Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Népszavazásba menekül a Fidesz az alaptörvény-módosításért?
  2016-02-06 15:39:34, szombat
 
 
Biztos, hogy népszavazás lesz ez?
Nem pedig olyan fostalicska Nemzeti Konzultáció?
Mert az csak olyan, mint a parfümdílerkedés a teszkóban.

************************

Népszavazásba menekül a Fidesz az alaptörvény-módosításért?

ma, 15:05

A megnőtt terrorkockázat, terrorfenyegetés miatt további, a mindennapok biztonságát erősítő intézkedésekre van szükség - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szombaton egy budapesti konferencián.

A Migrációkutató Intézet A migráció biztonságpolitikai kockázatai és kezelésének lehetőségei című konferenciáján Rogán Antal azt mondta: az Európát érő ellenőrizetlen bevándorlás nem szűnt meg, a biztonsági szervek arra figyelmeztetnek, hogy a következő hónapokban, években terrorcselekményekre készülnek Európában. Ez a helyzet azt kívánja meg, hogy továbblépjünk a határok védelmén - mondta a miniszter, hozzátéve: nem egyszerűen alkotmánymódosításról van szó, több, a mindennapok biztonságát erősítő javaslattal készülnek.

Rogán Antal kijelentette:

bízik abban, hogy a parlament az ellenzék támogatásával felelős döntést hoz, de ha nem, akkor a kormány az emberekhez fordul.

Kiemelte: Magyarországtól délre jelenleg is migránsok ezrei próbálnak bejutni az Európai Unió területére. A kormány minden ülésén elsőként foglalkozik azzal, hogy milyen intézkedésekre van szükség. A miniszter szerint a terrorizmus egy új, "barbár" formájával kell szembe nézni, amelynek célja az európai civilizáció meggyengítése. Ezek a terroristák már attól sem riadnak vissza, hogy polgári célpontokra, akár gyerekekre támadjanak - emelte ki, utalva a közelmúltban Párizsban elfogott terroristára, aki bölcsőde ellen is tervezett merényletet.

Olyan döntésekre van szükség, amelyek valódi mozgásteret adnak a kormánynak, hogy meg tudják védeni a magyar embereket - mondta Rogán Antal, hozzátéve: a terrorfenyegetéssel szemben jelenleg a kormány kezében sokkal kevesebb eszköz van, mint más európai országokban.

Az alaptörvény módosításával kapcsolatban kialakult vitát nonszensznek nevezte. A szabadságjogok korlátozására hivatkozó ellenzéki bírálatokat különösen hiteltelennek tartja azoktól, akik 2006. október 23-án egy nemzeti ünnepen mindenféle politikai felhatalmazás, a parlament megkérdezése nélkül vetették be a rendőröket a magyar emberekkel szemben - fejtette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere.

Simicskó István honvédelmi miniszter ezzel kapcsolatban felidézte, hogy a Fidesz korábban minden olyan alkotmánymódosítási kezdeményezést megszavazott, amely a biztonság erősítését szolgálta. Így tettek a jugoszláv válság idején is, sőt akkor is, amikor 2004-ben ellenzéki pártként megszavazták, hogy megelőző védelmi helyzet elrendelése esetén vissza lehessen állítani a kötelező sorkatonai szolgálatot.

A honvédelmi miniszter kiemelte: terrorveszély, terrortámadás kezelésére lennie kell egyértelmű jogi megoldásnak. Nem lehet megengedni, hogy ha Magyarországot egy ilyen, új típusú támadás éri, "a katonák a laktanyákban üljenek". A Magyar Honvédségnek szerepe van a biztonság garantálásában, megvannak a felkészített erői, akik jelenleg is a nemzetközi terrorizmus ellen harcolnak Iraktól, Afganisztánig, itthon ezt mégsem tehetik meg.

Felidézte: az ellenzék képviselőivel is egyeztettek, elmondták, hogy milyen intézkedéseket látnak szükségesnek, milyen az európai joggyakorlat, amelyhez szeretnének felzárkózni. A Fidesz szerint az emberek biztonsága mindennél többet ér, és ha az "ellenzék megköti kezüket", a magyar emberek biztonsága akkor sem szenvedhet csorbát.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kifejtette: a veszélyeket belbiztonsági szempontból kezelni kell.

