Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
“Budapest a szerda éjféli határidő előtt, már kedden b
  2016-02-18 19:39:41, csütörtök
 
  “Budapest a szerda éjféli határidő előtt, már kedden beadta a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére vonatkozó első pályázati anyagát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB). Az anyagban külön kitérnek arra, hogy nem valószínű, hogy a rendezést népszavazás zavarná meg, mivel azt nálunk el szokták utasítani."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukránoknak adta a KMKSZ a magyar egészségügyisek pénzét
  2016-02-18 19:36:21, csütörtök
 
 
Ukránoknak adta a KMKSZ a magyar egészségügyisek pénzét
2016/02/18 - 18:42

Magyarul nem tudó ukrán orvosoknak és ápolóknak is kifizették a KMKSZ-nél a csak magyar egészségügyi dolgozóknak járó anyagi támogatást - tudta meg a KárpátHír. Portálunknak egymástól függetlenül több kórházi dolgozó is megerősítette, hogy ukrán kollégáik is felmarkolták a jelentős összeget. Emiatt viszont gyorsan elfogyott a 100 millió forintos keret, s így a magyar ápolónők nagy többsége már pénz nélkül maradt.

Magyarország tavaly ősszel döntött úgy, hogy a pedagógusok, papok és művészeti iskolák tanárai után a magyarul praktizáló doktoroknak és egészségügyi személyzetnek is biztosít bérkiegészítést. Orvosoknál ez évi 150 ezer forint (mai árfolyamon közel 15 ezer hrivnya), ápolóknál 100 ezer forint (kb. 10 ezer hrivnya) egyszeri támogatást jelent. A lebonyolítást - mint ahogyan minden más kárpátaljai program esetében - a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványára (KMKSZ JA) bízták.

A rendelkezésünkre álló információk alapján ezt nagyon rosszul tették, mert a kulturális szövetségnél nem voltak eléggé alaposak a magyar nyelvtudás ellenőrzésekor, ezért nagyon sok ukrán orvos is hozzájuthatott a magyar adófizetők pénzéhez, miközben a támogatás igazi célcsoportjának jelentős része hoppon maradt. Hogy ezt a KMKSZ szándékosan, mondjuk holdudvar építése céljából tette vagy csak egyszerűen dilettantizmusról, hanyagságról van szó, azt még nem tudni.

A rendelkezésünkre álló információk alapján mára megkapta a pénzét az összes orvos, beleértve az ukránokat is, aki pályázott, viszont az ápolók betűrendben csak a C-vezetéknévig lettek kifizetve. A többiekre nem maradt pénz a 100 millió forintos keretből. Hangsúlyozzuk, ebben az a felháborító, hogy ukrán orvosok is kaptak magyar állami támogatást, miközben az ápolónők nagy része nem. A KMKSZ Jótékonysági Alapítványánál arra kérték a pórul járt magyar egészségügyiseket, várjanak türelemmel, később ők is ki lesznek fizetve.

Kifejezetten nagy visszaélésekről tudunk a beregszászi megyei pszichiátrián. Ott nem elég, hogy magyarul egy kukkot sem tudók is pénzhez jutottak, de mindennek tetejébe vannak közöttük olyanok is, akik ukrán nacionalizmusukon túl magyarellenességükről ismertek. A pszichiátriai gondozó magyar munkatársainak körében joggal váltott ki felháborodást, hogy megkapta a pénzt például A. Tetyana, az intézmény főorvosa és szintén orvos férje. Nevük ugyan magyar gyökerekre utal, de ők nem ismerik a nyelvünket,

tehát jogtalanul fizették ki nekik a mintegy 30 ezer hrivnyás (!) támogatást.

Szintén utaltak U. Máriának, S. Natáliának vagy éppen C. Halina nővérnek, noha nyelvtudás hiányában nekik sem járt volna. Mondanunk sem kell, a felsorolás korántsem teljes.

Nemcsak Beregszászban történt törvénytelen kifizetés, hanem Csapon és több ungvári egészségügyi intézményben is. A lehetőségről az ukránok magyar kollégáikon keresztül szereztek tudomást, és sokan olyan gyorsan reagáltak az ajándékpénzre, hogy a magyar társaikat is beelőzték. Segítségükre lehetett, hogy a kórházakban felállított bizottságok, melyek fogadták a pályázati kérelmeket, lojálisak voltak ukrán kollégáikkal szemben, hiszen nem a saját pénzüket kellett osztani. Beregszászban például az a K. Vaszil is helyet kapott ebben a társaságban, aki a helyiek körében magyarellenes kifakadásairól ismert. Előfordult több pályázónál is, hogy üres formanyomtatványokkal érkeztek, mivel nyelvtudás híján nem tudták azt kitölteni, ezért a kórházi folyósokon kértek segítséget.

A kialakult helyzetben a KMKSZ alapítványánál érdemben nem tudnak mivel takarózni, hiszen a pályázati kiírásban világos a feltételrendszer:

,,a pályázó rendelkezik a szakmai feladatainak ellátásához szükséges magyar nyelvtudással és azt alkalmazza a betegekkel való kommunikációban."

