Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
fűszeres-almás szelet
  2016-01-05 15:26:11, kedd
 
 



Hozzávalók 24 szelethez:

800 g savanykás alma
3-4 ek. citromlé
250 g finomliszt
100 g étkezési keményítő
1 kk. (5 g) sütőpor
250 g lágy vaj/margarin
200 g porcukor
1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor

4 tojás
2 kk. mézeskalácsfűszer
2 kk. kakaópor
1/2 kk. őrölt fahéj
100 g sárgabaracklekvár
2 ek. alma- vagy barackpálinka

Ennek a finom süteménynek a hazája Bajorország, ahol legendásan ízletes
almák teremnek, és egész éven át előszeretettel használják nemcsak a fahéjat,
hanem a mézeskalácsfűszereket is. Lassan éppen itt az idejük...

Fotó: Hemző Károly
Fűszeres-almás
szelet
Hozzávalók 24 szelethez:

800 g savanykás alma
3-4 ek. citromlé
250 g finomliszt
100 g étkezési keményítő
1 kk. (5 g) sütőpor
250 g lágy vaj/margarin
200 g porcukor
1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor

4 tojás
2 kk. mézeskalácsfűszer
2 kk. kakaópor
1/2 kk. őrölt fahéj
100 g sárgabaracklekvár
2 ek. alma- vagy barackpálinka


1. Egy 20x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az almákat meghámozzuk, elnegyedeljük, és kivágjuk a magházukat. Minden almanegyedet további 3-4 gerezedre vágunk, tálba tesszük, meghintjük a citromlével (hogy meg ne barnuljanak).

2. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük. Fehérre-habosra verjük a vajat/margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval (15 perc!). Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként beleszitáljuk a lisztkeveréket.

3. A masszát elfelezzük. Az egyikbe beledolgozzuk mézeskalácsfűszert és a kakaót, a másikba a fahéjat. A kétféle masszát 2 csőrbetét nélküli habzsákba vagy nejlonzacskóba szedjük, és kivágjuk a hegyüket úgy, hogy 2 ujjnyi vastag hurkákat tudjunk nyomni belőlük.

4. A kétféle masszából hosszanti irányban, felváltva 3-3 dundi csíkot nyomunk a tepsibe, majd beleállítjuk-nyomkodjuk a lecsepegtetett almagerezdeket és a sütő közepére betolt rácson 1 órán át sütjük (tűpróba!).

5. A lekvárt felforrósítjuk, szitakanálban áttörjük, elkeverjük a pálinkával, és vékonyan bevonjuk vele a sütőből kivett, forró sütemény tetejét. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd sütőpapírostul rácsra emeljük, és hagyjuk egészen kihűlni. Úgy vágjuk fel, hogy minden szeletben legyen kakaós és fahéjas tészta is. Mélyhűthető!
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 57 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 515
  • e Hét: 2190
  • e Hónap: 3182
  • e Év: 34911
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.