Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Ellenzék, ki a Házból! Ne asszisztáljatok tovább ehhez a moc
  2016-02-26 19:02:04, péntek
 
 
Ellenzék, ki a Házból! Ne asszisztáljatok tovább ehhez a mocskos színjátékhoz!

2016. február 24. 17:04

Nehéz higgadtan megszólalni a demokrácia fekete keddje után.

Amikor a hatalom már konkrét fizikai erőszakkal akadályozza az ellenzéket a demokratikus jogai gyakorlásában, akkor egy olyan mérföldkőhöz érkeztünk, ami után semmi nem folytatható tovább ugyanúgy.

Az orbáni rezsim a kezdetektől erőszakosan hódító volt: pártkatonákkal szállták meg a független intézményeket, a maguk javára írták a törvényeket, rendeleteket, közbeszerzéseket.

De a nyers fizikai erőszak ilyen megnyilvánulására még nem volt példa. Amikor frissen szabadult börtöntöltelékek döntik el, hogy ki élhet a demokratikus jogaival és ki nem, ott azt kell mondani: ELÉG VOLT!

bojkott3.png

Nem lehet tovább szégyenlősen félrenézni, nem lehet tovább folytatni az önbecsapást. Nem lehet tovább asszisztálni ehhez az önkényuralmi elmebajhoz.

Eljött az a pillanat az ellenzék számára, amikor végképp semmi értelme nem maradt biodíszletként bólogatni Orbán ócska színjátékában. Nem lehet egyik nap a rezsim diktatórikus működését ecsetelni, másnap meg beülni a fűtött terembe eljátszani a demokráciásat.

A parlamenti parasztvakítást a továbbiakban teljes bojkott alá kell vonni - ez most az elvárható válaszlépés. Már tegnap is késő lett volna, de a fekete kedd után ez a minimum.

Egy totális ellenzéki bojkottnak szimbolikus jelentősége van. Egyrészt azt üzeni: önkényuralomnak tartjuk az orbáni rezsimet és nem közösködünk velük semmiben. Másrészt felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét a tarthatatlan állapotokra.

Most bebizonyíthatják az ellenzéki pártok, kinek fontosabb az ország jövője és kinek a tyúkszaros kis költségtérítése; a meghunyászkodás, a betagozódás Orbán rendszerébe.

Középszerű percemberkéből általában sok van, gerinces hazafiból kevés. Most valóban útelágazódáshoz érkeztünk és tanulságos lesz figyelni a szereplőket.

Ellenzék, ki a Házból!

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/02/24/ellenzek_ki_a_hazbol_ne_asszisztaljatok_tov abb_ehhez_a_mocskos_szinjatekhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érted, ugye?
  2016-02-26 18:49:36, péntek
 
  Nem vizsgálják, honnan volt pénze a földekre L. Simon Lászlóéknak

Azért nem vizsgálják, honnan volt L-Simon feleségének 281 milliója a földekre, mert “a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség nem az anyagi számonkérést, hanem az átláthatóságot szolgálja".

Érted, ugye?

“a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség nem az anyagi számonkérést, hanem az átláthatóságot szolgálja".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még 13,6 milliárd forint stadionfejlesztésre
  2016-02-26 18:41:02, péntek
 
 
2016-02-26

Írta Csepregi Botond
Még 13,6 milliárd forint stadionfejlesztésre


Diósgyőrben, Szombathelyen, a Vasasnál és Kispesten is örülhetnek: a kormány csütörtöki határozata mindenhol több milliárd forinttal növelte a folyamatban lévő, vagy csak tervezett stadion- és sportlétesítmény-fejlesztéseket.


banner2_mozgo_2
Nemrég számoltunk be róla, hogy a szombathelyi Haladás-stadion közbeszerzési eljárásakor kiderült, hogy a korábban tervezett 9,6 milliárdhoz képest milliárdokkal többért, 13,1 milliárd forintért építhet a Swietelsky-ZÁÉV konzorcium. Akkor egy titokzatos kormányhatározatra mutogattak Szombathelyen, hogy abban biztosítják a beruházáshoz a hiányzó összeget.

A Magyar Közlönyben meg nem jelentetett 2041/2015 kormányhatározatot hiába kajtattuk, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM) azt a választ kaptuk, a feladatkijelölő határozat eredménye hamarosan nyilvános határozatban is testet fog ölteni. Így lett, és a 1071/2016, illetve a 1072/2016 kormányhatározatokból kiderül, hogy a szombathelyi építkezés mellett még egy sor sportberuházás milliárdokkal bővülhet.

