Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
4 módszer - így nyerd vissza a hited és bízz újra másokban!
  2016-02-24 17:08:58, szerda
 
  4 bevált módszer-, avagy hogyan nyerd vissza a hited és bízz újra, amikor már úgy érzed, minden és mindenki elárult téged...

A bizalom egy nagyon törékeny dolog, amit más emberek gaztettei és rossz cselekedetei apró darabokra képesek zúzni... Olyan, mint egy finom porcelán. Óvni kell, őrizni, és nagy becsben tartani. Elég azonban egy aprócska koccanás, és már látható jelei lesznek a finom felületén... Lehet, csak egy aprócska, finom vonal, de a sérülés, mélyebb, mint gondolnánk. Egy mozdulat, és kettétörik.
Épp a vonal mentén.

Megannyi történés, esemény képes ripityára törni a másikba vetett bizalmunkat, hitünket</strong>. Mi mindannyian tele vagyunk fájdalmakkal, sérülésekkel, gyakran érezzük úgy, elárultak, cserbenhagytak bennünket. Előfordul, hogy eszközként szerepeltünk mások életében, olyanokéban, akikben feltétel nélkül megbíztunk, akikre leginkább támaszkodtunk.

Gyermekként még tele vagyunk bizalommal, szeretettel, és a felnőtt emberek védelmére, támogatására szorulunk. Amikor egyedül maradunk, esetleg elválunk, vagy elhagynak bennünket, úrrá lesz rajtunk a mellőzöttség, kirekesztettség, egyéb fájdalmas érzések, és persze oda a bizalom. Vele együtt pedig a biztonságérzetünk is tovaszáll...

Ezeket után nehezen tudunk nyitni egy partnerkapcsolatban később, vagy házasságban is, és kételkedni kezdünk Isten létezésében, amint belépünk a felnőttkor kapuján. Ennyi negatív tapasztalattal, amelyek világképünket nagymértékben befolyásolják, hogyan lehetünk mégis újra képesek visszaszerezni a Teremtőbe és az emberekbe vetett hitünket? Hogyan tudunk egymásnak mégis segíteni ismét megtanulni hinni és bízni?

1.Mindig legyen valaki, aki segít helyreállítani a másikba vetett bizalmad!

Amikor a családok darabokra hullnak, tiszteld a szenvedőt"elve legyen egy szilárd és megingathatatlan alapja annak, hogy a hit és a bizalom igenis segít áthidalni azt a szakadékot, ami a bizalmát vesztett ember valamint a házasság, tisztességes emberi kapcsolatok és a hit között tátong.
Jó barátként, értékes ember lévén, rengeteget tudunk segíteni másoknak abban, hogy újraépítsék baráti, emberi kapcsolataikat, a házasságukat, bizalmukat és a Teremtővel való viszonyukat. És ez fordítva is igaz...

2.Tanulj meg újra bízni másokban!

Kezd el lépésről lépésre. Apránként. Találj olyan barátokat, akik tisztelnek és megbecsülnek Téged. Keress olyan tulajdonságokat az emberekben, mint a tisztesség, becsület, kedvesség és együttérzés. Még fellelhetőek. Természetesen, lesznek olyanok, akik ennek híján vannak, de találsz olyanokat is, akik képviselik őket! Adj és hagyj időt magadnak. Amikor először támaszra találsz, és kezdesz stabilabb lábakon állni, nos, akkor lépsz rá a fejlődésed útjára, és kezdesz vonzani hasonló embereket majd! Türelem.

3.Bízz a Teremtődben

Néha nem könnyű. Különösen akkor, amikor annak vagy szemtanúja, hogy emberek a vallás és a hit nevében követnek el szörnyűségeket. Igen. Jó és rossz emberek mindenütt vannak, beleértve a vallást is.
Azon is csodálkozunk, miért engedi meg a Mindenható, hogy rossz dolgok történjenek az ember életében...
Ha picit tanulmányozod az ,,Isteni természetet", talán kezded kapizsgálni, miért is van ez. A Jó Isten mindannyiunkat szeret, és szabad akarattal teremtett meg bennünket. Nos, ezt a szabad akaratot és működést mindenki a saját belátása szerint használja, így előfordul, hogy néhányunkat nem a jó szándék vezérel. A megpróbáltatások és a nehéz időszakok tanulópénz gyanánt bukkannak fel az életünkben, rengeteget fejlődünk általuk és válunk jobb emberré!

