja!
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Mi teszi boldoggá a férfiakat?
  2016-01-21 21:08:17, csütörtök
 
  A Harvard egyetem 1938-ban kezdte el követni 268 férfi hallgatója életútját, azt vizsgálva, hogy melyek azok a tényezők, amelyek hozzájárulnak a boldogságukhoz, és melyek azok, amik akadályozzák. Na persze nem kell ehhez nagy kutatás, mert körülbelül arra jutottak, amit eddig is tudtunk: a szerelem és a szeretet boldoggá tesz, az alkohol és a stressz pedig nyomorulttá. A 75n éve folyó kutatás eredményeit nemrég tették közzé a Triumphs of Experience ("A megtapasztalás győzelmei") című könyvben. Röviden a könyv előszavából:


"Agy olyan korban, amikor sok ember a világon a tízedik X-ét is megéri, az eddigi leghosszabb időtartamú tanulmány az emberi fejlődésről örömhírrel szolgál az időskorral kapcsolatban: az életünk tovább fejlődik idősebb korban, és gyakran örömtelibb, mint előtte.

Az 1938-ban megkezdett Grant Study of Adult Development több, mint 200 ember fizikai és érzelmi egészségét térképezte fel, egyetemista koruktól kezdve. A már klasszikusnak számító "Adaptation to Life" tanulmány 55 éves korukig követte az életüket, és segített a felnőtté válás folyamatának megértésében.

Most George Vaillant tovább követi az életüket a kilencvenes éveikig, először dokumentálva azt, hogy milyen érzés tovább virágozni a visszavonulás megszokott ideje után. A férfiak életének minden aspektusát (kapcsolatok, politika, vallás, túlélés, és alkohol-fogyasztás, amely a kutatás szerint a vizsgált alanyok egészségének és boldogságának legnagyobb pusztítója) vizsgáló "Triumphs of Experience" tanulmány számos meglepő eredményt közöl.

Például, azok, akiknek jól alakul az öregkoruk, nem biztos, hogy jó volt a középkoruk, és fordítva. Míg a tanulmány alátámasztja, hogy a hátrányos gyermekkorból fel lehet épülni, a boldog gyermekkor emlékei egész életre szóló boldogság forrásai. A házasságok sokkal boldogabbak 70 éves kor után, és 80 éves kor felett a genetika sokkal kevésbé befolyásolja az öregedést, mint az 50 éves kor előtt kialakított szokások. Úgy néz ki tehát, hogy méltósággal és életerősen megöregedni sokkal inkább tőlünk függ, mint a génállományunktól."

Mielőtt tovább vizsgáljuk a tanulmányt, hadd szúrjam közbe a reklámot: most kell elkezdeni jógázni, hogy öregkorunkban boldogok és egészségesek lehessünk! Akkor sem lesz késő, de most még sokkal többet tehetünk az egészségünk és életörömünk megőrzése és az öregkori leépülés megelőzése érdekében. Ja és hadd szúrjam közbe azt is, hogy Colin Campbell szinte minden öregkori krónikus betegség kialakulását az állati fehérje fogyasztásával hozza összefüggésbe a Kína-tanulmányban, vagyis ha mellette még vegánok is leszünk, akkor végképp királyi öregkorunk lesz!

De akkor most vissza a tanulmányhoz: az egyik tényező, amit kiemel: az alkoholfogyasztás és a dohányzás, amelyeket a legtöbb résztvevő az egészsége és boldogsága legfőbb ellenségének tartott. A legtöbb válás oka az alkoholizmus volt, valamint a neurózis és depresszió kialakulásában is erős szerepet játszott. Hurrá, én sohasem hódoltam egyik szenvedélynek sem!

A másik érdekes eredmény a kapcsolatok melegsége és az anyagi, illetve karrierbeli sikerek közötti összefüggés volt. Vagyis a szerető család sokkal jobban motiválja a férfit a nagyobb teljesítményre a munka terén, mint egy egyedülálló férfit a karrier által elérhető befolyás vagy anyagi javak. A szeretet erős mozgatórugó!

