Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A mindenhez értő államtitkárok hazája vagyunk
  2016-02-08 18:07:44, hétfő
 
  A mindenhez értő államtitkárok hazája vagyunk

Doki 2016. február 6., szombat 13:48

Palkovics László felsőoktatási államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz, elődje, Czunyiné Bertalan Judit pedig a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten.

Balog Zoltán jelezte: a köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülését már Palkovics László vezeti majd.
A miniszter kérdésre válaszolva azt mondta: a kormányfő, akivel a változtatásokról egyeztetett előző nap, nem fogalmazott meg kritikát Czunyiné Bertalan Judit munkájával kapcsolatban, sőt ragaszkodott ahhoz, hogy az eddigi államtitkár a köznevelés területén komoly szerepet kapjon. Szintén kérdésre felelve közölte: a saját pozícióját nem érzi veszélyben.

bástya elvtársBacsó Péter, Bacsó Péter, áldott legyen a neved Pelikán elvtársért. Aki a munka minden frontján megállta a helyét. Bárhova helyezték is a nagyvezért szolgálta. Az uszodában, a narancsligetben és a szocialista szellem vasútján is. Pedig a Tanúban a szocialista rendszer karikatúrája volt. Ki hitte volna, hogy a komcsikat utáló FIDESZ szinte mindent átvesz tőlük, mint jó tanítvány. Azért arra is kíváncsi lennék, mi takar a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosi pozíció. És főleg arra, hány ilyen abszurd pozíciót hoztak létre az elmúlt 5 évben. Most már tényleg kezdek kételkedni, van-e egyetlen normális ember ebben a narancsligetben, vagy már minden gyümölcs rohad a nemzeti szellemi fronton. Szomorú, hogy debilek vezetik az országot, miközben a bezárt Lipót mezőn lenne a helyük. Hát,én még mindig azt mondom, ennél már nem lehet lejjebb, süllyedni, de úgy látszik, vannak itt még perspektívák. Türelmetlenül várom már, min fogok kínomban mosolyogni a következő hónapokban években, mert ezeknek az őrülteknek a tárháza kimeríthetetlen, és nincs az a fantázia, ami túl tudná szárnyalni őrültségeiket, csak közben rohad az egyre jobban teljesítő ország, rohadnak a lelkek, és rohadnak a még itt élők is, csak sokan még nem látják, múmiák vagyunk a saját hazánkban, és még arra sem veszi a fáradságot a hatalom, hogy legalább bebalzsamozzon minket, rohadjunk csak a szabad levegőn, ők nem ezt szívják, nem érzik bűzünket. Kár, hogy még mi sem.


http://patacsipilvax.hu/?p=56119
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MÉGIS, MIT váRTOK, TANARAK?
  2016-02-08 18:01:45, hétfő
 
  Ez a Palkovics fazon a maga hadarós, monoton hangján lyukat fog beszélni a pedagógusok hasába. Ami nem lenne baj ha a fejükben nem lyuk van és átlátják a helyzetet.
Nyilván való, hogy sztrájkot kell szervezniük, ERŐT kell mutatniuk. Nekünk polgároknak pedig utcai jelenléttel, a gyermekek felügyeletével támogatni azt.
Ennek hiányában a "tárgyalás" csak szócséplés, időhúzás és ÁRULÁS lesz, ami a társadalmi támogatást nem generálja hanem lohasztja.



2016. február 6., szombat

MÉGIS, MIT VÁRTOK, TANARAK?