Sok orvos magyarul is tudó asszisztensén keresztül pályázott. A portálunkat megkeresőknek főként az nem tetszik, hogy lelkes magyargyűlölők is kaphattak így támogatást.

Az emberben az a kérdés vetődik fel ezzel kapcsolatban, hogy van-e/lehet-e valamilyen konkrét célja a magyar kormánynak azzal, hogy mindenkinek odaadta ezt a pénzt (hisz nyilván a pozitívan elbírált ukrán pályázatok miatt fogyott el a támogatási keret), vagy ez “csak" a KMKSZ szerencsétlenkedése, holdudvar építgetése miatt történhetett. Ismerve a helyi viszonyokat, valószínűleg ez utóbbiról lehet szó. Kíváncsian várjuk, vajon lesznek-e személyi felelősei ennek a botrányos történetnek, amikor egy nemes és üdvözlendő anyaországi programot ennyire félrevisznek a magyar kormány itteni kizárólagos partnerei. És már nem először...

Az esettel kapcsolatban megkerestük a KMKSZ Jótékonysági Alapítványát is, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Természetesen amint megérkezik, közölni fogjuk olvasóinkkal.

Nemes István


http://karpathir.com/2016/02/18/ukranoknak-adta-a-kmksz-a-magyar-egeszsegugyisek- penzet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Száz fegyveres védi Matolcsyt kétmilliárdért
  2016-02-18 19:14:26, csütörtök
 
  Évente több mint kétmilliárd forintért őrzi a Magyar Nemzeti Bank épületeit és vezetőit a jegybank által létrehozott biztonsági szolgálat. Matolcsy György a terrorveszéllyel és a migrációval indokolta a cég létrehozását.


*****


Száz fegyveres védi Matolcsyt kétmilliárdért

Évente több mint kétmilliárd forintért őrzi a Magyar Nemzeti Bank épületeit és vezetőit a jegybank által létrehozott biztonsági szolgálat. Matolcsy György a terrorveszéllyel és a migrációval indokolta a cég létrehozását.


16 millió forintért vettek egyenruhát a százfős alakulatnak, mégis rövid ujjú ingben őrzik februárban a jegybank épületét az MNB saját biztonsági szolgálatának tagjai - tapasztalták az RTL Klub Híradójának munkatársai.

Az MSZP írásbeli kérdést tett fel a Matolcsy Györgynek arról, miért kellett megszervezni a jegybank saját fegyveres testületét. Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő kérdésére Matolcsy György azt írta: ,,A nemzetközi jegybanki gyakorlathoz igazodó magasabb biztonsági szint elérése érdekében került sor a biztonsági folyamatok fejlesztésének keretébe illeszkedő cégalapításra. A biztonság egyenszilárdságának megteremtése és a források racionális kihasználására távlati célként fogalmazódott meg, hogy - az egyéb feltételek rendelkezésre állása után - a fegyveres biztonsági őrség működtetésére kötelezett MNB-s leányvállalatok élőerős őrzését is 100 százalékban MNB tulajdonú szervezet végezze."

Továbbá: ,,A biztonsági kockázatok nemzetközi szintű növekedése (terrorhelyzet, bombafenyegetések, migráció stb.) miatt, valamint az MNB felügyeleti tevékenységének bővülésével összefüggésben megjelenő új hivatali objektumok őrzésének biztosítása érdekében szükségessé vált az élőerős őrzés-védelemben résztvevő személyi állomány növelése."

A válaszból kiderül, hogy a Magyar Nemzeti Bank saját cégének, az MNB-Biztonsági Zrt.-nek 2015-ben összesen 2,107 milliárd forintot fizetett ki. A társaság vezérigazgatója Marosán Attila rendőr alezredes, aki korábban a Készenléti Rendőrség főosztályvezetője is volt.

A saját biztonsági szolgálat ellenére a jegybank központi épületét rendőrök is őrzik. Pedig az MNB saját cége 130 millió forintért vett különböző felszereléseket, például 112 pisztolyt és kétszázezer lőszert is. A fegyveres testület nemcsak az épületeket, hanem vezetőket is őrzi, ennek részleteiről azonban többet nem közöltek.


http://www.168ora.hu/itthon/terroristak-es-migracio-miatt-kell-matolcsy-garda-143 137.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A PDSZ vezetője helyretette Lázár Jánost
  2016-02-18 18:53:44, csütörtök
 
  helyretette??? az a szemétdomb lenne! =))

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////


A PDSZ vezetője helyretette Lázár Jánost

ma, 18:48

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint "nagy a baj", ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti a pedagógusok elégedetlenségének okát, nem látja, hogy a tiltakozók nem magukért, hanem "a gyerekekért, a közoktatásért, az ország jövőjéért demonstrálnak".

Mendrey László, a PDSZ elnöke csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Lázár János sajtótájékoztatóján azt mondta: a közoktatásban nincs lehetőség újabb 15-20 százalékos béremelésre, ezt akkor sem tudja megtenni a kormányzat, "ha gyerekekkel próbálják tisztességtelenül zsarolni", utóbbitól óva intve a szakszervezeteket.

