Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A kegyelem harmatja
  2016-02-21 09:52:56, vasárnap
 
  " ...szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja menteni lelketeket. "
(Jakab 1,21)

Mi szükséges ahhoz, hogy jó hatásfokkal tudjuk olvasni és hallgatni Isten igéjét, vagyis hogy eredményes, gyümölcsöző legyen az életünk?

1. Szükséges hozzá egészséges passzivitás. “...szelíden fogadjátok a belétek oltott igét..." A templom Isten műhelye, ahol ő formál minket. A templom nem színház, hanem műtő, ahol teljes bizalommal kiszolgáltatom magamat Istennek - gyógyulásom érdekében.
2. Szükséges egészséges aktivitás. “Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói!" Akkor lesz igazán az enyém, ha kipróbálom, elkezdem cselekedni, ahhoz igazítom az életemet. Jézus nem elméleteket hozott, hanem megtanít élni. Ezt csak a gyakorlatban lehet megvalósítani.
3. Mindennek sajátos következménye egy bizonyos lelki radioaktivitás. Ez azt jelenti, hogy Isten igéje munkálkodik bennem, átalakít, meglátszik rajtam, sőt sugárzó emberré tesz. Szavak nélkül is prédikálni kezd az ilyen ember élete. A beszédünk, tetteink, egész lényünk Istenre mutat.
Néha ki lehet mutatni egy-egy ige munkáját egy engedelmes hívő életében. Így valósul meg az, hogy az igével élő hívő egész élete istentiszteletté válik.
Romboljunk le minden ellenállást, ami esetleg bennünk van Isten igéjével szemben, hogy készséggel fogadjuk be azt! Szabaduljunk meg minden lustaságtól, ami az azonnali engedelmességet akadályozná bennünk!
Aztán dicsőítsük Istent, ha igéjével folyvást tisztogat, gazdagít, és krisztusi jellemmé formál bennünket! S ne legyünk restek továbbmondani se azt, ami rajtunk segített!
/Cseri Kálmán - A kegyelem harmatja/
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Pio atya breviáriuma
  2016-02-21 09:51:22, vasárnap
 
  ,,A legjobb kényelem az imából jön ,, Pio atya

Pio atya mindenek előtt az ima embere volt. Napjának, de gyakran éjszakájának legnagyobb részét is az imádságnak szánta. ,,A könyvekben keressük Istent, de az imában találjuk meg" - mondogatta gyakran. Ő maga is meglepő körülmények között tanulta meg az imában való kitartást. ,,Amikor gyerek voltam, elmentem apámmal egy templomba - emlékszik vissza. - Amíg ott ültünk, váratlanul belépett egy szegény asszony, karján tartva béna gyermekét. Előrement a templom oltárképéhez és teljes hangerővel ordítani kezdett: »És most? Jó ez így? Özvegy vagyok, nincs mit ennem, ráadásul itt van ez a beteg gyerek is. Te jól érzed magad - szitkozódott -, gondtalanul ülsz odafent az égben, míg én idelent elveszek. Elegem van belőle! Vagy meggyógyítod ezt a gyereket, vagy vedd magadhoz! " Az emberek elhűltek ijedtükben, sokan a fejüket csóválták felháborodásukban. " Megőrült " - suttogták maguk között. Ekkor a béna gyermek, akit az anyja az oltárra helyezett, elkezdett mozgolódni. Ott tanultam meg imádkozni."
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Örülj az életednek!
  2016-02-21 09:45:43, vasárnap
 
  Örülj minden buktatónak, minden mélységnek, hiszen nélkülük nem tudnád, mik a valódi értékek.
Az életben minden viszonylagos, és mindennek megvan az ellentétpárja. Feladatunk mindkét minőség megtapasztalása. Egyik a másik nélkül semmit sem ér.

Örülj annak, hogy mindig van lehetőséged felállni, és bárhol is tartasz, mindig dönthetsz másként.
Bármi történt, sokkal gazdagabbá vált a lelked. Örülj annak, hogy észreveszed a jó szót, a kedvességet, észreveszed, ha kisüt a nap.

Meg kell tapasztalnod a magányt, és a rossz kapcsolatokat ahhoz, hogy valóban értékelni, becsülni tudd a szerelmet.

Áldozati szerepbe kell bújnod ahhoz, hogy megtanulj kiállni magadért. Teljesen össze kell omlanod, el kell veszned, hogy összerakhasd magad!

Minden válság után átértékeled az életed. Amint lepakolod a terheket, újra csodásnak látod a világot. Megkönnyebbülsz, és sokkal többre értékeled azt, ami körbevesz. Mennyi szépség van az életedben! De szükség volt a sok mocsokra ahhoz, hogy mindezt észrevedd!

Bárhol is jársz, bármi is történik most Veled, ne feledd: semmi nem tart örökké!... a szenvedésed sem...

Mohácsi Viktória - elozoeltek.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 550
  • e Hét: 2766
  • e Hónap: 4661
  • e Év: 55452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.