Már rég nem arról van szó, hogy háborús övezetből menekülnek az életüket féltő emberek: csak Magyarországon 104 ország állampolgárát regisztrálták - tette hozzá.

Bakondi György szerint nemzetbiztonsági vonatkozásban a terrorizmuson van a fő hangsúly, de az illegális migrációnak számos közbiztonsági hatása is van. Példaként említette a nőkkel szembeni erőszakos cselekményeket, és azt, hogy több köztörvényes bűnöző, tolvaj, sikkasztó, rabló is van az illegális migránsok között. Kiemelte azt is, hogy a Frontex (az európai uniós határőrizeti ügynökség) adatai szerint a kontinensre beáramlott mintegy másfélmillió migránst harmincezer embercsempész segítette.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint az Európai Unió és több tagállam késedelmes intézkedései egyre több politikussal kimondatják: ha tavaszig nem sikerül érdemi döntéseket hozni, ez az év rosszabb lesz a tavalyinál. Bakondi György szerint a terrorveszély újraértelmezése, az ehhez kapcsolódó szigorítások, a biztonsági szervek létszámának növelése Európa szerte megfigyelhető. Ebbe illeszkedik az a lépés is, amelyet a magyar kormány tervez megtenni - tette hozzá.

Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója úgy fogalmazott: korábban Európa humanitárius, gazdasági szempontból nézte a migrációt, ehelyett geopolitikai szempontból kellene, így lehet megalapozott, racionális döntéseket hozni.

Kifejtette: van a világnak egy instabil térsége - köztük Afrika, nagy része, a Közel-Kelet, Ázsia egyes részei - ahonnan fegyveres konfliktusok, túlnépesedés, aszályok vagy a gazdasági helyzet miatt folyamatos a kiáramlás. Globális verseny zajlik a stabil térségek között, hogy ez a kiáramlás őket ne érintse, ezt a kiáramlási hullámot igyekszik elkerülni az Egyesült Államok, Oroszország és Kína is. Európa viszont ezt a versenyt nem ismeri fel, így célrégióvá válik, aminek politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi szempontból is komoly következményei lehetnek - fogalmazott a főigazgató.





http://propeller.hu/itthon/3190178-nepszavazasba-menekul-fidesz-alaptorveny-modos itasert?utm_source=varanus.blog.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=N%C3%A 9pszavaz%C3%A1sba%20menek%C3%BCl%20a%20Fidesz%20az%20alapt%C3%B6rv%C3%A9ny-m%C3%B 3dos%C3%ADt%C3%A1s%C3%A9rt%3F
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízéves osztrák kisfiút erőszakolt meg egy iraki "menekült"
  2016-02-06 15:31:43, szombat
 
  behazudott atomfizikusok és orvosok helyett, soros és zsidó bandája jóvoltából, a föld söpredéke: fanatikus terrorista-gyilkosok, pedofil erőszakolók,félanalfabéta rablók, hivatásos szociálparaziták és más gonosztevők lepték el európát
köszönjük a multikultit libsik ! ha erőnkből telik megháláljuk !!!

Tudom, nagyon otrombán hangzik, de egy pozitív hozadéka van a dolognak: minden ilyen eset csökkenti a liberális idióták támogatottságát. Hülyék mindig is lesznek, de egyre kevesebben fogják a fejüket a seggükben hordani. Fájdalmas az ébredés, de meg kell történnie. Aztán ki lehet űzni ezeket a sivatagi férgeket Európából.
Az antifa, zsohárféle, migránspátyolgató tüntetőket és Frau merkelt kivezényelném a menekülttáborokhoz és leszopatnám velük az összes migránst minden reggel/este.
Mindenki megkapná amire vágyik.

