2016-01-28 11:17:47, csütörtök
|
|
|
Gombás-paradicsomos sertésmáj
Hozzávalók
Hozzávalók:
3 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg gomba
1 kiskanál pirospaprika
bors
40 dkg sertésmáj
1 kis doboz paradicsompüré
késhegynyi majoránna
1 dl tejföl
só
ételízesítő
Elkészítés:
Az olajon világossárgára sütjük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Meghintjük a pirospaprikával, tört borssal, és 5 percig pároljuk.
Beletesszük a 2 cm széles, 5 cm hosszú darabokra vágott sertésmájat, és élénk tűzön megsütjük. Végül belekeverjük a paradicsompürét. Meghintjük a majoránnával, és a tejföllel simára keverve még egyszer felforraljuk.
Ha sűrű lenne, kevés vizet is adhatunk hozzá.
Csak tálalás előtt sózzuk, de só helyett
keverhetünk bele egy kiskanálnyi ételízesítőt is.
Elkészítési idő: 45 perc
Vörösboros pirított sertésmáj
Hozzávalók
1 kg sertésmáj
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hámozott paradicsom
1 db lecsópaprika
1 dl száraz vörösbor
1 kiskanál őrölt pirospaprika
kevés majoránna
őrölt bors
só
1 kanál sertészsír
hagyma párolásához
Elkészítés:
A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.
A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk.
Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.
Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.
|
|
|
0 komment
, kategória: Süssünk, főzzünk! |
|
|
|