Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Nincs Cím
  2016-02-25 19:19:58, csütörtök
 
 
A Nő

Megpróbálom leírni, mit jelent, hogy Nő,
Remélem, hogy van pár perced, mert nem kis idő.
Kezdjük tán az elején, mikor még csak totyog,
Mégis kell a pörgős szoknya s a papucs, ami kopog.

Illeg-billeg a tükörben, kis tűzhelyén kávét főz,
Annyi dolga van szegénynek, hogy mindent már nem is győz.
Aztán jön a kamasz kislány, aki mindig felesel,
Semmi sem jó a drágának, hiába is helyeselsz.

A fiúk mind "hülyék" lesznek, s nem jó velük beszélni,
De mégis csak szépítkeznek, hisz nekik akarnak tetszeni.
Kislányokból felnőtt Nő lesz, jön a nagybetűs ÉLET,
Suli, munka, új kihívás, s a szerelem is betéved.

Ideér a királyfi is, ha nem is fehér lovon,
Oltár elé vezeti, és jön a lakodalom.
Együttélés nagy kihívás, de a szerelem mindent legyőz,
Aztán jönnek a porontyok, s magadra nincs időd.

Az asszony lesz a családban az összetartó erő,
Szakács, dada, tanár, bankár, s este a szexi Nő.
Nem is tudják a férfiak ezt mind elképzelni,
Hogy tud két nap munkája biz egy napba férni.

Tisztelik is érte, hisz csodákra képes,
Lehetetlen nincsen, minden lehetséges.
Észre sem vesszük, hogy elszálltak az évek,
Gyermekeink nőnek, s lám felnőtté értek.

Anyákból most gyorsan Nagymamákká lesznek,
S egy óriás családért Ők mindent megtesznek.
Bölcsőde, óvoda, na meg a tanulás,
A Nagyi mindent győz, nincsen itt lazulás.

Mindenkinek süti a kedvenc süteményét,
Varr, horgol, köt, s így nézi a TV-t.
De amikor este, a Papa melléfekszik,
Minden fáradtsága nyomban szertefoszlik,

Hiába kerültek barázdák a szép arcra,
Ő a világ LEGSZEBB NŐJE, férje megnyugtatja.
Sarmon Alajosné
 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
Vérnyomáscsökkentés természetesen - segítenek a gyógynövénye
  2016-02-25 17:37:02, csütörtök
 
  A magas vérnyomás ellen számtalan gyógyszer áll rendelkezésre, de természetes módszerekkel is küzdhetünk ellene.

Az oreganóban található egyik vegyület, a carvacrol (mely az oregano jellegzetes aromáját is adja) vérnyomáscsökkentő hatását állatkísérletekkel bizonyították. Emellett az oreganó nátriumban szegény, viszont intenzív ízű, így só helyett is használható, ezzel pedig még tovább csökkenthető a vérnyomás. Az oreganót ihatjuk teaként, de a főzéshez is felhasználhatjuk. Különösen jól illik tésztaételekhez, paradicsomos fogásokhoz.

A valeriána, vagyis az orvosi macskagyökér</strong> természetes nyugtató, segít az izmok ellazításában, így a vérnyomás csökkentésében is. Rendszeres fogyasztásával csökkenthetőek a stressz káros hatásai, pihentetőbbé válik az alvás és izomlazító hatásának köszönhetően akár a fejfájás bizonyos típusai ellen is bevethető.

Szintén stresszcsökkentő hatása miatt érdemes rendszeresen fogyasztani a bazsalikomot is. Ez a kellemes aromájú fűszernövény mellett segít megelőzni a stressz által kiváltott káros biokémiai reakciókat, javítja a szervezetünk ellenálló képességét, növeli az energiánkat és a kitartásunkat, serkenti az immunrendszer működését is. Hatékonyan támogatja a keringést, és vérhigító hatásai is vannak, így a vérnyomáscsökkentés mellett más módokon is óvja a kardiovaszkuláris rendszert. A bazsalikom egyszerűen használható például illóolaj formájában, de készíthetünk belőle teát, és természetesen az ételeinkbe is keverhetjük.