A legtöbbet ebben az etapban Szombathely sportberuházásai nyertek, több mint 5,6 milliárd forintos a plusz. A Haladás sportkomplexumára (a futballstadion mellett sportcsarnokot is építenek itt) 2013-17-ben összesen 15,2 milliárd forintot fordítanak. Eddig 9,6 milliárd volt beállítva, tehát a növekmény 4,6 milliárd forint.

(A csütörtöki kormányhatározat második pontja engedélyezte a nemzeti fejlesztési miniszternek azt is, hogy 2017-re, legfeljebb 5,58 milliárd forint erejéig kötelezettséget vállaljon - mindezt hetekkel azután, hogy a szombathelyi stadionfejlesztő cég vezetője, akkor még fedezet nélkül, aláírta a kivitelezésre vonatkozó szerződést, 13,1 milliárd forint értékben.)

A vasi megyeszékhelyen azonban az akadémia is bővül, az Illés Akadémiához kötődő nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum megvalósításához 2017-ig összesen 3,071 milliárd forintot fordíthatnak, vagyis az eddigi 2,57 milliárdhoz képest 400 millió forintos a növekedés. Így a két beruházásra összesen 18,271 milliárdot költ a kormány.



Stadionpenzek
Create column charts



Egy másik futballakadémia, a Bp. Honvédhoz kötődő dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum megvalósításához is további 1,7 milliárdot dobott a kormány, így az eddigi 2,5 milliárd helyett 4,192 milliárdért valósul meg a Kispest déli szélére, az Ecseri piac oldalába tervezett, de továbbra is csúszó beruházás.

Tovább hízik a diósgyőri stadionberuházás büdzséje is. Ott 2013-ben még 4,5 milliárddal indítottak, egy tavalyi kormányhatározat már 8 milliárdot irányozott elő a miskolci építkezésre. A kormány csütörtöki döntése értelmében már 2,9 milliárdot lehet erre a célra költeni - miközben a stadion műszaki tartalma nem változott. Így a DVTK új otthona már összesen 10,9 milliárdból épülhet meg, igaz, a beruházás kezdete még mindig nem látszik.

Úgy tűnik, a csütörtöki döntések legnagyobb nyertese a Vasas, amelynek létesítményfejlesztéseiről külön kormányhatározat is született (1072/2016). Eddig egymilliárdos támogatásnak volt nyoma, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program (NSP) módosított táblázatában viszont most már 4 milliárd forint szerepel, tehát itt újabb hárommilliárdos a növekedés.

Ha összesítjük, ez újabb 13,6 milliárd forint - öt beruházásra, amelyek az eddigi tervek szerint 23,67 milliárd forintba kerültek volna, az új keretek szerint viszont 37,63 milliárd forintot emésztenek majd fel. És ez csak a beruházások töredéke, a számla vége nagyon messze ehhez képest.

Igaztalanak lennénk, ha a hosszú kormányhatározat által érintett többi sportcélt nem említenénk meg: így a Vasas egyéb sportlétesítmény-fejlesztéseire jut még 4,2 milliárd forint (2017-20-ban), a pécsi kosárlabda-akadémia létrehozására összesen 2,2 milliárd fog jutni és az atlétákhoz is jut plusz 90 millió.

Cikkeink stadionfronton

Felcsúton is van telephelye, nagyon hasít a stadionépítési piacon a ZTE tulajdonosa

Titkolt kormányhatározat alapján épülhet a szombathelyi stadion 4,3 milliárd forinttal drágábban

A mezszponzor Strabag cége bontja Garancsi klubjának stadionját

Csepregi Botond

http://blog.atlatszo.hu/2016/02/meg-136-milliard-forint-stadionfejlesztesre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vég kezdete!-amit mi némán tűrünk!
  2016-02-26 18:29:36, péntek
 
  A vég kezdete!-amit mi némán tűrünk!

