Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Még 3300 milliót költünk a budapesti olimpia tervezgetésére
  2016-02-10 21:28:09, szerda
 
  Még 3300 milliót költünk a budapesti olimpia tervezgetésére

Magyari Péter
gazdaság
ma 13:24


Módosították a költségvetést, hogy az általános tartalékból 3,3 milliárdot a 2024-re remélt budapesti olimpia előkészítésére lehessen költeni. (portfolio)


http://444.hu/2016/02/10/meg-3300-milliot-koltunk-a-budapesti-olimpia-tervezgetes ere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellett egy külföldön tanuló fiatal, hogy véleményezze a nem
  2016-02-10 21:16:47, szerda
 
  Elég sok magyar tanul vagy dolgozik külföldön, de szerencsére sikerült szakmai alapon kiválasztani közülük a legalkalmasabbat.


********
Kellett egy külföldön tanuló fiatal, hogy véleményezze a nemzeti turisztikai stratégiát

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 10., 14:02

Elég sok magyar tanul vagy dolgozik külföldön, de szerencsére sikerült szakmai alapon kiválasztani közülük a legalkalmasabbat.

Zártkörű beszélgetésen magyarázta Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása - adta hírül a hvg.hu. A turisztikai szakma legfontosabb képviselői ugyan nem kaptak meghívást, ott volt viszont Andy Vajna és Orbán Ráhel.
Az Úton egy erősebb Európa felé című konferencián

Az Úton egy erősebb Európa felé című konferencián

Fotó: MTI

Utóbbi részvételét a titkos találkozó szervezője ekképp magyarázta: ,,számítanak a külföldön tanuló vagy a szakmához kötődő, külföldön dolgozó fiatalokra". ,,Manapság fontos, hogy a külföldön tanuló, dolgozó fiatalok hazajöjjenek. Orbán Ráhel ráadásul ennek a területnek az egyik legpatinásabb szakintézményében tanult".

Orbán Ráhel tehát kizárólag szakmai ismeretei és külföldi élettapasztalata okán volt jelen. És azt is joggal feltételezzük, hogy a saját lábán ment oda.

(Az új turisztikai stratégiáról a hvg.hu korábbi cikkéből tájékozódhatnak.)


http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/kellett-egy-kulfoldon-tanulo-fiatal-hogy-velem enyezze-a-nemzeti-turisztikai-strategiat-98183
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Benyújtották a törvényt, aminek nyomán soha többet semmi sem
  2016-02-10 21:08:26, szerda
 
  Két év múlva lesznek bajban mikor emútnyócévezünk mert a fidesz szavazók nem tudják majd erre éljenezni vagy fújolni kell.
Sokkal nagyobb gáz van itten, mert mindez nem érdekelne, (annyira) ha látszódna az alagút vége. De 1 részről sehol egy kicsit is becsületesnek látszó választható politikai formáció, másrészt - és ez a nagyobb baj - honfitársaim választókorú népességének 34%-a, cirka 2.8m elvakult barom képes lenne szó nélkül újraválasztani ezt az aljas hazaáruló köztörvényes bandát, akiknek kezet csókolna a maffia és leborulna a zsenialitása előtt. És ennyi haver tuti nincs. Az egész holdudvar, seggnyalóstul, strómanostól, haszonélvezőstül nincs több szerintem, mint 100e ember.





Benyújtották a törvényt, aminek nyomán soha többet semmi sem fog kiderülni

Magyari Péter
politika
ma 13:37


Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke kedden benyújtott egy törvénymódosítást a parlamentnek, ami a címe alapján a postai szolgáltatásokról szól, és így első ránézésre ártatlannak tűnik.

Alaposabban megnézve azonban kiderül, hogy e törvény szellemisége jobban fenyegeti a magyar demokráciát, mint száz másik, amit az utóbbi években hoztak.

A törvény ugyanis arról szól, hogy a posta szerződései ,,nem minősülnek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatnak". Illetve semmilyen adat sem lehet közérdekű, ami a posta számára ,,üzleti tevékenysége végzése szempontjából aránytalan sérelmet okozna".

A törvény lényegében kiveszi a Magyar Postát az infótörvény hatálya alól.

A törvény a folyamatban lévő közérdekű adatigényléseket is leállítja. Továbbá a törvény elfogadása előtt keletkezett adatok titkosítását is biztosítja.

Ez csak az első lépés?

A postát érintő korlátozás önmagában még nem teszi semmissé a közérdekű adatokról szóló törvényt, de nagyon úgy tűnik, hogy ez csak egy folyamat első lépése.