A másik érdekes eredmény, ami szintén azt támasztja alá, hogy a sikeres férfi mögött mindig egy erős és törődő nő áll (vagy kettő), az anya szerepe. Azok a férfiak, akik sok szeretetet kaptak az anyjuktól, sokkal sikeresebbek lettek az életükben, mint azok, akik úgy érzeték, hogy nem kaptak elegendő szeretetet és gondoskodást. Ugyanakkor, az apa szerepével kapcsolatban nem mutattak ki ilyen összefüggést.

A 75 évig tartó, és több, mint 20 millió dollárba kerülő tanulmány végkövetkeztetése: A boldogság az, ha szerethetsz, és ha szeretnek! Én a feléért is megmondtam volna :-) Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy miért nem vizsgálták meg a nők boldogságában szerepet játszó tényezőket. Lehet, hogy azért, mert ahhoz nem lett volna elegendő 75 év és 20 millió dollár? A viccet félretéve, ha egy kicsit többet foglalkozunk egymással, és megtanulunk szeretetet adni és elfogadni, akkor az életünk sokkal boldogabb lesz.



Guranga Das - Hot Ashtanga

Forrás: http://www.hotashtanga.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdőfürdő - A természet gyógyító ereje
  2016-01-21 21:06:56, csütörtök
 
  Azok, akik szeretik a természetet és szeretnek a szabadban lenni, imádnak feltöltődni a zöld környezet pozitív energiájával. Erdőfürdő, azaz japánul sinrin-joku, a neve annak a stressz oldó, relaxációs programnak, amelynek során a túrázók úgymond "merítkeznek" a fák által kibocsátott esszenciális illóolajok, a fitoncidok párájában. Japán orvos kutatók eredményei szerint a fertőtlenítő fitoncidok, amelyek voltaképpen a növényt védik a rothadást beindító baktériumoktól és más kórokozóktól, az emberi szervezetre is hasonló hatással vannak, ugyanakkor jótékony hatással bírnak a mentális és fizikai állapotra.





A természetben, szabadban eltöltött időnek gyógyító hatással van az elmére, testre és szellemre egyaránt. Az erdőfürdőzés eszméjét az ősi shinto és buddhista gyakorlatok ihlették, és lényege abban áll, hogy engedd be a testedbe az öt érzékszerveden keresztül a természetet, és válj eggyé az erdővel, természettel. Arról szól, hogy tudatosítsd környezeted és ezt az élményedet.

Nem a szabadtéri extrém sportokról vagy a vadonba száműzött magányról szól, hanem megengedni a testednek és lelkednek, hogy részt vegyen az erdő békéjében. Olyan, mint egy természetes aromaterápia. Az ősi bölcs törzsek, akik harmóniában éltek a természettel, ezt már rég támogatták, de csak napjainkban születtek tanulmányok az erdőfürdőzés egészségre való jótékony hatásairól.

A kutatások bebizonyították, hogy az erdőfürdőzés jelentősen csökkenti a szervezetben a kortizol szintet (ami egy stressz hormon), a vércukorszintet, vérnyomást és pulzust, enyhíti a depressziót és a haragot. Egy séta az erdőben erősíti az immunrendszert, megnövelne a ráksejtek ellen keletkezett fehérjék termelődését, és fokozza az úgynevezett természetes ölősejtek (natural killer cells) aktivitását.



Az emberiség a természetből fejlődött ki, ezért érzi magát otthon benne, habár sokan ezt nem fogadják el. És most lássunk egy párat azokból a tanulmányokból, amik kimutatják, amit az ember már régóta tudott:

1.Stressz csökkentő hatás

Yoshifumi Miyazaki, 2005 és 2006 között zajló tanulmányába 260 önkéntest vett be, akik 24 különböző helyen éltek, és arra következtetett, hogy az önkéntesek nyálában mérhető kortizol átlag koncentrációja 13,4%-al alacsonyabb azoknál, akik legalább 20 percet csodálták a természeti környezetüket, mint azoknál, akik városokban laktak.

