Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-01-09 23:58:03, szombat
 
  Mindenkinek





 
 
2 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Így tisztítsd meg a húgysavtól fájó ízületeidet!
  2016-01-09 23:53:08, szombat
 
  Így tisztítsd meg a húgysavtól fájó ízületeidet! Íme, egy hatékony gyógyrecept!

A megemelkedett húgysavszint miatt az ízületekben sajátos kristályok képződnek, amelyek megnehezítik a mozgást, és fájdalmakat eredményeznek. Azonban az uborka fogyasztásával ezen segíthetünk, hiszen a zöldségben található lének remek lúgosító hatása van, így a kristályképződésnek is véget vet.






Tehát a gyógyulás kulcsa az uborka levében rejtőzik. Kezdetben a fogyasztása ízületi fájdalmakat okozhat, de ettől nem kell megijedni, hiszen ez a gyógyulási folyamat megkezdődésének jele, mert a méregtelenítés is beindul.

Az uborka levét még a zeller és gyömbér levével érdemes összekeverni, mert ezáltal még hatásosabban végbemegy a toxinok kiürítése, és a gyulladások mértéke is csökken.

Így kell elkészíteni az ízülettisztító csodalét!
Szükséges hozzávalók:

1 közepes méretű uborka
2 zellerszár
1 darab, közepes méretű, friss gyömbérgumó
fél citrom

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan a zöldségeket, tisztístuk meg. Ezután vágjuk kisebb részekre fel az uborkát, a zellerszárat, a gyömbért és a fél, kimagozott citromot. Mehet az egész egy turmixgépbe. Ezt a keveréket kell naponta 1-2 alkalommal meginni, míg javulást nem tapasztalunk.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Íme a babérlevél elfelejtett jó tulajdonságai!
  2016-01-09 23:44:04, szombat
 
  Íme a babérlevél elfelejtett jó tulajdonságai!

A babérlevelet évezredek óta használják, hiszen különleges ízt ad az ételeknek, sőt van olyan is, mint például a babérleveles krumplileves, melyet elképzelni sem tudnánk nélküle. Azonban azt, amit őseink még ismertek, mi már kezdjük elfelejteni. Fedezzük fel újra a babért!






Az ókori Görögországban a babérlevelet Apolló szent növényeként ismerték. Apolló volt az orvostudomány és a gyógyítás istene, de nem csak a testet gyógyította, hanem a lelket is megtisztította. Képes volt feloldozni a háború ideje alatt elkövetett bűnök alól. Ezért vált később a babérlevél a győztes római katonák jelképévé.

Később felfedezték, hogy a babérlevél illóolajtartalmának köszönhetően kiváló szélhajtó, köptető és méregtelenítő. A belőle készült kivonat, a babérlevélvaj, számos kenőcs alkotóeleme, melyet leginkább a reumatikus fájdalmak enyhítésére használtak. Emellett pedig nagy szerepe volt az idegrendszeri és szájüregi betegségek kezelésében is.

A babérlevél kiváló orvosság a hörghurut, gégegyulladás, influenza és asztma korai stádiumának gyógyítására. A fa kérgéből és a levélből égési sebeke, sérülések, vágások kezelésére készítenek krémeket. Régi hiedelem szerint a babér képes megvédeni a testet bármilyen külső sérelem, támadás ellen. Az indiánok viszont babérfüst segítségével érték el a lélek nyugalmi állapotát. Ha belélegezték, akkor pedig megtisztították a tüdejüket és a melléküregeket.

A másképpen nem gyógyuló sebekre készítettek babérból kenőcsöt, hiszen ez nagyon hatásosnak bizonyult. Az összezúzott és szeszbe áztatott babérlevél jó orvosság volt a láz csillapítására is. A középkorban az a hír járta, hogy a pestist is meg lehet gyógyítani a babérlevél segítségével.

Vigyázat, azonban az egyszerre nagyobb mennyiségben alkalmazott babérlevél hányingert, émelygést okozhat.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Nagyszerű babérlevél kúra az ízületi bántalmakra!
  2016-01-09 23:40:22, szombat
 
  Nagyszerű babérlevél kúra az ízületi bántalmakra!

A babérlevelet mifelénk nagyjából csak a krumplileveshez használják ízesítőül, és azt már igencsak kevesen tudják, hogy mennyire egészséges is. A leginkább időjárási változásokkal járó ízületi fájdalmakat hatékonyan enyhíthetjük babérlevél főzet segítségével.






