Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Ne zavarj, épp lopok!”
  2016-02-14 20:46:01, vasárnap
 
  Ne zavarj, épp lopok!"
Wiedemann Tamás, 2016. február 12., péntek 00:01

Egy demokráciában a hatalom ellensúlya a nyilvánosság. Úgy tűnik, hogy napjainkban egyre nagyobb kihívást jelent az állam működésének ellenőrzése, miután nehéz és körülményes információhoz jutni. Ott tartunk, hogy a közérdekűadat-igénylés maradt az egyetlen lehetősége a szélesebb közvéleménynek arra, hogy eséllyel csikarjon ki konkrét válaszokat a kekeckedő állami hivataloktól és vállalatoktól. Most ennek az utolsó bástyának üzent hadat a Fidesz Németh Szilárd rezsibiztos, a kormánypárt alelnöke személyében. Németh Szilárd úgy gondolja, hogy az állami tulajdonban lévő Magyar Posta szerződéseibe ezentúl ne tekintsen bele senki. A törvénymódosítási javaslat visszamenőleges hatályú, vagyis ha a parlament megszavazza, a jelenleg folyó közérdekűadat-igényléseket is megszünteti. Sejthető, hogy nem a posta lesz az egyedüli állami vállalat, több cég esetében is hasonló szabályozásra lehet számítani. Pedig közérdekű adatokat eddig sem volt egyszerű begyűjteni. A kabinet három éve szigorított a jogszabályokon, ha ,,túl sok" adatot kér ki valaki, ki kell fizetnie a fénymásolást vagy a munkatársak túlóradíját. A kormány megszüntette a közérdekű igénylések anonimitását is, azaz mindig egyértelműen azonosítható az igénylő személye. Bevezették a ,,visszaélésszerű adatigénylés" intézményét, ami azt feltételezi, hogy az állampolgárok azért kíváncsiskodnak zűrös ügyekben, hogy megbénítsák az államigazgatás működését. Ha a közérdekű adatokkal operáló ,,terroristákat" ez sem tántorította el a korrupt ügyek felderítésében, további nehézségekkel kell szembesülniük: az állami szervek meghosszabbították az információszolgáltatás határidejét, sőt, sokszor megtagadták azt, vagy évekig zajló pereskedés után adták ki a kért adatokat. A közérdekűadat-igénylés nehezítése nagyban akadályozza a korrupciógyanús ügyletek feltárását. Pedig rengeteg ügyre derült fény az elmúlt években ennek köszönhetően, például a jegybank alapítványainak finanszírozási hátterére, a köztévé milliárdos műsorgyártásainak részleteire, s a Fideszhez kötődő Századvég tanulmányai is így kerülhetnek nyilvánosságra. De a Lázár János kancelláriaminiszter svájci, olaszországi és angliai utazásairól szóló számlákon szereplő, kiugróan magas szállásköltségről is így értesülhettünk.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke lapunknak ígéretet tett, hogy megvizsgálja a javaslatot, s véleményét várhatóan jövő hét elején teszi közzé. Mindamellett elképzelhetetlennek tartja, hogy egy nemzeti vagyonnal gazdálkodó, állami tulajdonú társaságot úgymond kivegyenek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény hatálya alól. Azt viszont jogos, megvitatandó felvetésnek tartja, hogy egy liberalizált piacon működő állami vagy önkormányzati cég egyes piaci szerződéseit (például amelyekben üzleti érdekből kedvezményt ad partnereinek) ki kell-e adni, ugyanis ez kedvezőtlenül befolyásolhatná a társaság pozícióját a gazdasági versenyben. Csak remélhetjük, hogy ha Péterfalvi vizsgálata a nyilvánosság számára kedvező eredménnyel zárul, a Fidesz lemond a közérdekűadat-kérés ellehetetlenítéséről, és nem próbálja meg más jogszabályon keresztül csorbítani a közvélemény ellenőrzési jogait.

Szinte nincs olyan terület a mai államigazgatásban, ahol ne lennének korrupciógyanús ügyek, sőt, napi szinten olvashatunk újabb és újabb szemtelenül túlárazott szerződésekről, hiányosan kitöltött adóbevallásról és politikusokhoz köthető ügyeskedésekről. Én sem szeretnék kimaradni a mutyiból, bevallom, a cikk címében szereplő mondatot egy újságíró-kollégától loptam. Ez van.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 02. 12.


http://mno.hu/vezercikk/ne-zavarj-epp-lopok-1328346
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiemelt állami beruházás szintjére emelt hóbort!
  2016-02-14 20:43:23, vasárnap
 
  Kiemelt állami beruházás szintjére emelt hóbort!

