Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Márai Sándor: Mínusz húsz
  2016-02-22 23:21:21, hétfő
 
 

A hideg gépfegyverekkel lövi a várost. A temetőben járva hallani, amint ropognak a fagyott földben a halottak csontjai. A kutyák úgy lapulnak a házfalak mellett, mint az ordasok, melyek belopakodtak a városba, s most legszívesebben tenyérből ennék az élelmet, krokodilkönnyeket hullatva, hazug alázkodással; esetleg egy kis grahamkenyeret is. A közgazdasági lapok szerkesztői is ilyen képpel oldalognak a bankok előtt, prémjeikben, vörös orral, valamilyen szeretet-pausálét remélve, mint az etető körül a szarvasok.
Fogvacogva ülök a szobámban, könyveim között, melyek nem melegítenek többé. A gondolat ereje tehetetlen a valósággal szemben, gondolom. Ezek a gondolatok, szobámban, a mérsékelt éghajlat termékei. Most, mikor a megegyezés felborult, Goethe a mínusz húszfokos hidegben éppen olyan értelmetlen, mint a forró Byron, vagy a lobogó Rottand. Az irodalom hőmérséklete 18 Celcius. E hőfok alatt és fölött senkinek nincs igazi szüksége reá.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Kohut Katalin: Búcsú (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-02-22 21:34:28, hétfő
 
 