A levendula is híres nyugtató hatásáról, például illóolaj formájában alkalmazva. Mivel képes ellazítani a vérereket, a vérnyomást is csökkenti. A levendula illóolaját keverhetjük fürdővízbe (ez rendkívül előnyös lehet egy hosszú, stresszes nap után), vagy alapolajba is, és ezzel átmasszírozhatjuk a testet. A levendulát teaként is fogyaszthatjuk, ezzel nemcsak nyugtató hatásait használhatjuk le, de az álmatlanság ellen is bevethetjük.

Talán a legismertebb vérnyomáscsökkentő gyógynövény a fokhagyma. Rendkívül népszerű ízesítő, a fokhagymás ételek mellé kevesebb só kell, emellett erősíti és védi a szervezetünket, mert antibakteriális, antivirális hatásai is vannak. Csökkenti a koleszterinszintet, így megakadályozza, hogy a vérerek leszűküljenek, emellett pedig ki is tágítja, el is lazítja azokat, így járulva hozzá a magas vérnyomás elleni küzdelemhez. A fokhagymát nyersen is fogyaszthatjuk, de ha nem szeretjük az ízét, akkor fokhagymatartalú étrend-kiegészítők jelenthetnek könnyű és hatásos megoldást.

Forrás:hazipatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme, egy kínai keresztény ember tanúságtétele
  2016-02-25 07:32:26, csütörtök
 
  Íme, egy kínai keresztény ember tanúságtétele: ,,Végigjártam az élet útját, és egy mély verembe estem. A verem kétségbeeséssel, bátortalansággal és bűnnel volt tele. Ahogy a veremben feküdtem, megjelent Mohamed, és így szólt: ,,A te hibád, hogy ide kerültél. Vétkeztél Allah ellen, és elnyerted méltó büntetésed." Aztán Marx is odajött hozzám és ezt mondta: ,,Az osztálykülönbségek miatt estél verembe. Fel kell lázadnod ellene." Ám hiába változott az államvezetés, én még mindig a gödörben vergődtem. Aztán eljött Buddha, aki azt mondta: ,,Igazából nem is vagy gödörben. Csak hiszed, hogy ott vagy. Mindez csak az elme játéka. Békélj meg, és tanulj meg együtt élni a démonjaiddal." Aztán Kunfuciusz is közbeszólt: ,,Itt van az önfejlesztés 10 lépése, mellyel kikecmereghetsz a gödörből. Ha végigküzdöd, ki fogsz mászni belőle." De bármennyire is küszködtem és csiszoltam magam, nem tudtam kikeveredni a gödörből, mert túlságosan mély volt.
,,Végül egy napon eljött Jézus Krisztus. Látta, ahogy vergődöm a gödrömben. Egy szó nélkül levetette fehér köpenyét, és leereszkedett hozzám a sáros gödörbe. Aztán erős karjaival felemelt, és kihúzott a gödörből. Istennek legyen hála, hogy Jézus megtette értem azt, amit én nem voltam képes magamért megtenni."
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Pio atya breviáriuma
  2016-02-25 07:28:53, csütörtök
 
  Február 25.
Nem tudom neked elnézni és megbocsátani, ha könnyű szívvel elhagyod a szentáldozást és a szent elmélkedést. Emlékezz, gyermekem, hogy csak az imádság útján jutunk üdvösségre, csak imádsággal nyerjük meg a csatát. A választás tehát rajtad áll.

Imádkozzatok ,imádkozzatok többet amennyit tudtok a szeretteitekért és az ismeretlenekért .Világszerte a sok szenvedés amit nem tudtok elképzelni . A fájdalom annyira erős hogy én alig tudom elviselni
Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Ima a keresztről- II. János Pál pápa
  2016-02-25 07:27:14, csütörtök
 
  Urunk, Jézus Krisztus,
aki a kereszt súlya alatt megalázkodva
kinyilatkoztattad a világnak
megváltásod árát,
add meg minden embernek
a hit világosságát,
hogy fölismerve Benned
Isten és az ember Szenvedő Szolgáját,
legyen bátorságuk követni Téged
ugyanezen az úton,
mely a kereszten és a kiüresedésen át
a vég nélküli életbe vezet.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Az empaták (tisztán érzők) tízparancsolata
  2016-02-25 07:23:51, csütörtök
 
  Ha tisztán érző vagy, pontosan tudod, milyen, amikor magad sem érted miért, a belső nyugalmad és békéd, egyik percről a másikra változik át káosszá.

