Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Lépj ki a bűn árnyékából
  2016-02-02 22:27:15, kedd
 
  Másnap látá János Jézust hozzá menni, és monda: Ímé, az Istennek ama Báránya, aki elveszi a világ bűneit! - János 1:29

Jézus azért jött, hogy elvegye a bűneinket. Érted, mit jelent ez? Azt jelenti: Isten Jézus vére által teljesen eltörölte a bűn erejét, hogy te, mint újjászületett hívő, úgy élhess, mintha az soha nem is létezett volna. Egyszer s mindenkorra kiléphetsz a bűn árnyéka alól.

De meg kell értened, hogy ez még nem garantálja a bűntelen életet. Előfordulhat, hogy megbotlasz, és bűnbe esel. Viszont ígéretet kaptál Istentől - és erre Jézus vére a garancia -, hogy ha megvallod a bűnödet, akkor Ő hű és igaz, hogy megbocsásson, és megtisztítson minden hamisságtól.

Nem kell annak a bűnnek az árnyékában élned egy percig sem, ha van annyi sütnivalód, hogy megtérsz, és elfogadod Isten bocsánatát.
"Ó, Copeland testvér, de olyan rosszul érzem magam emiatt a dolog miatt!"

Nem számít, hogyan érzed magad miatta. Tedd meg hittel. Tanulj meg gyors lenni a megtérésre. Aztán állj fel, és nevess az ördög képébe.

Emlékszem egy ilyen esetre. Csúnya hibát követtem el, és aznap este prédikálnom kellett. Olyan bűntudatom volt, hogy azt mondtam az Úrnak, nem fogok prédikálni. ,,Uram, szerezned kell egy másik prédikátort ma estére, mert én nem megyek el az összejövetelre."

Hirtelen a Szellem szólt a bensőmben: ,,Megvallottad azt a bűnt előttem, Kenneth?"
"Igen."
"A vért, ami megszentelt téged, tisztátalannak tartod?"
"Ó, Istenem, nem!" - válaszoltam.
"Pedig ezt teszed," - mondta. ,,A szavamat adtam, hogy ha megvallod előttem a bűnödet, akkor nem csupán megbocsátok, de meg is tisztítalak attól a bűntől, és a feledés tengerébe vetem. Nem szép, hogy újra felemlegeted."

Én mondom, azon nyomban elfelejtettem azt a dolgot, bemasíroztam az összejövetelre, aztán két és fél órát prédikáltam Isten megbocsátásáról!

Ne hagyd, hogy a bűntudat és a méltatlanság érzése megraboljon Jézus vérének erejétől. Térj meg, és lépj ki hittel a bűn árnyékából Isten megbocsátásának csodálatos világosságába!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: János 1: 1-34
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Isten azt szeretné, hogy csatlakozz az ünnepléshez !
  2016-02-02 20:06:15, kedd
 
  "Menjetek ki a vidéki utakra, a sövények mögé, és mindenkit, akit találtok, sürgetve hívjatok magatokkal, hogy megteljen a ház. Azok pedig, akiket legelőször hívtam, egy morzsát sem kapnak abból, amit készítettem nekik." (Lukács 14,23b-24 TLB fordítás)




Jézus egy történettel szemlélteti azt a nagy ünnepséget, amelyre Isten meghívott téged: ,,Egy ember nagy ünnepséget rendezett, és sok meghívót küldött szét. Mikor minden elkészült, kiküldte a szolgáit, hogy értesítsék a vendégeket: itt az ideje az érkezésüknek. De mindannyian kifogásokkal hozakodtak elő. Az egyik azt mondta, hogy mezőt vett, ne haragudjanak, de kimegy megnézni. A másik azt mondta, épp most vett öt pár ökröt, ki szeretné őket próbálni. A harmadik épp akkor házasodott, ezért nem tudott jönni.

A szolgák mindezeket jelentették az uruknak. Ő nagyon dühös lett, és azt a parancsot adta nekik, hogy gyorsan menjenek ki a város utcáira és sikátoraiba, és gyűjtsék össze a koldusokat, nyomorékokat, sántákat és vakokat. De még mindig volt üres hely.

Nos, akkor - mondta az uruk - ,menjetek ki a vidéki utakra, a sövények mögé, és mindenkit, akit találtok, sürgetve hívjatok magatokkal, hogy megteljen a ház. Azok pedig, akiket legelőször hívtam, egy morzsát sem kapnak abból, amit készítettem nekik." (Lukács 14,16b-24 TLB fordítás).

Isten nagyvonalú bankettet készített mindannyiunknak. Ez az ünnepség a mennyben örökké fog tartani! Isten azért készítette ezt, mert kegyelmes és nagylelkű. És telt házat szeretne!

A történetben a szolga dolga az volt, hogy összegyűjtse a vendégeket. Ha Isten szolgája vagy, neked is ez a dolgod.

Te Isten szolgája vagy? Az Ő gyermeke vagy? A családjába tartozol? Meg vagy váltva? Akkor neked is ez a munkaköri leírásod.

Szeretném, ha megfigyelnél néhány dolgot ebben az igeszakaszban. ,,Értesítsd a vendégeket", ,,Siess", ,,Hívd meg őket", ,,Menj a vidéki utakra", és ,,Sürgetve hívj magaddal mindenkit, akit találsz.".

Isten azt szeretné, hogy így végezd a munkád: indulj gyorsan a világ minden tájára, mondd el másoknak Isten meghívását a megváltásra, hívd meg őket Isten családjába, és tedd ezt sürgősen.

Ha Isten családjába tartozol, a földön töltött hátralevő időre ez a munkaköri leírásod. Menj, hívd a vendégeket! Járj hitben!

Beszéljetek róla:

Szánj egy kis időt rá, és írd le, hogy mit fogsz mondani, ha Isten lehetőséget ad arra, hogy megoszd az evangéliumot másokkal.
A Lukács 14-ben adott munkaköri leírás mennyire tartozik a prioritásaidhoz?
Gondolj azokra az emberekre, akik különféle okokra hivatkozva visszautasították a meghívást. Hogyan fordíthatók le ezek a kifogások a mai modern társadalom kifogásaira?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.26.) Napi remény
Link




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 4263
  • e Hónap: 8064
  • e Év: 69365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.