Posted on 2016-02-14 by Admin
VÉLETLENÜL TUDTA MEG, HOGY VASÚTÁLLOMÁS ÉPÜL A TELKÉN


Összesen mintegy 100 ingatlantulajdonost érint a felcsúti kisvasút tervezett meghosszabbítása, ugyanis az Etyekig húzódó vágányok, az állomások magántulajdonban lévő telkeken épülnének. Az önkormányzatot és a tulajdonosokat hivatalosan még nem tájékoztatták - számolt be róla az RTL.
A korábban az Átlátszónak, majd az Origónak is nyilatkozó Kerényi Ferenc szerint kivitelezhetetlen a terv, ezért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez (NIF) fordult, hogy közölje: nem egyezik bele. Az általa vezetett hagyományőrző egyesület feljelentést tett az ügyészségen - írta korábban az Origo.
Az RTL által megkeresett másik telektulajdonos telkén vasútállomás épülne, de ezt csak véletlenül tudta meg, amikor bement a NIF-be érdeklődni. Fischer Lászlónak először azt mondták: bele se nézhet a papírokba, mert nem érinti őt a beruházás. Egy véletlenül leejtett lapon látta meg a saját helyrajzi számát.
Az etyeki önkormányzat egyelőre csak annyit mondott az RTL-nek, hogy hivatalosan még nem keresték meg őket a tervekkel kapcsolatban. A NIF nem reagált.
A Felcsúttól Bicskén át Etyekre vezető kisvasút mintegy 9 milliárd forintba kerülne, jórészt uniós forrásból tervezik megvalósítani. Az Origo szerint a megvalósíthatósági tanulmányt elkészítő SpeciálTerv a nyomvonalvariánsok közül nem azt hozta ki győztesnek, amely a fővárossal a legegyszerűbben kötötte volna össze a községet, hanem a Bicskére vezető, ,,sokkal hosszabban kanyargó, lassabb és drágább" változatok egyikét javasolta.
(vs)
Bal-Rad komm: Idáig jutottunk felebarátaim! Döbrögi hóbortja miatt akár MAGYAROK OTTHONAIT dózerolhatják le!
-Mi a pökhendi válasz?
“Ha támadják...(Neeem! Nem a SAJÁTJUKAT VÉDIK! Támadják Döbrögi agyrémét)-meg kell hosszabbítani..."-károgja a bandafőnök!
-Ez az emberszerű kártevő-AKI FOLYTON A MAGYAROKAT VÉDI!-KIRÁLYNAK TARTJA MAGÁT! Számára abszolute magától értetődő, hogy ha ő valamit kitalál-egy ország ugrik hogy teljesüljön a kitalációja.
Számolja valaki hogy mennyi kárt okozott már ez a bolond?


http://www.balrad.com/2016/02/14/kiemelt-allami-beruhazas-szintjere-emelt-hobort/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Épül a 3,1 milliárdos, Makovecz-stílusú kazánház Felcsúton,
  2016-02-14 20:17:46, vasárnap
 
  unortodox nemzethy kazán
A MET biztosítja a "rezsicsökkentett" gázt.

majd néhány iskolából átirányítják a gázt, elvégre azokban úgysem kell fűtés.
Kell még Felcsútra egy atommeghajtású tengeralattjáró, meg tenger is. Mindkettőt megcsinálják potom pénzért az oroszok, pályáztatni sem kell.


********************


Épül a 3,1 milliárdos, Makovecz-stílusú kazánház Felcsúton, hogy végre füthetők legyenek az edzőpályák

Horváth Bence
képzavar
ma 11:17


Korábban már lehetett tudni, hogy Makovecz Imre stílusában épül kazánház a felcsúti Puskás Akadémián, a stadion mellett. Mégis, amikor kedden Felcsútra utaztunk, hogy megtekinthessük Mészáros Lőrinc polgármester vagyonnyilatkozatát, letaglozó élmény volt látni a már majdnem kész építményt.

A tervek szerint ennek a kazánháznak a segítségével fogják majd fáűteni a Puskás Akadémia két új edzőpályájának a talaját. Az egész rendszer kivitelezése potom 3,1 millárd forintba kerül sajtóhírek szerint, amihez az Akadémia 2,55 milliárd forintos tao-támogatást kért és kapott is. A felcsúti csapat eddig amúgy több mint 11 milliárd forintnyi tao-támogatást kapott. (És hogy ennek a pénznek minden fillérje a lehető legjobb helyre ment, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hétvégi forduló a Puskás Akadémia NBI-es csapatában egyetlen saját nevelésű akadémista lépett pályára, őt is gyorsan lecserélték, nehogy baj legyen.)


http://kepek.444.hu/2016/02/14/epul-a-31-milliardos-makovecz-stilusu-kazanhaz-fel csuton-hogy-vegre-futhetok-legyenek-az-edzopalyak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És ezek mentek Nürnbergbe ítélkezni a németek felett! ̵
  2016-02-14 19:46:23, vasárnap
 
  És ezek mentek Nürnbergbe ítélkezni a németek felett! - Jaj, a legyőzötteknek!

