Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Gusztustalan: beleszarnak és beleverik a f-szukat a fürdőbe
  2016-01-23 21:34:57, szombat
 
  ELTÉRŐ "KULTURA" , OTT IS!!!!

**************

Gusztustalan: beleszarnak és beleverik a f-szukat a fürdőbe a menekültek


A menekültek WC-nek használják a medencét és molesztálják a nőket
Zwickau: A menekültek viselkedése az uszodákban már Zwickauban is felháborodást okozott. Nőket molesztáltak, és a kismedencét WC-ként használták. Nyilvánosan elégítették ki magukat, valamint egy női öltözőt is megpróbáltak megrohamozni.

‘Egy menekült nyilvánosan elégítette ki magát és a medencébe ejakulált. Ez a videokamera felvételén is látszik' áll a Rendészeti Hivatal vezetőjének Rainer Kallweitnek a január 19-i levelében, amit a BIld is megkapott. Miután a férfit kidobták az épületből, visszajött és a barátaival szelfizgetett.

A nők rendszeresen panaszkodnak a külföldiek viselkedéséről a szaunában. ‘Ha a szaunában nők vannak, most már azt mondjuk a menekülteknek, hogy a szauna zárva van. A fürdőmestereknek meg kell védeniük a nőket és a lányokat tőlük. A fiatal férfiak erőszakkal akarnak a női öltözőkbe benyomulni. Eddig egyelőre ezt meg tudtuk akadályozni' .

A menekültek fizetési morálja is rossz. Az uszodákat ugyan a hazaiakkal ellentétben ők ingyen látogathatják, de a szaunáért egyáltalán nem akarnak fizetni. “Ha felszólítjuk őket a kassánál, hogy fizetniük kell, elfordulnak, nevetnek és továbbmennek."
‘Az lenne a cél, hogy a menekülteket a saját szállásukon felvilágosítsák a fürdőink használati rendjéről, valamint a fürdőruhás lányokkal, nőkkel szembeni magatartásról"
Szelíd Szilárd-amieuropank.com

Jungefreiheit.de nyomán

http://amieuropank.com/2016/01/23/gusztustalan-beleszarnak-es-beleverik-a-f-szuka t-a-furdobe-a-menekultek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Litvinenko ügy és orosz párttámogatási vizsgálat – a
  2016-01-23 21:32:44, szombat
 
  hidfo.ru 2016.01.22. 15:49
A Litvinenko ügy és orosz párttámogatási vizsgálat - avagy mi történik Moldovában?

2014 novemberében a moldáv GDP 15%-át kitevő több mint 1 milliárd dollárnyi összeg tűnt el az ország három bankjából. A bankok tulajdonosi szerkezetébe off-shore hátterű brit strómanok által fedezett cégek vásárolták be magukat, és hálózati körükbe tartozó - ugyancsak off-shore háttérkörnyezettel rendelkező -, csak papíron létező brit, amerikai és hongkongi bejegyzésű cégeknek tolták ki az összeget kölcsönök formájában. Ezt követően a pénznek nyoma veszett. Az illegális tranzakciók nagyságrendjének hatására a moldáv gazdaság az összeomlás szélére jutott.

A botrány hullámainak elsimítására a moldáv parlament megbízta a Kroll Inc. nemzetközi jogosultsággal rendelkező cégvizsgáló ügynökséget, hogy a Moldáv Nemzeti Bank adatai és a céghálózaton belüli kapcsolatok alapján készítsen jelentést az ügyről. A Kroll Inc. a pénzügyi bűncselekmény központi szereplőjének Ilan Shor izraeli-moldáv állampolgárt nevezte meg. Short a hatóságok rövid házi őrizet után szabadon engedték, és egyéb üzleti tevékenységei mellett jelenleg Orhei város vezető tisztségviselői posztját tölti be. Az üggyel kapcsolatban a liberáldemokrata párt volt vezetője és ex-miniszterelnök Vlad Filat, és több egymást sorozatosan követő EU-párti kormánykoalíció számos tagja is személyesen érintett kenőpénzek révén.

Az EU-alapok által Moldáviának fejlesztési programokra juttatott összegek a korrupt politikai elit zsebében tűnnek el. A társadalmi-szociális szféra megreformálására szánt pénzügyi támogatás léggé vált, és ezt Jose Luis Guerrero, az Európa Tanács eddigi moldáviai képviselője is elismerte. Guerrero szerint az EU által juttatott összegek ellenére “nem lehet azt állítani, hogy reformfolyamatok mennének végbe". Ez az eredmény azért volt borítékolható, mert a szociális szféra megreformálását a rendvédelmi-politikai szféra megreformálása - amelyben Soros György magyar kapcsolata, Mizsei Kálmán központi szerepet játszott - előzte meg és az abban elültetett korrupciós mechanizmus-minták szolgáltak irányadóként.

A lakosság elszegényedése, a korrupció, és a pénzmosással kapcsolatos bűncselekmények foka olyan mértékű, hogy az embereknek elege lett a korrupt hatalmi elit és az azt markában tartó Ilan Shor féle oligarchakör irányításából. Az országban 2015 közepe óta ötször kellett miniszterelnököt (és ezzel együtt kormányt) cserélni, szeptember végétől kezdve pedig állandósultak a különböző intenzitású kormányellenes tüntetések. Ez a moldáv belpolitikai rendszer instabil szerkezeti felállása miatt mostanra robbanás közeli állapotot idézett elő. Január 20-án a tüntetők betörtek a parlamentbe, és a kormány, a köztársasági elnök, a parlament szóvivője és a legfőbb ügyész leváltását, a parlament feloszlatását és előrehozott választások kiírását követelték. A kormány az éjszaka leple alatt a moldáv elnök jelenlétében perceken belül lerendezett szűkkörű “ceremónia" kereteiben került beiktatásra. A tüntetések folytatódnak.