Mendrey László azt írta: egyetértenek abban a miniszterrel, hogy "gyereket felhasználni politikai célra nem tisztességes dolog". Hozzátette: talán Lázár János sem vitatja, hogy akiknek alacsony az iskolai végzettségük, általában csekély a társadalmi aktivitásuk, és az ilyen választópolgár könnyen manipulálható.

Úgy folytatta: talán abban sincs vitájuk a tárcavezetővel, hogy a megváltozott közoktatási rendszerben az általános iskolát elhagyó diákok kétharmada szakképzésben tanul tovább, amelyben nagymértékben csökkentették a közismereti tárgyak számát.

Szerinte az onnan kikerülő szakmunkások a hatalom kiszolgáltatottjai, hiszen leginkább a "minden józan határon túlterjeszkedett" állam az, amely befolyásolja mindennapjaikat.

Ez kizárólag az aktuális kormányzó politika érdeke - összegezte.

A PDSZ elnöke szerint ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti, hogy az ismét 17 milliárd forintos adóssággal küzdő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ "nem hibajelzés, hanem maga a hiba, akkor nem felelősen gondolkodó politikus, hanem kritikátlan kiszolgáló".

Kitért arra is: a tankönyvpiac felszabadítása nem a tankönyves lobbi, hanem a közoktatás érdeke.


http://propeller.hu/itthon/3193301-pdsz-vezetoje-helyretette-lazar-janost
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan tudnak Vargáék eltűntetni 800 milliárdot 3 hónap alat
  2016-02-18 18:49:09, csütörtök
 
  Hogyan tudnak Vargáék eltűntetni 800 milliárdot 3 hónap alatt?

2016. február 18. csütörtök 05:25:59


Úgy tűnik, a nemzetgazdasági miniszter ugyan nem megoldhatatlan, de meglehetősen nehéz feladatba vágta a fejszéjét. A kormányfő kívánságát igyekszik teljesíteni a nullás költségvetésre vonatkozóan.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a minap tett egy meglehetősen váratlan és meglepő kijelentést:
a tavalyi, nominálisan 750-800 milliárd forintos évi hiányt jelentősen le akarja faragni a nemzetgazdasági tárca. A miniszter egy kérdésre elmondta: a nemzetgazdasági tárcánál azon dolgoznak, hogy már 2017-re úgy állítsák össze a költségvetést, hogy annak a hiánya nulla legyen.

A nullás költségvetés gondolata egyáltalán nem újkeletű, hiszen Orbán Viktor már többször is kinyilvánította az erre vonatkozó vágyát, az viszont, hogy már a jövő évi büdzsét is ennek szellemében tervezik a nemzetgazdasági tárcánál váratlan elképzelés. Igaz, ennek időzítése legalább annyira kedvező, mint kedvezőtlen, miközben némileg érthetetlen ez a rohamtempó.

Ahelyett ugyanis, hogy néhány év alatt faragnák le a költségvetési hiányt, lényegében egyetlen év - sőt, 3-4 hónapos költségvetési tervezési munka - alatt kívánják eltüntetni a közel 800 milliárdos deficitet.

Az ugyanakkor biztos, hogy a kijelentéssel, a nullás költségvetés mellett felvállalt elköteleződéssel a nemzetközi hitelminősítők felé is jelzett Varga Mihály.

Miért neveztük egyszerre kedvezőnek és kedvezőtlennek is az időzítést? Először is, az államháztartási és a gazdasági alapfolyamatok jelenleg megfelelő alapot biztosítanak a hiányfaragásra anélkül, hogy esetleg egy, a 2012-eshez hasonló Matolcsy-csomag bevezetésére legyen szükség (ekkor 3 részletben több mint 800 milliárd forintos költségvetési kiigazítást hajtottak végre év közben). Másfelől

ez még a választások előtti utolsó "békeév" lesz, amikor kockázatmentesebben lehet "kísérletezgetni", ráadásul nem kell "szavazatszerző" intézkedéseket végrehajtani, és még akkor sincs nagy katasztrófa, ha korábban megígért vállalásokat csak 2018-tól hajtanak végre.

A kormányfő amúgy is több ígéret esetében a ciklus végét, vagyis 2018-at nevezte meg céldátumként. Harmadrészt pedig a már említett hitelminősítőket erősítheti meg a magyar gazdaság és költségvetés stabilitásában, a régóta várt felminősítésünk indokoltabbá tételében.
A költségvetés helyzete
A költségvetés helyzete

Varga: 2 százalék alatt is lehet a hiány

Ritkán látott szép számot közölt az NGM

Így látja Brüsszel Magyarország jövőjét

GKI: idén tovább csökken a növekedés

Sok pénz folyt be az államkasszába a jövedéki adóból
További cikkek »

Kedvezőtlennek pedig pusztán a rohamtempó miatt nevezhetjük az időzítést az esetleg kapkodás miatt és kérdéses, hogy a 2018-as választási évben is meg lehet-e ismételni majd ezt a teljesítményt a korábban már belengetett vállalások mellett.