Sokaknak ismerős a nagyobb időjárás-változások előtt érezhető hasító, szúró, égő fájdalom a végtagokban. Ilyenkor nem sok van mit tenni, ha csak nem próbáljuk megelőzni a problémát. Készítsünk hatékony ízülettisztító babérlevél főzetet. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Hozzávalók: egy csomag (kb. 5 gramm) babérlevél, 3 dl víz

Elkészítés: A hideg vízbe tegyük bele a csomag babérlevelet, majd fedő alatt főzzük tíz percig. Ha elpárolog a vízből, utólag pótoljuk hideg vízzel, hogy mindenképp meglegyen a 3 dl. A főzetet este készítsük el, majd egy éjszakára tekerjük az edényt meleg takaróba. Reggel töltsük át egy termoszba, majd a nap folyamán, 12 órán keresztül apró kortyokban igyuk meg. Hat óra alatt pont felét kellene elfogyasztanunk.

Figyelem! Nehogy megigyuk egyszerre az egészet, mivel belső vérzést okozhat.

Legtöbb három napot végezzük a kúrát, majd három hónap múlva megismételhetjük. Ha lehet, a kúra ideje alatt ne fogyasszunk állati fehérjét. A vizeletünk rózsaszínre változhat, nem kell megijedni.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Csak égess el egy babérlevelet és a stressz percek alatt...
  2016-01-09 23:37:08, szombat
 
  Csak égess el egy babérlevelet és a stressz percek alatt elillan!

A modern világ szerves részévé vált a stressz, a feszültség, az ingerlékenység, és az idegeskedés. De jobb, ha nem pánikolunk, mert mindenre van megoldás.






Az előbb felsorolt negatív lelki- és idegállapot kezelésére van egy remek gyógynövény, amely ellazít, megnyugtat. És itt nem tudatmódosítóra kell gondolni, hanem egy konyhai fűszernövényre, a babérlevélre.

Gennady Malakhov orosz tudós jött rá arra, hogy a babérlevél milyen remek nyugtató, stresszoldó hatással bír. A mediterrán égövről származó babérlevél ma már egyre népszerűbb, és nemcsak a konyhában, hanem a gyógyászatban is.

A nuyugtató hatás érdekében vegyünk elő egy babérlevelet, gyújtsuk meg és égessük el egy hamuzóban. Közbe menjünk ki 10 percre a szobából, hiszen akkor érvényesül a lazító hatás, miután elégett a levél, és ismét benyitunk a szobába.

Lélegezzünk mélyeket, gondoljunk pozitív dolgokra, és érezzük, ahogyan kiáramlik a testünkből, lelkünkből a stressz, a feszültség.

Forrás: http://filantropikum.com/

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Laktató gombapörkölt
  2016-01-09 23:29:33, szombat
 
  Laktató gombapörkölt

Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
4-5 db szárított paradicsom
1 kg gomba
pirospaprika
bors

3 dl tejföl
4-8 db tojás

Elkészítés: A hagymát kockára vágjuk, olajon megdinszteljük. Rávágjuk a zöldpaprikát, teszünk bele 4-5 karika szárított paradicsomot, majd rátesszük a felaprított gombát, megszórjuk pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverve puhára pároljuk.
Megszórjuk liszttel, felengedjük tejföllel /ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk/, összeforraljuk, majd óvatosan, hogy egyben maradjon, beleütünk személyenként 1-2 tojást, és addig forraljuk, míg a tojásfehérje megkeményedik.

Rizzsel, nokedlivel vagy friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tésztával tekert virsli
  2016-01-09 23:27:23, szombat
 
  Tésztával tekert virsli

Hozzávalók

6 db virsli (füstli virslit használtam)
6 db leveles tészta (1,5 cm szélességű gm)

Elkészítés

A virslibe egy hurkapálcát vagy saslikpálcát szúrok, melynek mentén spirálisan bevágom.
A bevágásba beleillesztem a tésztacsíkokat, majd feltekerem. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 13 perc alatt készre sütöm. Ízlés szerinti mártogatóssal kínálom.





Megjegyzés

Gyorsan, frissen, melegen. Hipp-hopp kész és mégis különleges. Akár a családot szeretnénk elkápráztatni az ünnepek alatt egy finom reggelivel, akár a barátoknak tálaljuk egy esti sörözéshez, biztos, hogy sikerünk lesz vele. 2-3 finom mártogatóssal tálalva, biztos leveszi a lábáról azt aki kóstolja.

Csonka Enikő

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Bounty-brownie torta
  2016-01-09 23:25:00, szombat
 
  Bounty-brownie torta

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg csokoládé
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaó
2 db tojás
1,5 dl étolaj
1 dl feketekávé
rumaroma (ízlés szerint)
A kókuszos töltelékhez:
20 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál vanília-aroma
2 db tojás
15 dkg porcukor
4 evőkanál tejföl

Elkészítés: A tésztájoz a lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval. A tojásokat keverjük össze a lefőzött feketekávéval és az étolajjal, ízlés szerinti mennyiségű rumaromával és az olvasztott csokoládéval. Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-csokoládés keveréket, majd fakanállal keverjük alaposan össze.

Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a massza felét, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét.

A kókuszos töltelékhez a tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vanília-aromával, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket is. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a kókuszos masszához.

Ezután a kanalazzuk rá a tortaformában lévő csokoládés massza tetejére, majd egyenletesen simítsuk el (én rákanalaztam a kókuszos masszát, majd tenyérrel egyenletesen, óvatosan, rálapogattam). A maradék csokoládés masszát ezután öntsük rá a kókuszos réteg tetejére, és szintén egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük rá egy tortatálra, és hűtsük langyosra.

A langyosra hűlt brownie tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd tálaljuk.





Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rántott csirke
  2016-01-09 23:21:15, szombat
 
  Rántott csirke morzsa nélkül

Hozzávalók:
csirkecomb
liszt
tojás
fűszerek
olaj

Elkészítés: A tojásokat felverem, sózom. Esetleg kevés tejet tehetünk hozzá. A lisztet zacskóba öntöm, beleteszem a fűszereket (én magyaros fűszerkeveréket és petrezselymet szoktam beletenni, így nagyon finom lesz a bunda!!).

Felforrósítom az olajat. A húst egyenként beleteszem a lisztbe, összefogom a zacskó száját, megrázogatom benne a húst, hogy mindenhol bevonja a liszt. Majd beleteszem a tojásba, és ismét a lisztbe. Az olajba helyezem és kisütöm, ahogy a rántott csirkét szoktam (én olajsütőben szoktam 180 fokon, kb. 15 percig). Sima serpenyőben úgy lesz igazán finom ropogós, ha először 1-2 percet nagy lángon sütöm, majd leveszem kis lángra és lassan sütöm.)





Megjegyzés

Az alsó combot és mindig be szoktam vágni csontig, és egy picit szétterítem, hogy könnyebben átsüljön.

Frissen isteni finom ropogós lesz a bundája. Igen hasonlít a KFC-s csirkéhez, főleg, ha jól megfűszerezzük a lisztet. Elvileg Amerikában szokás így készíteni a rántott csirkét (meg gondolom, még más helyeken is :)).

Willand Veronika

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tyúkhúsleves
  2016-01-09 23:17:03, szombat
 
  Tyúkhúsleves

Hozzávalók:
fél tyúk
2-3 szál fehérrépa
4-5 szál sárgarépa
petrezselyemzöld
1 csokor zellerzöld
1 közepes szem burgonya
fél kisebb zellergumó
1 kisebb karalábé

őrölt bors
pár szem egész bors
ételízesítő

Elkészítés: A tyúkhúst megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd vízbe téve kis lángon elkezdjük főzni. Ízesítjük sóval és párt szem egész borssal. Fontos, hogy a levest kis lángon főzzük végig, mert így elkerülhetjük, hogy a leves zavaros/habos legyen. Ha ez mégis megtörténik, szűrővel könnyen leszedhetjük a habot a leves felületéről.

Mikor a hús félig megfőtt, beletesszük a levesbe a belsőségeket. Én ekkor szoktam csipetnyi ételízeítőveé - illetve ha még szükséges -, sóval és őrölt borsossal ízesíteni az ételt. Ezután beletesszük az összes zöldséget is. Van, aki karikákra vágva szereti használni a répát és zöldséget, van, aki egészben teszi bele őket a levesbe. Én általában variálni szoktam a lehetőségeket. Mivel nem mindenki szereti a főtt zöldségeket, ezért aszerint variálom ezeket, hogy kinek főzök. Azt is kiválaszthatjuk, hogy a zöldségzöldet csokorba vagy pedig darabolva tesszük a levesbe. Hiszen ennek illetve a zellerzöldnek egészen erőteljes íze van.

Miután minden hozzávaló belekerült a levesbe, szintén alacsony lángon készre főzzük. A levesbetétként használt tésztát én külön sós vízben kifőzöm, és tálaláskor igény szerint lehet belőle szedni.





Megjegyzés

A húsleves az egyik legfinomabb és leghétköznapibb leves, amit akár gyógyhatású készítményként is bevethetünk egy-egy átmulatott éjszaka után. :)

Az elkészítése sem bonyolult, bár változhat az alapanyagok összessége. Én pl. vásárolok külön kapható csirkemájat, -szívet, s azt is belefőzöm a levesbe.

Virág Katalin

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 800
  • e Hónap: 6382
  • e Év: 123035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.