Posted on 2016-02-26 by Admin

Egyre több a lelkibeteg gyerek


“Néhány éve az intézetben élő gyerekekre volt jellemző, hogy vagdalgatták vagy karcolgatták magukat, ma már nem lepődünk meg akkor sem, ha egy sima általános iskolás gyerek teszi ezt."
Súlyosbodott a gyerekek állapota, egyre durvább és szélsőségesebb mentális zavarokkal küzdenek - mondta a hirado.hu-nak egy iskolapszichológus. A szakember arról is beszélt, hogy az általános iskolákban már egyre több pszichiátriai kezelést igénylő megbetegedéssel találkoznak.
Minden harmadik gyerek küzd pszichológiai problémával
A világon és Magyarországon is minden harmadik gyereknek van olyan fokú pszichológiai vagy pszichiátriai betegsége 18 éves koráig legalább egyszer, ami kezelést igényel - mondta dr. Sófi Gyula, a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek és Serdülő Pszichiátriai Osztályának vezetője. A kórházban évente körülbelül hatezer gyereket kezelnek, a legfiatalabb beteg 3 éves.
A társadalom állapota tükröződik a gyerekeken
A gyerekek mentális zavarainak hátterében organikus vagy szerzett okok állnak. Organikus eredet esetén genetikai, várandósság és születés körüli események a meghatározóak. A szerzetteknél a környezet óriási hatással bír. Éppen ezért nagyon fontos a meleg érzelmi légkör és a családi kapcsolatok kiegyensúlyozottsága.
Az iskolapszichológus szerint a gyerekeken tükröződik a társadalom állapota is. A probléma ott van, hogy a legjobb szándék ellenére a szülőknek sokszor se idejük, se energiájuk nincs foglalkozni a gyerekkel.
Viselkedési és figyelemzavar az ovisoknál
Az óvodásoknál a viselkedési és figyelemzavar a legkiugróbb mentális betegség. Számukra a csoportos és az egyéni helyzetek kezelése is nehéz, figyelmüket képtelenek koncentrálni, esetlegesen hirtelen reakciókat adnak és ebből adódnak konfliktusaik.
A szorongó gyereknél a tünetek sokfélék: lehet a gyermek visszahúzódó, például az óvónő kérdésére is alig válaszol, de lehet a csoport legverekedősebb tagja is. A figyelemzavaros gyerekek esetében a szülő és pedagógus felelőssége, hogy ne legyen a csemetéből bűnbak, fekete bárány - nyilatkozta a hirado.hu-nak Bodó Katalin óvodapszichológus.
Szélsőséges zavarok az általános iskolásoknál
Tízéves kor alatt a leggyakoribb betegségek a magatartási zavar, a hiperaktivitás és a figyelemzavar. Gyakoriak a családok szétesése miatt érzelmi zavarok, a szorongás és az ezekhez kapcsolódó szuicid késztetések, ami már akár óvodásoknál is jelentkezhet - ezt már a Heim Pál Gyermekkórház osztályvezetője mondta.
shutterstock_262052429

shutterstock_262052429
Csöndör Bernadett iskolapszichológus szerint a gyerekek állapota súlyosbodott: ,,mi vagyunk az első állomás, ahova befutnak a zavarokkal küzdő gyerekek, de ezek a zavarok egyre durvábbak és szélsőségesek. Egyre több pszichiátriai kezelést igénylő megbetegedéssel találkozunk" - nyilatkozta.
Öngyilkossági kísérlet - évente száz gyereket kezelnek a Heim Pálban
Tavaly ősszel 14 gyerek tanúsított öngyilkossági szándékot abban a budapesti kerületben, ahol Csöndör Bernadett dolgozik. Volt, aki az ablakpárkányra állt ki, és le akarta vetni magát. Ezt a 14 esetet mindössze egy fél év alatt jegyezték. ,,Néhány éve az intézetben élő gyerekekre volt jellemző, hogy vagdalgatták vagy karcolgatták magukat, ma már nem lepődünk meg akkor sem, ha egy átlagos általános iskolás gyerek teszi ezt. De van olyan gyerek, aki az egyik szülő antidepresszánsait szedi be" - mondta a szakember.
Évente körülbelül száz gyereket kezelnek a Heim Pál kórház pszichiátriai osztályán öngyilkossági kísérlet miatt. A háttérben többnyire valamilyen családi vagy kortárs közösségi krízis, konfliktushelyzet áll, amire ezt a megoldást választja a fiatal. Azok a gyerekek, akiket folyamatosan piszkálnak kortársaik és nem kapnak védelmet az iskolában a pedagógustól vagy otthon családjuktól, sokszor önsértő gondolatokat kezdenek el táplálni, aminek a kicsúcsosodása az öngyilkossági kísérlet lehet - magyarázta Sófi Gyula.