A legutóbbi moldáv parlamenti választások nem a győztesként befutó szocialista párt (PSRM) kormányalapításával végződtek. Helyette a második helyen végzett EU párti liberáldemokraták (PLDM) alakíthatták meg demokrata (PDM) és liberális (PL) koalíciós partnereik segítségével a kabinetet. Moldávia belpolitikai szerkezetében a parlamenti képviselők választanak elnököt, aki aztán kijelöli a kormányalakítással megbízott miniszterelnök személyét. Az ellenzék, a PSRM, PCRM és a független képviselők többségi aránya egy instabil belpolitikai patthelyzetet eredményezett. Ennek ellenére az EU integráció felé való orientálódásban elkötelezett moldáv elnök, Nicolae Timofti nem hajlandó a többségi választók akaratát kifejező kormánykoalíció megalakítására megbízást adni, mert a PSRM és a PCRM mostanra kifejezetten EU-integráció ellenes álláspontot képvisel.

A legutóbbi parlamenti választások 2014-ben zajlottak, és kizárólag csak az EU tagság mellett direkt kampányoló, vagy azt retorikában legalább látszólag elfogadó pártok indulhattak a parlamenti helyekért. Ennek eredményeként a “Mi Pártunk" elnevezésű patrióta kereszténydemokrata formáció nem indulhatott a választásokon, mert kifejezetten az Eurázsiai Vámunióval való szövetség mellett szállt síkra.

A tüntetők a hatalmi pozícióba protokollárisan 2018-ig bebetonozott, a kisebbségi választói akaratot képviselő EU integrációs párti formáció leváltását igyekeznek ezért elérni, egy előrehozott választás kikényszerítésével. Egy ilyen választáson az összes 2015 október - 2016 január közötti közvélemény-kutatás eredménye az Eurázsiai Vámunióhoz való csatlakozást képviselő pártok több mint 60%-os többségi szavazatszerzését mutatta ki. Ha egy ilyen összetételű parlament választaná meg a 2016 tavaszán esedékes parlamenti szavazáson a moldáv elnököt, akkor az új elnök, és az általa kinevezett új moldáv kabinet eurázsiai orientáltsága borítékolható. Ezért a tüntetők célja a parlament feloszlatása, és az előrehozott választások mihamarabbi újbóli kiírása. Ha ezt sikerül elérniük, akkor Moldávia külpolitikai orientáltsága 180 fokos fordulatot vesz, a Transznisztria-Moldávia konfliktus jelentőségét veszti, és egy intenzíven lefolytatott ukrán békemechanizmussal párhuzamosan az egész térségben nagyfokú stabilizációs folyamat veszi kezdetét, amelyben az atlanti blokk és az EU csak marginális szereplőként nyilvánul meg.

Ezért óriási a csend a nyugati liberális médiák körében a moldáv lakosság elszegényedésének okán kirobbant tüntetésekkel kapcsolatban, mert az ahhoz vezető eseményekben a nyugatbarát moldáv korrupt hatalmi elit Nagy-Britannia és Egyesült Államok területén bejegyzett céghálózatokkal operáló tevékenysége meghatározó. Ezért a nyugati híroldalak a moldáv eseményekkel egy időben, azokat teljesen partvonalra helyezve, a legszélesebb spektrumon veszik elő a Litvinyenko-ügyet (bizonyíték nélkül) brit-orosz vonatkozásban, és az európai politikai szervezetek orosz támogatottságának kérdését (szintén bizonyíték nélkül) az USA-orosz vonalon. Ez nem más mint a figyelem teljes elterelését szolgáló “gumicsont" témák bedobása a köztudatba. Közben Soros György spekuláns az EU összeomlás szélére kerülését hangsúlyozó egyidejű nyilatkozata - amelyet teljes körben közöltek a médiumok - szintén ennek a manővernek a része. Soros így akarja biztosítani moldáv pozícióit, és rávenni az EU-vezetését a lakosság kisebbsége által támogatott EU és nyugatbarát pártformációk melletti kiállásra.

A nyugat párti hatalmi elit nyomására közben a moldáv hatóságok kitiltották az országból a lakosság arányához mérten igen jelentős létszámúnak mondható több tízezres tüntetésekről tudósító televíziós csoportokat, így nehéz a tüntetések folyamatáról reális képet vázolni.

Míg 2013-2014 fordulóján a kijevi Majdan az egész európai-atlanti médiát lefedő intenzív támogatottságot kapott, a nyugati blokkot több szempontból is igen kellemetlenül érintő moldáv tüntetéssorozat csak rövid, pár mondatos, kép nélküli tudósításokban merül ki, vagy egyáltalán nem szerepel a híroldalakon, pedig az egész régió sorsát eldönthető folyamatról van szó, amely ma még számos kimenetelű végjáték lehetőségét tartogatja.

Az egyik lehetőség a már említett előrehozott választás kiírása, amely normális, befolyásoltságtól mentes keretek között az eurázsiai integráció irányába való elmozdulással jár és nagyban hozzájárul a térség stabilizálásához.

Másik lehetőség, hogy a hatalmi elit teljes brutalitást alkalmaz a tüntetőkkel szemben, amely egy kétélű fegyver, mert a nyugati demokrácia emberi jogokat emlegető és diktatúraellenes jelszavai mellett az ilyen hallgatólagosan támogatott műveletek az atlanti blokk politikai hiteltelenségére fokozottan világítanak rá, és ez a negatív kampány minden későbbi nyugati politikai törekvést nagyban hátráltatni fog.

