Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-01-22 23:51:19, péntek
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Lelkünk üzenete
  2016-01-22 23:42:37, péntek
 
  Lelkünk üzenete





Ahhoz, hogy meg tudjuk fejteni saját magunk számára, hogy mi az amit a szívünk diktál, amit a szívünk szeretne, ahhoz figyelnünk kell önmagunkra.

Tisztába kell lennünk a saját érzéseinkkel, és az érzéseinket meg kell tudjuk különböztetni a gondolatainktól.

Lelkünk üzenete az érzéseinken keresztül mutatkozik meg, az érzéseinken keresztül üzen nekünk. Ha kapcsolódunk a saját Lelkünkhöz, akkor felfedezhetjük, hogy milyen sok érzet lapul meg benne. Ezek az érzetek mind hozzánk tartoznak, és mindegyiknek más és más jelentése van. Számos felfedezetlen érzés lapul még a Lelkünk mélyén, melyek arra várnak, hogy felfedezzük őket, hogy megszólítsuk őket, és hogy felemeljük őket magunkba, a szívünkbe.

Minél több érzetet tudunk megfogalmazni magunkban, annál könnyebben tudjuk kifejezni magunkat, azt hogy, mit élünk meg egy adott pillanatban, és hogy mi az, amire még vágyunk.

Minél több érzést tudunk megfogalmazni, annál közelebb kerülünk a saját Lelkünkhöz, és a másik emberhez.

Minél több érzést tudunk megfogalmazni, annál közelebb kerülünk a boldogságunkhoz.

Fedezd fel te is a Lelked üzenetét és meglátod, hogy egy-egy apró kis eltérés mekkora változást hozhat az életedben.

Dömötör Aletta - talentumok.com
Forrás: http://talentumok-lelekebredes.com/2015/11/30/lelkunk-uzenete/

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A megbocsátás csodája - megértés, feldolgozás, újjászületés
  2016-01-22 23:36:01, péntek
 
  A megbocsátás csodája - megértés, feldolgozás, újjászületés





Mindenkit érnek sérelmek, ez ellen nem tudunk mit tenni.

Viszont egy valamit mégis csak tehetünk. Megbocsáthatunk.

Megbocsáthatunk családtagjainknak, barátainknak vagy egy ismeretlennek; megbocsáthatunk a hatásoknak, melyek nem építő jelleggel hatottak ránk. Megbocsáthatunk, majd folytathatjuk a megbocsátást megállás nélkül, mindezt azért, hogy ,,tisztán" tartsuk szívünket.

A megbocsátás csodája, hogy ezzel elvágjuk mindazt, ami a múltban nem működött.

A közöny, a sértettség, a düh és a harag helyett a szeretetet válasszuk!

Ha nem ezt az utat választjuk, sérelmeinket fájó sebekként lüktetve magunkkal cipeljük. Időről-időre feltépjük e sebek varait, fájdalmat okozva magunknak és a másiknak is. Majd a fájdalomtól visszahőkölve elfolytjuk, újra magunkba zárjuk sérelmeinket... évekre vagy akár életekre. A fájdalom és a sértettség állandó váltakozásával a seb ott marad bennünk, lelkünkbe ég, és a kezdetben, oly kicsiny sérelem energiamintázatunk részévé válik.

A sértettség haragot szül. A harag tragédiája pedig abban áll, hogy kapcsolatban tart valamivel, ami fájdalmat okozott; valamivel, ami nem működött, ami nem sikerült, ami elárult, ami becsapott. Mégis csüggünk a haragon, mint egy életadó forráson, pedig ez a ,,forrás" nem ad, hanem elvesz. Ránk nehezedik és elvonja figyelmünket. Elvonja figyelmünket az életről, a szeretetről; megakadályoz abban, hogy betölthessük a nekünk szánt szerepet.

A neheztelések rendetlenséget és zavart keltenek lelkünkben és szívünkben. A bennünk lakozó békét és nyugalmat hatalmas zúgás és csörömpölés váltja fel. Majd veszteséget, veszteségre; fájdalmat, fájdalomra halmozunk... eltévelyedünk, hiszen a zúgásban nem halljuk szívünk szavát.

Mennyivel könnyebb lenne, ha túltennénk magunkat a nehézségeken és megbocsátanánk a felgyülemlett sérelmeket és csalódásokat! Mennyivel könnyebb lenne, ha végre megértenénk a megbocsátás szentségét!

A megbocsátás nem csak feledés, hanem annak megértése, mi nem működött, és hogyan is történt meg minden. Nem figyeltünk eléggé, nem voltunk hajlandók meghallani a másikat, képtelenek voltunk meglátni ismétlődő hibáinkat, vagy esetleg nem láttuk a másik szemében szikrázó szeretet fényét?!... Nem tesszük helyesen, ha feledünk, és később ugyanaz megismétlődik.