Kenik a madzagra a mézet szorgalmasan, van már egy alvezéráldozat is, aki körülbelül annyit tehet a kialakult helyzetről, mint Sóvárgó Alíz a második világháborúról.
Konkrétan semmit, legfeljebb azonosulását lehet szemére vetni a Legfőbb Hadúr politikájával.
Dejszen az ígéretek szépek voltak, Alízka meg meseországba képzelte magát, karrierje csúcsaként élte meg, hogy ő oszthatta a körmösöket kollegáinak.
Kevés ember akad, aki vissza képes utasítani egy ilyen magas hivatalt, ha felkínálják neki, ő sem tudta, pedig tudhatta volna, hogy az üres kamra szakácsnéja szerepét osztották ki neki.
Azt nemigen hiszem, hogy ne lett volna tájékozott a számára kiosztott terület gondjaival, habár, mint egyetemi oktató a saját bőrén nem tapasztalta meg a Nemzet Pocakos Tanítómesterének korbácsütéseit, a tetejében nem is állami, hanem egyházi intézménynél tevékenykedett, tehát az átlag pedagógusoktól eltérő körülmények közott, de mégiscsak pedagógusok között élte az életét.
Most kihajították, mint az ominózus macskát, bár jövedelem nélkül nem hagyták, a Pocista Simicskán kívül nem hagy senkit éhen veszni, az meg nem akar, egy istennek se, a rohadtja...
Ha a Vezér ejt valakit, akkor arról gondokodik, hogy maradjon azért valamennyi veszítenivalója, ezzel jobb eredményt érhet el, mintha betömné a szájukat gépronggyal.

Bizonyára van, aki ezt a helyzetet legalábbis részgyőzelemként éli meg, de téved.
Czunyiné annyira jelentéktelen figura Orbán sakktábláján, hogy még csak gondoskodni sem kellett az utódlásáról, az általa felügyelt területet egy laza mozdulattal hozzácsapták Palkovics államtitkár területéhez, aki egyébként a saját területén sem tudodtt eddig maradandót alkotni, hacsak azt nem tekintjük eredménynek, hogy az állami felsőoktatásban helyet kapó fiatalok száma igencsak lecsökkent.
Bár a tandíjmentességet megőrizte, csak az abban részesülők száma csökkent rohamosan, államilag finanszírozott helyeket nem képes produkálni, aki nem fér be az igencsak szűkre szabott keretbe, az fizethet, mint a katonatiszt.
Ha van miből.
Hogy ebben mi a szakmai teljesítmény, az ma még megfejtendő kérdés, de az biztos, hogy az oktatáspolitika felvirágoztatásához sok köze nem lesz neki sem.
Hogy nem vágták ki őt is hivatalából, az csak annak köszönhető, hogy a felsőoktatás összes résztvevője kussol és sunnyog, ahelyett, hogy beleállna a harcba egy értelmes oktatási rendszer kiépítéséért - mondjuk bölcsődétől a doktoranduszképzésig vázolva fel a modellt.
Az, hogy egy Parragh ott sertepertélhet az oktatás körül, az ország szégyene, az meg, hogy a szava súlyosabban esik latba, mint a pedagógusoké. az az ország halála.
Nem mondom, hogy Parragh buta, de ő a csempéhez és az okos beszerzésekhez értett úgy-ahogy, ő nem oktatási szakember, hanem egy diktatórikus hivatásrendi szervezet vezetője, aki nem a gyerek sorsát tekinti elsődlegesnek, hanem a többi csempész érdekeit.
Márpedig az oktatásban első a gyerek, bármennyire furcsa is ez.

Természetesen először a leggyengébb érdekérvényesítőt kellett feláldozni, aki mögött nem álltak tömegek, mert azt azért nem hiszem, hogy Bokod szorgos népe kiegyenesített kaszával sietett volna védelmére kelni.
De ha jönnek is majd sorba a többiek is, az sem old meg semmit, hiszen ezek - beleértve a repkényszájú minisztert is - mind csicskák, aki meg számít, azt Orbán Viktátornak hívják.
Ameddig ő van hatalmon, addig minden figura feláldozható, különösen szorult helyzetben.
A jó király felnégyeltetheti Palkovics államtitkárt és karóba húzathatja mosolygóstekintetű miniszterét, lesz helyettük másik.
Mert mindig van másik, ebben az országban államtitkártól felfelé káderhiány még soha nem volt, Szálasi is tudott még a végnapokban is helyre kis kormányt működtetni...
A szakszervezetek meg már megint beszopták a cumit, eltűrik, hogy a hatalom bánatos képviselői akarják megmondani, hogy miről lehet tárgyalmi, meg miről nem.
Gondolom, a követeléseiket felelősen állították össze, a realitásokra tekintettel, hát ki kellene tartaniuk mellette.
Nem látom értelmét a tárgyalásnak addig, ameddig a kormány nem ad konkrét választ a pedagógusok követelésének minden egyes pontjára, méghozzá indoklással egybekötve.
Harcba vezetni bárkit is csak úgy lehet, ha a résztvevők érzik az erőt, abból pedig nem éppen erőt lehet érezni, ha a miniszte langyos és semmitmondó igérgetéseire az akció vezetői odarohannak a tárgyalóasztalhoz, ahol a másik oldalon nem ennek a tehetségtelen bohócnak illene ülni, hanem minimálisan is Lázárnak, aki nem ágazati, hanem kormány-szinten lenne képes állást foglalni.