Félő, hogy a nulla közeli költségvetési egyenleg hosszabb távon történő fenntartása nagyobb valószínűséggel lenne kivitelezhető akkor, ha fokozatosan zajlana a hiány apasztása.

Tüntessünk el közel 800 milliárd forintot!

Az idei költségvetést 785 milliárd forintos költségvetési hiánnyal fogadták el, így ebből az összegből indulunk ki. Ha a költségvetés bevételi oldalát nézzük, az idei évi büdzsében konzervatív becsléssel a nemzetgazdasági tárca 208 milliárd forintos növekedéssel számolt az adóbevételeknek köszönhetően. Vagyis mindentől függetlenül az idei évi változások (szja-csökkentés, sertésáfa-csökkentés stb.) figyelembe vételével a gazdaság fehéredési folyamata, a magasabb foglalkoztatottság, és az általánosan javuló gazdasági állapot ekkora plusz bevételt generál az államkasszának. Így már csak 577 milliárdot kell lefaragni.

Azt is biztosra vehetjük, hogy a költségvetés a kamatkiadásokon is biztosan meg tud spórolni közel 100 milliárd forintot köszönhetően az alacsony hozamszinteknek, és az adósság folyamatos átárazódásának. Marad még 477 milliárd, amit el kell tüntetni.

Egyre jobban érik a nagy kormányzati átalakítás, melynek során háttérintézményeket szüntethetnek meg, feladatokat csoportosíthatnak át és vonhatnak össze, közalkalmazottakat bocsáthatnak el. Noha egyelőre több a kérdés, mint a konkrétum, ha elfogadjuk, hogy a dolgozók 10 százalékát szeretnék rövid távon elbocsátani, akkor durva becsléssel 10 százalékos megtakarítást várhatunk a lépéstől. Az idei költségvetésben az állam működési funkcióira 2943 milliárd forintot terveztek be, vagyis a tervezett állami szűkítés 294 milliárdos megtakarítást eredményezhetne. Így már rögtön csak 117 milliárd forintot kell eltünteni Vargáéknak. Amit néhány apróbb költségvetési módosítással, vagy állami vagyonértékesítéssel össze is hozhatnak.
Átadták az első Airbus A320neo repülőgépet
Kattintásra galéria nyílik!

Ez jelenthetne a különadók terén új intézkedéseket. Sajtóhírek szerint a kiskereskedelmi szektorban jöhetne némi változás, a dohányipari szereplők felé is fordulhatnának a Brüsszel által elmeszelt dohányipari különadóból kiindulva. Folytatódhatnának a földeladások kiegészülve ingatlanokkal, esetleg vállalati részesedésekkel is.

Persze mindezek mellett még számtalan kérdés felmerül a nullszaldós költségvetést és a jövőre vonatkozó kormányzati ígéreteket illetően. Kérdés, hogy így hogyan fog majd beleférni a büdzsébe a 2018-ra belengetett egyszámjegyű személyi jövedelemadó? Vagy a munkaadói járulékok esetleges csökkentése, amit a vállalkozói szakszervezetek szorgalmaznak. Érdekes lesz, hogy a vállalati adózás terén tett egykulcsos adóra vonatkozó korábbi vállalást miként lehet így megvalósítani. Ráadásul egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a paksi beruházással kapcsolatban is növekvő kiadások merülnek fel már a következő néhány évben is. Ezek pedig mind olyan kockázatokat jelentő intézkedések, amelyek megvalósítása egy hosszabb távon fenntartott nullás költségvetés mellett igen kérdésesnek tűnik jelenleg.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/125936.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hívják vissza a gyilkossággal gyanúsított fideszes képvi
  2016-02-18 18:10:04, csütörtök
 
  a NER a gyilkosokat sem hagyja az útszélen.
egészen meghatódtam.. ,komolyan.
Egy olyan országban, ahol orbán miniszterelnök lehet, a szemem sem rebben azon, hogy egy emberöléssel gyanúsított személy közbiztonsági tanácsnok lehet.

szóval már nem a párt tagja, de azért a mi pénzünkből még kapja a fizetését...
lesz esetleg életpálya modell is gyilkosoknak?

hajrá magyarország, hajrá magyarok!
"Az összes fideszes nemmel szavazott, nemmel szavazott továbbá az
MSZP-DK-Együtt képviselője és egyáltalán nem szavazott a két szocialista és az egy PM-es képviselő". Ti ezt értitek? Milyen politikai ráció húzódhat meg a mögött, hogy az ellenzék, de akárki, nem szavaz vagy nem szavazza meg egy gyilkos elzavarását? Ráadásul az ironikus közbiztonsági tanácsnok pozíciójából?

Arra lennék kíváncsi, hogy az ellenzéki képviselők miért nem bírták megszavazni a visszahívást?

Ugye, erre nem lehet azt mondani , hogy erkölcsi példamutatás?

