Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Moszkva emlékezteti Bukarestet Erdély elrománosítására
  2016-02-05 21:26:15, péntek
 
 
No csak, no csak! Orbánék ezt nem szokták szóvá tenni a tusnádi szabadegyetem... És máshol se! Még az unióba se a fideszes képviselők.

******************


2016. február 5. / 19:59

Moszkva emlékezteti Bukarestet Erdély elrománosítására

A második világháború történetének megmásítási kísérletével vádolta meg pénteken Bukarestet az orosz külügyminisztérium. Moszkva Erdély elrománosítását is szóvá tette.



Maria Zaharova külügyi szóvivő egy moszkvai sajtótájékoztatón a román fővárosban nemrégiben szervezett kiállítással kapcsolatban fejtette ki Oroszország álláspontját. A tárlat az erdélyi szászok 1945-ös deportálását mutatta be, felidézve a Szovjetunióba vitt emberek szenvedéseit.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a kiállítás megnyitója a holokauszt napjával esett egybe, ám a haláltáborokba küldött zsidókról ,,visszafogottan" emlékeztek meg Bukarestben. A német ajkúak deportálásáról szóló tárlatnak ezzel szemben Maria Zaharova szavai szerint ,,nyíltan szovjet- és oroszellenes" hangulata volt.

A kiállítás ,,a szovjet megszálló erők szászokkal szembeni kegyetlenkedéseire" fektette a hangsúlyt, és elmulasztotta bemutatni azokat a történelmi tényeket, amelyek Berlin és Bukarest felelősségét bizonyítják a zsidók és cigányok megsemmisítésében - mondta a szóvivő.

Maria Zaharova kifogásolta, hogy a szóban forgó kiállítás megnyitóján elhallgatták azt a történelmi tényt, miszerint a deportálandó szászok listáját román köztisztviselők állították össze. A román hatóságok így bebiztosították az erdélyi szász és magyar közösség létszámának csökkentését a románok javára - tette hozzá. ,,Ha másnak nem, de Klaus Johannis német etnikumú államfőnek ismernie kellene országa jelenkori történelmének ezeket az eseményeit" - idézet az Agerpres az orosz külügyi szóvivőt.

[Forrás: Maszol, Agerpres]


http://itthon.ma/erdelyorszag.php?cikk_id=12435
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
200 ezer éles lőszert rendelt a Matolcsy-gárda
  2016-02-05 21:09:25, péntek
 
  Nagyon félhet ha ennyi lőszer kell. Mi a fenének? Hadsereg ellen fegyverkezik? Oké, én azt is megértem, hogy nem lehet egy tárat venni fejenként. De hány évre előre vásároltak be? És miből gondolja Matolcsy hogy évek múlva is ő a helyén lesz?
Lehet, hogy csak hallgatja a miniszterelnök úr pénteki beszédeit arról, hogy mindenki minket támad.

a kancsal fasz Matolcsy fog Toyota pickupra szerelt géppuskás konvoj élén furikázni a városban??...

**


200 ezer éles lőszert rendelt a Matolcsy-gárda

kasnyikm
hadsereg
ma 20:42


Külön testőrség védi Matolcsy Györgyöt és az MNB vezetőit, derült ki tegnap. Az MNB-Biztonsági Zrt. és a tulajdonában álló Qualitas-Védelmi Kft. összesen több mint százötven embert foglalkoztat.

Az RTL megnézte a közbeszerzési értesítőben, hogy mire költött a két cég. Hát így:

Vettek többek között:

112 darab lőfegyvert,
200 ezer lőszert,
formaruhákat, autókat.

Pedig egyébként évek óta a rendőrség védi az MNB épületét.


http://444.hu/2016/02/05/200-ezer-eles-loszert-rendelt-a-matolcsy-garda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ideje lenne Grazban szoftvert frissíteni szemünk fényénél!
  2016-02-05 20:47:31, péntek
 
  2016. február 5. péntek
Orbán: jó irányba indult el az oktatási rendszer átalakítása

2016. február 5. péntek 09:25:59


A 2010 előtti oktatási rendszerhez nem szabad visszatérni - közölte pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a kormány jó irányba indult el az oktatásban. A kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt a terrorveszélyhelyzetről szóló tervezett alkotmánymódosításról is, amellyel kapcsolatban azt mondta, a baloldal nem tekinti igazi veszélynek a terrorveszélyt.

Az oktatási vitákról szólva a kormányfő kifejtette: 2010-ben egy pénzügyileg csődbe ment oktatási rendszerrel és a magyar gyermekek folyamatosan romló teljesítményével kellett szembenéznie a kormánynak. A felelősséggel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem merné sem azt állítani, hogy a pedagógusok munkája lett rosszabb, sem azt, hogy a gyerekek butábban születnének, mint korábban, és azt sem, hogy a szülők kevésbé látnák el kötelességeiket.

A lényeg az, hogy "oda nem szabad visszamenni, ahonnan elindultunk. (...) Mindenképpen változtatni kellett. Szerintem jó irányba indultunk el" - mondta, hangsúlyozva, hogy az oktatási vita középpontjában a gyermeknek kell állnia.