2016. február 14. 11:09
Hunhír.info

A gyér német ellenállás Roosevelt ,,feltétel nélküli megadási" rendelete miatt lett utolsó kétségbeesett erőfeszítéssé. Roosevelt, Sztálin és Churchill már Jaltában volt. Drezda 600 ezer lakosa több százezer menekülttel szaporodott az oroszok elől menekülő ötmillió közül. A város, amely Béccsel vetekedett, mint Európa legszebb barokk városa, teljesen védelem nélkül volt. Még a légvédelmi ágyúkat is eltávolították máshová.


Sir Robert Saundby, a British Bomber Command helyettes parancsnoka nem hitte, hogy Drezda bombázása katonai szükségesség volt. Amikor a parancs a bombázásra megérkezett, ez annyira zavarta, hogy külön kérdést intézett a Légvédelmi Minisztériumhoz. Kérdését a minisztériumból Jaltába küldték Churchillhez. A válasz: utasítás volt Drezda bombázására az első adódó alkalommal.

Az angolok február 13-án éjjel gondosan előkészített terv alapján intézték a csapást, amely hatalmas tűzvihar szándékos előidézését tervezte. A célpontot, amely a város közepe volt, először gondosan céljelző bombákkal jelölték meg. Az első jelző bombát, amint azt a Royal Air Force a bombázással egy időben készített fényképfelvételei igazolták, 250 méter magasságból dobták Németország legnagyobb kórházterületére. Ezt követte a szőnyegbombázás, amely a körzetet lángba borította.

A második bombatámadást, főleg gyújtóbombákkal, három órával későbbre tűzték ki, hogy a tűzoltók és az időközben a szomszéd városokból helyszínre érkezett segítség is áldozatul essenek. A cél ismét a város közepe volt. A nyolc kilométerre fekvő Luftwaffe-repülőteret, ámbár a ,,karácsonyfa"-bombák megvilágították, mellőzték az angol repülők, megtartva bombáikat Drezdának. Nem volt ellenállás sem a levegőben, sem légvédelmi ágyúktól, mert Drezdának nem voltak légvédelmi fegyverei. A várost tervszerűen szőnyegbombázták, miközben egy bombázási szakértő irányította a bombázókat a város még nem égő külvárosaihoz. A tűzorkán óriási volta leírhatatlan volt, a hazatérő repülők 400 kilométer távolságból is látták a tűz fényét. Másnap 1350 amerikai Flying Fortress támadta a még mindig égő várost. A kísérő vadászgépeket utasították, hogy szálljanak le háztetőmagasságba, és gépfegyverezzenek mindent, amit látnak. Így rálőttek a városból menekülő lakosságra és mindenre, ami mozgott.

A következő nap 210 amerikai bombázó ismét támadta a várost és 461 tonna bombát dobott rá. Kórházak, templomok, lakóházak ugyanarra a sorsra jutottak. Az egyik kórházban 200 személy halt meg, köztük 45 várandós anya. A város egyes részeit hetekig nem lehetett megközelíteni, olyan heves volt a tűz. A korabeli német polgári honvédelem szerint a halottak száma elérte a 60 ezret.

Az amerikai Air Force mindezzel még nem elégedett meg, és március 2-án, majd április 17-én újból bombázta a várost. Érdekes, hogy ez utóbbit csak az angol történészek jegyezték fel, az amerikaiak nem említik.

Miért bombázták Drezdát? Az angolok rögtön a támadások után kijelentették, hogy a város ,,nagy iparváros" volt ,,nagy lőszergyárakkal". Ezt az amerikai újságok hűen megismételték. Igazában, radar- és elektromos alkatrészeket gyártottak nyolctól tizenöt kilométer távolságra a város központjától, és néhány kisvállalat repülőgép-alkatrészt és más kisfontosságú alkatrészt gyártott, de egyetlen ilyen üzem sem volt az angol repülők által célba vett zsúfolt területen belül.

A másik félrevezetés, amit inkább hazugságnak lehetne nevezni, az volt, hogy az oroszok kérelmére bombázták Drezdát. Az idők folyamán ez is hazugságnak bizonyult. Amikor a jaltai konferencia jegyzőkönyveit nyilvánosságra hozták, kiderült, hogy az oroszok ugyan kérték, hogy a szövetséges légierő ,,lebénítsa Berlin és Lipcse gócpontjait", de Drezdát nem foglalták bele. Sőt, még az oroszok is visszautasították Drezda bombázását, amire Churchill jóváhagyásával kérte fel őket az angol légierő vezetősége.

A hivatalos történészek a háború után feljegyezték a valóságot: Drezdát azért bombázták, hogy ,,növeljék a pánikot és zűrzavart, amely már jelen volt a menekültekkel túlzsúfolt városokban, és hogy Sztálinnak kedveskedjenek."