Információink szerint ez csak amolyan főpróba, egy kevéssé szem előtt lévő állami céggel kezdve a sort.

A Fidesz tartva a tiltakozáshullámtól, nem általában készül eltörölni a törvényt, hanem ágazatonként vonhatja ki a különböző fontos cégeket a hatálya alól.

Az első lépés lehet ebben a folyamatban a posta, és utána aggasztó, hogy jöhet az MVM, az MNB, a Szerencsejáték Zrt., vagy bármelyik állami cég, ahol sok pénzzel foglalkoznak.
Eddig legalább volt esély kérdezni

A közérdekű adatokról szóló törvénynek volt köszönhető, hogy meg lehetett ismerni sok esetben, hogy mire és mennyit költött az állam, illetve annak cégei. Így derülhetett ki az állami alkalmazottak fizetése, a tanácsadói vagy kommunikációs szerződések, de így sikerült nekünk is kiperelni, hogy a plázastop nevében milyen döntések születtek. Így sikerülhetett megtudni többek között, hogy az MNB alapítványai mire és mennyit költenek, és e törvény alapján kellett kiadnia a Miniszterelnökségnek a Századvégtől rendelt tanulmányokat. Így szereztük meg a listát, amiből kiderült, hogy a parlamenti frakciók kiket és miért fizetnek.

Eddig is előfordult, hogy az egyes állami szervek vagy cégek úgy gondolták, hogy a kikért adatokra nem vonatkozik a közérdekű adatok nyilvánosságát előíró törvény. Ilyen esetekben azonban bírósághoz lehetett fordulni, amely sok esetben elismerte az információt kérők igényét.

Ha a posta esetében ez a törvénymódosítás átmegy, akkor nem lesz lehetőség perelni sem az adatokért. Az új törvény alapján ha a posta úgy gondolja majd, hogy sérti az üzleti érdekeit, ha kiderülne, hogy mennyit keres a közpénzből fizetett főnök, akkor majd nem kell megmondania, hogy havi 5 milliót, mint ahogy ezt idén év elején még közölniük kellett.
Egyre nagyobb a titkolózás

A kormány már eddig is igyekezett szűkíteni a közpénzzel kapcsolatos adatokhoz való hozzáférést. ,,Ne zavarj, lopok!" törvénynek neveztük el azt a korlátozást, amivel 2013-ban bevezették ,,a visszaélésszerű adatigénylés" tényállását. Tovább szigorították a törvényt 2015 nyarán, amikor megszűntették az anonim adatigénylés lehetőségét és megengedték, hogy pénzt kérjenek az adatokért.

Újabb szűkítést jelentett, amikor tavaly májusban a költségvetést megalapozó háttérszámításokat vonták ki a közérdekű adatok köréből. Erre hivatkozva nem válaszoltak arra kérdésünkre, hogy kiszámolták-e, hogy a CSOK-nak milyen hatásai lehetnek.

Egy teljes céget azonban eddig nem vontak ki a törvény hatálya alól, ilyen értelemben Németh Szilárd keddi beadványa egy új szintet jelent az állami titkolózásban.


http://444.hu/2016/02/10/benyujtottak-a-torvenyt-aminek-nyoman-soha-tobbet-semmi- sem-fog-kiderulni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz nekiugrik a B-tervnek
  2016-02-10 20:58:21, szerda
 
  Nemzeti Konzultáció!!! De hiányzott már!
“Szó lesz terrorveszélyről, a Lázár-listáról és a ,,túl enyhe" bírósági ítéletekről is.“

“Egyesek szerint a bíróságok függetlensége mindennél fontosabb. mások szerint jó lenne hogyha a kormány eldönti hogy ki a bűnős, akkor azt végre kell hajtani.

Ön szerint:

A, Lógjanak mind!
B, Le kell számolni a reakciós bírói karral!
C, Gyurcsány!"


***************************


Fidesz nekiugrik a B-tervnek

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Joó Hajnalka

- 2016. február 10. 7:24


Újabb nemzeti konzultáció indítására kér - és biztosan kap is - támogatást kormány a Fidesz és a KDNP szerda este kezdődő, háromnapos lillafüredi frakcióülésén. Szó lesz terrorveszélyről, a Lázár-listáról és a ,,túl enyhe" bírósági ítéletekről is.

