Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A hóvirág már készen áll
  2016-02-20 23:58:22, szombat
 
  Osvát Erzsébet: A hóvirág már készen áll

Bársonyát
bontja
a barka.
A hóvirág is készen áll.
Hófehér
ruhája
rajta.
De hol késik a napsugár?
Jön már,
víg kedvvel
táncolva,
tavaszt ígér a virágnak.
Előbújik
az ibolya,
hisz a kópé napsugárnak.

Kis csacsik, ti!
Nem veszítek
észre:
incselkedik veletek a csalfa.
Felhők mögé
visszafut
az égre.
Nézzétek, hogy borzong már
a barka!



 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Az első hóvirág
  2016-02-20 23:37:46, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Paradicsomos cukkinipörkölt
  2016-02-20 23:12:33, szombat
 
  Paradicsomos cukkinipörkölt

Hozzávalók

50 dkg paradicsom
10 dkg füstölt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini (zsenge)
1 db vöröshagyma (kisebb)
1 tk cukor
1 marék bazsalikom
1 ek olívaolaj

őrölt színes bors

Elkészítés

Jó érett paradicsomokat válasszunk. Mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb kockákra, a cukkinit szintén.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a friss bazsalikomot vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg cukorral és az apróra vágott bazsalikommal (a cukor elveszi a paradicsom savasságát).
Ezután a serpenyőt félig lefedve pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és pároljuk tovább.
Amikor a cukkini már roppanósra párolódott, és a paradicsom leve kissé besűrűsödött, zárjuk el a gázt, majd a serpenyőt lefedve tartsuk melegen tálalásig.





Megjegyzés

Tálaláskor az elkészült paradicsomos cukkinipörköltet bőséges szafttal együtt szedjük tányérra, csipkedjük rá a füstölt sajtot, és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal
  2016-02-20 23:10:35, szombat
 
  Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal


Hozzávalók

A cukkinis tojáslepényhez:
20 dkg cukkini
4 db tojás (nagy)
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt színes bors
1 ek olívaolaj
A mentás joghurthoz:
2 dl natúr joghurt

egy csipet őrölt fehér bors
1 mk pirospaprika
menta (ízlés szerint)

Elkészítés

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy tojást üssünk fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és villával keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a lereszelt cukkini 1/4 részét, és ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, majd hevítsük fel. Ezután óvatosan öntsük, majd egyenletesen terítsük el benne a cukkinis tojást. Mérsékeljük a lángot, majd pár perc alatt süssük szép pirosra.
Amikor az alsó fele már szép pirosra sült, óvatosan fordítsuk át, majd szintén süssük szép pirosra. Ezután csúsztassuk át egy tányérra, majd tálalásig tartsuk melegen. Mindegyik tojással így járjunk el külön-külön.
A joghurtot tegyük bele egy tálkába, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát és az apróra vágott mentát, majd keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.





Megjegyzés

Tálalás előtt tekerjük fel a cukkinis tojáslepényt úgy mint a palacsintát, majd csorgassunk rá a mentás joghurtból, és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Egyszerű csokitorta
  2016-02-20 23:07:23, szombat
 
  Egyszerű csokitorta

Hozzávalók

25 dkg vaj
25 dkg cukor
3 db tojás
15 dkg darált mandula
5 dkg liszt
8 dkg kakaó + 1 dkg a szóráshoz
sütőpapír

Elkészítés

A tésztához 10-15 perc alatt keverjük habosra a vajat és a cukorot. Adjuk hozzá a tojásokat, majd apránként a darált mandulát, a liszttel felváltva dolgozzuk bele. Majd végül forgassuk bele a kakaót is.
Simítsuk a masszát egy kivajazott, kilisztezett torta- vagy piteformába (20 x 28 cm), és süssük a 175 fokra előmelegített sütőben (vagy gáztűzhely esetén 2-es fokozaton) 30-35 percig.
Vegyük ki, majd hagyjuk kihűlni a süteményt. Nyolc szeletre vágva, kakaóval megszórva tálaljuk.