Az energia vámpírok, dráma királyok és királynők előszeretettel kapcsolódnak rád és élnek a te belső békédből, felemésztve azt. Sokszor nem érted, miért nem szimpatikus valaki, akit a legtöbb ember szeret és jónak tart.

Nem érted, hogy lehet, hogy mások miért nem látnak a mosoly és a mézes-mázos álarc mögé.
Aztán rájössz, valójában kevesen vagyunk, akik önmagunkat alakítjuk, és álarc nélkül játsszuk az élet játékát.

Viszont azt is pontosan tudod, milyen megtapasztalni az összes élővel való egységet, a határtalan boldogságot. Szíved csordultig tele feltétlen szeretettel és boldogan árasztod másokra.

Hogy fényed és békéd tudd a világra sugározni, tartsd be ezeket a tanácsokat:

1.Higgy magadban és bízz a megérzéseidben!
Soha ne higgy annak, aki be akarja bizonyítani, nem jól érzed a dolgokat. Érzéseid tiszták, és tökéletesen működnek. Kövesd őket és feltétel nélkül bízz meg bennük.

2.Napi szinten foglalkozz magaddal.
Meditálj, sétálj a szabadban, végezz energetikai tisztítást magadon. Gyakran tölts időt egyedül és töltődj fel. Néha keress fel egy-egy szakembert, aki speciális tisztítást végez rajtad.

3.Védd magad!
Alakítsd ki saját védelmi vonalad, amin nem tud, csak a tiszta szeretet áthatolni. Ha durva környezetbe mész pl.: temető, bevásárló központ midig ,,kapcsold be" védelmi rendszeredet. Ha angyalokban hiszel, akkor őket kérd a védelmedre, ha az aurád feltöltése a számodra elfogadható, akkor alkalmazd azt. Ha úgy képzeled, hogy 3 oroszlán tudja csak védelmed biztosítani- hívd őket. Minden a Te hitrendszereden múlik. Hogyan érzed energetikai biztonságban magad...

4.Ha negatív emberekkel találkozol, ne magadban keresd a hibát:
ne feszegesd tűrő képességed határait: iktasd ki őket az életedből.

5.Tudatosítsd magadban:
nem selejt vagy, nem túl érzékeny. Képességed egy adomány, amely áldásokat hoz majd a világba.

6.Figyelj magadra!
Legyél tudatos: vedd körbe magad békés, igaz szívű emberekkel, fogyassz ellenőrzött helyről származó élelmiszereket, melyek tiszta rezgéssel bírnak, sportolj és erősítsd fizikai testedet. Kerüld a lehúzó médiát és a durva, erőszakos filmeket!

7.Ami nem a tiéd, ne cipeld!
Ha valaki elmeséli a problémáját, maradj külső szemlélő és ne akard megmenteni. Ne engedd meg neki, hogy rád pakolja a terheit. Más egy problémát megosztani valakivel, elmesélni egy állapotot és más valakire rápakolni a terheket és tőle várni a megoldást. Ha tudsz segíteni, tedd meg, de ne engedd, hogy bárki is elvárja a segítséged. A segítséget azért add, mert tiszta szívből jön. Ne nyomás hatására cselekedj.

8.Jelöld ki a határaid!
Tanulj meg NEM-et mondani mindenre, ami nem jó neked, ami lehúz, ami csak az energiádat szívja.

9.Szeresd magad!
Állj magadnak az első helyen. Ha valakinek valamit teszel, vagy adsz, az csak akkor ér valamit, ha békés szívvel teszed. Ami neked nem komfortos, és kárt tesz, ne tedd meg. Akkor sem, ha a másiknak ettől látszólag jobb lesz. Hidd el, ezzel nem ültetsz el jó dolgokat. És több negatív utóhatása lesz a dolognak, mint gondolnád.

10. Legyél hálás!
Képességed, ha jól használod: ajándék. Érzékenységed könnyebben kijelöli az utat, merre menj. Keresd azt, amiben békéd van és örömmel tölti el lelkedet. Légy hálás érte a Jóistennek, hogy ilyen erős és megbízható receptorokat adott.

Szeretettel: Sándor Judit









 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1708
  • e Hét: 4575
  • e Hónap: 10947
  • e Év: 61738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.