Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Úgy fáj a fejem - cicának
  2016-01-25 18:59:32, hétfő
 
  ...... ......

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Megdőlt a magyar érdekeltségű pólós világcsúcs
  2016-01-25 18:14:38, hétfő
 
  A belgrádi vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága közölte, szombat este 18 473 néző tekintette meg a helyszínen a Szerbia-Montenegró férfi vízilabda-mérkőzést, s ezzel megdőlt a 16 évvel ezelőtt felállított nézőcsúcs.
A Kombank Arénában megrendezett döntőt 18 743-an látták, s ebbe nemcsak a belépőjegyet vásárló nézők tartoznak bele, hanem a helyszínen tartózkodó akkreditált újságírók, vendégek, szervezők" - idézte a Vajdaság Ma délvidéki hírportál Darko Udovicicet, a szervezőbizottság elnöke.
.......


2000-ben a sydney-i olimpián a férfidöntőt, amelyben Magyarország legyőzte Oroszországot, 17 ezer ember látta a helyszínen.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Aranyos a torontói állatkert jegesmedvebocs
  2016-01-25 18:07:41, hétfő
 
  Aurora lánya, a torontói állatkertben élő jegesmedve novemberben született bocsa most teszi meg az első lépéseket. Egyelőre azonban még jobban szeret hemperegni.
Két hónapos jegesmedve bocs - nagyobb kép Link
..


A torontói állatkert munkatársai nagyon boldogok voltak, amikor 2015. november 11-én világot látott nőstény jegesmedvéjük, Aurora két bocsa. Annak ellenére azonban, hogy Aurora jó anyaként mindent megtett a bocsaiért, az egyik kis állat nem élte túl az első 24 órát. Ezért az állatkert gondozói úgy döntöttek, hogy az életben maradt nőstény bocsot átviszik az állatkert intenzív gondozó részlegébe, ahol nagyobb esélyt tudnak neki nyújtani a túléléshez.
A gondozók és az orvosok fáradozásának hála a bocs túlélte az első nehéz időszakot, és a napokban megtette az első lépéseit is. Tömege 2,8 kilogramm és naponta hatszor eszik. Igen élénk és mozgékony, nem szűnő kíváncsisággal fedezi fel a világot. Bolyhos szőrzete is kezd vastagodni, de a látogatókat még nem engedik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
2016.01.23 Jeges balaton
  2016-01-25 18:03:33, hétfő
 
  A magyar tenger jégvastagsága egyelőre átlagosan 4-10 centiméteres, a Balatoni Vízi rendészeti Rendőrkapitányság közleménye szerint a tavon most sehol sem biztonságos korcsolyázni. Ez azonban nem jelenti, hogy a befagyott Balaton nem gyönyörű - főleg madártávlatból.
Légi felvétel
.......


A jég azonban egyelőre még nem olyan vastag és egybefüggő, hogy bárki biztonsággal ráléphessen - erről árulkodik Józsa László gyönyörű Instagram-fotója is.
Józsa László fotóján látszik, ahogy a jég hatalmas táblákra repedezett. A tó nyugati oldaláról fotózott képen tisztán kivehető a Balaton majdnem egésze, közte a Tihanyi-félsziget a szintén befagyott Belső-tóval.
Bár a magasból jól látszik, hogy a jég még biztosan járhatatlan, a partokról úgy tűnhet, mintha biztonságos lenne korizni a tavon. Horváth László, a Balatoni Vízi rendészeti kapitányság vezetője azonban leszögezte, hogy még gyertyás a Balatonon kialakult jégréteg,
majd csak akkor lehet biztonságosan rámenni, ha már acélosan, egyenletesen fagy be a víz, és 12-15 centiméter vastag jégtakaró alakul ki. A meteorológiai előrejelzések szerint egyelőre kérdéses, hogy a következő hetekben lesz-e erre esély.
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
12 éve halt meg Fehér Miklós a válogatott labdarúgó
  2016-01-25 11:55:57, hétfő
 
  Cikk 24.hu Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
115 év után először esett hó – nem kíméli a hideg Ázsi
  2016-01-25 11:51:08, hétfő
 