Ez időhúzás és az időhúzás minden harcban igen veszélyes, ez alatt ki lehet szúrni az akcióban résztvevők szemét hülye lózungokkal, meg lehet venni a megvehető szakszervezeti tisztségviselőket, az iskolák igazgatóit, néhány olyan tanárt, akinél a pártszimpátia a lényeg.
Miire eljutnak a megegyezésig, addigra az eredmény az lesz, hogy minden marad a régiben, csak az igazgatóknak adnak egy házipénztárt, melyből krétát vehet.
Ha egy ilyen harcban állandóan jópofizni akarnak a vezetők, akkor akár már ma is haza lehet ballagni és csicskázni tovább.
Aki a legjobb ebben, az megkapja a libasült dombornyomott receptjét, mézesmadzaggal betekerve, Kertész Ákos igazságával nyakonöntve...

Addig üsd a vasat, míg meleg.
Ez a Pocakkirályra is érvényes, nem kellene ezt elfelejteni.
Gyárilag beszari, ha erővel találkozik, akkor visszahúzódik, ha birkákkal, akkor kiröhögi őket.

Lehet választani, hogy aztán 2018-ban is választhassunk.

http://www.pupublogja.hu/2016/02/megis-mit-vartok-tanarak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdődik a pánik újra: összeomlás Görögországban
  2016-02-08 17:50:17, hétfő
 
  Kezdődik a pánik újra: összeomlás Görögországban


Az európai tőzsdék mélyrepülése hatványozottan jelentkezett a görög értékpapírpiacokon. A tízéves kötvények hozama átlépte a tíz százalékot, ami csillagászati magasságnak számít. Egy szakértő megfogalmazása szerint a befektetők sztrájkba léptek, nem hajlandók vásárolni.
Napi.hu, 2016. február 8. hétfő, 16:54

Az európai tőzsdék felfordulása ismét a görög piacokat rázta meg a legjobban - derül ki a Bloomberg jelentéséből. A tőzsdei árfolyamok 1990 óta nem látott mélységeket céloztak meg, az államkörvények több mint háromszor olyan rosszul szerepeltek, mint az eurózóna második leggyengébben muzsikáló államának kötvényei.
Elérte a tökéletes vihar Európát

A világ értékpapírpiacain megfigyelhető káosz párosul azzal, hogy nem sikerült lezárni a legutolsó görög hitelcsomag teljesítésének esedékes felülvizsgálatát. Teljes sztrájkot hirdettek a vásárolók minden piacon - jellemezte a helyzetet Georgiosz Athanaszakisz, az athéni Pantelakis Securities SA tőketársaság értékpapír-kereskedési részlegének vezetője.

Sztrájkolnak a vevők

A nemzetközi zűrzavarok mindig felerősödnek az illikvid piacokon, mint amilyen a görög részvény- és kötvénypiac. Ha még sokáig késlekedik a kormány és a hitelezők megállapodása a segélycsomag teljesítéséről, az komoly sérülést okozhat a bankoknak és a gazdaságnak - teszi hozzá. A sztrájk szó minden bizonnyal arról jutott eszébe, hogy az országban egymást érik a nagy munkabeszüntetések.

