Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Aki megjósolta a 2008-as válságot, most ötször akkorára szám
  2016-02-11 18:45:43, csütörtök
 
  Aki megjósolta a 2008-as válságot, most ötször akkorára számít
2016. február 11. 09:08


Ötször akkora veszteséget szenvedhetnek el a kínai bankok, ha az ázsiai országban hitelválság alakul ki, mint amit az amerikai bankrendszer a 2008-as válságban elszenvedett - figyelmeztet Kyle Bass hedge fund menedzser, a CNBC beszámolója szerint. A szakember korábban a 2008-as válságot is megjósolta.




A válság előtti amerikai bankrendszerhez hasonlóan az elmúlt években egyre nagyobbra duzzadt a kínai bankrendszer hitelállománya, valamint a szabályok elkerülésének és a felelőtlen kockázatvállalásnak a mértéke. Egy kínai hitelválság alatt az ország bankrendszerének vesztesége az amerikai bankrendszer subprime-válság alatt elszenvedett veszteségeinek 400 százalékával is nagyobb lehet
- írja Bass a befektetőinek címzett levelében.

A kínai bankrendszer eszközállománya tíz év alatt 3000 milliárd dollárról 34 500 milliárd dollárra nőtt a szakember szerint. Bass azon kevesek között volt, akik az Amerikában kitörő 2008-as hitelválságot is megjósolták.

A szakember felhívja a figyelmet, hogy a bankok eszközállománya nagyrészt a gyors hitelexpanzió miatt nőtt, amely finanszírozta azt a hatalmas, gyakran nem túl hatékony infrastrukturális beruházási programot, amely fűtötte Kína növekedését.

Kína bankrendszere még veszélyesebbnek tűnik amikor rájövünk, hogy még a legnagyobb bankok esetében is gyakran előfordul, hogy a hiteleket nem a hitelezettek fizetési képessége alapján bírálják el, hanem politikai döntések alapján.


Emellett Kína árnyékbanki rendszere is plusz kockázatot jelent, amivel a bankok a hitelezésre vonatkozó felügyeleti szabályokat akarták megkerülni. A vagyonkezelő szerint időzített bombák vannak a kínai bankrendszerben.

A szakember szerint ha beütne egy kínai válság, a kínai bankok vesztesége 3500 milliárd dollár lehet, ha a kínai bankrendszer az eszközei 10 százalékának megfelelő veszteséget szenved el. Felhívja arra is a figyelmet, hogy a múltban a kínai bankok egyébként jóval többet vesztettek, mint az eszközállományuk 10 százaléka, amikor az ázsiai országban hitelválság alakult ki.

Az amerikai bankok "mindössze" 650 milliárd dollárt vesztettek a 2008-as válság alatt.


http://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/aki_megjosolta_a_2008-as_valsagot_mo st_otszor_akkorara_szamit.226978.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium =portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óvodától egyetemig
  2016-02-11 18:40:32, csütörtök
 
  Óvodától egyetemig


Az Oktatói Hálózat (OHA) csatlakozik a február 13-ára (11 órára) meghirdetett országos tüntetéshez, amelyet a pedagógusok sztrájkbizottsága szervez a fővárosi Kossuth térre a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve. Részvételével jelzi, hogy támogatja a tüntetés szervezőinek követeléseit, köztük a tananyagcsökkentést, a tanulók kötelező óraszámának és a tanárok munkaterhelésének mérséklését, a tankönyvválasztás szabadságát, az Országos Köznevelési Tanács és a Közoktatás-politikai Tanács visszaállítását, az intézményvezetők munkáltatói és gazdálkodási jogának visszaállítását, a tanügyi igazgatás mértéktelen központosításának felszámolását és a köznevelésben dolgozó tanárok és segítőik bérének rendezését.
Az Oktatói Hálózat reméli, hogy a szombati tüntetésen az oktatási rendszer minden érintett csoportja képviselteti magát és közösen ad hangot követeléseinek. A minőségi felsőoktatás nem képzelhető el minőségi alap- és középfokú oktatás nélkül. Az oktatás a magyar társadalom közös ügye, óvodától egyetemig.