sgy
Nincs felkészülve az ellátórendszer
Az iskolapszichológusok a ,,problémásabb" gyerekeket továbbküldik a Pedagógiai Szakszolgálathoz, de a probléma Csöndör Bernadett szerint az, hogy a szakszolgálat a tanulási zavarokkal küzdő fiatalokkal ugyan nagy hatékonysággal tud foglalkozni, de az ellátórendszer nincs felkészülve az egyre gyakoribb, szélsőséges pszichiátriai kezelést igénylő esetekre. ,,Klinikai szakpszichológusokra, gyermek ideggondozóra lenne szükség, nem a pedagógiai ellátás keretében kellene kezelni a gyerekeket, de jobb híján ez történik. A kórházak telítettek, csak a legsúlyosabb eseteket tudják ellátni" - tette hozzá.
Van család, ahol a szülő adja a drogot a gyereknek
A kábítószer-használó vagy drogfüggő fiatalok száma is megugrott. ,,Tízéves kor alatti kábítószer-használót is kezeltünk már. Vannak családok, ahol maguk a szülők adják a gyereknek a drogot" - mondta el tapasztalatait Sófi Gyula.
Az iskolapszichológus is kitért rá, hogy a drog egyre nagyobb probléma már általános iskolában is. ,,Volt olyan 4. osztályos kislány, aki nemrégiben arról mesélt, hogy a fürdőszobában megtalálta egyik szülője drogját, és bevette. Több felsősről is tudjuk, hogy kábítószert használ" - mesélte a szakember.
Nem tűr halasztást a probléma megoldása
Nagyobb figyelmet kellene fordítani a gyerekek ellátására, mert jár nekik a boldog gyerekkor. ,,Ha nem szorongja szét a napjait, más lesz felnőttként az élete" - emelte ki a pszichológus.
Sófi Gyula szerint jelenleg a legnagyobb probléma, hogy a gyermekek addiktológiai ellátásának nincs meg az intézményesített háttere. Bár egyre több a drogproblémás gyerek, nincs olyan ellátóhely, ahova az addiktológiai problémával küzdőket fel tudnák venni, el tudnák látni. ,,Már egészen fiataloknál is találkozunk olyan halálesetekkel, amit drogtúladagolás okoz. Ezt meg kell akadályozni. Ennek a problémának a megoldása nem tűr halasztást, lépni kell" - emelte ki a szakember.
Magyarországon évente
csaknem 200 ezer gyermek
kerül kórházba.
A gyerekbetegségek hazai
toplistájára felkerültek
az újszülöttkori megbetegedések,
a mentális problémák,
a viselkedési zavarok,
a táplálkozási hiánybetegségek,
a bőrbetegségek, a balesetek
és a fertőző betegségek - ez
derült ki a KSH 2015-ös
Egészségjelentéséből.
(hirado)
Bal-Rad komm: “...a gyerekeken tükröződik a társadalom állapota is... ezek a zavarok egyre durvábbak és szélsőségesek...Évente körülbelül száz gyereket kezelnek a Heim Pál kórház pszichiátriai osztályán öngyilkossági kísérlet miatt..."
-A minap Hajdúszováton egy 12 éves kissrác akasztotta fel magát-sikeresen!
A ceglédi gimnáziumba sikeresen felvételizett továbbtanuló környékbeli gyerekek ordítoznak a boldogságtól, hogy megszabadultak az általános iskolai cigányterrortól.
A magyar társadalom EDDIG SOHA NEM LÁTOTT PROBLÉMÁVAL kénytelen szembesülni!
Az anyagi nélkülözésbe belerokkant vidéki családok gyermekei hihetetlen pszichés nyomás alatt roskadoznak. Belemenekülnek a televíziók-számítógépes játékok álomvilágába! Számukra a sport sem kínál menekülési lehetőséget, mert gyengék fizikailag, anyagi lehetőségeik a felszerelésre nincs meg!
Gyerekeinken lehet leginkább kimutatni a végső pusztulás stádiumának jeleit! Nem akarnak ők meghalni! Dehogy akarnak! Azt hiszik, hogy mint a számítógépes játékok világában, a való világban is legalább három életük van. Még ők nem fogják fel, hogy CSAK EGY ÉLETÜK VAN NEKIK IS!
Azt már érzik, hogy amit MOST ÉLNEK-AZ NEM JÓ!
MI PEDIG BELETÖRŐDTÜNK, VAGY BELETÖRŐDNI LÁTSZUNK EBBE A NEKIK NEM JÓ VILÁGBA!
Mi!-akik hathatósan közreműködtünk/közreműködünk ennek az aljas és embertelen rendszernek a létrejöttében és fennmaradásában, lehet hogy ökölbe szorított kézzel, morogva-sziszegve!-DE TŰRJÜK ENNEK AZ EMBERTELEN RENDSZERNEK A PUSZTÍTÁSÁT!
TŰRJÜK GYEREKEINK TÖNKRETÉTELÉT!
MEDDIG TŰRJÜK EZT MAGYAROK?!

http://www.balrad.com/2016/02/26/a-veg-kezdete-amit-mi-neman-turunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb “Nemmzetthy…” Fokozódik a tolvajtemp
  2016-02-26 18:27:34, péntek
 