  Forrás: 24.hu
Hideg rekordok dőltek meg vasárnap Ázsia több országában is, a zord időjárás miatt Japánban öten, míg Kínában legalább négyen vesztették életüket.
A Japán északkeleti részén található Aomori prefektúrában vasárnap egy nő hótakarítás közben leesett a tetőről és meghalt. A délebbre fekvő Tocsigi prefektúrában egy férfi az időjárási viszonyok miatt bekövetkező közlekedési balesetben halt meg, míg Niigata prefektúrában egy pár öntözőcsatornába esett hóeltakarítási munkálatok közben, egy férfit pedig egy hókotró alatt találtak meg holtan.
Országszerte több mint 100-an sérültek meg a téli időjárás következtében, közülük 65-en a délnyugaton fekvő Kjúsú szigetén. A szigeten található Nagaszakiban vasárnap rekordmennyiségű, 17 centiméter hó hullott a japán meteorológiai szolgálat jelentése szerint.
A Kagosima prefektúrához tartozó szubtrópusi éghajlatú Amami-szigeteken 115 év után először hullott hó. Az ugyancsak szubtrópusi Okinava prefektúrában, Kunigami városában a hőmérséklet negatív rekordot döntött, 3,9 Celsius-fokra csökkent helyi idő szerint vasárnap este.
A zord időjárás miatt a légitársaságok számos járatot töröltek, a Nyugat-Japán Vasúttársaság pedig a Sinkanzen gyorsvonatok sebességének korlátozására kényszerült a két legnagyobb nyugat-japáni várost, Oszakát és Fukuokát összekötő vonalon.
A meteorológusok arra hívták fel a figyelmet, hogy hétfőn is zord időjárásra kell számítani Japán nyugati felén, illetve a Japán-tenger partjainál lévő Hokuriku régióban, ahol akár 70 centiméter hó is hullhat.
Dél-Koreában is fagyosra fordult az idő, hiszen ezen a télen vasárnap volt a leghidegebb, amikor az ország több pontján rekord alacsony hőmérsékletet regisztráltak. A fővárosban, Szöulban mínusz 18 Celsius-fokot mértek, amire 2001. január 15. óta nem volt példa, amikor a hőmérő higanyszála mínusz 18,6 fokot mutatott. Az előrejelzések szerint hétfőn is tartani fog még a hideghullám, amely miatt a hétvégén közel 600 repülőjáratot kellett törölni.

-37,5 fok
Eközben Észak-Korea északkeleti csücskén szombat éjjel mínusz 37,5 Celsius-fokot mértek a dél-koreai meteorológiai szolgálat adatai szerint. A fővárosban, Phenjanban vasárnap hajnalra mínusz 19 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet a szombaton mért mínusz 15 Celsius-fokról.
Kínában narancs színű - a legmagasabb fokozatnál eggyel alacsonyabb szintű - riasztást adtak ki a hétvégén a hideghullám miatt, az ország több részén évtizedek óta nem volt ennyire hideg idő. Az országos meteorológiai szolgálat adatai szerint Kína középső és keleti részén a történelmi átlagnál 6-8 Celsius-fokkal alacsonyabb volt vasárnap a hőmérséklet. A Kína keleti részén fekvő Csöcsiang tartomány hegyvidéki területein rekord alacsony szintre, mínusz 20 Celsius-fokra süllyedt a hőmérő higanyszála. Vasárnap az ország középső és déli részén legalább négyen haltak meg a hideg időjárással összefüggő balesetben.
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Megható üzenetet posztolt Hosszú Katinka
  2016-01-25 11:48:13, hétfő
 
  Nagyobb kép Link
...... ..........


Hosszú Katinka péntektől vasárnapig a franciaországi Nizzában szerepelt egy meghívásos úszóversenyen, amit egy vasárnapi aranyéremmel zárt. Utána a Facebook-oldalára töltött fel egy fényképet, melyen Camille Muffat fotója mellett áll és alábbi szöveget írta mellé:
Camille! Nem ismertük egymást nagyon közelről, de ifi korunktól versenyeztünk és mindig nagyon kemény csatákat vívtunk a medencében. Te elérted életed nagy célját és ezáltal engem és az egész úszó sportot inspirálod! Soha nem fogunk elfelejteni!

A francia Camille Muffat, London olimpiai bajnoka 2015 márciusában, mindössze 25 évesen halt meg. Egy francia túlélőshow forgatásán zuhant le a helikopter, amelyben ült. A tragikus baleset Argentínában történt.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Uszonyosúszás: magyar aranyeső Poznanban
  2016-01-25 11:42:52, hétfő
 
  Senánszky Petra
...... .....


Öt aranyérmet szerzett a magyar csapat a legutóbbi világkupa-versenyen.
A nem olimpiai sportágak kommunikációjáért felelős iroda hétfői tájékoztatása szerint a búvársportág legrangosabb sorozatának első állomásán Senánszky Petra triplázott, Kosina Gergő pedig kétszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
A szezonnyitón a tavalyi vb-n uszonyos gyorsúszásban 50, 100 és 200 méteren is nyertes Senánszky Petrát ezúttal sem tudták legyőzni, míg Kosina Gergő 100-on és 200-on ért elsőként célba.
A debreceni egyetemista lánynak ráadásként jutott még egy érem, miután testvérével, Senánszky Flórával, valamint a junior korú Szabó Anitával és Szűcs Rebekával váltóban a második helyen végeztek.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szánkózás az óviban
  2016-01-25 11:30:52, hétfő
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Szent Pál apostol megtérése
  2016-01-25 11:20:20, hétfő
 
  Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk:
Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és h valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak.
Mk 16,15-18

Imádság
Jóságos, szent Atyám, kegyességed szerint ajándékozz nekem: téged megértő értelmet, téged megérző érzéket, neked tetsző érzelmet, téged kereső buzgalmat, rád találó bölcsességet, téged felismerő szellemet, téged szerető bensőt, rád figyelő szívet, téged dicsőítő tetteket, téged hallgató figyelmet, rád tekintő szemet, téged dicsőítő nyelvet, neked tetsző életet, rád várakozó türelmet, téged váró hűséget, tökéletes jó véget, szent jelenlétedet, boldog feltámadást és az örök életet.
Szent Benedek
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 365 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.