A vezető athéni tőzsdeindek, az ASE délutánig közel hét százalékot veszített értékéből, de volt nyolc százalék feletti mínuszban is. A mutató idén eddig elvesztette értéke több mint negyedét. A nagybankok 22 százalék körüli zuhanást produkáltak.

A tízéves görög kötvények hozama a gyenge kereslet miatt hajszálnyival tíz százalék fölé emelkedett - a szakértők a hat százalék feletti hozamot már megfizethetetlennek tartják.

Patt a tárgyalóasztalnál

A görög kormány nem tudott megállapodni az IMF, az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság képviselőivel az újabb megszorításokról, elsősorban a nyugdíjkiadások lefaragásáról. A hitelezők egyheti tárgyalás után pénteken úgy távoztak Athénból, hogy nem sikerült áttörést elérni.

Brüsszeli források szerint a görögök júniusig kihúzzák újabb hitelrészlet átutalása nélkül. A felek feszült viszonya azonban így is bizonytalanságot kelt, ami súlyosbítja az amúgy is nagy bajban lévő bankok helyzetét. A pénzintézetek összesen 100 milliárd eurónyi rosszul teljesítő hitelt görgetnek maguk előtt, miközben a múlt nyáron bevezetett átutalási és pénzfelvételi korlátozások is kárt okoznak nekik.

Nincs fény az alagút végén

A görög válságot nem sikerült megoldani, nem ért még véget, nagyon sok kezelendő gond, ezért aki nem akarja vállalni a mindezzel járó nagy kockázatot, az eladja minden görög értékpapírját - fejtegeti Christoph Kind, alapkezelő menedzser, aki nem tart portfóliójában görög papírokat. Láthatóan mindenki szabadulni igyekszik a rizikótól, ezért szenvedték meg a hét eleji általános zuhanást az európai periféria országai.


http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/kezdodik_a_panik_ujra_osszeomlas_gorogorszagban .609878.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Motto
  2016-02-08 17:36:12, hétfő
 
  ISMÉT MEGKÉRDEZEM !! AZ IGAZSÁG KIMONDÁSA MIÓTA LÁZÍTÓ ???  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végzettsége: Ütésálló
  2016-02-08 17:34:59, hétfő
 
 

Végzettsége: Ütésálló

A sosem volt orvos egészségügyi államtitkár emeletes interjúja

Nézzük csak mit is gondol és nyilatkozik egy államtitkár, - aki sohasem dolgozott orvosként -, az egészségügy reformjáról

Ónodi-Szűcs Zoltán a Magyar Időknek adott interjúja szerint hamarosan felgyorsulnak az események az egészségügyben, és a jövő évi költségvetés beterjesztésekor az is világossá válik, mit gondol a kormány az egészségügyről. - Hamarosan felgyorsulnak? Hiszen hosszú évek óta gyorsulnak, idáig már eljutottunk a "nagy elődökkel" is....

Ónodi: "Úgy látom, miután elmondtam, hogy komoly változásokat szeretnék, most sokan meg akarják mondani, milyen irányba is haladjak. Én azonban eleve egy nagyon világos munkatervvel érkeztem, és ezt kívánom végigvinni. Meggyőződésem, hogy ezáltal átláthatóbb és működőképesebb lehet az egészségügy." - Biztosan a "tapasztalat" beszél belőle, Egyáltalán azzal tisztában van a nem orvos főilletékes, hogyan néz ki egy orvosi rendelő belülről?

Ónodi: "Egészen biztos például, hogy az 1001 orvos a hálapénz ellen Facebook-csoport nem velem áll szemben, hanem azzal a több ezer másik orvossal, akik elfogadják a paraszolvenciát." - na, itt kezdődnek az alap problémák...