A kabinet a nyílt kormányzás híve, mindenki véleményére kíváncsi, és nagy reményeket fűz a Nemzeti Pedagógus Karhoz, amelyet azért hoztak létre, hogy az oktatás belső szakmai kérdéseit pártpolitikától mentesen meg lehessen vitatni - közölte, hozzátéve, hogy érti a pedagógusok szakmai felvetéseit, azokat meg is fogják vitatni. Megjegyezte, a folyamatos párbeszédnek, az oktatási kerekasztalnak van és lesz értelme a jövőben is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az életpályák és a béremelések végrehajtásakor első helyre tették a pedagógusokat, amivel a társadalom is egyetértett. Az ágazat forrásbővüléséről elmondta: fejlesztési oldalon 450 milliárd forint, béroldalon pedig körülbelül 230 milliárd forint érkezett az oktatásba az elmúlt időszakban.


A szakképzésről szólva leszögezte: "nem az a fontos, hogy a gyermek papírt kapjon, hanem az, hogy használható tudást". A kormányfő szerint a szakképzés elindult ebbe az irányba.

A miniszterelnök kitért arra a tervezett alkotmánymódosításra is, amely alapján önálló tényállás lenne az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet.

"A terrorveszély sem álprobléma"

Szerinte Európa további terrorfenyegetettségnek néz elébe, ezért a kontinens minél több országában a kormányok rendelkezésére kellene bocsátani a terrorcselekmények megelőzéséhez szükséges eszközöket. Hozzátette, Magyarország ma nem tartozik a különösebben terrorfenyegetett országok közé, aminek az az oka, hogy "nem engedtük be a migránsokat". "Magyarország ügyesen védte meg magát ezekben a kérdésekben, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ilyen fenyegetettség ne lehetne" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy a magyar alkotmányban most szereplő különleges jogrendek nem jelentenek elegendő eszközt, Orbán Viktor azt felelte: így van, ez a helyzet.

Jelezte ugyanakkor: óvatosan kell eljárni, mert a szabadságjogok fontosak, azokat az indokoltnál jobban nem szabad korlátozni, de "első helyre az emberek biztonságát kell tenni, meg kell őket védeni".


A baloldali elutasítást úgy kommentálta: a baloldal nem tekinti igazi veszélynek a terrorveszélyt, ahogyan a migrációról is azt mondták, hogy álprobléma. "Ha baloldali kormánya lenne Magyarországnak, akkor Köln-, Párizs-, Brüsszel-típusú állapotok lennének ebben az országban" - fogalmazott.

"A szabad munkavállalást nem lehet korlátozni"

Az Európai Unió megreformálását célul tűző brit javaslatokkal kapcsolatban Orbán Viktor közölte: az európai szabadság egyik legfontosabb eleme a szabad munkavállalás a kontinensen. "Aki úgy érzi, képes arra, hogy az idegenben való boldogulás kockázatát és nehézségeit vállalja, az előtt ki kell nyitni az ajtókat" - fogalmazott.

A magyar kiindulópont ezért úgy szól - folytatta -, hogy senki, így Nagy-Britannia se korlátozhassa az ott munkát vállaló emberek számát. Hozzátette ugyanakkor, hogy természetesen lehet különbséget tenni az angolok és az odaérkező EU-s külföldiek között. A kérdés szerinte a különbségtétel mértéke: olyan különbséget nem szabad tenni, amely diszkriminálja az Angliába kívülről érkezőket a helyiekkel szemben.

Az ügyben Nagy-Britannia és az EU többi országa közelebb van egymáshoz, mint volt, és a visegrádi négyek is jól haladnak az álláspontok egyeztetésében - közölte.

A kormányfő megjegyezte ugyanakkor, hogy a britek ennél többet akarnak változtatni az unión, átfogó EU-reformot szeretnének, amit üdvözöl, mert a britek álláspontja a közösség jelenlegi működéséről egybeesik Magyarország érdekével. Példaként említette, hogy egyetért a nemzeti parlamentek szerepének felerősítésével az EU-s döntési folyamatokban.

Hét eleji indonéziai látogatásáról szólva a miniszterelnök kifejtette: a tárgyalásai arról erősítették meg, hogy ma már van a magyar gazdaságnak 4-5 ezer olyan kis- és középvállalkozása - szemben a 2010 környéki 2-3 ezerrel -, amely képes arra, hogy a világ bármely sarkában versenyképes legyen. Ez a magyar életszínvonal emelkedésének is előfeltétele - jegyezte meg, célul tűzve ezért, hogy mintegy 12 ezer ilyen exportképes kis- és középvállalkozása legyen Magyarországnak.

MTI


http://m.mfor.hu/cikkek/makro/Orban__jo_iranyba_indult_el_az_oktatasi_rendszer_at alakitasa.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár szerint a KLIK léte nem lehet vitakérdés.
  2016-02-05 20:36:08, péntek
 
  2016. február 4., csütörtök

VITAKÉRDÉS

Lázár szerint a KLIK léte nem lehet vitakérdés.