Február 18-án az Associated Press tudósítója, miután részt vett a hadsereg legfelsőbb vezetőségének hadiszállásán adott tájékoztatón:,,A szövetséges légi főnökök" - táviratozta - ,,meghozták a régen várt döntést a német lakosságközpontok szándékos terrorbombázását illetőleg, mint Hitler elvesztése siettetésének könyörtelen eszközét..."

Továbbá, a Drezda támadását követő napon, mielőtt a 48 kilométerre fekvő Chemnitz város bombázására küldték őket, az angol légierő pilótáinak pontosan megmondták: ,,azért mentek oda ma éjszaka, hogy végezzetek a menekültekkel, akik elmenekültek Drezdából."

És ezek mentek Nürnbergbe ítélkezni a németek felett! - Jaj, a legyőzötteknek!

Részlet Benjamin Colby: Twas a famous victory - Deception and Propaganda in the War with Germany, Arlington House Publishers, 1974. USA




http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91229
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyetlen szavazatot sem kapott, mégis őt nevezte ki a Klik k
  2016-02-14 10:44:04, vasárnap
 
  A zemberek erre hatalmazták fel a csuti suttyót és bandáját.

2022-ben az országgyűlési választás is így megy majd!
Mindegy lesz az eredmény, Fidesz és kuss!
Ha
1. mindenki utálja és
2. írni sem tud, nyilván ő a legalkalmasabb a tökéletes lakáj szerepére.
(Azért remélhetőleg kiirtják a Konkolyt a búzából...)


"még Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni"
Az lehet, de ő szereti a legjobban a mi bölcs vezérünket. Akkor pedig hiba nem lehet. A szakértelem eleve olyan métely, amely kibékíthetetlen ellentétben áll a NER-rel.


************


Egyetlen szavazatot sem kapott, mégis őt nevezte ki a Klik kollégiumigazgatónak

Botos Tamás
oktatás
február 13., szombat 8:16


A Klik szegedi tankerületi igazgatója úgy nevezte ki Konkoly Bélát a Fodor-kollégium igazgatójának, hogy

egyetlen szavazatot sem kapott.

Az igazgatói helyre a testnevelő tanár Konkollyal szemben egy másik kollégiumot már 13 éve vezető Kuzma Éva pályázott, írja a Délmagyar.hu. A döntésről megkérdezték a különböző testületeket, akik így szavaztak:

nevelőtestület 8-0,
a diákönkormányzat 12-0,
az alkalmazotti tanács 8-0,
a sportmunkaközösség 12-0

arányban Kuzma Évát támogatta Konkoly Bélával szemben. A közalkalmazotti tanács véleménye szerint Konkoly a pályázatában még a szervezeti struktúra lényeges elemeivel sincs tisztában. A nevelőtestület szerint Konkoly pályázata elnagyolt, tartalmi hiányosságokat, tévedéseket tartalmaz. És még Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót a pályázatában. A munkaközösség véleménye szerint

,,ugyan szerteágazó a kapcsolatrendszere, és a képzettsége is sokrétű, egyáltalán nincs sem kollégiumi, sem pedagógiai vezetői tapasztalata, de még tanári gyakorlata sincs ebben a korosztályban".


A Kliket megkereste a Délmagyar.hu, hogy akkor mégis miért választották ki Konkoly Bélát, de csak annyi választ kaptak, hogy

"a döntés meghozatala a KLIK belső eljárásrendje szerint a tankerületi igazgató hatásköre, aki a döntését nem köteles megindokolni."


http://444.hu/2016/02/13/egyetlen-szavazatot-sem-kapott-megis-ot-nevezte-ki-a-kli k-kollegiumigazgatonak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De hát ki a fene ez a Merkel nevű háremribanc?
  2016-02-14 10:41:52, vasárnap
 
  De hát ki a fene ez a Merkel nevű háremribanc?


Posted on 2016-02-14 by Admin

A KELETI FRONT EREJÉTŐL TARTHAT BERLIN

Németországot állítólag nyugtalanítja, hogy mi a célja a négy visegrádi ország, valamint Macedónia és Bulgária vezetői hétfői prágai csúcstalálkozójának.
A prágai német nagykövet ezért azzal a kérdéssel fordult Tomás Prouza európai ügyekért felelős cseh államtitkárhoz, hogy pontosítsa a hétfői csúcstalálkozó céljait és tartalmát. Prouza a cseh sajtónak megerősítette, hogy a német diplomata valóban megkereste ebben az ügyben.