************************


Bevándorlóbűnözés :: 2016. február 6. 13:30


Tízéves osztrák kisfiút erőszakolt meg egy iraki "menekült" - de meg kell őt érteni: nagyon erős szexuális étvágya van


December 2-án Bécs Meidling kerületében a Theresien fürdőben egy 20 éves iraki betolakodó megerőszakolt egy 10 éves kisfiút. A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelésre szorult. Zoom A tettest még a helyszínen őrizetbe vették. A kihallgatás során beismerő vallomást tett, és a nyomozóknak arról beszélt, hogy "szexuális vészhelyzetbe került", ugyanis négy hónapja nem volt része nemi érintkezésben. Utoljára egy nővel volt viszonya Irakban, de az nem a felesége volt, mert ő, miután megszülte közös lánygyermeküket, betegségre hivatkozva nem volt hajlandó vele hálni. Ausztriában pedig egyáltalán nem volt intim kapcsolata, amit nagyon nehezen viselt, mert kifejezetten erős szexuális étvágya van. A nyomozók azon kérdésére, hogy Irakban megengedett-e 10 éves fiúkkal szexuális viszonyt létesíteni, azt válaszolta, hogy ez a világ minden országában tilos. Tudja, hogy nagy hibát követett el, és a gyermeknek hatalmas törést okozott az életében, mégis meg kellett tennie. (Emlékezetes, Svédországban is egy tízéves fiút erőszakoltak meg az aberráltak - nincs mit tenni, ha nagy az étvágy...) Az ügyészség nyomoz tovább az ügyben, az ártatlan iraki menekült előzetesbe került. A rendőrség először nem akarta az esetet "a fiú személyiségi jogaira" hivatkozva nyilvánosságra hozni. Valójában inkább arról van szó, hogy "politikailag kényes az ügy" - az ő szavaikkal: a népesség körében nem akartak félelmet kelteni. Korábban nem számoltak be egy másik esetről sem, amikor egy menedékkérő egy 18 éves lányt erőszakolt meg. "Az, hogy a vádlott csak pár hete van Ausztriában, semmiképpen nem játszott szerepet a bűntény elkövetésében" - hazudta Thomas Keiblinger rendőrségi szóvivő azoknak, akik adójából a fizetését kapja. A bűntényről részletek is kiszivárogtak. A 10 éves fiú a medencében pancsolt, ahol - vesztére - megismerkedett egy szintén iraki 15 éves "menekülttel". Az ő társaságában érkezett a későbbi elkövető, aki a gyermeket a karjánál fogva egy WC-fülkébe rángatta, az ajtót bezárta, majd, miután a fürdőnadrágját lehúzta, megerőszakolta áldozatát. A fiú üvöltött a fájdalomtól, de senki nem hallotta, vagy nem merte hallani. A tettes, miután kiélte kulturálisan eltérő ösztöneit, elhagyta a kabint, és a háromméteres sáncról vidáman ugrált a medencébe, elvégre nem történt semmi különös. A gyermek, aki végbéltájékon súlyos sérüléseket szenvedett, jelentette az esetet az úszómesternek, aki fölöttébb rasszistának bizonyult, és értesítette a rendőrséget. A 20 éves irakit, aki hazájában taxisofőrként dolgozott, és Ausztriában - természetesen - állami segélyből élt, még helyszínen letartóztatták.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/154759/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Képes vagyok elmenni akármeddig”
  2016-02-06 15:20:36, szombat
 
 
,,Képes vagyok elmenni akármeddig"


2016-02-06 07:15:06



Doros Judit

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, az oktatási reformot követelők egyik harcos alakja azt mondja, nincs hová hátrálniuk, s nem nyugszik, amíg helyre nem jön, amit elrontottak.


- Miért épp Önök lettek a hermanosok legkeményebb támogatói?

- Mondhatnám, hogy történelmi elhivatottságból:már 1868-ban úgy alkották meg a népiskolai törvényt, hogy nem teremtettek hozzá megfelelő feltételeket. A mi iskolánk jogelődje volt az Első Pesti Tanítóképezde, amely végül biztosította a pedagógusképzést. Történelmi falak között tanítunk, igaz, az épület a végletekig leamortizálódott, a falakat jelenleg is állványzat és drótkerítés veszi körül, hogy az attika ne omoljon rá a Hermina útra. Kevés a mosdó, kidőlnek az öltözőszekrények oldalai, ezerévesek az elektromos kábelek, beázik a plafon, vödrökkel próbáljuk felfogni a beömlő esőt, soroljam még?