Oktatói Hálózat
http://oktatoihalozat.hu/


http://www.peticiok.com/a/131590
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénz áll a házhoz ismét!
  2016-02-11 18:29:17, csütörtök
 
  Pénz áll a házhoz ismét!

Posted on 2016-02-11 by Admin

Újabb kerítést épít a kormány
Brüsszelből a “kényszerbetelepítési kvóták" veszélye, délről pedig az idén várhatóan nagyságrendekkel növekvő migrációs nyomás fenyeget - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Miskolcon.

gyodai
Ezért a magyar kormány elrendelte a műszaki határzár megerősítését és újabb határzár építéséhez szükséges kapacitások előállítását - feltehetően a magyar-román határon húznak fel újabb kerítést, amiről már korábban is volt szó.
(Forrás: index)
Bal-Rad komm: Féreértés ne essék: SZERINTÜNK SZÜKSÉG VAN A MŰSZAKI HATÁRZÁRRA! Kerítéssel, tartozékokkal, ÉLŐERŐVEL! (Meg ami kell!) De hát tudjuk jól: KÉPZETT HATÁRŐRSÉG NINCS, ÉS NEM IS LESZ! (A csodaGYODA pedig rogyadozik!)
Ám az EU “kussaneved" Döbrögisztánjának körbekerítése már csakis egyetlen célt szolgálhat: INNEN SEHOVA TOVÁBB! Az EU hozzánk benyomja az ide szánt annyi-amennyi migránst, de innen tovább a kerítés miatt nem mehetnek! Azok, amelyeknek mehetnékjük támad!
Úgyhogy az a körbekerített Döbrögisztán egy nagy migránskarám lesz!
Mindamellett ez a román szakasz is legalább annyiba fog kerülni, mint a déli csodaGYODA. Azaz kb. háromszoros létesítési költsége lesz, mint amennyibe valójában kerülne! Szóval jó üzlet lesz ez VALAKIKNEK! A GYODAróka második bőre.


http://www.balrad.com/2016/02/11/penz-all-a-hazhoz-ismet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiállnak a szatírok a dunaújvárosi LED-közvilágítás mellett
  2016-02-11 17:59:59, csütörtök
 
  2016. február 11.

Kiállnak a szatírok a dunaújvárosi LED-közvilágítás mellett

A Magyar Szatírszövetség összes csoportja közös közleményben védi meg az új dunaújvárosi közvilágítást.

dunaujvaros.jpg

"A próbaerőszakolások teszteredményei azt mutatják, hogy 65%-kal nőtt meg a kivilágítatlan területek nagysága, szignifikánsan több sötét sarokból tudunk előugrani, több idő marad az előkészületekre és a menekülés is könnyebb, egyszerűbb" - áll a szövetség, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közlemény kiadásával azonban felfedte magát a szövetség, tagjainak őrizetbe vétele jelenleg is tart. A dunaújvárosi városvezetés szerint a közvilágítás így egyelőre marad.


http://hircsarda.blog.hu/2016/02/11/kiallnak_a_szatirok_a_led-kozvilagitas_mellet t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szervezett hazugsággyárként működik a fideszes propagandamé
  2016-02-11 17:54:40, csütörtök
 
 
Szervezett hazugsággyárként működik a fideszes propagandamédia
2016. február 09. - 14:02


Kiteregette a szennyest a HírTV vezérigazgató-helyettese. Tarr Péter döbbenetes állításokat tett arról, hogyan működött a HírTV a Simicska-Orbán balhé előtti időkben, amikor a fideszes lakájmédia zászlóshajójának számított.

Fotó: Nyugati Fény

Idézet a Médiapiac.com-nak adott interjújából:

,,A Fideszből heti rendszerességgel jártak be a tévébe eligazítani a vezérkart. A kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg, mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk."

A habonyi gépezet csicskásaként, a fideszes papagájkommandó napi érdekeihez igazítva működött tehát a tévécsatorna - szembeköpve minden elvet, amit a szabad sajtóról, újságírói tisztességről valaha leírtak - írja a blog.