************************


Nem hívják vissza a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselőt Dunaújvárosban

Czinkóczi Sándor
bűnügy
ma 13:44


A dunaújvárosi közgyűlés nem szavazta meg a saját maga feloszlatását. A testület feloszlatására Pintér Tamás jobbikos képviselő tett javaslatot, végül ő volt az egyetlen, aki igennek szavazott. Az összes fideszes nemmel szavazott, nemmel szavazott továbbá az MSZP-DK-Együtt képviselője és egyáltalán nem szavazott a két szocialista és az egy PM-es képviselő - írja az Index.

Pintér azt követően tett javaslatot a feloszlatásra, hogy a múlt héten emberölés gyanújával őrizetbe vették Gál Roland fideszes önkormányzati képviselőt. A gyanú szerint Gál és társai agyonvertek, majd a fideszes képviselő rokona házának kertjében elástak egy vállalkozót. A bűncselekmény több mint két évvel ezelőtt történt.

Cserna Gábor fideszes polgármester a jobbikos kezdeményezésről azt mondta, hogy ,,Ez a javaslat ésszerűtlen, mi több, tisztességtelen Dunaújváros irányába, Dunaújváros valamennyi polgára felé." Cserna többször kijelentette, hogy politikai felelősség őket nem terheli.

A közgyűlés szavazott Gál Rolan visszahívásáról is, de 9:5 arányban ezt is leszavazták. Gál egy bizottság tagja, valamint közbiztonsági tanácsnok. Így tehát Dunaújvárosnak most egy olyan közbiztonsági tanácsnoka van, akit gyilkossággal gyanúsítanak.

Ezen kívül arról is szavaztak a közgyűlésben, hogy minden képviselő szerezze be és nyújtsa be saját erkölcsi bizonyítványát. Ezt mindenki megszavazta. Ez azért került napirendre, mert Gálról kiderült, hogy már a múltjával sem volt minden rendben.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője korábban közölte, hogy felfüggesztették a képviselő párttagságát.


http://444.hu/2016/02/18/nem-hivjak-vissza-a-gyilkossaggal-vadolt-fideszes-kepvis elot-dunaujvarosban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egészen döbbenetes, 17 milliárd forintos tartozása van a Kli
  2016-02-18 18:01:51, csütörtök
 
  Március 15 én ki lehet menni véleményt nyilvánítani, sok a barom igaz, de több a kussoló

Nem tudom, másnak is feltűnt-e, hogy a kormány már a leghétköznapibb feladatait is nagy ívben szarja le, mert nem jut idő rá az intézményesített lopásra koncentrálás miatt. Olyan, mint Pistike, aki nem ér rá kimenni vacsorázni, mert annyira elmélyedt az xboxozásban.
Ebben az országban valami nagyon bűzlik.
Mintha a valóság és a statisztikák nem lennének összhangban. Mintha a gazdaságról szóló győzelmi jelentések és a valós adatok teljesen másképp festenének. Mintha a költségvetés számait is folyamatosan kozmetikáznák, és teljesen félrevezetik a közvéleményt.
És akkor ezek az ügyészség azt meri állítani, hogy 2013-óta a Quaestornál minden rendben volt, mert már ez a kormányzat felügyelte az egészet? De hiszen most olyan katyvasz van, hogy nem is lehet semmit átlátni! Csak a csontvázak dőlnek ki egyre másra a szekrényből. Vagyis hát csak akkor dőlnek, ha valakinek sikerül kinyitnia a szekrényt, amit a kormány nemcsak bezár, de láncot is rak köré, három lakattal, nehogy véletlenül valaki kinyissa, esetleg magától kinyíljon. Csak a penetráns bűz terjeng egyre elviselhetetlenebb mértékben.

Tegnapi hír, hogy a költségvetési tartalékból 50 milliárdot elosztogatott a kormány. Ehhez lehet mérni, mennyire fontos nekik az oktatás.
Nem értem, miért is kéne tényleg tanulni.
Az a kevés, aki lediplomázik, majd L. Simon telkén megmagyarázza a rabnak / közmunkásnak műszak előtt: a kemény barackot leszedjük, a puha barackot ledobjuk. Abból lesz a barackmag. Nem szabad rálépni. Majd a délutános műszak összeszedi.
Este össztánc.

********************


Egészen döbbenetes, 17 milliárd forintos tartozása van a Kliknek

Horváth Bence
POLITIKA
ma 16:44


Lázár János a csütörtöki kormányinfón árulta el azt az információt, amit egy ideje az Emmi már nem annyira akart nyilvánosságra hozni: a közoktatást felügyelő vízfejű szervnek rövid fennállása alatt

17 milliárd forint kifizetetlen számlája jött össze.

A Klik a legátláthatóbb szervezetek egyike, átlátható, hogy nincs pénz, viccelődött még ezzel kapcsolatban a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az óriási tartozás azért is szép stratégiai teljesítmény, mert hétfőn a parlamentben Orbán Viktor épp az önkormányzatok óriási eladósodottságát hozta fel érvként, miért kellett átalakítani a közoktatást is.