Ónodi: "A béremelésnek folytatódnia kell. Ebben a kérdésben is teljesen világossá fog válni a kormány álláspontja, amikor a parlament elé kerül a jövő évi költségvetés." - jövő évi..., az a baj, hogy minden évben így kezdődik az aktulis főbalek mantrája, hogy majd a jövő évi költségvetésben... Igen, ez így megy olyan tizenöt-húsz éve kábé...

Riporter: Az alapellátás megerősítése volt az első. Több mint fél éve, hogy a parlament elfogadta az alapellátási törvényt, de még egyetlen végrehajtási rendelet sem jelent meg.
Ónodi: "A végrehajtási rendelet megalkotására vonatkozó felhatalmazás január 1-jén lépett hatályba. Az alapellátást célzó svájci projekt záró időszakában vagyunk. Hamarosan indul egy újabb, mintegy 10 milliárd forint értékű uniós projekt, amely szintén az alapellátás megerősítéséről szól. Ezek összehangolásáról a minisztériumon belül és a szakmával is zajlanak az egyeztetések" - hamarosan indul egy újabb? De hiszen még az előzőből sem kaptak a háziorvosok egy petákot se? Minek az újabb? Azért, hogy kapjanak egy újabb ígérethalmazt?

Riporter: A háziorvosi praxisok finanszírozása idén is tartalmaz tízmilliárd forint többlettámogatást. Ön korábban azt mondta, ezt ösztönzők mentén osztják majd szét azoknak a háziorvosoknak, akik hajlandók például szűréseket végezni. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára viszont a minap bejelentette, hogy a havi 130 ezer forintot a háziorvosi asszisztensek bérének növelésére kell fordítani. Végül is mikortól és mire használhatják a pénzt a praxisok?
Ónodi: "Itt nincs ellentmondás: a pénzt ösztönzők mentén kapják meg a praxisok, és az asszisztensek béremelése is fontos célkitűzés." - Kapják meg? De mikor mert már január 1 től folyósítani kellett volna. És mik azok az ösztönzők? Újabb teher az orvosra, hogy magasabb bért fizethessen az asszisztensnek? Természetesen mindezek költői dolgok mert pénz ugye mint tudjuk nincs és nem volt erre, meg semmire se.

Ónodi: "A háziorvosok be fogják látni, mi a praxisuk érdeke. Igyekszünk olyan szabályozókat hozni, amelyek révén az asszisztensek bére azokban a praxisokban is emelkedni tud, ahol eddig nem így történt. A cél az, hogy a praxisfinanszírozás a betegellátás érdemi javulását szolgálja." - Megint csak a majd..., majd..., majd.... Biztosan a legújabb "majd"-tól fognak a háziorvosok bármit is "belátni"

Riporter: Nyilván lesznek elbocsátások, ha összevonják a kórházak gazdasági háttértevékenységeit.
Ónodi: "Lesznek olyan területek, ahol hiány lesz, és lesznek olyanok, ahonnan át kell csoportosítani. A betegek közvetlen ellátásában részt vevőket azonban az átszervezés nem érinti" - Miért? Most nincs hiány? Semmiben?

Riporter: Milyen képzettségű, tapasztalatú emberekre számítanak?
Ónodi: "Ütésállóakra" - Valóban elsőosztályú képzettség. Pont erre van szükség, bővíteni a többi hozzánemértő milliós fizetéseket lenyelő, nagyképű és arrogáns "vezető" sorát...

Azt gondolom a válaszokban különösen ebben az utolsóban erősen benne vannak a "szakember" szakmai hiányosságai, hiszen orvosként nem dolgozott még, benne van a dilettantizmus és nem utolsó sorban a pártemberi mivolt..., A felemelkedett proli aki nem a szakmai szempontokat nézi, - hiszen ahhoz nem ért -, annál inkább vezérli a páthoz való hűség annak vezetőihez való dörgölőzés, erős vonzalom..., és hogy miért? Érdekből...

A Magyar Idők interjúja nyomán, fotó: Magyar Idők

Apropos azt ismerik, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán szakállamtitkár tagadta azt az ÁNTSZ-jelentésben szereplő információt, miszerint a magyar kórházak több mint 70 százalékát sújtja szakemberhiány? A Hír Tv-nek azt mondta, mérséklődött az orvosok elvándorlása, a magyar helyzet megfelel az OECD-átlagnak. Ez alapján nem mondható, hogy orvoshiány van...