Mindez persze nem újdonság azok számára, akik az elmúlt évtizedben nyomon követték a HírTV stílusát, témáit, karaktergyilkos játszmáit, de ilyen nyíltan még sosem került beismerésre a fideszes kézi vezérlés egy vezető által.

A Simicska-fennhatóságú médiák (HírTV, Magyar Nemzet, Class FM, Lánchíd Rádió,Metropol) a G-nap óta függetlenedtek a fideszes propagandától, de minden jel arra mutat, hogy a meglévő fideszes médiák továbbra is a legdurvább kézi vezérlés alatt állnak és a párt propagandaeszközeiként funkcionálnak.

Nem válogatnak a karaktergyilkos módszerekben: alapszabály, hogy nincs az az aljasság, ami ne lenne megengedhető a Fidesz politikai ellenfeleivel szemben.



Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője épp a napokban prezentálta ennek gyakorlatát, amikor is azzal vádolta meg Galló Istvánnét, a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét, hogy egy kommunista tömeggyilkos (Péter Gábor) lett volna az édesapja. Gallóné bűne az volt, hogy felszólalt a tanárok miskolci tüntetésén, ezzel keresztezte a Fidesz érdekeit.

A rágalom a gyilkos apáról természetesen nem volt igaz, de a módszer jól mutatja a Fidesz és a Fidesz-talpnyaló média romlottságát, alávalóságát.

(A Demokratát egyébként személyesen Orbán Viktor ajánlotta előfizetésre és olvasásra híveinek. A címlapján hétről hétre vezető Fidesz-politikusok parádéznak.)

Novemberben fókuszba került a gyermekszegénység ügye, miután a Fidesz leszavazta a gyermekéhezés csökkentésére kidolgozott javaslatot, a Nemzeti Minimum programot. A fideszes politikusok és a Fidesz-talpnyaló ,,újságírók" egészen cinikus és pimasz kinyilatkoztatásokra ragadtatták magukat a témában.

A legarcátlanabb a szegények megbélyegzésében Stumpf András volt. A Fidesz nyikhaj propagandistája a Mandineren közölt cikkében idézőjelbe tette a gyermekéhezés kifejezést, hisztinek minősítette azt, majd hosszan elviccelődött rajta:

,,Nem csitul a gyerekéhezés körüli hiszti. (...) Bizonyára szörnyen érzéketlen vagyok a felvetéssel, de: mondjuk a szülőtől nem várható el, hogy ha háromszor-négyszer kap enni a csemetéje állami pénzen, este mondjuk adjon neki egy szelet, saját pénzen vett kenyeret? Ja, hogy nem tud adni! Hogy nincs pénze! Nyilván a társadalom hibája, kirekesztés, ilyesmi."

Szegény embereken, éhező gyerekeken gúnyolódni az ,,újságírás" legalja. Ilyen mélyre az emberalattiságban még Bayer Zsolt sem merészkedik. De Stumpf Andrásnak nyilván nem voltak erkölcsi aggályai, hogy ilyen gyalázatos módon szolgálja ki a Fideszt.

Külön fejezetet érdemelne az évi 80 000 000 000 forint közpénzből fenntartott állami média, amely minden elemében a lábbal tiprása annak, amit tőlünk nyugatabbra közszolgálatiságnak, függetlenségnek, szakmaiságnak neveznek.

A címeres hírhamisítók által működtetett csatornákon a nap 24 órájában a Fidesz aktuális propagandaüzeneteinek sulykolása és a párt ellenfeleinek gyalázása folyik. Emberekről hazudnak, embereket cenzúráznak ki, vagy épp a híradós műsorvezető fűz szubjektív kommentárt az amúgyis eltorzított bejátszáshoz.

