2016-01-31 17:43:36, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó vagy fél bögre száraz csicseriborsó
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek tahini
1 ek citromlé
csipet római kömény
Só
Olíva olaj a tálaláshoz
Áztasd a nyers csicseriborsót hideg vízbe éjszakára, majd főzd 1.5- 2 óra alatt pépesen puhára.
A már puha csicserit vagy az előzőleg leöblített konzervet tedd robotgépbe a tahinivel, felaprított fokhagymával, citromlével, sóval és római köménnyel majd turmixold masszává. Ha túl sűrű, adj hozzá kevés vizet.
A már kész masszát terítsd szét egy lapos tányéron, locsold gazdagon olíva olajjal és szórd meg pirospaprikával. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|