A harmadik és legveszélyesebb variáció az, amelyben a belső elit nyugati közreműködéssel provokációs művelet keretében egy Transznisztria elleni fegyveres kampánnyal próbálja meg átmenteni a hatalmát, a belső problémákról ideiglenesen elterelve a lakosság figyelmét. Egy ilyen forgatókönyv esetén - amelyben nagy eséllyel Románia is résztvevő féllé válik - olyan fokú térségi destabilizáció következne be, amelyben hazánk is érintett lehet.

http://www.hidfo.ru/2016/01/a-litvinenko-ugy-es-orosz-parttamogatasi-vizsgalat-av agy-mi-tortenik-moldovaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Litvinyenko
  2016-01-23 21:24:29, szombat
 
  2016\01\23 2016\01\23

Litvinyenko

Alekszander Litvinyenko kapcsán ismét beindult az oroszellenes propaganda.

Pedig a dolog tiszta. Litvinyenko likvidálva lett egy orosz titkos művelet keretein belül, miután halálos ítélet lett rá kiszabva az orosz legfelsőbb vezetés által, nemzetbiztonsági okokból. Ugyanúgy, ahogy ez nyugaton is szokás hasonló esetben.

S persze Oroszország ugyanúgy nem fogja ezt sosem elismerni hivatalosan, ahogy ezt egyetlen más állam sem ismeri el soha.

Ha egy magasrangú titkosszolga dezertál az ellenséghez, jellemzően ez a megoldás. Kivéve: ha ellenséges titkosszolgálathoz dezertál, mely megvédi őt. Ennyi az egész.

Mindenki elhallgat egy fontos "apróságot" Litvinyenko kapcsán. Úgy tesznek a médiák, mintha Litvinyenko valamiféle ártatlan ellenzéki lett volna, akit a "csúnya" Putyin megöletett személyes bosszúból. Igenám, de nem. Litvinyenko nem a CIA-hoz vagy valamely nyugati szervhez dezertált, hanem a csecsen iszlamista terroristákhoz., akiknek abban segített, hogy jobban és sikeresebben tudjanak merényleteket elkövetni Oroszország ellen.

Vajon mi lenne Edward Snowdennel, ha mondjuk az Iszlám Államnál működne jelenleg? Már rég elgázolta volna őt Moszkvában egy ügyetlen autóvezető...
Litvinyenko

Alekszander Litvinyenko kapcsán ismét beindult az oroszellenes propaganda.

Pedig a dolog tiszta. Litvinyenko likvidálva lett egy orosz titkos művelet keretein belül, miután halálos ítélet lett rá kiszabva az orosz legfelsőbb vezetés által, nemzetbiztonsági okokból. Ugyanúgy, ahogy ez nyugaton is szokás hasonló esetben.

S persze Oroszország ugyanúgy nem fogja ezt sosem elismerni hivatalosan, ahogy ezt egyetlen más állam sem ismeri el soha.

Ha egy magasrangú titkosszolga dezertál az ellenséghez, jellemzően ez a megoldás. Kivéve: ha ellenséges titkosszolgálathoz dezertál, mely megvédi őt. Ennyi az egész.

Mindenki elhallgat egy fontos "apróságot" Litvinyenko kapcsán. Úgy tesznek a médiák, mintha Litvinyenko valamiféle ártatlan ellenzéki lett volna, akit a "csúnya" Putyin megöletett személyes bosszúból. Igenám, de nem. Litvinyenko nem a CIA-hoz vagy valamely nyugati szervhez dezertált, hanem a csecsen iszlamista terroristákhoz., akiknek abban segített, hogy jobban és sikeresebben tudjanak merényleteket elkövetni Oroszország ellen.

Vajon mi lenne Edward Snowdennel, ha mondjuk az Iszlám Államnál működne jelenleg? Már rég elgázolta volna őt Moszkvában egy ügyetlen autóvezető...

http://bircahang.blog.hu/2016/01/23/litvinyenko
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A változatosság gyönyörködtet
  2016-01-23 21:14:55, szombat
 
  A változatosság gyönyörködtet

Megnyugtató, hogy senki nem teljesen normális. Vannak a megszokott idiótáink, mint a Merkel vagy az alkoholista Junker vagy a közel-keleti közösségi Hop on Hop Off szolgáltatásba belevágó Soros, illetve a megerőszakolást 70 éve epekedve hiányoló Heller Ágnes, de rögtön itt az ellenpólus, a cseh köztársasági elnök.

“Az integráció hasonló kultúrák esetében lehetséges, a hasonlóságok viszont változhatnak. A vietnámi és az ukrán kommunisták például anno jól beolvadtak a cseh társadalomba." - fejtegette lenyűgöző bölcsességgel Milos Zeman, a 71 éves baloldali politikus, a Cseh Köztársaság első közvetlenül megválasztott elnöke. Ez utóbbi azért nagyobb súlyt ad a szavainak, mint egy friss nyertes willkommenje az Open Society támogatási lottójáról. A szélbalos elnök nem most kelt ki először a muszlim honfoglalás ellen, de friss fejleményként azzal az összeesküvés-szagú elmélettel jött elő, miszerint az egész az egyiptomi muszlim közösség mestermunkája, annak érdekében, hogy totális kontroll alá vonhassák Európát.

Bár az sem elképzelhetetlen ugye, hogy maguk a gyíkemberek vannak a háttérben, akik most jöttek utánunk a Szíriuszról...

Zeman - azért néha képes félretenni az egyiptomiakat és a gyíkembereket - már akkor értelmesen pesszimista olvasatban értekezett a népvándorlásról, amikor a német kancellár még transzgender feministák által feltartott üdvözlőplakátok előtt szelfizgetett terroristákkal a jövő németjeivel. Ki merte mondani minden liberális jogvédő rémálmát: ez bizony egy irányított, megtervezett invázió.