(JTR)

Jadranka Roganovic
5 órája ·
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoppon maradtak az orvosok: a kormány nem tartotta be, amit
  2016-02-08 17:32:55, hétfő
 
 
OSZT MÉG HÁNYAN MARADNAK EZUTÁN HOPPON!
AMIT EGY FIDESZES GONDOL MÁR NEM IGAZ, HÁT MÉG AMIT ÍGÉR!




Hoppon maradtak az orvosok: a kormány nem tartotta be, amit ígért

2016.02.05. 12:48

A kormány azt ígérte, hogy januártól a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra nő, azaz nem lesz olyan szakorvos az országban, aki ennél kevesebbet keres. Az 1001 orvos a hálapénz nélkül nevű csoport szerint pénteken a szakorvosok megkapták bérüket, és szembesültek azzal, hogy az semmit nem változott.

"A képzett magyar szakorvos a szlovákiai kollégák keresetének még a felét sem kapja meg" - írják, hozzátéve, hogy a nettó órabérünk kevéssel haladja meg az ezer forintot.

Az ügy előzménye, hogy a hálapénzt ellenző orvosok levelére még decemberben és januárban is úgy reagált a kormány, hogy mindent megtesz a betegellátás biztonságáért. Ekkor tett a kormány ígéretet arra is, hogy nettó 270 ezer forintra nő a szakorvosok minimum bére. Ezt a szaktárcán kívül azóta a Miniszterelnöki Kabinet is megerősítette.


http://index.hu/belfold/2016/02/05/hoppon_maradtak_az_orvosok_a_kormany_nem_tarto tta_be_amit_igert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Klebelsberg és a czunyinék (megjegyzésposzt)
  2016-02-08 17:24:11, hétfő
 
  Klebelsberg és a czunyinék (megjegyzésposzt)

2016.02.07. 21:37



Ekkora feladathoz azonban nem lehet sikerrel hozzáfogni akkor, ha a nemzet széles rétegeit át nem hatja annak a szent célkitűzésnek belső igazsága, hogy a legműveltebb nemzetté kell lennünk Európának ezen a részén. Amit az összeomlás után eddig sikerült elérni, azt jó- részt a kormányzó, a miniszterelnök és a pénzügyminiszter megértő támogatásának köszönhetjük. De a felülről jövő támogatás nem elégséges, - szükség van a magyar nemzet nagy tömegeiből és főleg az intelligenciából alulról feltörő lelkesedés lendítő erejére. Ezért használok fel minden alkalmat, azért járom az országot az osztrák határtól a román határig, a cseh határtól a szerb határig, hirdetve a városok intelligenciájának és a tanyák népének a nagy közművelődési célkitűzések sorsdöntő fontosságát. Azzal végzem, amivel kezdettem: új nagy célkitűzések előtt állunk és e célok között talán a legfontosabb, hogy a magyar műveltség toronymagasan emelkedjék Kelet-Európa népei fölé. (Klebelsberg Kunó)



1926-ban, gróf Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter idejében, a magyar középiskolákban kevesebb, mint háromezer tanár tanított, és összesen 4973 végzős (nyolcadikos) középiskolás volt, a középiskolások aránya a 10-18 éves népességben 4.2 százalék volt. Összesen 4941 tanuló tett sikeres érettségit 5868 vizsgára jelentkezőből. A közoktatás nem ugyanazt jelentette, mint ma, az elitstruktúrák valóban az elitet jelentették.