Végezetül álljon itt egy idézetgyűjtemény a fideszes párttag és egyben ,,újságíró" Bayer Zsolt jelzőiből, melyeket a Fidesz ellenfeleire használt az elmúlt 2-3 hónapban. (Hont András gyűjtése):

1) szardarab, 2) aljas fasz, 3) elmebeteg bűnöző, 4) takarodjatok haza a kurva anyátokba! 5) lúdtalpas, kígyóvállú, ultraliberális gennyláda, 6) utcai faszverő kabin, 7) szeretném látni a világ összes liberálisát, ahogy szomorkásan behúzódva verik a ványadt kis faszukat, 8) konzumidióták, 9) üzenjük a patkánynak, 10) megcsinálja a kishúgát is, ha kedve szottyan rá, 11) ön- és közveszélyes, velejéig rohadt állatok, 12) ocsmány, ragyás pofájával, a kicsike pöcsével, az egész sikertelen, elbaszott életével, 13) kretének, 14) a reakció nemzetközi rendfenntartó ereje kibaszott szerződéseivel együtt, 15) teveszaros sivatagotok, 16) beteglelkű, ostoba médiageci, 17) az azeri meg a horvát geciláda kéz a kézben bassza meg a büdös kurva anyját, 18) egy ökoproli, és agyon kellene verni jó, morcos bikacsökkel, 19) egy nyilvános vécé faláról lekapart cuccból lett gyurmázva.

Ilyen szellemi és erkölcsi színvonalon áll a fideszes média 2016-ban.



nyugatifeny.blog.hu


http://civilhetes.net/szervezett-hazugsaggyarkent-mukodik-a-fideszes-propagandame dia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Ha a vállalkozások minden közterhet befizetnének, akk
  2016-02-11 17:47:38, csütörtök
 
  ,,Ha a vállalkozások minden közterhet befizetnének, akkor nagy részük csődbe jutna"

Borbás Barna / 2016.02.09., kedd 16:23 /

,,Ha a vállalkozások minden közterhet befizetnének, akkor nagy részük csődbe jutna"


Ha Gaskó Istváné volt a nap vicces, akkor Csaba Lászlóé a nap fontos interjúja. A közgazdász a Magyar Nemzet kérdéseire értékelte a gazdaság állapotát és kilátásait. Csaba a kedvező jelenségek között sorolta fel az árstabilitást, az adósságkényszer sikeres kezelését, a költségvetési hiány alacsonyan tartását, a gazdaság bővülését és az ennek következtében bekövetkező kiskereskedelmi forgalomemelkedést. Negatívumokból is akad bőven: még mindig a 2010-2012-es időszakra jellemző kapkodó kormányzás zajlik, nem jut elég forrás az oktatásra, nincs átfogó gazdasági stratégia, az átfogónak tűnő, nagyszabású intézkedések pedig vagy rövid távú célokat szolgálnak (rezsicsökkentés), vagy bizonytalan alapokon álló, rendkívül kockázatos vállalkozások (Paks II).

Néhány fontosabb idézet az interjúból:

,,Nem látom, hogy megalapozott stratégiája lenne a kormánynak. Azt is mondhatnám, ötletszerűek a döntések, és sokszor az az ember érzése, hogy a stílus válik tartalommá. [...]2012-ig, amíg a közvetlen veszélyeket kellett elhárítani, még megmagyarázható volt az ötletszerű konventkormányzás. Azóta viszont lett volna idő megfelelő stratégiát kidolgozni, de mégis maradt az ötletszerű kormányzás."

,,Most közvetlen bajok nincsenek. Lehetnek azonban, ha nem költünk többet kutatás-fejlesztésre és oktatásra. Nem is elsősorban felső- és középfokú oktatásra - bár az is fontos lenne -, hanem a háromtól tizenkét éves korig tartó szakaszban kellene a jelenleginél sokkal többet költeni a gyerekek képzésére, mert ebben az időszakban szinte minden eldől."

,,Komoly gond, hogy duális gazdaság alakult ki hazánkban. A nagy nemzetközi cégek és a szolgáltatások színvonalával nincs gond. Ezzel szemben áll viszont az egymillió embert foglalkoztató közigazgatás, amely rendkívül kevéssé hatékony."

,,Egyes kutatások szerint ha a kis- és közepes vállalkozások minden közterhet befizetnének, akkor nagy részük csődbe jutna. Vagyis jelentősen rontja a gazdaság egészének hatékonyságát, hogy csak egy nagyon vékony réteg működik igazán termelékenyen."