  Újabb “Nemmzetthy..." Fokozódik a tolvajtempó

Posted on 2016-02-26 by Admin

És a kormány tényleg ráteszi a kezét a turizmusra

Hivatalosan is bejelentették a Nemzeti Turisztikai Ügynökség létrehozását.
Még korábban számoltunk be a hvg.hu nyomán arról, hogy kiterjesztené a kormány az állami irányítást a teljes turisztikai ágazatra, rockkoncertől a fesztiválszervezésen át a sportrendezvényekig. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős kormánybiztos a Budapest Turizmusa 2020 konferencián ezt most be is jelentette: a turisztikai iparág fejlődése érdekében hatékony, modern, jól működő szervezetrendszer kialakítására van szükség, ezért létrejön a Nemzeti Turisztikai Ügynökség, a turizmussal kapcsolatos erőforrások koncentrálására - mondta. Jöhet tehát a közös arculat, egységes programok, és azonos koordináció mentén.

konc
A kormánybiztos szerint a Nemzeti Turisztikai Ügynökség részleteinek kidolgozása folyamatban van, de mindenképp ígéretes falat lesz: csak a budapesti turizmus hét százalékkal nőtt az előző évhez képest, a vendégéjszakák száma meghaladta a 8,7 milliót. A tervezet szerint teljesen átalakul vagy megszűnik a Magyar Turizmus Zrt., helyét pedig a Nemzeti Turisztikai Ügynökség veszi át, amely alá az összes új intézmény betagozódik.
Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke is úgy véli, hogy komoly bevételnövekedés várható a turizmusban, viszont szerinte elengedhetetlen az intézménystruktúra felülvizsgálata.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Újabb “Nemmzetthy" Intézmény alakul a Család kedvéért! A menedzsment EGYIK BIZTOS potontátjára mérget mernénk venni! Tanult, egyetemi előadói múlttal IS rendelkező, komoly szakmai pályát befutó, megbízható személy az!
A döbrögista horda újabb zsíros falatra tátotta ki a száját! Készülnie kell a jövőre, hiszen még négy év júdáspénz!-oszt kiapad a brüsszeli pénzforrás. Gondoskodni kell a jövőről! Időben!
-Érdemes ellamentálni bizonyos-utóbbi napokban fölmerült-témáról! Döbrögi lemondásáról, és új, idő előtti választás kiírásának és megtartásának a gondolatáról. Ami-elemzők szerint-VISSZAADNÁ DÖBRÖGINEK A KÉTHARMADOT! A korlátlan rablás lehetőségét! (Természetesen “választások" útján!)
Ha ez így történne, éppen 2020-ig, az uniós júdáspénzek folyósításának befejeztéig tartaná uralmon a Családot!
Utána meg már minek a qrmányzati hatalom? Egy lelegelt, kifosztott, pénz nélküli ország semmit nem hoz!

http://www.balrad.com/2016/02/26/ujabb-nemmzetthy-fokozodik-a-tolvajtempo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anarchiába sodródik az európai menekültválság
  2016-02-26 18:19:53, péntek
 
  Anarchiába sodródik az európai menekültválság

Káncz Csaba, 2016. február 26., 08:46
Privátbankár


A luxemburgi külügyminiszter legalábbis így látja. Közben Bécs és a nyugat-balkáni migrációs útvonal által érintett országok közös dokumentumot fogadtak el Merkel háta mögött. Athént is kihagyták a megbeszélésből, amely most vétóval fenyegeti az EU-t és fogadkozik, hogy nem lesz Európa Libanonja.

Tegnap egy nem kimondottan lélekemelő tanácskozást tartottak az EU belügyminiszterei. A hangulatot talán a parányi Luxemburg képviselője foglalta össze a legtalálóbban. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter - aki a migrációért is felelős - kijelentette, miszerint ,,nincsen már világos vonalvezetésünk a menekültkérdésben, valahogy egy anarchiába sodródunk. Remélem, hogy összeszedjük magunkat, Görögországot ebben a kérdésben nem csak egy vakbélnek tekintjük."

Európai menekült-intézkedések Merkel háta mögött

Angela Merkel EU-s menekült-elosztási tervének kudarcát látva számos európai ország saját kezébe vette a dolgok irányítását. Szintén tegnap az osztrák fővárosban a nyugat-balkáni migrációs útvonal által érintett országok - Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Koszovó, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia - illetékesei tartottak konferenciát a migrációs válság lehetséges megoldásairól az osztrák kormány képviselőivel. Bécsben megállapodtak arról, hogy Macedóniát ,,teljes mértékben" támogatják. Ausztria bejelentette, hogy húsz főre emeli a macedón határ őrizetének megerősítésére felajánlott rendőrök számát, a belügyminiszter szerint ,,az unió túlélése" múlik azon, hogy sikerül-e megoldani a menekültkérdést.


Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszter kiemelte, hogy Szlovénia nem lehet áldozata az északi országok politikájának, sem a déli országok intézkedéseinek, amelyek szerint ott egyszerűen továbbengedik a menekülteket. Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter szerint az egyetlen fenntartható megoldás a közös európai megoldás, azonban ennek hiányában Szerbia mindent olyan lépést támogat, amelyet Németországot, Ausztriát és Svédországot, vagyis a menekültáradat fő terheit viselő országok tesznek.

