|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2016-02-20 23:58:22, szombat
|
|
|
Osvát Erzsébet: A hóvirág már készen áll
Bársonyát
bontja
a barka.
A hóvirág is készen áll.
Hófehér
ruhája
rajta.
De hol késik a napsugár?
Jön már,
víg kedvvel
táncolva,
tavaszt ígér a virágnak.
Előbújik
az ibolya,
hisz a kópé napsugárnak.
Kis csacsik, ti!
Nem veszítek
észre:
incselkedik veletek a csalfa.
Felhők mögé
visszafut
az égre.
Nézzétek, hogy borzong már
a barka!
|
|
|
0 komment
, kategória: Virágos versek, idézetek |
|
|
|
|
|
2016-02-20 23:12:33, szombat
|
|
|
Paradicsomos cukkinipörkölt
Hozzávalók
50 dkg paradicsom
10 dkg füstölt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini (zsenge)
1 db vöröshagyma (kisebb)
1 tk cukor
1 marék bazsalikom
1 ek olívaolaj
só
őrölt színes bors
Elkészítés
Jó érett paradicsomokat válasszunk. Mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb kockákra, a cukkinit szintén.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a friss bazsalikomot vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg cukorral és az apróra vágott bazsalikommal (a cukor elveszi a paradicsom savasságát).
Ezután a serpenyőt félig lefedve pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és pároljuk tovább.
Amikor a cukkini már roppanósra párolódott, és a paradicsom leve kissé besűrűsödött, zárjuk el a gázt, majd a serpenyőt lefedve tartsuk melegen tálalásig.
Megjegyzés
Tálaláskor az elkészült paradicsomos cukkinipörköltet bőséges szafttal együtt szedjük tányérra, csipkedjük rá a füstölt sajtot, és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-02-20 23:10:35, szombat
|
|
|
Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal
Hozzávalók
A cukkinis tojáslepényhez:
20 dkg cukkini
4 db tojás (nagy)
1 csokor petrezselyemzöld
só
őrölt színes bors
1 ek olívaolaj
A mentás joghurthoz:
2 dl natúr joghurt
só
egy csipet őrölt fehér bors
1 mk pirospaprika
menta (ízlés szerint)
Elkészítés
A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy tojást üssünk fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és villával keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a lereszelt cukkini 1/4 részét, és ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, majd hevítsük fel. Ezután óvatosan öntsük, majd egyenletesen terítsük el benne a cukkinis tojást. Mérsékeljük a lángot, majd pár perc alatt süssük szép pirosra.
Amikor az alsó fele már szép pirosra sült, óvatosan fordítsuk át, majd szintén süssük szép pirosra. Ezután csúsztassuk át egy tányérra, majd tálalásig tartsuk melegen. Mindegyik tojással így járjunk el külön-külön.
A joghurtot tegyük bele egy tálkába, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát és az apróra vágott mentát, majd keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt tekerjük fel a cukkinis tojáslepényt úgy mint a palacsintát, majd csorgassunk rá a mentás joghurtból, és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2016-02-20 23:07:23, szombat
|
|
|
Egyszerű csokitorta
Hozzávalók
25 dkg vaj
25 dkg cukor
3 db tojás
15 dkg darált mandula
5 dkg liszt
8 dkg kakaó + 1 dkg a szóráshoz
sütőpapír
Elkészítés
A tésztához 10-15 perc alatt keverjük habosra a vajat és a cukorot. Adjuk hozzá a tojásokat, majd apránként a darált mandulát, a liszttel felváltva dolgozzuk bele. Majd végül forgassuk bele a kakaót is.
Simítsuk a masszát egy kivajazott, kilisztezett torta- vagy piteformába (20 x 28 cm), és süssük a 175 fokra előmelegített sütőben (vagy gáztűzhely esetén 2-es fokozaton) 30-35 percig.
Vegyük ki, majd hagyjuk kihűlni a süteményt. Nyolc szeletre vágva, kakaóval megszórva tálaljuk.
Fazekas Kira
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-02-20 23:04:58, szombat
|
|
|
Magyaros töltött sertéskaraj
Hozzávalók
4 szelet csont nélküli karaj nagyobb
4 db natúr medvesajt
10 dkg gyulai kolbász
2 db lila hagyma
1 db csípős zöldpaprika
só
bors
sertéssült fűszersó
A panírozáshoz:
20 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
kb. 5 dl olaj
Elkészítés
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a sertéssült fűszersóval.
Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lila hagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lila hagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük, végül a hús másik felét ráhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is megszórjuk a fűszersóval.
Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket. Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.
Megjegyzés
Ha szeretnél egy különlegesebb rántott húst készíteni, akkor érdemes változtatni és egy ízletes, magyaros tölteléket kipróbálni.
Malmos Szilvia
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-02-20 22:56:03, szombat
|
|
|
Klasszikus gulyás
Hozzávalók
1/2 kg sertéslapocka (vagy marhalábszár)
3 fej hagyma
2 evőkanál zsír
pirospaprika
1 db paprika (csöves erős)
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db zeller (kisebb)
3 db krumpli (közepes)
1 csokor zeller zöldje
só
bors
köménymag
ételízesítő
Elkészítés
A húsból a szokásos módon, jó sok hagymával pörköltet készítek, beleteszem az erős paprikát is. Ahol gyerek is eszik belőle, ott csak a tányéron tegyünk bele erős paprikát.
A zöldségeket feldarabolom és sós, ételízesítős vízben felteszem főni, csak éppenhogy ellepje. Amikor a hús már puha, hozzáöntöm a zöldséget, ekkor teszem bele a kockára vágott krumplit, a köménymagot, a borsot és a zeller zöldet. Addig főzöm így együtt, amíg a krumpli is puha lesz.
Puha kenyérrel tálalom.
kovacsagi58
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-02-20 22:54:02, szombat
|
|
|
Mustáros-csirkés párnák leveles tésztában
Hozzávalók
500 g leveles tészta
250 g csirkemell
200 g krémsajt
200 g cheddar sajt (reszelt)
150 g morzsolt kukorica
150 g borsó
50 g kolbász (szeletelt)
3 szál újhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
olaj
só
bors
2 db tojás
Elkészítés
A hagymát és az újhagymát megpucolom és felszeletelem, majd olajon megpirítom a felszeletelt kolbásszal együtt. Hozzáadom a kukoricát és borsót, majd együtt pirítom tovább egy pár percig.
A tűzről félrehúzva lehűtöm, majd hozzáadom a krémsajtot és a reszelt cheddar sajtot. Eközben a csirkemellet megmosom, szárazra törlöm, majd apró csíkokra vágom és a mustárral, a sóval és a borssal bepácolom. Egy kevés olajon megpirítom, majd 3-4 evőkanál vizet hozzáadva felforralom. Miután ez is készen van és kihűlt, összekeverem a zöldségekkel.
A leveles tésztát 2 mm vastagra nyújtom és hat egyenlő részre vágom. Közepüket megtöltöm a zöldséges-csirkés töltelékkel és hosszában felhajtom a széleit. Ezután a végeit is felhajtom és a hajtással lefelé egy tepsibe teszem őket. Villával a párnak széleit megnyomkodom, és a közepen egy lyukat csinálok, hogy a gőz távozni tudjon.
A tojásokat szétválasztom, a sárgájával megkenem a párnákat. 180 fokon légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. Jó étvágyat!
Hutyán-Székely Judit
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-02-20 22:31:36, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2016. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
298 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1968
- e Hét: 6482
- e Hónap: 11520
- e Év: 141227
|
|
|