Közvetlen azután mondta ezt, hogy arra kérte a tanerőket, ne vigyenek az iskolába politikát.
Vicces gyerek ez a Jankó, jópofa dolog, mikor egy okos ember hülyéskedik.
Bizonyára ő is érzi ezt, de hát nem tehet róla, neki nem az a dolga, hogy értelmesen beszéljen, hanem az, hogy szeretett főnöke szekerét tolja, és ő teszi is ezt, nem él vissza vele, hogy ebben a magas színvonalú kormányban ő az egyetlen írástudó a sok funkcionális analfabéta között.
Na, de ez a duma azért túlzás.
Kezdjük mindjárt azzal, hogy a politika közéleti tevékenység, míg az iskola a közélet része.
Aki a közéletben aktív vagy passzív módon részt vesz, az mind-mind politizál.
Akkor is, ha nem politizál, ugyanis a passzivitásával vagy egyetértését vagy beletörődését fejezi ki a fennálló rendszerrel kapcsolatban, és ezen ne csak politikai rendszert értsünk, érthetünk akár oktatási rendszert is.
Hogy az oktatási rendszer ide jutott, abban vastagon benne van a magyar jobboldal politikája, kezdve az állami oktatási rendszer szétverésétől az egyházak szerepvállalásán át az egyen-tankönyvekig.
Kell hozzá pofa, hogy ezek után valaki a tanárokon kérje számon azt, hogy az iskolákban politizálnak, legfőképpen szakpolitikai szinten.


Az iskolákba nem ők viszik be a politikát, hanem a hatalom vitte be azt, a sok baromságával, idióta intézkedéseivel, parancsuralmi rendszerének bevezetésével.
Az nem politika tán?
Az oktatás rendszerének felforgatása, a központosítás, a pedagógus önállóságának megvonása tán nem politika?
Dehogynem.
Hát akkor ne csodálkozzanak, ha a pedagógus ott politizál, ahol él, és rettenetesen örüljenek, hogy leginkább csak szakpolitikai kérdésekkel foglalkozik, holott az oktatáspolitika visszahat a társadalomra, tehát elvileg foglalkozhatnának a szegregációval, a szegénységgel, a történelemoktatás egyoldalúságával, a kenetes hazafiaskodási igényekkel?
Lázár ezt pontosan tudja, de ha egyszer a Fidesz és nemzeti focialista Vezére a megfélmlítés és a zsarolás politikáját akarja érvényre juttatni, akkor a jó katona teljesíti a parancsot - és Lázár jó katona.
Csak azt nem érti meg, hogy hosszú távon a jó katona is veszíthet egy rossz célok érdekében folytatott háborúban.
Keitel, Rommel és a többiek a Wehrmacht jó katonái voltak, mégis rosszul végezték.
El lehetne ezen töprengeniük némelyeknek, mielőtt még nem késő.


Azt mondja Lázár, hogy a KLIK léte nem lehet vitakérdés.
A miniszter óriási tévedésben van.
Ha ez egy megbokrosodott tanyasi iskolaigazgató ötlete lenne, még akkor is kétséges, hogy egy magát demokratikusnak hirdető országban lehetne-e ezzel lerázni az érintettet, de látnivaló: a szakma ezzel egyetért.
És ha egyetért, akkor arról kell tárgyalni, ami az egyik tárgyalófél szerint probléma, nem pedig arról, ami a másik tárgyalófélnek kellemes.
Ha a pedagógusok azt követelnék, hogy a tárgyalásokon a hatlalom képviselője minden alkalommal egy húszezresekkel kitömött malacperselyt cipeljen a hóna alatt, emlékeztetve arra, hogy mekkora összegekkel támogatta a kormány Csányi meg Mészáros Lőrinc malac és borjúnevelési projektjeit, akkor arról a követelésről kellene tárgyalnia.
Hogy Lázár nincs tisztában a demokrácia játékszabályaival, az bocsánatos bűn, hiszen azokban a körökben, melyekben ő cipelte a táskát nem volt divatban a demokrácia gyakorlása, csak a hirdetése.
De az, hogy nincs tisztában a helyzetével, az bizony hiba.
Ha a pedagógusok durcásak lesznek és leállnak a tanítással, akkor nem biztos, hogy akadna helyettük hirtelen más, akit felállíthatnának a katedrára.
A félelem ragályos, de valaki elmagyarázhatná neki, hogy a bátorság is ragályos betegség, márpedig a pedagógusok és neveltjeik ma megfelelnek a klasszikus Marxi megállapításnak: csak láncaikat veszthetik...


Azért éreztem fontosnak ezeket a dolgokat megírni, mert tartok attől, hogy a szombati tüntetés előtt néhányan elbizonytalanodnak,
Az lenne jó, ha ezek az emberek a kormányoldal képviselői lennének.
Ha Orbán Viktor elve az, hogy ha a kisvasútja ellen tiltakoznak, akkor meg kell hosszabbítani a vonalát Vlagyivosztokig, akkor a pedagógusok is hozzácsaphatnának még egy-két követelést az eddigiekhez.
Nagy a tét.
Ha a pedagógusok meghátrálnak, az kihat a többi ágazatra is, ha kitartanak és győznek, akkor a többiek esélyeit is jelentősen növelik.
A pedgógusoknak tanítaniuk kell.
Nem csak a gyerekeket, hanem az egész népet - most éppen demokráciára, érdekérvényesítésre, bátorságra.