Bár a képviselőknek kiküldött meghívó szerint a frakcióülés csütörtöki, szakmai etapjának napirendjén az alaptörvény terrorveszélyhelyzet bevezetésével összefüggő módosítása áll az első helyen, a VS-nek nyilatkozó fideszes vezetők szerint nincs realitása, hogy a kormány a parlamentben megszerezze az ehhez szükséges kétharmados támogatást. (A tervezet lehetőséget adna a kormánynak, hogy terrorhelyzetre hivatkozva parlamenti felhatalmazás nélkül egyfajta szükségállapotot vezessen be. A javaslatról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.)

A napirendi pont alatt így elsősorban arról tárgyal majd a két képviselőcsoport, hogy milyen - nem kétharmados - törvények elfogadásával vagy módosításával érheti el a kormány legalább részben az alaptörvény-módosításban szereplő, a mindennapok biztonságának erősítéseként kommunikált céljait.

A Magyar Idők információi szerint a Belügyminisztérium szakértői egy olyan törvénytervezeten dolgoznak, amelynek része lenne például az adatvédelmi, adatkezelési szabályok módosítása.

A törvénykezési teendők mellett arról is döntenek majd a képviselők, hogy milyen formában kérje a Fidesz a választók támogatását a terrorveszélyhelyzet bevezetéséhez. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal még szombaton jelentette be, hogy a Fidesz az emberekhez fordul, ha az ellenzék elutasítja az alaptörvény-módosítást.

A miniszter szavaiból több orgánum és politikai elemző azt olvasta ki, hogy a Fidesz előrehozott választásokkal kér majd választói felhatalmazást a módosításhoz, fideszes forrásaink azonban abszurdnak nevezték a felvetést, a tervek szerint egy újabb nemzeti konzultációt indít a kabinet. Arról, hogy a választókat pontosan miről kérdezik majd meg a kérdőívekben, szintén a frakcióülésen döntenek.
Fotó: MTI / Bruzák Noémi
Lázár János

Az ülés második, elsővel szorosan összefüggő napirendi pontja a kiküldött meghívó szerint Az emberek biztonsága, migráció, terrorizmus címet viseli, míg harmadikként az általa három hete bejelentett államreform programjának részleteiről számol be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A bürokráciacsökkentés címén megszüntetni tervezett hetven állami intézmény sorsáról egyébként épp a frakcióülést megelőző, szerdai ülésén tárgyal a kormány. Lázár János első körben hatezer köztisztviselő elbocsátásáról beszélt, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese pár nappal később viszont már azt mondta, még ebben a kormányzati ciklusban 150 ezer állami alkalmazott kerülhet át a versenyszférába.

Az ülésen szó lesz még az otthonteremtési támogatással összefüggő további szabályozásról és a földárverések apropóján a birtokpolitikáról, de tárgyalnak a frakciók várhatóan Németh Szilárd vitakezdeményezéséről is, amelyet a hat évig húzódó vörösiszapper és Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes büntetőügyének szerinte enyhe ítéletei miatt javasolt a Fidesz alelnöke.

A mai ,,bemelegítő" napon, vacsora után a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor tart politikai helyzetértékelést. A miniszterelnök a várakozások szerint a menekültválság újabb fejleményeiről, és ezzel kapcsolatos közelgő brüsszeli tárgyalásairól beszél majd, mondandója végén pedig szokás szerint a képviselők tehetik fel kérdéseiket a kormányfőnek.

A legutóbbi, szeptemberi, velencei kihelyezett frakcióülésen szintén a migránsválság volt a középpontban. Orbán Viktor akkor egyértelmű sikerként értékelte a kormány akkori fellépését és a szerb-magyar határon emelt kerítést. Pár napra rá azonban a drótakadályokkal addig le nem zárt horvát-magyar határszakaszon kezdtek özönleni az országba a menekültek.


http://vs.hu/kozelet/osszes/a-fidesz-nekiugrik-a-b-tervnek-0210?utm_source=twitte r&utm_medium=social#!s6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes Quaestor-botrány: hová tűnt 10 tonna húszezres?
  2016-02-10 20:49:09, szerda
 
  2016-02-09


MSZP
Fideszes Quaestor-botrány: hová tűnt 10 tonna húszezres?


Ne spórolja meg a nyomozást ügyészség, és haladéktalanul kezdjék felkutatni, hogy a fideszes Quaestor-botrányban hová tűnt 220 milliárd forint!

Derítsék ki, hogy kinél, hol van az elsikkasztott 10 tonnányi húszezer forintos bankjegy!
Miért nem érdekli sem a főügyészséget, sem pedig az anyagi ügyekben máskor oly érzékeny Fideszt, hogy hová lett 220 milliárd forint? Pedig ez átszámolva is csaknem egymilliárd dollár!