És a megbocsátás, nem csupán megértés, hanem feloldozás, újjászületés a szeretet oltárán.

A megbocsátás nem jelenti saját magunk feláldozását, nem jelenti azt, hogy megadjuk magunkat mások ismétlődő sértéseinek. A megbocsátás célja a negatív kötődésektől való felszabadítás. Az, hogy energiáink ne csapongjanak, hanem szívünkben összpontosuljon a szeretet energiája. A megbocsátással helyre áll bennünk a szeretet, visszanyerjük életkedvünket, és azok is visszanyerik, akiknek megbocsátottunk. Ösztönösen visszakerülünk az életbe, és újra kezdjük élni azt.

De először magadnak kell megbocsátanod. Jöjj rá, hogy a legfontosabb személy, akinek megbocsátással tartozol, akinek szeretettel tartozol, az Te magad vagy!

Ha, ezt képes leszel meglépni, egyre inkább leszel a szeretet, ami vagy!
Forrás: http://szabadonebredok.info/a-megbocsatas-csodaja-megertes-feloldozas-ujjaszulete s/

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
Hogyan lehetséges a gondolatok erejével meggyógyítani a...
  2016-01-22 21:23:51, péntek
 
  Hogyan lehetséges a gondolatok erejével meggyógyítani a betegségeket?





Ha minél előbb megértjük azt, hogy a gondolatok és az érzelmek ereje milyen hatással van az életünkre, annál szorosabb harmóniába kerül a test és a lélek együttese, és ezáltal egészségesebbek, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és derűlátóbbak leszünk.

Mikor szabadnak érezzük magunkat, és úgy gondoljuk, hogy minden rendben van körülöttünk, akkor ez pontosan így hat a szervezetünkre is. Ha egészségesnek gondoljuk magunkat, akkor képesek vagyunk megőrizni azt, és emellett számtalan pozitív érzést, lehetőséget tudunk bevonzani az életünkbe.

A gondolkodásunk, a meggyőződésünk olyan akár egy vitorla. Bármilyen viharos szelek is tépázzák, ha a vitorlánk erős, akkor a hajó is kiállja a próbát, és végül eljut a célba. Ehhez az kell, hogy kizárjuk a fejünkből a sok negatív dolgot, amelyek elbizonytalanítanak, meghátrálásra kényszerítenek.

Ha képesek vagyunk megtisztítani elménket a rossz, pesszimista gondolatoktól, akkor fokozatosan a lélek felszabadul, eltűnnek a nyomasztó érzések. Ha az influenza-járványba, az allergia szezonban eldöntjük fejben, hogy egészségesek maradunk, mert erős a szervezetünk, a jó dolgokra koncentrálunk, segítünk másokon, olyan energiákat kapunk, amely az immunrendszerre is hat, erősebbé téve a védekező rendszerünket, így valóban elkerülhetők a betegségek, akár a depresszió is. Ezzel egyensúlyt is teremtünk önmagunkba, ami a lelki és a fizikai egészségre van jó hatással.

A betegséget a figyelem tartja életben

Amikor egy beteg megkapja a depresszió diagnózisát első ízben megnyugszik, mert figyelmet kap és fontosnak érzi magát. Ezzel azonban csak beleesik az áldozat szerepébe. A legtöbb ember nem is tudja milyen hatalmas ereje van a kimondott szavaknak és a gondolatoknak. A betegséggel kapcsolatos gondolatok felerősíthetik azt, vagy éppen csökkenthetik. Ugyanakkor nagyon sokan betegségükkel csupán csak kifogásokat keresnek és együttérzést keresnek. Másoknak a figyelem a fontos.

A gyógyulás helyes útja, ha a betegség helyett az egészségtudatot erősítjük, az egészségre irányítjuk a figyelmünket.
Forrás: http://filantropikum.com/

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Vessük be a színterápiát és együnk színeket!
  2016-01-22 21:18:35, péntek
 
  Vessük be a színterápiát és együnk színeket!





Ha képzeletünkben vagy akár a valóságban elibénk raknának egy kis kosarat, majd útnak indulhatnánk sorba járni egy piac kofasorait, akik különféle gyümölcsöket és zöldségeket kínálnak, vajon melyekre esne választásunk, pusztán a színük alapján?

A harsogó piros almára, vagy a napsárga körtére, esetleg a vadító zöld salátára vagy a hamvaskék szilvára?

Állítólag e négy szín: piros, sárga, kék, zöld együttes választása kiegyensúlyozott, elégedett személyre vall, aki megvalósította önmagát (vagy legalábbis tudja, hogy mit akar) és boldog.