Hogy irányított és tervezett-e az ,,invázió" az kérdőjelet ér a mondat végén, de mindenképpen hidzsra, ami, ha nem is Európai elfoglalására irányul, de az lesz a végeredménye.

Úgy tűnik, ezt még mindig sok - egy csimpánznál papíron értelmesebb - ember nem látja. Az időközben liberálissá visszafejlődő pápa például 5000 muszlimot nagy örömmel üdvözölt a Vatikánban, ahol valami kultúráról, meg értékekről beszélt. Nem vagyunk benne biztosak, hogy ezt a migránsok megértették, de legalább ficki-fickizni nem akartak lengén öltözött nők hiányában.

A kemény szavak ellenére a csehek egyébként végül rábólintottak (nem fellebbeznek, habár nemmel szavaztak) a kvótarendszerre, úgy döntöttek befogadják a rájuk leszámolt párezer atomfizikus-agykutatót. Annak ellenére, hogy a miniszterelnökük ezt teljesen értelmetlen tevékenységnek tartja egy mindenáron Németországba eljutni akaró tömeg esetében. Pláne, mert - ezt már mi tesszük hozzá - Csehországban csak két jó dolog van: a csülök és a sör, de ebből a kettőből pont nulla érdekli a muszlim világ mobilis férfitársadalmát.


http://tutiblog.com/a-valtozatossag-gyonyorkodtet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tökéletes ember került a NAV élére.
  2016-01-23 21:02:43, szombat
 
  Azt se tudják, hogy hány Uber-sofőr lehet Magyarországon. Tállai annyit mondott erről, hogy a NAV-ban az egyik munkatársuk belépett az alkalmazásba, és csak a NAV körül három uberes autó is volt. Szóval többen lehetnek - értékelte a megfigyelés alapján a helyzetet Tállai.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
ORBÁNT tanácsadójáról , madarat tolláról
  2016-01-23 20:25:49, szombat
 
  BOTRÁNY: Orbán tanácsadója egy szimpla szélhámos?

által Világfigyelő · 2016-01-21

ABOTRÁNY: Orbán tanácsadója egy szimpla szélhámos?z életrajzokat közlő kiadó vezetői szerint minden információjuk az adatközlőtől, azaz jelen esetben Habony Árpádtól származik, ők az adatokat nem ellenőrzik.

Az RTL Klub sikerült felvennie a kapcsolatot az életrajzokat közlő kiadó vezetőjével, aki elmondta: minden információjuk az adatközlőtől, azaz jelen esetben Habony Árpádtól származik, ők az adatokat nem ellenőrzik.

Az életrajz szerint Habony 1968 január 1-én született Budapesten,1978-1983 között a Kond utcai Álatlános Iskolába járt. Ez az egyetlen, pontosan beazonosítható oktatási intézmény az önéletrajzban, amelyben középiskolaként a Képzőművészeti Szakközépiskola szerepel. Az RTL Klub Híradójának stábja megkeresésére olyan iskolák közül, ahol 1983 ás 1987 között ilyen irányba tanulhattak a fiatalok, három budapesti intézmény mellett több vidéki iskola is azt a tájékoztatást adta, hogy hozzájuk nem járt és érettségit sem szerzett Habony Árpád.

Az életrajz szerint a tanácsadó1987 és 1990 között a Magyar Képzőművészeti Alap, a Magyar Képzőművészeti Főiskola és a Soros Alapítvány restaurátor-képzésén vett részt. A jogutód Magyar Képzőművészeti Egyetemnek az említett restaurátor-iskoláról nincsen tudomása.

A Ki kicsoda szerint Orbán Viktor tanácsadója 1991 és 1993 között Bécsben tanult a Nemzeti Kultúrakutató Intézet kulturális menedzser szakán. Az RTL Klub megkereste a leírásnak leginkább megfelelő intézményt, ahol azt a tájékoztatást kapták: képzéssel nem, csak kutatással foglalkoznak.

Hír24

http://www.titkolthirek.hu/botrany-orban-tanacsadoja-egy-szimpla-szelhamos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelentkezzen, akinek valaha fogorvos, ügyvéd, fodrász, vízve
  2016-01-23 19:21:48, szombat
 
  2016. jan 23.
Jelentkezzen, akinek valaha fogorvos, ügyvéd, fodrász, vízvezeték-szerelő adott számlát!

írta: Egyenlítő blog
Világ taxisofőrjei, egyesüljetek!

Ezúton is csókoltatjuk mindazokat, akik igazán bíznak a politika mindenhatóságában, abban, hogy csak úgy bele lehet avatkozni az élet mindenféle folyamataiba, bölcs szabályokat hozni és attól kezdve jó lesz. Vegyünk egy tankönyvi példát, természetesen kitaláltat. A valósággal való bármilyen hasonlósága csak a véletlen gonosz játéka lehet.

Kezdetben volt a taxi. Hat forinttal indult az órája, és 330 méterenként ugrott egy forintot. Jól kiszámítható, biztonságos rendszer.

Kis hibáját egyrészt akkor érzékeltük, amikor már fél órája vártunk rá egy forgalmas útkereszteződésben, mert nem méltóztatott jönni.
A másik, hogy összedűlt a szocializmus, és vele az effajta - amúgy az akkori jövedelmekhez képest egyáltalán nem is olyan olcsó - rendszerek.

Ezután jött a szabadpiac kora. Ezekben az időkben, aki adott az életére és vagyonára az lehetőleg nem ült Budapesten taxiba. Mert abból csak baj volt. Nem is odavitte a kedves utast, ahova az vágyott, és különben is, elképesztő számlákhoz lehetett jutni, amelyek kiegyenlítése, súlyos pofonok kilátásba helyezése után, erősen ajánlottá vált.