Senkinek nem furcsa ez a sunnyogó hallgatás?
Fideszes Quaestor-botrány: hová tűnt 10 tonna húszezres?


Polt Péter magányos elkövetőről beszél, ám az eléggé valószínűtlen, hogy valaki a biztonsági rendszereket több száz alkalommal kijátszva nejlonszatyorban elvitt volna 10 tonnányi húszezrest. Ha viszont elektronikus tranzakció történt, akkor annak valahol nyoma van!

Az ügyészség nem tétlenkedhet tovább! Ez a pénzt ellopták, ez a pénz valahol, valakiknél megtalálható! Ha a Fidesz által irányított ügyészség továbbra sem hajlandó nyomozni a 220 milliárd forint után, felmerülhet a gyanú, hogy szándékosan szabotálják a pénz előkerítését - ez pedig a személyes érintettség kérdését is felvetheti.

Szakács László,
a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság tagja
Tags: Fidesz, MSZP, Quaestor


http://24per7.info/fideszes-quaestor-botrany-hova-tunt-10-tonna-huszezres/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem vicc, hurrá, új Malévot indítanak nekünk az oroszok
  2016-02-10 20:44:57, szerda
 
  2016.02.09.
Nem vicc, hurrá, új Malévot indítanak nekünk az oroszok
Hakapeszi Miki

Nagy zseni ez a mi miniszterelnökünk, tudjuk rég. Amikor lengyel kollégájával közös tájékoztatóján a szokásos kölcsönös benyalintások közben belengette, hogy új repülőjáratok lesznek több lengyel városba, rögtön az ugrott be, hogy ez csak természetes. Fideszes barátaink nagy tételben nyomják a járatindításokat, íme csak néhány emlékezetes kamuböffenet. Géppuskaszájú teremfocibajnok villaépítőnk bárhova ment, indított egy Wizz Air járatot, kezdve Tunéziával, folytatva Indiával. Jó fideszes párttársa, az észosztást annak idején látványosan ellébecoló ex-polgármester azonban csak gyerekjátékkal szereti szórakoztatni magát a Wizz Air gépén, az általa belengetett Debrecen-Kína járatot valószínűleg másnak szánta.

Így aztán Viktor mondása az új lengyel útvonalakról rutinszerűnek is tűnt. Nem probléma, hogy Varsóba alig él meg egy fapados, a vidéki városok közül meg pár hétig húzta csak a krakkói járat a Malév-csőd után. Délután még nyilván Wizz Airben lehetett főleg gondolkodni, hiszen annak a vezére dicsekszik folyamatosan, hogy ők az új nemzeti légitársaság. Ráadásul indítottak már útvonalat, melyről nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz jóindulatának megszerzése állt a háttérben: akár ők is vihették volna haza az azeri baltás gyilkost. Aztán estére kiderült: Viktor már másra gondolt. Baku ide, vagy oda, az a mocskos Wizz tőzsdén van, nem olyan egyszerű neki járatot ugatni. De nem is kell, mert már itt vannak a ruszkik a spájzban és hozzák nekünk nem csak a második Paksot, de a Malév 2.0-t is.

Az első lehidalás után úgy tűnik, ez nem Sólyom-szintű közröhej, hanem tényleg komoly lehet. A Szuhoj alelnöke is mondja, hogy cége beszáll a buliba, ad repcsit, pénzt és még kockáztat is. A magyar állam pedig nyilván pénz nélkül kapja az új nemzeti légitársaságot, aminek Viktor megmondhatja, hova repüljön, akár az olyan fontos helyekre is, mint a szépnevű Bydgoszcz. Pont ahogy azt Móricka elképzeli.

Addig világos, hogy az állami többségi tulajdonú Szuhoj gyár szarban van. A nagy reménység Szuhoj 100-ast épp nagy tételben akarták eladni nyugatra, amikor 2012-ben egy bemutatórepülésen hegynek ütközött az egyik. Noha pilótahibát állapítottak meg, azóta se állnak sorban a vevők a Lajtán túlról, szinte csak a volt ruszki utódállamokban lehet eladni a madárkát. Nekik aztán tényleg fontos lenne, hogy betörjenek nyugatra, ehhez pedig jó ugródeszka lenne Magyarország. Amúgy a Malév komoly vevőjük lett volna, 2009-ben be is jelentették, hogy vesznek Sz-100-asokat, orosz barátaink részéről jogos az érdeklődés, hogy nem kéne-e ezt a dealt valahogy a korszellemnek megfelelően felfrissíteni. Hát hogy a picsába ne kéne, mondták aztán a magyarok, talán némi baráti leszólás hatására, hiszen a Malévot finanszírozó orosz bank annak idején keményen be lett szopatva.

