Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Pio atya breviáriuma
  2016-02-08 10:22:52, hétfő
 
  Egy vereség után Cadorna tábornok búnak adta a fejét és öngyilkosságra gondolt. Egyik este, miután beosztotta az őröket, sátrába zárkózott és a revolveréhez nyúlt? Hirtelen belépett egy barnás darócruhát viselő szerzetes, megállt egy pillanatra és rosszalló kifejezéssel fölemelte az ujját:
- Ugyan tábornok, csak nem fog ilyen ostobaságot elkövetni?
Pedig a tábornok szigorúan megtiltotta, hogy zavarják. Esztelen haraggal kirohant, de nem látott senkit. A megkérdezett őrök égre-földre esküdöztek, hogy nem láttak és nem engedtek be senkit. A haragot felváltotta a megdöbbenés, s a gyötrő gondolat egy csapásra erejét vesztette. Az eset nem hagyta nyugton, makacsul töprengett, hogy megtalálja a dolog nyitját. Ki volt ez a fiatal ferences, aki arcátlan módon meg merte zavarni magányát, és elég hatalmas ahhoz, hogy a revolvert kivegye a kezéből?
Közben a háború véget ért. Ekkor kezdtek beszélni Padre Pióról. A tábornok, hogy tisztán lásson a dologban, San Giovanni Rotondóba utazott inkognitóban és civilben.
Nos, ez időtájt Padre Pio éppen zár alatt" volt és az orvosi fakultás rendelkezései alatt állt. Lehetetlenség volt beszélni vele! A tábornok azonban erősködött:
- Legalább azt engedjék meg, hogy lássam!
- Jó - válaszolta a gvárdián atya -, maradjon itt a folyosón, míg a templomba indulunk hálaadásra. Menetközben látni fogja.
A tábornok egy sarokba húzódva várakozott. A szerzetesek elvonultak: a tábornok felismerte éjszakai látogatóját. Padre Pio rámosolygott és ugyanazzal a mozdulattal emelte fel ujját -félig kötekedve, félig fenyegetően -, mintha csak azt mondaná:
- Azt a dolgot szerencsésen megúszta!
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Léted örök legyen
  2016-02-08 09:45:43, hétfő
 
 

"Tanuld meg a víztől követni utadat, Tanuld meg a tűztől: mindből hamu marad. Tanulj az árnyéktól őrködni éberen, Tanulj a sziklától megállni helyeden. Tanuljál a Naptól, mely nyugovóra tér, Tanulj a szellőtől, mely lombok közt pihen: Hogyan kell életed leélni csendesen. Tanuld meg tőlük, hisz mindenik testvéred: Hogy kell szépen élni és szépen halni meg.

Tanuld a féregtől: semmi sem fölösleg, Tanulj a rózsától tisztán maradni meg. Tanuld meg a lángtól elégetni szennyed, Tanuld a folyótól: utadból ne térj meg.
Tanulj az árnyéktól alázatos lenni, Tanulj meg a Naptól szüntelen haladni.

Tanuld négy évszaktól ismerni az időt, Tanuld a csillagtól, hogy az Égben erőd. Tanulj a tücsöktől: ha magad vagy, zenélj. Tanuld el a Holdtól, hogy semmitől ne félj. Belátást a sastól, s ha vállad súly nyomja, Nézd meg, milyen terheket cipel a hangya.

Tanuld a virágtól, hogy légy szép és kecses, Tanulj kismadártól: szabadon repülgess. Tanulj a báránytól: legyél szelíd, mint ő, Mindentől tanuljál, mert minden veszendő. Úgy figyelj utadon, mi célodhoz viszen, Tanítson, mi meghal, s LÉTED ÖRÖK LEGYEN!"

http://talentumok.com/
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1043
  • e Hét: 2527
  • e Hónap: 8899
  • e Év: 59690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.