A tanácskozáson elfogadott dokumentum szerint a védelemre szorulóknak a származási országukhoz a lehető legközelebb kell védelmet nyújtani. Kiálltak amellett, hogy az európai országoknak egyenlő arányban kell viselniük a menekültügyi terheket, azonban a korlátozott befogadási és ellátási lehetőségek miatt, valamint a lehetséges stabilitási kockázat miatt nem lehet a menekülteket ellenőrizetlen mennyiségben befogadni.

A megállapodásban szerepel az is, hogy a menekültjog nem jogosít fel arra, hogy szabadon lehessen megválasztani a célországot. Továbbá, hogy a menekültáradat csökkentésével enyhíteni kell a tranzitországokra eső nyomást is, fokozni kell az együttműködést és a kölcsönös támogatást, valamint közös szabályrendszer alapján kell kitoloncolni a menekülteket.

Ciprasz hazarendelte a görög nagykövetet

A bécsi rendezvényre nem kapott meghívót Athén, ezért konzultáció céljával hazahívta bécsi nagykövetét. A tiltakozásról szóló jegyzéket a bécsi görög nagykövet kedden nyújtotta át az osztrák külügyminisztériumban. A görög külügyminisztérium úgy vélte: ,,egyoldalú és egyáltalán nem barátságos" az, hogy Görögország nélkül akarnak döntést hozni olyan kérdésről, amely az országot és a határait érinti. Athén szerint Macedónia Ausztria ,,felbujtására" zárta le a Görögországgal közös határát az afgán migránsok előtt, és csak irakiakat és szíriaiakat enged át.

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő ,,szégyennek" nevezte azt, hogy Görögország meghívása nélkül, és az EU által biztosított kereteken kívül rendezett Ausztria konferenciát. Ciprasz azzal fenyeget, hogy minden EU-s döntést menekültügyben meg fog vétózni Athén abban az esetben, ha magára hagyják.

,,Nem fogjuk elfogadni, hogy az országunkat a lelkek állandó raktárává tegyék, mialatt Európa úgy tesz, mintha semmi sem történt volna"- fejtette ki a görög parlamentben. Janisz Muzalasz migrációs miniszter pedig tegnap szögezte le, miszerint ,,Görögország nem fog tolerálni egyoldalú lépéseket... és nem lesz belőle Európa Libanonja".

Káncz Csaba jegyzete

http://privatbankar.hu/makro/anarchiaba-sodrodik-az-europai-menekultvalsag-290842
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok, ritka lecsúszott országban éltek!
  2016-02-26 18:08:35, péntek
 
  A magyaroknak ez a jó, erre szavaztak, ezt az életszínvonalat tartják fenn. Akinek nem volt jó, elment.
Nem baj, úgyis csak Ausztriát akarjuk utolérni...

1990 ben a magyar átlagkereset az osztrák 16 od része volt.

ma a negyede.
Azt a 222 évet, amíg utolérjük a sógorékat, már bakfitty.





************


Magyarok, ritka lecsúszott országban éltek!

2016. február 26., péntek, 15:01 Utolsó frissítés: 1 órája

Szerző: hvg.hu

Nyomorult az élet a magyar vidéken: az unió legelmaradottabb régiói közül 4 magyar, és az ország is csak azért az ötödik legszegényebb az EU-ban, mert időközben csatlakozott a nálunk is szegényebb Horvátország.

Voltunk mi már Orbán Viktor gyorsnaszádja, Matolcsy György gazdasági tündérmeséje, túl vagyunk az elrugaszkodás évén, és Magyarország még mindig az Európai Unió egyik legelmaradottabb országa, a legelmaradottabb uniós régiók közül 4 magyar. Ezek a térségek olyan szinten vannak, mint a legrosszabb román, bolgár és lengyel régiók, és alig állnak jobban, mint Macedónia, pedig az egy súlyosan leszakadt balkáni ország.

Mindez az unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb, 2014-es régiókra lebontott egy főre eső GDP statisztikáiból derül ki. A legelmaradottabb magyar régiók egy főre eső összterméke az EU átlagának felét sem éri el. A leglecsúszottabb régiók között egy szlovák és cseh térséget sem találunk, viszont Pozsony és Prága egyaránt felkerült a 10 legfejlettebb európai uniós régió listájára. (A rangsorba belevettük például a volt Jugoszláv tagköztársaságot, Macedóniát is. Az ország nem EU-tag, de szerepel az Eurostat statisztikáiban az EU-tagságra bejelentkezett többi balkáni országgal együtt. Nem azonos a Görögországban található Anatoliki Makedoniaval, amely szintén szerepel a legelmaradottabb régiók listáján).
EU GDP/fő
Create bar charts

Magyarországon egyetlen kiemelkedő fejlettségű hely van, Közép-Magyarország, amelyben az egy főre eső GDP az EU-átlag 107 százalékát érte el 2014-ben.