Gyakran kutatjuk, keressük életünk értelmét, tanakodunk, melyik úton induljunk tovább... és kérdezzük a Mindenhatót, hogyan tovább?

Leginkább az imádság által tudjuk elmélyíteni a kapcsolatunkat Vele, valamint ha betérünk egy templomba, vagy Istentiszteletre, érezni azt az erőt, ami Belőle árad. Ha van olyan közeli barátod, aki katolikus, vagy Istenhívő, kérdezd meg, mi az, amit érez, mi az, amit kap a hite által. Vagy csak látogass el egy misére, és tapasztald meg Te magad. Kérj, és megadatik. ,,Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. ,,(Jakab Apostol)

Valóban így van. Ha hiszel és bízol, segíteni fog! Valamint irányít majd akkor is, amikor úgy érzed, kezdesz elveszni az útvesztőkben...

4.Tedd erősebbé az egyébként is jól működő kapcsolataid, kötelékeid

Amint a másokkal és a Teremtőddel való kapcsolatodon, bizalmad helyreállításán munkálkodsz, és ahogyan javulni kezdenek: úgy nyílnak meg új kapuk is baráti kapcsolataidban, és a párkapcsolatodban egyaránt.

Rátalálsz olyan emberekre, akik becsületesek, megbízhatóak, és ahogyan megtanultál erősebben bízni Istenben is, sokkal, de sokkal biztonságosabban fogod magad érezni, békésebb leszel, elkötelezettebb a baráti-, partnerkapcsolatodban, házasságodban egyaránt. A házasság bizalmon alapszik. Megtanulni újra bízni és hinni egy válás után, amikor megcsaltak, megbántottak... Összetörik minden... sőt, még attól is több. Szánj időt a gyógyulásra, mielőtt egy új kapcsolatba vágsz! Légy hajlandó aztán újra bízni, és rombold le azokat a vastag falakat (vagy talán már erődítményt), amit magad köré építettél!

Keresd a becsületes, tisztességes emberek társaságát.
Ha felülkerekedünk gyermekkorunkból magunkkal cipelt, vagy csak általában az életünkből merített negatív tapasztalatinkon, a körülöttünk lévők is más színben tűnnek fel. Egy nagyon fontos készség birtokosaivá válunk: megtanuljuk, hogyan különböztessük meg a megbízható embereket a megbízhatatlanoktól. Képessé válunk értékes, új barátságokat, kapcsolatot kialakítani, önmagunkkal, emberekkel, és Istennel egyaránt.

Fordította: Lázár Judit
http://familyshare.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Te utad..
  2016-02-24 16:39:23, szerda
 
  Életed minden egyes szereplője lényével, tetteivel tanít Téged. Van, aki a szeretetet kívánja megmutatni, és van, aki kemény leckékre nevel: türelemre, alázatra, vagy éppen arra, hogy megtanulj kiállni Önmagadért. Van, aki folyton bajba kerül, ezzel is tanítva Téged arra, hogy magadon kívül senki mást nem kell megmentened. Hogy megtanulj elhatárolódni a másik ember problémájától, és végre a saját feladataiddal foglalkozz.

De vannak olyan útitársak, akik szeretetükkel és kitartásukkal inspirálnak</strong>. És vannak, akik olyan érzéseket váltanak ki belőled, mely örökre megváltoztatja az életed. Soha többé nem leszel már a régi.

Minden embertársad, kivel valamilyen formában kapcsolatba kerülsz életed során, egy tükröt tart eléd. Légy hálás, hogy megmutatják, miben kell fejlődnöd.

Bármeddig dughatod homokba a fejed, nem felismerve a Neked szánt tanításokat, csak kérlek, ne panaszkodj, milyen kegyetlen a világ.