A mi oldalunkról nézve ha tényleg finanszíroznak a ruszkik egy új nemzeti légitársaságot, az igen kúl, csak nehezen hihető. A kevesebb mint 100 székes Szuhoj-100 mindenesetre pont azokat a regionális útvonalakat repülheti, ahova piaci alapon basznak betenni a lábukat mások, amelyeket senki se pótolt a Malév kifingása óta.

Bökkenő csak egy van, de az ölég combos. Az egész végül ordas bukta lesz, egy ilyen légitársaság orbitális veszteséget fog termelni. Kár dobálózni itt GDP-re gyakorolt hatással, egyéb fiszem-faszommal, előbb-utóbb úgyis az a lényeg, hogy csak nyeli a pénzt. Azt aztán ne higgye senki, hogy majd a ruszkik vég nélkül finanszírozzák. Előbb-utóbb úgyis teljesen ránk borítják, s akkor Viktor öntheti bele a milliárdokat, ha nem akar rossz pontot szerezni a nagy tesónál. Ha Vlagyimir azt üzeni, hogy sokat segített az indulásnál, de most már csináld magad kis klónom, de használd a gépeinket, a mi kisemberünknek vajon mennyi vér lesz a pucájában ellentmondani? Mint Paksnál?

Szóval végül úgyis csak mi baszhatunk rá, rimánkodjunk, hogy ez az egész új nemzeti
légitársaságosdi egy nagy kamu legyen.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/02/09/nem_vicc_hurra_uj_malevot_inditanak_nek unk_az_oroszok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóta W.: A kerekasztal gyalogjai
  2016-02-10 20:42:11, szerda
 
  Tóta W.: A kerekasztal gyalogjai

2016. február 10., szerda, 09:01 Utolsó frissítés: 10 órája

Tóta W. Árpád Szerző:
Tóta W. Árpád


Óriási siker! Lesz krétapénz! Ha ennél többet akarunk, azt ki kell belőlük préselni.



Fotó: CNN

John Peters a Királyi Légierő pilótája volt. Első küldetésén lelőtték Irak felett, majd az iraki tévé bemutatta, amint töredelmesen bevallja, hogy nem kellett volna odamennie. A megbánás hitelességét kissé csorbította, hogy a nyilatkozatot megelőző kerekasztal zárt ajtók mögött ült össze, és hogy Peters jól láthatóan kékre-zöldre volt verve.

A Herman-gimnázium igazgatója, Madarász Péter, és Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke ezzel szemben ha nem is vidáman, de jó egészségben fejezték ki meggyőződésüket a Köznevelési Kerekasztal alakuló ülése után, hogy a tárgyalások ígéretesen indulnak, lesz krétapénz, meg a tanfelügyelők is szíveskedtek lemondani a vízbefojtásos vallatásról. Eztán még volt egy körük a parlamenti bizottságban, ahol Hoffmann Rózsa kicsit kezelésbe vette őket, és tudatta velük, hogy kurvára nem kéne járatni a pofájukat, mert az senkinek se lesz jó. Ekkor már csak riadt bólogatásra futotta a lelkierejükből. Nem kellett volna odamenniük.

Egészen civilizáltan folytak le tehát a tárgyalások, és tényleg lesz krétapénz, szóval mindenki nyugodjon le, menjen haza, és főleg ne tüntessen. Ők is engedtek, mert például elismerték, hogy tényleg akadnak gondok, és ennek felelősei vannak, meg is kapták a büntetésüket. Hoffmann Rózsát például verőemberré fokozták le. Czunyiné pedig egy világsikergyanús appot fejleszt, amelyben 45 percig egy helyben kell ülni.

Azért se tételezzük fel a megfélemlítést, mert hiszen mitől is tarthatna ma egy iskolaigazgató, ha felemeli a hangját? Kirúgja talán az egyetlen szóba jöhető munkáltató, az állami monopólium, és mehet korrepetálni a kisszobába? Az életben többet nem taníthat Magyarországon? Ugyan. Jó, jó, végül is az elvi lehetőség megvan, de hát éppen most tolják vissza a biciklit. Biztosan nem élnének vissza vele. Becsszó! Ez csak olyan, mint a terrorveszélyhelyzet, jó, ha van a háznál, de adja isten, hogy sose kelljen.