,,A mai helyzet nem hasonlít a 70-es, a 80-as és a 90-es évekhez, amikor a külső adósság menedzselése kényszerpályára vitte az egész gazdaságpolitikát."


http://valasz.hu/itthon/ha-a-vallalkozasok-minden-kozterhet-befizetnenek-akkor-na gy-reszuk-csodbe-jutna-117211
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zavargások Athénban: követelik a bevándorlás irányítás alá v
  2016-02-11 17:30:43, csütörtök
 
  hidfo.ru 2016.02.10. 16:42 Térségi hírek
Zavargások Athénban: követelik a bevándorlás irányítás alá vonását

Egyre kiterjedtebbé és radikálisabbá válnak a Görögországban szüntelenül zajló tömegdemonstrációk; a választók a nemzetközi hitelezők feltételeivel sincsenek megelégedve, de az utóbbi hetek megmozdulásain már azt követelik, hogy az Európai Unió határozottabb fellépéssel oldja meg a migrációs válságot.

Az utóbbi hetekben egymást érik Görögországban a több ezer fős megmozdulások, melyek során a tüntetők az Európai Bizottság bevándorláspolitikája ellen tiltakoznak. A migránsok több mint két éve özönlenek a görög szigetekre, de a helyzet még súlyosabbá vált, mióta Angela Merkel bejelentette, hogy Németország kapui nyitva állnak a menekültek előtt. A német kancellár bejelentésének köszönhetően megsokszorozódott a Görögországba érkező migránsok száma, és a helyi lakosság egyre dühödtebb reakciókat ad az európai segítség teljes hiányára. A görög lakosság szintén elfogadhatatlannak tartja az Európai Bizottság azon döntését, mely szerint újabb ellenőrzőpontokat kell felállítani a migránsok regisztrálása érdekében; az unió ezzel Görögországba összpontosítaná a migrációs válság kezelését, amiből a lakosság annyit érzékel, hogy a bevándorlók tovább özönlenek, határellenőrzés nincs, de az Európai Unió helyben akarja tartani a migránsok tömegeit.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a görög lakosság a bevándorlók szétosztására kidolgozott kvótarendszerre várakozik, de a migránsok átvétele nem halad a számukra ígért ütemben: a tervezet 160 ezerből eddig összesen 202 bevándorlót sikerült az Európai Unió segítségével átküldeni egy másik uniós országba - a migránsok többsége hatóságoktól függetlenül továbbutazik egy másik országba, vagy Görögországban marad.

2015 decemberében a Görögországba tervezett ún. “hotspotok" közül ötből kettő működött, és Leszbosz szigetén az uniós határügynökség mindössze 184 fővel van jelen, a táborok befogadó kapacitása pedig alig több mint kétezer fő. Kos szigete eközben azzal fenyegeti Athént, hogy referendumot szervez a hotspot létrehozásáról, mert a helyi lakosság attól tart, hogy ezzel állandó jelleggel menekülttábor fog működni a szigeten, ami tönkreteszi a turizmust.

A görögök többsége egyetért abban, hogy az Európai Unió nem tesz eleget a migrációs válság kezelése érdekében. Befogadó kapacitás híján a naponta sok ezresével érkező migránsok ellenőrizetlenül vándorolnak az országban, miközben a görög lakosságot mindinkább dühíti, hogy az EU Athéntól várja a helyzet kontroll alá vonását, ellenkező esetre pedig a schengeni övezetből kizárást helyezi kilátásba.


http://www.hidfo.ru/2016/02/zavargasok-athenban-kovetelik-a-bevandorlas-iranyitas -ala-vonasat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár a Habonyhoz került festményekről: Az egy nagy, komoly
  2016-02-11 17:02:12, csütörtök
 
  egy igazi hazafi a nemzeti galériából visz haza.
A Golgota vajon ott van még a függöny mögött a Déri múzeumban?
Milyen durva fideszes bűncselekményekről lehet mindent vivő bizonyítéka Habonynak, hogy egy emberként nyalja a seggét a teljes Fidesz-vezérkar? De most komolyan.