Lázár üzent a tanárszakszervezeteknek is, amikor azt mondta, óvná őket attól a politikától, hogy gyerekekkel próbálják megzsarolni a kormányt béremelésért.

Azt egyébként, hogy a tüntető tanárok nem béremelésért, hanem éppen a Klik működéséből fakadó problémák miatt tüntetnek, épp Balog Zoltán miniszter iskolaigazgatóknak küldött és kiszivárgott levele mutatta meg a napokban.

A miniszter kérte, hogy a tanárok üljenek le a köznevelési kerekasztal mellé, bár mint mondta, a Klik ugyan nem hibátlan szervezet, de az állami fönntartói jog megkérdőjelezhetetlen, az nem képezheti vita tárgyát. Ahogy a tankönyvpiac visszaállítása sem, sőt, a miniszter utalt arra, hogy a tankönyvlobbi lehet a mostani tiltakozások hátterében. (via Világgazdaság)


http://444.hu/2016/02/18/egeszen-dobbenetes-17-milliard-forintos-tartozasa-van-a- kliknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
19 Bódi Guszti-koncert, 245%-kal magasabb fizetések, tanulmá
  2016-02-18 17:43:23, csütörtök
 
  Aki mást várt a cigányoktól az sem normális!.....De legalább hallom a hírekben, hogy orbán kitart flóri mellett.....Túl sokat tudnak egymásról?....
."Farkas Flórián, az egykori MSZP-s roma vezető, akit Göncz Árpád elnöki közkegyelemben részesített, és ügyeit 30 évre titkosították, aki a közkegyelem után azonnal átült a Fidesz lovára, és azóta is ott ül a magyar nemzet templomában, mint országgyűlési képviselő. "

****


Politikusbűnözés :: 2016. február 18. 12:45


19 Bódi Guszti-koncert, 245%-kal magasabb fizetések, tanulmányokra 250 millió - ez volt a híd a munka világába Flóriéknak