Olyan, kiemelt figyelmet és törődést igénylő iskolák tartoznak a tankerülethez - például a vakok vagy a siketek intézete -, amelyeknek már rég át kellett volna kerülniük a fővároshoz, tudomásom szerint még mindig nem történt meg az átszervezés. Kétezer-háromszáz pedagógusért felel a zuglói tankerület, amelynek összes adminisztrációját a polgármesteri hivatal három pici szobájában intézték évekig, rendszerint inkább rosszul, mint jól.



- Mi az, amit rosszul csinál a Klik?

- Az egyik példám nagyon friss: újabb dörgedelmes levelet kellett írnom a tankerületi igazgatónak, mert a negyvennyolc tanárom közül többen is adminisztrációs hibák miatt 30-40 ezer forinttal kevesebb fizetést kaptak februárban, mint amennyi járna nekik. Ha hozok egy határozatot, a legpiszlicsárébb ügyekben is három, különféle, dilettáns okokra hivatkozó határozatban utasítják el. Vagy: elfogyott a papír, hónapok óta kérvényezzük, mégse kapunk.

- A tanfelügyeleti rendszer jobban működik?

- Attól egyenesen kiver a víz. A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet kimondja: az Oktatási Hivatalnak minden év július 31-ig jeleznie kell, hogy a következő tanévben konkrétan mely tanárokat fogják ellenőrizni. Hozzánk 2015. augusztus 25-én érkezett meg ez a lista a 2015. évi ellenőrzésre vonatkozóan. Felháborodtam, hogy ez törvénytelen, így nem ellenőrizhetnek, mert ez jogszabályellenes. Az OH is arctalan, élő emberrel csak a legritkább esetben lehet beszélni. Nem volt más választásunk, mint a szolid ellenállás. Mivel a rendszer számítógépes nyilvántartású, s egy szoftver küldi ki a lehetséges ellenőrzési időpontokat, mindegyikre visszaválaszoltam a ,,gépnek", hogy a dátum sajnos nem alkalmas. Így sikerült elejét vennünk a törvénytelen ellenőrzéseknek.
,,Olyanok üljenek le, akik nem a kormány emberei"
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Akadnak olyan hangok, amelyek szerint azért az elitgimnáziumok lettek a tiltakozási hullám éllovasai, mert a KDNP tervei szerint őket darálhatja be elsőként az egyház: ha anyagilag ellehetetlenítik az iskolákat, s a tanárok belefáradnak a mindennapos krétahiányba, könnyebb lesz őket átvenni.

- Tisztázzuk mindjárt: nem vagyunk elitgimnázium. Megtisztel, hogy így gondolnak ránk, de a Teleki a főváros első ötven középiskolájának egyike, nem vagyunk éllovasok, hétköznapi gyerekek járnak hozzánk. Politikai eszmefuttatásba nem akarok belemenni, ez szakmai ügy, így nem reagálnék a KDNP-vel kapcsolatos felvetésre. Jómagam 2012-ben külső pályázóként kerültem az intézmény élére, s az akkori polgármesterrel, a fideszes Papcsák Ferenccel egyetlen alkalommal találkoztam a kinevezésem után. Behívatott, s azt mondta, nem érdekli, milyen párttal szimpatizálok, csak tegyek rendet az iskolában. Voltam én már Fidesz-pártkatona, akasztani való kommunista, most Soros-bérenc vagyok. Nem érdekelnek a címkék. Úgy látom, a jelenlegi, Klik elleni lázadás fő mozgatórugója nem pártalapú, sokkal inkább az dönti el a csatlakozást, hogy kinek van ehhez bátorsága. Ki az, aki mer csatlakozni, és ki az, aki inkább csendben marad.

- A hermanos Pilz Olivér - akivel a miskolci demonstráción együtt álltak ki, s olvasták fel követeléseiket - korábban azt mondta lapunknak: a közalkalmazotti tanács elnökeként ő járatja a száját, az igazgatója meg tartja helyette a hátát. Önért ki tartja a hátát?

- A nevelőtestület. Úgy gondoltam, hogy ha egy tantestületnek én vagyok a felelős vezetője - még ha a vezetői jogköreim nagy részét el is vették -, akkor kötelességem nekem kiállni a többiek nevében. Ha ez a kormány leszállna a magas lóról, és nem a saját egóját nézné, akkor egyetértene a követeléseinkkel, és megpróbálná helyrehozni, amit elrontott.