Ha lehet, nem középiskolás fokon...


http://www.pupublogja.hu/2016/02/vitakerdes.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A terrortámadások szellemi és stratégiai központja a Parlame
  2016-02-05 20:23:41, péntek
 
  A terrortámadások szellemi és stratégiai központja a Parlament. ( ezt elfeledte hozzátenni a kis feledékeny..)
Én hiszek neki...a magyar emberek elleni terrortámadást Orbán és bandája indította...!!!
Addig amig őt és falkáját fenyegetik, nincs baj !....sőt ! lenne rá igény !


*****************************


Orbán: terrortámadásokat készíthetnek elő magyar emberek ellen

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Kovács Áron - MTI/VS.hu

- 2016. február 5. 8:19


A kormányfő a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy a terrorfenyegetés miatt szükség van a tervezett alkotmánymódosításra.

A baloldal nem tekinti igazi veszélynek a terrorveszélyt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett, az ellenzék által elutasított alaptörvény-módosításról péntek reggel a Kossuth Rádióban. A kormányfő szerint Európa további terrorfenyegetettségnek néz elébe, ezért a kontinens minél több országában a kormányok rendelkezésére kellene bocsátani a szükséges eszközöket.

A miniszterelnök szerint a terrorfenyegetettséggel kapcsolatos információk bármikor keletkezhetnek, Magyarország nem tartozik a különösebben terrorfenyegetett országok közé, aminek az az oka, hogy nem engedtük be a migránsokat. (Korábban azt írtuk, hogy konkrét információk vannak arról, hogy terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen, de kiderült, hogy a kormányfő csak a lehetőségéről beszélt, nem konkrétumról.)

Arra a kérdésre, hogy a magyar alkotmányban most szereplő különleges jogrendek nem jelentenek-e elegendő eszközt, Orbán Viktor azt felelte: így van, ez a helyzet. Úgy fogalmazott: óvatosan kell eljárni, mert a szabadságjogok fontosak, azokat az indokoltnál jobban nem szabad korlátozni, de ,,első helyre az emberek biztonságát kell tenni".


http://vs.hu/kozelet/osszes/orban-terrortamadasokat-keszitenek-elo-magyar-emberek -ellen-0205#!s5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mekkora barmok vagyunk, hogy ilyen lúzerekre bíztuk az orsz
  2016-02-05 20:15:07, péntek
 
  Nagy-Bandó András: Mekkora barmok vagyunk, hogy ilyen lúzerekre bíztuk az országot!


Hagyjuk a fenébe az összegeket, a számszerűségnek semmi jelentősége nincs, ha ennél kisebb számokat olvashatnánk a vagyonnyilatkozatokban, akkor is irritálóak lennének. A hivatalos havi fizetésen, járandóságon, kereseten se akadjunk fönn, minimálbérek ezek, értsd jól: ott fönn, azon a szinten, a politikai elit csúcsán az egy-kétmilliós jövedelem minimumnak számít. Ne foglalkozzunk azzal sem, hogy a havi egymillión fölüli illetmény mellé, amolyan másodállásban, fusiban, hétvégi géemkában odapakolnak még majdnem egymillát, ez is jár nekik, hisz éjt nappallá téve fáradoznak azon, hogy ezek mellé még besöpörjenek pár milliót. Csupa szorgos, fáradságot nem ismerő, harcoló vagy békét hiába kereső, sokéves politikusi múlttal bíró, több-kevesebbszer hatalomba került, vagy épp most hatalmon lévő hazafiakról beszélünk, tehát csupa olyanról, akik akkor is megérik a pénzüket, ha mást se tesznek, csak szolgálnak és egyetértenek, ellenkeznek vagy vitába szállnak, szövegelnek vagy a tettek mezejére lépnek, hozzányúlnak a közös vagyonhoz vagy épp sértődött időszakukat élik, amikor, épp, mert ellenzékbe kerültek, nem férhetnek hozzá. Irigyelni sem illő a keresményüket, ezek az összegek nekik járnak, tessék elindulni a választásokon, tessenek megnyerni a voksolást, és mindjárt megértőbben kezelik a kiosztott milliókat.