Abban mondjuk hajthatatlanok, hogy ezt a szigorúan elvi lehetőséget, vagyis a totális állami kontrollt fenntartsák. De hiszen nincs itt semmi komoly, rendszerszintű probléma, csak apróbb hibák a szocializmus építésében, amit az imperialisták zsoldjában álló osztályellenség mesterségesen felfúj.
Azonnali kérdések

Tegyük a szívünkre a kezünket: nem így van? Talán nem igaz, hogy a gyerekeink örömmel mennek iskolába, és élményekkel telve jönnek haza? Nem igaz, hogy az iskola hagyja őket gyereknek lenni, játszani, hibázni, kísérletezni, ámulni és bámulni? Nem adja-e meg az iskola azokat az alapképességeket, amelyekkel sikeresek lehetnek az életben? Ugye nem kell különórákra járatni ahhoz, hogy ne legyen teljesen esélytelen a továbbtanulásra?

És ti, gyerekek, ti is tegyétek fel a kérdést: valami baj van netán az iskolával? Nem jó ott? Nem ad-e a kezetekbe korszerű, érdekes és használható tudást? És azt tudjátok, hogy titeket ki képviselt ezen a kerekasztalon? Hát a Magyar Ifjúsági Konferencia! Nem csodálatos, hogy van nektek saját választott érdekképviseletetek, amely szorgalmasan kikéri a véleményeteket?

Ja hogy nincs? Hogy a KISZ-nek több értelme volt? Hát akkor csinálnotok kell, mert ha alkalmatlan miniszterek és terrorizált igazgatók döntenek rólatok, akkor a ti érdekeitek nem lesznek jelen sem az asztalnál, sem az utcán. Pedig van még kérdés bőven. Ugye, hogy csak a kréta hiányzik? Nem fárasztanak tök fölösleges anyagokkal, amit érettségi után azonnal elfelejtetek? És nagyon faszák a munkafüzetek is, nem?

Mert ha minderre esetleg az a válasz, hogy nem, akkor sajnos már most az látszik, hogy a kerekasztal mellett a halottnak osztogatnak csókot. Esélyt sem kínál arra, hogy megoldódjanak a legveszélyesebb, legsúlyosabb problémák. Erre szándék sem mutatkozik. Az oktatáspolitika célja nem módosult, és az a mostani szintű szolgáltatás fenntartása minél olcsóbban, hőbörgés nélkül. Hogy ez megváltozzon, azt ki kell préselni belőlük, és nem kerekasztal mellett. Aztán hepciáskodjon Hoffmann Rózsa tízezrekkel a Kossuth téren, meglátjuk, ki ugat le kit.

Maguktól sosem fogják bevallani, hogy nem kellene ott lenniük.


http://hvg.hu/w/20160210_koznevelesi_kerekasztal_mendrey_laszlo_herman_otto_gimna zium#utm_source=hvg_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_0 2_10&type-id=HvgWeekly&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tiltakozást elindító tanárok sokkal többet akarnak
  2016-02-10 20:37:55, szerda
 
  Hajrá!!!
Szakmai alapok, meg a Fidesz : ))))
Nínó, nínó!
Terrorveszély veszélyének veszélye!
Azonnali szükségállapotot :)

************************


A tiltakozást elindító tanárok sokkal többet akarnak

Magyari Péter
oktatás
ma 15:20


A miskolci Herman Ottó Gimnáziumból induló tiltakozás kezdeményezője és több kollégája közleményben tiltakozik a keddi oktatási kerekasztalon elhangzott ígéretekkel szemben.

Szerintük az egyeztetés nem az érdemi tárgyalásokra, hanem a közvélemény lecsendesítésére, és a szombatra tervezett tüntetés ellehetetlenítésére irányult.

"A megjelent szervezetek nem kompetensek a köznevelés belső problémáit illetően. A sajtónyilvánosság hiánya, a valós döntéshozók és a szakértők távol tartása, valamint a témák szétaprózása illegitimmé teszik szemünkben ezt az eseményt."

Majd hozzáteszik:

"Nem fogadjuk el a diktátumként ránk erőltetett játékszabályokat, valódi és rendszerszintű változásokat akarunk: ez a kerekasztal ezek elérésére jelen formájában alkalmatlan."