- S ha nem teszik?


- Az első most az, hogy a megalakulandó köznevelési kerekasztalhoz olyanok üljenek, akik nem a kormány emberei, szimpatizánsai, és közelről ismerik az oktatás gondjait. A Közalkalmazottak Országos Tanácsa a hermanosok kezdeményezésére már formálódik, e szervezet képviselőjének is ott a helye annál az asztalnál.

- Nem tart attól, hogy a kormány a kifárasztásukra játszik, s ilyen-olyan trükkökkel elhajlik majd az ütéseik elől? Bürokráciával, látszat-intézkedésekkel igyekszik befogni a pedagógusok száját?

- Mások nevében nem beszélhetek, de magamat jól ismerem, ezért nyugodt szívvel jelentem ki: képes vagyok elmenni akármeddig. Nem nyugszom meg, amíg helyre nem jön az, amit elrontottak.

http://nol.hu/belfold/kepes-vagyok-elmenni-akarmeddig-1600117?system=cachefrissit &ajax=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czunyiné Bertalan Judit menesztése szükséges, de nem elégség
  2016-02-06 15:11:18, szombat
 
  Czunyiné Bertalan Judit menesztése szükséges, de nem elégséges: alapvető szakmai változtatásokra is szükség van
2016. február 06. 13:13
Hunhír.info

Czunyiné Bertalan Judit menesztése a Jobbik szerint önmagában nem fogja megoldani az oktatás problémáit, ha a személycsere nem jár szakmai változtatásokkal is. 2013-ban még azzal érvelt a minisztérium, hogy a köznevelés irányításának feladata egész embert kíván; úgy látszik, mára nem tartják ilyen fontosnak ezt a területet, hiszen ismét a felsőoktatással közös vezetés alá helyezik.


Az Orbán-kormány oktatáspolitikájának bukása tetten érhető a tanárok és a diákok túlterheltségében, a Klik működésképtelenségében, a tankönyvpiac korábbi értékeinek tönkretételében, a társadalmi különbségek növekedésében - gyakorlatilag nincs olyan területe a köznevelésnek, amelyben sikeresnek lenne nevezhető az elmúlt öt év.

A Jobbik mindezek miatt valódi nemzeti konzultációt indít az oktatásról is, hogy a szakma bevonásával, az emberek véleményének ismeretében tudjon felkészülni a programalkotásra, és a 2018-as választásokon a Fidesz váltópártjaként megalapozott programmal álljon a választópolgárok elé.

Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés oktatásért is felelős Kulturális Bizottságának elnöke

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91018
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon Hitler mit csinálhat ilyenkor a sírjában?
  2016-02-06 15:09:57, szombat
 
  Vajon Hitler mit csinálhat ilyenkor a sírjában?
2016. február 05. 20:27
Hunhír.info

Hogy milyenkor? Vegyük úgy, hogy Hitler tudja, mi az az internet. A propagandaterjesztés elég jól ment neki, úgyhogy biztos látná a hasznos oldalát. De hogy a német birodalom földjén élősködőket puszta megfelelési kényszerből agyonajnározzák, már biztos fájna neki. Hát még akkor mekkorát ordítana, ha meglátná, hova "fejlődött" a Deutscher Bundestag toleranciából. Látványnak is elképesztő, ami a német parlament honlapjára érkezve tárul elénk.
Magyar Menedék - Sitchin

Világnyelv lett az arab! Nem tudtak róla? A németek mindig előttünk jártak, ez lehet az oka a lemaradásnak.

Képzeljék, a német parlament az angol és a francia mellett arab nyelven is elérhető. Íme:




Bizonyára nagyon hasznos és hiánypótló ez a lépés, és az illegális bevándorlók is nagyra értékelik majd. Eddig is minden tőlük telhetőt elkövettek ugyanis, hogy betartsák a német törvényeket, most is előttünk van a kép, hogy a kölcsön vett/kapott/szerzett ájfonon megkeresik a német törvényhozás portálját és tanulmányozzák a legfrissebb információkat, és a rájuk vonatkozókat szorgalmasan rögzítik.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91006
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.