km
Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton azt nyilatkozta, hogy Németország a prágai csúcstalálkozóval kapcsolatban tiltakozott a szlovák külügyminisztériumban. A Der Spiegel című német társadalompolitikai hetilap legújabb számában pedig azt írta, hogy a V4-ek országai az Európai Unió jövő heti csúcstalálkozóján a migrációs ügyben nyíltan összetűznek Angela Merkel német kancellárral.
Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter azonban úgy véli, hogy Németország fokozott érdeklődése a hétfői V4-es kormányfői csúcstalálkozóval kapcsolatban nem panasz és nem tiltakozás, hanem igyekezet a migránsválság közös megoldásának keresése érdekében. “Csehországnak is ez a célja" - jegyezte meg a miniszter.
A négy visegrádi ország kormányfői, valamint Bulgária és Macedónia vezetői a tervek szerint tárgyalnak egy tartalék védővonal kialakításáról is Bulgária és Macedónia déli határán. A Der Spiegel szerint ez a terv ellentétes azzal, ahogy a migrációs válság megoldását Angela Merkel tervezi. A német kancellár azt tervezi, hogy a migrációs válságot elsősorban Törökország segítségével oldják meg. A hetilap úgy látja, hogy az eltérő elképzelések miatt az Európai Tanács következő ülésén nyílt konfrontáció fenyeget Merkel és azon államok között, amelyek a német elképzelést elutasítják.
Tomás Prouza azt mondta: a német kancellária hivatalával szorosan együttműködnek, ezért nem meglepő, hogy a prágai német nagykövet pénteken érdeklődött a hétfői V4-es csúcstalálkozóval kapcsolatban.
Robert Fico szombaton a közép-szlovákiai Besztercebányán újságíróknak azt mondta, hogy Németország panaszkodott a prágai csúcstalálkozóval kapcsolatban.
“Németország tiltakozott a szlovák külügyi államtitkárnál a csúcstalálkozó megtartásával kapcsolatban, állítólag más utakat kell keresni" - jelentette ki Fico a kormányzó Smer (Irány-Szociáldemokrácia) programalkotó konferenciáján. Lubomír Zaorálek szerint nincs szó panaszról, vagy tiltakozásról.
“Nem tekintem ezt panasznak, szerintem a dolgok tisztázásáról van szó, s arról, hogy keressük a közös megoldást. Nincs értelme az egymásra mutogatásnak, közös megoldást kell találnunk a válságból kivezető útra" - reagált a cseh diplomácia vezetője szombaton este az elhangzottakra Münchenben.
(figyelo)
Bal-Rad komm: “...a terv ellentétes azzal, ahogy a migrációs válság megoldását Angela Merkel tervezi. A német kancellár azt tervezi, hogy a migrációs válságot elsősorban Törökország segítségével oldják meg..."
-De hát ki ez a Merkel? A zúnijó qrvajédesannya? Aki tervez és dönt MÁS ORSZÁGOK ROVÁSÁRA? Ki hatalmazta őt erre fel? MEGVÁLASZTOTTA ŐT VALAMIFÉLE FÓRUM AZ EU-VEZETÉSÉRE? Vagy csak KIVÁLASZTOTTÁK VALAKIK arra, hogy DÖNTHET?
-Németország-és az EU-KIFOSZTOTTÁK, TÖNKRETETTÉK Magyarországot! (Is!) Mostmár Bundesmutti a SAJÁT ORSZÁGUNK HATÁRVÉDELMÉT IS megtervezheti? Amibe NEKÜNK semmi beleszólásunk nem lehet?
-Hát ki ez a Merkel nevű háremribanc?


http://www.balrad.com/2016/02/14/de-hat-ki-a-fene-ez-a-merkel-nevu-haremribanc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki nem volt a pályán a Puskás Akadémiában?
  2016-02-14 10:37:17, vasárnap
 
  Ki nem volt a pályán a Puskás Akadémiában?


Posted on 2016-02-14 by Admin


...Hát Puskás akadémista!
Az embert azt hinné, hogy egy fociakadémia csapatának az a célja, hogy lehetőséget adjon a saját nevelésű játékosoknak. Felcsúton ez sem így van.