- Béééla! A barátnőm sír egész nap, mert elhagyta a barátja. Hogyan tudnám vigasztalni?
- Elbúcsúztak Vilma?
- Csak közölte vele Feri, hogy vége, neki másik barátnője van.
- Hm! Ez nagyon csúnya dolog volt! Búcsúzni csak szépen lehet, meg kell adni ennek is a módját.
- Például?
- Először is egy alkalmas helyen meg kellett volna beszélniük mindent, azt is, hogy mi választotta szét őket, Ferinek mi okozott gondot. De az is lehetséges, drága Vilma, hogy egyáltalán nem írta magát bele a barátnőd a szívébe, akkor a váltás a férfinek nem jelent szinte semmit, mindegy neki, ki a barátnője, a felületes kapcsolatokban nincs jelentősége a neveknek, arcoknak...
- Vagyis azt akarod mondani ezzel, hogy talán nem is szerette igazán? Akkor csak játszott vele, vagy eszköznek használta?
- Pontosan, Vilma. A férfiak lelke más, nem igénylik az őszinteséget, a feltétlen bizalmat, mint a nők. Ez jelenti a problémát minden kapcsolatban szinte. Nem értik egymást. Pedig az igazi társaknak érezniük kell egymást akkor is, ha a világ két végén élnek.
- Értem, a barátnőmmel ezt megbeszélem, hogy hívja el egy találkára Ferit, ismerje meg rendesen, ha már az együtt töltött évek alatt erre nem került sor. Másképp nem tudja lezárni magában a szakítást, úgy érzem.
- Pontosan erre céloztam, drága Vilma, hogy el kell búcsúzniuk egymástól. Amíg erre nem kerül sor, a barátnőd mindig csak vár. Néha nem is tudják az asszonyok, mi is ez a várakozás, összekeverik a vágyakozással, a szerelemmel. Pedig ha szembesülnének a valósággal, sokkal egyszerűbb lenne elfelejteni a hozzájuk nem méltó kapcsolatot.
- Azt hiszem, igazad van, Bélám, nincsen olyan ember a világon, aki nem érdemel meg egy méltó búcsúzást.
- Már a munkahelyeken is szokás a búcsúztató, így kell megadni a tiszteletet minden dolgozónak.
- Szegény Ancit egyszerűen az utcára tették két gyerekkel, csak annyit közöltek vele, hogy holnaptól ne menjen be munkába. Ez a leértékelés alaposan megtépázta az önbecsülését, soha nem tudta magát túltenni rajta. Semmi indok, semmi magyarázat...
- Igen, nagyon sok áldozata volt és van a hozzá nem értő, embertelen munkahelyeknek. Még mindig az ismerősök vannak előnyben. Az emberséget leminősítik.
- Ne is beszéljünk róla, Bélám, mert most is háborgok miatta. Folytasd kérlek, milyen az igazi búcsú!
- Mint említettem, drága Vilma, először is az őszinte beszélgetés, melynek során feltárul mindkét fél hibája, amit a másik nem bírt elviselni annyira, hogy a szakítás gondolata felmerült benne. Másodsorban az elválást csak szépen lehet és kell lebonyolítani két érző embernek, a másik igényét tekintetbe véve.
- Milyen igényeket támaszthatnak egymás felé?
- Például a ragaszkodás igényét, azt, hogy maradjanak továbbra is barátok. A szerelemnek normális esetben szeretetté kell válnia, ha mássá nem, ember-szeretetté. Lehetetlen, hogy egy pillanat alatt leírja egyik ember a másikat, mintha soha nem létezett volna. Már hamarabb is levegőnek kellett néznie, vagyis tudatosulni kellett volna, hogy őt leértékelik, lenézik.
- Ez történik abban az esetben is, Bélám, amikor olyan kapcsolatról van szó, melyben az egyik fél intelligens, a másik primitív, de az életben mindig a primitív a győztes, mert elsöprő diadallal semmisíti meg áldozatát.
- Igen, nagy gondot jelent, ha nem egyenrangú felek búcsúznak, de talán, ha valóban egymáshoz valók lettek volna, soha nem került volna sor szakításra.
- Miután kiderülnek a hibák, már elmúlik a gyász, a belátás és értelem győzedelmeskedik, s így a lélek abba hagyja a háborgást.
- Jól mondod, drága Vilma, egyesek gyásznak fogják fel a veszteséget, de ez is csak olyankor történik, amikor arra sem találják méltónak őket, hogy elbúcsúzzanak. Akkor döbbennek rá valamikor később arra, hogy valójában mit jelent a másik hosszú szenvedés után, amikor egyszer újra találkoznak. Néha kiderül, hogy teljesen idegenek egymás számára.
- Miért fáj annyira a szív?
- Az már igazi szerelem, vagy szeretet, amikor a szív egy részét elveszíti. Nála marad, a másiknál. Nem gyógyítja az idő, nincsen vigasztaló. Ha valakinek az érzéseit egy pillanat alatt törlik, vesztesége egy egész világ. Hatalmas hiányérzet kínozza, szíve megszakad.
- Attól félek én is, hogy a barátnőm nem fogja kibírni a fájdalmat. Képzeld, mikor Feri szakított vele, egy pillanat alatt megőszültek a hajszálai!
- Nagyon szerette...
- De azt is tudta, Bélám, hogy el kellett engednie, mert míg együtt voltak, addig is hiányérzet gyötörte. Neki igaz emberi kapcsolatra van csak igénye, s azzal áltatja magát, hogy azt veszítette el.
- Bonyolult, de egyszer el kell temetni a szerelmet. A csodálat és tisztelet csak kétoldalú lehet. Meg kell tartaniuk a méltó búcsút.
- Búcsúzni is csak szépen lehet, készülve a méltó fogadtatásra, szeretettel és megértően.
- Igen, míg ez meg nem történik, a gyász és a fájdalom megmarad.

2016. február 22.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
A világ gazdagai miskolci média által ember-áron
  2016-02-22 18:32:06, hétfő
 
  Jelenleg a világ leggazdagabb asszonya a miskolci Magyarország ellenes apokaliptikus utcából, aki életét ember áldozással emelték, Farkas Cintia. Már mint írtam nyolcvan éve az utcai listák alapján a cigányság vette fel a nevét, így került történelem ismétléskor Farkas Flórián politikába, Oláh Fejezetek a szexualitás könyvéből termékenységi törzsek és népek könyvszerzője nevéből Oláh Ibolya romániai elméről a médiába.

Születésem óta a magyarok elleni csapásokat védik, emelik, hajtják végre a betegségüket, torzulásukat, sorsukat.