Szóval legjobb lenne rá se rántani, oda sem figyelni, észre sem venni, hogy mit és mennyit vallottak be rajongott vagy utált politikusaink, úgyis azt suttogja, néha kiabálja vagy üvölti a választópolgár, ki-ki vérmérséklete szerint, hogy menjenek a francba, hazug banda, na nehogy már bemeséljék nekem, hogy így állnak! Ezt mondogatják, és nem azért, mert tüzetesen olvasták el a vagyonnyilatkozatokat, hanem mert alapban tudják, hogy ezek és azok, de még amazok is, már akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. A vérükben van, erre születtek. Olyanok, mint a tehetséggel megáldott, az Istentől tálentumot kapott emberek: amit tudnak, már megszületésükkor tudták, életük későbbi periódusaiban már csak csiszolódtak, hogy megmutassák, hogy ők igazi drágakövek, igazgyöngyök, gyémántok. Ilyenek, effélék ők, a politikusok is, sajátos adottságokkal, aminek köze sincs a tehetséghez, inkább képességnek mondanám: csak erre volt képességük, arra, hogy fölkapaszkodjanak a hatalom csúcsaira, és ott, megfeledkezve az eredeti szándékukról, már csak arra koncentráljanak, amit számukra hozhat ez a pálya, a politikusi lét. Képesek tenni ezért, hogy úgy mondjam: bármit képesek megtenni, hogy vágyaik teljesüljenek. Ez sem baj, ha ezt hozza a demokrácia, hát próbálkozzanak, normális ember el nem vegyülne velük, közöttük, más világ ez, nem a tiszták világa, aki pedig tiszta marad, aki próbál tiszta maradni, az vagy idomul, vagy belefárad, vagy menekül, amerre lát.
Mekkora barmok vagyunk, hogy ilyen lúzerekre bíztuk az országot!
Mekkora barmok vagyunk, hogy ilyen lúzerekre bíztuk az országot!

A médiából megismerhettem pár adatot, láttam megtakarításokat, adósságokat, és csak hervadoztam, fejcsóváltam, és kínnal-keservvel mosolyogtam. Nevethetnékem is lehetett volna, ha nem tűnt volna az egész siratni valónak, ha nem éreztem volna: mindez keserű, szomorú, kesergésre okot adó, érzékenyebb lelkületű ember számára pedig könnyeztető.

Hát milyen emberek ezek, kérdeztem magamtól, magamban, milyen emberek azok, akik negyedszázad alatt csak adósságot halmoztak föl (persze, csak papíron, nem vagyok hülye!), és a szüleiktől fölvett kölcsönöket törlesztik mostanság (persze, csak papíron, még most sem lettem hülye!), és arra sem voltak képesek, hogy ennyi (annyi, amennyi) pénzből sem voltak képesek fölmutatni pár milliós megtakarítást (persze, papíron, nem leszek hülye!). Milyen emberek azok, akiknek nem több, mindössze fél garázsuk van (esténként csak az Audijuk orrát dugják belülre), luxusvillájukból mindössze pár százalék a tulajdonrészük, Wartburggal járnak (illetve Wartburgjuk van, de nem azzal járnak), szóval semmijük nincs, de adósságuk sokmilliós, ami azt jelenti, rohadt gazdagok a nekik kölcsönző rokonaik, az csoda, hogy nem ők indultak el a választásokon.

Persze egy szót ne szóljunk, legtöbbjének tíz-húsz ingatlanja, befektetése, birtoka, földje, szőlője, borászata van, vagy nekik nincs, akkor van a feleségüknek, nem egy, nem kettő, tizenakárhány. Aki érti, hogy csinálják, hangszórót nyerhet, küldje be a megfejtést a Parlamentbe.

Hogy mekkora barmok vagyunk mi, választópolgárok, amikor ilyen lúzerekre, ilyen semmit érő, eladósodott senkiháziakra bíztuk az országot! A saját anyagi helyzetüket sem képesek egyenesben tartani, hát hogy lennének képesek az ország dolgait, gondjait, bajait megoldani? Az jár a fejemben, hogy lehet ilyen Janus-arcú életet élni, olyat, hogy azzal büszkélkedhetnek, hogy elrendezték az ország dolgait, csökkent az államadósságunk, törlesztettük, amit kellett, és közben ők maguk adósodtak el?

Kijelentem: mostantól hagyják a fenébe ezt a csoportosan elkövetett hazudozást, ne valljanak be semmit, nem vagyok kíváncsi az anyagi helyzetükre, tőlem lehetnek akár milliárdosok is, akár eladósodott proli-csórók, olyan mindegy, mire jutottak, valami miatt mégis csak ezt akarják csinálni, és nem láthatóan sárga mellényben közmunkásként avart kaparászni. Pedig onnan egyirányú út vezet a magyar emberi erőforrások rögös útjára, az pedig a munka frontjáig vezet, ahol tuti minimálbérrel honorálják a szorgos, embert próbáló melót, ami annyira elég a megélhetéshez, hogy ha ügyesen egyensúlyozgat a polgár, simán eljut belőle a következő fizetésig, sőt, ha jobban odafigyel, összerakhat egy kis megtakarítást. Ha nem sikerülne, akkor még mindig ott vannak a rokonok, akik simán adnak neki pár tízmilliót kölcsönbe, aztán majd megadja, ha egyszer politikai pályára lép.

Kedves magyar testvéreim, politikusok, véreim, magyar nyomorgók, szorítok értetek, a családotokért, és kívánom, jöjjetek egyenesbe! Addig pedig vigyázzatok és figyeljetek, mert akik utálják a hazudozásaitokat, nem az egyenesben, hanem a kanyarban, ott a sötét utcasarkon várnak rátok...