A Puskás Akadémia a Diósgyőrrel játszott a Makovecz-stadionban szombaton.
A hazaiak kezdőcsapatában 11 játékos közül egyetlen egy volt saját nevelésű játékos, de Sallai Rolanddal sem volt elégedett Robert Jarni edző, mert lecserélte a 63. percben.
Ezután így állt fel az akadémistátlanított Puskás: Pogacsics (előző klubja: Győri ETO) - Pauljevic (szerb, Pécs), Fiola (Paks), Kelic (horvát, HNK Cibalia), Forró (Újpest) - Zsidai (Debrecen), Márkvárt (Pécs) - Csurko (ukrán, Sahtar), Lopa (ukrán, Metalist Harkiv), Pekár (Nyíregyháza) - Mészáros (szlovák, Slovan)
Később bejött még a horvát Bacelic-Grgic (Cercle Brugge) az ukrán Csurko helyett.
Majd a legeslegutolsó percben Jarni mester, hogy húzza az időt és tartsa az 1-0-s vezetést, pályára küldte a szakmát Felcsúton elsajátító Tart.
Az elvileg az utánpótlásra fordítható taó-pénzekkel alaposan kitömött klub múlt nyáron és most télen is alaposan bevásárolt a piacon, ezzel a saját nevelésű játékosait szorította háttérbe. A Puskás eközben csak 10. a 12 csapatos NBI-ben.
“Aki körülnéz Felcsúton, az meggyőződik arról: itt egy hely, egy sportegyesület, ahol valóban az utánpótlás a legfontosabb. Ahol az infrastruktúra, a szaktudás, a támogatói kör mind-mind a gyerekeket, a fiatalokat szolgálja. És ez azért van így, mert csak így támasztható fel a magyar futball: ha helyben, alulról építkezve megteszünk mindent az új futballgenerációk igényes, magas szintű neveléséért." Idézet Orbán Viktortól, az akadémia alapítójától.
(444)
Bal-Rad komm: “Aki körülnéz..."
-Az a szerencséje Döbröginek, hogy körülnéző az ezidáig alig akadt! De gyarapodik a számuk az utóbbi időkben! Aztán lesz majd körömre nézés is!


http://www.balrad.com/2016/02/14/ki-nem-volt-a-palyan-a-puskas-akademiaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A valódi németektől rettegő háttérhatalomról, és az újra egy
  2016-02-14 10:14:52, vasárnap
 
  A valódi németektől rettegő háttérhatalomról, és az újra egyesítésről

2016/02/11

Szaniszló Ferenc a német újra egyesülés hátterét tárja elénk.

Érdemes ezt a 24 perces videót megnézni és elgondolkodni a fölött, hogy a Zsidó Világkongresszus sem mindenható! Mert ezt jó tudni! Tehát, ha a hajbókolást abbahagyjuk előttük és elkezdjük azt mondani nekik, hogy NEM, akkor nem fog ránk szakadni az ég, a mennyországgal együtt! Talpra tehát magyar, talpra!

Túl sokan vannak azok már, akik vallják, hogy a zsidók ellenében nem tudunk ma már magyar érdeket érvényesíteni! Arra késztetnek bennünket, adjuk meg magunkat. A PT majd képviseli érdekeinket, hisz már több évtizede ők képviselnek bennünket, mert kizárólag ők adják a zseniket, nobel és oszkàr díjasokat, és csodálatosan beszélik és írják a magyar nyelvet!

Annyi ideje hajlongunk előttük, hogy már jó néhány éve fel se tudunk egyenesedni már.


https://youtu.be/F6z89R6qNEY


https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/02/11/a-valodi-nemetektol-rettego-hatt erhatalomrol-es-az-ujra-egyesitesrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ESERNYŐS TÜNTETÉS ÉS ELLOPOTT SHOw
  2016-02-14 10:08:20, vasárnap
 
  2016. február 14., vasárnap


ESERNYŐS TÜNTETÉS ÉS ELLOPOTT SHOW

Igazán impozáns tüntetés volt a mai, és azoknak, akik ki mertek kukucskálni az ernyőjük alól, a látvány önmagában is lenyűgöző volt - a sok színes, esőtől csillogó ernyő igen szépen mutatott.
A beszédek is jók voltak, habár a vasutasok hiányában is némelyik olyan hosszú volt, mint a vonatfütty, és a szónokok sem voltak mindig tisztában a politikai beszédekkel szemben támasztható követelményekkel, de butaságot egyikük se mondott.
Jó érzés volt ennyi értelmes ember között lenni, eső ide - eső oda.
Hogy mennyire volt hatékony, az más kérdés, de ha egy harc első lépésének tekintjük, akár elégedettek is lehetünk vele.
Hozadéka talán annyi lesz, hogy a pedagógusok tárgyalói nagyobb önbizalommal ülhetnek tárgyalóasztalhoz, de ha valaki arra számított, hogy Orbán majd megretten, hát alaposan tévedett.
Már közölte is, hogy 2018 előtt nem jöhet szóba a KLIK feldarabolása, az pedig, hogy megszüntessék, szóba se került.
A pedagógusok persze igen jól látják, hogy a miniszterelnök és bandája nem ért másból, csak a nyers erőből, csak éppen nem hisznek a szemüknek.
A tetejébe azt hiszik, hogy képesek lesznek arra, hogy szigorúan szakmai kérdésekről tárgyaljanak, jóllehet ez illúzió a javából, körülbelül olyan, mintha Vukkal a növényevés szépségeiről tárgyalnánk, és elfelejtenénk, hogy ő bizony libaevésre van optimalizálva.