1995-ben voltam Miskolcon szexuális szimbólum ahelyett a Madonna helyett, akit a II-es elme ájtatos arccal léptetett be a láthatóba, de szőke. Arnold Swarzenegger, Kim Basinger határozatlanként, Tina Turner arccsontom összetörésével ismételten emelve már rock-nagymamaként a sivatagból, Sophia Loren sakk-kártya zöld-asszonyként, Gina Lolobrigida atlantiszi aranyhalakként, amivel indultak Molnár Rózsával születésemkor, az összes Rózsa helyetti áldozással, valamennyi szőke Gábor Zsazsa óta szerepét rám rótták. De az utcából került jólétbe a szexuális csapásként született Balla Bea, mint kiderült az egyik fórumról én lettem meggyalázva a népük által hosszú éveken keresztül. Ez a Bródy református apokaliptikus médiájánál, az ortodox Metronál, a Benkő támadást ismétlő Omegánál, mint szentháromságnál, amivel kezdtek teljesen természetes, mint az is, hogy én vagyok az összes Katalin, Tina, Lina, mint Chicciolina, Anna, Rózsa, Babi, Zsóka, Marianna, Ildikó, Erika, Palik, Ferik, János (II. Jánossal együtt áldoztak), Gábor, Veronika, Ágnes és Gabriella.
Ne rám haragudjanak, hanem az elmeosztályok médiájára, születésem óta engem gyilkolnak helyettük...
Még a ráncos homlokúak helyett is 1995-ben engem áldoztak meg, ők hatalmas házakat építettek, jólétben élnek, tanulnak, dolgoznak, de ugyanez a helyzet az összes halak szülöttel az egész világon. A három gyerekesek öcsém születése óta élnek emberek áldozásából, mint Julia Roberts, meg Orbánék. Az ádámcsutkásokat 1991. óta vitték médiába, termelték ki országszerte, nem írom le inkább, hogyan, mert ezek borzalmas dolgok.

Enyém a toll, ecset, gitár, illetve az írók, költők, zenészek, festők ember áldozásból gazdagodtak az egész világon. Én lettem a két keresztneves névvel ellátott, mint Szabó, Esztergályos, Kovács, Szakács, Juhász, Szűcs, Bodnár, Balogh, Lakatos, stb., én lettem valamennyi könyvből felvett nevű szereplő, a világ apokalipszishez berendezett névtárral együtt, hiszen ez már 58 éve tart, mint a Horvátok, Tóthok sorsának elhordoztatása, vagy a helységből felvett nevűek.

Hatalmas gazdagságot tékozolnak, mint apa megáldozásából az Orbán szülők. Már Colomboval kezdtek, a szemem felé hajított kisollóval. Folyamatos a névtár és média emelése Borsodból.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: A nulladik kilométerkő
  2016-02-22 15:50:47, hétfő
 
  Kohut Katalin: A nulladik kilométerkő

Hajdanában történt az eset:
egy asszony kimonóban
kellette női bájait.
Lanttal kísérte énekét,
Jehovának szóltak
a vágy-szerelmes vallomások
mindennap, amikor a toronyóra
alkonyi hatot mutatott.
Dús hajkoronáját kis kontyként
hajtűje fogta össze és tartotta,
úgy gondolta,
szerelme asszonyaként
illik hozzá az alma frizura,
ezzel is felhívja még jobban
kéj-ittas testével
magára a figyelmet.
Haranglábat tapintott,
hogy szerencséjét segítse.
A Jehova egy esztendeig
tűrte némán a szerenádot,
az asszonyi magát kelletést,
végül határozott róla,
a sárga napot helyezte méhébe,
hogy szolgáljon testének
bujasága mindörökké.
A sikátorban a csótányok,
patkányok vért ünnepeltek.
A tabula nulladik
kilométerkövére írva:
Ki a napra szerelmi hévvel
gondol,s vágyakozik,
jutalmát a halálban elnyeri.

2016. február 22.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Krúdy a szerelemről
  2016-02-22 08:55:38, hétfő
 
 
A szerelem sem más, mint egy hajnali álom, amely dolgot már előtte is többen felfedeztek. Amint az álomban történnek a lehetetlenségek, ugyanúgy megesnek azok a szerelemben is.Krúdy Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 114
  • e Hét: 482
  • e Hónap: 6723
  • e Év: 58989
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.