A négy szín pedig a következő tulajdonságokat takarja:

piros: önbizalom

kék: elégedettség

zöld: önbecsülés

sárga: belső szabadság

Ha a fentieket olvasva úgy véljük, hogy híján vagyunk ezek valamelyikének, akkor vessük be a színterápiát és együnk színeket!






PIROS: A TŰZ SZÍNE

Tettvágy, öntudatosság, kitartás, erő, fáradhatatlanság kapcsolódik hozzá.

Negatív esetben viszont az ingerültség.

Ez a szín mindent mozgásba lendít és fenntartja az áramlást, olyan akár a keringő vér.

A fáradtság, lustaság ellenszere. Ha nehezen indulunk be reggelente vagy híján vagyunk a tetterőnek, akkor válogassunk a piros színű gyümölcsök, zöldségek közül: eper, málna, ribizli, cseresznye, meggy, alma, hónapos retek, paradicsom, cékla...






KÉK: A NYUGALOM SZÍNE

A megnyugvás, megelégedettség, biztonság képviselője.

Stressz és túlhajszoltság esetén válasszuk a következőket: kék szőlő, szilva, áfonya, lila káposzta, padlizsán






ZÖLD: A BELSŐ STABILITÁS, KITARTÁS, NYUGALOM, VISSZAFOGOTTSÁG, MEGFONTOLTSÁG, ÖNBECSÜLÉS SZÍNE

Ha kételkedünk önmagunkban, akkor menjünk ki a természetbe és gyűjtsük be az ehető zöld leveles növényeket és készítsünk belőlük salátát. A tavasz első növénykéi: a fiatal gyermekláncfű levele, a tyúkhúr, majd őket követi: a zöldborsó, zöldbab, cukkini.






SÁRGA: VIDÍTÓLAG, FELSZABADÍTÓLAG HAT RÁNK, A SZABADSÁG ÉS KIBONTAKOZÁS SZÍNE

A szellemi munka szárnyalását kitűnően elősegíti, serkenti az életörömöt és az érzések szabadabb áramlását.

Ha ennek híján vagyunk, akkor sárgarépa, sütőtök, citrom, körte, banán, ringló és barack kerüljön a tányérunkra.
Forrás: http://ebredjvelunk.com/2015/06/07/vessuk-be-a-szinterapiat-es-egyunk-szineket/

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Csak akkor...
  2016-01-22 19:58:53, péntek
 
  Napi pozitív



 
 
1 komment , kategória:  Idézetek  
Paulo Coelho üzenete – Életutad megóvása
  2016-01-22 19:57:49, péntek
 
  Paulo Coelho üzenete - Életutad megóvása





1. Az út egy keresztúttal kezdődik. Megállhatsz ott és meggondolhatod, melyik irányba menj, de ne tölts el sok időt a gondolkodással, mert különben sosem fogod elhagyni a helyet! Amint megtetted az első lépést, felejtsd el örökre a keresztutat, különben azzal a haszontalan kérdéssel fogod magad folyamatosan kínozni, hogy "Vajon a helyes utat választottam?"

2. Az út nem tart örökké. Áldás egy ideig az úton járni, de egyszer vége lesz, ezért készülj fel arra, hogy bármelyik pillanatban elhagyd! Sose szokj hozzá túlságosan semmihez! Se az eufórikus órákhoz, se a végtelen napokhoz, amikor minden olyan bonyolult és a haladás lassú. Ne feledd, előbb vagy utóbb megjelenik egy angyal és az utad véget ér!

3. Becsüld meg az utad! A te választásod volt, és ahogy tiszteled a földet, amelyre rálépsz, úgy fogja tisztelni ez a föld a lábaid. Tégy meg mindent utad megóvásáért, megtartásáért és ő ugyanezt fogja tenni érted!

4. Légy jól felszerelkezve! Hordj magadnál kis gereblyét, ásót, bicskát! Értsd meg, hogy a bicska nem használ száraz levelek ellen és a gereblyék nem alkalmasak mélyen gyökerező növényekre! Tudd mikor melyik eszközt kell használni!

5. Az út előre és hátra halad. Néha vissza kell menned, mert valami elveszett, vagy egy üzenet, mit át kell adnod, véletlenül a zsebedben maradt. Egy jól gondozott út lehetővé teszi számodra, hogy nagyobb problémák nélkül vissza tudj menni.

6. Előbb az úttal törődj, ne azzal, ami körbevesz! Ne hagyd, hogy összezavarjanak az útszéli száraz levelek vagy az, ahogy mások gondozzák útjukat! Arra fordítsd energiád, hogy gondozd és megóvd a földet, mely befogadja lépteidet!