Forrás:Nagy Bandó András/24.hu


http://24per7.info/nagy-bando-andras-mekkora-barmok-vagyunk-hogy-ilyen-luzerekre- biztuk-az-orszagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
November 7.-én a párttitkár felhívja Brezsnyev elvtársat és
  2016-02-05 19:35:46, péntek
 
  November 7.-én a párttitkár felhívja Brezsnyev elvtársat és megkérdi tőle:
- Szabad-e egy ilyen nagy ünnepen, mint a mai nemi életet élni?
Brezsnyev elgondolkodik, és azt mondja:
- Igen elvtárs, szabad. Csak ügyelni kell arra, hogy ne okozzon nagyobb örömet az ünnepnél.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
"A politikai hulla még bűzlik"
  2016-02-05 19:35:17, péntek
 
  2016. 02. 5. 18:08

"A politikai hulla még bűzlik"


Száműzetésben, szinte elfeledve halt meg a Szovjetunióban 1971. február 5-én, 45 évvel ezelőtt Rákosi Mátyás. Kádárék nagy megkönnyebülésére.
XX. századi történelmünk egyik legsötétebb figurája életének utolsó, csaknem 15 évét gyakorlatilag száműzetésben töltötte, miközben lényegében folyamatosan azért küzdött, hogy hazajöhessen - ezzel is jó sok tarkóvakargatást okozva a rendszer stabilizálásán dolgozó Kádáréknak.

Az SZKP XX., 1956 februári kongresszusa után Rákosi körül végképp elfogyott a levegő. Az egyre erőteljesebb elégedetlenségre, valamint a párton belül szerveződő ellenpólusokra már nem volt ereje lecsapni - a moszkvai desztalinizálás miatt erre már lehetősége sem nagyon - sőt, májusra lényegében be kellett ismernie, hogy Rajk László kivégzésében személy szerint ő a felelős.

Moszkva nyomására végül az MDP Központi Vezetősége 1956. július 18-án mentette fel az első titkári tisztségéből, ekkor a Szovjetunióba távozott, a forradalmat is ott érte már meg. Kádár számára - aki véres kézzel számolt le a szabadságharc résztvevőivel - elemi fontosságú volt, hogy a gyűlölt - és politikai aktivitását megőrző - Rákosit a határokon kívül tudja.

ghjLehetőleg jó messze. Ugyanígy volt vele Moszkva, ahol Hruscsov alatt Rákosinak nem sok esélye volt arra, hogy hazatérhessen (mint később kiderült, Brezsnyev alatt sem).

Azért ő rendületlenül próbálkozott. Abban a hiszemben, hogy Magyarországon őt szeretik és tisztelik, szüntelenül ostromolta leveleivel a moszkvai és budapesti pártvezetést, engedjék haza. Ennek eredményeképpen 1957 őszén a Moszkvától mintegy 1500 kilométerre található Krasznodarba telepítették ki.

Az internálással felérő költöztetéshez képest elenyésző kellemetlenséggel járhatott számára - bár bizonyosan nem tett jót a diktátori lelkének, hogy '57 májusában megfosztották elnöki tanácsi tagságától és parlamenti mandátumától is. A bel- és külpolitikai konszolidáció jegyében - valamint a megtorlás után - Kádár elérkezettnek látta az időt arra, hogy végleg leszámoljon az itthon még mindig jelentős dogmatikus, rákosista erőkkel. Ennek jegyében 1962-ben az '56 előtti személyi kultuszt és koncepciós pereket a Központi Bizottság elítélte, Rákosit és Gerő Ernőt pedig kizárták a pártból.

Valódi elszámoltatásról természetesen szó sem lehetett. A Rákosi-rendszer prominensei közül csak Farkas Mihály (16) és Péter Gábor (14) kapott letöltendő börtönbüntetést, de ők is idő előtt szabadultak.

Miután Rákosit kizárták a pártból, a kirgizisztáni Tokmakba telepítették át, innen 1966-ben a Nyizsnyij Novgorod (akkoriban Gorkij) közelében található Arzamaszba telepítették át, majd egy évvel később Gorkijba.
Az árnyék nélküli ember
Nem mondhatni, hogy a bukott diktátor a fenekén ült volna a száműzetése alatt. Lényegében az egész időszakot azzal töltötte, hogy megpróbáljon hazatérni, levelezett, szervezett. Többször megpróbált Moszkvába utazni az MSZMP tudta nélkül. Az egyik ilyen utazás után Aczél György és Nógrádi Sándor, az MSZMP KB tagja utazott ki és találkozott Rákosival. Ekkor Rákosi számára is világossá vált: a Szovjetunióban kell maradnia, utazni csak az MSZMP engedélyével utazhat, leveleit a moszkvai magyar követségen keresztül köteles lebonyolítani (értsd: ellenőrzik). A exdiktátor természetesen tiltakozott a helyzete ellen, azt "megalázónak" nevezte. "Önök árnyék nélküli emberré tesznek engem." - mondta a tárgyaláson. Persze a "megalázó" helyzet kissé túlzás: például évente egyszer nyaralhatott a Fekete-tenger partján).