De lassan, lassan tisztult a kép. Merthogy cégekbe szerveződtek a taxisok, amelyek a közös érdek alapján, szigorúan fogták a tagokat. Miután telefonon rendelni olcsóbbá vált, kialakult a klubhűség. Nyilván azt fogom hívni, akit az ára, a szolgáltatás minősége miatt a legjobban kedvelek. Ha egyszer-kétszer becsapnak vagy udvariatlanok, nagy ívben elkerülöm. Nevezhetjük ezt
piaci darwinizmusnak.

Maradjanak meg azok, akik állják a versenyt. Képesek a kuncsaftok kedvében járni és a többi. Azért ne hallgassuk el, a rendszer nem teljesen tökéletes. Külföldiek átejtése nagy tételben állítólag még mindig bocsánatos bűn, és belföldivel is előfordul, hogy túljárnak az eszén. Igaz, rutinos pesti már régóta kitapasztalta az ilyesmit, ha taxival akar, vagy kell mennie, akkor kihez forduljon. Telefon és kész.

És akkor most jön a mindenható politika, a fővárosi közgyűlés valamely bizottsága képében- hogy újra kell szabályozni ám ezt az egész területet. Mondjuk, legyen egyforma mindenki számára a díjszabás, és ha már, akkor legyen sokkal több, mint korábban.

De hogy azért a taxisok se örüljenek felhőtlenül, szívassuk őket jó sok, drága feltétellel. Járjanak jól csak a fuvarszervezők, aztán az már legyen a mi (döntéshozók) gondja, miként részesülünk a haszonból.
És máris feltaláltuk a szocializmust,

legalábbis ami a taxiüzletágat jelenti.

A fejlődés természetesen innentől kezdve megállíthatatlan. Jönnek a pékek, ugyanazt a zsemlét lehet mindenhol kapni, ha egyáltalán, és természetesen, már csak a megszokás okán is, mindenütt negyven fillérért. Banán, nari eltűnik, mert valahogy nem lesz kifizetődő, ellenben a 2025-re érvényes Merkur-kiutalás a Trabira sokat fog érni, míg színválasztási lehetőség nélkül is. És később majd a dialmat és a tudszoc órákon a hallgatókkal bebifláztatják - mert természetesen ezek a tudományágak ismét kötelezően elfoglalják a maguk lényeges helyét a tanrendben -, hogy az egész ott, a hősi és távoli Budapesten kezdődött a taxikkal. Onnan csapott ki az a szikra, amely aztán lángba borította a világ egyharmadát vagy egynegyedét, vagy egyhatodát esetleg egynyolcadát - de Gáspár törzsőrmester szép szavával élve: mindenképpen a világ egyre növekvő részét -, és visszaadta a munkásosztálynak azt, ami az ő két keze erejéből épült, szépült. A taxiját. Kár, hogy pénzünk az már nincs, hogy beleüljünk, mert valahogy ez a rendszer sem tökéletes, de majd kialakul.
Mert ugye, ha minden taxi egyforma áru, és nem is azt hívom, amelyiket szeretek, hanem amelyik éppen a sarkon lófrál - lévén már árkülönbség nincs köztük -, akkor a rossz, koszos, udvariatlan cégeknek is éppen olyan jól mehet, mint a kedves, udvarias, gyors, pontosnak.

Nincs verseny, nincs izgalom, csak a középszer. Okos a szabályozás ötlete.

uber_1.jpgNa, és akkor valami pimasz kölyök feltalálja az Ubert - nem is értjük, pontosan mit jelent - csak azt, hogy újra itt a verseny. Kell az a fenének.

Na ja, nem fizetnek adót? Jelentkezzen az, akinek valaha fogorvos, ügyvéd, fodrász, vízvezeték-szerelő adott számlát! (A jelentkező között Uber-utakat sorsolunk ki. Fizessenek adót, persze, hogy fizessenek, és csókol anyád, Lujza.)

De hát ez a történet, ahogy azt mondottam volt, nem a taxikról szól. Hanem az életről magáról. Ahol bizony bele kell törődni sajnos sokszor abba, hogy a verseny sok bajjal jár, csak éppen lehet, hogy még mindig jobb, mint valami rettentően tudományos központi szabályozás.

A rettentően tudományos központi szabályozásnak is megvan a maga területe, tudunk példát is, ha valaki nagyon akarja. Tessék ott boldogítani minket az okos ötletekkel. És különben is, mennyivel jobb gyalog vagy biciklin járni a világban, nem beszélve a főv. közig. határáig járó HÉV-vel.

Dési János

http://egyenlito.blog.hu/2016/01/23/jelentkezzen_akinek_valaha_fogorvos_ugyved_fo drasz_vizvezetek-szerelo_adott_szamlat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszük a fegyvert, mint a cukrot
  2016-01-23 19:19:42, szombat
 
 
Visszük a fegyvert, mint a cukrot
2016-01-23 11:00


Dupla annyi pisztolyt adtak el az elmúlt hónapokban a fővárosban, mint amennyit a megelőző időszakban. A fegyverüzlet-tulajdonosok és a kriminálpszichológus is egyetértenek abban, hogy felkészülés zajlik.

Az elmúlt hónapok megrázó eseményeit (egyebek mellett a párizsi terrortámadást, kölni, brüsszeli, hamburgi erőszakot) valamint a bevándorlási hullámot követően jelentősen megnőtt a fegyvereladások száma Európában, különösen Németországban és Ausztriában. A Tiroler Tageszeitung már októberben arról számolt be, hogy jelentősen és hirtelen megugrott a fegyverek iránti kereslet. A lapnak nyilatkozó kereskedő akkor azt mondta, szerinte nem ,,hobbirambókról" van szó, az emberek meg akarják védeni magukat.