A gyenge magyar eredményben persze nincs nagy meglepetés, Magyarország már jó ideje az EU ötödik legszegényebb országa (holtversenyben Lengyelországgal), miközben Szlovákia megelőzte, Lengyelország felzárkózott mellé. Csak azért nem maradtunk a negyedik legszegényebb ország, mert időközben csatlakozott az EU-hoz Horvátország, ami nálunk is szegényebb.
EU-28 GDP/fő
Create bar charts

Az EU-ban egyébként elképesztő különbségek vannak a régiók között: a legfejlettebb rész London központi része, amelyben az egy főre eső GDP az EU-átlag 539 százaléka, melyet Luxemburg követ 266 és Brüsszel 207 százalékkal.

Az EU-ban összesen 21 olyan régió van, amelyben az egy főre eső GDP 50 vagy még több százalékkal meghaladja az EU átlagát. Ezek közül 5 német, 3-3 holland és brit, 2 osztrák, egy-egy pedig Belgiumban, Csehországban, Írországban, Franciaországban, Szlovákiában, Svédországban és Luxemburgban található.

Ehhez képest a bolgár Severozapaden régió az EU-átlag 30 százalékát éri el. A 21 legfejletlenebb régióból (amelyben az EU-átlag 50 százaléka alatt van az egy főre eső GDP) 5 bolgár, 5 lengyel, 5 román, 4 magyar és 1-1 görög és francia.


http://hvg.hu/gazdasag/20160226_EU_egy_fore_eso_gdp_regiok?s=hk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra is közel 1 milliót keres Czunyiné
  2016-02-26 17:35:47, péntek
 
  Továbbra is közel 1 milliót keres Czunyiné

ma, 16:24

Megvan a tanártüntetések nyomán kirúgott Czunyiné új beosztása és azzal járó fizetése is. Menesztése után maga Orbán Viktor ígért neki kormánybiztosi pozíciót.

Továbbra is közel 1 milliót keres Czunyiné

A Blikk kiszúrta, hogy a legfrissebb Magyar Közlönyben már hivatalossá is tették kinevezését, ami digitális oktatás tartalomfejlesztéssel összefüggő feladatok ellátására szól. Ezért államtitkári, havi 997 ezres fizetés is jár, vagyis ugyanannyit keres majd az új pozíciójában, mint korábban.


http://propeller.hu/itthon/3195771-penzenel-marad-kirugott-czunyine
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Récsöl!
  2016-02-26 17:34:22, péntek
 
  Kedves Récsöl!
2016.02.26

recsol.jpgKedves Récsöl!

Azért írok Neked, mert néhány tanácsra lenne szükségem.

Hasonló korú gyermekem van, mint Te.

Két diploma, 4 nyelv felsőfokú ismerete és tökéletes használata, míg további 3 idegen nyelv középszintű ismerete adott.

Saját kútfőből tanult Párizsban, Bécsben és Oxfordban neves egyetemeken kiemelkedő eredménnyel. (itt jegyzem meg, egyik sem fizetős, mindössze a tudás volt a bejutási feltétel)

Rendkívül jól főz, zseniális érzéke van hozzá, éppen ezért kielégítetlen vágya, hogy a svájci "kulinarnoscs" iskolában tanulhasson, ám anyagi lehetőségeink ezt nem teszik lehetővé. További tervei közt szerepel a párizsi Ritz szálloda megvásárlása is, így felújítás után . Rágja a fülem a gyerek, és már bosszant, hogy nem tudok neki pénzt adni , pedig megérdemelné.

Tudom, hogy Te is pont ebben az iskolában tanultál, így kérem segíts a bejutásban.

Gondolom, pályáznom kéne valamilyen támogatásra. Jó lenne, ha nem kéne utcai lámpákban izzókat cserélni, mert tériszonyom van. Esetleg bevállalható lenne részemről egy Népszavazási beadvány benyújtása, bár nem tudom, hogy annak díjazása fedezné-e a Ritz szálloda megvásárlását. Amennyiben nem, akkor átmenetileg megfelelő a Grasham palota megvétele is, jó lesz ugródeszkának.

Már ideje lenne, ha a saját lábán állna, erre Te vagy a legjobb példa, hogyan kell ezt csinálni.

Kedves Récsöl!