A pedagógusok született széplelkek, akik abban a hitben ringatóznak, hogy értelmes gondolatokat jól artikulálva eredményt lehet elérni, pedig ez a műfaj olyan, mint a marhanevelés az istállóban, abból ért a Riska, ha jól oldalbaverik a vasvellával, a szép szóra nem hallgat.
És nem nagyon hallják meg a tömegek se, akiket hívhatunk akár szülőknek is, mert a finom utalások alkalmazása nem a politikai nagygyűlések műfaja, és bármennyire szeretnék ezt szemérmesen elhallgatni a szervezők, de az oktatáspolitikai is politika, méghozzá igen keményen.
Ha a politikamentességet hangsúlyozzák, akkor az éppen a kormány névre hallgató Orbán szándékainak megfelelően viselkednek, aminek az lesz a vége, hogy hamarosan krétáról és kötelező óraszámról beszélgethetnek, ami a probléma lényegét éppencsak súrolja.
Itt ma is annak a szónoknak volt sikere, aki elmondta, hogy amihez a mai hatalom hozzányúlt, azt vagy ellopta, vagy elrontotta, és azért volt sikere, mert a nép az igazságot szereti hallani, főleg, ha a tüntetésszervezők nem alkalmaznak hangulatfokozó művészeket, akik kottából vezénylik a műsort.

Nagyon szép a civilesdi, meg a szelídség, csak éppen alacsony hatékonyságú.
Ha vennék a fáradságot és körülnéznének a saját osztályaikban, meglesnék, melyik társuk után mennek a diákok, rá kellene jönniük, hogy nem a legszebben beszélő, udvarias úrigyerekek a hangadók, hanem a krakéler kis csibészek, akik ha olyanjuk támad, a tanár életét is meg tudják keseríteni.
Egy ilyen harcban marokra kell kapni ellenfelünk torkát, mint rosszlány a liliomszálat, és nem szabad bedőlni a szirénhangoknak.
Olyan ellenféllel állnak szemben, aki nyilvánosan elmondta, hogy politikai pályafutásának egyik fő tanulsága, ha lehetősége adódik akkor a politikai ellenfelet meg kell ölni - és itt most a pedagógusok és vezetőik képezik a politikai ellenfelet, hát már csak önvédelemből sem szabad gyengeséget mutatni.

A másik gond az, hogy a szervezők csak elméletileg ismerték fel az együttes cselekvés szükségszerűségét, de a gyakorlatban ez leszűkült szimbolikus gesztusokra.
Egy ilyen esetben valamennyi érdeksérelmet elszenvedett rétegnek ott kellett volna lenni, a saját zászlaik alatt, a hatékonyság növelése érdekében.
Ha ott lett volna annyi vasutas, mint ahány pedagógus, annyi egészségügyi dolgozó, mint ahány vasutas, annyi rendvédelmi dolgozó, mint amennyi egészségügyi, és annyi fuvarozó, amennyi rendvédelmi, akkor Orbán lógó nyelvvel szaladna Grazig.
Mondjuk rendvédelmi dolgozó volt a tüntetés környékén, majd annyi, mint a tüntető, csak éppen szolgálatban - a Kis Beszari semmit nem bíz a véletlenre...
Ez a helyzet nem a pedagógusok problémája, itt bizony magával a rendszerrel van baj, méghozzá nagy baj.
Ezen belül az oktatási rendszer csak részeleme a nagy egésznek, jelzem, a jövő tekintetében egyik meghatározó eleme.
Ameddig a probléma okát fel nem ismeri mindenki, addig az eredmény csapnivaló marad.
A probléma okát pedig Orbánnak hívják, aki egyre jobban elszemtelenedik, egyre nyíltabban lop, egyre agresszívebb a sajátjaival is, nem is szólva a társadalomról.
Orbán éppen olyan, mint Rákosi volt, nem lesz itt nyugalom, míg nem megy száműzetésbe vagy rá nem rohad a műanyaglakat, vagy a kényszerzubbony.

A mai nap másik eseménye a DK kongresszusa volt, hát, mit mondjak, nem a legszerencsésebb egybeesés, de hát ki tudta, mikor a dátumot kitűzték, hogy közben az osztályharc fokozódik.
Gyurcsány helyzetértékelése reális volt a kitűzött célok is reálisnak és megvalósíthatónak tűnnek, az is rokonszenves volt, hogy a program-tervezetet nem Mózesként, kőbevésett parancsolatokként lengette, hanem teret hagyott a helyzet változásából adódó korrekcióknak, esetleges új feladatoknak is.
Hogy a pedagógus-tüntetés ellopta a showt tőle?
Hát így járt, ezt dobta a gép.
Talán tehetett volna ellene, esetleg ő is viselhetett volna skót népviseletet, mint Berki Krisztián a Story-gálán, ahol a kutya se figyelte Rogánt, mindenki az ő szőrös lábait leste...
Persze ez esetben nem ígérhetett volna semmit, amit azért a pedagógusok rossz néven vehettek volna.
Így is szép dolog volt tőle, hogy ezen felül még rezsimcsökkentést is kilátásba helyezett...
Azt hiszem, Orbánnak azért nyugodt az álma, de hiszen Ceausescu is nyugodtan szundikált anno.