A növekvő tendenciát Magyarország is hozza, több regionális lap online felülete is arról számolt be - legutóbb január elején a Kemma.hu -, hogy több helyütt jelentősen megnőtt az érdeklődés. Ebben a főváros sem kivétel:

,,az elmúlt fél évben, de különösen az elmúlt 12 hét alatt dupla annyi gázriasztó fegyvert adtunk el, mint egy évvel korábban"

- mondta az MNO-nak Vancsura Zoltán, egy budapesti fegyverüzlet vezetője.

Nagy szeretettel?

Mint kifejtette, a helyzet annyira komoly, hogy a Németországban gyártott pisztolyokból hiány van, a fegyverek már azelőtt elfogynak, hogy átlépnék a határt, így sokszor még a nagykereskedésig sem jutnak el. Volt már olyan is, hogy három hetet kellett várni a megrendelt töltényekre - emelte ki. ,,A szállítmányok akadozása leginkább nyáron volt jellemző, amikor a hírek arról szóltak, hogy Merkel és a németek nagy szeretettel várják a bevándorlókat" - mondta a tulajdonos, aki szerint a fegyvervásárlási kedv megugrása ennek éppen az ellenkezőjét mutatja.

Fotó: Máté Péter / Magyar Nemzet

Vancsura üzletében leginkább a gumilövedékkel kombinálható gázriasztó pisztolyok iránti kereslet nőtt. Ezek az eszközök a könnygázfelhőt kibocsátó, 3-4 méter hatótávolságú gázriasztó pisztolyoktól abban különböznek, hogy gumilövedéket is képesek kilőni. A 25-55 ezer forint között megvásárolható gázriasztó és gumilövedékes fegyverek a támadókra nézve nem olyan veszélyesek, mint ahogy az a köztudatban él - tudtuk meg Vancsurától, aki szerint akár egy ökölcsapás is nagyobb sérülést okozhat. Nem életveszélyesek, de elrettentő hatással mégis bírnak, mert a támadó a fegyvert látva nem tudhatja, hogy éles lőfegyverrel, vagy gázriasztó pisztollyal áll-e szemben, így az esetek többségében azonnal elmenekül.

A migránsoktól rezeltünk be

Ami a vásárlók összetételét illeti, főként férfiak térnek be az üzletbe, mindössze 5-10 százalékuk nő. Az életkor szerinti kép igen színes, 18 és 65 éves kor közöttiek vásárolnak. Vancsura elmondta: ,,minden második vevő saját bevallása szerint a migránsok miatt érkezik". Hozzátette azonban: eddig egyetlen kuncsaft sem számolt be személyesen megtapasztalt összetűzésről az újonnan érkezőkkel. ,,Felkészülés zajlik" - szögezte le.

Gázriasztó fegyvert gyakorlatilag bárki vásárolhat és tarthat otthon, aki betöltötte 18. életévét. Más a helyzet a közterületen való viseléssel, ahhoz ugyanis engedély kell. A gumilövedékkel kombinálható gáz- és riasztó pisztolyt azonban még engedéllyel sem lehet az utcán magunknál tartani.

A gázspré ugyan kevésbé ijesztő a riasztófegyvernél, de szintén alkalmas arra, hogy harcképtelenné tegye a támadót. Vancsura kiemelte azonban, hogy Németországban már létezik olyan szer, amellyel a könnygázspré hatása semlegesíthető, illetve drog vagy alkohol befolyása alatt állóval szemben nem hatásos. Nem így a paprikaspré. Az üzletvezető erre esküszik, mint mondja, nem hiába használja ezt az amerikai rendőrség is - Magyarországon azonban nem lehet ilyet magunknál hordani.

Fotó: Máté Péter / Magyar Nemzet

Nem ismeretlen a szállítmányok akadozása egy belvárosi vadászbolt üzletvezetője számára sem. Mint Matók Ferenc az MNO-nak kifejtette, legtöbbször csak a rendelt termékek fele érkezik boltjukba, nehezen teljesítenek a gyártók. Náluk is többnyire férfiak vásárolnak pisztolyokat, nők az esetek mindössze 30 százalékában.

,,Az emberek a híreket látva félnek, szeretnék magukat megvédeni, ha valami történik"
Hírdetés

- hangsúlyozta.

Van, aki egyszerre hat gázsprét vesz

Tömegével viszik a gázsprét az Ausztriában dolgozó magyarok, van, aki egyszerre hatot is vásárol - tudtuk meg Kecskés Ildikótól, a soproni Ziegner-Jagd Vadász és Sportruházati Bolt vezetőjétől. Mint mondta, az elmúlt héten háromszor annyit adtak el ezekből az önvédelmi eszközökből, mint általában szoktak. Egyébként náluk is fellendült az üzlet, főleg szeptemberben produkáltak irreálisan magas fegyvereladási számot. Októberben-novemberben kicsit alábbhagyott a láz, de decemberben ismét fellendülést tapasztaltak ami a gázriasztó fegyverek eladását illeti.

Augusztus és szeptember között nagyon pörgött az üzlet, akár ötször annyi riasztó fegyvert is eladtunk, mint azt megelőzően - ezt már a szegedi Harmónia vadászbolt üzletvezetője, Hajtman Eduard árulta el az MNO-nak. Mint mondta, ahogy megépült a kerítés a határon, minden visszaállt a megszokott kerékvágásba.

Eluralkodott a fenyegetettségérzés

,,Az Európai Unióban eluralkodott fenyegetettségérzéstől próbálunk fegyvervásárlással megszabadulni"

- ezzel magyarázza a jelenséget az MNO-nak Bilkei Pál kriminálpszichológus.