**************

Lázár a Habonyhoz került festményekről: Az egy nagy, komoly dolog, hogy valaki érdeklődik a XVIII - XIX századi képzőművészet iránt

Horváth Bence
POLITIKA
ma 14:47


A kormányinfón kérdezték a Miniszterelnökséget vezető minisztert, Lázár Jánost arról is, hogy magánszemélyeknek adott kölcsön egy vállalkozás közbenjárásával festményeket a Szépművészeti Múzeum.

Bár az Origó újságírójának kérdésében nem hangzott el név, de egyértelműen a Habony Árpádhoz köthető Szerb utcai lakásról volt szó, Lázár is ennek megfelelően válaszolt.

Mind mondta, az egy nagy, komoly dolog, hogy a mai világunkban valaki érdeklődik a XVIII. - XIX. századi képzőművészet iránt.

Az is látszik Lázár szerint, hogy világszerte tendencia, hogy közgyűjtemények raktárban tárolt műtárgyait letétbe helyezik külső helyszínekre, az pedig nem eretnekség, ha ezek magánvállalkozások. Ez egy világszerte létező tendencia, mondta el erről.

Csütörtökön derült ki, hogy egy L. Simon László által benyújtott törvénymódosítás tette lehetővé, hogy a Szerb utcai lakásba kerülhessen a tíz festmény.


http://444.hu/2016/02/11/lazar-a-habonyhoz-kerult-festmenyekrol-az-egy-nagy-komol y-dolog-hogy-valaki-erdeklodik-a-xviii-xix-szazadi-kepzomuveszet-irant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbröginek értesülései vannak!
  2016-02-11 14:55:13, csütörtök
 
  Döbröginek értesülései vannak!


Posted on 2016-02-11 by Admin
Orbán Viktor lebuktatta Angela Merkelt

Megérkezett az első kiszivárgó hír a Fidesz lillafüredi frakcióüléséről. Természetesen a Magyar Idők közli a zárt ajtók mögött elhangzott információt, miszerint Orbán Viktor az összejövetel kezdetekor elmondott értékelő beszédében egy német-török titkos paktumról beszélt, melyről a miniszterelnök úgy tudja, hogy már megkötöttek, de egyelőre nem mernek nyilvánosságra hozni.
A kormányfő szerint a német és a török kormány alkuja most érkezett el a végrehajtás fázisába, Törökország pedig elérkezettnek látja az időt, hogy ezt kikényszerítse.
A Fidesz-frakció tagjai már tegnap este megtudhatták, hogy a titkos megállapodás lényege az, hogy 4-500 ezer bevándorolót közvetlenül Törökországból az Európai Unió területére szállítanak, de nem csak Németországnak kellene befogadnia őket, hanem kötelező erővel szétosztanák őket a tagállamok között.
Orbán Viktor a következő időszak egyik legfontosabb feladatának a török-német paktum elhárítását nevezte, és arról is beszélt, hogy meggyőződése szerint még ennek a titkos megállapodásnak az esetleges végrehajtása sem állítaná meg magát a példátlan méretű migráns-áradatot, így az egész ,,ostrom" még évekig sújtja majd Európát.
(valasz)
Bal-Rad komm: Nem is értjük Döbrögi “friss" értesülését! Hát napok óta mindenki arról értekezik, hogy Kardigan szultán kiegyezett Germánia Főlotyójával. Arról meg még régebben tud mindenki, hogy Döbrögi látszatháborgása ellenére teríteni fogják a muszlimokat. Ide-hozzánk is! (Nemrégen közöltük a pályázati kiírásokat az integrálásukra. Márpedig azokat a döbrögista udvar írta ki! Ergo: Döbrögi tud a dolgokról, amelyek már ELINTÉZETTEK! Amikről pedig nem beszél.)
-Nyilvánvaló, hogy Vezérünk a török-német paktum ellen semmit nem fog tudni tenni!
DE NEM IS AKAR!
Addig viszont-amíg a betelepülés meg nem kezdődik-nemmzetthyeskedik még egy kicsit! Meg némi aprót még összekotor!
Mikor pedig megjelenne “AZOK" itt, Döbrögink árkon-bokron túl lesz! Nehogy bárki is számon kérje rajta a hazugságait.
A fene tudja hogy járnánk jobban? Vele muszlimok nélkül, vagy a muszlimokkal Döbrögi nélkül.
Szerintünk egyik sem kéne! Se Döbrögi, se másik!-se muszlimok!


http://www.balrad.com/2016/02/11/dobroginek-ertesulesei-vannak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire mennek az iskolák egy bankkártyával?
  2016-02-11 14:51:46, csütörtök
 
  2016.02.11. 11:51 Fabius
Mire mennek az iskolák egy bankkártyával?