Most szól a férjem, üti a fejem, hogy miket írok......szerinte ha Ő lenne a Miniszerelnök és az Ő lánya szállodát szeretne vásárolni, venne neki egy Monopoly társasjátékot. A férjem szerint tisztességes úton ennyi pénzt nem lehet keresni. Úgy gondolja, ha Ő mint az ország első embere több pénzzel rendelkezne, mint az MNB, akkor sem engedné meg, hogy a gyereke olyan pénzt költsön, amiért nem dolgozott meg. Ennek több oka is van - hiába próbálom leinteni, csak mondja és mondja .....

- Akkor értékeled amid van, ha azt Te érted el saját erődből, saját képességeidnek megfelelően
-Tanuld meg beosztani a pénzt, azaz ismerd meg a pénz valós értékét és csak mértékkel költsd azt.
- Ne a tárgyakat gyűjtsd amit pénzért kapsz meg, hanem a barátokat és az emberi értékeket becsüld.
- Soha ne engedd, hogy bárki (akár egy országnyi ember ) a szájára vegyen , erre ne adj okot.
-A fejemet a falba verném, ha akkora ökör lennék, hogy ilyen támadási felületet hagynék az embereknek.....a lányomnak honnan a fenéből lenne milliárdos vagyona, ha mindig szegények voltunk?!
- Kizárólag a tisztes középosztálybeli zsebpénzt és juttatásokat biztosítanám a részére, meghagyva az egészséges elérhető vágyak idővel történő megérdemelt kielégítésével.
- A politikában a családom nem létezik, a gyerekem nem lehet semmilyen beszédnek tárgya.

Szólok a férjemnek, hogy elég már....de Ő csak folytatja....

- Ki az a hülye, aki a gyerekét ilyen kellemetlen helyzetbe hozza a lopott pénzével, és nem gondol arra, hogy a hatalma véges, a gyerekét is meghurcolják majd , ha eljön a számonkérés ideje?!

Erre én: - ...és milyen okos gyerek lehet az, aki ezeket nem utasítja vissza és nem akar tisztességesen élni?! Pedig megtehetné, talán még az emberek szimpátiáját is elnyerné....

Récsöl!

Látod, nálunk diktatúra van, a férjem kiabál és hülyeségeket beszél.....így sajnos nem tudom elfogadni tőled a pályázati pénzt, mert a fontossági sorrend nálunk nem olyan, mint nálatok a demokráciátokban.....itt kemény diktatúra uralkodik, első a becsület!

Emese Tarcali


http://www.tabunyitogato.hu/cikkek/velemeny/kedves-recsol-.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán 1 milliárdból díszítené fel műkincsekkel a Karmelita k
  2016-02-26 17:28:45, péntek
 
  Annak idején a faluvégi cinytelepi putriban is a kerti klotyón Munkácsy volt eredetiban felakasztva.
Amúgy meg Habony ennyivel nagyobb ember, hogy neki csak puszira odaadják a fél Szépművészetit, szegény Viktornak meg egymilliárdból kell tapétázni?

"Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az
emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt
tartó plebejuskormányzásra van szükség,"
Plebejus karmelita kolostorral, plebejus műkincsekkel.
Az angol miniszterelnöki rezidencia és a hivatala : egy sima ház , a Downing Street 10. Szóval...nem lehetne nálunk is egy szimpla épület? De hát, az angolok kicsi szar nép, nem engedhetik meg maguknak azt a fényűzést amit mi
Kórházak költségvetése rendben, ceruzaelemet se a beteg hozza magával, iskolák tartozásai letudva, beázó mennyezet sehol, vécék, csaptelepek üzemkészen a helyükön, árvízi védekezés kifogástalan, kész.



///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///



Orbán 1 milliárdból díszítené fel műkincsekkel a Karmelita kolostort

Herczeg Márk
POLITIKA
ma 10:02


A budai várba költöző Miniszterelnökség új székhelye a Karmelita kolostor lesz, amit az eddigiek szerint kb. 20 milliárd forintból alakítanak át.

A Napi.hu most kiszúrta, hogy az épület ,,méltó berendezésére" a kormány a költségvetés tartalékából még 1 milliárd forintot különített el - erről szól egy Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat.

Ebből műkincseket vesznek.

A forrást mint a közgyűjteményeket is felügyelő minisztérium az Emmi kapja, aminek a piacról kellene megvennie a műkincseket, ha lehet.

A Miniszterelnökség mellett a várba költözne az NGM és a Belügyminisztérium is, most arról döntöttek, hogy az állami tulajdonban lévő, háború előtti pénzügyminisztériumi épületbe és környékére költözzenek, a felújításra 1,5 milliárd forintot kapott az NGM. (Napi.hu)


http://444.hu/2016/02/26/orban-1-milliardbol-diszitene-fel-mukincsekkel-a-karmeli ta-kolostort
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.