A számtalan levélváltás, puhatolózás, vagy épp a magyar delegációkkal folytatott tárgyalások során Rákosi nem győzte bizonygatni, hogy ő már öregember, nem akar és nem is tud már politizálni, csak haza akar jönni. A politikai vezetésnek ez természetesen óriási főfájást okozott, hiszen nem csak egy ország által gyűlölt figuráról volt szó, hanem egy olyan emberről, aki a jelenlegi (értsd: 60-as évekbeli) pártvezetés és tagság számos tagját személyesen börtönözte be, hurcolta meg. Kádárék tisztában voltak vele: nem tehetik meg, hogy - Gerővel ellentétben - hazaengedjék.

Találóan írta le a Központi Bizottság egyik tagja, Révész Géza (aki maga is tevőleges részt vállalt az ötvenes években a tábornok perben) a helyzetet: "A politikai hulla még bűzlik". Dabronaki Gyula (szintén KB tag, miniszterhelyettes) pedig így érvelt a hazaengedés ellen:

"élnek a mártírok hozzátartozói, élnek azok az elvtársak... akik a törvénysértések áldozatai voltak. Mit csináljunk, ha az elvtársak egy része követeli Rákosi Mátyás bíróság elé állítását? Milyen párttörvényre, milyen jogra hivatkozva fogjuk megtagadni azoknak az elvtársaknak a kérését, akiknek erre erkölcsi, politikai okuk van?"

Egy szó mint száz: Rákosinak valójában esélye sem volt arra, hogy hazatérhessen, bármennyire is bizonygatta (amit persze nem is hitt el neki senki), hogy már nem politizál. A hozzá küldött delegációk, de maguk a levelei is elárulták: nem bánt meg semmit, a jelenlegi pártvezetés felé pedig egyáltalán nem lojális. Olyannyira nem, hogy az egyik MSZMP kongresszusnak írt levelében Rákosi Kádár felelősségét bizonygatta:

,,Kádár János ezekben az években első helyettesem volt, a Politikai Bizottság tagja, belügyminiszter. Ahogyan azt is leírta, Kádár részt vett a Rajk ellen folytatott vizsgálatban, és ő maga hallgatta ki ki azt."

Ez a taktika azért is volt zseniális húzás, mert maga Kádár János döntött a további sorsáról...

ghj
Rákosi Mátyás és felesége, a jakut származású Fenya Fjodorovna Kornyilova
Halála
Szerepe miatt Kádárék számára természetesen még a halála is kínos fejezet volt, még ha nagyon is várták már ezt a percet. A hatvanas évek második felétől egyre többet beteg, 1970 decemberében infarktust is kap. Az egyre jobban legyengülő Rákosi végül két hónappal később a kórházban, veselégtelenségben hal meg.

1971. február 5-én bekövetkezett haláláról természetesen a sajtóban csak eldugott, pár soros értesítés jelent meg, komolyabb cikkről szó sem lehetett. Ebbe azért még belefért egy méretes hazugság is, miszerint Rákosi gyógykezelés céljából tartózkodott a Szovjetunióban.

Urnáját menetrend szerinti repülővel hozták haza, lényegében titokban. Búcsúztatására a Farkasréti temetőben került sor, szűk családi körben. Ahogyan Kádárét, úgy Rákosi urnáját is "megtalálták", ezért, hogy a további rongálást megelőzzék, 2007-ben a fülke előlapjáról 2007-ben minden díszt és azonosítót eltávolítottak.

Így tulajdonképpen a magyar történelem egyik legsötétebb alakja egy jeltelen sírban fekszik, pont úgy, ahogy az általa halálba küldött emberek egy része.


Aki részletesebben is kíváncsi Rákosi utolsó 15 évére, annak Pünkösti Árpád: Rákosi bukása, száműzetése és halála című művét ajánljuk.


http://alfahir.hu/a_politikai_hulla_meg_buzlik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agyba-főbe vertek egy tanárnőt Hajdúnánáson
  2016-02-05 19:27:52, péntek
 
  Aha. Szóval egy 19 éves "fiú". Nem inkább egy 19 éves szarkupac? Mindkét kezét eltörném, aztán feldugnám a seggébe.
Csak nem cigány? Ki gondolta volna?

****************************


2016. 02. 5. 13:19

Agyba-főbe vertek egy tanárnőt Hajdúnánáson

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 19 éves fiút, aki a megalapozott gyanú szerint brutális módon bántalmazott egy 40 éves tanárnőt Hajdúnánáson - írja a haon.hu.

A lap a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményére hivatkozva azt írja, hogy súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást egy 19 éves tiszagyulaházi fiúval szemben.