Jelenleg 36 ügyben folyik vizsgálat az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába projektjével kapcsolatban, és akármelyikben marasztalják is el őket, csődbe mennek. Az ATV híroldalának birtokába jutott dokumentumok érdekes adalékokkal szolgálnak a Farkas Flórián regnálása idején megvalósult visszaélésekhez. Az Emmi azt mondta a portálnak, hamarosan dönt a támogatási szerződés jövőjéről. Zoom A Híd a munka világába projektnek a cigányok munkába állítását kellett volna segítenie, az eddig feltárt tények alapján azonban az ORÖ irodavásárlásra, autóbérlésre, "szakértőkre" és "tanulmányokra", illetve alkalmazotti bérekre költötte az unióból érkező milliárdokat. A projekt eredeti céljából gyakorlatilag semmi sem valósult meg. A hét elején elnöki tisztségéről leköszönt Hegedűs Istvánt "annyira megviselték a történtek", hogy egy jó darabig nem tervezi Budapestre látogatását. Az ORÖ újonnan megbízott elnöke, Lakatos István (Lungo Drom) máris vizsgálóbizottságot hozott létre a Hegedűs-időszak döntéseinek feltárására, miközben a szervezet egy hónapja nem kapja meg az esedékes havi állami normatívát. Egy lista már kiszivárgott Az egyik kifizetési lista alapján az ORÖ 2011. és 2013. között több mint 150 millió forintot költött "háttértanulmányokra" és "szakértőkre", és 100 milliót "jogi, megvalósíthatósági, piackutatási és egyéb háttértanulmányokra". Munkaerő-kölcsönzésre, valamint kommunikációra, reklámra és rendezvényszervezésre 20-20 millió ment el, és az irodák belsőépítészeti tervezésére fordított 7,7 millió mellett jutott még 13 millió árvízvédelemre és 5 millió útiköltségre. "A Híd a Munka Világa programból kivett évi több százmilliós összeg nagy részét a Fidesz második-harmadik vonalába tartozó ügyvédek, tanácsadók, szakértők vitték el" - vélekedett január elején az ATV reggeli műsorában Vajda László, az ORÖ Alternatív Vizsgálóbizottságának elnöke. Háromból választhat a minisztérium Az Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárságról úgy tájékoztatták a lapot, hogy az Emmi jelenleg az ORÖ projektzáró beszámolóját vizsgálja, valamint a helyszíni ellenőrzésen tapasztaltakat összegzi. Mint írják, a támogatási szerződés felmondására csak jogerős szabálytalansági döntést követően lehetséges. Ha a döntés kimondja a projekt szabálytalanságát, az Emmi négy megoldás közül választhat: a jogosulatlanul igénybe vett támogatás visszafizetésére kötelezés a támogatási szerződéstől történő elállás a támogatási rendszerből történő kizárás legfeljebb 5 évre uniós jogi aktusban meghatározott egyéb jogkövetkezmény Továbbra is kérdés marad, hogy a fenti megoldások következményeként sor kerül-e, és ha igen, mikor Farkas Flórián felelősségének megállapítására. Legjobb, ha házon belül marad Az ATV birtokába került dokumentumokból az uniós forrásokkal való visszaélés újabb trükkjeibe kaphatunk bepillantást. A "szabálytalansági gyanúbejelentések", azaz az előzetes vizsgálatok eredményei alapján, az Emmi által indított szabálytalansági eljárások a 2007. - 2013. között időszakban - a fejlesztési, a szociális és a kohéziós alapból - történő költések jogszerűségére fókuszálnak. Az egyik leggyakrabban alkalmazott trükk a kamutendereztetés, amikor falból három cégtől kérnek be árajánlatot, melyek közül kettő csak a kötelező minimum létszám és a fölé ígérés miatt szerepel, ráadásul tulajdonosi vagy ügyvezetői szinten személyi összefonódások állnak fenn a győztessel. Az eljárás alá vont projektek általában közelítenek a 8 millióhoz, egyet kivéve, mert az a háromszorosa. Lássuk ez utóbbit! Az ORÖ 2014 őszén szakértői és tanácsadói pozíciókra indított közbeszerzési eljárást a Híd a munka világába projekthez. A nyertes ajánlattevő cég tulajdonosa megegyezik azzal a személlyel, aki korábban, sőt a projekt megvalósítása során is, megbízott szakértőként vett részt a beszerzésekkel kapcsolatos önkormányzati munkában. De nem ez az egyetlen eset, amikor az ORÖ saját alkalmazottait juttatta pályázati pénzhez. Egy rendezvényszervezésre és lebonyolításra kiírt tendernél a győztes ajánlatot (7,8 millió) tevő cég két hónappal a kiírás előtt alakult, ügyvezetője, valamint tulajdonosa pedig az önkormányzat nevében, a projekt más területeinek közbeszerzéseinél ajánlatkérői minőségben e-mailezett a potenciális indulókkal. A mulatós zene nem olcsó mulatság Aztán itt vannak a zenei produkciókra elköltött milliók, melyek esetében az ORÖ többször válaszolja azt a dokumentáció átnyújtása helyett, hogy az uniós értékhatárt el nem érő beszerzéseknél (pl. zenei szolgáltatás) nem kell közbeszerzést lefolytatni. Mindegyik esetben elkövetik ugyanakkor azt a hibát, hogy nem közvetlenül a zenekarokhoz fordulnak, hanem olyan céget bíztak meg a "zenei produkció biztosításának megszervezésével", amelyik tevékenységére nem vonatkozik a hivatkozott kivétel. Bódi Guszti és a Nagyenyedi Fekete Szemek három hónap alatt 19 fellépésre szerződtek Farkas Flóriánékkal, alkalmanként 250 ezres gázsiért. Megérte Flórinál dolgozni A tagtoborzás-kiválasztás eljárásrendje komoly dolog. Ezért is került 24,4 millióba, még ha a 39 oldal terjedelmű szöveg egyharmada az ORÖ által korábban 7,6 millióért elkészített Megvalósíthatósági tanulmányból is került változtatás nélkül átemelésre. Itt azonban még nincs vége, mert ez utóbbi tanulmány tetemes hányada viszont kínos egyezőséget mutat egy 6 millióért készített Projektirányítási és módszertani kézikönyvvel. Az Emmi figyelme kiterjedt arra, is, hogy az ORÖ munkavállalóinak bérezése hogyan viszonyul például a nemzetgazdaság átlagos béradataihoz. A tavaly július végéig leigazolt kollégák vezető beosztásban havi 1,2-1,5 milliót vihettek haza, míg az asszisztensek ennek nagyjából felét. A vizsgálat azt állapította meg, hogy ezen önkormányzati dolgozók munkabérei átlagosan 245 százalékkal magasabbak a hasonló beosztásúak szokásos piaci kereseténél. (ATV nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/35/155280/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig bojkottálják a fideszes belharcok a Heves Megyei Közg
  2016-02-18 17:35:35, csütörtök
 
  MI VAN NARANCSOSOK, FOGY A KONC?

Meddig bojkottálják a fideszes belharcok a Heves Megyei Közgyűlés munkáját?

2016. február 18. 16:40
Hunhír.info

Heves Megye Közgyűlése Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága keddre meghirdetett ülése elmaradt a fideszes tagok távolmaradása miatt. Ugyanez történt a Jogi és Ügyrendi Bizottság ülésén is. A bizottságoknak tárgyalni kellett volna egy javaslatot a TOP-5.1.1-15 Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések intézkedésre történő pályázat benyújtását

A fideszes belharcok oka a soron következő pályázatok keretében elnyerhető 41 milliárd forintos forrásalap megszerzése. Ennek érdekében, öncélúan már több projektcéget is alapítottak a fideszes képviselők. A közérdeket semmibe vevő, egyéni háborúskodás itt még nem ért véget. Továbbra is nyílt kérdés, hogy Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő köreihez tartozó, korábban méltatlanná vált Oroján Sándor lesz-e a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke, ezzel is tovább feszítve a fideszes belharcokat, így lehetetlenítve el a testület jövőbeni munkáját.