Ahogy Magyarország sem ugyanazt jelentette, mint ma. Gróf Bethlen nem Orbán Viktor volt, gróf Klebelsberg pedig nem valamelyik czunyiné a sok közül, már alig tudom számon tartani őket. Magyarországgal számolni kellett akkoriban, és nem feledjük el, az lehet, hogy ijesztően hangzottak Klebelsberg nézetei a magyar kultúrfölényről, legalább nem borzasztóan nevetségesnek. Magyarországot Babits, Kosztolányi, Karinthy, Szerb Antal és Bartók Béla jelentette akkoriban (és, hogy Orbán is értse: 1938-ban Sárosiék ezüstérmesek voltak a futball-világbajnokságon). Horthy és gróf Klebelsberg Magyarországa talán nem volt minden szempontból a legbarátságosabb hely, de azért ott volt a térképen. Orbán Viktor és a czunyinék Magyarországa pedig valamelyest nyugatabbra van Azerbajdzsántól, de erről a tényről egyre kevesebben tudnak a világban.

Az a Magyarország egy komoly ország volt, a maga kellemetlen szociális problémáival, antiszemitizmusával, revizionista pattogásával együtt. Klebelsberg arról álmodott, hogy még nagyobbá és erősebbé teszi az országát, és hát kit érdekel, hogy mit álmodnak a czunyinék, az sem érdekel, hogy mit álmodik az az ember, akinek Tellér Bubu és Lánczi Böbe a főideológusa és Bayer Zsolt az udvari tollnoka? Ahol Kerényi Imre, L.Simon László és Fekete György a kultúrhéroszok egyesített tanácsa parancsnokai, nem mindegy, hogy ki miket álmodik? Lehet egyáltalán kisebbnek álmodni Magyarországot Matolcsy György banánjánál?

A czunyinék egyetlen feladata az volt, van és lesz, hogy minél kevesebből kihozzák az oktatási rendszert. Orbán beárazta már magának az ő félázsiai népét, van egy elképzelése arról, hogyan kell kezelnie és mit várhat tőle. Kádár János is sokkal többet gondolt erről az országról, mint Orbán, nemhogy Horthy vagy Klebelsberg. Most kell neki egy új czunyiné, aki odacsap, aki rendet csinál, és meg is fogja kapni az új czunyinéját. Klebelsberget egy percig nem tűrné meg.

http://orulunkvincent.blog.hu/2016/02/07/klebelsberg_es_a_czunyinek_megjegyzespos zt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tuzson Bence nem zárta ki az előrehozott választások lehetős
  2016-02-08 17:09:57, hétfő
 
  2016. 02. 8. 14:05

Tuzson Bence nem zárta ki az előrehozott választások lehetőségét

Minden lehetőséget meg kell vizsgálni - ezt mondta újságírói kérdésre Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az előrehozott választás lehetőségéről - írja az atv.hu.

Úgy látszik, hogy a kormányzati kommunikáció gépezetébe időnként porszemek, vagy inkább kisebb kavicsok kerülnek, ugyanis Rogán Antal, nem sokkal korábban még nevetségesnek nevezte az elképzelést.

Egy biztos, az elmúlt hetekben több alkalommal is felmerült a sajtó részéről egy esetleges előrehozott választás lehetősége. A kormánypártok kétséget kizáróan jobb időpontot el sem tudnának erre képzelni. Bár az ostobábbnál ostobább kormányzati lépések rendesen megtépázták a Fidesz és a KDNP népszerűségét, a menekültválság azonban megmentette őket és nagyrészt sikerült visszaszerezniük az elvesztett szavazókat.

Szakértők szerint a terrorveszélyhelyzet alaptörvény-módosítást használhatnák fel ürügyként, az előrehozott választások kiírásához. Ez a forgatókönyv azért a Fidesz számára is jelentős kockázatokat rejthet, ezért nem valószínű, hogy tényleg meglépik.

http://alfahir.hu/tuzson_bence_nem_zarta_ki_az_elorehozott_valasztasok_lehetosege t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsóti a vadász
  2016-02-08 17:00:12, hétfő
 
 
Közélet
Semjén Zsóti a vadász

Ma, 08:51
Egészen eddig rejtélynek tűnt, hogy vajon mivel tölti napjait a magyar miniszterelnök-helyettes. Abban ugyanis teljesen biztos lehet bárki, hogy a szépen csengő, de egészen semmitmondó nemzetpolitika nem tölti ki az egész napját, de most végre megvan a válasz, mivel múlatja az időt a KDNP elnöke.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda közleménye szerint Semjén Zsolt átvehette az Év törvényhozója díjat az egyesült államokbeli Las Vegasban. Havasi Bertalan arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy miniszterelnök-helyettest a vadvilág megőrzésének előmozdításáért és a fenntartható vadászat szabadságának támogatásáért érte az a megtiszteltetés, hogy átvehette vadászati világszervezet kitüntetését.