Követeléseik a következők:

1. Követeljük, hogy a kormány mondja ki, a 2011-ben elfogadott köznevelési törvényt átmenetinek tekinti, és haladéktalanul kezdje meg az érdemi egyeztetéseket a közoktatás valódi szereplőivel egy új közoktatási törvény elkészítéséhez.

2. Követeljük, hogy az új közoktatási törvénnyel kapcsolatos egyeztetések annak szakmai alapjaitól kezdődjenek. Az elmúlt öt évben kiderült, hogy az eddigi irány sem jó, és a toldozgatás-foltozgatás sem vezetett sehova.

3. Követeljük, hogy az oktatásra fordított költségek érjék el a mindenkori GDP 6 százalékát, az átlátható, kiszámítható és stabil normatív oktatásfinanszírozás érdekében.

4. Követeljük, hogy az intézmények napi működését lehetetlenné tevő, a tanulók és a pedagógusok számára elviselhetetlen helyzetet okozó közismert problémákat a jogszabályok és az utasítások azonnali módosításával haladéktalanul kezeljék.

Majd így fejezik be:

Kérjük az oktatás ügyéért elkötelezett kollégáinkat, szülőket, diákokat, szervezeteket, hogy jelenlétükkel bizonyítsák: valódi, rendszerszintű változásokra van szükség. Legyünk ott február 13-án a Kossuth téren minél többen!

A Tanítanék Mozgalomhoz csatlakozott intézmények képviseletében:

Törley Katalin, Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Pilz Olivér, Miskolci Herman Ottó Gimnázium

Pukli István, Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium



http://444.hu/2016/02/10/a-tiltakozast-elindito-tanarok-sokkal-tobbet-akarnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senki másnak nem lesz olyan speciális légpárnás hajója, mint
  2016-02-10 20:27:19, szerda
 
  Senki másnak nem lesz olyan speciális légpárnás hajója, mint a NAV-nak

kasnyikm
gazdaság
ma 15:16


Légpárnás hajót szerzett be a magyar adóhivatal, írtuk meg múlt héten egy akkor zárult közbeszerzésre hivatkozva. Nahát! - szakadt ki erre sok honfitársunkból, pláne miután kiderült néhány furcsaság a beszerzéssel kapcsolatban. Szóval utánakérdeztünk az adóhivatalnál, hogy is volt ez.

A NAV szerint ezért kell a légpárnás hajó:

,,A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Tisza folyamatos ellenőrzése miatt tartotta szükségesnek a beszerzést, mivel az elmúlt évek tapasztalati alapján jellemzően a Tiszán keresztül úsztatják át a cigarettát a szomszédos Ukrajnából. A folyó ingadozó vízjárása miatt a légpárnás hajónak köszönhetően az ellenőrzések az éppen aktuális vízállástól függetlenül folyamatosan, az egész évben végezhetőek."

Ez eddig teljesen rendben van.
Ez a kép csak illusztráció. Valószínűleg egy ennél kisebb, de talán hasonlóan ütőképes légpárnás hajóval bővül az ország.

De hogy lehet, hogy 45 millió forintot szántak a beszerzésre, ehhez képest 58 milliót fognak fizetni a hajóért, úgy, hogy a három beérkezett ajánlat 58-59 millió forint közötti tartományban volt? Erre is van válasz: hogy ne korlátozzák a versenyt, nem jelöltek meg konkrét hajótípust, és

,,...mivel Magyarországon nincs olyan vállalkozás, amelyik légpárnás hajó gyártásával foglalkozik, ezért a piackutatás keretében külföldi gyártók általában keresett műszaki paraméterű hajóinak adatai, árai lettek figyelembe véve. A NAV speciális igényeihez igazodó, egyedileg legyártásra kerülő vízi járművekre vonatkozó piaci információk nem voltak nyilvánosan elérhetők."

Annyival tehát közelebb kerültünk a megoldáshoz, hogy a légpárnás hajót egyedileg fogják legyártani, nem csak úgy kinéznek a katalógusból egy megfelelő típust.

És azzal nincs probléma, hogy a három pályázó cégből kettő,

az AMT Hungary Bútorgyártó és Forgalmazó Kft.
a QUICK-TECH Bútorgyártó és Forgalmazó Kft.

ugyanannak a cégnek, a Regius Green Energy Kft.-nek (eredetileg: Regius Bútor Kft.) a tulajdonában vannak? Nem, ezzel nincs probléma a NAV szerint. Hogyhogy? Egyszerű:

,,A Kbt. 28 § (1) bekezdése alapján ez nem eredményez összeférhetetlenséget és nem alapozza meg az ajánlattevők eljárásból történő kizárását."

