Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Lufiból és lisztből
  2016-01-25 19:14:06, hétfő
 
  Mindannyiunkat elvarázsol a színes, könnyen, olcsón és házilag elkészíthető praktikus dolgok sora. Sokan élnek-halnak a kreatív kézműves tárgyakért, és az első dolguk, hogy gyorsan megalkossák ők maguk is.

Először levágja a lufi felső részét, elképesztő dolgot készít belőle. Ezt imádni fogjátok!

Mindannyiunkat elvarázsol a színes, könnyen, olcsón és házilag elkészíthető praktikus dolgok sora. Sokan élnek-halnak a kreatív kézműves tárgyakért, és az első dolguk, hogy gyorsan megalkossák ők maguk is.




Link

Ha van kéznél egy pár színes lufi és egy csomag liszt, könnyen elkészíthető az alábbi stresszlabdák hada, így idegeskedő típusú ismerőseinket is megajándékozhatjuk vele. De, ha valaki zsonglőrködni szeretne, annak is ajánlott kipróbálni.

A cikk forrása: Link
Íme egy videó a kreálásról: Link
Egy labda elkészítéshez szükségünk lesz négy lufira, az egyik közülük legyen fekete vagy sötétebb színű, ollóra, lisztre, két különböző méretű műanyag palackra, és egy pillanatragasztóra. Az egyik műanyag palack alját vágjuk le, és alkalmazzuk tölcsérként, így tölthetjük meg a másik palackot liszttel.

Először fújjuk fel a három lufi közül az egyiket, majd tekerjük, és helyezzük a lufi száját a palackra,fordítsuk fel, hogy a liszt tudjon átfolyni a lufiba. Engedjük ki belőle a levegőt, és a lisztet kézzel oszlassuk el egyenletesen benne. Vágjuk le a tetejét, majd vegyünk egy másik lufit, annak is vágjuk le a tetejét, és húzzuk rá az előbbire.

Tegyünk egy kevés pillanatragasztót a léggömb szájára, így rögzítsük. Ezután ugyanezzel a módszerrel tegyük rá a harmadik lufit is. Most pedig jöhet a díszítés. A negyedik lufit a videón látható módszerrel vágjuk be, és tegyük rá a már elkészült labdára.

Amennyiben tetszett az ötlet örülnénk egy megosztásnak.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Zokniból készült hóemberkék-nagyon ötletes, próbáld ki Te is
  2016-01-25 19:06:49, hétfő
 
  Zokniból készült hóemberkék- Nagyon ötletes, próbáld ki Te is!



Link

A tél közepén járunk, néhanapján havat is látunk, de, sajnos, nem eleget! Viszont, gondoltátok volna, hogy hó nélkül is készíthettek hóembert? Mi most megmutatjuk Nektek, hogyan! A videó alapján, ahol egy kedves és mosolygós hölgy mutatja be Nektek az elkészítés módját, nagyon könnyen csinálhattok Ti is! Nem is kell hozzá más, csak csupa-csupa egyszerű, bármelyik háztartásban fellelhető dolog: rizs, zokni, gombostű, gombok, pillanatragasztó és vékony szalag, vagy cérna. A zoknit vágjátok félbe, töltsétek meg rizzsel, majd kössétek meg a végét! Utána, emberkét formálva, kicsit lejjebb is kössétek meg egy cérna segítségével! Ezután tetszés szerint rakhatjátok rá a ,,szemeket", az ,,orrot", sálat, sapkát és a gombokat. A videó végén ötleteket is láthattok, ha kifogytatok már! Nagyon cuki kis dekorációk, ugye?! A gyerekeket is le lehet foglalni, akár egy egész délutánra, ha megtetszik Nekik! És ha Neked is megtetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Eljön az Úr nagyon hamar
  2016-01-25 19:00:51, hétfő
 
 


Link

Eljön az Úr nagyon hamar: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
A tenger hullámzó vizén
  2016-01-25 18:58:54, hétfő
 
 


Link

A tenger hullámzó vizén: Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Rozsnyó, a Felvidék egyik legszebb városa0
  2016-01-25 18:54:41, hétfő
 
 


Link

Rozsnyó, a Felvidék egyik legszebb városa: Link




Link

Rozsnyó

A több mint 700 éves bányászvároska gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Először III. András magyar király adománylevele említi, majd később a települést Nagy Lajos király emelte városi rangra.
A középkorban főként aranyat, ezüstöt, majd vasércet bányásztak itt. A város történelmi központja, mely egy tágas térből áll, a 15. században kezdett kialakulni.


A városnév eredetének aranyos legendája:

A mai város helyén régen egy hegy állott, hol pásztorfiú legeltette a nyáját. Történt, hogy az egyik tinó kolompja elveszett. Buzgón kereste a pásztorfiú, de nem lelte sehol.
Helyette azonban arany ércből való gyönyörű hármas rózsa akadt kezei közé. Ezt a kincset tündérré változott kedvese juttatta hozzá. Boldogan csókolta meg a pásztorfiú a rózsát s pihenőre tért. Azt álmodta, hogy nagy halom aranyon fekszik, és fejét tündér-kedvese ölébe hajtja.
A tündér pedig ilyen szavakat súgott a fülébe: ,,Gazdag leszel, de boldog csak a tündérvilágban. Mikor felébredt, a királyhoz sietett és engedelmével ásni kezdett a hegyen, melynek gyomrában tömérdek nemes ércet talált. A csoda és a kincs híre hamar elterjedt.
Sok ember özönlött a helyre és ezek a legendás aranybányászok voltak az első telep alapítói.
A város nevét pedig a mondabeli három rózsáról kapta. Ez a három rózsa van a város címerében, mely eredetét egy régi pecsétről vette. A pecsét pajzsot ábrázol ,,Sigillum oppidi montani Rosnobania" körfelírással.

A pajzsot kiterjesztett szárnyú angyal tartja. Alsó részén egy liliomból három rózsa emelkedik ki, úgy, hogy a virágok a keresztbe helyezett két bányász-kalapács közé esnek.

A város építészeti látványosságai:

Az Őrtorony:
A tér közepén álló reneszánsz-kori őrtornyot a töröktől való félelmükben építtették a rozsnyóiak, egy korábbi gótikus torony maradványainak helyén.

A déli homlokzaton a város címerének korabeli domborműve látható.
A 38 m magas torony 1766-ban leégett, és a helyreállításakor eredeti felső részét körfolyosóval és zsindelytetővel pótolták.
A déli homlokzaton a torony építésével egyidejű kőtáblán a város címerének korabeli domborműve látható. A torony az 1997-ben lezajlott restaurálás óta kilátótoronyként látogatható.

Andrássy Franciska emlékműve:

Andrássy Franciska (1838 - 1902) carrarai márványból faragott szecessziós emlékművét gróf Andrássy Dénesné, a város jótevője emlékére közadakozásból emelték.

A cikk forrása: Link - a cikk itt tovább is folytatódik több képpel illusztrálva!




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Hóemberek
  2016-01-25 18:06:49, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Hóember
  2016-01-25 18:06:11, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 2043
  • e Hónap: 10929
  • e Év: 104634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.