Fazekas Kira

Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Magyaros töltött sertéskaraj
  2016-02-20 23:04:58, szombat
 
  Magyaros töltött sertéskaraj

Hozzávalók

4 szelet csont nélküli karaj nagyobb
4 db natúr medvesajt
10 dkg gyulai kolbász
2 db lila hagyma
1 db csípős zöldpaprika

bors
sertéssült fűszersó
A panírozáshoz:
20 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
kb. 5 dl olaj

Elkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a sertéssült fűszersóval.
Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lila hagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lila hagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük, végül a hús másik felét ráhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is megszórjuk a fűszersóval.
Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket. Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.





Megjegyzés

Ha szeretnél egy különlegesebb rántott húst készíteni, akkor érdemes változtatni és egy ízletes, magyaros tölteléket kipróbálni.
Malmos Szilvia

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Klasszikus gulyás
  2016-02-20 22:56:03, szombat
 
  Klasszikus gulyás

Hozzávalók

1/2 kg sertéslapocka (vagy marhalábszár)
3 fej hagyma
2 evőkanál zsír
pirospaprika
1 db paprika (csöves erős)
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db zeller (kisebb)
3 db krumpli (közepes)
1 csokor zeller zöldje

bors
köménymag
ételízesítő

Elkészítés

A húsból a szokásos módon, jó sok hagymával pörköltet készítek, beleteszem az erős paprikát is. Ahol gyerek is eszik belőle, ott csak a tányéron tegyünk bele erős paprikát.
A zöldségeket feldarabolom és sós, ételízesítős vízben felteszem főni, csak éppenhogy ellepje. Amikor a hús már puha, hozzáöntöm a zöldséget, ekkor teszem bele a kockára vágott krumplit, a köménymagot, a borsot és a zeller zöldet. Addig főzöm így együtt, amíg a krumpli is puha lesz.
Puha kenyérrel tálalom.





kovacsagi58

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Mustáros-csirkés párnák leveles tésztában
  2016-02-20 22:54:02, szombat
 
  Mustáros-csirkés párnák leveles tésztában

Hozzávalók

500 g leveles tészta
250 g csirkemell
200 g krémsajt
200 g cheddar sajt (reszelt)
150 g morzsolt kukorica
150 g borsó
50 g kolbász (szeletelt)
3 szál újhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
olaj

bors
2 db tojás

Elkészítés

A hagymát és az újhagymát megpucolom és felszeletelem, majd olajon megpirítom a felszeletelt kolbásszal együtt. Hozzáadom a kukoricát és borsót, majd együtt pirítom tovább egy pár percig.
A tűzről félrehúzva lehűtöm, majd hozzáadom a krémsajtot és a reszelt cheddar sajtot. Eközben a csirkemellet megmosom, szárazra törlöm, majd apró csíkokra vágom és a mustárral, a sóval és a borssal bepácolom. Egy kevés olajon megpirítom, majd 3-4 evőkanál vizet hozzáadva felforralom. Miután ez is készen van és kihűlt, összekeverem a zöldségekkel.
A leveles tésztát 2 mm vastagra nyújtom és hat egyenlő részre vágom. Közepüket megtöltöm a zöldséges-csirkés töltelékkel és hosszában felhajtom a széleit. Ezután a végeit is felhajtom és a hajtással lefelé egy tepsibe teszem őket. Villával a párnak széleit megnyomkodom, és a közepen egy lyukat csinálok, hogy a gőz távozni tudjon.
A tojásokat szétválasztom, a sárgájával megkenem a párnákat. 180 fokon légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. Jó étvágyat!





Hutyán-Székely Judit

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Egészségben eltöltendő hétvégét!
  2016-02-20 22:31:36, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 298 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 6482
  • e Hónap: 11520
  • e Év: 141227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.