Viktor és a fiúk "gyorsan és határozottan" megoldották az oktatásproblémát: Czunyiné ment a levesbe, átszervezik a KLIK-et, és az igazgatók kapnak bankkártyát, mivel legalább a krétát ki tudják fizetni. Jippiájé, örvendjünk, kormányunk meghallotta a tanárok-szülők szavát és "azonnal" cselekedett. Mi? Hogy ezzel a szart darabolják apróbbra és csomagolják sztaniolba?

Tessék kérem ezt cselekvésnek tekinteni!

Jó, értem én meg minden, hogy nem lehet a centralizált fosfelhőt pár nap alatt helyrehozni, beismerni, hogy oppardon elbasztuk azt meg pláne nem lehet, de. De a gyerekek óraszámának csökkenéséről még mindig szó nincs, ahogy arról sincs, hogy - esetleg - nem feltétlenül szükséges az összes mikroorganizmus kialakulását ismerni a földtörténeti korok függvényében, és nem kell tudni, hogy hívták az Árpád vezérünkkel érkező tábori kumiszkészítőt név szerint. Nincs szó arról, hogy a nyolc tanóra + 2 magántanár óra után délután fél hatkor iskolából hazabotorkáló gyerekemnek esetleg pihenni is lehetne a lefekvésig tanulás helyett, mert holnap - ma - négyből írnak dolgozatot.

Erről kuss van meg egy lázárjános kinyilatkoztatás, hogy lárifári, nem olyan sok ez, mikor lehetne sokkal több is.

Beszéd az arról folyik, hogy az iskolaigazgatók majd kapnak egy bankkártyát, és hipp hopp, a tervgazdálkodás nyomora máris meg van oldva. Mer'hogy az Index cikkében olvasottak alapján a tankerületek nem fizettek a gázért, villanyért, tankönyvért, vízért, író és irodaszerért meg számtalan más dologért. De majd most. Most az igazgató legalább a legközelebbi írószerbe elmehet szövegkiemelőt, gémkapcsot és írásvetítő fóliát venni. Az mondjuk nem világos, hogy iskolatejet és a csapokba vizet lehet-e venni ezekkel? Ahogy az sem - például a gyerek iskolájában - a pályázati pénzen megépített, de nem használt iskolai laborokban lesz-e pénz kísérletekre? Mert most ezeket kizárólag arra használják, hogy nyílt napokon vakítsák vele a jelentkezőket, akik aztán hiába várják, hogy a beetetős faszaság majd a tanórai mindennapok rész lesz. Ugyan mitől is lenne, mikor azon kell aggódni, holnap/jövőhéten/jövőhónapban fűtés lesz-e egyáltalán. Tudom, hogy az olyan modoroskodó, beszélő díszfaszok szerint, mint a Ceglédi Tankerület vezető Fodor, elég, ha a létező legalapvetőbb minimumot igényli fenntartásra egy iskola. Szerintem meg a szuper labor bemutató után mi szülők azért pont abba a suliba írattuk a gyereket, mert a fejlődés lehetőségét láttuk, a minimalista szemlélettel meg nem dicsekedett senki.

Szóval nem csoda, ha a tanárok többsége feltartotta középső ujját a kerekasztalosdi után. Nem állítom, hogy Viktorék szarnak az egészre és nem akarnak csinálni semmit, mert ez most szerintem se így van. De, hogy az eddig felsorolt intézkedéstervek legfeljebb az elejét jelenthetik az oktatás helyretételének és nem a végét, az biztos.

http://varanus.blog.hu/2016/02/11/mire_mennek_az_iskolak_egy_bankkartyaval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.