2004 óta, Miyazaki több, mint 600 alanyt vidd ki az erdőbe. Kollégájával együtt, Juzoung Lee-vel, bebizonyították, hogy egy kényelmes erdei séta, egy városi sétával ellenben, 12,4%-al csökkenti a kortizol szintet, 7%-al szimpatikus idegrendszeri aktivitást, 1,4%-al a vérnyomást, és 5,8%-al a szívfrekvenciát.

2.Figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) és az erdőfürdő

Az Amerikai Egyesült Államokban, Illinois-ban, 17 figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral diagnosztizált gyermeket tettek ki különböző környezeteknek. Azoknak a gyerekeknek, akik 20 percet sétáltak a városi parkban, jelentősen javult a figyelmük, azokhoz a gyerekekhez képest, akik ugyan annyi időt sétáltak a város központjában. A tanulmányt vezető kutatók arra következtettek, hogy a természetben eltöltött idő jótékony hatása vetekszik a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarban használt gyógyszer hatásával.

3.Kreativitás

Paul és Ruth Ann Atchley, a Kansas-i egyetem pszichológusai és David Strayer, az Utah-i egyetem pszichológusa, kísérleti tanulmányukban arról írnak, hogy három napos túrázás és sátorozás a szabadban 50%-al növelte a kreativitási teszten elért eredményüket.

4.NK-sejtek: Természetes ölősejtek (Natural Killing Cells)

Ezek a sejtek a fehérvérsejtek egy fajtája, amelyek fontos szerepet töltenek be a baktériumok, vírusok és daganatok elleni védekezésben. A kor előrehaladása, stresszes állapotok, rovarirtó szerek csökkentik ezen sejtek számát.

2005 és 2006-ban. Qing Li a Tokyo-i orvosi egyetemről, középkorú üzletemberek csoportját hívta meg egy háromnapos erdei gyalogtúrára. A túra végén, a véreredmények, 40%-os NK sejt növekedést mutattak az üzletembereknél. Amikor ugyanez a csoport egy hónap múlva a városban tett meg egy közös sétát, az NK sejtek száma nem változott.

5.Vércukorszint csökkentő hatás

Az erdőfürdőzés segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet. Egy japán tanulmány 87 kettes típusú cukorbetegséggel diagnosztizált felnőtt egészségi állapotát követte 6 éven át. Ebben az időszakban kilencszer tettek meg az erdőben 3 vagy 6 kilométer távolságot, fizikai állapotuknak függvényében. A tanulmány végén, a sétákon résztvevők vércukorszintje csökkent, javult az inzulin iránti érzékenységük, és csökkent az A1c hemoglobin szintjük.

Bármilyen fizikai gyakorlat segíti a vércukorszint szabályozását cukorbetegeknél. Ha arra gondolunk, hogy a séták gyakorisága (csupán kilenc alkalom hat év alatt), és az a tény, hogy a vércukorszint jelentős csökkenést mutatott (hasonló mértékű csökkenést a rövid és hosszú távot megtett személyeknél), arra engedte következtetni a kutatókat, hogy a fizikai gyakorlatokon kívül, a hormon kiválasztásban beállt változás és a cukor anyagcseréért felelős idegrendszeri aktivitás változása is egyaránt hozzájárult a hosszú távon fennmaradt pozitív hatások megteremtéséhez.



Rendszeres séták az erdőben mélyebb és tisztább intuícióhoz vezetnek, növelve az életenergia áramlását, megtanítanak a természettel és élőlényeivel való együttérzésre, mélyíti a barátságokat, és növeli a boldogságérzetet. Egy egyszerű eljárás a séta az erdőben. Minden évszakban megteheted. Akkor jelentkeznek az egészségügyi problémák és betegségek, amikor elválasztjuk magunkat a természettől. E. O. Wilson biológus fogalmazta meg a ,,biophilia" fogalmát, ami annyit jelent: ,,az élet és az élő rendszerek szeretete", leírva ezzel veleszületett emberi szükségletünket.