7. Légy türelmes! Néha ugyanazt a feladatot kell ismételni, mint például kihúzni a gyomokat vagy feltölteni a lyukakat, melyek egy váratlan zápor után előtűnnek. Ne bosszankodj - ez is része az utazásnak!

8. Az utak keresztezik egymást. Az emberek elmondhatják, milyen az idő. Hallgasd meg a tanácsukat és hozd meg saját döntéseidet! Csak te vagy felelős az útért, melyet rád bíztak.

9. A természet a saját törvényeit követi. Ezért fel kell készülnöd a hirtelen változásokra ősszel, a síkos jégre télen, a virágok kísértésére tavasszal, szomjúságra és záporokra nyáron. Hozd ki a legtöbbet mindegyik évszakból és ne panaszkodj a jellegük miatt!

10. Tedd utadat önmagad tükrévé! Sose hagyd magad befolyásolni azáltal, ahogy mások gondozzák útjukat. Van saját lelked, amire figyelj és vannak madarak, hogy elmondd, mit dalol lelked. Legyenek történeteid körülötted mindenki számára szépek és kellemesek! Mindezek felett hagyd, hogy történeteid, melyeket lelked mesél utad során, az út minden másodpercében visszhangozzanak!

11. Szeresd az utad! És vezessen az Úr és segítsen minden egyes napon!

Fordította: anwerosa (www.inspiralo-uzenet.blogspot.com)
Forrás: www.paulocoelhoblog.com

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Így húzd le a magas vérnyomásodat 5 perc alatt, gyógyszer...
  2016-01-22 19:32:46, péntek
 
  Így húzd le a magas vérnyomásodat 5 perc alatt, gyógyszer nélkül!





Egy kínai orvos, Lu, felfedi annak a titkát, hogy hogyan lehet a magas vérnyomást csökkenteni úgy, hogy nem használunk sem gyógyszert, sem pedig természetes dolgokat. 5 perc alatt megszabadulhatunk a magas vérnyomástól, ezáltal pedig megvédhetjük magunkat a szívrohamtól, az agyvérzéstől és egyéb betegségtől.

A magas vérnyomás egy modern kori betegség, amelynek számos kiváltó oka lehet,mint a stressz, az alváshiány, az elhízás, a sós ételek, a dohányzás és a megnövekedett alkohol fogyasztás. Minden embernek magas a vérnyomása időnként. A stressz vagy a túlzott fizikai aktivitás hatására az izmok és az erek összehúzódnak, és a nyomás növekszik a vérkeringésben. Mit kell tenni, hogy ismét normális legyen a vérnyomásunk? Az orvos a gyógyszert ajánlaná, egy természet gyógyász pedig valamilyen növényt. Ez utóbbi a legjobb a választás lenne, de egy Lu nevű kínai orvos egy titkos orvoslás titkát használja, amivel az izmok ellazítására fókuszál.

Íme ennek a használata!

1. pont

A fülcimpa mögött haladó sor. Nem szabad nyomni, sem masszírozni, de nagyon lassan végig kell simogatni fentről lefelé haladva, alig érintve az ujjheggyel. Meg kell ismételni ezt a folyamatot 10-szer az egyik oldalon, majd a másikon is.

2. pont

Ez a pont a kulcscsont. Ezen a ponton masszázst kell végezni körülbelül 1 percig, majd meg kell ismételni a másik oldalon is. Erősen kell nyomni, de nem fájdalmasan. Nincs pontos irány, hogy hogyan kell masszírozni, a lényeg az, hogy érezzük a nyomást.


Miután megcsináljuk ezt a kezelést, a vérnyomás visszatér a normális kerékvágásba. Lu szerint is az a fontos, hogy a szervezet véráramlása megfelelő legyen. Ez a technika azért olyan hatékony, mert az izmokra és a szövetekre fejti ki hatását, ami a vér normális áramlásának 2 legfontosabb alap pillére. Mindemellett, ha tudjuk kontrollálni a véráramlásunkat, a szervezetünk képes lesz meggyógyítani önmagát bizonyos betegségekkel szemben.

Fotó: goodmorningcenter.com

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Almák
  2016-01-22 19:27:01, péntek
 
  Alma válogatás - kérsz?



 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Tepsis karfiol
  2016-01-22 19:22:46, péntek
 
  Tepsis karfiol

Hozzávalók:
kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve)
2 tojás
2 dl tejföl
2 dl tej
10 dkg reszelt füstölt sajt
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 csokor zöldhagyma szárával együtt
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fehér bors
késhegynyi őrölt borókabogyó

Elkészítés: A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem.

A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

A nyers karfiolrózsákat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.

Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt előmelegített forró sütőben 30 percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra sütöm.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 723
  • e Hónap: 6305
  • e Év: 122958
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.