Az emberek félnek, hogy hazánkban is megtörténik, ami Németországban vagy Belgiumban, ezért olyan fegyvereket vásárolnak, amelyekhez nem kell ugyan engedély, de mégis növeli a tulajdonos biztonságérzetét. Sokan úgy gondolkodnak, hogy nem lehet tudni, mi jön, jobb felkészülni a legrosszabbra - emelte ki a szakértő. Mint mondja, a vezető hírek többsége minden nap fegyveres támadásokról szól, vagyis a média sem enyhíti az általános félelemérzetet, pedig szerinte ebben nagy szerepe lenne. Felvetésünkre, miszerint a média feladata beszámolni arról, ami történik, még ha ez minden nap fegyveres támadás is, így válaszolt: ,,nehéz, de mégis valahogy növelni kellene az általános biztonságérzetet, azt kellene sugallni, hogy mi Magyarországon biztonságban vagyunk".

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 01. 22.


http://nemzeti.net/visszuk-a-fegyvert-mint-a-cukrot-3730466.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor személyesen vitte el a selyemzsinórt Tarlósnak
  2016-01-23 19:03:44, szombat
 
  Használja ki jól a hátralévő idejét, mert legközelebb már nem őt jelöli a Fidesz - mondta a miniszterelnök a főpolgármesternek sajtóértesülések szerint. Tarlós igyekszik is.
"a karizmatikus és széles körben népszerű Kocsis Máté"
A Máté, az igen! Nem egy hadarós típus (hármat nyel, mielőtt egyet köp). Ilyenre van szükség! :)
Tarlós Palotapincsi Istvánt Kocsis Palotapatkány Mátéra akarják cserélni. Hú, ez aztán a változás! Az egyik ölebet váltja a másik kisemlős, ezek aztán a formátumok, a karakterek

****

Orbán Viktor személyesen vitte el a selyemzsinórt Tarlósnak

publikálva
2016. jan. 23., 13:13


Használja ki jól a hátralévő idejét, mert legközelebb már nem őt jelöli a Fidesz - mondta a miniszterelnök a főpolgármesternek sajtóértesülések szerint. Tarlós igyekszik is.

A dolog érdemi része már egy ideje nyílt titok: Orbán Viktor a karizmatikus és széles körben népszerű Kocsis Mátét kívánja Tarlós István helyére ültetni a főváros élén. A kérdés eddig csak az volt: mikor? A Népszabadság hétvégeken mindig felélénkülő kremlinológiai értesítője most Orbán nagyvonalúságát zengi: Tarlós zúzhat még 2019-ig, de a következő választáson már nem őt támogatja a párt. Bár a lap szerint a főpolgármesternek rosszulesett Orbán közlése, nyilatkozata arról árulkodik, beleáll a harcba. ,,Nem arról beszéltem korábban, hogy a Fidesz engem jelöljön, csak az indulás elvi lehetőségét nem zártam ki. A politikai túloldal jelöltje persze soha nem lennék" - mondotta, amit minden különösebb fifikázás nélkül lefordíthatunk úgy, hogy független jelöltként nekivág, s nem tartja esélytelennek magát Kocsis Mátéval szemben. Kocsisra direkt célozván azt is hozzátette, hogy ,,ha találnak valakit, aki nálam biztosabban megnyer Budapesten egy közvetlen választást, azt kell elindítani. Én is erre biztatom őket. Úgy látom, egyeseket túl korán és túlságosan idegesít ez a téma, de ez sem új jelenség".
false

Az üzenet egyértelmű, nyílt sisakkal folytatott küzdelemben úgy lemoslak, kiskomám, mintha itt sem lennél. Meglehet, van is némi alapja önbizalmának, nyilván abból indul ki, hogy a baloldal most sem talál megfelelő jelöltet, Kocsisnak meg még a Jobbik majdani jelöltjével is küzdeni kell, így simán lehet ő a ,,nevető harmadik".

Mindez persze egyfajta ,,igazságos" megmérettetést feltételez, de Tarlós István túl régen és túl jól ismeri Orbán Viktort ahhoz, hogy efféle illúziókba ringassa magát. ,,Biztos maga abban, hogy 2019-ben még lesz közvetlen főpolgármester-választás?" - tette fel a nyilván költői kérdést a Népszabó riporterének a főpolgármester.

Erről van szó: ha Budapest hagyja magát, Orbán Viktor azt fog a főpolgármesteri székbe ültetni, akit akar. Most Kocsisnak áll a zászló, de 2019-ig még befuthat a főváros élére akár a felcsúti focicsapat szertárosa is.

http://magyarnarancs.hu/narancsblog/orban-viktor-szemelyesen-vitte-el-a-selyemzsi nort-tarlosnak-97991
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az emberek barátságosan fogadták a német csapatokat
  2016-01-23 18:58:57, szombat
 
 
Az USA titkosszolgálata provokálhatta ki Magyarország német megszállását

1944. március 19-én a német csapatok megszállták Magyarországot.

Egy új kutatás szerint az amerikai titkosszolgálat provokálhatta ki az akciót, ami a szélsőjobboldal előretörését is magával hozta. A történteket elemző vizsgálatok számos, a váratlanságot megkérdőjelező momentumot tártak fel. Ezek némelyike alapján nagyon valószínű, hogy a honvédség irányítói az eseményt hónapokkal megelőzően sejthették, hetekkel korábban pedig szinte bizonyosan tudhatták a megszállás bekövetkeztét.