A Jobbik frakciója mielőbb válaszokat vár a jelzett bizottságok elnökeitől, hogy a fideszes tagok távollétükkel miért akadályozták meg a bizottsági ülés megtartását. A fideszes belharcok miatt meddig kívánják bojkottálni a Heves Megyei Közgyűlés munkáját?

Felszólítjuk Szabó Róbertet, a Heves Megyei Közgyűlés elnökét, hogy szankcionálja a közgyűlés munkáját akadályozó képviselőket! Amennyiben a fideszes képviselők továbbra sem kívánják komolyan venni a munkájukat, úgy a Jobbik frakciója kezdeményezni fogja a Heves Megyei Közgyűlés feloszlatását.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Heves megyei szervezete






http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91367
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amibe Obama szép lassan belebukott, Putyinnak máris sikerült
  2016-02-18 17:32:02, csütörtök
 
  Amibe Obama szép lassan belebukott, Putyinnak máris sikerült?

Káncz Csaba, 2016. február 17., 08:20


Az amerikai elnök évekig úgy gondolta, hogy a szír válságnak nincsen katonai megoldása - Moszkva bebizonyítja, hogy igenis van. Rijád és Ankara uralkodó köreiben óráról-órára nő a nyomás a beavatkozásra. De miben hasonlítanak a szír folyamatok az 1936-39-es spanyol polgárháborúra?

Amerikának a jelek szerint a szír folyamatok feletti ellenőrzés kicsúszott a kezéből. Nem működik ugyanis az a taktika, amelynek keretében két regionális szövetségesére, Törökországra és Szaúd-Arábiára hagyatkozva próbálta megőrizni a kezdeményezést. Ankara és Rijád érdekei ugyanis csak Asszad szír elnök eltávolításának szándékában találkoznak. Valódi, szoros szövetségről azonban nem beszélhetünk.

Hol csúszott el Obama?

Az Iszlám Állam (IS) villámháborúja Irakban és Szíriában meglepetésként érte az USA-t és Obama elnök nem is avatkozott közbe, amíg az IS két éve nem kezdett el a nagy nyilvánosság előtt amerikai túszokat kivégezni.

Viszont a megindult amerikai légitámadások ritkák és enerváltak voltak. Miközben Washington továbbra is Asszad elnök távozását követelte, a Fehér Ház rendszeresen hangsúlyozta, hogy Szíria problémának megoldására nincsen katonai megoldás. Nos, Moszkva légierejének beavatkozása tavaly ősz óta ennek éppen az ellenkezőjét bizonyítja. Nem véletlen, hogy a szír ellenzék két mentora, Rijád és Ankara uralkodó köreiben most óráról-órára nő a nyomás a beavatkozásra. Ankara ráadásul már Washingtont is csábítgatja egy szárazföldi intervencióra.
Káncz Csaba
Káncz Csaba

A szaúdiak és a törökök meg akarják akadályozni, hogy Irán - Bagdad és az Asszad-vezette Damaszkusz segítségével - egy síita félholdat építsen ki, amely Közép-Ázsiától Bejrútig terjedne. Egy szárazföldi katonai beavatkozás viszont a háború drámai eszkalációját hozhatná el. Asszad elnök mindenesetre jelezte, hogy amennyiben Törökország és Szaúd-Arábia közvetlenül beavatkozik a szíriai konfliktusba, azt az országa elleni agressziónak tekintené, és szembeszállna vele. Hozzá kell tenni, hogy a nemzetközi jog Asszad oldalán áll, hiszen Szíria egyelőre egy szuverén ország és semmifajta nemzetközi felhatalmazás nincsen arra, hogy a szír hadsereget valaki támadja.

Mint a spanyol polgárháború

Nem véletlen, hogy Moszkva is éles figyelmeztetést intézett Ankara felé: február 8-án ugyanis Putyin utasítására az ország délnyugati részén harci készültségbe helyezték az orosz csapatok jelentős részét, így a légierő és a katonai légi szállítás egységeit.

A retorika is egyre élesebb: Moszkva hétfőn ,,nemzetközi terrorizmussal" vádolta Ankarát, mert az szíriai kurd (YPG) pozíciókat és damaszkuszi kormány-csapatokat vett tüzérségi tűz alá. Davutoglu török miniszterelnök kijelentette, hogy Oroszország úgy viselkedik, mint ,,egy terror-szervezet"

Szíria mára Moszkva és Ankara kliensháborújának csatatere lett. Mint egy fekete lyuk, a hadszíntér eddig berántotta Irán, Szaúd-Arábia, Katar, és Pakisztán katonáit és zsoldosait, ráadásul még csecsen és libanoni síita harcosokat is. Ebben az értelemben a szír helyzet hasonlít az 1936-39-es spanyol polgárháborúra, ahova szintén özönlöttek külföldről az eltökélt harcosok. A folytatást ismerjük.


http://privatbankar.hu/makro/amibe-obama-szep-lassan-belebukott-putyinnak-maris-s ikerult-290515
Káncz Csaba jegyzete
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.