Beszámolójuk szerint a rendkívül agresszív fiatal férfi csütörtökön délután Hajdúnánáson, az Arany János utcában beszélgetett volt barátnőjével, amit észrevett a jelenlegi barátnője. A lány nem mert odamenni hozzájuk, azonban az utcában találkozott egyik tanárnőjével, aki éppen hazafelé sietett és őt kérte meg, hogy kísérje oda barátjához, mert egyedül fél. A 40 éves nő segített a lánynak, odakísérte őt a fiúhoz, aki azonnal agresszív lett és veszekedni kezdett velük. A vita hevében K. Richárd többször ököllel megütötte, majd megrúgta a tanárnőt, ezt követően a helyszínről távozott. A nő a sérülései ellátása érdekében ezután kórházba ment. Az eset után a fiú még telefonon felhívta és megfenyegette a sértettet, hogy nehogy az esetről szólni merjen a rendőrségnek.

A lap azt írja, hogy a bántalmazást látta egy, az utcában tartózkodó állampolgár, aki értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A bejelentést követően a nyomozók adatgyűjtést végeztek, valamint felvették a kapcsolatot a sértettel, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A beszerzett adatok alapján a rendőrök K. Richárdot nem sokkal később elfogták és előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A tiszagyulaházi lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte.





http://alfahir.hu/agyba_fobe_vertek_egy_tanarnot_hajdunanason
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LMP: A kormány ellopta az oktatásra szánt uniós pénzt
  2016-02-05 19:06:56, péntek
 
 
LMP: A kormány ellopta az oktatásra szánt uniós pénzt

MTI - Windisch Judit

- 2016. február 4. 16:13


A párt hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt több oktatási háttérszervezet ügyében is feljelentést tesz, ismeretlen tettes ellen.

,,Eszement tételeket" talált a közbeszerzési értesítőben és az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható szerződésekben Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője, aki szerint a kormány kizárólag azért vezetett be ,,ostoba tantervet, adminisztrációs terheket és minősítési rendszert", hogy előre eltervelten ellophassa az azok elkészítése után felvehető uniós pénzt.

A reformra szánt pénzeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma három háttérintézménye használta fel főként: az Oktatási Hivatal, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Educatio Nonprofit Kft. Ezek összesen négy témában írtak ki pályázatokat:

a közoktatás átfogó minőségfejlesztésére 3,5 milliárd forint,
pedagógusképzés támogatására 11,5 milliárd forint,
"XXI. századi közoktatásra" 6 milliárd forint,
a köznevelési reformok operatív megvalósítására pedig 4 milliárd forint értékben.

Hadházy szerint az eddig oktatási reformokra költött nagyjából 30 milliárd forint egy része - akár több száz milliós tételben ,,alibicégeknek és feladatokra ment."
“

Az idióta tankönyveket és oktatási programokat pedig azért kell használni, mert különben az EU visszakérné a támogatást.

Hadházy szerint a legfelháborítóbb, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma három háttérintézménye napi 50-80 ezer forintokért vásárolt úgynevezett szakértői napokat, összesen nagyjából 1,8 milliárd forintért. A Merkel Konzulent Zrt-vel kötött, több mint fél milliárdos szerződést tartja a legdurvábbnak, azt ugyanis a projektzárás előtt 2 hónappal kötötték az egyszemélyes céggel.

Kiszúrta, hogy az egyik, kreatív tervre kötött szerződésnél forintra pontosan stimmelt a szerződés eredetileg becsült összértéke és a szerződés végleges összege: egészen pontosan 19.938.189 forintról van szó.

Hadházy szerint különböző reklámtárgyakra több mint 50 milliót költöttek, de a politikus szerint a pénz lenyúlásának egyik technikája volt a felvételi és érettségi feladatok megíratása. A nemzeti köznevelési portált 2,6 milliárd forintért készítette a Microsoft Magyarország, a honlapon szereplő feladatok így egyenként 100 ezer forintba kerültek, azok nagy része azonban csak a tankönyvekből van kimásolva - hívta fel a figyelmet Hadházy, aki a helyiségbérlések között is talált több gyanús szerződést.

A párt hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt több oktatási háttérszervezet ügyében is feljelentést tesz, ismeretlen tettes ellen.

Ikotity István parlamenti képviselő szerint az oktatási reformokra szánt pénzeket az előző kormányok idején sem a megfelelő célokra költötték. A pártok közötti összefonódás példájaként említette, hogy Köpeczi-Bócz Tamás, az Emmi uniós pénzekért felelős államtitkára 2005-ben is helyettes államtitkár volt.

Az Oktatási Hivatal szerint az ellenzék összehangolt támadást folytat az állami oktatásirányítás ellen, Hadházy vádjait visszautasítják és megalapozatlannak tartják. A hivatal közleménye szerint valamennyi, a kiemelt uniós projektek megvalósítása kapcsán lefolytatott beszerzési és közbeszerzési eljárása szabályos volt, ezt a projektek többségében már a hazai és uniós ellenőrzések is megerősítették. Ha Hadházy valóban feljelentést tesz, állnak a vizsgálat elé.


http://vs.hu/kozelet/osszes/lmp-a-kormany-ellopta-az-oktatasra-szant-unios-penzt- 0204#!s4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.