Az Index szerint azonban a díjat az a Safari Club International adományozta a kormánypárti politikusnak, amely saját magát is egy lobbitevékenységet folytató csoportnak tartja. A szervezet célja nem más, minthogy az egyes országokban minél kedvezőbb törvények szülessenek a vadászok érdekében. Sikereik között tartják számon például azt a jogszabály, melynek értelmében jegesmedve trófeák immár szabadon átvihetőek Kanada területéről az Amerikai Egyesült Államokba.

Egyelőre nem tudni, hogy vajon mi az a szenvedély, amely a Fidesz-KDNP politikusait a vadászathoz fűzi.

Semjén Zsolt már öt évvel ezelőtt azon dolgozott, hogy több védett állatfajt - köztük a fürjet és az erdei szalonkát - is vadászhatóvá nyilvánítsanak. Alig két éve pedig Lázár Jánosról terjedt el, hogy magánemberként mintegy 3 millió forint értékű vadászatot szervezett, melyre grófok, hercegek és más magyar és külföldi arisztokraták is meghívást kaptak. Az eseményről készült - közel ezer leölt fácán tetemét mutató - fénykép bejárta az egész hazai sajtót.


Forrás: Sztárklikk

http://sztarklikk.hu/kozelet/semjen-zsoti-a-vadasz/242947
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kölni őrület fokozódik
  2016-02-08 16:57:36, hétfő
 
  A kölni őrület fokozódik

2016. február 08. 12:24
Hunhír.info


A hét vé­géig 420 fel­je­len­tést tet­tek a kölni rend­őr­ség­nél, több­nyire zseb­tol­vaj­lás és testi sér­tés miatt. A sze­xu­á­lis bűn­cse­lek­mé­nyek miatt tett fel­je­len­té­sek száma 38-ra emel­ke­dett a pén­te­ken re­giszt­rált 22-ről. A kölni rendőrség közleménye szerint a városban és a kölni közigazgatási kerülethez tartozó Leverkusenben 293 embert vettek őrizetbe, és 808 kitiltást rendeltek el.


A szexuális bűncselekmények miatt tett feljelentések száma 38-ra emelkedett, a cselekmények skálája a szexuális sértegetéstől a nemi erőszakig terjed.

A Rajna-vidéki városban csütörtökön kezdődött a karneváli szezon, az utcai mulatságok keddig tartanak. A biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadásokés rablások miatt megszigorították, több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra.

A karnevál csúcspontja a húshagyó kedd előtti hétfőn tartandó felvonulás, amelyet Észak-Rajna Vesztfália és Rajna-vidék-Pflaz tartomány több városában lemondtak, mert a régiót elérte a Ruzica nevű vihar.
Megtartják a felvonulást Kölnben, Bonnban és Aachenben, de nagy méretű karneváli díszletek ezúttal nem lesznek a menetben.

Mint ismeretes, szilveszter éjszakáján a 16 német tartomány közül 12-ben történtek csoportosan elkövetett szexuális bűncselekmények és rablások, illetve nők sérelmére elkövetett, szexuális molesztálással súlyosbított rablások. Az eddig azonosított feltételezett elkövetők néhány kivételtől eltekintve külföldiek, többségük észak-afrikai. A legtöbb eset Észak-Rajna-Vesztfáliában, illetve Kölnben, a tartomány legnépesebb városában történt, ahol ezernél is több feljelentést tettek.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=91066
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.