Mohácsi Viktória
Forrás:http://elozoeletek.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4 dolog, amit az intelligens ember nem csiná
  2016-02-24 16:35:38, szerda
 
  Az okos emberekről érdemes példát venni. Itt van 4 dolog, amit biztosan nem csinálnak.

1. Nem hagyja figyelmen kívül azokat a lehetőségeket, amivel pénzt takaríthat meg
Képes kezelni a pénzügyeit és elkerüli a felesleges költségeket. Például: Nem palackozott vizet vesz, hanem vásárol egy csapra szerelhető víztisztítót, az otthonában a villanykörtéket energiatakarékosra cseréli, az interneten tájékozódik arról, hogy a megvenni kívánt termék, hol a legolcsóbb.

2. Nem támaszkodik túlzottan másokra
Nincs abban semmi rossz, ha a barátok, családtagok vagy a munkatársakra támaszkodunk. Hiszen mindenkinek kell valaki, akire lehet számítani, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Viszont nem rohanhatunk hozzá rögtön, ha egy apró gondunk van. Próbáljuk meg egyedül megoldani. Sokszor csak a félelmünk és a bizonytalanságunk akadályozza meg a cél elérését.

3. A múlt nem hátráltatja
A múltat nem lehet eltörölni. Néha kísért minket, de meg kell tanulnunk megbirkózni vele. Nem engedhetjük, hogy zavarja a jövőbeni eredményeinket. Ha nincs semmi, ami hasznos lehet a múltbéli tapasztalatainkból, akkor be kell csuknunk az ''ajtót'' és hagynunk kell, hagy menjen.
A múltbéli tapasztalataink, cselekedeteink formáltak minket olyanná, amilyenek most vagyunk. A korábbi küzdelmek bizonyítják, hogy minden legyőzhető. De ha sok hibát vétettünk, ne használjuk ezeket ürügyként, hogy kihátráljunk valamiből, mert így a könnyebbik utat választanánk és ezt egy intelligens, okos ember nem teszi!

4. Nem adja fel ötleteit csak azért, mert mások nem értenek azokkal egyet
Küzdeni kell az álmainkért. Az új lehetőségek, amikben fantáziát látunk, nem fog tetszeni mindenkinek. Ne engedjük, hogy mások döntsék el helyettünk, hogy mi a jó nekünk. Küzdjünk a lehetőségeinkért és próbáljuk megtalálni azt a személyt, aki értékeli a szemléletmódunkat, az ötleteinket.

Fordította: Lehotszky Liliána - Jóportál
http://www.lifehack.org
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ó, Jézusom
  2016-02-24 09:06:20, szerda
 
  Segíts nekem, hogy a magam szerény módján kövessem a Te életáldozatodat az emberiség megmentése érdekében
Engedd, hogy felajánljam Neked a heti egy nap böjt ajándékát az egész Nagyböjtben, hogy megmentsd az egész emberiséget, hogy beléphessenek az Új Földi Paradicsom kapuin
Felajánlom Neked, drága Jézus, Áldozatomat, szeretettel és örömmel szívemben, hogy megmutassam Neked szeretetem nagyságát
Ezzel az áldozattal esedezem minden lélek üdvösségéért, akik talán elestek a kegyelemtől.
Ámen."
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Könyörgés
  2016-02-24 08:56:03, szerda
 
  Kérlek, Uram, segíts, hogy megbánjam
mindazt a rosszat, mit egykor csináltam!
Hisz Te látod mindazt a hibát,
mit egykor tettem felebarát iránt.
Kérlek, Uram, segíts nekem,
hogy szüntelen csak azt tegyem,
mi színed előtt tiszta és helyes,
hogy szám ne szólja a szennyet!
Tudjak kitartó lenni,
a rossznak ellenállni,
hinni abban, hogy nem hagysz el,
a próbákban is velem leszel.
S mikor nem megy minden egy csapásra,
de hittel szilárdan megállva,
így áldjam a Te nagy neved,
s mindenkor Királynak nevezzelek!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 377
  • e Hét: 929
  • e Hónap: 12316
  • e Év: 50064
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.