Fellapoztam hát a kiíráskor hatályos közbeszerzési törvényt (most már új van), aminek a 28. szakasza valóban nem állapít meg semmit arra az esetre, ha ugyanannak a tulajdonosnak cégei tesznek külön ajánlatot, pedig ez első hallásra elég versenytorzító dolognak hangzik, ami lehetőséget teremthet az összejátszásra is akár. A verseny tisztaságának biztosítása egyébként az ajánlatkérő (ebben az esetben a NAV) feladata lett volna. Ha az ajánlatkérő furcsaságokat tapasztal, akkor azt - éppen a NAV által hivatkozott szakasz alapján - köteles jelenteni a Gazdasági Versenyhivatalnak.

Egyébként nem először történt meg, hogy a Regius cégei külön indulnak közbeszerzéseken. Volt már olyan, hogy Quick-Tech nyert el 55 milliós közbeszerzést az AMT elől (a szegedi szuperlézeres ELI-HU Kft. pályázatán), az AMT Hungary konzorciuma is nyert el 95 milliós pécsi egyetemi klinikai bútorfejlesztést a Quick-Tech elől. Ezen a 143 milliós klikes beszerzésen mindkét cég indult, szintén külön.

Megkerestük a cégeket is, ámde a NAV-val kötött titoktartási szerződésre hivatkozva nem válaszoltak semmire, például arra sem, hogy miért indult a közös tulajdonossal rendelkező két cég is a közbeszerzésen (nem egyeztettek volna egymással?), vagy hogy a bútorgyártó cégeknek milyen légpárnáshajó-forgalmazási referenciája van.

Egyébként sem az AMT Hungary, sem a Quick-Tech nem foglalkozik hajó-nagykereskedelemmel legalábbis a hivatalos tevékenységi körök szerint, csak bútorgyártással és ahhoz kapcsolódó kereskedelemmel. Előbbi 308 millió forint, utóbbi 178 millió forint árbevételt ért el 2014-ben, ami elég jó ahhoz képest, hogy 2013 márciusában alapították mindkét céget. Az AMT Hungary egyébként eredetileg svájci tulajdonban volt, az AMT ,,Allgemeine Möbel Trading GmbH-ra" utal; 2015 márciusában vette meg a Regius.

Az is tény, hogy közös tulajdonosuk, a Regius Green Energy, egykori Regius Bútor tulajdonosa nem más, mint a kiterjedt céghálóval rendelkező dr. Márkházai Sándor, aki egy ciprusi cégen, a Logeo Services Ltd-n keresztül a most már Tiborcz Istán miniszterelnöki vő érdekeltségébe került turai kastély tulajdonosa is volt.
A turai kastély. (Fotó: Botos Tamás)

Van más összefonódás is, például a Quick-Technél tavalyig ügyvezető volt, a Regius Green-nél pedig most az Tónay Szabina, aki a Turai Kastély Ingatlankezelő Kft. ügyvezetője is tavaly augusztus óta.

Kisebb érdekesség, hogy miután a Regius Green törölte a Töröcskei-féle, bedőlt Széchenyi Banknál vezetett számláját, rögtön nyitott is egy újat Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás Növekedési Hitelbankjánál.

UPDATE.

Egyébként a NAV-nak már van egy légpárnás hajója, egy 3877 Hovertrek típusú légpárnás jármű. 8 millió forintért vették négy éve. Így néz ki:


http://444.hu/2016/02/10/senki-masnak-nem-lesz-olyan-specialis-legparnas-hajoja-m int-a-nav-nak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma 24.847,4 milliárd forint az államadósság. Ez tény.
  2016-02-10 20:16:37, szerda
 
  Ma 24.847,4 milliárd forint az államadósság. Ez tény.

Miként tény az is, hogy 2010. január 1-én 19,4 md volt. Tehát 5.447,4 md-val kevesebb.

Tény az is, hogy a kormány fő gazdaságpolitikai célkitűzése az államadósság csökkentése lett volna. A cél, amelyet a készülő - akkor még alkotmánynak nevezett, később alaptörvénnyé degradált - papírba is foglaltak, 50 százalék lett volna.

A kormány 2010-ben létrehozott egy államadósság-mérő honlapot, ahol követhető az összes tartozás GDP-arányos értéke.

Ami ma tehát tény: közel 20 százalékkal nőtt az államadósság viszont/és megszüntették az államadósság-mérő honlapot.

Ezt neked hülye magyar!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 7031
  • e Év: 160527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.