Reménykedjünk...




http://www.pupublogja.hu/2016/02/esernyos-tuntetes-es-ellopott-show.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A visszavonulását fedezi Orbán összeesküvés-elmélete
  2016-02-14 10:03:16, vasárnap
 
 
2016. feb 11.
A visszavonulását fedezi Orbán összeesküvés-elmélete
írta: nickgrabowszki

Az egyik lehetőség természetesen az, hogy a magyar miniszterelnök elveszítette a józan eszét. Elszakadhatott az a vékony zsinór, ami őt még a valósághoz kötötte, és azért mond olyanokat, hogy
külső erők által gerjesztett akció a pedagógusok tiltakozása.

mert "Lássuk be, nem életszerű, hogy egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér felkel, rájön, hogy rendkívül elégedetlen és elkezd levelet írni, tiltakozni."

tanlaz.jpeg
De ebben az esetben minden ilyen akciót külső erők szerveznek:

az 56-os forradalmat, meg a rendszerváltozást a CIA csinálta,
a CIA-t meg az ufók.

És el is értünk Pataki Attiláig. Ezek után egészen nyilvánvaló, hogy
Pilz Olivérnek maga Soros György adta át az instrukciókat ürgebőrbe kötve.

Mennyivel egyszerűbb volna pedig az feltételezni, hogy Pilz úrék sokáig tűrtek, majd az aztán egyszer csak kirobbantak. Hiszen - Orbán állításával ellentétben - nem nőttek a tanári fizetések, sőt, egy csomó pénzt elvettek, és csomó plusz feladatokat kaptak. Ráadásul ott van a KLIK, amelyik mára végképp összeomlott: az iskoláknak krétára, meg papírra sincs pénzük, néhol a gázt is kikapcsolják. Az internetet, meg a telefont már magánál a KLIK-nél is kikapcsolták.

Ezzel szemben Orbán azt állítja, hogy "a kormány nem követett el konkrét, aktuális hibát, ami komoly feszültséget gerjeszthetett volna". Mondja ezt akkor, amikor

előbb Balog miniszter ismeri el, hogy túltolták a biciklit,
majd Palkovics államtitkár közli, hogy mostanra jöttek ki a KLIK rendszerszintű hibái.

Az utóbbi két úr szemlátomást még nem azonosult a kormány paranoid politikájával, és további tényezők sem, hiszen ugyanabban a cikkben, amelyben Orbán összeskövéselmétele kiszivárog, egy ismert kormányzati szereplő azt mondja:

Nagyon nagy lehet a baj a Kliknél, ha senki nem tudja pontosan, mekkora az adóssága, ami a jelenlegi ismeretek szerint egy 30-140 milliárdos sávban mozog.

Atyaég. Százmilliárdos nagyságrend. És Orbán szerint nem követtek el hibát. És lesz, aki ezt elhiszi neki.

A két állítás, miszerint (1) nem követtek hibát, ezért külső erők aknamunkájára volt szükség a tanárlázadáshoz, meg hogy (2) a KLIK összomlott, nyilvánvalóan kizárja egymást. Mivel az utóbbi mindenhonnan visszaköszönő napi tapasztalat, ésszerűbb volna azt elfogadni, és a másikat ignorálni.

Akkor marad az a lehetőség, hogy az összeesküvés-elmélet mindössze egy tudatos politikai kommunikációs stratégia. Pusztán azt akarják, a szavazóik számára ne tűnjön úgy, hogy
éppen visszavonulnak.

Ebből meg az következik, hogy a tanárok mindent meg fognak kapni a kormánytól, amit elég hangosan követelnek. A saját gazdálkodás ígéretét már megkapták (igaz, azt már tavaly is), és az Orbán-Hoffmann-Czunyiné-féle remekművet, a KLIK-et is szétszedik a kedvükért.
Teljesen és azonnal föl nem számolhatják, hiszen az a vereség nyílt beismerése volna, de a hatáskörei jórészét elveszíti.

A vereséget viszont nem szabad beismerni, hiszen akkor sérülne az erős vezető imázsa, ezért Orbán szívesebben tűnik konteósnak, mint vesztesnek. Ez az ő szélsőjobboldali szavazótáborában nem az épelméjűség elveszítésének, hanem éppenhogy a lényeglátásnak a jele.

Ami azért sokat elárul arról a szavazótömegről, amelynek köszönhetően pillanatnyilag a Fidesz uralhatja Magyarországot.

http://egyenlito.blog.hu/2016/02/11/a_visszavonulasat_fedezi_orban_osszeeskuves-e lmelete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.