Forrás: http://betegsegnyelv.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Paulo Coelho üzenete – Életutad megóvá
  2016-01-21 21:05:34, csütörtök
 
  1. Az út egy keresztúttal kezdődik. Megállhatsz ott és meggondolhatod, melyik irányba menj, de ne tölts el sok időt a gondolkodással, mert különben sosem fogod elhagyni a helyet! Amint megtetted az első lépést, felejtsd el örökre a keresztutat, különben azzal a haszontalan kérdéssel fogod magad folyamatosan kínozni, hogy "Vajon a helyes utat választottam?"

2. Az út nem tart örökké. Áldás egy ideig az úton járni, de egyszer vége lesz, ezért készülj fel arra, hogy bármelyik pillanatban elhagyd! Sose szokj hozzá túlságosan semmihez! Se az eufórikus órákhoz, se a végtelen napokhoz, amikor minden olyan bonyolult és a haladás lassú. Ne feledd, előbb vagy utóbb megjelenik egy angyal és az utad véget ér!

3. Becsüld meg az utad! A te választásod volt, és ahogy tiszteled a földet, amelyre rálépsz, úgy fogja tisztelni ez a föld a lábaid. Tégy meg mindent utad megóvásáért, megtartásáért és ő ugyanezt fogja tenni érted!

4. Légy jól felszerelkezve! Hordj magadnál kis gereblyét, ásót, bicskát! Értsd meg, hogy a bicska nem használ száraz levelek ellen és a gereblyék nem alkalmasak mélyen gyökerező növényekre! Tudd mikor melyik eszközt kell használni!

5. Az út előre és hátra halad. Néha vissza kell menned, mert valami elveszett, vagy egy üzenet, mit át kell adnod, véletlenül a zsebedben maradt. Egy jól gondozott út lehetővé teszi számodra, hogy nagyobb problémák nélkül vissza tudj menni.





6. Előbb az úttal törődj, ne azzal, ami körbevesz! Ne hagyd, hogy összezavarjanak az útszéli száraz levelek vagy az, ahogy mások gondozzák útjukat! Arra fordítsd energiád, hogy gondozd és megóvd a földet, mely befogadja lépteidet!

7. Légy türelmes! Néha ugyanazt a feladatot kell ismételni, mint például kihúzni a gyomokat vagy feltölteni a lyukakat, melyek egy váratlan zápor után előtűnnek. Ne bosszankodj - ez is része az utazásnak!

8. Az utak keresztezik egymást. Az emberek elmondhatják, milyen az idő. Hallgasd meg a tanácsukat és hozd meg saját döntéseidet! Csak te vagy felelős az útért, melyet rád bíztak.

9. A természet a saját törvényeit követi. Ezért fel kell készülnöd a hirtelen változásokra ősszel, a síkos jégre télen, a virágok kísértésére tavasszal, szomjúságra és záporokra nyáron. Hozd ki a legtöbbet mindegyik évszakból és ne panaszkodj a jellegük miatt!

10. Tedd utadat önmagad tükrévé! Sose hagyd magad befolyásolni azáltal, ahogy mások gondozzák útjukat. Van saját lelked, amire figyelj és vannak madarak, hogy elmondd, mit dalol lelked. Legyenek történeteid körülötted mindenki számára szépek és kellemesek! Mindezek felett hagyd, hogy történeteid, melyeket lelked mesél utad során, az út minden másodpercében visszhangozzanak!

11. Szeresd az utad! És vezessen az Úr és segítsen minden egyes napon!

Forrás: www.paulocoelhoblog.com

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 131 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2552
  • e Hét: 5419
  • e Hónap: 11791
  • e Év: 62582
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.