Hitler ugyanis már 1943 késő nyarán az olasz fasiszta rendszer bukása és a kapituláció következtében attól tartott, hogy Magyarország követi az olasz példát. Már egy július 26-i megbeszélésen kijelentette: "Ügyelnünk kell arra, nehogy Magyarországon még valami disznóság történjék". A német véderő főparancsnokságának vezetési törzse 1943. szeptember 30-án készítette el javaslatát Magyarország megszállására, amelynek terve a "Margarethe" fedőnevet kapta. A végrehajtás időpontját ekkor még nem döntötték el.

Hitler 1944. február 28-án adott utasítást a hadművelet végső változatának kimunkálására. A döntő lépést a német vezetés számára sürgőssé tette, hogy a szovjet csapatok a Kárpátok közelébe érkeztek, és Magyarország stratégiai jelentősége növekedett. A Führer 1944. március 12-én adta ki a hadműveleti parancsot, amely közölte, hogy a délkeleti főparancsnokság (Von Weichs vezértábornagy) irányítása alatt német csapatok négy irányból, Budapestre összpontosítva bevonulnak Magyarországra, és a Tisza vonaláig megszállják.

A magyar politikai és katonai vezetés több forrásból is értesült az ország határai mentén, különösen a Burgenlandban és a Muraközben folyamatban lévő német csapatösszevonásokról, azonban tétlen maradt; nem számolt a megszállást eshetőségével. A március 18-i klessheimi Hitler-Horthy-találkozón eldőlt, hogy a németeknek semmiféle katonai ellenállással nem kell számolniuk. A Wehrmacht csapatai március 19-én hajnali 4 órakor lépték át a magyar határt. Délről - Belgrád térségből - 3, délnyugatról - Zágráb felől - 2, nyugatról - Bécs térségből - 1 páncélos és 1 páncélgránátos, északi irányból - Krakkó környékéről - 1 gépesített hadosztály nyomult be az ország területére. A repülőtereket ejtőernyősök foglalták el.

Március 21-én a német csapatok lezárták a még nyitott Tisza-átjárókat, amelyek többségét már az előző napon birtokba vették, és ezzel létrejött az összeköttetés az északi és a déli megszálló csoport között. A Margarethe hadművelet ezzel német szempontból teljes sikerrel véget ért. A Margarethe-törzset április 24-én feloszlatták, a magyarországi német katonai alakulatok e naptól nem a délkeleti főparancsnok, hanem a Wehrmacht "magyarországi meghatalmazott tábornoka" parancsnoksága alá tartoztak. A katonai erővel alátámasztott politikai akciót Edmund Veesenmayer SS-Brigadeführer, Hitler teljhatalmú megbízottja és rendkívüli követe vezette. Horthy elutasította azt a követelését, hogy Imrédy Bélát, a fasiszta Magyar Megújulás Pártja vezetőjét nevezze ki miniszterelnöknek. Többnapos vita után, március 23-án, Sztójay Döme berlini követ alakította meg a németeknek mindenben megfelelő magyar kormányt.

Mindezt azonban jóval összetettebb kérdésként kezeli Borhi László, aki nagydoktori dolgozata gondolatait egy évvel ezelőtt publikálta a HVG-ben. Ebből kiderül: az Egyesült Államoknak már 1943 őszén az állt érdekében, hogy Magyarországot megszállják a németek. Szerinte ,,mindezek fényében újra lehetne gondolni a magyar történetírás fősodrában évtizedek óta egyeduralkodó nézetet, miszerint az 1942 márciusa óta hivatalban lévő miniszterelnök, Kállay Miklós tehetetlenkedése miatt nem sikerült a kiugrás, és ezzel az ország eljátszotta a Nyugat szimpátiáját".

A történész kutatásaiból kiderül, hogy 1944. március 16-án három angol ejtőernyős ért földet Battonyánál, akik a magyar vezetésnek hoztak ajánlatot Roosevelt-től: ha a magyarok kiugranak, szövetséges csapatok szállják meg őket. Mindezt azonban az elhárítás jelentette a németeknek, és Borhi szerint ez váltotta ki a megszállás azonnali elrendelését. Vagyis az ország megszállását ugyanúgy sikerült kiprovokálni, ahogy azt egyesek a Pearl Harbor esetében gondolják, hiszen más esetben lehet hogy később, és más körülmények között került volna sor a német megszállásra.

Borhi a cikkben élesen fogalmaz: szerinte Magyarország megszállását azért akarták elérni, hogy ezzel csapatokat vonjanak el mind a nyugati, mind a keleti frontról, ezáltal megkönnyítve a közelgő partraszállás csapatainak helyzetét.

Ha így is volt, a német megszállással új korszak kezdődött az ország életében: bár az emberek barátságosan fogadták a német csapatokat, a következő hónapok eseményei, és a fokozódó bombázások, illetve az egyre közelebb érő front mindenkiben tudatosította, hogy a háború Magyarországot sem kíméli majd.

1944 június végéig mintegy négyszázezer embert deportáltak: a külföldi és hazai tiltakozások hatására, illetve a német vereségek és a normandiai partraszállás hátszelével Horthy azonban 1944 július elején leállíttatta mindezt. A hamarosan megalakuló Magyar Front ellenzéki mozgolódása mellett megkezdődött a kiugrás előkészítése is, amit Románia augusztusi sikeres akciója gyorsított fel.

Mire azonban mindezt realizálni lehetett volna, a szovjet csapatok már Magyarország területén jártak, a vezérkar és a tisztikar németbarátsága miatt a kiugrás is kudarcba fulladt, és a nyilasok vették át a hatalmat.

(mult-kor.hu nyomán)

http://harcunk.info/index.php/83-hirek/791-az-u-s-a-titkosszolgalat-provokalhatta -ki-magyarorszag-nemet-megszallasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 488 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 3399
  • e Hónap: 14510
  • e Év: 168006
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.